lauantai 31. lokakuuta 2009

Villaa ja viisauksia


Villa on vähän sellanen materiaali josta en kamalasti tykkää. Se ei vaan tunnu hyvältä käsissä ja kutittaakin helposti ihoa vasten. Mutta villaa meille kuitenkin tulee joka talvi, sen hyvien ominaisuuksien vuoksi ja nimenomaan 100% villaa.
Villahaalarit on nyt taas varattu molemmille "pienille" ja Oliverille yhdet villahousutkin, saa vaan nähdä tarvitaanko niitä edes.
Oliver taisi pitää villahaalaria viime talvena kolme kertaa. Emilillä toki käyttöä oli enemmän ja on varmaan tänäkin talvena. Emil kun on helposti palelevaa sorttia.

Tilasin Pienten parhaaksi nettikaupasta Emilille päätä lämmittämään Many Months-merinovillaisen kypärämyssyn koossa 1-4,5/5v, se kuitenkin oli nafti tai kuminauha niskassa ei asettunut oikeaan kohtaan ja vaihdon myssyn isompaan eli 5-7/7,5v.
Nyt myssy istuu päähän tosi nätisti ja menee varmaan pari seuraavaakin talvea, koska venyi Oliverinkin päähän.
Toisaalta eihän noilla päänympäryksessä isoa eroa ole. Emilin nuppi on n.49,5cm ja Oliverin n.52,5cm.
Tämä myssy tuntui kivalta, ei kutiavalta, joten on varmaan mukava päässäkin.


Ja myssy suojaa ihanasti myös rintakehän ja yläselkää.
Postilaatikkoon tipahti tänään nuo värikkäät Hans Companyn talvirukkaset pojille, tosi mukavan kapea malli ja tarpeeksi pitkä pitkäsormisille pojille. Mahtuu villalapsetkin tarvittaessa alle. Näistä siis iso kiitos Sifialle!! :)


Sitten niihin 5v:n viisauksiin..
Oliverhan käy kerran viikkoon seurakunnan päiväkerhossa. Harvemmin tuntuu että jutut sieltä tulee kotiin saakka, askarteluista on aina kovin innoissaan ja kertoo että laulettiin ja leikittiin. Mutta ei useinkaan laula kotona kerhon lauluja, ehkä joskus tosi harvoin olen saattanut kuulla. Kerrottakoon vielä että pojalla meni päälle vuoden, että lähti niihin laululeikkeihin edes mukaan. Heh.

Mutta siis tänään tuossa illalla leikeissä poika kertoili näin rakennellessaan samalla palikoilla;
"Tämä on Jeesuksen hauta ja tämä on Jeesus.
Jeesus nukkuu täällä haudassa ja nyt tämä Puuha Pete tulee ja pelastaa Jeesuksen."
"Kato äiti!, nyt se nousee kuolleista."
"paitsi nyt sillä ei ole enää nahkaa, se on vaan tällänen luuranko. Mutta ei se haittaa!"
Lopuksi kuuluu naurunkiherrystä. :D
On siis kerhon tarinat ainakin jääneet mieleen ja ajatuksiin muhimaan.


Tässä se hauta näkyy, jossa Jeesus makaa ja Puuha Pete on pelastamassa. ;)

Oliver on siis terve taas, oli jo eilen ja isot pojat (Oliverikin) lähtee huomenna kylpylään viihtymään. Minä jään antamaan laatuaikaa Emilille kotiin, saa nähdä mitä keksitään, kun on taatusti niin rauhallista ja ihan aikaakin moneen juttuun.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


16 kommenttia:

  1. Nuo on ihan huippuja nuo Many Monthsit, meilläkin löytyy pari kpl.

    Ja villahaalarit on Nöpöllä kovassa käytössä, poitsulla vain kovemmilla pakkasilla.

    VastaaPoista
  2. voih nuo siilipaidat on niin ihanat!

    itse en myöskään ole villasta tykännyt mutta lasten myötä olen löytänyt ruskovillan ja sitä löytyy meiltä paljon, myös aikuisilta.

    heh, meille ei varmaan tuon merkin kypärämyssy menis sit ollenkaan, jos teilläkin tarvitaan tuo isompi koko :o) vai oliko mihin kokoon asti?

    VastaaPoista
  3. Sanonta "Puuha-Pete kaiken korjaa" sai nyt kyllä ihan uuden merkityksen :)

    En pidä villasta minäkään, mutta hankin myös kummallekin Kivat-villahaalarit. Nuorempi on villalle allerginen, joten toivon, että villa ei ole ihon kanssa kosketuksissa. Punotus kyllä näkyy niin nopeasti, että äkkiä asia selviää. Heillä on siis ollut vain fleeceä aiemmin, joten minulla ei ole tästä kokemusta.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihanasta vinkistä!! Just lähti tilaukseen tuollainen kypärämyssy, pinkkinä :)

    VastaaPoista
  5. Meidän penska käy pyhäkoulussa aika usein sunnuntaisin. Ihmeen harvoin sieltä tulee mitään tarinoita kotiin saakka, lähinnä vain kertoo innoissaan jos on saanut sytyttää kynttilää ohjaajan kanssa :)

    VastaaPoista
  6. Mä olen Ruskovilla-addikti <3

    Kumma juttu, meilläkin 4v. luulee että Jeesus (eli Jeppe tai Jesse) on jonkin sortin supersankari tms. :D

    VastaaPoista
  7. Meilläkään ei kerhosta paljon kotona puhetta tule tai kovasti saa aina kysellä, mitä teitte jne. Nyt tyttö on kuitenkin alkanut esittää lauluja, joita kerhossa lauletaan.
    Söpöjä siilipoikia teillä!!

