tiistai 13. lokakuuta 2009

Valkoinen päivä


Meillä valkeni aamu valkoisena, maa oli saanut kauniin lumivaipan ja lisää lunta satoi päivän mittaan. Taisi tosin iltaa kohti muuttua vedeksi.
Mutta kuten arvata saattaa, niin 5,5v Oliver ei millään olisi malttanut odottaa ulos pääsyä. Sisävaatteet oli puettu hetkessä, vaikka normaalisti saan jankuttaa melkein puolituntia ennen kun ne eksyy päälle saakka.
Toinen oli niin täpinöissään että ei siinä muu auttanut kun kaivella äkkiä kaapista jotain ulkovaatetta, että toinen pääsi pian pihalle.
Meillä uskaltaa laskea Oliverin jo yksin omaan pihaan, koska täällä ei ole juurikaan liikennettä ja poika osaa olla nätisti.

Me Emilin kanssa tyydyimme tälläkertaa vain tarkastelemaan ikkunasta, koska olen niin onnettoman hidas aamuherääjä etten olisi millään ehtinyt mukaan. :D


Ikkunasta kurkistelija sai tänään ensilumen kunniaksi päälleen valkoista ja mustaa.
Body H&M ja kukkavelourit Lindex.


"Kato pikkuveikka miten iso lumipallo!"


Tätä lumista aamupuuhastelua katsellessani totesin, että on kai ne talvivaatteet viimein kaivettava esille. Nyt on jo pitkään ollut mittari vain vähän päälle plussan ja miinusasteillakin joinakin päivinä.
Iltapäivällä koulusta kotiutunut vanhin veljes oli samaa mieltä, pyysi itse toppaa huomista varten. Enää ei kuulemma ole kivaa pitkissä kalsareissa, farkuissa, fleecetakissa ja välikausitakissa.
Meidän 10v onkin herkempi palelemaan, 8v vaan totesi että ei tartte vielä paksumpaa.

Jokos muilla on talvikamppeet kaivettu säilöstä käyttöön? :)



27 kommenttia:

  1. Hei! Tuo Oliverin hattu on tosi kiva? Mistä se on hankittu?

    VastaaPoista
  2. Mä otan nyt tytölle mukaan ticketin rubberin, jossa fleece. Täällä meillä ollaan menty uffossa, että tulee sitäkin pukua pidettyä...

    Pojalle ei ole sitä rubberia, niin onkin hankalampi. Ottaako toppis vai välikausitakki+paksu villatakki mukaan? Housut on Lindexin välikausihousut, joissa vuori. Tänään oli päällä jo, ja pojalla hiki, mutta ehkä siellä ulkoillaan enemmän pihalla, eikä juosta puolta kaupunkia...

    Taidan laitattaa toppiksen päälle ja ottaa takin mukaan laukkuun. Mulla on vielä vaatteet kuivumassa, niin täällä ihmettelen, että mikä ehti kuivaa huomiseksi...

    VastaaPoista
  3. ei oo! :D
    edelleenkään.

    Koitan kovasti kokoajan.
    Onneksi ei oo sitä lunta vielä täälläpäin! :D

    VastaaPoista
  4. Oijjoi, niiiiiiiin epistä! :D Meillä vaan lätäköissä loiskitaan. Näkyi olevan usealla lapsella päikyssäkin topat niskassa; missähän ne meinaa tareta sitten, kun on OIKEA talvi (eli siis ehdasti lunta ja miinuksen puolella) kun tänään oli kuitenkin jokusen +4 lämmintä? :)

    VastaaPoista
  5. Juuri niitä kaapeista ja kätköistä kaivellaan.Itsellänikin on jo vilu pelkissä farkuissa seistä törötellä niin kuin tänään puistossa.Aina syksyllä iskee kylmä kosteus joka jäähdyttää luut ja jäsenet-hhhrrr.

    Etelässä ei sentään vielä kuljeta toppatakissa kouluun, mutta iltamenoissa jo kevyttoppatakilla. Siitä se lähtee. Ihanat kuvat sulla.

    VastaaPoista
  6. Minä puin jo eilen lapset talvihaalareihin ja -kenkiin, vaikka täällä pääkaupunkiseudulla muka pärjäisi vk-vaatteillakin. Kissan viikset. Puistossa oli äideilläkin toppatakkeja, tumppuja ja pipot.

