tiistai 20. lokakuuta 2009

Poikien huone


Olen useaan otteeseen tainnut kertoa että me asutaan aikas ahtaasti, siis sopivasti meille, mutta monen mielestä ahtaasti. ;)
Meillä on siis 3h+keittiö ja neliöitä n.80. Vuokra-asunto.
Toki välillä kaipaisi lisää säilytystilaa ja sitä yhtä ylimääräistä huonetta, mutta muuten aika hyvin ollaan mahduttu. Tykätään olla "lähekkäin", siis niin ettei kaikki katoa eri huoneisiin puuhiinsa vaan ollaan enemmän yhdessä.
Säilytystilojen puutteestakin johtuen, ei meillä kauaa turhat tavarat ja vaatteet nurkissa pyöri. Kaikki turhat lähtee heti, kun jotain ei tarvita.
Monet säilytyskikatkin on saanut miettiä. Sängynaluset on hyvin täytetty ja kaikkia säilytyshyllyköitä on riittämiin.

Tässä aiemmin oli tarkoitus muuttaa poikien huone meidän huoneeseen ja toistepäin. Näin pojat olisivat saaneet vaatehuoneen ja meille olisi riittänyt pienemmät kaapit.
Kyllä me yksi sunnuntai jo muutto tehtiinkin ja todettiin ettei toimi, kun huone oli ihan hitusen pienempi kuin tämä nykyinen. No muutettiin samantein kaikki takas, huhhuh.. Olipas homma ja tulipas testattua. Harmitti, mutta nyt kun sain uudet kuosit tähän vanhaan huoneeseen niin tykkään tästäkin. Kummasti sitä saa uusilla väreillä ja tekstiileillä uuden kivan ilmeen aikaan. :)

Tässä siis meidän kolmikon huone, jossa asustaa 5,5v, 8v ja 10v (Emil asuu meidän makkarissa).


Oviaukolta kuvattuna ensin näkyy kotimainen Sievä merkkinen unipuu kerrossänky, jonka yläsängyssä nukkuu 10v ja alasängyssä 8v.
Värimaailmakseen pojat sai päivitettyyn huoneeseen vihreän ja turkoosin.


Heti isojen poikein kerrossängyn vieressä on Oliverin saman unipuu sarjan jatkettava sänky.
Vihreät päiväpeitteet ompelin itse Eurokankaan tikkikankaasta ja verhokappa on myös itse ommeltu Anttilan raitakankaasta.


Tämä hyllykkö on Jyskistä ja vieressä on samanlainen Ikean hyllykkö.
Laatikoihin askartelin pahvista huoneen väreihin sopivat tähdet ja kiinnitin kontaktimuovilla.
Nämä laatikot kätkee sisäänsä enimmäkseen Emilin ja Oliverin leluja. Legoja, autoja, eläimiä yms.


Tällä seinällä siis nuo kaksi hyllykköä vierekkäin.
Ikean hyllykössä on siihen kuuluvat kangaslaatikot, joissa on sitten isojen poikien leluja. Pikku-legoja suurimmaksi osaksi, sekä kirjoja ja piirrustuspaperia+kyniä yms.
Lisäksi hyllyjen päällä noita muovihirvityksiä, jotka on vaan niin rumia, mutta poikien leikkeissä pakollisia. ;)


Yhdellä seinustalla on sitten kiinteät kaapistot, joissa siis poikien vaatteet.
Lattiatilaakin jää leikeille ihan kivasti, vaikka kuvista ei sitä nää. Tuollasen reilun matollisen verran. Vihreä Ikean matto on kokoa 133x195cm.
Kirjotuspöytää ei poikien huoneesta löydy, mutta läksyt ja piirtelyt hoituu keittiönpöydän ääressä.


Kaappien vieressä on Ikean koiranpeppukoukut ja niissä roikkuu Pienen linnun ompelemat ihanat pussukat, joissa pojat säilyttelee pikkuaarteitaan. :)
37 kommenttia:

 1. Harmoonista ja selkeää. Tyylikkäät tähdet, kuin piste iin päällä.

  VastaaPoista
 2. kaunis huone, selkeä ja kivan värinen. ja ihan tilavalta vaikuttaa! minua kiinnostaa, mitä noissa laatikoissa on, jotka ovat kerrossängyn päässä? siis onko siellä jotain päivittäin käytettävää vai säilytyksessä olevaa?

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis ja toimivan näköinen huone. Tekee heti niin siistin ilmeen kun lelut piiloissa laatikoissa.

  VastaaPoista
 4. Kivat värit poikien huoneessa! Ja ihanat nuo tähtilaatikot :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan siistiä, järjestelmällistä ja toimivan tuntuista! Tulisipa meidänkin lastenhuoneesta yhtäharmoninen kokoneisuus kun vihdoin saamme sen uuden sängyn ja pääsemme muutosta tekemään. Tästäsai kyllä inspistä :))

  VastaaPoista
 6. Yllättävän kivasti pojat mahtuu! Ja kivat värit.

