perjantai 24. tammikuuta 2014

Viides ihme ♥

 
 
Kyllä, meille odotellaan viidettä lasta. :)
Tämän erittäin toivotun ja odotetun pienen ihmeen laskettuaika on heti elokuun ensimmäisinä päivinä. Voitte arvata että koko perhe on onnesta sykkyrällä ja perheen pienin etenkin odottaa kesää jo kovasti. Emilin tiedon jano on valtava ja joka päivä poika pommittaa äitiä kysymyksillä vauvan kasvamisesta, syömisestä ja ihmettelemisestä miten siellä masussa voi asua. Uutinen on kerrottu ihan kaikille, myös isille. ;D
 
Itselle raskaus on ollut tähän mennessä erittäin rankka. Pahoinvointi on todella voimakas edelleen ja ollut jo 8vkoa, todennäköisesti jatkunee vielä ainakin pari viikkoa mikäli menee samoille viikoille kun kahdessa edellisessä raskaudessa (Emilistä kesti rv16 asti). Reilun kuukauden olen nukkunut vuorokaudessa joka päivä sellaiset 14h, joten väsymykseltäkään en ole välttynyt. Pahin väsymys tosin nyt alkaa nähtävästi helpottaa. Täytyy sanoa että tämä on ollut ehdottomasti raskain alkuraskaus mitä yhdessäkään aiemmassa odotuksessani. Nyt on kuitenkin jo pari ultraa takana ja np-ultra viikko sitten, joten masussa näyttäisi olevan kaikki hyvin.
 

 
 Ensimmäiset hankinnatkin on jo tehty, eihän näitä aleja voinut jättää hyödyntämättä. ;) Eli vähän olen jo kaikkea pientä hankkinut. Bodeja olen napannut muutamia unisex sävyissä matkaan -70% alerekeistä ja nämä kuvissa olevat Reiman Newborn-malliston villavaatteet tilasin Reimalta -40% alesta. Meillä ei juuri mitään vanhaa ole poikien jäljiltä tallessa, joten voisi sanoa että kaikki saa hankkia tulevalle pienokaiselle ja onhan se makukin jo tässä vuosien varrella aikalailla muuttunut.
 
Blogissa tulee siis varmasti kevään mittaan poikien vaatetuksen lisäksi olemaan vauva-aiheisia postauksia.
Miten uusi maailma se taas onkaan, näin kuuden vuoden jälkeen. :)
Nyt vaan toivotaan että kaikki sujuu hyvin loppuun saakka (pelot tuppaa vaivaamaan kovasti..) ja elokuussa meillä olisi pieni ihme sylissä.
 
 

206 kommenttia:

 1. Onnea, aivan ihana uutinen <3

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava uutinen!!!! Oikein paljon onnea koko perheelle! Kovasti myös jaksuja tuohon rankkaan arkeen, tiedän todella miltä tuo oksentaminen tuntuu. Itse olen oksentanut kaikki kolme alkuraskautta rajusti. Mutta kyllä tuon oksenamisen aina on jotenkin kestänyt, palkinto kun on niin mahtava! Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja saatte pienen nyytin lähellenne elokuussa. Hoitajia perheestä varmasti löytyy. Tsemppiä arkeen!

  Mari, 3 ihanan pojan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Mari! :) Palkinnon takia kestää vaikka mitä, kun vain nämä pelot helpottaisi. ;)

   Poista
 3. Tuhannesti onnea!! ♥ ♥ Mahtava uutinen! :D

  VastaaPoista
 4. Oikein paljon onnea ja hyviä vointeja jatkossa.

  VastaaPoista
 5. Oi mitä uutisia, onnea kovasti!!

  VastaaPoista
 6. Oi mitä uutisia, onnea odotukseen ja toivotaan, että olokin kohentuisi pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miima! Toivotaan tosiaan että pahoinvointi loppuu pian ja saisin nauttia raskaudesta. :)

   Poista
 7. Oi ihanaa! Onnea! T: itsekin viidennestä haaveileva;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin haaveilin pitkään ja viimein haave näyttäisi toteutuvan.. Toivotaan että teilläkin käy niin. ;)

   Poista
 8. voi, ihanaa! Onneksi olkoon. :) olen vilpittömästi onnellinen puolestasi.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa. Onnea!! Minulla myös 4 poikaa ja viidettä haaveilen. Mies ei halua ja minullakin ikää kohta 40.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuullostaa tutulta.. Minäkin haaveilin pitkään, mutta olin jo ajatuksissa että meille ei enää lapsia tule. Aika kuitenkin teki tehtävänsä ja myös mies alkoi haaveilla. ;)

   Poista
 10. Oikein kovasti onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 11. Onnea! Oma vauvakuume vaan nostelee päätä, kun nuori on juuri kolmen.. :D Mutta nyt mennään pää kylmänä, jotain muuta välillä kun lapsia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä olen varmaan krooninen vauvakuumeilija, mutta kyllä se nyt on niin että tämä masukki jää meidän viimeiseksi. ;)
   Mutta hei, vielä sinä ehdit? ;)

   Poista
  2. ehdin, mutta kun sitä malttaisi.. :D me muutettiin juuri, ei edes mahduttaisi tähän sitten kun pari vuotta. ei jaksettukaan olla maalla oktalossa kun veri veti kaupunkiin ja ollaan kävelymatkan päässä keskustasta nykyään.
   eikä mieluusti heti muutettaisi kun menisi koulut jne vaihtoon taas.
   noh, katsellaan.

