keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Reima testissä
Kaikki varmaan muistaa, että saimme mahtavan tilaisuuden testata poikien kanssa Reiman toppaa (sovitus kuvia löytyy täältä). Jotta testaus olisi täydellisen pätevä, päätin että testataan vaatteita oikein kunnolla ja laitan teille kuvia tuloksineen vasta kun talvi on jo pitkällä. Nyt on testattu ja kunnolla onkin. Vaatteet on olleet kovassa käytössä molemmilla pojilla.

Emilin testattavana on Reimatec haalari 116cm, Reiman villapipo koko 54, Reimatec rukkaset koko 3 ja Reimatec kengät koko 29.
Pojalla on pituutta juuri nyt n.112cm ja on mallia hoikka.
Villapipo on ollut ihan mahdottoman hyvä.
Koko 54 on juuri passeli Emilin 52cm päähän. Pipo on pojan oma suosikki.
Se istuu hyvin päähän, eikä valu ja on todellakin lämmin.
En ole pessyt pipoa vielä kertaakaan, koska tarvetta ei ole ollut. Mutta jos on aiempaan kokemukseen Reiman villapipoista luottamista, niin ei ne konepesua säikähdä.
Rukkaset on tutut turvalliset, meidän ykkösmerkki rukkasissa muutenkin. Eli huiput. ;)
Haalarin otimme ihan ensimmäisenä syksyllä käyttöön, kun mittari laski nollan tuntumaan (eli marraskuussa) ja se on ollut joka päiväisessä käytössä tammikuun puoleen väliin saakka. Emilillä on tälle talvelle kaksi haalaria ja sen paksumman (Molo kids) otimme käyttöön vasta kun lunta oli jo reippaasti (tammikuussa), joten tämä Reimatec on ollut se joka on joutunut kovemmalle kulutukselle. Ykkös pihahaalari.Olen ollut myös haalariin todella tyytyväinen.
Se on helppo pojan itse pukea, kun vuorissa ei ole fleeceä jumittamassa ja se on muutenkin mitoitukseltaan väljä. Alle menee kivasti villahaalari kunnon pakkasilla ja lämpimänä on pysytty, vaikka haalari ei olekaan kovin paksu. Jalkalenkeistä paljon plussaa, koska ne kestää siellä kengän alla hyvin (kaikilla merkeillä ei tunnu kestävän).
Haalarin pepussa ja polvissa on vain aavistuksen verran pientä pehmentymää ja ihan pari pintanaarmua. ne ei ole haalistuneet lainkaan. Käytetty on kuitenkin lumella, jäällä ja alku talven lumettomalla kivikolla.Oliverin testissä on Reimatec takki 134cm, Reimatec housut 134cm, Reima villapipo kokoa 56 ja Reimatec kengät kokoa 34.
Oliver on nyt 7v10kk ja pituutta 136cm.
Koot osui talveen nappiin, vaikka mietinkin näinköhän jää pieneksi kesken kaiken. Housut alkaa just nyt olla niin sopivat ettei kasvuvaraa enää ole yhtään. Takki taas menee varmasti ihan keväälle asti.Myöskin Oliver on pitänyt settiä koko alku talven ja toinen setti kaiveltiin vasta tammikuun puolella käyttöön. Eli käyttöä on tullut kovasti, päivittäin. Nämäkin on todella hyvin kestäneet ja tykätyt. Housuissa toki alkaa olla jo reilusti pehmentymää polvissa, koska kulutuskin on kova. Puhki ne ei ole silti menneet. Takin alla on pidetty fleecetakkia kovilla pakkasilla ja on ollut aivan riittävä varustus.

Plussaa poika itse antaa puettavuudesta ja tarpeeksi väljistä hihansuista,
niihin saa itsekin kuulemma hyvin rukkaset alle.
Pipo ei ole Oliverin suosikki, koska se valuu silmille. Koko on kyllä oikea, koska Oliverin pää on nyt n.53,5cm ja pipo 56. Pipo on napakka muuten, eli ei yhtään löysä. Olisiko siis tuo lörppämäisyys tässä mallissa hänelle huono. Toinen mitä itse on kaipaillut, on housuihin jalkalenksut. Silti vaikka housuissa on lumipussit, joissa se kumipintainen kuminauha, niin ei ne tahdo hangessa pysyä kengän päällä.Saimme myös testiin joka pojalle Vedenpitävät Reimatecin kengät, myös niille 11 ja 12v:lle. Kenkiä on pidetty kaikilla kolmella vanhimmalla lähes pelkästään koko talvi, ihan joitakin kertoja on ollut jotkut muut käytössä.

Nämä oli iloinen yllätys, vaikka itse kädessä kenkiä pyöritellessä koin ne hiukan jäykiksi. Jalassa ne olleet poikien mukaan hyvät. Jalat ei ole kipeytyneet kertaakaan, eikä kastuneet. Varsi voisi olla ehkä hiukan korkeampi, jotta sitä lunta ei ihan niin helposti pääsisi kenkään. Kulutusta ovat kestäneet mainiosti, ei mitään huomauttamista, ovat edelleen priimat kaikilla neljällä.

Mitään suurempia miinuksia ei ole antaa, vaan ovat minusta todella hyviä ja toimivia ulkovaatteita. Väkisin en voi huonoa keksiä. Näillä kokemuksilla siis ostan ehdottomasti Reimaa jatkossakin, kuten olemme jo ennen näitä testivaatteita ostaneet. ;)
Nyt kevääksi kävinkin ostamassa Emilille takin ja housut Reimalta, mutta niistä lisää myöhemmin.


48 kommenttia:

 1. Kiva lukea testituloksista.
  Lapsella on ollut joka talvi jotain reimaa eikä laadussa ole ollut koskaan moittimista. Reiman housut ovat minusta hyvänmalliset hoikalle.