  Miten isompien poikien kanssa on, kaipaavatko omaa rauhaa?

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti huone, raikasta turkoosia ja limeä. Ja musta on hienoa nähdä että noin isolla porukallakin voi asua kolmiossa ja silti tavarat saa näin siististi järjestykseen. Kiitos tästä kirjoituksesta, sain taas pieniä inspiraatioita omien muksujen huoneisiin. :)

  Tulppaanisipuli

  VastaaPoista
 8. Onpa teidän pojilla rauhallisen näköinen huone :) Me asuttiin aikaisemmin 80 neliön kolmiossa, josta muutettiin 90 neliön kaksitasoneliöön. Voin sanoa, että kolmiossa oli huomattavasti enemmän tilaa verrattuna neliöön, jossa on kolme järjettömän pientä makuuhuonetta ja paljon tilaa vievät portaat. Makuuhuoneista suurinkin on niin pieni, että parisängyn lisäksi sinne ei pinnasänkyä tahtonut saada sopimaan.

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis huone! Ja kyllä sitä vähemmilläkin neliöillä pärjää, kun hyvin suunnittelee.
  Miksi mä en ole ikeassa bongannut noita kangaslaatikoita? Meillä on kanssa noita hyllyjä, ja niissä muovilaatikoita. Ne muovilaatikot on vaan julmetun raskaat, ja teräväkulmaiset. Ja en tähän päivään mennessä ole tajunnut, että missä osastolla noi koiranpeppukoukut on, kun sellaiset haluaisian kanssa. Mä taidan lähteä löytöretkelle Ikeaan =)

  VastaaPoista
 10. Onpas hyvin organisoitu huone käyttöön, vautsi! Teillä ei vissiin lapsilla ole juna- tai autoratoja?
  Pitää nostaa hattua, kun olet onnistunut pitämään lelujen määrän noin pienenä :)

  VastaaPoista
 11. Piti vielä lisätä, että tekstiileillä todellakin saa paljon aikaan! Itse vaihdan niitä usein ja aina on kuin uusi huone. Ei tarvitse ostaa mitään suurta, se kun kierrättää huoneesta toiseen verhoja, mattoja, päiväpeittoja, tyynyjä... ja ehkä vaihtaa vähän järjestystä :)

  VastaaPoista
 12. Neliöitähän teillä kuitenkin on aika kivasti tuossa asunnossa. :) Jos järjestely teillä toimii niin mitä siinä on muilla mitään sanomista. :) Nätti värimaailma. Ihana toi poikien huoneen mattokin. :)

  VastaaPoista
 13. Kivasti olette järjestäneet tuon poikien huoneen. Ei siellä vaikuta yhtään ahtaalta kun kaikille leluille on laatikot ja lattialla tilaa leikkiä.
  Aivan ihana on kyllä tuo poikien vihreä huone!

  VastaaPoista
 14. Hauskat nuo koiranpeppukoukut. :D Sopis meidänkin poikien huoneen sävyihin.

  VastaaPoista
 15. Ihana huone, jotenkin tosi selkeä!Sulla on kyllä sisustussilmää :)

  VastaaPoista
 16. Toimivan näköinen huone!! Ihanat nuo tähdet laatikoissa ja muutenkin niin kivan värinen huone!! (meillä myös poikien huoneessa tällä hetkellä vihreää/turkoosia valkoiseen yhdistettynä...)

  Kumpikohan noista valkoisista hyllyköistä on mielestäsi parempi jyskin vai ikean?? Meille olisi tarkoitus ostaa tuollainen hylly mutta en ole osannut päättää kummasta liikkeestä sen ostaisin. Lähinnä kestävyyttä mietin.

  VastaaPoista
 17. Kiitos! :o)
  Poikien äiti bongasikin sieltä kerrosängyn päästä tuon korkean Ikean hyllyn, jossa valkoiset läpikuultavat muovilaatikot. Niistä unohtui mainita. Eli siellä on isojen poikien Aku Ankat, erilaiset pienet ukkelit ja useamman palan palapelit. Sellaisia siis joihin Emilillä ei ole asiaa. ;)
  Hylly upposi sopivasti sinne tyhjään nurkkaan ja on vähän piilossa Empsulta.

  Marjuli; On meillä autoratamatto, joka on kerrossängyn alla ja otetaan esille tarvittaessa. Brion puinen junaratakin löytyy, joka on vaatekaapin alahyllyllä. :)
  Meillä on kyllä paljon leluja, mutta pyrin sijoittelemaan piiloon. ;D

  Marika*; Aika harvoin vielä isot kaipaa omaa rauhaa, silloin kun kaipaa niin saa mennä yksin meidän makkariin esim.lukemaan tai leikkimään. Vanhin tosin nyt on vasta alakanut puhumaan, että olisi se oma huone kiva, mutta ei silleen kamala polte kuitenkaan. ;)

  Virpi; Tässä on kyllä kiva pohjaratkaisu ja huoneet tilavia, tykkään.

