tiistai 17. marraskuuta 2009

Sairastellaan, ehkä sikaillaan..


Torstaina heräsi 10v yskään ja kurkkukipuun. Samalla nousi kuume, joka pysyi alle 38 asteen perjantaihin saakka.
Lauantaina oli jo kuumeeton päivä ja maanantaina oli jo täysin terve.

Tänään (tai no maanantaina) aamulla heräsi kurkkukipuinen Oliver, kuumetta oli vähän päälle 37 astetta.
Myös Emil heräsi lämpöisenä ja hänelläkin lämpöä alle 38.
Oliver on lepäillyt lähes koko päivän, mutta on ollut suht hyvävointinen.
Emil on touhunnut koko päivän, pientä kärttyisyyttä on kuitenkin ilmassa.

Mies on valitellut vatsakipua kolmisen päivää ja itse nukuin tänään 2h päiväunet, jonka jälkeen heräsin päänsärkyyn.
8v valitteli myös päänsärkyä.

Voiko tämä nyt olla sitä sikaflunssaa vai ihan tavisflunssaa?
Voisiko se nyt näin mietona tulla, kun kuumekaan ei tosiaan ole ollut kovaa..

Neuvolastakin soitettiin että pienet saa rokotteen jo keskiviikkona, jos haluamme. Alunperinhän se piti saada ensi maanantaina Emilille ja seuraavana Oliverille.
Varasin ajan.
Kuumeisena eivät rokota, mutta jos ovat jo terveitä niin sitten.
Myös koululaisten mukana lähtee aamulla lupalaput rokotukseen, en tiedä koska sitten rokotukset heille alkaa, mutta laput piti palauttaa viimeistään 17.11.

Mistä tästä nyt tietää joko tauti tuli vai ei, kannattaako rokottaa vai ei..
Mies on sitä mieltä että rokotetaan, itse jahkaan suuntaan ja toiseen.
Kun lukee kaikkia julkaisuja ja keskusteluja, niin ei enää tiedä mikä on hyvä.
Kun kuitenkin haluaisi tehdä sen parhaan päätöksen lapsia ajatellen..

Vaikka hiukan pelkään sikaflunssaa, niin pelkään myös rokotetta.
Kuitenkin vaikka asiaa pohtisi miltä kantilta, niin varmasti jokainen sen päätöksen tekee juuri niin kun parhaaksi kokee ja lapsen parasta ajatellen.
Sitten jos jotain tapahtuu, niin ei saisi ajatella että entäs jos olisin tehnyt toisin..
Kuitenkin pelkään että ajattelen.

Hysteeriseksi en ala, se tulee minkä kohtalo määrää.
Sairastuvalta pohdiskellen..53 kommenttia:

 1. Mä kävin itse ottamassa rokotteen jo viime keskiviikkona kun kuulun riskiryhmään, pitkään jahkailin että otanko edes itsellenikään, mutta näin nyt sitten päädyin tekemään.
  Ja kun kerta itselleni otin, niin aion rokottaa poikani (7kk) nyt perjantaina kun on rokote aika täällä. Päädyin siihen että rokote on pienempi riski kuin se itse pöpö. Kuka sitten tietää onko se noin, mutta näin nyt meillä.
  Minä ainakin rokotteen saanena vieläkin elossa ;D
  -Tinzy

  VastaaPoista
 2. Paranemisia teijen koko perheelle!
  Meillä mies toi tänään työterveydestä sellasen info kortin minkä otsikko on Näin erotat influensan(kyse siis kausi influensasta) flunssasta eli vilustumisesta.
  Oireet influenssassa alkavat nopeesti, flunssassa vähitellen.
  Kuume influenssassa korkea ja vilunväristykset tavallisia kun taas flunssassa harvemmin.
  Päänsärky influenssassa tyypillistä ja kovaa ja flunssassa harvemmin.
  Influenssassa lihassärky tyypillistä ja kovaa kun taas flunssassa lievää.
  Influenssassa yskä tyypillistä, kuivaa ja kovaa kun taas flunssassa harvemmin ja lievää.
  Kurkkukipua molemmissa.
  Influenssassa nuhaa aikuisilla harvemmin, lapsilla tavallista, flunssassa tavallista kaikilla.
  Influenssassa väsymys ja heikotus tavallista 2-3 viikkoa ja flunssassa lievää.
  Nää oli siis hienosti ja selkeesti taulukossa...Saakohan niistä nyt ees mitään selvää.. ja tää siis sellanen infokortti työterveydestä ja kun tää on tehty ni varmaan sikajutuista ei oo ollu edes tietoa, mutta onhan sikainfluenssakin influenssa...
  Meillä Lilja rokotettiin viime tiistaina ja koululaiset rokotetaan kun ne sen saa..toivottavasti nopeesti...kun siihenkin menee aikaa, kunnes alkaa vaikuttaa...2vko...

  VastaaPoista
 3. Uskon, että olette jo sairastaneet/sairastamassa sikatautia. Oireet täsmää. Kuume ei aina niin korkeaksi edes nouse, se on yksilöllistä.

