perjantai 7. toukokuuta 2010

Kesäisiä sovituksia


Ilta aurinko paistoi ihanasti heittäen hiukan valoa makuuhuoneeseen, ajatella vaikka kello oli jo melkein kahdeksan illalla. Niin, kesä on kai tulossa vaikka hiukan kylmä ulkona onkin. ;)
 Kerrankin kun valoa riitti myös illalla, kaivelin 6v:n kesää sovitukseen. Olin jo lähes epätoivoinen niiden neljän isomman (eli n.128/134cm) t-paidan kanssa, kun luulin ettei pojalle enää mahdu 122cm ja kivoja kun ei tuntunut olevan yli 122cm nyt missään. Tai no ainakaan edullisesti, kun ei viitsisi kovin montaa yli 20e maksavaa t-paitaakaan ostaa..
Ilokseni kuitenkin huomasin että ne mahtuu!, siis ne 122cm t-paidat ja shortsit kanssa. Jee!
Pituuttahan Oliverilla on nyt n.125cm kotimittattuna ja poika on malliltaan hoikka. Omaa myöskin lyhyehkön/normaalimittaisen selän, sekä pitkät jalat ja kädet. Eli varmaan tuolla mallilla on vaikutusta siihen että Lindexinkin 122cm mahtuu vielä tämän kesän. Hyvä niin, että ei tartte vielä tuskailla "mistä löytyis kesäksi kivaa" mietteiden parissa. ;)



Postikin oli taas tuonut jotain kivaa, uuden Metsolan lada-paidan. Tämä on kuulemma tosi kiva ja tilaukseen oli myös pojan toiveesta laitettava se aurinko-paita. Sen tilasin jo 134cm, kun tämä lada-paita on 128cm ja just sopiva.



Myös hiukan uutta Snoozyä on ostettu. Tai tuo lime kirahvikuosi on ollut jo Snoozyllä pitkään, mutta on vaan ihan lemppari. Meiltä löytyy tuosta jo t-paita ja huppari, nyt siis myös pitkähihainen. Tämä paita on kokoa 134/140cm ja hiukan reilu vielä. Paidan kaverina Name It farkkushortsit.
Koira kuviollinen t-paita onkin sitten kesän uutta Snoozya, sekin 134/140cm jo. Ruskeat shortsit viime kesän H&M:n mallistoa. Ruskeita shortseja tartteisi vielä parit, harmi kun tänä kesänä niitä ei ole tuossa H&M:n mallistossa..



Tässä sitten Lindexin 122cm t-paita, jonka ostin siis Emilin samanlaisen kanssa yhtäaikaa. Ajattelin että kokeillaan, mutta jos ei olisi mennyt niin olisi jäänyt Emilille jemmaan. Hyvin mahtuu vai mitä? :)
Turkoosit ohuet housut on KappAhlin uutta 128cm.



Tässä vasemmalla vuoden vanhaa  kesävaatetusta, joka menee hyvin edelleen. T-paita 122/128cm Me&I ja froteiset polvihousut Lindex 122cm.
Oikealla uusi Po.Pin t-paita 134/140cm ja farkkushortsit 122cm Lindexin viime kesää.



Tämä ihana kuosinen kasa 122cm t-paitoja saa siis jäädä kappiin vielä yhdeksi kesäksi (enemmänkin löytyy). Samoin shortsikasa 122cm, jossa on vain kahdet uudet ja muut viime kesää.



Viime kesän hatut mahtuu myös, vain yksi eli turkoosi lippis on uusi. Kyllä näillä jo kivasti pärjää.
Jännästi kyllä vaan nuo koot vaihtelee eri merkeillä.. Toisaalta t-paidoissa ja shortseissa ei tartte miettiä liian pitkiä tai lyhyitä hihoja/lahkeita ja siksi käyttöikä on pidempi kun muilla vaatteilla.
Meillä menikin isoveljillekin vielä viimekesän kesävaatteet. N.136cm 9v:lle menee kesän 128cm shortseissa ja 134/140cm t-paidoissa. N.147cm 10v:lle menee 140-146cm shortseissa ja 146/152cm t-paidoissa. Helpotti huimasti äidin vaatehankintoja.
Paitsi Emil, shortseja ei ole tarpeeksi.. Saa siis jotakin ostaa vielä. ;D


13 kommenttia:

  1. Aivan ihania vaatteita, mää en kestä =) varsinkin toi lindexin uusi teeppari (mitä ei löydy meidän lindexiltä, murr). Meillä on kesävaateinventaario ihan vaiheessa vielä, paniikissa sitten etsitään sortseja kun tulee niin lämmin päivä xD

    VastaaPoista
  2. Kivoja t-paitoja! Tuo Lindexin viidakkopaita on kyllä ihan huippu :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan raikkaita taas kaikki! Minäkin olen tehtnyt havainnon, että viimevuotiset shortsit ja t-paidat menee vielä. Näyttäisi siis siltä että noiden kesävaatteiden kanssa tarvisi varastoa uusia n. 2-v välein. Viimekesänä shortsit meni ehkä puoleen sääreen, nyt kivasti vähän polven alle. Tämä siis 5-v pojalla, tytöllä 2-v viimekesän mekot on kyllä auttamatta liian lyhyitä ja t-paidat myös. Trikoocaprit taas on hyvän mittaiset, mutta puristaa vyötäröltä vaikka hoikkanen onkin. Kiva vaan, että saa jotain uuttakin ostaa, edes tytölle! :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan värikkäältä näyttivät nuo vaatepinot! Tuli jo kesäinen mieli! On se vaan niin, jos pitäis pelkistä oikeista kaupoista ilman nettipuoteja vaatettaa, niin luulen, että väriskaala olisi pienempi. Tarkoitan siis HM:ää, Lindexiä ja muita peruskauppoja.