    VastaaPoista
  8. Nuo hans companyn kuviolliset rukkaset ovat kivat. Tarvitsisi etsiä jostain meillekin.

    Villasta en pidä ihoa vasten. Lapsella on joka talvi villahaalari ja sille on paljon käyttöä. Ruskovillan 100-cm alkaa olla pieni ja ajattelin ostaa isomman.

    VastaaPoista
  9. Nuo kypärät on ihan huiput, mutta tuo kumpsu on tosiaan oudossa kohtaa. Meillä kanssa löytyy näitä parit kappaleet.
    Muutenkin tykkään villasta, mutta tuo pienin, jolle se olisi mukava lämmike, ei kestä villaa paljasta ihoa vasten. Nyt on ruskovillan silkkivillakerrasto ja sen suostuu laittaamaan päällensä.

    Ja nuo siilipaidat on ihanat!

    VastaaPoista
  10. Kerroit joskus, ettet voisi kuvitella käyttäväsi kestovaippavillahousuja kertiksen päällä öisin, kun ne kutittaa. Noita Many Monthsejahan löytyy myös sellaisina ja eivät varmasti kutita. Tai ei ainakaan meillä valiteta... ;) Nuo myssyt on kyllä ihania. Meiltä löytyy molemmilta lapsilta pari kappaletta.

    Kiitokset muuten aivan loistavasta blogista! Käyn säännöllisesti lukemassa, mutta en ole vielä ehtinyt koskaan kommentoimaan. Paljon olen kuitenkin saanut hyvä vinkkejä. :)

    -Kaisa

    VastaaPoista
  11. Ihania nuo pienten tarinat! meilläkin esikoinen tykkää pyhäkoulusta; mutta ei meillä vielä olla sisäistetty isoa kirjaa noin hienosti;-)

    ja kiva,että flunssa on selätetty ja odotettu kylpyläreissu toteutuu; varamsti on viikonlopun kohokohta. Ja mukavaa ja rentouttavaa "hermo"lepoa äidille;-)

    VastaaPoista
  12. Minä taas tykkään villasta, nykyään. Itse en osaa neuloa, enkä aio opetella. Meille kelpaakin oikeastaan vain nuo pehmeät kangasmaiset villatuotteet (lukuunottamatta tietty sukkia ja mahd. jotain pipoja). Tuo MM kyllä vaikuttaa hyvältä. Itse olen miettinyt tuon ostoa ja taidan sen tytölle jossain vaiheessa hankkia. Meidän P on niin hikipää, että ei taida tarvita moista.

    VastaaPoista
  13. Heh, Puuha Pete tosiaan kaiken korjaa, mahtava supermies! ;D

    Jarna; Meillä nämä on ekat, kivaa kuulla että toimii käytössäkin. :)

    Poikien äiti; Tuo oli isoin koko jonka Emilille vaihdoin eli 5-7/7,5v ja sen muistaakseni pitäis mennä 50-53cm päähän. Vastaa siis aika hyvin kuitenkin senttikokoaan, mutta tuo ikäsuositus on vähän outo.

    Jasupo; Tuollainen villa-allergia on taatusti ikävää. :(
    Onneksi tosiaan voi laittaa muuta alle ja vaikka fleeceä väliin.

    dibsukka; Kuin myös! :)

    Prinsessa pieni; Hienoa että vinkistä oli iloa!

    -J-; Muistan että joskus meilläkin tuo kynttilän sytytys oli kohokohta. ;)

    Laura; =D

    Sanna Maria; Kiitos!

    Kaari; Noita rukkasia oli ainakin Jesper Juniorissa ja muistaakseni Halpahallissa (Jos muistan oikein mistä Sifia meille nuo osti).

    Hansu; Tosiaan, se pienempi myssy olisi muuten ollut ihan hyvä vielä, mutta kuminauha nousi liian ylös.

    -Kaisa; Kiitos vinkistä täytyy ottaa harkintaan!
    Tosi kivaa kuulla että olet saanut blogistani vinkkejä ja iloa. :)

    MonenÄiti; Näin tuntuu olevan. Heh.

    Aamunkukka; Kiitos! Pojat oli tosiaan tänään kylpylässä ja jatkoivat siitä mummolaan yöksi, kotona on hurjan rauhallista kun on vaan Emil paikalla. Todellakin rentouttavaa välillä näin. ;)

    Reettamon; Minäkään en osaa, mutta voisin joskus vielä opetella. :)

    VastaaPoista
  14. Hauskoja leikkejä oliverilla!! :)

    Ihana tuo kypärämyssy. Meillä kuopus käyttää villahaalaria paljon kun on todella viluinen ulkoillessa. Tuo villainen kypärämyssykin voisi olla kätevä!

    Ja oikein muistit, Halpahallista nuo lapaset ostin. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)