   Poista
  3. Maltti ei ole minunkaan paras hyve. ;D Mutta ehkä sitä miettiessä ajatukset muokkaantuu ja sitten kun se oikea aika on, niin kyllä sen tietää. :)

   Poista
 12. Hei! Luen paljon blogiasi ja mutta en ole yhtään kommentoinut, mutta nyt on ihan pakko! Paljon onnea raskaudestasi ja toivotaan että kaikki sujuu hyvin loppuun asti!! Olen tosi iloinen tällaisesta uutisesta. Tykkään blogistasi ja aiheet sopivat minulle niin hyvin... Tsemppiä!!

  T. Kahden pojan( 6kk ja lähes 4- vuotiaan) äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva että jätit kommenttia ja kiva kuulla että luet blogiani. Jatka ihmeessä ja kiva olisi jos jaksat kommenttiakin heittää väliin. :) Mukavia päiviä sinulle lasten kanssa!

   Poista
 13. Hurjasti onnea!! Vauvauutiset saavat aina herkistymään! Kiva lukea vauvapostauksiakin. Minulla vaikeampi raskaus oli tyttö. Ja erot odotusaikana olivat niin suuret, että olin aivan varma jo alkuraskaudesta lähtien, että nyt on tyttö tulossa. Teillä toki todennäköisyys on pojan puolella - ja mitäs sillä väliä, kuhan aloin jaarittelemaan innostuksissani. Hurjasti tsemppiä odotukseen. Mukana jännätään:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heh, itse en jaksa uskoa että olisi tyttö, vaikka oireet onkin voimakkaammat kun pojista. Kaksi ekaa raskautta oli minulla helppoja, ei pahoinvointia ja kolmas sekä neljäs taas voin pahoin (mutta en näin pahoin). Luulin kolmannesta että olisi ollut tyttö kun oireet oli niin erilaiset kahteen ekaan verrattuna, mutta eipä ollut, ;)
   No oli kumpi oli, niin ei ole väliä. Ihanaa olisi vaan että kaikki sujuu hyvin. :)

   Poista
 14. Onnea, onnea! Aivan mahtavaa! Meillä lasketaan enää päiviä seuraavan pienokaisen syntymään, ja odottavia isosisaruksia on jo useampi. Mielenkiinnolla luen siis myös vauvajutuista :). Ja edelleen myös isommista pojista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi, teillä elellään siis jänniä aikoja! Tsemppiä loppuraskauteen ja ihania vauvantuoksuisia päiviä. :)

   Poista
 15. Ihania nämä vauva uutiset. Paljon onnea ja jaksamista ja voimia näihin viikkoihin ��

  VastaaPoista
 16. ONNEA, ONNEA <3 Jotenkin aavistelin kun teit nuorimmaisesta sen vauvapostauksen, että vauvakaipuu on ja teille tulee vielä yksi :) Kiva saada taas myös vauvanvaatteista juttua, olisi mukava kuulla myös enemmän taas teidän arjesta, ettei liian usein tarjouksia. On mennyt suurin osa blogeista niin kaupalliseksi. Mukavaa odotusaikaa sinulle. Olen blogiasi seurannut lähes alkuajoista lähtien ja yhteistyötäkin olemme tehneet (muistojen taika). Uudet tuulet ne puhaltavat yllättäen ja täälläkin eletään taas ihanaa vauvantuoksuista arkea. Nyt osaa nauttia niin erilailla tuosta omasta pikkuisesta kullannupusta kuin pojista aikoinaan. Isot veljet olivat ihanasti mukana odotusajassa ja nyt kun vauva on syntynyt, voi tuota riemua kun odotetaan että pikkuinen jo osaisi leikkiä. On kyllä niin rakas veljille ja koko suvulle - pieniä kun ei ole enää hetkeenaikaan ollut suvussa. Mukavaa talvea koko perheellenne :)
  T.Äiti ja pojat 8v, 7v ja 1kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Krooninen vaiva se vauvakuume. ;) Varmasti tulee juttua enemmän arjestakin, kun vaan selviän tästä olotilasta. Pari vuotta on mennyt omien vaivojen kanssa taistellessa ja nyt sitten viimein toivon mukaan onni paistaa tähänkin risukasaan. Blogissa arki on jäänyt tuosta syystä viime parina vuonna todella vähäiseksi, oman jaksamisen takia. Sitä ei kovin jaksa kirjoitella arjesta, kun arki ei ole sujunut odotetulla tavalla ja on raskasta.. Toivon että nyt viimein pääsen nauttimaan taas elämästä uudella sykkeellä ja erityisesti nauttimaan ihan vaan arjesta. Sitten se varmaan pääsee ihan juttuina blogiinkin saakka. ;)
   Ihania vauvantuoksuisia päiviä sinulle ja koko perheellesi! Ihanasti teillä rakkautta siellä ilmassa. ♥

   Poista
 17. Onnea odotukseen! Toivottavasti sujuu hyvin loppuun saakka, minusta tuntuu että mitä useampi raskaus, sitä enemmän pelottaa, kun se tulee niin konkreettiseksi, että vauva tosiaan on ihme! Ite pääsin kahden pojan jälkeen ostamaan tyttöjen vaatteita, toivotaan salaa sullekin samaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen ihan samaa mieltä, mitä useampi raskaus sitä suuremmat pelot. Ne kasvaa aina vaan, varmaan kun tietää paremmin mitä kaikkea voi mennä pieleen? Niin ja miten ihme se on että ylipäätään raskaus onnistuu.. Sitten kun tulee ikää, on jo neljä tervettä lasta, niin miettii voiko enää käydä niin onni että kaikki menisi hyvin. Todellakin vauva on aina ihme! :)
   Hih, luulen että poika on tämäkin tulokas. ;)

   Poista
 18. Voi mikä yllätys! Paljon onnea koko perheelle pienen ihmeen odotuksesta! :)

  Huh, kuulostaa tosiaan rankalle raskaudelle. Kovasti voimia sinulle, toivottavasti pian helpottaa ja saat nauttiakin odotuksesta. Jospa keskiraskaus olisi hyvän voinnin aikaa.

