torstai 19. maaliskuuta 2009

Takatukkainen tihutyöläinen

Yöllä, silloin on tämän äidin oma aika. Silloin ehdin selaamaan uudet postaukset läpi ja päivittää oman. ;)
Ehtii sitä joskus päivälläkin, mutta nyt tänään on ollut aika hermoja riipivä päivä..

Meidän pieni, se pellavapäinen takatukka, teki tihutöitään koko päivän. Sen että kerkesin yhdestä kohtaa hakea pois, niin jo toiseen kohteeseen vietiin.
Päivä meni siis suunnilleen tähän tyyliin pienen pojan suusta;

"Televison ohjelmat ei miellyttäneet, joten painellaan vähän ja digiboksia kanssa. Kanavalta 215 löytyi ihmettelemisen arvoinen suhina.
Nälkä pääsi yllättämään, joten keittiön pöydälle syömään banaania kuorineen, josta nostettiin tietysi pois. Kurjaa..
Aina voi yrittää biojäteastialle, jos sieltä löytyisi jotain hyvää, mutta tuhma äiti oli laittanut harjan kahvaan ja ei auennut ei.
Välissä siis muutamat mahalleen heittäytymiset ja jalkaa viskattiin moneen suuntaan huudon kera..
Kun siitä tokenee, niin vessaan pönttöä tutkimaan. Taas se tuhma äiti haki pois..
Kylppäriin se ei taatusti tajua tulla, jos olen oikein hiljaa ja tutkin shampoopulloja. Ei se kuuli taas!
No varma keino on etsiä äidin kännykkä, se kun on aina siellä sohvan nojalla. Jos soittelis vaikka kummille?, mut ei sanois mitään, painelis vaan nappuloita samalla!
Huomattu!, siis onneksi ehdin edes soittaa! ;)

Näiden edellä mainittujen juttujen lisäksi ehdin rikkoa pari veikkojen legorakennelmaa ja syödä kirjaa. Ja sitten ainahan voi aloittaa kierroksen alusta, jos vaikka toisella tai kolmannella yrittämällä onnistuisi paremmin?"

Ei siis meillä aina ole tälläisiä "koitetaan kaikkea" päiviä, mutta aina joskus, ehkä kerran viikkoon. ;)

P.s. Kuntalisään ei sitten tullut muutosta... Ei muka kannata, koska sen tarkoitus on kannustaa äitejä jäämään työelämästä kotiin pidemmäksi aikaa. Ei se katos sitten kannusta, jos on on kuitenkin työttömänä kotona tai hoitaa kotiäitinä anyway lapset kotona.
En vaan kyllä ymmärrä en. Eikös tämä nyt sitten kannusta kotiäitejä hakemaan hoitopaikkaa ja lähtemään töihin?.
Kyllä vaan ihmiset laitetaan joskus niin eriarvoiseen asemaan että, ei voi kun ihmetellä.. :(Se takatukkainen tihutyöläinen. Näköjään löysi veikkojen pikkulegot ja viskoo niitä laatikosta pois. Miettii taatusti samalla, voisko näitä syödä..
Voi kamaluus, oota vaan Tuusis kun päästään teille!, elättelen tosin toiveita että ei se teillä uskalla ja jos uskaltaa niin äiti ei tietenkään anna. ;)


Isompi Lindexin elefanteissaan iltapalan jälkeen.


TAAS bongasin rentoutuessani koneella Lindexin sivulta uuden halvan kalapaidan, ostan juu! ;)

11 kommenttia:

 1. Ihana teidän pieni poika, ehtii joka paikkaan :))
  Itse en ole Lindexiltä löytänyt mitään, en vaan tykkää enää. Tänään kuitenkin tarkoitus hakea yksi kaulukseton kauluspaita, sopis henkseleiden ja pellavafarkkujen kanssa. Se pappa oli sellainen "pappa"paita :))

  VastaaPoista
 2. Heh, kuulostaapa tutulta ;o) Meidän pikkuinen Emil-poikamme on tasan samanlainen "Eemeli" ja siksipä häntä Eemeliksi moni kutsuu :oD

  Tosin tuntuu et välillä poika ehtii enemmänkin... Takuuvarmaa on että heti kun ehdit sohvalle istahtaa niin eikös jo poika sorki jossain jotain luvatonta. Rasittavaa.

  Meillä kun vielä on eläinten ruokakupit ja sieltä on sitten syötävä kun lapsiraukkaa pidetään nälissään... Joopa. Kädetkin on kiva uittaa vesikupissa ja kissan häntä on oiva purulelu...