  Mutta totta tuo että kun kaikkea on liikkeellä, niin epäilys valtaa mielen.

  Rokotteen suuntaan en osaa sanoa mitään. Se on niin henilökohtainen asia. Meillähän ei rokotettu kuin riskilapset eikä muita rokoteta.

  VastaaPoista
 4. Tuttuja ajatuksia. Kunpa tietäisi mitä pitäisi tehdä rokotusten kanssa. Toisaalta täytyisi vain tehdä päätös ja elää sen mukaan... Ja tuo on ihan totta, se tulee minkä kohtalo määrää. Mutta silti.. ottaako rokote vai ei.

  -Rose

  VastaaPoista
 5. Niin ja toivottavasti paranette pian!

  -Rose

  VastaaPoista
 6. Hei,

  Meilläkin 12v. likka sairastaa parhaillaan kurkkukipua ja limaista kovaa yskää ja lämpöä ehkä vielä hitusen mutten jaksa jotenkin uskoa että olisi sikaa...Jospa se olisi vain normaalia flunssaa tähän aikaan "talvesta".Tääl ei lunta yhtään ja plussaa luvattu 4 astetta tälle päivälle!!=0(
  Kukaan meidän perheestä ei ole koskaan sairastanut norm. kausi influessaa eikä olla rokotettu siihen.Itse en stressaa juuri että olisko sikaa vai mitä se tulee jos tulee ja tietenkin seuraan tarkkaan lasten vointia ja lääkäriin vien jos pahalta näyttää.Tyttöä ei ole vielä rokotettu sikaan,koululla piti tällä viikolla mutta potee nyt kotona yskäänsä ym.
  Pojat pitäisi tällä ja ensi viikolla.
  Itsekkin paljon pohtineena päätin kyllä lapset rokottaa.

  VastaaPoista
 7. No meillä lapset rokotetaan, Helsingissä nyt yli 3-vuotiaatkin saavat rokotteen jo tällä viikolla.

  Johonkinhan sitä on luotettava maailmassa ja esim. lääketiede nyt on tällä hetkellä sellainen asia, johon on satsattu paljon rahaa ja älyä, niin pakkohan sitä on luottaa, että rokotteet ovat hyviä. Onhan kausi-influenssaa vasten rokotettu jo aikaa. Rokotteita ylipäätään on ollut niin kauan jo olemassa, että varmasti ollaan opittu mokista jo aika paljon.

  Itse en osaa tällä omalla koulutuksellani sanoa rokotteista sen enempää, mutta luotan toisten ammattitaitoon ja arviointikykyyn.

  VastaaPoista
 8. Ai niin, ja toivottavasti tervehdytte! Sikainfluenssanhan saa varmistetuksi vain testaamalla.

  VastaaPoista
 9. minulle päätös rokokottaa oli sen jälkeen suht helppo, kun tajusin, ettemme ole muitakaan rokotteita kyseenalaistaneet ja olemme olleet rokotustutkimuksissakin mukana. olemme aina luottaneet koululääketieteeseen eikä nytkään ole riittävää tietämystä kyseenalaistaa.

  tautihan mahdollisesti meillä jo kävi, mutta infektiolääkärin suositus on, että rokotus otetaan siitä huolimatta. niinpä teemme tänään retken rokotuspaikalle.

  toivottavasti teillä parannutaan pian!

  VastaaPoista
 10. On niin hankalaa sanoa oireiden perusteella mikä flunssa on kyseessä. Minä en aluksi epäillyt että likalla olisi mikään possunuha, niin vähällä hän pääsi mutta nyt kun itse olin kipeä niin luulen sen olleen sitä -ainakin minulla.

  Likka oli ensin pari päivää kovassa kuumeessa ja yskässä ja pari päivää oli lisäksi illalla lämpöä -muttei sairaus tuntunut menoa haittaavan.
  Minä en päässyt ihan niin helpolla ensin oli päivä suht matalassa kuumeessa (37,8) ja seuraavana aamuna kuume oli tiessään, luulin jo selvinneeni säikähdyksellä ja ilmeisesti tein taas liikaa päivän aikana. Sillä suraavana yönä minulle nousi reilut 39 kuumetta, alkoi kamala yskä, kaikkia lihaksia ja päätä särki. On minulla flunssa ollut ennenkin muttei koskaan mitään vastavaa. Olin niin kipeä etten pystynyt tekemään mitään. Hui. Mutta siitä selvittiin. Nyt olen ollut 2 päivää kuumeeton.

  Pikaista paranemista koko perheelle!

  VastaaPoista
 11. Niin tuo on vaikea miettiä onko sikaa vai ei. Meillä oli ekaluokkalainen muutama viikko sitten viikon 38.5-40 asteisessa kuumeessa, oksensi, valitti päänsärkyä, kurkkua ja mahakipua. Hän oli tosi heikkona koko viikon. Käytin lääkärissä niin lääkärin mukaan normaali virustauti, hän ei edes puhunut mitään sikataudista. Itselle tuli vain mieleen että olisiko ollut sikaa, mutta meistä kukaan muu ei sairastunut. Joten ilmeisesti ei ollut.

