maanantai 5. lokakuuta 2015

Hoikan pojan housuvinkki



Tiedän että aika moni muukin hoikan pojan äiti kuten minä, tuskailee moneen kertaan, että mistä löytäisi niitä oikeesti jalassa pysyviä housuja! Ei niitä joita pitää nauhoilla kurkoa kymmeniä senttejä kiinni ja sittenkin joka vessareissun jälkeen ne on hankala lapsen saada takaisin jalkaan niin että ne pysyy taas ylhäällä. Etenkin tarpeeksi kapeita collegehousuja, nimenomaan niitä edullisia, saa etsimällä etsiä ja nehän ne on vielä ne kaikista suosituimmat housut yleensä. Tuntuu että vyötärö on niin iso lähes kaikissa, että niihin menisi kaksi poikaa. :D
Nykyisin valmistetaan pullukammille lapsille jopa väljempiä housuja, mutta missä on ne hoikkien lapsien housut? Eikö sellainenkin mallisto olisi ihan paikallaan?

Emil käyttää kokoa 140cm (138cm pitkä ja painaa n.26kg) ja minulla ei ollut kesän jälkeen hänelle kuin yhdet sopivat collarihousut jemmassa. Jo keväällä tuskailin mistä löydän hänelle hyviä edullisia collegehousuja syksyyn, kun tiesin että etsiminen tulee olemaan oma haaste. Yhdet lempparit koko viime kevään oli Me&I:n best sweatpantsit, joita meillä oli kolmessa värissä (olin jo aiemmista mallistoista ostanut). Ne pysyi hyvin jalassa ja oli mukavan malliset. Himpun verran kuitenkin harmitti, kun poika sai jokaisiin polviin reiän. Ei sillä, toki se riski aina on olemassa, mutta kyllähän se vähän ottaa päähän tuollaisissa kolmenkympin housuissa. ;)
Mielummin siis ostan kolmet edulliset, kun yhdet kalliit.

Olen niin iloinen yhdestä housulöydöstäni, että ajattelin vinkkailla teille muillekin hoikkien poikien äideille. Nimittäin H&M:n nettikaupassa on myynnissä ihan huiput poikien treggingsit kympillä! Ne on joustavaa collegea ja vyötäröllä on leveä kuminauha. Takana on yksi takatasku ja noissa harmaissa on vielä tuplakangas polvien kohdalla. Pysyy muuten jalassa hoikalla tosi hyvin ja malliltaan lahkeetkin on sopivan slimmit.
Ostin meille neljät, eipä tartte harmitella ettei ole sopivia ja niitä ehjiä housuja. ;) 


Muitakin housuja olen yllättäin löytänyt H&M:n valikoimasta Emilille. Ei niin hyviä kuin nuo treggingsit, mutta kyllä nämäkin muutkin kohtuu hyvin jalassa pysyy. Isoille hoikille pojille (134-170cm) on muuten tosi hyvä malli tämä vetoketjutaskullinen malli. Näitä tulee hankittua joka vuosi useammat, meidän 11v. ja 14v. tykkäävät näistä vielä myös. Ilmeisen suositut onkin, kun aina loppuvat nopsaan nettikaupasta, kun uusia sinne tulee. Koko näissä on niukka, joten kannattaa ostaa kokoa isommat kun normaalisti.

Mitkä edulliset (mieluiten alle 20e) collarihousut teillä on todettu hyväksi hoikalle lapselle?
Vinkkejä otetaan vastaan, etenkin teineille kaipaisin lisää valikoimaa.


P.s. Kurkatkaa huuto.netistä minulla myynnissä olevat kohteet! Siellä olisi toppaa pojalle 134-152cm ja kenkiä 34-35. Tyttövauvalle toppaa 74-80cm.
Osa sulkeutuu jo tänään ja loput huomenna!