  Housujen jalkalenkit ovat koululaiselle olleet ihan no-no ja olen toppahousuista joutunut ne poistamaan. Nilkat märkinä on sitten koulussa kulkenut, kun ei jouda lahkeita oikomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ettei moni koululainen enää niitä jalkalenksuja halua, meilläkään ei ne isoimmat eli 11v ja 12v. oliver taas niitä vielä pitäisi, mutta ehkä tilanne on toinen jo vuoden päästä. ;)
   Minustakin housut ovat hyvät hoikalle lapselle.

   Poista
 2. juuri näin, meilläkin Reima on ollut luottomerkki jo monta vuotta. tänäkin talvena ovat haalarit olleet kovalla kulutuksella, on ajettu traktorilla, kiipeilty puissa, laskettu mäkeä pulkalla ja ilman, luisteltu merenjäällä..ja aivan priimakunnossa edelleen, ei kulumaa tai pehmentymää ja villapuvun olemme alle pukeneet vain kovimmilla pakkasilla. Meillä myös nuo reiman rengät pojalla ja saman ongelman Mian kanssa komppaan, liian lyhyet varret ja lumi kengässä liian helposti.
  Hyvää kevään jatkoa Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin sinulle! :)
   En tosiaan tiedä, mikä on syynä että jotkut sanoo Reiman olevan huono kestoltaan. Minustakaan näin ei ole ja kyllä mekin ulkoillaan päivittäin. Toisaalta niin on erilaisia perheitä ja tarpeita, ettei koskaan voi tietää millaisessa maastossa se suurin kulutus on. Laaja siis tuntuu olevan Reiman käyttökokemus. Kiva että teilläkin on hyvät kokemukset. :)

   Poista
 3. Hyvä, että teillä kokemus on noin positiivinen. Itse olen vähän skeptisempi... Rukkaset ovat ehdotonta eliittiä, siitä ei pääse mihinkään. Välikausihousutkin ihan ok, vielä kuluneenakaan eivät päästä vettä läpi.

  MUTTA meillä kangas on hajonnut tosi nopeaan, mm. lahkeensuissa ja lisäksi polvissa. Hintaa näillä on kuitenkin reilusti, joten en jatkossakaan osta näitä täyteen hintaan..

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä on kestänyt, siis aiemmatkin Reimat (ei vain nämä testatatut). Meillä pojat saa perus markettihousut nopsaan rikki, mutta Reima ja Jonathan kestää ja kestää. ;)
   Rukkaset on tosiaan todella hyvät, niitä on joka kausi oltava. :)

   Poista
  2. Markettihousuja ei ehkä kannata alkaa tuomaan vertailuun, kun hintaeroa saattaa olla satanen. Kyllä toivomus on, että tämän hintaluokan kamppeet kestääkin ihan tuhannesti paremmin kuin markettihousut! Nyt kun toit vielä Jonathanin samaan kastiin Reiman kanssa, niin viimeinenkin uskottavuus meni, nimittäin meillä Jonathaneista ei kylä paljoo jäljelle jää yhden talven jälkeen.

   Poista
 4. Hei,

  Kivaa kun saa ilmaiseksi ulkovaatteita, eikö vaan?

  Hyvä testi.

  Muistelen, että teillä ei paljoa ulkoilla kuitenkaan? Siis tunteja päivässä, joka päivä?

  Ja eikös teidän pojat ole rauhallisen sorttisia, näin olen käsittänyt?

  Ihan vaan, että voisi olla toiset testitulokset, jos olisi tosi vilkkaat pojat kaupunkiolosuhteissa/päiväkodissa, ulkoilua 4-5h päivässä.

  Lumitalvi säästää kyllä kaiken merkkisiä pukuja kivasti. Mutta teillä siis oli syyspuolen kokonaan pelkästään nämä käytössä ilman kuriksia tms? Ette ole vaihdelleet muihin setteihin tms?

  Minusta Reima otti oikean perheen testikäyttöön. Teillä ei vallan mene oikein mitkään kamppeet huonoksi. Lisäksi, jos olette vaihtaneet pukua kesken talven Moloon, ei testitulos kerro koko totuutta, vai mitä?

  Meillä olisi kyllä Reimat toisen näköiset. Ja on meillä Reimaa ollutkin joskus aikoinaan. Nykyään luotto muihin merkkeihin.

  Terveisin Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, mukava säästö saada joskus tälläinen mahdollisuus. :)
   Meillä ulkoillaan 1-2h päivässä ja koululaiset lisäksi koulussa välituntien verran, eli aika normi määrä. Ei monia tunteja, mutta varmaan aika keskiverto.
   Pojat on meillä suht rauhallisia, se on totta. Eli uskon minäkin että on perheitä joissa on paljon vauhdikkaampia lapsia ja kulutus kovempi. Heillä testitulos voisi olla ihan toinen.
   Emilin haalari oli siis n.2,5kk jatkuvassa päivittäisessä käytössä. Käytämme sitä edelleen pari-kolme kertaa viikko, mutta toisena haalarina on ollut vaihtona joinakin päivinä se Molo kids.
   Ihan varmasti testitulos voisi olla eri jos testiperhe olisi toisenlainen, mutta tämä on varmasti ihan luotettava tulos sellaiseen keskiverto/kotikäyttöön.

