perjantai 8. toukokuuta 2009

Pitkät pojat pihalla

Meillä oli tänään 5v neuvola ja 1,5v neuvola.
Pojat on pitkiä kumpikin, 5v on pidempi kuin kumpikaan isoveikka samassa iässä (meidän nykyinen 8v oli 5 vuotiaana 11cm lyhyempi!)
ja pienin oli pidempi kuin kukaan isoveikoista 1,5 vuotiaana. Saa nähdä kuka on aikuisena pisin mies. :D

1,5v:n mitat on 86.5cm ja 10.8kg
5v:n mitat on 118.5cm ja 20.2kg

Kai siis nyt on vaan niin että me aletaan siirtyä pienen kanssa vauvaosastolta pois, niisk..
Päätin ottaa kaikki 92cm bodyt ja paidat käyttöön (paitsi H&M:n mallistossa menee 86cm), 86cm housut menee vielä hyvin.
Toisaalta kivaa saada uusia vaatteita käyttöön, mutta toisaalta haikeaa luopua vanhoista. Varsinkin kun 86cm vaatteiden jälkeen koosta 92cm ylöspäin on paljon vähemmän kivoja vaatteita..
Jos minulta kysytään, niin vauvaosaston koot saisi olla ainakin 98cm saakka. ;)

Neuvolan jälkeen ulkoiltiin meidän "takapihalla". :)


Molemmilla pojilla Ticketin takit.
Pienellä ihan lemppari Helmin tekemä pipo, Jonathanin lapaset, Lindexin farkut (86cm) ja Kavatin kengät.
Isolla Jonathanin pipo, Tutan farkut ja Vikingin goret.




Vesi on hrr.. kylmää!




Lopuksi muurahaisia ihmettelemässä, on ne niin ihmeellisiä. ;)



21 kommenttia:

  1. Kivoja ulkokuvia! Meillä oli mitat sentin ja kilon enemmän :) On muuten menneet aika lailla samoissa teidän pienen kanssa, kun olen seuraillut.

    -Jamina-

    VastaaPoista
  2. Meilläkin 5-vuotias on kaikkein pisin jos vertaa muihin sisaruksiin saman ikäisenä. Kuopus taas on pienin, oli sitä jo syntyessään, jolloin oli esim. 5-vuotiasta 1200g kevyempi.

    Mukava "takapiha" :)

    VastaaPoista
  3. Meidän Nöpöhän oli pari kk sitten 73cm ja 9800g=)) Että todella on pituuseroa!=)

    Mukavaa että meillä menee vielä 80cm vaatteet tytölle. Oikeesti on niin plajon ihanempia vauvojen osastolla, vaikka tytöille on enemmän kyllä isompienkin osastolla. Pojille ei sitten taas. Nettikaupoista onneksi saa iloisia ja värikkäitä isompiakin kokoja.

    VastaaPoista
  4. Joo Jamina olisikin kysellyt teidän pojan mittoja kohtpuoleen. ;)
    Menee tosiaan samoissa sitten edelleen. :)

    VastaaPoista
  5. Heippa!! :) Meidän kuopus täyttää tän kuun lopulla 1v6kk, tarkkoja mittoja en tiedä, mutta n.80cm on varmaan ja 12kg. Topakka kaveri! Heh! Harteikas, leveät ranteet ja massu on mellevä..vaatteet alkaa myös olemaan pääasiassa 92cm, pituus menee leveyteen katsos..heh! Bodeja ei olla mooooooooneen kuukauteen käytetty..ei niitä saa puettua kun tavallisenkin paidan joutuu lennossa heittää niskaan, ei yhtää malta olla aloillaan..saati sitten jos jotain bodien nappeja pitäs vielä änkee kiinni. :D Toi on totta, että vauvapuolelta ku joutuu siirtyy isojen puolelle niin valikoima on paljon tylsempi..harmillista!! Ja Lindexin tähti-velourhousuja pitäs olla ainakin 92cm asti!!! ;) Meillä muuten esikolla toi sama Jonathanin pipo, mutta eri värisenä. :) Esikko muutes oli 1v6kk tasan 80cm ja 11kg. :)