9 kommenttia:

  1. Me on todettu name it, phister&philina, nova star, po.p ja blaa ainakin hyviksi hoikalle. Samoin legon housut kun niissä on myös säätö. Toki ovat hieman hintavampia. Kappahlilla on kans jotain hyviä malleja. H&m on meidän kokoluokissa ollut liian leveää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tosi paljon vinkistä! Laitoin heti ostoskoriin pojalle parit housut :) Meillä tämä samainen ikuinen ongelma, housut putoaa jalasta. Meidän poika on vuoden vanhempi teidän Emiliä ja nyt kokoa n. 135 cm. Ostin joku aika sitten H&M.stä farkkujen näköiset collegehousut sovittamatta ja niissäkin auttamatta liian iso vyötärö. Nauhat niissä sentään oli ja ratkaisin asian niin, että pujotin ohuen kuminauhan hankaneulan kanssa niistä nauhojen rei'istä ja nyt pysyvät jalassa! Ostin juuri nämä housut Meandilta http://www.meandi.com/fi/tuotteet/152305.aspx. Ennen ei ole ollut, mutta olen kuullut kehuja. Niissä on myös vahvikkeet polvissa. Vähän jouduin niissäkin kiristämään vyötärökuminauhaa. Kiitos vielä kerran tuosta H&M housuvinkistä! Terkuin: kolmen lapsen äiti ja yhden mummi :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä vinkistä! :) Meillä on iso ongelma löytää esikoiselle hyviä housuja, kun ei viitsis paljoa maksaa, kun heti rikki kumminkin... täytyy testata nuo! Perus h&m colleget on pojalle liian löysiä vyötäröltä.

    VastaaPoista
  4. Ai noi pysyy jalassa! Kiva kuulla, nimittäin katoin aiemmin kuvasta että kivat, mutta kun H&M pökät on aina olleet kamalan leveitä vyötäröltä niin en lähtenyt tilaamaan.. Pitänee tehdä taas tilaus :P

    Hyvät kapeat peruscollarit on Nameitillä, n 12e normihinta ja säädettävä piilokuminauha. Maxomorran collegeja ostin joskus alesta ja ne oli hyvät vyötäröltä hoikalle (normihintaa en muista, ite sain alle 15e). Nova starin colleget on kans huiput hoikalle, mutta jo vähän kalliimmat (paitsi jos alella saa kytättyä!).

    VastaaPoista
  5. Cube co (stockan oma merkki) ovat hyvät myös hoikalle. Tosin ihan normaalihintaisena taitavat olla hiukan yli sen kahdenkympin. Hulluilta päiviltä ja tarjouksista olen ostanut ihan kympilläkin.

    VastaaPoista
  6. Meillä 5-vuotiaalla on jonkun verran Name it:n collareita, joissa säädettävä vyötärö, mutta merkillä kyllä laatu vaihtelee noissa collareissa. Kokoja riittää kuitenkin 152cm:n asti.

    VastaaPoista
  7. Olisin kiinnostunut reimatec värikkäästä takista 152 cm. Jos se on vielä myymättä :-) Ja vinkkaa vaikka hieman aiemmin , niin ennättäisin kurkkaa myös nuo kohteet :-D

    VastaaPoista
  8. Olen samaa mieltä siitä, että hoikatkin pitäisi huomioida lastenvaatemallistojen suunnittelussa. Meillä erityisesti tytöllä 5 v., ongelmana, että ei löydy tarpeeksi kapeita housuja, koska on leveydeltään kokoa 92/98 ja pituudeltaan 122/128. Tytöille onneksi löytyy sentään leggingsejä ja sukkahousuja. Name It:n mallistosta on löytynyt joitakin kivoja collareita, joissa on säätökuminauha. HenkkaMaukkaakin ollaan testattu, mutta tähän asti on kaikki olleet liian leveitä. Olenkin nyt jonkin aikaa ommellut lasten housut itse, niin saapahan sitten sopivan kokoisia.

    VastaaPoista
  9. Me ollaan luotettu myös monta vuotta Name It collareihin. Malleja on slimmeistä löysiin, mutta kaikki pysyy hoikkien poikien päällä säädettävän vyötärön ansiosta. Plussaa edullinen hinta. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)