   Poista
  2. Vielä jäi; siis joo kuriksia ei olla pidetty näiden päällä ollenkaan. Syystalvella ei lunta ollut täälläkkään kun vasta jouluna ja nämä otettiin siis käyttöön marraskuun alussa. Lumetonta käyttöaikaa oli pitkä tovi. :)
   Niin ja muita settejä ei pidetty tosiaan silloin marras-tammikuussa kummallakaan, ihan vaan siksi että saisin testattua settejä mahdollisimman paljon. :)

   Poista
 5. Voisikohan kuitenkin olla syynä lumen menemiseen lahkeeseen se, että housut alkavat olla jo pojalle pienehköt? Jos pituudessa on vähän löysää, lumipussi suojaa oikein hyvin eikä jalkalenksua tarvita kengän alle eikä lumipussin kuminauha nouse ylös. Jos jalkalenksun välttämättä haluaa, se on helppo itsekin lisätä ompelemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sekin on varmasti osa syynä, lahkeet nousee kyykistellessä nyt helposti ja 140cm olisi varmasti parempi koko. :)

   Poista
 6. Hei! 1-vuotiaalla tyttärelläni on ollut Reiman vauvamalliston toppapuku käytössä tämän talven kokoa 86cm. Se on ollut hänen ainoa talvihaalarinsa ja hyvin on kestänyt koko talven. Päiväkodissakin ulkoilevat monta tuntia päivässä. Se on ihanan kevyt ja mietinkin aluksi onkohan tarpeeksi lämmin, mutta hyvin on riittänyt villapuvun kanssa kovillakin pakkasilla. Itse asiassa muutaman kerran kun olen hakenut häntä päiväkodista kaikki muut pienet olivat sisällä lämmittelemässä. He olivat itkeneet kylmää, mutta Sara leikki tyytyväisenä isoveljen kanssa ulkona. Täältä löytyy kuva meidän haalarista, ostin sen viime keväänä Stockalta
  http://pikku-hiiri.blogspot.com/2012/02/taman-viikon-asut.html
  Sinulla on kiva blogi, en muista olenko aiemmin kommentoinut!

  VastaaPoista
 7. Meillä on valitettavasti menneet kaikki Reimat huonoiksi tosi nopsaa. Mahtaako laatu sitten heitellä niin paljon, kun joillain on kuitenkin hyvät kokemukset? Vai onko meidän kulutus kuitenkin täällä sen verran kovempaa? Päiväkodissa ollaan ulkona säällä kuin säällä pari tuntia päivän molemmissa päissä ja lisäksi olemme usein vielä iltaisin ulkona. Viikonloppuisin saatamme ulkoilla useita tunteja päivässä. Lisäksi poitsu on aika ehtiväinen. Toisaalta rauhallisemmalla Nöpölläkin on Reimat menneet huonoksi.

  Second hand-puvuissa erot korostuvat. Second handina tullut Minymo kesti hyvin, mutta oli kyllä pehmentymää ja kulumaa toisen lapsen jäljiltä. Reima meni ihan tohjoksi toisen lapsen jäljiltä, Ticketin sai myytyä uuden veroisena vielä kolmannelle.

  Rukkaset meillä on tällä hetkellä villavuoriset Reimat, aivan huput! Ostin puoleen hintaan. Samoin on myssyjä moneen lähtöön Reimalta ja ne on olleet hyvä aina. Eli asusteissa ei moittimista, mikä on aika hyvä plussa Reimalle, sillä monella merkillä saattaa olla puku vielä hyvä, mutta asusteissa mättää. Tosin ei Ticketillä eikä Mololla. Reiman goret meillä oli viime talvena poitsulla ja ne kesti siinä kuin muutkin goret.

  Tässä oli omia kokemuksia. Kiva että teillä tehtiin kunnon testi vaatteista ja ilmeisesti teidän setit kesti kohtuullisen kotikäytön hyvin. Mukavaa.

  Aurinko psiataa, jee! Kevät tulee!
  Huomenna alkaakin blogissani kumppariarvonta ;)

  Mukavaa päivää Mia ja pojat!

  VastaaPoista
 8. Hip hei,
  Kiitokset kokemusten jakamisesta!
  Tuskin mikään merkki aivan täydellisiä haalareita tekee. Mikä sitten edes olisi keskivertokulutus ja täydellinen testaus: lapset ovat mittasuhteiltaan erilaisia ja samoin haalarit. Talvet ovat erilaisia ja lapset luonteeltaan sekä perheet ulkoilun määrältään. Perheitä pitäisi olla mukana testauksessa todella paljon, että tulokset olisivat kaikenkattavia. Yhden perheen testauksena on Mian poikien käyttökokemus mielestäni vallan pätevä.
  meillä on ollut Reiman haalareita ja vk-varusteita sekä kengät. Pojat (esikoinen 2,5v ja kuopus reilu 1v)ovat ihan tavallisia keskivertoulkoilijoita. Haalari on ollut molemmilla talven ainoa ja otettu käyttöön heti nollakelien alettua syksyllä, eikä meillä todellakaan ole ollut kuriksia päällä.
  Haalarien kuluma on minimaalista. Esikoisella ovat lahkeensuita kuluttaneet hiukan kenkien tarrat. haalari on todella helppo pukea ja koska ulkopinta on liukasta, ei lika niin tartu. Esikoinen on 91cm pitkä ja 92cm haalari menee vielä lopputalven vallan mainiosti.
  Kuopuksella, nyt n.78cm oli käytössään baby-mallin 80cm haalari, joka jäi n. kuukausi sitten pieneksi selkämitaltaan. Pitkäselkäisille lapsille ns. vyötärömallin haalarit ovat parempia. Nyt hankin alesta kuopukselle Molo kid:sin sateenkaarihaalarin. Onhan se aivan tolokuttoman komia, mutta mutta...kyllä se vaan saa miinuksia: fleecevuori haraa vastaan pukiessa ja lahkeensuut ja hiansuut ovat tiukat. lisäksi pinta on enemmän kangasmaista keräten helpommin likaa. haalari on kiva ihan lumisilla keleillä, mutta kyllä reima on monikäyttöisempi, kun ei halua montaa kallista haalaria hommata.
  Ticketin haalareihin verrattuna reima tuntuu paljon kevyemmältä ja notkeammalta. meille siis tulee jatkossa Reimaa. Ja tämähän on aivan täysin makuasia: mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle!

