perjantai 13. maaliskuuta 2009

Uutta, vanhaa ja ommeltua

Menin ja ompelin itse meille olkkariin uudet verhot siitä uudesta kankaasta. Vähän jännitti menenkö pilaamaan kalliin kankaan, ikinä kun en ole verhoja ommellut. Äitini entisenä ompelijana on aina hoitanut ne hommat. ;)
No ihan hyvät niistä tuli, sellaiset leveät paneeliverhot siis tein. Mitä nyt toinen verho on 0,5cm kapeampi ja saumat ei prikulleen suorat, mutta ei sitä tuossa ikkunassa huomaa. Vai mitäs sanotte? :D

Meillä on olohuoneen ja keittiön ikkunat samalla seinällä, eikä siinä ole seinää välissä. Saa siis aina pohtia että verhot sopii yhteen, kun uusii olohuoneen verhot, on monesti uusittava myös keittiön verhot.
Nyt laitoin väliaikaisesti vanhan kapan keittiöön, mutta jotain värikkäämpää kaipaisin kuitenkin..
Samoin nuo lehtiverhojen vieressä olevat ruskeat paneeliverhot haluaisin vaihtaa vaikka vihreisiin tai turkooseihin. Siis tietty oikeassa sävyssä.
Sitten myös uusi matto ja sohvatyynyt täytyy saada.. Ja hyi kamala kun meillä on rumat ja vanhat hyllyköt olohuoneessa. Siis kierre alkaa ja kaikki on uusittava! :D
Ainut vaan että mies ei oikein innostunut, kun ilmoitin haluavani uudet tasot olkkariin. Mukamas ne ei sitten kelpaa parin vuoden päästä kuitenkaan, jos ostetaan oma talo ja sitten haluan taas uudet. Voihan se olla, mutta kun nuo vanhat on niin kamalat! Hih..

Keksin kuitenkin ratkaisun. Kun saan kohta pienen päiväunille, vaihdan järjestystä olohuoneeseen. Ehkä se auttaa minun sisustusvimmaan, ainakin hetkeksi. :)



Pikkuinen äidin "sisustusapuri" Lindexin veloureissa. Tuo paita on ollut tunika, josta äitini ompeli pojalle paidan. ;)

Isompaa kyllästyttää jo äidin kuvaaminen, joten vähän pelleilyä kehiin!
Paita Kappahl ja housut Me&I



Keskiviikkona posti toi ystävältä ihanaa postia, kiitos vielä ja vilkutus! ;)
Pienelle siis Nova Starit ja Malan paita (kuva takaa).




Uudet verhot ikkunassa. Liian tummaa kaverina, ostaisiko siis vihreää vai turkoosia tilalle?..



Tässä kuvassa näkyy siis tuo keittiön ikkunakin. Olkkarin ja keittiön välissä on siis vielä takaovi. Keittiön kappa on taas liian väritön ja siihen jos sit taas kiva yksivärinen vihreä tai turkoosi kappa?

19 kommenttia:

  1. Ihanat noi verhot!! Mä varmaan laittaisin turkoosit paneelit viereen (tai sit vihreet...en osais päättää!!!)ja sit sohvalle pari turkoosia ja vihreetä tyynyä noiden ruskeiden lisäksi ni johan tulee kesäisen näköistä!! :) Teillä on muuten just samalla tavalla noi olohuone-keittiön ikkunat/ovi ku meilläki. Ja mulla on aina sama pähkäily et jos vaihdan olkkariin verhot ni miten ne sopii keittiön verhoihin. Oon kyl nyt pitkään pitäny vaan valkoisia verhoja keittiös ni on sit helposti yhdisteltävissä olkkarin verhoihin. Teillä mahtuu kadehdittavan iso pöytäkin tuonne!! Meillä kun on ikivanha 4 hengen pöytä ja isompaa tuonne ei mitenkäänpäin saa laitettua..haaveissa meillekkin joskus se oma (pankin) omakotitalo!! ;) Ihana toi pikkuisen muokattu paita! Ja isollakin kiva vaatetus(meillä pienemmällä sama paita tänään päällä) :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit verhot ja ihan kaunis koti teillä näyttäisi olevan tuollakijn sisustuksella. Tosin en ole paras arvioimaan, koska kenen tahansa koti on kivannäköinen meidään kämppään verrattuna.

    Söpöt asut pojilla. varsinkin nuo isomman turkoosit housut ovat ihanat.

