maanantai 3. toukokuuta 2010

Ihan ite!


Pitkästä aikaa minulla oli sen verran aikaa että sain kaiveltua ompelukoneet esille, minulla kun ole paikkaa jossa pitää niitä aina vaan ne tarttee kaivaa vaatehuoneesta ja ommella keittiön pöydän ääressä. Siksi varmaan jääkin usein kaivelematta..
Kankaita löytyy iso äitiyspakkauslaatikollinen, kun joku (kukahan lie?) tilaa niitä ihania uutuus kankaita aina vaan lisää ja sitten ei muka ikinä ehdi ommella. ;)

Nyt sitten päätin, että syntyy muutama paita. Kaavaa ei ollut, joten muokkasin sellaisen Me&I:n paidasta mallia ottaen. Päätin myös kokeilla resoria päänteiden ja hihansuiden kanttaamisessa, koskaan aiemmin en ollut kokeillut. Itse asiassa olen ommellut eläessäni aiemmin vain yhden paidan (kun pipoja ei lasketa), mutta ajattelin että kokeilemalla oppii. Yritin myös luottaa geeneihini, nimittäin äitini ja toinen siskoistani ovat yhdeltä ammatiltaan ompelijoita. Toinen siskoistani ompelee myöskin sujuvasti, joten en kai voi jäädä huonommaksi! :D



Elefanttitrikoosta ompelin Emilille paidan kokoa 104cm ja Villervallan piposta mallia ottaen pipon. Pipo on tosin Oliverille, kun tuli sen verran reilu koko.



Olin ostanut jo syksyllä jemmaan kaksoisneulan ompelukoneeseen ja on muuten mahtava keksintö tälläiselle amatöörille.



Värikkäästä norsufroteesta ompelin myöskin 104cm paidan, jonka kanttasin joustokanttinauhalla. Tuo joustokanttinauha oli nopeampi ommella, mutta toisaalta resorista sai mielestäni siistimmän näköisen.



Nämä Myllymuksujen froteet on tosi herkkuja, tuon apinafroteen olen ostanut jo vuosi sitten. heh.
Täytyy hiukan vielä muokkailla tuota omaa kaavaa, kun kaula-aukko voisi olla edestä hiukan reilumpi..



Molemmat perheen pienet pojat sai apinoista t-paidat. oliverin paidan hihansuut kanttasin, mutta Emilille kokeilin vain tuota kääntämistä.
Aikamoinen apinameininki pojilla tänään, joka näkyy kuvistakin. Ihme että tuo Emilkin jaksaa vaikka on taas kuumeessa..

Tästä se siis lähtee. Ei nuo yhtä siistejä ole kuin kaupasta ostetut, mutta ihan omia. Nyt tekisi jo mieli ommella lisää, paitoja, housuja ja applikointiakin tahtoisin testailla.. Entäs ne omat logo-merkit, niitäkin noihin täytyy saada. Mistäs niitä Homemade-merkkejä saakaan?


38 kommenttia:

  1. Ihania! Eikä nuo kuule yhtään amatöörin tekeleiltä vaikuta;-) säästät isot rahat ompelemalla,nyt saat ainakin taatusti mieleisiäsi vaatteita, ja taatusti hyvälaatuisina.

    Mukavaa uutta viikkoa, toivottavasti Emilkin paranee pian!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Aamunkukka! :)
    Tosiaan ainakin saa sellaisia vaatteita kun haluaa ja nyt saa niin ihania kankaitakin. Taatusti tulee ommeltua enemmänkin ja siinähän sitä ommellessa harjaantuu.

    VastaaPoista
  3. Hienoja ompeluksia! Ja niin kovasti kun olet miettinyt, että mahtaako se paitojen ompelu onnistua. Mutta tosi upeaa työtä :=)

    VastaaPoista
  4. Kivastihan sä olet ommellut. Ja tosiaankin tekemällä harjaantuu. Niitä Home made-lappusia saa ainakin Sampsukalta.

    VastaaPoista
  5. ihania ompeluksia, kyllä olis lystiä jos itsekkin osais.

    VastaaPoista
  6. ihania ovat!

    mulla on kans metritolkulla kivoja kankaita kaapissa...en taida niistä vain mitään koskaan saada aikaiseksi. yhden pyjaman olen leikannut ja osin ommellut, mutta sitten tuli jotain muuta ja en ole saanut aikaiseksi tarttua uudestaan toimeen. olis merkit, kaavat (mulle tulle ottobre ja suuri käsityölehti), pöytä (koneet esillä), mutta se täydellinen rauha vielä puuttuu! ja pitkäjänteisyys. ja koneiden huoltaminen...ja ja. onhan noita selityksiä :o)

    VastaaPoista
  7. Tosi upeat paidat olet ommellut!! Eikä todellakaan ole amatöörin tekeleitä :)

    VastaaPoista
  8. *kateellisena ihastelee paitoja ja etenkin kanttauksia* Kyllä oot ollu ahkera =) Meilläkin tuota vuoden takaista apinajoustista korissa odottelee.
    Täältähän saa tilata sellaisia merkkejö kuin itse haluaa:
    http://www.minanamnband.se/

    VastaaPoista
  9. Joo, siis todellakin siistiä jälkeä!! Ihan tosi upeat ompelut siulla!! Voi tuota norsutrikoota tekis miunkin mieli tilata. Innolla ootan mitä kaikkea ihanaa alat kankaista loihtia!!