  Meillä ei lapsia rokoteta. Olen moneen blogiin kirjoittanutkin että en osaa perustella kantaani, mutta siltä vain tuntuu. En siis ole yleisiä rokotuksia vastaan, mutta meillä ei ole koskaan rokotettu mitään influenssaa vastaan. Normaaliin influenssaan kuolee joka vuosi ihan yhtä paljon ihmisiä kuin tähän sikatautiinkin, mutta niitä ei vain lasketa niin tarkkaan ja tuoda määriä esille julkisuudessa.
  Minä en ole hysteerinen tuon taudin kanssa, normaalisti elämme emmekä kotiin eristäydy :) Tulee jos tulee!

  VastaaPoista
 12. Voi voi, paranemisia pojille !

  Meillä oli ihan samaa ja nyt se jyllää meidän suvussa. Ei ole sikaa, uskoisin... Ei influenssa yleensä ala yskällä ja nuhalla vaan kovalla kuumeella ja jäsensäryillä.

  Itsellä tauti alkoi sillä että kurkku oli hieman kipeä, sitten tuli yskää, nuhaa ja julmettu pääsärky. Seuraavana pieni lämpö ja yskä sen kuin jatkui....

  Äänikin meni miulta siinä hötäkässä. Olin viime viikolla 3 päivää sairaslomalla kun ei kertakaikkiaan ajatus edes kulkenut ja olo oli todella huono. Oksensinkin limaa ja ne yskänkohtaukset....

  Nyt äänikin jo kulkee. Ei silti ollut kivaa sairastaa ja aina ikävä kun mokoma tulee pieniin :o(

  Meillä sikarokote maanantaina Emilillä ja Amalialla viikko siitä.

  VastaaPoista
 13. Samaa täällä pohdin itsekin, että niin moni meidän oireista pätee siihen Sikaankin, mutta silti aika lievänä oli tauti.
  Me päädyttiin siihen, että koska emme voi olla varmoja onko sairastettu jo, lapset rokotetaan.
  Meillä Espoossa saa sukunimen mukaan tällä viikolla viedä alle 3-vuotiaat ja hänen sisarukset rokotukselle. Meidän vuoro oisi torstaina, mutta mieleni tekisi viedä jo tänään. Täällä nimittäin oli jaettu puskaradion voimalla viime viikolla jo rokotteita, missään siitä kummemmin ilmottamatta. Tuskin niillä kauheasti on pokkaa meitä käännyttääkään jos mennään. Täytyy vähän mietiskellä, kun lapset on vielä toipilaita, että raaskiiko viedä jo tänään, vai odotetaanko sinne torstaille.
  Vaikeita on nämä kysymykset, sitä kuitenkin toivoisi lapsilleen vain parasta.

  VastaaPoista
 14. Hei,

  meillä sairastettin sikainfluenssa suunnilleen samoilla oireilla. Yksi kolmesta lapsestamme testattiin ja testi näytti positiivista joten todennäköisesti muillakin oli sama tauti ja minulla myös. Eniten kuumetta oli esikoisella, tasan 38. Muilla jäi selvästi alle. Kurkkukipua, päänsärkyä ja nuorimmaisella järkyttävä yskä, muilla sellainen normaali flunssayskä. Helpolla päästiin, toivottavasti teilläkin olisi sitä.

  Meillä myös pohditaan, rokotammeko kahta lasta joita ei siis testattu. Lääkäri kehotti ottamaan rokotuksen heille, koska siitä ei haittaakaan kuulemma ole vaikka taudin onkin sairastanut..silti hieman pistää miettimään.

  Terv. Pipana

  VastaaPoista
 15. Paranemisia teidän väelle!
  Tuntuu että tällä hetkellä lähes joka perheessä on liikkeellä jonkinlaista "pöpöä".
  Meillä Jimi sai eilen possupiikin ja tänä aamuna oli lämpö lähes 38.
  Jäätiin siis kotiin huilaamaan.

  VastaaPoista
 16. Mikä sinua rokotteessa pelottaa? Rokotteesta tautia ei saa, sivuoireet ovat olleet aika vähäisiä ja muutenkin rokote vaikuttaa yhtä turvalliselta kuin tavalliset kausi-influenssarokotteet.

  Varmasti lapset on hyvä rokottaa vaikka nyt olisivatkin kipeitä - heillähän voi olla nyt jokin muu tauti kuin sikainfluenssa.

  - Tiitiäinen

  VastaaPoista
 17. paranemisia sinne <3 meillä ei tullut rokotteista mitään.