  Hansu; Noita laatikoita oli ainakin vaaleanpunaisena ja muistaakseni mustana tuon turkoosin lisäksi. Ne oli siellä osastolla missä kaikkia pahvi-,muovi ym. laatikoita. Nuo on litteinä ja kasataan itse.
  Koiranpeppukoukut on siellä lemmikkieläinten tervikeosastolla, kukkien lähellä. ;)

  VastaaPoista
 18. Niin ja tuolla kerrossängyn alla on vielä isot Ikean sängynaluslaatikot. Toisessa on lautapelit ja toisessa Emilin isommat lelut. ;)

  VastaaPoista
 19. Kiitos Sini ja Sifia! :)
  Tuo Jyskin hyllykkö on ollut meillä jo 6 vuotta, ihan hyvin on kestänyt. Pientä pinnan lohkeilua on noissa alimmaisissa lokeroissa alaosissa, kun painavia muovilaatikoita on vedelty edestakas.
  Ikean hyllykkö on ollut vasta reilun vuoden muistaakseni, hyvin on kestänyt sekin. Ei mitään jälkiä.
  Ehken enemmän tykkään tuosta Ikean. :)

  VastaaPoista
 20. Viihtyisän ja toimivan näköinen huone :)

  VastaaPoista
 21. Tosi mukavan näköinen huone. Kyllä pieneenkin tilaan saa fiksusti huonekalut ja tavarat kun vähän järkkäilee ja miettii eri vaihtoehtoja. Muutenkin ihanan siistiä!

  VastaaPoista
 22. No on kyllä siistiä! =)
  Ikean koiranpeput ja tähtilaatikot on kivoja!

  VastaaPoista
 23. Minuakin kiinnostaisi tuo Jyskin ja Ikean hyllykön ero:) Onko niiden materiaaleissa mitään eroa? Johtuuko se ulkonäöstä vai miksi tykkäät juuri Ikean hyllyköstä enemmän?;) Olisi itselläkin tarkoitus hankkia jompi kumpi.

  Oli mielenkiintoista kurkata poikien huoneeseen:) Hienosti olet saanut mahtumaan kolme poikaa leluineen ja vaatteineen samaan huoneeseen. Ei voi muuta kuin ihailla :)

  VastaaPoista
 24. Todella kivan ja viihtyisän näköinen huone! Ihailtavasti olet saanut piiloon kaikki lelut ja tavarat;-)
  Ja tekstiilit todella tekevät ihmeitä, ihanan raikas tunnelma jää koko huoneesta. Nuo tähdet ovat kuin piste iin päälle; kyllä tätä huonetta kelpaakin esitellä!!!

  VastaaPoista
 25. Nätti huone ja niin siisti. Minä en vaan jaksa joka päivä leluja paikoileen asetella vaikka niille paikat onkin. Aape ei vielä osaa ja eetukalla on tapana siivota kaikki sekaisin, eli siis kaikki kasataan vaan lähimpään lootaan jos nyt joku pakottaa siivoamaan...kasvatuksen paikka siis :)

  VastaaPoista
 26. Kiva värimaailma poikien huoneessa ja muutenkin oikein harmoonisen näköistä!Mutta ihmettelen kuinka ihmeessä saat pidettyä 3 pojan huoneen noin siistinä!!??Sinun täytyy olla TODELLA järjestelmällinen ja poikien myös.

  Meidän lasten/nuoren huoneissa on myös kaikenlaisia säilytysratkaisuja,laatikoita,hyllyjä vaikka mitä mutta eivät ne kyllä noin siistinä pysy millään.
  Keräävätkö pojat heti lelut omiin laatikoihinsa kun eivät enää leiki?
  Minua kiinnostaa onko huoneessa koskaan sotkua??;0))
  meillä on periaate että päivän mittaan saa sotkea ja levitellä lelut mutta illalla ne korjataan pois ja tietenkään kaikkia leluja ei saa heittää esille.
  Ja voi kauheaa...täytyy meidän ruveta karsimaan poikien leluja koska pelkästään meidän keskimmäisellä on omassa huoneessaan aivan hirveästi leluja,kaikenlaisia tilaa vieviä isoja juttuja,autoratoja,junaratoja jotka meilläkin on kaapissa jemmassa.=0)

  Meillä on myös tuo samainen unipuu puolikerrossänkynä vanhimmalla pojalla valkoisena ja on kyllä loistava ratkaisu.Siihen kun helppo yhdistää vaikka mitä lisäjuttuja.Ja on vankkarakenteinen!