    VastaaPoista
  3. Tosi nätit nuo verhot. Itse laittaisin ehkä vihreät verhot ja sitten sitä turkoosia ennemminkin tyynyihin, tai sitten just toisinpäin, vaikea valinta ;-) Minä tykkään tuosta että on keittiö ja olohuone noin vierekkäin ja ikkunat "yhdessä". Vanhassa asunnossa meillä oli juuri noin ja taas kun nyt kumpikin huone on erikseen, tuntuvat jotenkin pimeiltä ja ahtailta. Mahtavannäköiset maisemat siellä! Tai ainakin oletan, että tuo tasainen alue puiden takana on järvi, korjaa jos olen väärässä. :-)

    merlin

    VastaaPoista
  4. Kivat vaatteet kumpaisellakin :) Meillä meni tuosta tähtipaidasta kaulus ihan lörpöksi heti alussa :(

    Nuo verhot näyttää tosi hyvältä, ostat sitten sitä väriä, kumpaa löytyy ekana! Mä tietysti laittaisin vihreää, kun kerran tänne meillekin sitä on tulossa :)

    Hienot on tosiaan farkut ja paita ;)

    VastaaPoista
  5. No arvatkaa että on valinnanvaikeus! Kun kumpikin turkoosi ja vihreä on ihania. :D
    Täytyy ehkä tehdä niin, että katson kumpaa väriä löytyy lähempänä tuota sävyä.

    Mutta sanokaas mites tuo kappa? Jos esim. löydän vihreät paneeliverhot tuohon lehtiverhojen viereen, niin minkävärinen kappa keittiöön? vai onko tuo vaalea sitten ok..

    Joo Sifia, ihmeen hyvin mahtuu tuohon keittiöön kuuden hengen pöytäkin. Onneksi, kun syöjiäkin riittää. ;D

    Kiitos Hopsu! Vaikea on kyllä sisustaa tätä pientä n.80neliön vuokra-asuntoa. Seinät on valkoiset pakosta ja lattia rumaa muovimattoa.
    Tykkään sisustaa, mutta tässä jää pakosti hiukan vajaaksi ja tilaakaan ei ole kovin "väljään" sisustamiseen.

    Kyllä vain Merlin, meillä avautuu maisema suoraan järvelle. :)

    VastaaPoista
  6. MISTÄ* nuita Nova star farkkuja saa?? joku nettikauppa?

    Näyttäisivät käyvän meidän hoikille pojille nuo :D

    T.suvi kuopio

    VastaaPoista
  7. Siis ihana tuo kangas!! Ja kauniit verhot olet niistä saanut aikaiseksi :)

    Minä laittaisin keittiöön tuota samaa lehtikangasta kappana. Sitten vihreät vai turkoosit paneelit.. hhmm..vaikea valinta! Ehkä kallistuisin turkoosin kannalla. Sopii hyvin tumman puun kanssa :)

    -Johanna-

    VastaaPoista
  8. Moikka vaan Suvi! :)
    Nova star farkuissa on vielä säädettävä kuminauha vyötäröllä, joten taatusti menee hoikille lapsille. Noita saa asim. näistä nettikaupoista;
    www.baobabbaby.com
    www.bellabambina.fi
    www.sisukas.net

    Kiitti Johanna, kyllä sitä osaa kun vaan ompelee. Edes sinnepäin. ;D
    Lehtikangas taisi loppua, kun ostin sitä viimeksi. Jäi joku jämäpala.

    VastaaPoista
  9. Ihanat verhot!

    Itse mietin meille ruskeita ja vihreitä paneeli-verhoja olkkariin. Munkin tekisi mieli laittaa koko sisustus uusiksi. Meillä, kun on nyt tässä uudessa asunnossa tupakeittiö, niin tuntuu, että huonekalut ei istu tänne ollenkaan. Edellisessä asunnossa meillä oli olkkarissa ruskean sohvan parina futon-sohva, jonka olin joskus sinkku-aikoina jo ostanut. Nyt se on Ronin huoneessa. kaipailen olkkariin toista sohvaa, mut ku toisaalta ei viitsis vuokra-asuntoon sitä ostaa, kun parin vuoden sisään oma talo kumminkin hankitaan ja sitten se sohva ei kumminkaan istu sinne...uusi mattokin ois kiva jne. Jos vaikka kumminkin aloittais niistä uusista verhoista...

    Minä haaveilen Ronille nuita Nova starin farkkuja...

    VastaaPoista
  10. oi jee,hienot! :D

    meitsi vihreän ystävänä laittaisi sitten tietysti sitä.
    kauhea etu katsos jouluna kun voi laittaa sen kanssa sitten punaista. ;)

    VastaaPoista
  11. Kivat tuli verhoista. Mä kans kallistuisin siihen siniseen/turkoosiin kankaaseen kaveriksi. Keittiöön sit jotain yks väristä(?)

