sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Haalarihulluutta


Mitä tekikään äiti rentouttavana kotipäivänä, kun lapsia oli koko päivän vain yksi ja hänkin nukkui 2h päiväunet.
No ompeli ompeli ja ompeli... Ompeli iltaan asti joka hetken kun Emilin kanssa leikeiltä ja puuhilta ehti. ;)
Ja siis minä en ole mikään "tuosta vaan hetkessä tehty" ompelija, vaan tarvitsen aikaa ja suunnittelua. En ole nopea, vaan sellanen "mites tää nyt menee tähän näin" ja "hitaasti mutta varmasti" tapaus.
Kyllä sitä muutamassa tunnissa jotain saa aikaan..
Onneksi saumuri suostui suht siistiin yhteistyöhön, näissä ohuemmissa kankaissa ei pompikaan niin pahasti. Silti kiikarissa on uusi saumuri, ehken huomenna saan tilattua.

Haalarihulluus, se iski kun Emil oli jotain päälle puoli vuotta. Ajan kanssa on tullut haalittua retrohaalaria jos jonkinlaista ja lisää haluaa!
Tuunasin siis tänään parit vanhat haalarit, tein yksistä pöksyt ja yhdet ihan uudetkin ideoin.


Lindexillä oli viime talvena ihanat velouriset haalarit, joissa kuosina viidakon eläimet. Tuunasin haalareista housut ja rakas kuosi sai uuden elämän.


Viime talvena ompelimme Tuusiksen kanssa Myllymuksujen norsufroteesta haalarit, jotka jäi ihan liian nopsaan pieniksi. Lisäsin vaan pitkät resorit lahkeisiin ja taas näillä mennään. Jee!


Olin Oliverilta säästänyt käyttämättöminä Tutan muutaman vuoden takaiset autopotkarit 92cm, joita ei tullut koskaan pidettyä.
Nyt viimein kavensin potkarit, leikkasin terät pois ja näin saatiin haalarihullulle kivat kotihaalarit.


Sitten ne uudet.
Jemmasta löytyi oranssia ja ruskeaa velouria, joustavaa kanttinauhaa, resoria ja nappeja. Sitten vaan ompelemaan.
Tähdet ommeltu siksakilla polviin, aika hyvin onnistui vaikka ajattelin että mitähän siitäkin tulee. Ensi kerran vois ostaa jotain tuki/liimakangasta. Eiks sellastakin ole?


Selässäkin tähti.
Ompelin elämäni ensimmäistä kertaa noita kuvioita (muuhun kuin fleeceen) ja napinlävet. Eipä tullut napinlävistä siistit, mutta onneksi ne jää nappien alle piiloon. ;)


Malli seisoo lähes joka kuvassa penkillä siksi, että se on ainut paikka jossa pysyy hetken juoksematta karkuun. Myös tutilla tuli lahjottua, vaikka muuten sitä imeskellään lähinnä vain unille käydessä. :)


33 kommenttia:

  1. Hienoja haalareita ja oranssit super hienot ja norsut ihan hyperit...tota norsu joustista mäkin haluisin saada, mut ei taida enää mistään saada kun paloja vaan...mukava huomata et joku muukin kun minä on haalarihullu...

    VastaaPoista
  2. wow tosi kivat nuo tähti haalarit! Haalareista tuunatut viidakko housutkin on tosi kivat, toi kuosi on kyllä tosi kiva! Harmittaa että en ostanut Neealle noita "poikien" värisiä housuja kanssa, tyttö versiona nuo löytyy meiltä kahdessakin koossa.
    Tänään löysin kirpparita aivan ihanat vakosametti haalarit punaisena, vetoketju edessä mutta koska näytti olen vaina naftit niin jätin ostamatta, kotimatkalla tietty sitten harmitti -olisi ne kai hetken aikaa mennyt.
    Harmitti myös että nyt tänä syksynä Lindeillä olleita pingviini velour haalareita ei ollut missään iloisemmissa väreillä vain se musta-tummansininen joka mun makuun on kyllä liian tumma Neealle.
    Haalari hulluus vaivaa täälläkin :)

    VastaaPoista
  3. Nuo tähtihaalarit on tosi ihanat!!!

    VastaaPoista
  4. Ihania haalareita ja ompeluksia Mia ! Voisitko lähettää sen ompelukärpäsen tännekkin kun sitä odotellaan...

    VastaaPoista
  5. wau! oletpas tehnyt hienoja tuunauksia ja ompeluksia.

    jokohan meillä olis ne apinahaalarit sopivat, tuli silloin tehtyä aika reilulla mitalla, kun keväällä ne tein. ja olen työntänyt ne johonkin piiloon :o) täytyypä kaivaa esiin.

    mullakin olis nyt saumuri pitkässä lainassa, mutta enpä ole ehtinyt vielä perehtymään, miten moinen toimii. en ole koskaan ennen käyttänyt. saa nähdä, saanko ompeluhuoneen ennenkuin pääsen sitä testaamaan ;o)

    VastaaPoista
  6. Jee! Hieno idea kuvata tuossa penkillä - kerrassaan loistava monestakin syystä! Pysyy malli paikallaan ja tulee asu nätisti kuvaan. Me like!

