tiistai 26. toukokuuta 2009

Poikien suosikit; Zoob

Ajattelin esitellä teille sillointällöin poikien suosikkeja eli mitkä jutut on niitä kivimpiä meidän pojilla; mitä meillä siis touhutaan ja millä. :)
Tässä siis ensimäisenä esittelyssä yhdet poikien suosikit;


"ZOOB:issa on 5 erilaista palaa, jotka loksahtavat ja napsahtavat yhteen lukemattomilla eri tavoilla muodostaen liikkuvia akseleita, pyöriviä niveliä, kääntyviä kulmia ja paljon muuta. Kliks! Naps! Loks! Opi uusia yhdistelmiä. ZOOB rohkaisee oppimaan, tutkimaan ja mikä tärkeintä -käyttämään mielikuvitusta."


Erityisesti nämä on suosittuja 5v ja 8v pojalle. Näistä rakennetaan ukkeleita, eläimiä, aseita (niitäkin..), itselle suojia esim.käsiin ja soturin päähineitä.

Palat napsautetaan yhteen, joten aivan pienet kätöset ei niitä osaa laittaa, eikä jaksa irroittaa. Meidän 1v7kk tykkää tutkia paloja, mutta rakentelut ei vielä onnistu.
Ihan niin pieniä nuo ei ole että olisi saanut pelätä löytävänsä niitä jatkuvasti pienen suusta, mutta varoa kannattaa aina.
Itse suosittelisin näitä 3v ylöspäin.

55-75 peruspalan paketit maksaa yleensä tuossa vähän 20e molemmin puolin.


Tässä 5v isoveikka on rakentanut pikkuiselle päähineen, veikka on kuulemma avaruusukkeli. ;)Pienet kädet koittaa rakentaa..


Kestävyys on suht hyvä, meillä on mennyt n.75 palasta kaksi rikki viimeiseen kahteen vuoteen. Näillä on leikitty lähes päivittäin.

(Päivän asuina 5v:llä KappAhlin t-paita ja Lindexin velourit.
Pienellä koko asu Lindex)10 kommenttia:

 1. Kivoja..vois harkita sitten kun pienempi ei enää tunge kaikkea suuhun.. ;)

  VastaaPoista
 2. Vähän samantyyppinen on Geomac, siinä palaset toisiinsa liittää magneettipallot ja -sauvat.

  VastaaPoista
 3. Toi avaruuspäähine on kyllä huippu. :D

  Laita Mia mun blogiin sun meiliosoitteesi (En julkaise.), niin jatketaan juttua lippiksestä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on kanssa noita zoobeja, pojan isä osti niitä pojalle 3-vuotislahjaksi. Ensin niistä piti rakennella junarataan siltoja yms, nyt niistä tehdään jo robotteja ja muita "örkkejä" :)

  VastaaPoista
 5. Olinkin unohtanut nuo kokonaan. Täytyykin hankkia niitä meidän pojille. Mummolassa niitä on, mutta jokseenkin vähän, joten niistä ei kovin paljon mitään rakennella.

  Mitä muita suosikkileluja teidän 8-vuotiaalla on? Leikkiikö vielä paljon vai touhuileeko mieluummin ulkona tms.? Meillä on nimittäin samanikäinen poika ja siksi kyselen. Tuntuu, että kaikki tuon ikäiset ovat unohtaneet jo leikin kokonaan. Haluaisivat vain pelata...Plääh! Meillä vielä onneksi leikitään, mutta lähes ainoastaan Legoilla. Zoobit ovat ehdottomasti kyllä seuraavana ostoslistalla :).

  VastaaPoista
 6. Kivoja! Voisivat tehdä kauppansa meidänkin rakennusurakoitsijalla.

  VastaaPoista
 7. Geomacit löytyy meiltä kanssa. ;)

  No meillähän kanssa isommat leikkii lähes yksinomaan legoilla tai kohta 10v nyt ei enää paljoa.
  Meidän 8v tykkää kanssa leikkiä, piirtää ja askarrella. :)
  Mutta muistan kun nykyinen melkein 10v oli 8v, niin ei leikkinyt juuri mitään! Olin ihan ihmeissäni miten ykskaks leikit loppui.
  Ehkä se siis on vähän luonteessakin.

  Esittelen jatkossakin poikien suosikkijuttuja. 8v:n ja 9v kanssa. :)

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan ihana tuo pienen ilme, kun niin keskittyneesti yrittää rakentaa isoveljen tapaan! :)

  Meillä ei olekaan noita Zoobeja kokeiltu, paitsi muistaakseni kerran yhdessä kyläpaikassa, mutta silloin poika oli vielä ehkä liian pieni niillä rakentamaan. Pitääkin pitää mielessä, jos vaikka noista innostuisi. Legoja poika rakastaa, mutta niissä on se ongelma, että ainakin meillä menevät eri sarjat sujuvasti sekaisin, eikä niitä alkuperäisen ohjeen mukaisia juttuja saa enää välttämättä koottua, kun paloja ihan lahjakkaasti hävitetäänkin... Geomagit on myös olleet meillä koko perheen suuressa suosiossa. :)

  Nuo Zoobit voisivat olla kivoja päiväkodillekin, eivätkä tosiaan ole edes mitään ihan kauhean hintaisia. Mulla on aina muutaman kerran vuodessa tapana ostaa lasten päiväkodille jotain leluja/pelejä/askartelutarvikkeita tms., kun kyseessä on pieni yksityinen päiväkoti, jossa materiaalihankintoihin ei ole mitenkään liikaa rahaa. Noita voisinkin ostaa seuraavan kerran. :)

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea! Siis tämä lelujen esittely, voi saada vinkkejä :)

  VastaaPoista
 10. Olen itsekin noita harkinnut pojalle. En vaan tiennyt mistä niitä saa. Kiitos siis vinkistä! :)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)