  VastaaPoista
 18. Paranemisia! Me ei oteta rokotteita, edes minä joka kuulun riskiryhmään. :)

  VastaaPoista
 19. Tämä asia mietityttää kovasti täälläkin. Perheemme on sairastanut yli kolme viikkoa, eikä loppua näy. Kaikki oireet täsmäävät sikatautiin, mutta kuumetta ei juuri ole ollut. 5v oli päivän 38 kuumeessa ja pian 6kk pojumme kolme päivää. Nyt on kaikilla lapsilla antibioottikuurit päällä... Tämä yskä on aivan poikkeuksellisen järkkyä! Kaksi lääkäriä olivat aivan varmoja, että ei ole sikaa, kolmas lääkäri taas epäili olevan juurikin sitä. Meillä isommat lapset viikko sitten rokotteen saivat, molemmille nosti kuumeen 38 asteeseen vuorokaudeksi. Pienimmäisemme ei vielä ole rokotetta saanut, koska 6kk täynnä vasta 20.pv. eivätkä rokota kuulemma päivääkään alle sen. Onkos kellään tietoa, miten vauvat ovat reagoineet rokotteeseen? Jostain myös kuulin ettei rokote välttämättä tehoaisi aivan pieniin niin hyvin?!

  Paranemisia!

  -Eerika

  VastaaPoista
 20. Koittakaahan päästä pöpöstä eroon vaikka hienoa, jos kuitenkin olisi influenssaa niin tulisi vasta-aineita.Ja pääsisitte noin pienillä oirekuvilla.

  Influenssasta mulle jäänyt omakohtainen mielikuva, että veltto ja voimaton olo jatkuisi viikkotolkulla ei kuitenkaan niin pitkään kuin keuhkokuumeessa.

  On hyvä pohtia rokotteita, niin kuin teet. Tarviiko sitä ja mihin sitä tarvitsee ja kuka painostaa eniten. Miksi painostetaan? Kuka käärii rahat?Kenen etu?

  Jos perheessämme olisi immuunipuutosta sairastava lapsi/aikuinen tekisin kaikkeni, jotta hänen oloaan ei rasitettaisi turhilla painolasteilla. Olemme kaikki terveitä emmekä pelkää joka hetki mitä elämässä tapahtuu. Se mitä tapahtuu- se tapahtuu.

  Tärkeintä on nyt huolehtia perheen vastustuskyvystä. Mitä se tarkoittaa on jo postauksen paikka.Tytön luokalle sika saapui viime viikolla ja nyt alkaa olla viikko täynnä jos se on itämisaika max.Kaunko on sian itämisaika todellisuudessa?Toivottavasti päästään viikonloppuna kummipojan synttäreille eikä meillä pidetä silloin sairastupaa.

  Pitäkäähän pöpöt loitolla.

  VastaaPoista
 21. ps. nyt on todella paljon muuta kuumepöpöä liikenteessä. Kakkosen luokalta oli torstaina 7 pois , perjantaina 9. Opettajiakin muutama.

  VastaaPoista
 22. Meillä on molemmat rokotettu. Pienempi oli hieman väsynyt, mutta isompi ei reagoinut mitenkään. Ovat reagoineet rajummin ihan perus rokotuksiin.

  Paranemisia!

  VastaaPoista
 23. Vitsit, meillä on myös ollut perjantaista lähtien sekä tytöllä (1v7kk) ja miehellä että mulla jotain flunssaa... Miehellä ja tytöllä alkoi nuhalla ja voimattomalla ololla, mulla kurkkukivulla ja just tuolleen kuin sulla niin menin päikkäreille, nukuin 2 tuntia ja heräsin siihen että päätä särkee ja pyörryttää enkä meinannut päästä sängystä ylös... Sit alkoi kurkkukipu. Kuumetta ei oo ollut kellään, mun kohdalla ei oo yllätys koska mulla ei liity oikeastaan ikinä minkäänlaiseen flunssaan kuumetta...

  Ja juurikin ton kuumeen puutteen takia (ja siksi että on nuhalla noilla 2 muulla alkanut) olen ollut siinä uskossa että ei ole possua. Tyttö saikin rokotteet eilen kun ei ole ollut kuumetta ollenkaan, hänellä en oo havainnut oikeastaan muuta kuin kiukkuisuutta ja nuhaa...

  ...mutta mitäs jos sittenkin, tuli mieleen kun tätä luin. :O

  VastaaPoista
 24. Parannelkaahan pöpöt pois! Sitä en osaa sanoa onko sikainfluenssaa, ilmeisesti sen voi saada lievänäkin.
  Meillä saisi kaksi nuorista rokotteen huomenna jos haluaisimme. Meidän perheessä tehtiin päätös olla rokottamatta. En osaa tarkkaan sanoa miksi, mutta tämä oli se omantunnon valinta. Toisaalta kukaan ei kuulu riskiryhmään. Paitsi tietysti tytär, mutta koska meillä ei ole vielä virallista diagnoosia MS-taudista emme lähteneet taistelemaan piikistä. Tyttären koulussa tautia jo on.

  VastaaPoista
 25. Voih, paranemisia ! Meillä ei rokoteta (ja eikä täällä enää edes saatais koko rokotetta... ja olen muutenkin koko aika ollut koko rokotetta vastaan; minusta siinä on jotain outoa?) ja kaikilla maalaisjärjellisillä ohjeilla (käsihygienia, ei kauppaan hirveän ryysiksen aikaan, "vaatteita päälle tarpeeksi ;) " , jne.) ollaan ainakin toistaiseksi pärjätty. Mutta teet niin kuin sydän sanoo, voimia !

