torstai 22. lokakuuta 2009

Fleecemyssyköitä


Ompelin tänään viimeinkin jotain eli fleecemyssyköitä pojille.
Rakastan fleeceä materiaalina ja siitä on niin helppo tehdä vaikka mitä. Siis jos vaan koneet toimii, minulla ei äitini vanha saumuri ole oikein yhteistyökykyinen.
Ohuempaa kangasta ompelee hyvin, mutta kaksin-kolminkertainen fleece saa aikaan hyppytoiminnon! Tikkit siis pomppii ja jää sellasia sentin lovia väliin. Pöh.
Ei auttanut kun ommella saumat kahteen kertaan, jotta pitäisi. Suureen ääneen ommellessa mietinkin, että toisikohan se joulupukki äidille oman uuden saumurin. Tähän Oliver totesi "No sinun pitää äiti toivoa!" :D

Tämmöisiä myssyköitä sain aikaan;


Pikkulohis-hatussa on pieni harja päälaella.
Emil sai tämän Molo Kidsin punaisen haalarin kanssa pidettäväksi.


Isolohis-hatussa taas harjas on kaksinkertainen ja isompi.
Tämän suunnittelin Oliverille turkoosin Ticketin takin kanssa.


Suippelo-myssykkä ompulla on suunniteltu Emilille Småfolkin omppuhaalarin kanssa pidettäväksi. ;)
Ompun reunat täytyy näköjään vielä "siistiä".
Kaikissa myssyissä on alaosa kaksinkertaista fleeceä ja yläosa yksinkertainen.

Monessa blogissa on nyt näkynyt niitä omia merkkejä, joita voi ommella omiin ompeluksiin. Vinkatkaahan mistä sellaisia voisi tilailla?, ne olisi kivat lisät näihin.
Lisää ideoita muhii jo päässä ja pitänee toteuttaa nyt kun vauhtiin pääsin.


44 kommenttia:

  1. Mie lähetän siulle miun ison fleecekassin ja saat tehdä meillekkin! Mullahan ompelukone on nyt jumissa ;) oikeesti se on!

    VastaaPoista
  2. Aivan syötävän suloisia!
    Tahtoo meillekin tuollaisia...:)
    Olet Mia taitava suunnittelija & omepelija!

    VastaaPoista
  3. Tosi hienoja ompeluksia. Etenkin tuo omppu-myssykkä...hiippamalliset on mun heikkous ;)

    VastaaPoista
  4. Tuo alin malli on ihana <3 Itse pidän juuri hiippamallisista pipoista ja hupuista :) Ehtisipä itsekin väsäillä :)

    VastaaPoista
  5. Vaude mitä värejä. Olis meillekin sopivia.

    Taidanpa vihdoinkin laittaa työhuoneen järjestykseen ja hankin kunnon pöydän sinne jotta saan ompelukoneen esiin. Osaisinkohan minäkin...

    VastaaPoista
  6. Ihania! varsinkin tuo omppuhattu. Jostain syystä vihreän sävyt näyttää nyt tosi kivoilta, aika monta vihreää lankakerää lähti mukaan lankaostoksilla viime viikonloppuna.

    VastaaPoista
  7. Siis aivan ihania fleecemyssyjä!!! Voih, meillekin tuo turkoosi-punainen olis ihana! En tiedä, kehtaanko kysyä mutta suostuisitko maksua vastaan tekemään tuollaisen?

    VastaaPoista
  8. Asiasta toiseen...Anselmiinan nettipuotiin muuten tuli juuri myyntiin niitä Tutan retronorsuja. Luin jostain, että harmittelit kun niitä ei ole teidän lähellä myynnissä.

    VastaaPoista
  9. Oijoi miten hienoja! Aivan siis mahtavia. Odotan mielenkiinnolla bloggausta sitten kokonaisuuksista. :) Olet kyllä taitava ompelemaan ja fleece on tosiaan ihana materiaali ommella tämmöisiä. Itse olen miettinyt täällä pohjoisessa meren viiman kylmyydessä, että onkohan kangaskaupoissa jotain "windstopper" kangasta, jota voisi viritellä tuonne fleece kerrosten väliin (olen viime vuonna sun hattujen innostamana itsekin kyhäillyt jotain), samaan tapaan kuin Reiman myssyissäkin on korvien kohdalla. Kahisevaa ei saisi tietenkään olla.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania hattuja! Ja hyvin sopii yhteen noiden talvihaalareiden kanssa :)

    VastaaPoista
  11. Mäkin ostin juuri uuden saumurin, mutta se ei ole päässyt vielä koeajoon, kun vastaavasti vein ikivanhan Evani huoltoon :( Tekisitkö meille tuollaisen Oliverin päässä olevan lohimyssykän? Kiltti pliis... :) Niin mutta ei missään nimessä ruskeaa! :D

    VastaaPoista
  12. Tosi hienoja hattuja!!! Mä mietinkin, että mikset ompele itse pipoa sen omppu-haalarin kaveriksi.