    Paranemista pikku-Emilille <3

    VastaaPoista
  10. WAU! Tosi hienoja ja siististi ommeltuja paitoja! Nyt vain niitä kivoja ja värikkäitä t-paitoja ompelemaan.;)

    VastaaPoista
  11. Vautsi, varsinkin tuo eka fanttipaita on kyllä minun silmiin kuin kaupasta ostettu! Varo vaan, pääset kohta tekemään noita tilaustöinä kun innostutaan;)

    VastaaPoista
  12. Hyvännäköisiä ja siististi tehtyjä :) Ihanat on kankaatkin!

    VastaaPoista
  13. Oi että miten kivoja! Näyttää kuvissa tällaisen todella amatööri-ompelijan (ompelen kyllä joskus jotain kun innostun) silmiin aivan pro-tavaralta! Hienoja! Saisinkohan minä taas sinlta kimmokkeen kokeilla itsekkin... Metsolan kauppakin kun on tuossa kaupungilla, sieltä löytyy kyllä kivoja kankaita. Tuo kaksoisneula on aivan uusi asia, ehkäpä otan siitäkin selvää. Jään odottelemaan innolla mitä kaikkea kivaa ompelet!

    VastaaPoista
  14. Tosi hienoja!!!!
    Alkoi kiinnostamaan tuo tuplaneula: tuleeko sillä siis tuo kaksoistikki esim. helmaan? Voiko sellaisen hankkia normaaliin ompelukoneeseen vai onko sulla saumuri?

    VastaaPoista
  15. Aloittelija amatööri?!
    On hyvännäköistä ja siistiä jälkeä.
    Seuraava nettiputiikin perustaja?!

    Sehän se tuossa ompelussa on, mukava kun saa juuri omanlaisia vaatteita.

    VastaaPoista
  16. Voi miten hienoja!! Tekemällä itse saa tosiaan mieleisiä ja niitä ihania kankaita on nykyisin ihan hirveesti! Osaisinpa itsekin!!!

    VastaaPoista
  17. Ihan järjettömän kade olen,koska mun geeneissä taas on omepelemattomuus ja täysin kädetön oon siihen hommaan!! Siks on niin ihanaa kun joistain blogeista voi esim ostaa "itse tehtyjä",ei tuu samanlaisia vastaan,mutta vielä ihanampaa ois kyllä tehdä itse!!

    Ja ihan on "oikean" näköisiä!

    -nunju-

    VastaaPoista
  18. Oh so sweet. Very nice clothes!

    VastaaPoista
  19. Kuinka paljon menee suunnilleen kangasta yhteen paitaan?

    VastaaPoista
  20. Olet kyllä taitava! Tosi kivoja paitoja! =)

    VastaaPoista
  21. Ihania paitoja... tuo kaksoisneula onkin hyvä vinkki!

    VastaaPoista
  22. Mä olen ostanut sitä Homemade- nauhaa Sinooperista.
    Hyvännäköisiä, pitäisi itsekin tässä jotain puseroa yrittää ommella. Jos alottaisi hiattomasta ensin...

    VastaaPoista
  23. Ihania paitoja! Ja laadukkalta vaikuttaa työn jälki. Nyt lisää vaan työn alle, itseä käsityöihmisenä aina kiinnostaa nämä ompelusbloggaukset :)

    (vaikka itse en ompelekaan, neulon vain).
    Ja paranemisia pienelle!

    VastaaPoista
  24. Hienot paidat! Todella siistiä jälkeä. Ja noin monta sait aikaiseksi! Ei ole kohta enää ongelmaa teillä, mistä isommat pojat saa kivoja vaatteita, kun voit tehdä itse :)

    VastaaPoista
  25. Tosi hienoja ompeluita! Ja ihanat kankaat :)

    VastaaPoista
  26. Tosi hienoja paitoja. :)
    Teetkö meillekin jos ostan kankaat? ;)
    Itse en oo kerennyt yhtään ompelee ja nyt on pakko tehdä pihatöitäkin niin vielä vähemmän kerkeen. :/
    Pikaista paranemista E:lle.
    Meilläkin on taas nuhaista porukkaa.