  VastaaPoista
 26. Paranemisia pojille!!

  Meillä on vauvalla ollut aivan samanlaisia oireita. Torstaina alkoi yskällä ja nenän valumisella. Viikonloppuna nosti kuumeen, nyt ei ole enää kuumetta, mutta yskä ja räkäisyys jatkuu. Pojalla ei ole ollut kuumetta, mutta kamla yskä on.

  Huomenna voisi vielä hakea neuvolasta rokotteen, mutta vauvaa en ainakaan uskalla kipeänä rokottaa, enkä yskivää lasta viitsi rokotusjonoon viedä... Ehkä me selvitään ilman rokotustakin.

  VastaaPoista
 27. Toisaalta ajattele näin, että olette onnekkkaita jos pääsette lievillä sairastamisille;-) koska eikös se ole niin, että ainoastaan taudin poteminen antaa sen suojan? Eihän se rokote anna täyssuojaa milloinkaan.

  Jos miehesi on sitä mieltä, että teidän pojat rokotetaan niin vaikeahan sun on sitä estääkään, eikö niin. Tottakai molemmat vanhemmat tekevät päätöksen yhdessä, eikä toisen mielipidettä voi jyrätä alleen ==D.
  Kaikki kuitenkin ajattelevat lastensa parasta, ja kantavat päätöksestään vastuun. Meillä on siinä mielessä "helppo" tilanne, mies ei ole puolesta eikä vastaan; työpaikallaan on ohjeistettu vaan lisämään käsipesua, välttelemään kättelyä jne. ketään henkilökuntaan kuuluvista ei ole kehotettu hankkimaan rokotetta; eikä asiasta ole mitään hysteriaa aiheutettu.
  Meillä pojat ovat terveinä vielä, mutta jos yhtään pahempia flunssan oireita tulee, niin lääkäriin mennään. Ja se Tamiflu vaaditaan. Eihän se sikflunssa ketään tapa, vaan ne jälkitaudit?!?!

  VastaaPoista
 28. Sikainfluenssassa oireet on niin erilaiset eri ihmisillä ettei tiedä ollenkaan koska se on... Itse olin viime viikolla tosi kipeä mutta en tiedä oliko mitä flunssaa, veikkaan kyllä tavallista mun tapauksessa kuten veikkaisin teidänkin tapauksessa kun kaikilla on kuume noin matala!

  Toivotaan että paranette pian! =)

  VastaaPoista
 29. Kiitos kaikille paranemistoivotteluista ja kommenteista! :)

  Nyt tilanne on se että yöllä pojat nukkui huonosti, Emil itkeskellen välillä ja Oliverkin pariin otteeseen.
  N.klo.3.00 Oliverin kuume oli noussut päälle 38asteeseen ja valitti päänsärkyä päätänsä pidellen. Annoin särkylääkettä ja nukkui aamuun. Aamulla heräsi jälleen kovan päänsäryn ja kurkkukivun kourissa, kuumetta 38,2. Emilin kuume edelleen alle 38.

  Soittelin terverveyskeskukseen, josta yhdistettiin lähimmän kaupungin sikainfluenssapisteeseen.
  Siellä oltiin sitä mieltä, että kannattaa tulla testeihin.
  Eli nyt on meistä vanhemmista ja pienistä pojista otettu sikainfluenssanäytteet, tulokset saadaan n.3pvässä.

  Muuten ihan kotihoidolla ja särkylääkkeillä jatketaan, jos oireet vahvistuu niin sitten tietysti apua hakemaan.
  Voihan se olla että tämä tosiaan on ihan tavallista influenssaa, mutta ihan kiva että näytteet on kuitenkin otettu.

  VastaaPoista
 30. Paranemisia myös täältä roppakaupalla, toivottavasti menee pian ohi.

  VastaaPoista
 31. Vau, onpa teillä hyvää toimintaa kun kotikuntoisetkin testataan, en ole kuullut missään että näin tehtäisiin.
  Minä yritin soittaa meidän terveyskeskukseen asian tiimoilta niin eipä sieltä edes vastattu...

  Kyllä mä uskon että meillä käväisi kanssa sika, ei poika ole koskaan oksentanut flunssassa eikä koskaan kuume ole niin äkkiä noussut eikä laskenut.
  Nyt vaan tarkkana täytyy olla että lähtee paranemaan, varsinkin tuo yskä on aika pahankuuloista.

  Ja rokotetta ei olla otettu eikä oteta.

  VastaaPoista
 32. Rokotuksesta sen verran että minulla ei ole sinäänsä mitään sitä vastaan, mutta ei erityisemmin mitään sen puolestakaan.
  Itse en vaan 100% luota tälläiseen suht uuteen rokotteeseen, kun sitä ei ole edes vuosia jaettu esim. kuin muita lasten saamia rokotteita.
  Kukaan ei siis todellisuudessa pysty sanomaan aiheuttaako se jotain vuosien päästä, kun sitä ei ole vuosia tutkittu..