  Esikoisella on lisäksi ollut talveksi reimatec kengät ja tepsut. kesällä -40% alelaarin reiman kenkiä hartaudella taivuttelin ja valitsemani olivat parhaimman oloiset, koska kengät tosiaan tuppaavat olla aika jäykkiä. Yllätyksekseni myös meillä reimat ovat olleet suosikit. Tepsuja poika VIHAA niin, että ne jäivät käyttämättä.

  Kintaista ollaan tykätty myös. Pipot ovat hyvän mallisia, mutta miinusta meiltä tulee niiden nukkaantumisesta. Nonni, olipa pitkä sepustus :)

  Mia: minun pitäisi hommata kuopukselle 86cm reiman vk-housut. Arvon tässä, maksaako pari kymppiä enemmän ja ottaisko tec:it vai pitäiskö ne halvemmat normihousutkin tarpeeksi vettä? Taidan tec-housuihin päätyä, kun tulevat pääasiallisiksi vk-housuiksi po.pin takin kanssa (ei tuu ollenkaa haalaria). Monet vaan sanovat niiden reiman perushousujenkin pitävän niin hyvin vettä, että tec:istä maksaminen on ihan turhaa?! Meillä ei kyllä IKINÄ käytetä kurahousuja, että...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän ne haalarit tuossa iässä yhtään kulu! Ans olla kun tulette sinne 5-6-vuotiaan kohille, niin johan saattaa alkaa haalari mieltymykset muuttumaan.

   Poista
  2. Niinpä, sen hetkisen tilanteen ja mieltymysten mukaan mennään!

   Poista
 9. Käyttökokemuksia on aina kiva lukea =)
  Itse muuten hypistelin just noita Reiman talvikenkiä käsissäni, kun olivat siis puoleen hintaan myynnissä. Mun mielestä kanssa pohja oli tosi kova, ja siksi jätin kauppaan. Tarvetta goreille olisi kuitenkin ensi talveksi, onko noi sun mielestä hyvät kengät ainoiksi goreiksi tulevalle 3v:lle?
  Meillä muuten talven ehdoton yllättäjä on ollut se myyränharmaa Minymohaalari! On ollut kestävä, lämmin (pidetään aina fleeceä välissä), lumilukot hihoissa ollut ihan hyvät vaikka aluksi olinkinkin skeptinen, pitää vettä, hylkii likaa ja hintaa oli muistaakseni reilu 60 euroa kun sen kantisalesta ostin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Minyomot olleet ihan hyviä, mutta toki pehmenneet hiukan siinä missä Ticksut ei lainkaan vastaavissa oloissa.

   Poista
  2. Mia, oliko sulla jotain mielipidettä niistä goreista?

   Poista
  3. Miksipä ei, meillä ovat ainakin toimineet ja olleet ihan hyvät kuulemma poikien jalassa. Vaikka ovatkin tosiaan hiukan jäykät. Mutta jos on 1-2 muut kengät myös, niin varmasti menee. :)

   Poista
 10. Itse luen blogiasi säännöllisesti, ei vaan ole tullut hankittua "tunnuksia" jotta voisi oikeasti lukijaksi ilmoittautua. Vaikutat monella tapaa samanlaiselta ihmiseltä kuin minä, ja tunnut jotenkin tutulta :) Siksi on kiva lukea! Kiitos tästä!

  Miten luulet, lisääntyykö teidän ulkoilut nyt hoitolasten myötä? Itse aloitan ensi viikolla myös perhepäivähoitajan hommat. Pienellä jännityksellä, mutta kuitenkin odottavalla mielellä. Oletko bongannut mitään keskustelusivua tms. ihan pph:lle?

  -Eerika

  VastaaPoista
 11. Mukavaa lukea, että Reiman haalarit on kestäneet. Taidan ensi talveksi ostaa pojalle Reimatec -haalarin näistä kokemuksista rohkaistuneena. Sittenhän sen näkee miten kestää. Plussaa todellakin tuosta, että vuori ei ole fleeceä ja siitä, että haalari on ohuehko. Ja nuo hanskat pitää kans ostaa testiin. Niin monet on kehuneet. :)

  VastaaPoista
 12. Kiva kuulla tuloksia. Reiman vahvin haalarihan sai tänä talvena parhaan arvosanan ruotsalaisten testissä ja sen ostin pojalle alesta. Meillä palataan takaisin Reiman haalareihin, koska ainoastaan Reiman + haalarit ovat pojalla kestäneet. Viime talven Minymo meni hurjan kuluneeksi ja pörröiseksi. Tänä Talvena Ticketin liukaspintainen Baggie musta haalari oli viikon käytön jälkeen lähes roskiskamaa... ja huom. otimme T2H-haalarin käyttöön vasta lumelle. Tämä T2H:n haalari saikin ruotsalaisten testissä todella huonon arvosanan kulutuksen kestävyydessä. HUONO ON! (Onkohan T2H:n laadussa tapahtunut jotain?) Musta haalari on siis kauttaaltaan pörröinen ja peppu/polvet lähes puhki kuluneet. Ja haalarilla on leikitty lumessa ja jäässä, ei kontattu sepelillä. Nyt jännitetään puhkeaako polvet/peppu ennen lumien sulamista! Meillä on myös T2H:n turkoosi kangaspintainen takki ja se on kuin uusi viime talven jäljiltä...

  5-vuotias poikani ulkoilee paljon (4-5h/pv) ja leikkii hyvin rajuja leikkejä, laskee jäämäkeä ja kiipeilee kovissa lumikasoissa - kulutus todella kovaa ja uskoa se pitää, että ainoastaan cordura-kangas kestää talvivaatteessa. Kokemusta on myös PO.Pin välikausivaatteista - ovat kestäneet ja Kappahlin Protex-housut myös. Ensi talveksi on siis superkestävää varattu - ReimaTec+haalari ja PO.Pin housut - katsotaan kestääkö!

