perjantai 16. lokakuuta 2009

2v neuvolassa


Me käytiin tänään vähän ennakkoon (2pvää) 2-vuotis neuvolassa.
Emil ei juuri puhua pukahtanut terveydenhoitajalle, mutta leikki ja touhusi ihan reippaana poikana kuitenkin. Näytti jopa kuinka hienosti syntyy nuppipalapeli, iso torni ja autojono. Pienen pieniä strösseleitä sai napsia pöydältä suuhunsa muutaman ja ne maistui niin hyvin että meinasi saada hepulin kun tarjoilu loppui. ;D

Kaikista inhottavinta kuitenkin tuntui olevan se kun riisuttiin alasti ja vielä mittojakin käytiin ottamaan, ihan tylsää siis.
Sormenpäästä otettu hemoglobiini ei aiheuttanut mitään itkua, eikä influenssarokotustakaan jaksanut 10sek. pidempää itkeä. Mitäs noista!
Hemoglobiini oli hyvä. Se tarkastettiin sen vuoksi kun Emilillä on herkkä nenä vuotamaan verta öisin. A-vita tipoilla sen saa hyvin pidettyä kurissa, mutta heti jos ei muista laittaa niin yöllä taatusti vuotaa. Kurjaa.
Tämän takia saatiin lääkärillekin aika tarkastukseen.

2v neuvolasta siirryttiin suoraan hammaslääkärin puolelle, joka totesi että se ekstrahammashan se suussa tosiaan on. Eikä sille mitään käydä tekemään, toivotaan vaan että pysyvät tulee sitten normaalisti suuhun. Eli saa pitää ekstransa. ;)

Eli siis terve, hyvin kasvava ja reipas poika oli päivän saldo.
Niin ja ne 2v mitat on; 92,5cm (hujoppi!) ja 12,8kg.


Meandin ihanat pilvihaalarit menee vielä onneksi hyvin vaikka poika onkin yhtä jalkaa.


Oliver tänään pikkuveikkaa paossa yläsängyssä. Legoleikit tahtoo mennä vissiin välillä Emilin takia ihan sotkuun, joten pakokeinot on oltava.
Emil ei uskalla kiivetä yläsänkyyn yksin.
Saa muuten nähdä kuinka pitkä poika Emilistä kasvaa, kun on veljesjoukon pisin ollut kokoajan. Jopa Oliverista pidempi, jota siis monesti luullaan vanhemmaksi kun on niin pitkä (5,5v ja n.120-122cm).

18 kommenttia:

 1. Huih ! Emil tosiaan on yli 90cm. Meidän poju oli 2 kk sitten 87cm ja 12kg :o) Teidän Emilistä tulee tosiaan pitkä poika ! Tai sitähän hän jo nyt on.

  Suloiset Meandin haalarit. Itku sentäs kun ei voi meille enää hankkia kun Emil käy itse vessassa :o/ Mutta ainahan voi hommata sen pilvipaidan :oD

  VastaaPoista
 2. pitkä poika! heh, meillä tuo kuopus painaa saman verran, mutta pituutta on monta senttiä vähemmän :o)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin Max pisti kunnolla hanttiin 2 v. neuvolassa, kun pituutta ja painoa mitattiin. Hemoglobiini olisi varmasti jäänyt ottamatta..

  Ihanat pilvihaalarit :)

  VastaaPoista
 4. Teillä on tosiaan pitkiä poikia. Pakko kertoa meidänkin 2-v neuvola "tuloksia", kun ihan toissa päivänä käytiin. :) Pituutta oli tytöllä 89,8cm ja painoa 12.4kg. Ja nuppipalapelit sun muut tehtiin meilläkin vauhdilla ja mulla niin nauratti kun tyttö sai vielä varsinaisen puheripulin ja kertoili terveydenhoitajalle vaikka mitä juttuja. :) On kyllä niin loistava ikä tuo 2-v kun alkavat itsenäistymään vaikka vielä vähän vauvojakin ovat välillä. Mukavaa viikonloppua sinne!