    Mulla on myös pipo ideoita mielessä, juurikin fleecestä. Pitäisi vain ensin selvitä kangaskauppaan ja repiä jostain sellainen hetki, että ehtis ommella. Eilen jo etsiskelin netistä turkoosia, oranssia ja pinkkiä fleecea, ois varmaan helpompi tilata...

    Hyvä jos osaa itse tehdä niin saa sellaisen kun haluaa ja juuri oikeassa värissä.;)

    VastaaPoista
  13. Ihania hattuja olet ommellut :) Tuo omppuhattu oli etenkin minun mieleen, tosi suloinen!!

    VastaaPoista
  14. Heippa, ihania myssyjä ♥

    Tuohon merkkikysymykseen. Minä en tilannut merkkejä mistään vaan tein omat merkkini niin että hankin sellaista t-shirt transferer paperia joka on tarkoitettu siihen että sille ensin tulostetaan kuva ja silitetään se sitten kankaalle. Tein photoshopilla itselleni merkkejä joita sitten laitoin A4 paperille niin paljon kuin mahtuu, tulostin ja silitin vanhalle lakanakankaalle. Leikkasin sitten merkit irti ja olen ommellut niitä ompeluksiini. Ovat kestäneet ihan hyvin 40 asteen pesuja. Tietty ne vois myös silittää johonkin nauhalle...Mutta ite menin helpoimman kautta :D

    VastaaPoista
  15. voi miten hienoja myssyjä! punainen ja turkoosi on kiva yhdistelmä ;o)

    VastaaPoista
  16. Upeita hattuja!

    Paljonko sulla menee suunnilleen kangasta yhteen hattuun? Mulla olis myös oma malli suunniteltuna, mutta en oikein osaa arvioida kankaan menekkiä. Fleecestä minäkin ajattelin tehdä ja kun ei sitä kaapista löydy, pitäisi vähän miettiä paljonko sitä pitää ostaa...

    VastaaPoista
  17. Olipa hienoja lakkia=) Fleese on lakkimateriaalina erittäin kiitollinen. Meillä on yhdet lakit kaikilla ollu menneenä talvena ja tälletalvea pitäis jostakin hommata lakit..Mun kone kun ei tykkää enään ommella mitään nii ettei tarttis moneen kertaa purkaa

    VastaaPoista
  18. Voi mitkä värit tuossa omppuhatussa, tykkään!

    VastaaPoista
  19. Hienot hatut!
    Onko sulla joku valmis kaava vai oletko itse kehitellyt kaavan? Tekisi mieli joskus yrittää tuollaisten tekoa.

    VastaaPoista
  20. Nyt Mia(kin) pipo-kauppa pystyyn ja heti- asiakkaita löytyy samantien, en varmasti ole ainoa "peukalo keskellä kämmentä" oleva lukijasi. Siis niin ihania myssyjä, tuo nyöreillä oleva hiippamyssy olisi juuri sitä mitä etsin meidän kuopukselle;-)

    Toivottavasti sun miehesikin lukee tätä blogia; vinks, vinks; Mia tarvitsee ehdottomasti sen uuden saumurin. Sun taitoja ei kannata vakan alle piilottaa!!

    VastaaPoista
  21. Aivan ihania hattuja!Olet sinä kekseliäs ompelija.=0)

    Tuo alimmainen on aivan ihanan mallinen....Jos päätät joskus ruveta tekemään kauppaa myssyilläsi,vinkkaa minulle!=0)

    Juuri tuon mallinen fleece hattu olis niin ihana pikkuiselle pojalleni.....

    VastaaPoista
  22. Kaikki on hienoja, olet taitava. Ehdottomasti hulppein on tuo viimeinen Suippelo-myssykkä! Aivan mahtava.

    VastaaPoista
  23. Onpa hyvän näköisiä myssyjä, tuo omppulakki on ihan yliveto :)

    VastaaPoista
  24. Hei Mia!