    Haalareita ei ole meillä pidetty edes vauvoina lapsilla, vaikka musta haalarit on ihania - nuo meidän lapset kun ovat olleet niin kuumakalleja aina.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania ompeluksia. Näistä tuli hyvälle mielelle!

    VastaaPoista
  8. Hienot on noi oranssit itsetehdyt! Tosi pirteät.
    Meillä ei Emppu enää oikein suostu haalareita pitämään, vaikka mun mielestä ne on hurjan suloiset lapsen päällä =)

    VastaaPoista
  9. Hienoja haalareita <3

    Itse en ole vielä uskaltanut kokeilla ommella haalareita, jokin siinä hommassa pelottaa.

    VastaaPoista
  10. Kivoja haalareita olet tehnyt :) Mun tekis hirveesti mieli alkaa ompelemaan vauvalle vaatteita mutta kun en osaa käyttää tuota anopin lahjoittamaa saumuria ollenkaan :(

    VastaaPoista
  11. Kivoja haalareita! Mie ihastuin nyt hihallisiin haalareihin pojalla, tai kaikki lähti siitä Tutan norsuhaalarista (hihoilla), sitten kattelin Moonkidsin haalareita, mutta piheys/järki? voitti ja tein ite. Blogissa onkin nyt yks kettuhaalari hihoilla, ja toinen on tuolla leikattuna, jos vaikka tänään saisi valmiiksi asti :)

    Noita potkareita miekin oon miettiny, että vois housuiksi tehä. Mutta niin mie oon miettiny sataa muutakin hommaa, vaan mistä ihmeestä sitä saisi omaa aikaa niin paljon, että voisi toteuttaa ihan kaiken mitä haluaa!!

    Ainiin, ja tein pojilla kun on myös noita kukkajuttuja, niin kävi hauska juttu Onnin kanssa. Kateltiin Zillan sivuilta Metsolan haalareita, mie jo meinasin tilata vihreät keltaisilla taskuilla, mutta Onni sanoi hyvin tiukasti "ei ei Onni", sitten selasin sivuja ja ehdoton suosikki oli Metsolan kukkahaalari! Se aiheutti ihan ihastuksen "Onni tän!!!!" . No katellaan,
    saatan jopa saaha kukkakangasta, samantyylistä, jos siitä Onnille kukkahaalarit sais tehtyä :)

    VastaaPoista
  12. Tosi hienoja ompeluksia :) Älyttömän kiva idea tehdä niistä Lindexin viidakkohaalareista housut! Tutan autokuosi on ollut kautta aikojen yksi minun suosikeista. Koskaan en kyllästy niihin ekoihin retrokuoseihin eli autoon, kärpässieneen ja omenaan :) Onneksi minulla on säästössä kaikkia kuoseja potkareina, ihan vain varuilta ;)

    Minäkin olen ommellut koko viikonlopun ja leikannut kankaita. Tilasin saumurin viikko sitten ja kovasti toivoin että se olisi ehtinnyt tulla nyt viikonlopuksi, mutta ei :(

    VastaaPoista
  13. Tosi ihanat haalarit nuo oranssit!

    Minäkin kokeilin eilen noita kuvioita trikooseen ekaa kertaa ja ihan hyvin onnistui. Käytin tukikankaana vanhaa ohutta, mutta jämäkkää pellavakangasta.

    Tuo on tosi hyvä idis muokata nuo tutan haalarit. Minullakin on muutamat säästettynä Piksua varten eli taidanpa tehdä samat setit, kun ei meillä kuitenkaan ole oikein käyttöä terällisille ja kovin leveätkin ovat.

    VastaaPoista
  14. Ihanilta näyttää!!

    T. Toinen haalarihullu, jonka lapset eivät tykkää käyttää haalareita.

    VastaaPoista
  15. kivat nuo oranssit haalarit. minäkin tilasin toissapäivänä myllymuksuilta velouria ja odottelen innola että pääsen tekemään haalaria. :)

    VastaaPoista
  16. Tosi hienoja olet tuunaillut ja tehnyt! Ihan mahtavaa!

    VastaaPoista
  17. Oletpa ollut aikaansaava ja tosi kivja ovat tosiaan. Itsellä on tarkoitus lähiaikoina yrittää ihka ensimmäistä haalariompelua jahka saan keskeneräiset ompelukseni pois alta. Kerta viikkoon kun pääsen vain saumurin ääreen niin mahdottomia ei ehdi...valitettavasti, intoa kun olisi vaikka joka illalle :)

    VastaaPoista
  18. Moi,
    Tosi kivoja haalareita olet ommellut ja tuunaillut!
    Nuo tähtihaalarit on mahtavat, tuli mieleen, että toi takana oleva tähti vois olla kiva pepussakin Me&I-tyylisesti:)
    Mä tykkään myös hulluna haalareista, puen ne pienemmälle aina viikonloppuisin, kun hoitoon ei viitsi niitä laittaa.. Housut on siellä kai kätevämmät.
    T vakkarilukijasi

    VastaaPoista
  19. Aivan ihania!!! :) Olet taitava! Yhden lapsen kans on kyllä ihana rauhallista. Kerkeää itsekkin touhuta jotain omia juttuja!!