  Onko muuten vinkkejä mitä tehdä polvista ja pepuista kuluneille haalareille - muuten lämpöiset, niin jatkokäyttö kiinnostaisi :) Mukavaa keväistä auringonpaistetta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiinnostaavaa todella! Mikä lehti oli kyseessä ja mahtaako saada lehtikioskista edelleen tai nettiversiota?

   Miten voi olla mahdollista saada Ticketin haalari viikossa roskiskuntoon, kun meillä on menty kaksikin talvea ilman että on ollut MITÄÄN käytönjälkeä?! Ainostaan sisäfleecessä painaumaa, niin kuin nyt fleeceen tulee! En kertakaikkiaan voi uskoa tätä todeksi!

   Protecit meillä on menneet hajalle, samoin Lindex-kamat, mutta Ticketit ei koskaan miksikään. Ja meillä on kuitenkin ollut jo monia vuosia haalareita, kun isoimmat pojat on jo koululaisia!

   Poista
  2. Aika käsittämätön teksti. Oletko varma Minnis, että sulla on ollut Ticketin puku? Mistä ostit? Meillä ei ole Ticketit menneet miksikään kolmella pojalla ikinä! Ei ikinä. Ihmettelen miten joku on voinut saada VIIKOSSA T2H-haalarin tohjoksi?

   Poista
  3. voih! Huomasin vasta nyt kysymykset :(

   Testitulokset löytyvät täältä: http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article37637.ece

   Siinä testissä Reiman +haalari on saanut parhaat pisteet. Harmi ettei normi Reimateciä ole testattu myös - tulos olisi ollut varmasti toinen!

   Ticketin liukaspintainen baggie taas on ollut surkea kulutuksenkestossa ja vedenpitävyydessä. Meillä juuri tämä liukaspintainen baggie meni viikossa huonoksi... löytyy jopa reikä käsivarresta. Vettä ei pidä yhtään. Haalari on siis kulunut jopa selän/hihan vekeistä eli kohdista joissa kangas hankaa vain itseään. Kangas on haperon tuntuista ja jotenkin ryppyistä! Jotenkin epäilen, että Ticketillä on ns. noussut kusipäähän ja on otettu lisää alihankkijoita. Laatu voi siis vaihdella varmasti valtavasti eri alihankkijoiden välillä (Kiinassahan haalarit tehdään!).

   Harmittaa tuo haalari valtavasti ja nyt maaliskuussa otin pojalle kurapuvun käyttöön, koska T2H:n haalarilla ei voi istua, eikä mennä polvilleen märkään lumeen ->heti läpi. Vertauksena poika on ulkoillut jo vuoden käytössä olleilla Popin välikausihousuillaa ja Proxtecin housuilla ja ne ovat pitäneet.

   Meillä on myös T2H:n kangaspintainen takki jo toista talvea käytössä ja se on kuin uusi. Eli laatu vaihtelee ja tuo baggie ala-arvoinen. Onneksi tuohon ruotsalaiseen testiin on sattunut yhtä huono versio ja en ole ns. yksinäinen valitäti. Testin tulos vähän lohduttaa, mutta tulen silti vihaiseksi kun näenkin tuon meidän umpikuluneen haalarin naulakossa... Käytössä tasan 2kk lumiolosuhteissa :(

   Ja hei tämä oli Ellokselta eli oiskohan sittenkin T2H myynyt halvalla halvan alihankkijan erän Ellokselle! Vaikka haalari ei muuten eroa muiden kauppojen eristä... Mietityttää, mutta itselleenhän yritys vain tekee karhunpalveluksen, kun tuottaa halvemmalla laadutonta!!

   Poista
 13. Nyt on pakko puolustaa reimaa. (varsinkin tuo anonyymin kirjoitus pisti vihaksi..taitaa olla jotain Mia vastaan...)vaikken ole sieltä koskaan lapsilleni pukuja ilmaiseksi saanutkaan. Siis meillä on 4 poikaa, iät 5v, 7v, 9v ja 14 v ja ollaan kaikille pojille joka talvi kaytetty vain reimaa ja moni, hyvin moni näistä reiman puvuista on kestänyt pojalta toiselle..eikä meillä ole ollut monia pukuja reimojen ohella niinkuin teillä siellä kaupungeissä on..samalla on täällä maaseudulla menty päivästä toiseen ja kuivatettu missä milloinkin ..lähes uuninpangolla. on tehty lumihommat, ajeltu traktoreilla, mopoilla, mönkkäreillä, hiihdetty ja luisteltu, pilkitty yms. ja ovat kestäneet!!!eikä meidän pojat ole rauhallisia, vaan tämmöisä maalaistolloja jotka römyävät joka paikassa kaiken vapaa-aikansa.
  ja Mia on lapsineen pukunsa testiin ansainnut, Hyvä Mia!!!

  VastaaPoista
 14. Kiva kuulla hyvistä kokemuksista, mulla on vähän huonoja :( Poika sai reimatecciinsä just pari reikää, en tiedä mistä tullut kun täällä meillä on ainakin tosi lumista eikä hiekkaa/asfalttia näkyvissä missään. Toki haalari oli kirpalta ostettu mutta polvien ja pepun osalta ei ollut mitään kulumaa, noh, haalari oli tosi halpa ja rymypukuna pidetty että ei tuo nyt maata kaada. Edellinen reimatecci meni parissa kuukaudessa ihan hirveen näköiseksi, siis polvet, mustan haalarin polvet oli ihan harmaana ja täynnä semmosia viiltoja, vaikka poika ei edes konttaillut. Silloin päätin etten uutena osta reimatecciä.

  VastaaPoista
 15. Hei, Meillä on aina ollut Reimatecin haalarit tytöillä (nykyään 7 ja 5 vuotiaat) talvisin oikeastaan ainoina haalareina. Ovat kestäneet tosin hyvin. Ainoa miinus on, että polvet ovat kulahtaneet, vaikkakin silti pitäneet vettä ihan tavallisesti. Tänä talvena ajattelin kokeilla Legon haalaria tuolla nuoremmalla ja se on nyt 2 kuukauden jälkeen polvesta rikki :( Isompi pitää jo takki/housut yhdistelmää. Kiitos kivasta blogista, olen saanut täältä monta vinkkiä.