  VastaaPoista
 27. Ihanat värit ja kaikki kivasti järjestyksessä! Kyllä pienempäänkin asuntoon mahtuu, kun pitää tavarat omilla paikoillaan eikä kerää turhaa rompetta. :)

  Kiitos rukkasista, tulivat tänään. :)

  VastaaPoista
 28. Kaunis kiitos taas kommenteista! :o)

  Jonna; Materiaalit tuntuu molemmissa olevan samat, joten niissä en huomaa ainakaan eroa. Ikean hyllykön lokerot on jotenkin vaan minun makuun sopivamman kokoiset ja niitähän on tuossa 8, kun taas Jyskin mallissa 6. Jyskin lokerikossa on siis vähän isommat lokerot. Molemmat hyvät, mutta jotenkin vaan tuo Ikean on minun makuun enemmän. ;)

  3 x mami; Huone on kuvattu juuri siivottuna. ;)
  Kyllä pojat päivän mittaan saa kaaoksenkin aikaan, jos en ole sanomassa välillä että nyt joku leikki pois. Pyritään siihen että aina entinen leikki siivotaan pois ennen uuden laatikon ottamista.
  Usein se toimiikin, mutta ei aina.
  Eli sotkuakin on ja sitten iltaisin urakalla siivotaan.
  Eli sotkea saa tottakai ja elämää pitää olla, mutta se on minulle tärkeää että iltaisin siivotaan kaikki omille paikoilleen.
  Pojat aika hyvin laittaa kaikki omiin laatikkoihin, ovat suht siistejä poikia. Äitiinsä tulleet, etenkin 10v on tosi tarkka tapaus. ;)

  JA kyllä olen itse rasittavuuteen asti järjestyksen ihminen. ;D

  Nyt jos ostaisin uudelleen tuon unipuu kerrossängyn+jatkettavan, niin minä valitsisin kanssa valkoisen. Mutta ei viitsi käydä vaihtamaan tässä vaiheessa enää.

  VastaaPoista
 29. Todella kiva huone! Hyvin mahtuu pojat. Ne työpöydät viekin paljon tilaa. Meille tuskin tulee niitä nuoremmille pojille ennen muuttoa omaan huoneeseen. Isommatkin kun tekee läksyt salin ruokapöydällä.
  Huone näyttää oikein valoisalta ja tilavalta siihen nähden että siellä asustelee kolme poikaa :)

  VastaaPoista
 30. Kiitos vinkeistä Mia, huomenna taidan karata Ikeaan =)

  VastaaPoista
 31. Vau, hienosti toteutettu tilaihme. Kaikille sänkypaikka ja lelutkin hienosti järjestetty. Tuota Jyskin hyllykköä juuri katselin kuvastosta, tarvittaisiin joku sen tyylinen. Täytyy käydä kaupassa hipultamassa.

  VastaaPoista
 32. Onpa ihanaa: selkeää ja kaunista! Tämä saa minut ajattelemaan että tämänkokoinen asunto voisi olla meidänkin perheelle oikea ratkaisu. Muuhun ei oikein meillä ole varaakaan. Hienoa ja kiitos tästä esittelystä!

  VastaaPoista
 33. Oliko nuo "tähtilaatikot" siis Ikeasta? Meillä tuo sama Jyskin hyllykkö mutta puolet korkeampana.
  Aivan ihana huone!

  VastaaPoista
 34. Katja; Meilläkin oli kirjoituspöytä ennen, mutta Emilin synnyttyä tarvittiin tilaa Oliverin sängylle tuohon poikien huoneeseen ja siitä oli louvuttava. Toisaalta se oli tosi vähällä käytölläkin, pojat tykkää tehdä mielummin läksyt keittiöpöydän ääressä. ;)

  Hansu; Eipä kestä, toivottavasti löytyy! :)

  Tiina; Kiitos!

  Anonyymi; Kivaa jos esittelystä oli hyötyä. :)

  Laura; Nuo valkoiset laatikot joissa tähdet, ovat ihan Tokmannilta. Eli varmaan löytyy monista halpahalleista yms. kaupoista.

  VastaaPoista
 35. Tosi kivan näköinen huone ja hienosti tuunatut tähtilaatikot!

  Me tehtiin aina läksyt keittiön pöydän ääressä.:)

  VastaaPoista
 36. Ihana kuulla, että jokin muukin on kanssani samaa mieltä ettei jokaisella lapsella tarvitse olla omaa huonetta! ;) Ostamamme talo on siis n.95 neliöinen ja vain kaksi makuuhuonetta!

  Ihanan selkeetä ja kauniit värit on teidän kolmikon huoneessa! Niin ja aivan todella ihanat on noi tähtilaatikot! :)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)