    Ethän muuten ole nähnyt missään/kenelläkään myynnissä fleece pipoa ruskeana tai vihreänä (ehkä turkoosikin kelpaisi) tai nuita värejä yhdisteltynä. Meillä ois tarvetta sellaiselle ja en mistään löydä ja mulla ei oo edes ompelukonetta et voisin kokeilla ite tehdä...Huutiksestakin olen yrittänyt etsiä. Neliöpipon malliset ois kaikista mieluisimpia!!!

    VastaaPoista
  20. Vaude, taas;)!

    Pitkät resorit on ihan ihkut ja tietty tähtihaalari!

    VastaaPoista
  21. Todella upeat noi oranssit haalarit!!
    Onko noi vaikeet tehdä? Mä haluaisin niin oppia ompelemaan! Vielä vois 2v pojalle laittaa päälle : )

    T: Marika (vakkarilukijasi)

    VastaaPoista
  22. Voiko joku vielä kertoa, paljonko suunnilleen tarvitaan kangasta 96 cm pitkän pojan haalariin? Jos laitan isän vaimon ompelemaan ja tilaisin nyt kankaan.

    VastaaPoista
  23. Kiitos kaikille! :o)

    Pikkuriikki; Norsufroteeta olen minäkin odotellut lisää, kun Myllymuksuilta vastattiin minulle loppukesästä että sitä tulisi syksyllä lisää. Eipä ole näkynyt.. :(

    Poikien äiti; Minäkin olen ihan ohjekirjan kanssa ja kokeilun kautta noiden koneiden käytön. Sit se on helppoa kun kerran oppii. :)
    Minulla on vieläkin se apinafrotee odottamassa haalarien tekoa!

    Anonyymi; Ajattelin ekana juuri sitä että laitan tähden peppuun, mutta sitten kun laitoin polviin, niin tuntui että selkään sopisi takapuolelle paremmin. ;)

    Sifia; Minä tilaan tänään uuden saumurin ja voin luvata ommella teille sellasen neliöpipon fleecestä. ;)

    Marika; Meidän Emil on n.92,5cm pitkä ja oranssia velouria meni haalareihin n.82cm. Resorien takia ei tarvinnut enempää.
    Ainakin 1m riittää siis varmasti teillekin. :)

    VastaaPoista
  24. Vitsit, että oletkin taitava! Nuo oranssit haalarit on todella hienot!

    Voisitko kertoa, että paljon mun tarvii pojan housuja varten ostaa kangasta? Entäs resoria? Olen lähdössä viikon päästä mun siskon luo viikoksi ja ajattelin siellä ommella parit velourhousut lapsille, kun siskolla on hyvä ompelukone. Sit jos ompelukset onnistuu hyvin niin ostan itselleni uuden ompelukoneen (vanha koneeni ei toimi).

    VastaaPoista
  25. OI!!! Sun tekemät lakit onki ollu tosi ihania!!! Sitten olisikin meidän talvivaatteet aikalailla kasassa!! :) Ilmoittelehan sitten minulle kun innostut ompelemaan...

    VastaaPoista
  26. Hieno haalariompelus ja makeet tuunaukset. Tuo autohaalari ehdoton suosikkini!

    VastaaPoista
  27. Kivoja haalareita. Enemmän pitäis tehdä vaatteille lisää pitoaikaa. Jotenkin se vaan aina jää. Ehkä eniten siitä, etten omista saumuria ja on turhan iso operaatio lähteä aina äidin luokse ompelemaan.

    VastaaPoista
  28. Ihana tuo oranssi haalari!Tähdet kruunaa sen.=0)

    VastaaPoista
  29. Hienoja!
    Sininen autohaalari valkoiseen yläosaan yhdistettynä näyttäisi olevan yllättävän kiva yhdistelmä.

    Pitääkö Emil haalareita mielellään? Meillä lapsi ei ole niistä ikinä välittänyt.

    VastaaPoista
  30. Superhienot kaikki - oranssit aivan mahtavat ja nytpä tiedän, mitä teen meidän vihreille omppu-tutta-potkareille :D

    VastaaPoista
  31. Kiitos taasen kehuista, tässähän ihan punastuu! ;D
    No kaikkea sitä "vanhakin" oppii kun vaan kokeilee eli kaikki ihmeessä kokeilemaan itsekin ompeluksia.

    Sifia; Ilmoittelen kun saan sen uuden koneen tilasin sen eilen eli pitäisi viikon sisällä tulla. :)

    Kaari; Juu, Emil tykkää tai paremminkin ei sano että ei tykkää. ;)
    Tosin on aika pienikin sanomaan jos ei jotain vaatetta pidä, eikä meidän pojat ole koskaan kovin ronkeleita vaatteiden kanssa olleet. Isoillekin saan aika vapaalla kädellä ostella.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)