    Vaikka tykkäänkin uusista vaatteista, niin hiukan joskus ahdistaa ajatus siitä, että ne menevät (varsinkin vielä tässä taaperovaiheessa) hurjan vähän aikaa! Kulut siis ovat kovat, onneksi on myös kirppareita ja voi itse ommella ;)

    Kyllä kelpaa jannun kesällä noissa kuljeskella, komia malli siellä olikin :)

    VastaaPoista
  5. Meidän esikoinen on varsinainen laiheliini ja 120cm. Housuissa 116cm on sopiva ja suurimmassa osassa paidoista, jos on helmassa pituutta reilusti. Meillä käy sitten niin, että seuraava pyrähdys ja parissa viikossa on ihan kaikki vaatteet käyneet pieniksi. Ja mullahan on itselläni ihan sama juttu -2 viikkoa ankaraa karkkitankkausta ja napit kiristää :(

    Edellisten paitojen perusteella geenisi suorastaan velvoittavat sut tekaisemaan pari t-paitaa. Tai vähintään pienimmälle kesähaalarihousut.

    VastaaPoista
  6. Voi mikä herkkuvärisuora kesävaatetusta ja niin komea malli esittelemässä :)

    Meillä on kyllä niin sama maku, hankintalistalla meidänkin pojille tuo Lindexin, Metsolan ja Po.pin paita ainakin :D Tosin pelkään että jäätiin ilman tuota Po.pin paitaa kun sitä ei tänne Tampereen liikkeeseen ole ainakaan vielä tullut.

    Jos kiinnostaa niin käypä kurkkaamassa munkin blogia, poikien vaatetusta siellä myös :)
    Linkki löytyy tuosta profiilista.

    VastaaPoista
  7. Kasoittain ihania vaatteita ♥

    VastaaPoista
  8. Toi kilpikonnapaita on noista mun lemppari :). Ja tietty kaikki lime :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan raikas värikimara! Kyllä kelpaa painattaa kesälaitumilla;)

    Meillä ei vieläkään pari päivää sitten ollut tuota aivan syötävää Lindexin viidakkopaitaa. On se kumma, kun pitää tuollaisia ihanuuksia pantata. Pelko, että jää ilman!

    VastaaPoista
  10. Hei

    olen huomannut saman 6v. kohdalla,viime kesän t-paidat ja shortsit menee vielä hyvin tämänkin kesän.On kaiketi sen verran reilua mallia ja kun ei tuo meidänkään poika ole leveyttä kasvanut viime kesästä,pituutta vaan.:o)

    VastaaPoista
  11. Pitkänhuiskeita ovat teidän pojat! Ja niin suloisia!
    Ihania vaatteita on teillä hankittuna ja jemmassa.

    Olen huomannut saman nyt 5-v tytön kanssa. Että kesävaatteitta ei tarttisi ostaa kuin 2 vuoden välein. Kaksi viime kesää meni aika lailla samoilla. Nyt on tarvinnutkin hankkia sitten melkein kaikki. Onneksi on siskoni, eli lasten täti.Joka on roudannut kirpparilöytöjä kesään pinokaupalla. Juurikaan mitään ei enään tarvitse. Voisinkin niistä blogata joku päivä...

    VastaaPoista
  12. Sanna; Eikö vieläkään?, voi kökkö. Toivottavasti meidän lähi Lindexille olisi jo tullut, kun olen vähän jo muutamalle luvannut hakea. ;D

    Vauhtivekaroiden äiti; Kiitti, tosiaan tuo viidakkopaita on tämän kesän ihanin. ;)

    Tulppaanisipuli; Ihan totta, nyt kun mietin niin meilläkin on pojilla aina pari vuotta mennyt samat kesävaatteet. Sitten saakin sopivasti siirtää seuraavalle veljekselle. ;) Etenkin shortsit meillä kiertää, kun se käyttöaika on niin lyhyt.

    Anni; Kiitos! :)
    Joo se on kyllä totta että jos nettikauppoja ei olisi, niin tarjonta olisi tosi huonoa.
    Se kanssa ettei edullisesti peruskaupoilta meinaa isoille löytää kivaa, kun tosiaan ei viittis kesävaatteita kauhean kalliilla ostaa..

    Marita; Joo, täytyisi Emilille suunnitella jotain vielä ompeluun. ;)
    Miten se onkin niin että itse ei voi yhtään mitään herkkua syödä kun heti kiristää, tylsää! ;D

    Sonja; Kiva kun olet tullut lukijaksi!, täytyy käydä myös sinun blogissasi. :)

    PaaPii ja äitiliini; :o)

    Myrmeli; Sanos muuta!, toiset liikkeet taas tuo esille nopsaan.

    3 x mami; Tosiaan ja kun ei tartte hihojen ja lahkeiden pituutta surra. ;)

    Riikka; Minulle kelpais tuollainen sisko kanssa. ;)
    Meidän pojat on tosiaan aika pitkiä ja ajattele että Emil on kokoajan ollut kaikista pisin, kun neuvolakorteista seuraan kasvua.

    VastaaPoista
  13. Tosi kivoja! Just yks päivä mietin, että sun blogi on osoitus siitä, että kyllä pojatkin voi pukea kivasti, värikkäästi ja kauniisti. Kun niin usein kuulee poikien vanhemmilta, ettei pojille ole mitään kivaa. Onhan niille, kun näkee vähän vaivaa eikä ole niin rajoittunut!

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)