    Olen lukenut blogiasi lähes päivittäin jo aivan alusta asti, mutta tooosi harvoin kommentoinut. Mutta nyt on aivan pakko, on nimittäin niin ihana tuo Emilin omppuhattu!! Teethän sellaisia tilauksesta? Tahdon meillekin ehdottomasti tuollaisen :)

    Katja

    VastaaPoista
  25. Ihanat hatut. Erityisesti tuo omppu!

    Minunkin varmaan pitää kokeilla tota hattujen tekoa. Ei vaan ole fleeceä tullut kierrätyskeskuksessa vastaan. Olen niin tumpelo ja kärsimätön ompelija, että en oikein raaski sijoittaa noihin kankaisiin (kun n. 30% töistä menee huonon alkuvalmistelun takia pilalle) vaan ostelen kierrätyskeskuksista, joissa ovat usein aivan naurettavan halpoja.

    VastaaPoista
  26. On kivoja, joooo! Varsinkin omppupipon malli näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  27. Voi kiitos kaikille! :o)
    Oikeesti mielelläni tekisin myssyjä teille kaikille halukkaille, mutta ei tuon saumurin kanssa jaksa tapella. :(
    Yhdenkin pipon tekeminen vei niin paljon aikaa, kun piti tosiaan kahteen kertaan ommella saumat ja tosi hitaasti koska liian kova ompeluvauhti sai tikin hyppimään vielä pahemmin. Kurjaa!
    Jos vaan saan tässä piakkoin uuden saumurin, niin lupaan sitten tehdä noita halukkaille eli ilmoittelen sitten. ;)

    Minulla on noissa lohishatuissa kaavat käytössä mutta muokkailen aina matkan varrella päähän sopivaksi. Suippohatun yläosankin teen vaan välillä sovittamalla.

    Tuo fleecehän on halpaa! 35cm fleeceä saa jo melkein pari hattua (riippuen millaisen tekee) ja tuollanen pala maksaa n.2,70e.
    Eli ei kun testaamaan vaan. :)

    VastaaPoista
  28. Tahdon antaa sinullekin Mia tunnustuksen jos huolit - piipahda blogissani noutamassa ja jaa eteenpäin halutessasi! ♥

    Näitä myssyjä ihastelen vielä uudelleen..aivan ihania..varsinki tuo omppu on loisto keksintö! :)

    VastaaPoista
  29. Aivan ihania :) Saa just sopivia ja ulkovaatteiden kanssa yhteneväisiä.

    VastaaPoista
  30. Saiskos sinulta kaavaa? Jos vaikka koittaisin omallani väkisin vääntää..kun se kanssa takkuaa..;) Saisin pojille lakit kaikille 3.

    VastaaPoista
  31. Tottakai Pieni Lintu!, kiitos sinulle kovasti ihanasta tunnustuksesta! :o)
    Shaolille kanssa kiitos!!!

    VastaaPoista
  32. Missä ihmeen välissä sä kerkeät vielä ompelemaankin?? Mulla ompelukset jäävät lähes aina vaan suunnitteluasteelle... :)

    VastaaPoista
  33. ihania hattuja :) mistä olet kaavat löytänyt?? Itsellä ois kans tarkotus tehdä poitsulle hattu kun ei hyviä löydy mistään mutta kaavoja ei ole ja hermot menee kun yritän itse väkertää ja ei onnistu... : D

    VastaaPoista
  34. niin ja olisko sulta mahdollista saada myssyn kaavaa kun en ite nyt näytä millään saavan istuvaa :D oisin tosi kiitollinen ja poitsu kans, sais hatun joka ei valahda silmille ja näyttäskin hyvältä :)

    VastaaPoista
  35. Hienoja hattuja.
    Varsinkin tuo omppuhattu on sympaattisen näköinen.

    VastaaPoista
  36. Anne T & Laura; Minulla ei oikeesti ole noihin kunnon kaavaa. Olen ne itse kehitellyt toisesta lakista muokkaillen ja aina tosiaan tehdessä niitä vielä fiksailen ja parantelen. Joten en uskalla kaavoja alkaa väsäämään ettei tule mitä sattuu! ;)

    VastaaPoista
  37. nuissa sinun hatuissa tuo alaosa näyttää niin istuvan hyvin päähän... Mulla just siinä se ongelma onkin vaikka kuin yritän mallia ottaa valmiista hatuista :D hatun yläosan saan kyllä aina tehtyä mieleiseksi mut alaosa ei istu päässä yhtään... Aina jostain kohti lörpöttää tai jotain...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)