  Ihania Reiman villavaatteita olet hankkinut :) Itse aloin myös ostaa omille ihmeilleni vaatteita heti ekan ultran jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Keskiraskautta minäkin odottelen, sitä hyvää oloa ja raskaudesta nauttimista. Toivotaan että se tulee ihan pian. :)
   Pakkohan se on jotain pientä heti ostaa, kun on niin malttamaton. ;)

   Poista
 19. Oi ihanaa, onnea <3

  VastaaPoista
 20. Koko sydämestäni toivotan onnea sinulle ja koko perheelle! Hyvin voin samaistua, sillä vuosi sitten olin samassa jamassa kuin sinä: la heti elokuun alussa (oli 5.8.) ja rankka raskaus pahoinvointeineen ja väsymyksineen ja se jatkui ja jatkui. Neiti, kuudes lapsemme, syntyi 9.8. ja tuolla tuo 5,5-kuinen Pieni Ihme jo kierii ja ryömii <3 -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi kuullostaa ihanalta, että kaikki meni hyvin ja teillä jo pieni siellä ryömii. ♥ Toivottavasti minulla menee samaa rataa ja meilläkin olisi vuoden päästä pieni ryömijä. :)

   Poista
 21. Onnea ihan valtavasti! Ihana uutinen!

  VastaaPoista
 22. oi että miten ihana ja yllättävä uutinen, paljon onnea odotukseen <3
  Meille olis itse asiassa tullut aikalailla yhtäaikaa vauva ku teille, juurikin viides lapsi, mutta se päätyi suruksemme keskenmenoon :,(
  Kova paikka oli, mutta pikkuhiljaa suru on surtu....
  Ilolla jään seuraamaan teidän raskauttanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, osanottoni! Aina se vaan koskettaa kovasti kun sen pienen ihmeen menettää, vaikka ihan alussakin. :(
   Toivottavasti teille vielä uusi onni saapuu ja kaikki menee hyvin. Voimia sinulle todella paljon, elämä on ihmeitä täynnä ja vaikka niitä ei aina ymmärrä, niin yritän itse ajatella että kaikella on tarkoitus.. Onnea siis Anskuli alkaneeseen vuoteen ja pieniä ihmeitä! ♥ Kiitos myös sanoistasi!

   Poista
  2. voi, kiitos ihanasta vastauksestasi, se sai kyyneleet silmiini <3 Kyllä oli keskenmeno tosi kova paikka, kovempi kuin olin kuvitellut... pieni ihminenhän siellä jo oli ja kovasti olisimme hänet halunneet! Mutta niinkuin sanoit, kaikella on tarkoituksensa...
   Ja mä oon samallainen ku sinä että minua vaivaa aina krooninen vauvakuume, vauvat on vaan niin ihania <3

   Poista
  3. Voi miten ihanaa, että sanat koskettaa. <3 Uskon ja toivon että teille elämä vielä hymyilee pienellä ihmeellä!

   Poista
 23. Voi miten ihana uutinen! Onnea kovasti koko perheelle ja ihanaa odotusaikaa :)

  Rose

  VastaaPoista
 24. Hei!