  VastaaPoista
 16. Meidän reiman tämän talven toppahousujen kangas ei kestänyt. Peppusta kangas kulunut lähes puhki ja polvissakin reilusti kulumaa, sekä toinen jalkalensu katkesi pakkasella. Ja kyllä meidän neitikin on sieltä rauhallisimmasta päästä.... Jos on nyt saanut haalarit kuntoon vois alkaa pikku hiljaa parantamaan noita toppahousuihinkin! Mä en edelleenkään luota reimaan, kun vain kintaissa. -50 tai -70% alella voin ostaa, mutta täyteen hintaan en ostaisi.
  Yritin metsästää millille uusia hanskoja ja sain kuulla kahdesta liikkeestä, että on luopunut kokonaan reiman myynnistä, koska ne ei kestä kulutusta... ehkä sekin jo kertoo paljon

  VastaaPoista
 17. Jotenkin outoa lukea että isoilla puvu kestävät kun oma reilu 2v lapsi sai saumateipit tulemaan läpi lahkeen sisäpinnalta kuukauden käytöllä. Puvun polvet on ihan mössönä enkä usko että enää pitää vettä. Kallista roskaa siis, vähän harmittaa. Ei tartte ostaa toista kertaa.

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoinen postaus ja mielenkiintoisia kommentteja...meidän nelivuotiaamme on aika touhukas kaveri ja ulkoilee päivittäin 2-6 tuntia (josta suurimman osan ajasta jossain polvilleen, kumolleen ja milloin mitenkin päin), joten vaatteet ovat olleet viimeisen vuoden aikana kovalla koetuksella. Meillä, kuten varmaan suurimmalla osalla tämänikäisten lasten perheistä, on kuitenkin käytössä 2-3 settiä kerrallaan, joten yksi setti ei "joudu liian kovalle koetukselle" - ja vähän senkin vuoksi pitää olla useampi setti, että vedenpitävyydestä huolimatta on kivempi päivän toiselle/kolmannelle ulkoilukerralle laittaa kuiva setti. Kyllä meillä on pehmentymää/pientä käytönjälkeä tullut ihan jokaikiseen merkkiin, sekä talvi- että välikausivaatteisiin. Sehän on ihan normaalia, käyttöä vartenhan ne on ostettukin. Varsinkin välikausihousut ovat viimeisen vuoden aikana kokeneet aika kovia, käytössä on ollut mm. Po.P.:ia, Lenneä ja Cupcakea; eikä tämän talven Ticket-haalarikaan ole kolhuilta säästynyt. Tänä keväänä meillä kokeillaan näillä näkymin Reimatecin haalaria, koska olen kevään väreihin "ihastunut". Vk-housut tulevat olemaan Po.P.:ia ja Jonathania. Luulen, että tulevat kaikki merkit/vaatteet olemaan aika kovilla, mutta pääasia, että lapsi pysyy niissä kuivana ja hänen on niissä hyvä olla (ja että värit ja mallit miellyttävät äitiä ja hintakin on kunkin taloudellisen tilanteen mukaisesti kohtuullinen:).

  VastaaPoista
 19. Kiva kuulla kokemuksia! Meillä on ollut lapsilla tänä talvena Molon haalarit ensimmäistä kertaa, enkä ole kyllä ollut yhtään tyytyväinen. Pojan haalari ja rukkaset hajosivat jo reilu kuukausi sitten. :/ Samoin kaverilla on ollut isot ongelmat Molon vaatteiden suhteen. Ensi talvena luotan Polarn o Pyretin ja Ticketin talvitamineisiin. Meni ehkä vähän offtopic. Onko teillä ollut ikinä Molon kanssa ongelmia? Kaikki on sitä aina kehunut, siksi uskalsin ostaa. Mutta ei kyllä vakuuttanut.

  mari M.

  VastaaPoista
 20. Pakko kommentoida toistamiseen, tuohon anonyymi Annikan kommenttiin. Meillä jäi lapselta nyt pieneksi kolmatta talvea käytössä olleet reimatecin toppahousut. Ovat siis kaupungissa asuvan, kovasti rymyävän, päiväkodissakin olleen lapsen housut ja niitä on käytetty paljon juurikin loskakeleillä ja keväällä kun lumi on sulanut. Housut jäivät sen kuntoisiksi, että jatkanevat toiselle käyttäjälle. Sepelinjälkiä toki näkyy polvissa, mutta ei mikään kangas jatkuvaa sepelissä rymyämistä kestä jäljittä.
  Samoin lapsella aikoinaan ollut reiman haalari jäi parempaan kuosiin kuin molo kidsin, vaikka oli kauemmin käytössä.

  VastaaPoista
 21. Hei ja kiva, että joku muukin arvostaa Reimaa. Meidän perheessä, jo minun lapsuudessa Reima oli luottomerkki. Reklamaatiot toimivat ja muutenkaa ei ole mitään valittamista. Yhden vauvahaalarin haara aukesi, mutta korjasivat sen. Meillä on nyt 4-vuotiaalla aktiivisella tytöllä ollut joka kausi jotakin Reimaa. Rukkaset on märällä kelillä ne parhaat, oli sitten kesä tai talvi. Housut ja haalarit on niin helppoja pitää puhtaana, että siksi aloitamme yleensä Reimalla lumettoman alkutalven. Siihen hommaan kelpaa hyvä käytettykin, yhdellä lapsella ollut. Tänä talvena ei ole ollut Reiman haalaria, koska ei ollut kivaa väriä. Mutta toppahousut ollut jo syksystä asti käytössä toppatakin kanssa. Lisäksi meillä oli tänä vuonna ekaa kertaa ReimaTecX-lasketteluhousut, jotka ei todella kestäisi pihalla, kangas on tosi pehmeää, ehkä isommalla lapsella. Ja meidän neiti ei ole mikää seisoskelija, vaan aina laskee mäkeä ja möyrii hiekkalaatikolla, ajaa pyörällä. Kaikki puvut kestää vielä seuraavallekin. Ei reikiä, toki kulumaa, pehmeyttä havaittavissa. Mallit toimii, tykkään erityisesti vauvamallista pitkällä vetskarilla, kun helppo pukea paljon välikerroksia ;) Isoillekin on kiva, kun kaikki ei ole niitä vyötäökiristeisiä ns. perinteisiä. Kiva testi, kiitos!