    VastaaPoista
  7. Ei vielä;-) jäätävää on tuuli täälläkin, mutta villaa väliin, kunnon kengät, sukat, käsineet ja hattu niin tarkenee. Käytössä fleecevuoratut paksut sadeasut;-)

    ps. Teidän pienen hiukset ovat kasvaneet aivan hurjasti;-)

    VastaaPoista
  8. Eskarilaisella on ollut jo pari päivää koulussa talvitakki. Muiden talvivaatteet kaivelin esiin tänään. Parit rukkaset pitää vielä hankkia, mutta muuten on varmaan kaikki kasassa. Kenkiä pitää vielä miettiä.
    Teiniprinsessalle käytiin ostamassa takki vasta eilen. Oli muuten jotenkin hassua, että liikkeissä valittelivat ettei ole vielä niitä talvitakkeja. Onneksi Kärkkäiseltä löytyi tytölle mieluinen. Tosin äidin lompakko keveni siitä vähemmän mukavasti.

    VastaaPoista
  9. Näyttäisi poika olevan tohkeissaan.:)

    Meillä oli lauantai-iltana pojalla toppahaalari testissä, kun käveltiin pari kilsaa nesteelle kauppaan. Mulla ja miehelläkin oli toppatakit, eikä ne ollut yhtään liikaa. Tänään ulkoiltiin kumminkin vielä uffolla ja vk-goreilla. Villapuku ja villasekoitesukat oli ekaa kertaa vasta päällä ja ihan lämpöinen poika vaatteista "kuoriutui" kotona. Itse tosin palelin, joten huomenna jotain välihousua farkkujen alle minullekin.;)

    VastaaPoista
  10. On kaivettu. Lapsella on tämän viikon ollut talvihaalari ja paksu pipo, villasukatkin on jaloissa. Talvirukkasissa on mennyt jo jonkin aikaa päiväkotiulkoilut.
    Silti on yleensä hiukan viluinen, jos joutuu kauemmin ulkoilemaan.

    Huomiseksi on luvattu tänne päin Suomea kylmää, vaikka mittari näyttää plussaa niin lämpötilan "tunnuksi" luvataan kello yhdeksältä kymmentä ja keksipäivälläkin vielä neljää pakkasastetta. Ei talvella useinkaan sen kylmempi ole.

    VastaaPoista
  11. Marika; Oliverin lohishattu on itse tekemäni. ;o)

    Shaoli; Meilläkin on Rubber rain puvut olleet kovassa käytössä.
    Päätyisin sinuna juuri noihin vaatteisiin eli toppaa päälle ja mukaan vaikka sitten ohuemmatkin takit.

    Hanna; Nyt hankkimaan, kohta se talvi yllättää sielläkin! ;D

    -J-; Minusta taas tuntuu että nyt saattaa olla jopa kylmempi kuin sitten kun on pikkupakkanen. Tuntuu että tämä kosteus pääsee luihin ja ytimiin. ;)

    Tyttötiimi; Kiitos! :)
    Täällä on aamulla jo reilustikin pakkasta, niin toppaa varmaan jo tarvitaan nyt koululaisille.

    Jasupo; Aivan. ;)

    Aamunkukka; Minä olen huono tuossa kerrospukemisessa, vaikka se onkin hyvä juttu.
    Niin on Emilillä jo aikamoinen takatukka!, vaan eikös kitaristillä pidä ollakin heittoletti?? ;D

    Katja; Aika jännä, luulis että on jo ennemminkin loppuneet!

    Helmi; Tosiaan se villahaalari välikausihaalarin alla olisi kanssa hyvä systeemi, mutta kun en vaan jaksaisi pukea montaa vaatetta. :D

    VastaaPoista
  12. Hei, kun kerrat olet kotona, vie ihmeessä pienikin nauttimaan ensi lumesta! Niin väärin, että toinen katsoo ikkunasta, äiti nyt vähän tsemppaa ;)

    VastaaPoista
  13. Oho!!! Tännekin lunta - kiitos! :)

    Talvivaatteet on valmiina!

    VastaaPoista
  14. Meillä on ollut talvihaalari aamuisin, kun pakkasta on ollut -6 astetta ja kylmä tuuli päälle. Täällä tuulee aina ja se lisää vielä kylmän tuntua. Talvihaalarin alla on tosin ollut vain body ja sisähousut ja haalarista on kuoriutunut lämmin poika. Ehkä päivisin pärjäisi vielä vk-asulla ja villahaalarillakin.

    VastaaPoista
  15. On talvikamat jo käytössä, mulla on hirveä pakkomielle siitä että varmasti ei lapsi palele missään säässä ulkona ollessaan.