  No olipa ihana uutinen :) ja mukavaa, kun joku blogisti haluaa ilmoittaa näin " ajoissa" raskaudesta :)
  Meillä mietitään tai minä mietin viidettä myös :) Olen samanikäinen kuin sinä.
  Mietityttää vähän oma ikä. Suositeltiinko teille lapsivesipunktiota ? Lisäksi miettii haluaako aloittaa taas vauvarumban alusta.Olen palaamassa töihin takaisin (nuorin on kohta 3 ) ja mietin, onko kaipuu sitä,ettei tarvitsisi mennä sinne töihin ?? Kaikkea sitä miettii, mutta lähinnä kuitenkin oma ikä mietityttää...mutta siis en ole mikään pahanilmanlintu, joka kyseenalaistaa teidän ratkaisuja. Mietin vaan omia tuntemuksiani ääneen.
  Hurjasti onnea koko teidän perheelle ja taitaa olla autonvaihto edessä :D
  Yst. Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :) Kiva että mietit ääneen, aina saa miettiä ja kysyä. :)
   Ajattelin että miks ei, kyllä tämä uutinen on valmis kerrottavaksi, koska olen aika avoin raskauksissani aina. Itseasiassa tämä pidettiin pisimpään salassa raskauksistani, muista olen kertonut avoimesti pari viikkoa testin jälkeen sukulaisille. ;) Itse olen ajatellut niin, että voin kertoa raskauden siinä vaiheessa, kun olisin valmis myös kertomaan keskenmenosta. Itselle on aika selvää, että haluaisin "puhua" keskenmenostakin, helpottaakseni omaa oloa. Nyt olen siis viikolla 14 ja niskapoimu-ultra oli viime viikolla.
   Oma ikä on se joka aiheuttaa minullekin pelkoja. Sitä pelkää enemmän sitä ettei kaikki ole hyvin tai jotain menee vikaan. Jaksaminen toki mietityttää myös, mutta jotenkin olen sen suhteen luottavaisin mielin, minulla on tunne että kyllä me selvitään hyvin. Isot pojat on jo suht isoja ja auttaa arjessa paljon, Emilkin aloittaa jo ensi syksynä koulun kun vauva syntyy. Onhan se pari vuotta aika raskastakin ajoittain pienen kanssa, mutta lohtua tuo monta auttavaa kättä ja oma iän tuoma rentous. Nyt osaa ottaa asiat selvästi rennommin kun tietää jo etukäteen mitä arki on ja ettei kaikkea tarvitse ehtiä tulevassa vauva arjessa. ;)
   Itse rakastan kotiäitiyttä myöskin paljon, mutta kyllä se vauvankaipuu oli isoin asia miksi meille vielä annettiin yhdelle ihmeelle mahdollisuus. Työelämää en kaipaa, mutta se on totta ettei se saa olla se ainoa syy vauvan toivomiseen.
   Meille ei ole erikseen lapsivesipunktiota suositeltu. Ihan on edennyt kaikki kuten aiemmissa raskauksissa. Toki kaikkiin mahdollisiin ultriin ja veriseulontoihin lähdin mukaan, ajatellen että mennään askel kerrallaan. Jos niskapoimu-ultrassa olisi ilmennyt jotain huolestuttavaa, niin toki olisin itse pyytänyt jatkotutkimuksia. Kaikki hyvin kuitenkin ja mitään epänormaalista poikkeavaa ei ole ilmennyt. Seuraavaksi jännätään rakenneultraa ja toivotaan että kaikki olisi siinäkin hyvin..
   Pelot on siis vahvat edelleen, mutta koitan ajatella että on turha murehtia ennen kun on syytä murehtia. Toivon vaan että kaikki menee hyvin, mihinkään kun itse en voi vaikuttaa kuitenkaan.
   Kovasti voimia ja hyviä ajatuksia teille suunnitteluun! Kyllä asiat selkeytyy kun niitä rauhassa miettii. :)

   Poista
 25. Valtavasti onnea koko perheelle. =)))))))

  VastaaPoista
 26. Voi mitä ihania uutisia täällä! Onnea kovasti odotukseen, ja toivottavasti koko raskaus ei ole vaikeampi kuin edeltävät. :) Meillä podetaan kauheeta vauvakuumetta, eikä kyllä helpota, että on tuolla synnytyssalissa harjottelemassa <3. Noh jos ensin saisi tämän koulun käytyä ja sitten olisi meidän vuoro...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti se ihana keskiraskaus koittaa jossain vaiheessa. ;)
   Voin kuvitella tilanteesi, synnytyssalissa vauva kuume ei varmasti pääse ainakaan paranemaan. Mutta ainakin teillä on haaveet tulevassa. :)

   Poista
 27. Isot ja lämpimät onnentoivotukset, aivan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 28. Voi, onnea ihan valtavasti! Ihanaa, että täälläkin saa lukea vauvantuoksuisia juttuja. Niitä on aika monessa muussakin blogissa nyt :)

  VastaaPoista
 29. Ihana uutinen! Paljon onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
 30. Oih, ihanaa Mia!!! Valtavasti onnea ja jaksamista sinulle raskauteen. Olen blogiasi seurannut jo n.5 vuoden ajan (itsellä samanikäinen poika kuin Emil) ja tuntuu aivan kuin olisit oikeasti tuttuni. Tuskin maltan odottaa vauvajuttuja tähän blogiin! Onnea, onnea, onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana kuulla että olet kulkenut alusta asti mukana! ♥

   Poista
 31. Voi mulla tuli ihan kyyneleet silmiin tätä lukiessa.
  Onnea tuhannesti koko perheelle, miten ihana uutinen <3

  VastaaPoista
 32. Onnea odotukseen ja voimia pahoinvoinnin kanssa!

  VastaaPoista
 33. Onnea oikein kovasti <3 mulla alkaakin olla odotus jo loppusuoralla.
  Heidi (ent. Ihan pieniä unelmia-blogisti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja miten ihana kuulla että sinulla on jo loppusuora menossa, tsemppiä!

   Poista
 34. Onnitelut! Eiköhän kaikki suju hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva muuten lukea sinun mummiudesta, olet ihanan "nuori" mummi. Eihän meillä niin kovin montaa vuotta ole ikäeroa ja luulin jo silloin alkuun kun asiasta ilmoitit että teille tulee oma vauva. ;)

   Poista
 35. Ihanaa, paljon paljon onnea! <3 Toivottavasti olosi myös pian helpottaisi!