  Päivänä eräänä vessan ovi oli unohtunut auki (jostain syystä aina kiinni ja kahva käännetty) ja sieltä kuului "ei saa, ei saa" poikapa seisoi sukkahousuissaan vessan pytyssä ja hoki että ei saa.... Huoh, ei tätä enää kyllä lisää jaksa, joten ainakin krooninen vauvakuume on ollut ja mennyt :oD

  Kyllä nuo pojat on poikia ja täytyypä sanoa että ei meillä yksikään tytöistä ole pystynyt likikään samaan kuin Emppu !

  Hölmöä muuten et se kuntalisä on tuolleen säädelty ehdoin... No, eipä tämä meidän köyhä kuntamme maksa kelleen mitään. Ai juu, saatiinhan se vauvaraha (muistaakseni kertaluontoinen 360e) kun tämä kunta täytti Emilin syntymävuonna sen 360v.

  VastaaPoista
 3. Voi teidän tihulaista, kuulostaa kyllä tutulta! Meidän poika on pari kk vanhempi ja aivan yhtä ehtiväinen, ellei enemmänkin...huoh! Äidillä saa olla silmät selässä!

  Todella kurja tuo kuntalisä! Meidän kaupungissa on ihan sama juttu. Kaikenlaisia maksuehtoja on vaikka kuinka! Tuntuu, että pelkästään ne jo rajaavat osan hakijoista pois. Ei vaan viitsi aloittaa paperirumbaa muutaman kuukauden takia...

  VastaaPoista
 4. Minä katsoin kanssa tuota ihanaa Lindexin kalapaitaa, pitää hankkia :)

  Meillä on myöskin noita tihutyö-päiviä aina välillä..

  VastaaPoista
 5. Ihana kalapaita!

  Ja ihana pieni mies, pitää varmasti äidin liikkeellä. :D

  VastaaPoista
 6. Onkohan nämä neljännet jotenkin erilaista sorttia? Ei meillä vaan isommat koskaan, vai pätkiikö vaan äidin muisti.
  Tänään omatoiminen 2v9kk vanha oli ottanut pyykit koneesta ja näppärästi siirtänyt kuivausrumpuun ja rumpu päälle. Kaikki aivan oikein tehtynä! Tiesi kun imuroin etten kuule toiselle puolelle taloa. Onneksi oli pyykkiä joka kesti kuivausrummun.

  VastaaPoista
 7. Tuo kuntalisä-juttu on niin syvältä, että. Miten jaksavatkin rajata tuolla lailla, onhan siinä jo paperin pyörittämistä kun tutkitaan onko oikeutta siihen vai ei. Yksinkertaisintahan olisi maksaa kaikille jotka saavat sen yleisen kotihoidontuenkin.

  Onneksi Vantaalla on niin karmea pula päivähoitopaikoista että maksavat kuntalisää kaikille kotihoidetuille, tosin vain 2-vuotiaaseen saakka. No toisaalta koska päiväkotipaikoista on pulaa niin maksavat onneksi myös kuntalisää yksityiseen päivähoitoon, hyvä juttu näin yksityisen pph:n kannalta (ja tietty vanhempien, eivät yleensä joudu maksamaan hoidosta enempää kuin kunnallisessakaan).

  VastaaPoista
 8. Tihutyöläinen lähetti taas eilen illalla minulle viestin. :D
  Höh ettet saanutkaan kuntalisää! :(

  VastaaPoista
 9. Meillä ainakin selkeästi ehtiväisin tapaus tämä nelonen ja poitsua ei vaan kiinnosta vaikka komentaa, kohta taas uudessa samassa tihutyössä. Huoh.. ;)

  Hyvä esimerkki äiti kuudelle tuo teidän Emil, vaikka selvästi tietää että ei saa, niin silti pitää tehdä.
  Ja Katja teillä on kyllä tosi hyvä äidin apulainen! :D

  AHAA Sadie, on sitten taas ollut asialla! Ja tänään soitteli Jaminalle. ;D

  Jep, tuo kuntalisäasia on NIIN hanurista, kun joku vaan voi olla... Ei voi mitään.
  Ehkä haen sitten lapsille hoitopaikkaa ja lähden töihin? ainakin 4kuukaudeksi. ;P

  VastaaPoista
 10. meillä ehtiväisin on ollut esikoinen, kuopus sitten viihtyy paremmin "sallituissa" paikoissa, kun leikkivät yhdessä. mutta nykyään tuo ehtiväisyys alkaa enenevissä määrin näkyä positiivisissa asioissa, onneksi :o)

  VastaaPoista
 11. Meillä tuhmustelupäivä on joka päivä, Apinalla on apinan kujeet=) Muut lapset olleet selkeästi rauhallisempia.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)