lauantai 29. toukokuuta 2010

Kummien tytön kummiksi


Pojille syntyi Oliverin synttäripäivänä serkku-tyttö ja tämän serkku-tytön vanhemmat ovat meidän esikoisen kummeja, me taas ollaan miehen kanssa heidän esikoisen kummeja. No nyt uusimman tulokkaan kummin virkaan toivottiin omaa kummipoikaa. ;)
Meidän esikoinen on nyt 10v ja ripari häämöttää vasta tulevaisuudessa, mutta nyt on kuulemma mahdollisuus päästä kummiksi jo aiemmin. Kummius virallistetaan sitten pojan käytyä rippikoulun. Koska kyse on vasta 10v pojasta ja  jos jostain syystä kummeus ei sitten enää kiinnosta, voi virallistamisen jättää tekemättä. Tämäkin on hyvä juttu, koska emme halunneet päättää asiaa pojan puolesta, vaikka oma vahva mielipide hänellä onkin jo nyt. Hän ehdottomasti halusi astua virkaan. ;)
Poika on kyllä luonteeltaan hyvin huomioiva ja herkkä, että uskon kummeuden säilyvän riparin jälkeenkin.

Äidistä tämä on aika hurjaa. Ajatella minun esikoisesta tulee jo kummi! ♥Kummin juhla-asu on valittu yhdessä pojan kanssa.
Housut on Kappahlin mallistoa ja alla lyhythihainen hennon vaaleanpuna/valkoraitainen kauluspaita Lindex.
Juhlakenkinä toimii Puman streetkengät ja takkina Reiman siisti farkkutakki. Lippis Bnc; Prisma.Pidän itse ihan höpsönä tuosta Reiman farkkutakista, siinä on monta kivaa yksityiskohtaa.Lahjaksi pienen kummitytön vanhemmat toivoi jotain käytännöllistä, jotain joka ei jää vain kaappiin seisomaan, mutta säilyisi kuitenkin muistona.
Hän siis saa Finlaysonin Aappa-lakanat ja Muumihaarukat (nuo haarukat oli yhtenä toiveena).

Pikkusen harmittaa kun en itse päässyt ollenkaan juhliin mukaan (miehen töiden vuoksi), vaan esikoinen ja myös 9v lähti mummon ja ukin kanssa juhliin (useamman sadan kilometrin päähän). Onneksi on keksitty kuitenkin kamerat. ;)


22 kommenttia:

 1. Tyylikäs nuori kummi! =)

  En olis tuota tiennyt että jo noin nuorena voi päästä kummiksi, aika hyvä juttu. Mä en aikoinani päässyt veljentytön kummiksi kun puuttui vuosi ennen kuin pääsin ripiltä mutta nyt ei sitten olisi tuollaista ongelmaa!

  VastaaPoista
 2. Onpa upea kunniatehtävä <3 Ja mahottoman hienot kuteet on tuoreella kummilla :)

  VastaaPoista
 3. Onnea J & J:lle pienestä neidistä ja kummille onnittelut isosta virasta :)

  VastaaPoista
 4. Oi miten komea nuori tuleva kummi :) Kivat vaatteet pojalla ja vauvan lahja on ihana, tuollaisen itsekin tahtoisin :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen asu pojalla ja ihanat lahjat.

  Etkö olisi voinut kaikkien poikien kanssa lähteä juhlimaan ja jättää miestä töihin?

  VastaaPoista
 6. Onnittelut pojalla kummiudesta! En ole ennen kuullut tuollaisesta mahdollisuudesta, mutta hienolta kuulostaa. Meillä alkoi kuopuksen kanssa käydä kummiehdokkaat jo aika vähiin kun yhä useampi ei kuulu kirkkoon, mutta onneksi kuitenkin löytyi aivan ihanat kummit.

  VastaaPoista
 7. Oih ihana juttu että poika pääsi mieluiseen virkaan kummiksi <3

  Muistan kun itse ensimmäisen kummitytön sain kun olin vasta riparia käymässä :) Vaikka siitäkin hitsiläinen jo 10vuotta :D

  VastaaPoista
 8. Kiva nähdä miten isot pojat pukeutuu:)
  Ihan kivat vaatteet, varmasti pojan itsensäkin mieleen...mä tuuperrun jo ajatuksesta löytää tuolle 9-vuotiaalle kivat vaatteet siskon häihin...jos vaikka jotain löydänkin ni kelpaako pojalle?!
  Vihreä&vaaleanpunainen mulla on kiikarissa...

  VastaaPoista
 9. Mun on nyt kyllä pakko papin puolisona kommentoida että ei tällaista mahdollisuutta oikeasti ole. kirkon kirjoihin merkataan vaan konfirmoidut kummit. nykyään kummeja voi kyllä lisätä myöhemmin, eli periáatteessa poikanne voidaan lisätä kummiksi konfirmaation jälkeen. Mutta tällä hetkellä hänelstä ei voi mitenkään tulla virallista kummia.

  Kyllähän monet valitsevat ns. haltiakummeja, mutta heitä ei virallisiin asiakirjoihin merkitä

  VastaaPoista
 10. Oi joi kun sinulla on komea ja niin pitkänhuiskea nuorimies!:o)
  Ja todella upeat ihanan rennot juhlatamineet.On pojalla(taikka äidillä:o))tosiaan tyyli tajua.;o)
  Minäkin kävin juuri kesän juhliin ostamassa vanhimmalle pojalle benettonilta ihanan rennot juhlatamineet ja Monsoonilta juniorille.
  Nyt pitäisi löytää vain itselleen sopivaa....