  VastaaPoista
 36. Oikein paljon jaksamimisia tulevaan ja minulla on sellainen kutina ettänsenolisi tyttö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hih, katsotaan kävisikö kutinasi toteen. :)

   Poista
 37. Voi onnea, ihania uutisia! Itselläni on kolmas ihme alussa, syyskuun alussa laskettua aika, nuorin 5 vuotias. Aina olen blogissasi viihtynyt, ja nyt eritoten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihanaa odotusaikaa sinullekin, toivotaan että meillä molemmilla menee kaikki hyvin. :)

   Poista
 38. IHANA uutinen :)! Täällä pitkäaikainen lukijasi ihan onnesta mykkyrällä teidän puolesta. Ja osuu niin hauskaan saumaankin, meillä LA ihan heinäkuun loppupuolella. Arvelisin,että postailet vauvajutuista ja sitähän täällä odotellaan nyt erityisellä innolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein paljon siis onnea sinullekin! :) Vauvajuttuja tulee ehdottomasti jatkossa. ;)

   Poista
 39. Onnea. Meillä on hämmästyttävän samanikäinen perhe: tytöt 99 ja joulukuu 00, pojat 04 ja 07 ja viides tulossa 7/2014! Itse ole 37 v. Taidanpa jäädä seuraamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosiaan hurjan samanikäinen perhe! Mahtava sattuma. :)

   Poista
 40. Onnea kovasti :)

  Toivottelee blogiasi alusta asti seurannut kolmen pojan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana kuulla että olet ollut matkassa alusta asti. :)

   Poista
 41. Onnea ihan hurjasti. Itselläni tuli tuossa Reiman newbie-mallistoa esitellessäsi sellainen aavistus,että joskohan teille vauva tulossa/haaveissa ;) ihana uutinen :)
  T.Sanniska

  VastaaPoista
 42. Hei, ihana uutinen Mia :) Onnea kovasti koko perheelle ja toivottavasti kaikki menee hyvin... (itsellä kävi myös mielessä, olisiko blogisi "hiljaiseloon" ollut joku tämänkaltainen syy, mahtava juttu!) Voimia pahoinvoinnin kanssa elämiseen, se on kyllä jotain niin hirveää... Tsemppiä ja haleja... Varmasti ihanaa saada kuuden vuoden tauon jälkeen tuoksutella uutta pientä ihmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kitta! :) Tämähän se syy, ei ole millään vaan jaksanut päivitellä blogia.. Toivottavasti pian helpottaa ja jaksan paremmin. ;)

   Poista
 43. Oi, onnea valtavasti! ♥♥♥

  VastaaPoista
 44. Kiva lukea onnellisia uutisia :) Meinaatko kysyä sukupuolen? Pohdin itse että olisi perin omituista saada vielä joskus tytär kun oma identiteetti on olla poikien äitinä:D Itselläni oli poikien välissä 8,5 vuotta ja voi miten asiat olivatkaan muuttuneet. Olin ihan pihalla kaikesta! Mielenkiinnolla odottelen tulevia raskauspostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Luultavasti emme kysy tulokkaan sukupuolta raskausaikana, ei olla kysytty muistakaan. ;) Jotenkin se yllätys on niin ihana siellä synnytyssalissa vasta.
   Olisihan se uuden opettelua, jos meille tulisi tyttö näin monen pojan jälkeen. ;)

   Poista
 45. Valtavasti onnea, ihana paljastus ja miten kauniisti uudesta ihmeestä kirjoitit. Vaikka vauva-arki ei itselleni ole ajankohtainen, ihan mielelläni niistä luen sinun kirjoittamana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla että silti aihe kiinnostaa, vaikkei itselle ole ajankohtaista. :)

   Poista
 46. Oi voi, onnea ihan valtavasti ♥

  VastaaPoista
 47. Ihania uutisia, paljon onnea ja hyvaa vointia!

  VastaaPoista
 48. ihanaa oikein paljon onnea ihanasta uutisesta ja paljon jaksuja ja voimahaleja. voin vain kuvitella miltä tuntuu raskaus pahoinvointi koska itse en koskaan siitä ole kärsinyt mutta väsymys...... ihanaa että olet saanut nukuttua riittävästi. olen lukenut blogiasi kauan. se antoi voimaa mun kotivuosiin.... keskimmäinen poika teidän nuorimman kanssa saman ikäinen ja vertais tukena luin blogiasi... jännityksellä odotan vauva postauksia :-) ikuinen vauva kuumeilija kun osittain olen mutta lapsi luku jää kolmeen poikaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi miten ihanasti kirjoitit ♥ Mahtavaa kuulla että olet ollut mukana kauan ja saanut vielä voimia blogistani!
   Vauvakuume taitaa olla monesti ikuista, jos on useampi lapsi. Paraneekohan siitä koskaan? ;)

   Poista
 49. Onnea paljon! aivan ihanaa. Viides poika:) itsellä oli juuri vuosi sitten samat tunnelmat ja elokuussa sain kolmannen pojan (neljännen lapsen). oksensin tammikuusta elokuuhun koko raskausajan. Se oli kamalaa mutta kyllä se on sen arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, on ollut sinulla rankka raskaus! Palkinto tosiaan sitäkin ihanampi, joten kyllä sen aina jotenkin jaksaa. :)
   Kiitos onnitteluista! :)

   Poista
 50. Oioi <3 Ihan mahtavuutta! ONNEA tuhannesti <3. Ihanaa!!