  VastaaPoista
 22. Meillä oli tänä vuonna 2 vuotiaalla tytöllä talvihaalareina Cupcaken harmaa haalari liilalla (?) sydämellä ja Reimatecin kukkahaalari.

  CupCakesta lähti huppu TAUKOAMATTA irti pukiessa. Ihan VI¤UN raivostuttava!! Lisäksi polviin tuli suht pienellä käytöllä viivamaisia riiskuja ja hihansuut oli niin tiukat ettei itkemälläkään meinannut saada lapsen käsiä läpi :O! Lahkeiden sisäpuolelta kangas riistäytyi muutaman kuukauden käytön jälkeen.
  Ostin kyseisen haalarin lastenvaateblogeja lukeneena ja monen kyseisestä merkkiä hehkuttaneena, miten IHAAAAA-NA on.
  Minulla on TÄYSIN päinvastaiset kokemukset. TÄYSI susi kyseinen haalari ja kyseistä merkkiä ei tule lapselleni enää koskaan vaikka kuinka vaihtoivat nimeä. Niin huonot kokemukset käytöstä kyllä jäi.

  Onneksi valmistaja palautti rahat haalarista ja sain palauttaa sen. TÄYSI susi.

  Mutta Reimatec. Suomalaiselle lapselle tehty suomalaisiin olosuhteisiin. Reilut koot. Väljä. Silikoniset kumilenksut kestää ja kestää ja kestää. Hyvä pukea. Riittävästi heijastimia. Huppu istuu hyvin ja vetoketju menee ylös asti kuristamatta mukulaa siltä seisomalta (kuten CupCake!! :x)

  Meilläkin ostetaan ihan ehdottomasti jatkossa Reimatecia.
  Tänä talvena kokeiltiin myös Reimatecin vedenpitäviä kenkiä ja ihan huiput olleet. Plus että ovat vielä kauniit jalassa. En tiedä mikä malli tämä on, joka meillä tytöllä on käytössä. Ostin kengät kirpputorilta uusina. En ole nähnyt kaupassa kuin näitä klohmon mallisia ReimaTecin kenkiä, joiden ulkonäöstä en erityisemmin pidä, mutta mikäli tälläiset Reimatecin kengät löydän vielä jostain, jotka tytölläni on nyt käytössä, ostan ehdottomasti ensi talveksi samanlaiset. Mitä parhain ostos :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cupcaken koko erä oli susi, raklamaatiot on sujuneet moitteeta, toisin kuin Reimalla usein. Onneksi olkoon, että teillä on reklis mennytnapiin, sillä näin ei todellakaan usein ole! Tiedän lukemattomia ihmisiä itseni lisäksi, joille Reima on ilmoittanut että Reiman tuote on pesty väärin ja siksi pilalla, vaikkanäin ei todella ole ollut. Raivostuttaa tuollainen ihmisten aliarvoiminen.

   Poista
 23. Mukavaa lukea noin myönteisiä kokemuksia! Meillä kun kokemukset ovat aivan päinvastaisia. Haalari aivan kaameassa kunnossa kun taas saman verran käytetyssä Ticketissä ei suurempia näkyvissä. Meillä tosin lapsi asuu ulkona, joten onko tuo tyttö sitten vaan niin kova kuluttamaan kun aiemminkin käynyt samalla lailla? Muuten kyllä tykättäisiin ja varmaan jatkossakin ostettaisiin vaan enpä viitsi maksaa ja pelätä milloin päästään uudestaan ostoksille.

  Nuorimmaisella oli kyllä viime talvena käytettynä ostettu haalari, joka on yhä kahden lapsen konttailun jälkeen hyväkuntoinen. Reiman pipoja meillä on isot kasat ja hanskoista tykkään myös minäkin joten niitä pienemmällä onkin. Isompi lapsista ei taas tykkää yhtään vaan käyttää ennemmin Jonathania.

  VastaaPoista
 24. Hyvä että teillä vähän parempian kokemuksia. Meillä oli tänä talvena viimeiset reimatecin haalarit ikinä. Kuutena peräkkäisenä talvena olen ostanut ja nyt riitti. Ensimmäiset neljät olivat loistavat, toki kulutuskin huomattavasti kevyempää, mutta edelliset jo menivät kuukauden käytön jälkeen kokonaan karvaiseksi ja kuluneiksi (harmaiksi) yläreidestä alaspäin ja pepusta, ajattelin että huonoa tuuria mutta nyt tämän talven kokemuksista pitäisi aktivoitua reklamoimaan. Tänä talvena käyttöönotetut 159e haalarit tammikuun puoliväliin mennessä sen näköiset ettei kehtaa kotipihasta poistua, kokonaan karvaiset jaloista eli näin ollen eivät pidä enää vettäkään. Jouduin ostamaan kaksi viikkoa sitten toiset haalarit samana talvena, nyt vaihtui ticketiin. Pikkuveljen kaksi talvea käytetyt ticketit kun on edelleen kuin uudet ja sellaisina jäävät pienimmälle vielä, näistä kaksista edellisistä reimateceistä ei jää kenenkään käyttöön mitään, täysin käyttökelvottomat vedenpito-ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään. Olen ollut todella vihainen tilanteesta ja pitäisikin aktivoitua sen verran että reklamoisin enkä vain puhisisi itsekseni.
  Sen sijaan välikausihaalareista meillä on kuuden vuoden ajalta pelkästään hyviä kokemuksia, jännä juttu että mikä on näiden pintamateriaalien ero. Mutta tosiaan siis suututtaa 159e haalarin pettäminen kesken talven.
  Talvikintaat meillä on aina ollut kaikilla kolmella reimatecit ja niistä saavat kyllä kehuja, kestävät hyvin yhden talven täysin vedenpitävinä. Yhden talven jälkeen menee saumat rikki kärjistä, mutta olen valmis ostamaan joka talvi uudet kun ovat kuitenkin niin hyvät käytössä, tänäänkin keskimmäinen uitti rännin alla mutta vaikka on koko talvi käytetty ei kastunut yhtään läpi.
  Olenkin ajatellut että pitäisi postata meidän hirvittävän näköisistä haalareista.