  Tulppaanisipuli

  VastaaPoista
 5. Onpa Emil tosiaan pitkä! Taitaa olla pidempi kuin meidän Eemeli nyt on. Emppu on varmaan jotain 90cm ja 12.3 kiloa oli eilen paino =)

  Meillä onkin tällainen minimies, eikä me vanhemmatkaan koripalloilijoita olla... ;)

  VastaaPoista
 6. Pitkä poika on. :) Meilläkin oli Pinja aika pitkä 1,5v neuvolassa(85,5cm). Saa nähä jäikö tuo meillä vaan kasvupyrähdykseksi, meillä kun seuraava neuvola onkin vasta 2,5v neuvola. :/

  VastaaPoista
 7. Heh, ei terveydenhoitajalle lapset varmaan paljoa rupatele=). On varmaan liian jännittävää.

  Hyvin on poika kasvanut. Meillä pienempi on oikea "kaapinovi" kun painoa oli 3,5kg enemmän:).

  VastaaPoista
 8. Emil näyttääkin todella pitkältä ikäisekseen.Ja on muutenkin hurmaavan näköinen.Ja nuo pilvihaalarit....ihanat!!=0)
  Meillä myös luullaan 5v.poikaa vanhemmaksi,joskus jopa ekaluokkalaiseksi kun on pitkä,käyttää 122cm vaatteita ja ovat sopivia.Hauska lukea että teilläkin isoveikka joutuu "pakenemaan" pienempää että saisi rauhassa leikkiä.meillä jokapäiväiset riidat syntyy siitä kun pienempi "kiusaa".Voi että se on rasittavaa.......

  VastaaPoista
 9. Hienosti meni neuvola :)
  Meillä pakovaiheesta on jo päästy, kuopus 3-vuotta osaa jo itsekin leikkiä pikkulegoilla joten saavat olla jo lattialla. Yläsänky onkin hyvä paikka mennä "piiloon".

  VastaaPoista
 10. Voi, joko se teidän pienikin täyttää 2v?! Miten se aika menee näin nopeasti-eihän meidän kuopuksillamme sitten ole paljoakaan ikäeroa!

  Hienot mitat tuli ja komealle Prinssille sylintäydeltä 2v. onnitteluja!!

  VastaaPoista
 11. Voi vitsi miten pitkä!!!!! :D Meillä paino varmaa hyvin sama, mutta paaaaaaljon lyhyempi. Perästä tullaan, vielä reilu kuukausi neuvolaan.

  VastaaPoista
 12. Hienot mitat suloisella pojalla :)

  VastaaPoista
 13. Kylläpäs Emil olikin venähtänyt pitkäksi!!! Vastahan noi meidän pojat oli saman pituisia.:)

  Ihanat on pilvihaalarit.

  VastaaPoista
 14. Meillä esikoisen pituusennuste on vähän päälle 190cm. On aina ollut ikäisiään pitempi (mut hoikka on että housut meinaa jalasta tippua). 2v neuvolaa meillä ei ollut ollenkaan, mut oli 2,5v (joka tosin käytiin kesän säästösyistä pari kk myöhässä). Nuppipalapeliä ei ole koskaan päässyt neuvolassa tekemään.

  Toi pilvihaalari on kyllä aivan mahtava!!

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 15. Kiitokset kaikille kommenteista! :)
  Vähän tosiaan jännään kasvaako samaa tahtia jatkossa, taitaa tulla aikamoinen hujoppi jos kasvaa vaan.
  Täytyy varmaan kaivella kaikki 98cm vaatteet jo käyttöön, kun 92cm menee just ja just vielä. Taisi jäädä 92cm käyttöikä lyhkäseksi, se hitusen harmittaa. ;)

  VastaaPoista
 16. Hih, meillä eskari tyttö kiipeää myös välillä parvelle sänkyyn rauhassa leikkimään. Iltaisin jos on ajoissa sängyssä, saa leikkiä tai lukea vielä kirjaa ennen kuin valot sammuu. Tuntuu että nauttii ihan täysillä noista hetkistä kun saa leikkiä hetken ihan ihan rauhassa :)

  Pitkä poika Emil kyllä on.

  VastaaPoista
 17. On tosiaan pitkä poika.

  Jonku vaatekoko tuntuu tosiaan toisinaan jäävän vähälle käytölle. Meillä 98-cm vaatteet olivat lyhytikäisiä. Sitten taas viimeiset 92-cm keräsin viime kesänä pois kaapista ja osa tuon kokoisista oli käytössä kolmisen vuotta.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)