    VastaaPoista
  27. Ihan selvästi sulla on taito geeneissä :) Ei uskois ettet ole tehnyt kuin yhden paidan aikaisemmin.

    VastaaPoista
  28. hienot tuli!!! ja siistiä jälkeä...

    VastaaPoista
  29. Kivoja ompeluksia. Todella hyvin olet onnistunut.

    Minulla on vähän kärsivällisyys loppunut tuon ompelun kanssa ja suurin syy on ehkä minulla tuo sama eli koneen kaivaminen siihen keittiön pöydälle tai no oikeastaan se pois siivoaminen sitten ompelun jälkeen!

    VastaaPoista
  30. Kiitos kaikille teille ihanille mukavista kommenteista! :o)
    Olin itsekin postiivisesti yllättynyt, että hei minähän osaan. :D

    Omia tekeleitä en kyllä ala tilauksesta myymään, saa Hanna, sande ym. hoitaa ne hommat. Heillä sitä taitoa on kuitenkin niin paljon enemmän. ;)

    San-na tuolla kyseli kaksoisneulasta. Eli ostin sen ihan normaaliin anopin vanhaan (30v) perus ompelukoneeseen. Eurokankaasta löytyi hintaan 4,95e.
    Se siis vaan laitetan sen normineulan paikalle ja pujotellaan kahdet langat samalla tavalla (melkein) kuin ne yhdet.
    Koneen ohjekirjasta löysin ne ohjeet kaksoisneulan käyttöön.
    Se siis tekee juuri helmaan tuon siistin kaksoistikin ja nurjalle puolelle tulee siihen kohtaan sellanen siksakin näköinen ommel.
    Tosi kätevä juttu! :)
    On minulla saumurikin, mutta sillä ompelen vain nuo saumat yhteen.

    Joku kyseli myös kankaan menekkiä, sitä en tullut mitanneeksi. Minulla on aina sellasia 1-2m paloja noita kankaita ja niistä olen vasta aloitellut ompelukset. Voin ensi kerralla ottaa menekin tarkemmin ylös.

    Etsin nimenomaan niitä ruskeapohjaisia "Homemade" tekstillä olevia merkkejä. Harmi jos saa vaan Sinooperista, meillä kun ei ole lähelläkään kyseistä liikettä. :(

    VastaaPoista
  31. Sadie; Uskallankohan? ;D Ehkä uskallan jos vaan kelpaa, saat eka katsoa nuo minun ompelukset että kelpaako jälki. Hih.
    Mutta oikeesti osaisit varmasti itse paljon paremmin ja kun sinulla on se uusi konekin. ;)
    No mutta aika, se tosiaan on taatusti sinullakin kortilla..
    Viestitellään vielä, vois vaikka tilattais jostain yhdessä kankaita?

    Kiva kun kävit kommentoimassa tätäkin kautta. :)

    VastaaPoista
  32. Ihania ompeluksia ja ainakin mun silmin katsottuna ihan kuin ammattilaisen tekemiä! :D Kuinka kauan sulta kulu aikaa yhden paidan tekemiseen? Jos vaikka ostaisin kivoja kankaita ja jos anoppi suostuis ompelemaan Minille muutaman paidan, kun en itse osaa. :D Ainakin tähän asti on aina ollut innoissaan ompelemassa, neulomassa jne. :) Tuota apinakangasta himoitsin itsekin, mutta en sitten kuitenkaan tilannut silloin, kun sitä sai.

    Paranemisia Emilille! Meidän poika on myös kipeänä. Eilen ja toissayönä oksensi ja tänä aamuna olikin sitten myös kuumetta melkein 38 astetta. :( Ensimmäistä kertaa elämässään kipeänä ja ikää on nyt 1v 9kk. Äiti vähän hukassa, kun ei ole tottunut tällaiseen... :D

    VastaaPoista
  33. Ihania paitoja :)

    Hei, kun sulla lukee tuo Mia tuolla alhaalla.. mä sain kanssa omaan blogiini nimen, mutta sen nimen takana on valkoinen laatikko. Ja kun tahtoisin blogitaustan olevan joku muu kuin valkoinen, niin tiedätkö kuinka sen saa pois? :)

    VastaaPoista
  34. Mulla kaulukset meinaa tulla aina liian isoja:/

    Kyllä oot tehny sistiä jälkeä!
    Ihania paitoja!

    VastaaPoista
  35. Henna; Minulla menee alusta loppuun n.1,5h eli nopea en ole missään nimessä. ;D

    Jenni; Öö, nyt pistit pahan.. Minulla ei ole koskaan tullut siihen taakse valkoista laatikkoa. Pitäisiköhän se valita jotenkin väreistä?, siis onko siellä läpinäkyvä tai joku..
    En kyllä nyt oikeesti osaa auttaa.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)