  VastaaPoista
 25. Jännä lukea miten kokemukset jakautuvat aika vahvasti Reiman kestävyyden suhteen. Itselläni ei ole Reiman haalareista/puvuista kokemuksia kuin yhden haalarin verran viiden vuoden takaa. Silloin puku kesti 1-vuotiaalla hyvin, mutta sen jälkeen valinta on syystä tai toisesta osunut muihin merkkeihin.

  Reiman asusteita meillä on sen sijaan ollut, erityisesti talvipipot ovat olleet meillä tykättyjä ja lämpimiä. Täksi talveksi ostin molemmille lapsille Reiman Kiddo villavuorelliset hanskat ja kuopukselle Reimatec+-hanskat. Kiddot ovat osoittautuneet todella hyviksi ja pitävät sormet lämpiminä pakkasella. Sen sijaan Reimatec+-hanskoihin ja niiden hinta-laatusuhteeseen en ole tyytyväinen-paitsi että kostuvat kosteammalla kelillä sisältä, ovat myös reilusti kuluneet kärjistä ja peukalosta vaikka hanskoja pidetty lähes yksinomaan lumisella kelillä. Mietityttääkin, että jos puvut kuluvat samaa tahtia, niin eihän ne meidän käytössä kestä...

  Täksi talveksi ostin ensimmäistä kertaa lapsille Ticketin puvut, 6-vuotiaalle pojalle 2-osaisen ja 4-vuotiaalle tytölle haalarin viime talven mallistosta. Tämän talven perusteella olen niihin todella tyytyväinen, kestävimmät puvut meillä ikinä. Pojan housuissa on tarkkaan syynäten ihan pientä pehmentymää toisessa polvessa, tytön haalarissa ei mitään käytönjälkiä polvissa eikä pepussa ja puvut ovat olleet meidän menevillä lapsilla kovassa, lähes jokapäiväisessä käytössä niin kotona ulkoillessa kuin päiväkodissakin.

  VastaaPoista
 26. Reiman laatu on kyllä mielestäni hyvää. Tytöille ostin lähes aina Reiman ulkoiluvaatteita, mutta pojalle ei ole tullut paljon ostettua. Välikausivaatteet tälle keväälle on vielä hakusessa, joten voi olla, että Reimaan päädytään (Riippuu tietysti vähän mitä poikakin kelpuuttaa.).

  VastaaPoista
 27. Meillä kokemusta Minymosta, Reimasta ja Ticketistä.

  Minymon pukujen hinta-laatusuhde on mun mielestäni ok, tosin aika nopeaan kangas menee jotenkin pörröiseksi, mutta on kestänyt silti hyvin vettä ja kuosit ovat olleet ihania!

  Ticketin pukujen fleecevuori on rasittava. Joten ei kiitos!

  Reimat ovat tosiaan hajonneet nopeaan ja heidän asiakaspalvelunsa ei ole kauhean hyvää -> aina sama vastaus, käytössä kuluu. Mutta jos hajoaa kahdessa viikossa ihan käsiin, niin onkohan ihan noin?

  Parasta laatua ulkovaatteissa edustaa 8848 altitude, todella kestäviä!

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ticketissä taitaa riippua mallista, onko fleecevuorta vai ei-ainakaan tytön haalarissa sitä ei ole, on siis Othello-mallia, vaan haalarissa on liukas vuori. Pojan 2-osaisessa on fleecevuori takin selässä ja housujen takamuksessa ja se ei ainakaan ole pukemista vaikeuttanut. Kiva kuulla että 8848 on kestävää, harkinnassa on josko ensi talvena kokeilisi kyseistä merkkiä. Hypistelin tässä kerran noita pukuja kaupassa ja kangas tuntui käteen kestävän oloiselta ja kuositkin miellyttivät. :)

   Poista
 28. Vastailen kaikille viikonlopun aikana. ;)

  VastaaPoista
 29. Heippa taas! Kiitokset teille runsaasta kommentoinnista ja käyttökokemuksista! Uskon että niistä on hyötyä kaikille. :)
  Edelleen lupaan palata näihin tarkemmin, kun vaan saan aikaa enemmän revittyä jostain kolosta. ;)

  VastaaPoista
 30. Kiva lukea hyviä kokemuksia ja etenkin kokemuksia myös noista kengistä!
  Ostin Reimashopin alesta sekä tuollaiset kengät ja yksivärisen haalarin pojalle ensi talveen.
  Toivottavasti on meilläkin hyvät!

  VastaaPoista
 31. Eilen postitin kolmesti käytössä olleen Reimatecin tehtaalle --> polvet auki ja karheuma tuli jo ekan käytön jälkeen. Ollut käytössä vain lumella. Kyseessä viime kauden haalari, joka otettiin vasta nyt käyttöön. Jos tulee asiakaspalvelusta poikkittaistakaan v*ttuilusanaa, niin lähteee kuluttaja-asiamiehelle tää tapaus. Ei ole vara ostaa joka viikko 159 € haalaria.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)