    VastaaPoista
  16. Asutaan Keski-Suomessa eikä oo vielä lunta tänne satanut. Toppavaatteet kuitenkin jo käytössä, koska melkein 3v:n kanssa uloslähtö hirveää tappelua. Pääsee edes vähen helpommalla kun ei tarvitse kuin pelkkä haalari päälle vetäistä. Pakkasta kuitenkin niin ei edes haalari likaannu. Oon kyllä melkoinen varaihminen mitä vaatteisiin tulee, joten on haalareitakin useampi.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  17. Osaan kuvitella, että pojat ovat olleet ensilumesta innoissaan! Meilläkään poika ei malttanut odottaa ulos pääsyä, kun maa oli ulkona valkoisena. Meillä tosin lunta oli paljon vähemmän ja nyt sekin vähä on jo sulanut =)

    Täällä (Kuopiossa) on ollut pieniä aamupakkasia joka aamu, joten meillä on talvivaatteet olleet käytössä jo viikon verran =) Jotenkin nopeasti ja kuin huomaamatta meni syksy ohitse ;)

    VastaaPoista
  18. Huomaa että asutaan eri leveys asteilla=). Meilää väkikausiasut menee ihan hyvin vielä, ehkä välillä fleecetakki alle. Ja eilen otettiin takit joissa fleecevuori niin ei tarvinnut kerrospukeutumista harrastaa. Pojat on olleet ihan lämpimiä.
    Tänä aamuna oli -3.

    VastaaPoista
  19. On kaivettu. Varmaan välikausihaalarilla ja villahaalarillakin menis, mut en jaksa pukea sen seitsemän kerrosta, kun voi vetää yhden haalarin päälle. En sitä paitsi enää itsekään tarkene kuin toppatakissa, joten en viitsi pojille vähempää pukea.

    VastaaPoista
  20. Höh ja huoh -ei meillä vaan sadellut lunta tänään... :(

    Kiva kun tulee talvi, niin pojillakin riittää touhua pihalla.

    Meillä kaiveltiin talvivaatteita tänään päiväkotiin. Meillä on käytössä Ticketit irrotettavilla vuorilla. Vuoret vaan veks ja villahaalarit tilalle ja hyvin pärjäsivät! :)

    VastaaPoista
  21. Miun blogissa on siulle jottain pientä! :)

    VastaaPoista
  22. Ihania lumikuvia :)

    Meilläkin oli eilen aamulla lunta maassa, ihan sellainen ohuen ohut kerros, mutta kuitenkin. Lapset ihan innoissaan ja kuistilta sen verran saivat kasattua että pienet lumipallot saivat.

    Rubber rainit fleecellä meillä vielä käytössä. Talvivaatteet on nostettu jo valmiiksi kädenulottuville, mutta ei vielä päälle puettu. Sitten kun koko päivän pysyy pakkasella tai lunta/loskaa tulee enemmän niin sitten otetaan ne käyttöön.

    Pienin on kyllä käyttänyt jo talvigoreja. Tää on oikeesti ihan hassua, kun tavallisia välikausivaatteitakaan ei ehditty kunnolla käyttämään...

    VastaaPoista
  23. Kiitokset kaikille kommenteista!
    On taas ollut niin touhun täyteinen päivä, etten ole konetta ehtinyt avaamaan.
    Täytyy kaivella meillekin topat kunnolla esille, kaikki on vielä vähän missä sattuu säilössä ja osa siis jemmassa vieläkin.

    Anonyymi; :D Kyllä meillä pienikin pääsee lähes aina ulos kun muutkin, nyt vaan eilen en ehtinyt koska oli yksi tärkeä homma ja piti ehtiä se hoitamaan ennen menoja.
    Siis meidän Emil rakastaa ulkoilua ja huuto on kamala jos ei pääse mukaan, joten usein ulkoillaan. :)

    -J-; Pitää käydä kurkkimassa! ;)

    VastaaPoista
  24. Pikkuisen on kaiveltu toppaa, varsinkin kahdelle nuorimmalle. Kauheasti en kuitenkaan ota vielä esille, pistän enemmän villaa väliin. Vissiin pian lämpenee, taas. Meilläkin lunta ihan kiitettävästi :)

    VastaaPoista
  25. Komppaan tuolla ylempänä olevaa Katria: myöskään mä en jaksa kymmeniä kerroksia pojalle pukea niin on menty toppahaalarilla jo koko viikko... Eipä ainakaan palele! =)
    Mahtavaa, siellä jo lunta! Täällä yks päivä sato lunta mutta suli heti osuessaan maahan... =) Ei oo mun mielestä kiire vaikkei tulis vasta kun jouluks... =D

    VastaaPoista
  26. Hei, mä ihastui myös tuohon lohishattuun onko jossain kaavoja lasten lakeihin/ hattuihin? Tosi kiva idea;)

    VastaaPoista
  27. Anonyymi; Minulla ei ole tietoa löytyykö kaavoja jostain, mutta olisi kivaa tietää minustakin onko. :)
    Itse olen tuon lohislakin vähän Reiman lakin mallia muunnellen tehnyt.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)