    VastaaPoista
  6. No on Jarna tosiaan!, meillä on hujoppeja. ;D

    Tuo on totta, että tytöille saa paremmin kivoja kun pojille yli 86cm. Mutta tosiaan sitten tulee varmasti tuhlattua enemmän nettikauppoihin ja tietty ommeltua itse. :)

    VastaaPoista
  7. Tyttöjen vaatteet on niin suloisia!! Voi ku olis ihanaa jos joku lähipiiristä sais vauvan ja se olis tyttö!!! Tahtois niin ostella kaikkea ihanaa..vaikka onhan noi poikien kuteetkin kivoja! :D

    VastaaPoista
  8. Pienilintu: Moikka! :)
    Sehän se että jos on pullukampaa ja harteikkaampaa mallia, niin sitten menee jo isompi koko senkin takia.
    Meillä pojat on aika hoikkiksia kaikki olleet ja pitkä jalkaisia. ;)

    Meillä on se "ongelma" myös että jos ei ole bodya, niin vaipat valuu. Heti siis kun yhtään pissaa tulee ja jos ei ole bodya, niin vaippa meinaa tippua. On tämäkin varmasti hoikkisten ongelma, kun peppukin on niin kapea! :D

    VastaaPoista
  9. Teillä on aika upeat maisemat takapihalla :)

    Meillä on niin paljon muurahaisia sisällä etten halua vahingossakaan nähdä enää yhtään murkkua pihalla. Pikkuhiljaa alkaa rasittamaan kun saa päivät pitkät kulkea raidipullon kanssa pitkin asuntoa...

    VastaaPoista
  10. Ihanaa!!! :D On se niin hauskaa miten lapset on eri mallisia ja kokosia. Meillä on ollut jo varmaan puoli vuotta Liberon nro 7 housuvaippa käytössä, koska ne pienemmät kiristi masusta!! ;) Poitsun pötsi on ihan hervoton! Oli esikkokin tosi pullukka, vaikka muutoin siro, mutta masusta siis..muistan ku oli vaikee löytää housuja, jotka olis ollu sopivat - jos mahan kireys oli hyvä niin lahkeet oli iha karseen pitkät..mut nyt on kasvanu pituutta taas vaan ja masu pienentynyt niin ne samat housut menee edelleen, pituus lahkeessa hyvä mutta vyötäröltä ne on tullu liian löysiksi!! :D Lindexiltäkin ostin velourhousut niin en muista oliko ne 110cm mut kuitenki pituus niissä hyvä, mutta koko ajan valuu vaikka kiristäis sitä narua. Esikko täyttää elokuussa 4v, painaa 14,5kg..että on vaan n.2kg painavempi mitä pikkuveli..hih! Ja ikäeroa 2v3kk.

    VastaaPoista
  11. Noista sun kuvista kun katsoo niin yhtäkkiseltään vaikuttas 2-vuotiaalta ja eskari-ikäiseltä tai jopa kouluikäiseltä teidän pojat. :) On kyllä pitkän näkösiä.

    Ootteko vanhemmat ite pitkiä kans?

    VastaaPoista
  12. Moikka!
    Mun esikoinen joka kävi nyt siis 2v. neukus on sit pikkunen joo! :D pituus 85cm ja painoo 10,6kg Eli pienempi kaks vuotias mulla näköjää.
    No jospa siitä joskus viel kasvaisi ;) onpaha ainaki vaatetta juu!

    VastaaPoista
  13. Heidi; Meillä murkut pesii takapihan laattojen alla ja kaiikea on kokeiltu, mutta joka vuosi ne tulee sitten uudelleen. Ja jopa pari kertaa samassa kesässä, vaikka olisi myrkytetty. Tylsiä. ;(
    Sisälle ei ole onneksi tulleet.

    Pienilintu; Joo, arvaa ihastelenko joka kerta niitä tyttöjen vaatteita ja huokailen! ;D
    Meillä on muuten ollut sitä ongelmaa taas, että ei housutkaan pysy päällä ja pitänyt etsiä kapeavyötäröllisiä.
    Mutta voin kuvitella miten ihana pötsi teidän poitsulla on, voi suloisuus! :o)

    Siis me ollaan aika pitkiä miehen kanssa. Tai riippuu miten katsoo..
    Minä olen 173cm ja mies 179,5cm.