  VastaaPoista
 51. Voi että! Hurjasti onnea koko perheelle!♥ Aavistelinkin vähän tätä, kun tiesin, että vauvan haluaisit. Yksi päivä mietin, että voisikohan olla, kun on ollut niin hiljaista sun blogissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aavistelit siis oikein. ;) Vähän pidempää meni kun olisin ajatellut, mutta onneksi onni potkaisi viimein. ;)
   Kiitos onniteluista! :)

   Poista
 52. Oih, paljon onnea ihanista uutisista <3

  VastaaPoista
 53. Ihan meni itselläkin sydän sykkyrään näistä vauvauutisista :) Paljon, paljon onnea ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Vauvajuttuja siis odotellessa :)

  VastaaPoista
 54. Oih <3 onnea kovasti! tsemppiä pahoinvointeihin... itse vuosi sitten olin samassa tilanteessa(kauhee,onko siitä jo vuosi..) nyt tuossa selkäni takana tuhisee pieni 4kk ikäinen ihme <3

  VastaaPoista
 55. Ihana uutinen, ehkä erityisesti siksi, että olen täsmälleen saman ikäinen kuin sinä ja nyt samassa tilanteessa. ;) Jännittää ja pelkoja pukkaa mutta erityisen onnellinen olo myös. ONNEA teille, koko perheelle!
  Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea siis hurjasti myös sinulle ja perheellesi! :) Nuo tutut tunteet taitaa vaivata aina raskausaikana ja sitten vielä heittelee päivästä riippuen. ;)

   Poista
 56. Ihania uutisia!Onnea koko perheelle!
  Niin suloisia nuo pienenpienet vauvanvaatteet:)

  VastaaPoista
 57. Kiva juttu :). Onnea! Meillä odotetaan toista lasta syntyväksi maaliskuun alussa. Ikäeroa tulee yli kuusi vuotta. Näin pitkää ikäeroa ei meilläkään suunniteltu, mutta nämä jututhan ei monestikaan mene niin kuin suunnitellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea myös sinulle! :) Niin se on ettei kaikki aina mene suunnitelmien mukaan, ei meilläkään..

   Poista
 58. Voih, kovasti paljon Onnea odotukseen ja voimia !! Kiva päästä osalliseksi odotus-/vauvapostauksiin :)

  -2 pojan äiti- (joka jo pari vuotta odottanut kolmatta ihmettä tapahtuvaksi.. mutta haaveeksi taitaa jäädä.. ikääkin jo 39...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva että aihe kiinnostaa. :) Ihmeitä saa aina välillä odotella, niin meilläkin odoteltiin.. Toivotaan että teillekin ihme vielä tapahtuisi!

   Poista
 59. Ihanaa!! onnea ja jaksuja raskausaikaan! <3 En malta odottaa ihania vauvapostauksia. Vaikka meidän "vauva" onkin jo 2 vuotias niin on ihana seurailla toisten vauva arkea. :) Ja ei...minulla ei ole vauvakuumetta!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eikö yhtään? ;) Kiitos ja vauvapostauksia tulossa varmasti. :)

   Poista
  2. Meillä on nyt niin täydellisen ihana perhe, kolme lasta on juuri sopiva määrä meille! <3 Ja itse en tässä elämvaiheessa jaksaisikaan yhtään yövalvomisia/raskausoireita. Sen verran oma yrityksemme ja lasten harrastukset vievät voimia.

   Onneksi on ystäviä/sukulaisia, joille on tulossa/joilla on vauvoja, joita voin sitten minäkin hoidella. ;)

   Poista
  3. Se on kyllä hyvä että tietää omat rajansa ja milloin se oma perhe on täysi. :) Ja tosiaan niitä ystävien ja sukulaisten vauvoja voi sitten käydä nuuskuttelemassa ja hoitamassa. ;)

   Poista
 60. Miten ihania uutisia!!!Oikein paljon onnea koko perheelle! Toivotaan että pahoinvointi alkaa jo helpottamaan. Itselläni 8kk vanha vauva ja vauvakuume täällä hieman yrittää iskeä,siksi ihanaa lukea muiden vauvan odotuksista.:D
  Terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Vauvakuumeilu on ihanaa, ainakin kun tietää että se kuume saattaa jossain vaiheessa tuottaa tulosta. ;)

   Poista
 61. Hirmuisesti onnea odotukseen! Meillä näitä poikia on vasta kolme ja odotan kyllä KOVASTI sitä päivää kun mies vain suostuisi taipumaan vielä yhteen pienokaiseen.. Vaatteethan kun odottavat tuolla varastossa sitä päivää kun uskallan taas nostaa aiheen pöydälle.. Tällä hetkellä nuorin on kolme ja arki hyvin hektistä kun kaikki kolme ovat aika tiukkoja tapauksia. ;) Mies on uhannut että muuttaa ulkomaille jos vielä yksi tulee. (tosin seuraavassa lauseessa puhui jotakin viiden vuoden tauosta?!) Mutta toivosta en suostu luopumaan, että vielä joku kaunis päivä saisin nuuhkia tuollaista taivaalle tuoksuvaa nyyttiä. <3 Ikääkään ei ole vielä kun se 31, eli nykymaailman mittapuun mukaan tässähän ei edes kiire ole.
  Nyt vain lepäilet ja huolehdit itsestäsi! Viime raskaudessa voin pahoin melkein koko ajan, joitain taukoja lukuunottamatta, eli tiedän kuinka uuvuttavaa tuo on. Mutta oi kuinka kaipaan sitä silti. :D
  Toivotaan että kaikki menee hienosti ja saat nauttia ihanasta loppuraskaudesta!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melli! :) Ja voi kuinka tutulta tuo teidän tilanne kuullostaakaan, meillä mies oli pitkään ehdottomasti sitä mieltä että neljää enempää meille tule. Niin vaan aika teki tehtävänsä ja mies alkoi itse puhua viidennestä. Toivoa siis sinullakin kuullostaisi olevan, anna nyt pari vuotta mennä. ;)