  Minusta on ihan normaalia kyseenalaistaa jotain näin "uutta", vaikka sinänsä lääketieteeseen luotankin.
  Koen siis järkeväksi pohtia asiaa tarkemmin ennen päätöstä.

  Niin ja tosiaan enemmän olenkin sen rokotteen ottamisen kannalla, kun olen asiaa pohtinut.
  Mutta mikäli nyt ollaan sikaflunssassa testin mukaan, niin sitten uskon ettei me enää ehkä rokotuksia oteta, vaan luotetaan siihen luontaisesti tulleeseen vastustuskykyyn tulevaa ajatellen.
  Jäädään siis odottelemaan mitä testit sanoo..

  Onneksi tosiaan meillä ei kuitenkaan mitän vahvoja oireita ole. Pojat syö edes jotain ja juo hyvin. Mitään hengitysvaikeuksia ei ole, eikä hullua unisuutta.

  VastaaPoista
 33. Ninnu; Itsekin yllätyin, koska en tosiaan soitteassani ajatellut että testataan. Ihan vaan olisin kysellyt kauanko kotona katsellaan ja onko joitain tiettyjä neuvoja. ;)
  Siellä sitten olivat sitä mieltä, että haluavat testata. Kun koko perheellä oireita siihen suuntaan.
  Sanoivat että saavat samalla vähän kartutettua seudun tautitilannetta.

  VastaaPoista
 34. Heippa, minun korvaan ei kuulosta sikainfluenssalta, mutta varmaksihan sitä ei voi sanoa. Rokotettahan suositellaan vaikka taudin olisi jo sairastanut. Itse koen asian niin että oman lapseni ehdottomasti rokotan, en halua ottaa riskiä että jätän rokottamatta ja lapsi menehtyykin. Rokotetta on varmasti tutkittu tarpeeksi hyvin, suomessa on kuitenkin melko tiukat kriteerit koskien kaikkia lääkeaineita, ennen kuin ne markkinoille pääsee.

  -Mari

  VastaaPoista
 35. pitipä minunkin kommentoida :) Meillä on tytöllä tällähetkellä kuumetta toista päivää, mutta korkeimmillaan kuume on olut sen 38.5. olen kyllä myös panadolia antanut öiksi ja elen annoin myös päiväunille vaikkei asteet niin mahdottoman korkeat olleetkaan. Tyttö on myös ihan äärettömän räkäinen. Ihan tuommoista paksua limaa ja aivan yhtäkkiä alkoi. Itsellä on tällähetkellä kurkku kipeä ei muuta.

  Minä olen aikapaljon rokotetta vastaan, yleensäkään emme osallistu mihinkään rokotekokeiluihin, emmekä ole myöskään ottaneet perus influenssarokotteita. Erästä rokotetta olen siirtänyt tytöllä puoli vuotta eteenpäin vaikka yleiseen rokoteohjelmaan se kuuluukin.
  Toivoisin tietty että meillä olisi tuo oi niin kovasti uutisoitu possuflunssa nyt lievänä ja saisimme sitäkautta siihen luonnollisen suojan.
  En usko että käymme rokotetta hakemassa. Kiva olisi toisaalta jos voisi testata, että sairastammeko nyt kyseistä tautia. Vaikka mitäpä sekään toisaalta muuttaisi.

  Uutisointi aiheesta on todella väsyttävää. Ihan tarpeetonta hysterian lietsomista iltapäivälediltä tuommoinen kuolonuhrien listaaminen. Ei sitä normaali influenssasakaan tehdä..
  Faktat pöpöstä on kaikilla hyvä olla tieodssa ja se miten oireita hoidetaan.

  Pikaista paranemista teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 36. Ensinnäkin pikaista paranemista sinne suuntaan!

  Tämä rokotekeskustelu herättää varmasti aina mielipiteitä. Itse tuskailin ja menetin yöuneni 2 viikkoa sitten kun mietin uskallanko ottaa rokotteen kun olen raskaana. Neuvolassa ja lääkärissä sitä minulle suositeltiin. Tulee vaan mieleen ne kerrat jolloin on vähän testattuja rokotteita annettu ja keskenmenoja tullut sen takia. Mutta sitten taas myös se että jos sairastun sikainfluenssaan ja saan jälkitautina esim. keuhkokuumeen niin keskenmenon riski on myös suuri. Päädyin kuitenkin ottamaan rokotteen vaikka en ole vieläkään varma oliko se oikea ratkaisu...:(

  Ja sitten siihen ällistyttävään eriarvoisuuteen että Helsingin seudulla on tietääkseni rokotettu jo viime viikolla esim. juuri nämä 6-35 kk ikäiset, kun taas täällä meilläpäin rokotetta alettiin jakamaan vasta tänään ja ne loppuivat ennen kahdeksaa eikä tiedetä koska uusi erä rokotetta tulee. Ne loppuivat myös viime viikolla kun rokotettin riskiryhmäläisiä. Ja jos teilläkin on vasta ensi viikolla alle 3-vuotiaiden rokotukset vuorossa. Aika ihmeellistä. :/

  VastaaPoista
 37. Paranemisia!