    Suwi; Siis eihän siinä muuta harmittelemisen aihetta olekaan tuossa pituudessa, kun just se että ei sit mene ne ihanat vauvaosaston vaatteet kauaa. Heh..
    Mut meidän nykyinen 8v on ollut meidän pikkusin poika aina, oli just 2v sen 86cm. ;)

    VastaaPoista
  14. Meidän tyttö oli 1,5-vuotiaana 85 cm pitkä, heinäkuussa täyttää 2v. Nyt ei ole pituudesta tietoa, mutta vanhat 86-koon bodyt menee vielä päälle (venyneitä varmaan ;), mutta uusia sen kokoisia en ole ostanut joulukuun jälkeen. Ja meilläkin menee 86 housut vielä, osa jäämässä pieneksi jo. Resorilahkeisia 92-senttisiä on käytttänyt jo jonkin aikaa. Vauvoille on kyllä ihanempia vaatteita, minunkin puolesta vauvakoot sais olla kokoon 98 tai 104 asti :).

    Meillä tuo pituus tulee isän puolelta, isi on kaksimetrinen ja minä 162 cm :).

    VastaaPoista
  15. No me ei itsekään olla mitään hujoppeja, minä 162cm ja mies 177cm. :)

    VastaaPoista
  16. Meilläkin esikoinen on aina ollut pitkä poju oli 4-v neuvolassa 107,3cm. Uudet mitata saadaankin parin viikon päästä kun on 5-v neuvola :) Kuopus oli nyt 2-v neuvolas 87,3 ja painoi 11kg. 5cm lyhempi kuin esikko saman ikäisenä ja painoakin paljon vähemman. Housut tippuvat siis meidänkin hoikkis poikien päältä. Lindexin veloureihinkin olen joutunut laittamaan uuden kuminauhan vyötärölle...

    Aivan ihana "takapiha" teillä!! Meidän pojat varmaan asuisivat mielellään teillä!! Kuopus rakastaa vetta ja sillä leikkimistä!! =D

    VastaaPoista
  17. Niinpä =) Meillä on sitte mailman pienin 2v. poika ku on vaan sen 85cm ;)
    Saas nähdä mitä on meidän 1vuotiaan mitat sitte, ku se on kohta varmaa isompi ku veljensä :D :D

    VastaaPoista
  18. Pitkiä poikia teillä tosiaankin.

    Ite odotan innolla nuorimmaisen ensi kuussa olevaa puolitoista vuotis neuvolaa juurikin noiden mittojen suhteen :o)
    Oon yrittänyt kolmikkoa aina satunaisesti mitata kotonakin. Taidanpa innoittamanasi tarttua taas tänään mittanauhaan =D

    VastaaPoista
  19. Meilläkin on pitkiä poikia. Esikoinen oli 3-vuotisneuvolassa 103cm ja reilu 16kg ja kuopus 1,5 vuotiaana 87cm ja reilu 14kg.
    Minä olen 169cm ja mieheni 182. Tosin isäni on lähes 2 metriä ja molemmista suvuista löytyy pitkiä miehiä! :)

    VastaaPoista
  20. Sifia; Tänne vaan asumaan!, kavereita kaivataan. ;)
    Tuleppa sitten kertomaan teidän 5v mitat, olisi kiva kuulla ne. :)

    Minny; Minä en saanut pientä kotona mitattua, kun kokoajan karkas ja sit kun sain niin sain 82cm, joten heitti hiukan oma mitta. ;D

    No teillä on Hanna pitkiä poikia kanssa ja Haituvalla pitkä typy, ihan missin mitoissa! :)

    VastaaPoista
  21. Pitkiä on pojat!

    Meidän Helmi oli 1-v 73cm ja 8,4kg, mutta nyt on hieman kirinyt kun 1v6kk oli jo 80cm ja 10,2kg. Saas nähdä mitkä on mitat sitten elokuussa 2v.

    Kaikki Lindexin 80cm ja 86cm housut ja bodyt on jo pieniä, juuri tyhjentelin vaatekaappia eikä sinne meinannut jäädä oikein mitään! Pitäisi jaksaa listata niitä huutikseen, huh mikä urakka (tai sitten kannan kirppikselle, mutta sinnekin pitää hinnoitella...).

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)