    VastaaPoista
  12. kauniit verhot olet tehnyt. meillä on huonejärjestys ja ikkunat samalla lailla ja välissä myös takaovi. meillä on samanlaiset pitkät verhot kummassakin päässä eli värimaailma on sekä keittiössä että olohuoneessa sama. kuviollinen verho on vihertävänsävyinen LEHTI kuviolla, yksivärinen on valkoinen.

    VastaaPoista
  13. Ihanasti sopii tuo tunikasta muokattu paita pikkuiselle! Meillä sama tytöllä tunikana ja jotenkin olen mieltänyt sen tytön vaatteeksi mutta sopii upeasti teidän pojalle paitana! (Ai minäkö ennakkoluuloinen poikien ja tyttöjen vaatteiden osalta?)

    Yksiväriset panelit vihreät tai turkoosit (kumpaa helpommin löydät) ja samasta keittiön kappa. Tai kaksi vihreää ja kaksi turkoosia panelia, ja kaksi niistä olkkarin puolelle ja kaksi keittiöön?

    VastaaPoista
  14. Hei!

    Asutteko savonlinnassa? =)

    Itse ex-paikkakuntalainen, mutta ystäväni asunnosta savonlinnasta aukeaa todella samanlainen maisema ja asunto on samannäköinen (ikkunat siis) =)

    VastaaPoista
  15. Kauniit verhot! Meillä oli edellisessä asunnossa keittiön ja olkkarin ikkunat samalla tavalla noin ja takaovi välissä. Mulla oli samanlaiset verhot molemmissa ikkunoissa. Eli keittiön ikkunassakin oli paneeliverhot (ja vielä tuplana kuten sullakin). Se oli musta tyylikkään näköistä, että koko seinustan verhot oli yhtenäiset. Oletko ajatellut sellaista verhoratkaisua? Tuli tietysti kerralla kalliiksi, kun piti ostaa 4-6 samanlaista paneelia...

    VastaaPoista
  16. Miten kuulostaa niin tutulta tuo: uusitaan vain verhot tai vain verhot ja matto, ja sitten valaisin ja sohva jne. Meillä ihan sama homma ja tällä hetkellä ajankohtainen jälleen kerran...Juuri äsken lyhensin Hemtexin pellavapaneeliverhot ja jämäpaloista sain keittiöön kapan. Ihana onnistumisen elämys, kun ei tarvinnut lähteä keittiökappaostoksille.

    Keväistä sisustusintoa toivotellen!

    VastaaPoista
  17. Mä laittaisin verhoihin vihreää ja tyynyihin turkoosia.
    Näköala on muuten huikean hyvä!

    VastaaPoista
  18. Meillä on Tilda joitakin vaaleanpunaisia tai vaatteita joissa vaalenpunaista pienellä pojalla. Jotenkin sopii hänelle tosi hyvin ja äitikin tykkää. ;)

    Ei asuta Savonlinnassa, mutta lähellä kyllä. ;)

    Minäkin mietin tuota että jos keittiössäkin seinälaidassa olisi sivuverhona noita samoja, mutta meillä on tuossa keittiön ikkunan vieressä (nyt kapan alla) sellainen ruma iso ilmanvaihtopömpeli. Ärsytys että sellainen on sinne tungettu.. ;/
    Joten kappa peittää se paremmin.

    Tänään katsastettu lähikaupunki, josta ei löytynyt paneeliverhoja eikä tyynyjä.
    Täytyy siis katsastaa nettikaupat ja vajaan parin viikon päästä Helsingin tarjonta. :)

    VastaaPoista
  19. Tosi kivan näköiset verhot! Ja maisema niiden takana ei ole myöskään hullumpi :)
    Tuota teidän tuunatusta tunikasta tuli mieleen, että itseä harmittaa kun en osaa yhtään tehdä käsitöitä - tytön pari lempparibodya on jäämässä pieneksi ja olen haikaillut että niistä saisi kivat paidat jos yhtään osaisi ommella, mutta kun ei...

    Verhoista vielä: katselisin miten hyvin oikeaan turkoosin tai vihreän sävyä löytyy, voihan olla että toista on helpompi löytää? Muuten kyllä tekevät aika erilaisen fiiliksen, tuosta turkoosista tulee viileämmän ja avaramman oloinen tunnelma ja vihreästä lämpimämpi - valitse kumpaa toivot lisää.

    ~Adeleide

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)