  Meillä pojat saivat piikit eilen. Esikoinen valitteli päikkäreiltä herättyään että jalka pikkasen kipee (piikki laitettiin jalkaan), mutta vauvassa en huomannut mitään erikoista.

  Yksillä tutuilla kai tauti jo oli, mutta heille lääkäri oli suositellut että lapselle otettaisiin siitä huolimatta sikapiikki. Kuuleman jos tauti uusiutuu keväällä, niin suojaisi sitten. No, mene ja tiedä..!?!

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 38. Tuo onkin tosi kimuranttia, että rokottaako vai ei, mutta joillakin tauti tulee paljonkin lievempänä kun taas toisilla.
  Meillä minä olen todistettavasti nyt sairastanut sikainfluenssan mutta meillä ei ole sairastunut kukaan muu.

  Pääsääntönä erottelussa sille, että onko se tavallista flunssaa vai sikainfluenssaa voidaan pitää sellaista, että tuleeko nuha ihan heti mukaan tautiin vaiko vasta myöhemmin. Minulla nuha alkoi kolme päivää sen jälkeen kun muut oireet (kurkkukipu, kuume, vähän äklö olo, yskä) olivat jo alkaneet.

  Toinen aalto on kuitenkin tulossa mahdollisesti, enkä tiedä voiko virus muuntua, koska siitä saa koko ajan erilaista tietoa. Mutta jos teillä ei ole nuha tullut ensimmäisenä oireena, niin luulisin näin ajatellen sen olleen sikaa. Jos nuha tuli heti se ei varmaan ollut sikaa.

  Toki myös kausi-influenssaa on liikkeellä, mutta ilmeisen vähän siihen nähden miten paljon sikainfluenssaa on. Tavallista flunssaa taas on aina jonkin verran.

  Noita kirjoittamiasi ajatellen luulen, että teillä on ollut lievänä sikainfluenssa ja hyvä niin, ettei tullut tällaisena megatautina kuin minulla.

  Voimia ja paranemista sinne!
  Tuskin siitä rokotuksesta haittaakaan on vaikka sen laittaisi jo sairastettuaan, mutta sinuna vielä soittaisin terveysasemalle ja kysyisin onko siitä mitään haittaa jos ottaa rokotteen vaikka olisi jo mahdollisesti sairastanutkin. Jos siitä voisi olla jotain haittaa jättäisin itse rokottamatta.

  Terkuin
  Hipsu

  VastaaPoista
 39. Mä törppö unohdin tärkeimmän;-) Pikaista paranemista koko perheelle!
  Kiva,kun ehdit päivittämään kuulumisianne ettei turhaan huolestuta!

  VastaaPoista
 40. No siis meillä on lapset olleet myös rokotetutkimuksissa, eikä näitäkään rokotteita ole kukaan vuosia tutkinut. Luotan, ettei ihmisillä ryhdytä testaamaan mitään, mistä voisi olla epäterveellisiä vaikutuksia. Siis pahoja vaikutuksia.

  On ihan oikein miettiä, mikä on parasta ja mitä haluaa tehdä, mutta 'jotain outoa tässä rokotteessa on' -jutut menee vain hieman jo yli ja aiheuttaa paniikkia ja hysteriaa.

  Tauteja varmaan tulee jatkossakin. Jos jokaisesta lietsotaan samanlaista mediahysteriaa, niin ei ihme, että ihmiset alkavat nähdä mörköjä joka paikassa.

  VastaaPoista
 41. Paljon paranemista teidän perheelle :)!!!

  VastaaPoista
 42. Paranemisia pienille ja isommille potilaille. Kurjaa, kun lapset sairastaa, oli tauti sitten mitä vaan. =/ Meillä on pian viikko poikien rokotuksesta, oireettomia ovat olleet. Nyt olen yrittänyt väistellä tautia, ei kiva, jos saa molemmat, sekä piikin että taudin. Eri tahtiin rokotukset edistyvät, täällä rokotetaan jo koululaisia, pienet lapset saivat rokotuksen viime viikolla.

  VastaaPoista
 43. Ouni: Helsingissä alle 3-vuotiaat (ei riskiryhmäläiset) alettiin rokottaa vasta tämän viikon maanantaina, ja tiistaista alkaen myös alle 6-vuotiaita.

  VastaaPoista
 44. Meillä siis nuhaa ei ole kellään, eikä mitään limaista yskää.
  Ihan kuivaa yskää vaan ja nenät ei tosiaan vuoda pojilla ollenkaan.

  Oliver on nyt ollut koko päivän ihan vetelä ja kuumetta lääkkeistä huolimatta sen n.38 astetta.
  Emil taas normaali pienestä lämmöstä huolimatta..

  Minun rokotuspäätökseen on nimenomaan eniten vaikuttanut tuo minkä Marikin mainitsi; JOS lapsi menehtyisikin tautiin tai sen jälkitautiin, en ikinä antaisi itselleni anteeksi sitä että en rokotuttanut lasta.
  Jos taas rokotus aiheuttaisi jotain, niin en ehkä syyttäisi ainakaan niin paljon itseäni. Koska luotin suositukseen ja siihen että rokotus on täysin turvallinen..
  Eli uskon että me rokotukset otetaan, jos ei nyt ole pojat taudissa.