   Poista
 62. Ihanaa. Täällä kolmen pojan kolmekymppinen äiti pohtii, josko vielä kerran. Toisaalta elämä on nyt helpompaa kun ovat isompia, mutta vielä olisi haaveissa yksi lapsi. Yllättäen monelle ystävälle joiden lapsiluku on ollut "täynnä" on tulossa vielä se "iltatähti". No toivottavasti ensi talvena saisi itsekin vielä "nauttia" yhden raskauden. :) Ja täytyy sanoa, että vaikka tyttö olisi ihana saada, niin on ne nuo pojat suloisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtäkkiä lasten kasvaessa ja elämän helpottaessa sitä alkaakin monesti kaipaamaan vielä yhtä lasta. Ajatuksetkin varmasti muuttuu kun aika kuluu, joten koskaan ei tiedä tulevasta. :) Sinäkin olet vielä niin nuori, että pidä tulevaisuus avoinna. ;)
   Ja olen ihan samaa mieltä, että tyttö olisi ihana saada, mutta pojat on niin ihania, että yhtä ihana olisi saada meille viides poika. :)

   Poista
 63. Hei Mia,
  Mahdottomasti onnea! Alusta asti olen seurannut blogiasi (suosikkini), milloinkaan ei ole tullut jätettyä merkkiä käynnistä. Ikuinen vauvakuumeilija täälläkin, pari vuotta sinua vanhempi. Lapsia meillä kolme -01,-05 ja -05. Meillä on aika saman ikäiset lapset ja poikia täälläkin. Sen takia onkin tullut ahkerasti täällä vierailtua.
  -Tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Tintti ja kiitokset onnitteluista! :) Ihana kuulla että olet ollut jo pitkään mukana blogissani ja kerroit siitä nyt. :)

   Poista
 64. Heippa. Vielä palailen,tulla ylempänä onnittelinkin jo. Onnea vielä :)
  Minkälaisia vaunuja/rattaita teillä on ollut ja millaisia kulkupelejä nyt suunnittelet? Uudet vai käytetyt?
  Itseäni vaivaa kovastikin vauvakuume,jo parin vuoden ajan ollut "riesana". :) minulla on tytöt 5v ja 8v ja vahva tunne vielä siitä että yksi lapsi meille vielä olisi tulossa jossain vaiheessa. Toivottavasti näin,kyllähän nuo ihmeitä nuo lapset ovat. Ihania arjen rikastuttajia!!
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä Sanniska! :)
   Vaunu-asiaa olen jo vain alustavasti mietiskellyt. Meillä on ollut kolmet Brion yhdistelmävaunut näillä neljällä pojalla aikoinaan ja niistä tykkäsin ihan mahdottoman paljon. Kyllä meille kunnon vaunut ostetaan, isoilla pyörillä. Täällä maalla yleensä lunta riittää ja aura-auto ei ehdi ajella meidän lähiteitä ihan aamusta. Tiet on asfaltista kivikkoisiin polkuihin, joten vaunujen on kuljettava maastossa kun maastossa ja hyvä jousitus olisi myös oltava. Lisäksi ainakin pojat nukkui meillä vaunuissa päiväunet n.2-vuotiaaksi saakka, joten kovasti tulee käyttöä. Luulen että ostamme uudet vaunut, jotka on tilavat ja tukevat. Itse pidän kovasta kantokopasta vaunuissa ja muunneltavuudesta sitten lapsen kasvaessa.
   Täytyy varmaan pikkuhiljaa alkaa tutustumaan eri vaihtoehtoihin, tässä kun on aika pihalla kaikesta vuosien jälkeen. ;)

   Nimenomaan arjen rikastuttujia on nuo lapset! Ihania vauvahaaveiluja sinulle ja toivottavasti jossain vaiheessa teille olisi se kolmas ihme tulossa! :)

   Poista
 65. Onnea! <3 Toivottavasti kaikki menisi hyvin loppuun saakka. Itsellä lapsiluku on jo täynnä (4 lasta) ja monesti mietin miten nopeasti nuo kasvavat. Oma "vauva" on kohta 1½ vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lapset tosiaan kasvaa silmissä, sitä jaksan minäkin aina ihmetellä. Niistä vuosista pitää ottaa kaikki irti, kun lapsoset on vielä kotona. :)

   Poista
 66. Onnea <3
  Mä olen ite mielessäni elätelly toiveita että meille tulis vielä iltatähtönen kunhan nuorimmainenkin on eskari-iässä. Saa nähdä. Siihen on vielä muutama vuosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vauvahaaveiluja siis sinulle tulevaisuuteen! Elämää on ihana suunnitella eteenpäin ja toivottavasti teidän haave sitten käy toteen kun aika on sopiva. :)

   Poista
 67. Lämpimät onnittelut! :) Toivottavasti pahoinvointi pian hellittää! Ilolla tulen seurailemaan blogia :)

  -Paula-

  VastaaPoista
 68. Oih, paljon onnea :D Meilläkin arki muuttumassa ensi syksynä..... siitä sitten myöhemmin lisää ;) Itse en kyllä enää lisäänny ! Nyt kun nuo kaikki 6 on jo sen verran isoja että alkaa arki olla helppoa, mutta mutta.... Mullistuksia on tulossa! Jaksamista ja voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, nyt alkoi jännittää mitä teillä tapahtuu syksyllä!? Laita sähköpostia? Utelias kun olen. ;)
   Kiitos onnitteluista ja onnea myös teidän tulevasta mullistuksesta! Toivottavasti se on ihana mullistus. :)

   Poista
 69. Ihana uutinen, onnea :). Meillä on 1 poika ja 2 tyttöä ja neljättä kovasti toivotaan. Tosin 40 vuoden ikä tuo sen toteutumiseen haasteellisuutta, mutta katsotaan. Olen blogiasi lukenut aina välillä silloin tällöin mutta vauvauutisesi myötä alan sitä taas kunnolla seuraamaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä on vaan numero. ;) Vaikka tottahan se on että se tuo omat haasteensa vauvahaaveiluun. Toivotaan että teidän haave toteutuu! :) Kiitos sinulle!