  VastaaPoista
 11. Anonyymi (toiseksi viimeinen); Tarkoitinkin että kummeus virallistetaan konfirmaation jälkeen, ei tieteenkään vielä pääse täysin kirjojen mukaan viralliseksi kummiksi. Mutta kummi hän on jo nyt valitsijoiden mielestä, vaikka paperilla näkyykin vasta myöhemmin.
  Ilmeisesti ilmasin itseni vähän huonosti..

  Mutta siis siinä mielessä uusi juttu, että vielä kuusi vuotta sitten tälläinen jälkikäteen virallistaminen kummiksi ei onnistunut. Tiedän, koska sitä silloin kysyimme papilta Oliverin kummia varten.

  Anonyymi (joka kommentoi toisena anonyymina); Olisin voinut lähteä poikien kanssa yksin, mutta voin kertoa etten halunnut. Jokainen neljän lapsen äiti tietää millainen reissu se on!, varsinkin kun pelkkään matkaan olisi jo kulunut n.4h suuntaansa.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana lahja ja mahdottoman tyylikäs kummi :)

  VastaaPoista
 13. Tuosta kummiudesta kysyisin... miten "virallistaminen" konfirmaation jälkeen käytännössä tehdään? Saako "alaikäinen" kummi kastejuhlassa kummikirjan/-todistuksen vai vasta myöhemmin? Meillä ristiäiset edessä ja yksi mahd. kummeista pääsee kesällä ripille. Mietin kannattaako odottaa hänen konfirmaationsa yli vai...?Poika olisi tuolloin jo reilut 2kk, muutenkin isokokoinen, joten mieluusti pidettäis ristiäiset mahd. pian!

  VastaaPoista
 14. Mua kiinnostaa tuo, että onhan vissiin oltava sitten kaksi muuta VIRALLISTA kummia kastajaisissa tiedossa ja poikasi lisätään sitten myöhemmin esim. kolmanneksi, neljänneksi tms kummiksi..?

  Meillä ollut jokaisen lapsen kohdalla tuo ongelma, ettei kummeja tahdo löytyä. Ja niitä kun on pakko ne kaksi kirkon kirjoihin merkitä..

  Kirkolle ei siis varmaankaan sovi, että kummeja olisi ristiäisissä lapselle nimettynä vain 1kpl ja sanotaan, että toinen kummi nimetään sitten kun hän pääsee ripiltä..?

  mami75

  VastaaPoista
 15. Ihanan tyylikäs kummisetä!

  Aivan mahtavan kunniatehtävän poikasi ottaa vastaan!!

  Tiesin mahdollisuudesta lisätä kummeja jälkikäteen, mutta enpä ollut ajatellut tuota konfirmoimattoman mahdollisuutta ottaa näin kummiksi.

  Kyllä minun silmissäni kummi on kummi, vaikkei olisikaan kirkonkirjoihin merkitty kummiksi ;)

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille kivoista kommenteista ja kysymyksistä! :o)
  Vastaan kyselijöille vielä huomiseen mennessä, nyt on niin kiire viikonloppu ollut..

  VastaaPoista
 17. Anonyymi nro 4; Ei saanut poika mitään todistusta kummeudestaan ristiäisissä, saa kummikirjan sitten kun on käynyt rippikoulun ja konfirmaation.
  Nämä kummilapsen vanhemmat hakee sitä kummiutta papilta sitten kun poika on konfirmoitu.

  mami75; Juuri näin, eli se kaksi kummia on käsittääkseni oltava. Ihan varma en kuitenkaan asiasta ole.
  Tässä meidän tapauksessa heillä oli kaksi aikuista kummia ja kaksi myöhemmin kummiksi rekisteröitävää (toinen siis meidän poika).

  VastaaPoista
 18. Onnea vaan pojalle! Hienolta luottamukselta kuulostaa!! Siitäkin huolimatta, että virallinen osuus tulee vasta myöhemmin.

  Mua itseäni harmittaa, kun en aikoinaan päässyt hyvän ystäväni lapsen kummiksi, koska Saksassa kaikkien kummien tulee (tai ainakin silloin tuli) olla tilaisuudessa läsnä ja mulla ei silloin ollut mahdollisuutta lähteä sinne...

  VastaaPoista
 19. Oikea herrasmies! En oisi itsekkään tiennyt tuota kummijuttua... Kiva tietää, jos joskus vaikka asia tulee eteen. :)

  VastaaPoista
 20. pappikin on täällä linjoilla, joten tarkennetaan vielä :) Kummeja voi erityisistä syistä lisätä jälkeenpäin. erityiseksi syyksi tässä on varmasti laskettu tuo kummipolku ja sen jatkumisen toivominen. Kirkkoherra päättää sitten jokaisen erikseen.
  Kummeiksi ihan tämän kevään kirkolliskokouksen päätöksen mukaan riittää vain yksi poikkeustapauksissa (siis esim. jos ei todella löydä). Pääsääntö (lapsen etua ajatellen) on aina kaksi, mutta poikkeusta voi hakea. Siinäkin harkinta on kirkkoherralla.
  Itsellänkin oli sama tilanne keväällä. Oma kummityttöni konfirmoitiin viisi kuukautta lapsemme ristiäisten jälkeen. Kyselin kirkkoherralta lupauksen jälkikäteen nimeämisestä ja sitten konfirmaation jälkeen toimitin hänelle asiasta todistuksen ja hän teki virallisen päätöksen. Yleensä ei ihan noin pitkiä harkinta-aikoja suositella, kun tämä päätös on "henkilösidonnainen" eli jos vaikka kirkkoherra muuttuu.
  Mutta siis mahdollisuuksia nyt on. Vaatii vähän viitseliäisyyttä ja paperityötä, muttä tärkeintä on,e ttä lapsella on rinnallaan kummeja rakastamassa ja elämää opettamassa. t. pappi

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)