  Kiitokset taas kaikille paranemissäteistä! :)

  VastaaPoista
 45. Siellä päin ei sitten kovin paljon tautia ilmeisesti ole vielä liikkeellä, kun melkein koko perheen halusivat testata. Täällä päin ei testata enää ketään. Rajuissa oireissa aloittavat tamiflun, lievissä lepoa. Ilmeisesti sairaalahoitoon joutuvilta varmennetaan SI. Alkuunkin testattiin vaan perheestä yksi... Tuo testi maksaa yli 100€

  Mutta miksi ihmeessä jo sairastaneillekin suositellaan rokotusta?! Vai onko kuitenkin niin, että vaikka epäilisi sairastaneensa possupöpön, mutta varmuutta ei ole, niin silloin suositellaan rokotusta?

  -Eerika

  VastaaPoista
 46. -Eerika; En tiedä paljon täällä on sairastuneita, voi olla että vähemmän. Mutta sairastuneita kuitenkin on jo.
  Mutta tosiaan itsekin yllätyin että halusivat testata.

  Meille sanottiin kyllä että jos tauti on nyt testien mukaan, niin sitten ei tarvitse rokotusta. :)
  Luulen kanssa niin että jos varmuutta ei ole, niin siksi suositellaan rokotetta.

  VastaaPoista
 47. Paranemisia sinne teille!

  Minä jonotin 1v1kk pojalle rokotetta reilut 2 tuntia maanantaina hirveessä tungoksessa. Rokotteet loppui kesken vähän meidän jälkeen.Menimme jonoon heti rokotuksen alkaessa 8.15. Silloin jo todella pitkä jono. Tuhat jäi ilman ja lisää ainetta tulee tuohon terveyskeskukseen vasta ensi viikolla noille pienille. Kurjaa.

  Pojalle ei tullut mitään oireita rokotteesta. Nukkuipa vielä seur.yönä kunnon 13½h unet ja oli päivällä oikein pirteä.

  Itse olen raskaana ja otin rokotteen. Käsi tuli kipeäksi, ei muuta.

  VastaaPoista
 48. Laita Mia sitten niitä testin tuloksia kun tulevat...

  VastaaPoista
 49. Moikka!

  Olen blogisi vakkarilukija mutta laiska kommentoimaan:( Haluan kiittää viihdyttävästä blogista; pojat ja vaatteet on ihania ja kirjoitat hauskasti!

  Minulla olisi toive/juttuidea: Haluaisin lukea "isojen" poikien vaatteista - sekä teidän perheen että yleisellä tasolla (?)! Minulla on itselläni muutama leikki- ja taaperoikäinen poika täällä kasvamassa ja siksi minua kiinnostaakin esim. tällaiset asiat: Kuinka paljon ostat vanhemmille pojillesi vaatteita ja minkä tyylisiä? Ostatko (päätätkö) itse vai yhdessä lasten kanssa? Kuinka usein poikien vaatekoot muuttuvat eli ostatko kerran vuodessa kaapin uusiksi vai pikkuhiljaa jotakin? Onko kouluikäisten poikien vaatettaminen kovin kallista verrattuna pienempiin lapsiin (kauhuissani odotan..;)) Pärjäävätkö isommat pienemmällä vaatemäärällä kun ei ole jokaikinen maitolasi rinnuksilla jne..?
  Mm. tällaiset pohdinnat minua kiinnostaa ja tuskin olen yksin;)

  terv. Heidi

  P.S. Toivottavasti tauti on jo hellittämään päin! Mukavaa joulun odotusta koko perheelle!

  VastaaPoista
 50. Oikein paljon voimia sinne teille ja toivottavasti parannutte pian!!

  Meilä pienempi poika rokotettiin viime viikolla, kun kuuluu riskiryhmään. Ensi viikolla saa sitten isovelikin rokotuksensa jos ei sitä ennen sitä sairastuta.

  VastaaPoista
 51. Paranemista koko perheelle.

  Ihan mukava, että saatte tietää taudin laadun, vaikka ei se sairastelua helpommaksi tee.

  VastaaPoista
 52. Imdina; Voi, varmasti harmitti ilman rokotusta jääneille. Onneksi ehditte saada.
  Meillä on kyllä kiitettävää tuo että saimme ihan ajat, ei tarvitse jonottaa.

  Pikkuriikki; Toki laitan. :)

  Kiitos Sifia ja Kaari! :)

  VastaaPoista
 53. Heidi; Kiitos kommentistasi ja sanoistasi! :o)
  Toki saa antaa juttuideoita ja mielelläni otankin niitä vastaan. Laitan heti tuon ideasi ylös ja lupaan tehdä aiheesta postauksen!
  Nuo isommat tuppaa jäämään taustalle, kun heille vaatetta tosiaan tarvitsee vähemmän ja tulee ostettua harvemmin.

  Mukavaa joulun odottelua myös sinulle! :o)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)