   Poista
 70. Voi kuinka ihana uutinen!! Kovasti onnea odotukseen!!

  VastaaPoista
 71. Kyselisin vielä että missä elokuussa synnytetään ? En ole yhtään perillä tästä synnytyssairaala -asiasta :) Vai jatkuuko synnytykset tuossa lähikaupungissa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs jatkua lähikaupungissa ainakin tämän vuoden, näin neuvolasta ainakin infottiin pari viikkoa sitten. ;) Tietty jos lääkäreitä lähtee, niin tilanne voi muuttui, mutta kuulemma todennäköisesti jatkuu.

   Poista
  2. Niin ja parempi ois.. Emil syntyi 2 tunnissa, joten en tiedä miten sitä etemmäs ehtii, jos matkaa on sen 1,5h lähimpään sitten! ;D

   Poista
 72. Onnea! Vauvauutiset sykähdyttävät aina!

  Itselläni on 3 poikaa ja "virallisesti" lapsiluku täynnä. Siitä huolimatta huomaan haaveilevani vielä yhdestä :) Ikuinen vauvakuumeilija taidan olla.. Blogisi aktiivinen seuraaminen siis todellakin jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ikuinen vauvakuume vaivaa varmaan minuakin, toivon että tulevaisuudessa ikä tekee tehtävänsä. ;)
   Mutta hei, aina saa haaveilla ja miks ei toteuttaa haaveitaan! ;)

   Poista
 73. Oi ihanaa, onnea!! Vauva-aiheisia postauksia odotellessa..

  VastaaPoista
 74. Ihania uutisia, onnea kovasti <3

  VastaaPoista
 75. Voi mikä ihana uutinen täällä odotti! Paljon onnea raskaudesta! Täällä myös yksi ikuinen kuumeilija ;) Tällaiset uutiset saa aina lisää vettä myllyyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan sama minulla kun lukee jostain vauva uutisia, niin kamala into omaan nyyttiin kasvaa. ;)

   Poista
 76. Aivan mielettömän paljon onnea odotukseen. <3 Olenkin tälläisiä uutisia vähän odotellut ja käynyt välillä kurkkimassa, että koska. Olen siis kokoaika ajatellut, että teille se viides vielä tulee. ;)

  VastaaPoista
 77. Paljon onnea! Itsellä elokuussa syntynyt nuorimmainen, joten elokuun vauvat ovat nyt erityisen lähellä sydäntä. Ja nuo isommat pojat osaa kyllä niin nätisti hoitaa vauvaa (3 ja 6v), joten uskon, että teilläkin ollaan ihan innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan etenekin Emil on todella innosissaan ja isotkin otti uutisen ilolla vastaan. :) Kiitos onnitteluista ja terkkuja sinne teille elokuun vauvalle ja isoveljille!

   Poista
 78. Voi että, aivan ihanaa!! Hyviä vointeja sinulle! Onpa sitten ihana nähdä, kuka teidän nelikon jatkeeksi tulee! :) <3 ONNEA!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Arvaa että jännittää itseäkin, että minkä näköinen ja millainen persoona meille vielä tulee. :)

   Poista
 79. Suuret onnittelut täältäkin! Meille syntyy kesäkuussa kolmas poika :) jos siis kaikki menee hyvin loppuun asti. Vauvanvaatteita on edellisen jäljiltä (nyt 1v 3kk) hyvin varastossa mutta jotain uutta on täälläkin jo hankittuna uudelle tulokkaalle. Odotan jo vauva-aiheisia postauksia, tästä aiheesta riittää aina puhuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hurjasti onnea teillekin pikkuisesta! Toivotaan että meillä molemmilla menee kaikki hyvin loppuun saakka ja kesällä on molemmilla nyytit kainalossa. :)
   Vauva-juttuja tekisi jo kovasti mieli ostella ja pohtia jo nyt, mutta yritän vielä hiukan aikaa malttaa mieleni. ;)

   Poista
 80. Voi että miten mahtava uutinen, onnea kovasti! Ihanaa lukea sitten vauvajuttuja pian :) Minäkin olen seurannut blogiasi alusta asti, jo silloin Kaksplussalla (vai oliko se Meidän perheen sivuilla?). Meidän esikoinen on teidän toistaiseksi nuorimman ikäinen ja paljon tuttuja juttuja on ollut. Vauvakuumeilija täällä myös, ikuisesti kai :D

  VastaaPoista
 81. Lämpöiset onnittelut koko perheelle!

  VastaaPoista
 82. Voi miten ihana yllätys! Oikein suuret onnittelut! <3 Alkaa itselläkin kuume pienesti nousemaan kun näitä uutisia tuntuu nyt putkahtelevan sieltä täältä... :)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)