tiistai 5. huhtikuuta 2011

Rukkastesti


Muistatte varmaan kun tuossa pari viikkoa sitten harmistuin niistä Molo Kidsin rukkasista? Kalliit rukkaset jotka olin ostanut nettikaupan mukaan vedenpitävinä teipatuin saumoin, eivät olleetkaan sitä. No siitä voi lukea lisää tästä. "Innostuin" siitä niin, että päätin testata meidän kaikki talvirukkaset. Siis pitääkö ne vettä vai pitääkö talvirukkasten edes pitää vettä?

Käytännössähän pakkasilla ei vedenpitävyyttä tarvita, mutta mitä jos talvi onkin leuto. Välillä on loskaa ja plussaa. Ja jos ei talvi, niin viimeistään kevättalvi tuppaa joka vuosi olemaan sellainen.
Ei välikausirukkasilla pärjää nollassa, kyllä meillä on ainakin oltava talvirukkaset silloin. Eli kyllä sitä vedenpitävyyttäkin tarvitaan. Yleensä olenkin ostanut joka pojalle parit pakkasrukkaset ja sitten loskaan ne vedenpitävät. Mutta entäs jos kauppojen tuotetietoihin ei ole uskomista? Itse kyllä yritän aina tutkailla rukkasiakin ennen ostoa ja lukea laput tarkkaan. Silti välillä sitä vaan luottaa siihen mitä esim. nettikauppa lupaa.

Niistä Molo Kids rukkasista olikin Annika ottanut valmistajalta selvää, lukekaa täältä lisää. Mutta tosiaan ne ei ole teipatut, eikä niissä ole edes sitä vedenpitävää pussia vuorin ja päälliskankaan välissä. Hieno uutinen on kuitenkin se että ensi vuonna asia on toisin, rukkasten pitäisi siis sitten pitää vettä. Hieno juttu!Tässä testiin päässeet rukkaset, nämä on olleet käytössä Emilillä (2v5kk) ja Oliverilla (6v11kk) tämän talven.
Jos lähdetään merkit luettelemaan tuolta vasemmalta alimmaisista;
Everest (Stadium, vihreät), Hans Company (mustat kuviolliset), Reima (mustat), Reimatec (mustat), Tähti Jonathan (harmaat), Classic Jonathan (vihreät), Proxtec (tähti kuviolliset, Kappahl), Lindex (turkoosit keskellä) ja Lenne (ruskeat).
Lisäksi testasin ne Molo Kidsin rukkaset, mutta ne jäi kuvasta.Lisäksi testasin isompien poikien hansikasmallit.
Vasemalla kuvassa ylhäällä vasemmalla Reimatec+ ja oikealla KappAhlin Woxo. Alarivissä vasemmalla Lindexin Fix ja oikealla Stadiumin Everest.
Näistä isompien hansikkaista eniten pidetyt on Reimatec+ ja Everestit. Kuten tuosta oikeanpuoleisesta kuvasta näkyy, niissä on reilusti kulumaa ja jopa pieniä reikiä sormenpäissä.Testissä testasin ensin rukkasen kosteudenpitävyyttä. Eli suihkuttelin satunnaisesti eripuolilta rukkasta 30sek. ajan.Lisäksi tein upotus testin. Tässä siis upotin ihan reippaasti rukkaset kädessäni veteen 30sek. ajaksi.

Tuloksia rukkasista;

1. Reimatec;
Näissä lappujen mukaan vedenpitävyys.
Piti veden molemmissa testeissä, vaikka rukkaset on kuluneet.
2. Reima;
Ei vedenpitävyyttä.
Piti hetken suihkua, mutta lopulta ihan hiukan kastui kärjistä. Upottaessa vesi tuli lähes heti läpi.
3. Molo Kids;
Oletin olevan vedenpitävät, mutta valmistajalta tieto että ei ole.
Testissä jo suihkuttelussa vesi tuli kärjistä hiukan läpi. Upotuksessa kastui reilummin.
4. Tähti Jonathan;
Nämä myöskin tietojen mukaan vedenpitävät.
Pitivätkin sekä suihkuttaessa ja upotuksessa täysin vettä.
5. Classic Jonathan;
Ei vedenpitävyyttä.
Ja näin todellakin oli. Suihkuttaessa kastui ihan vähän kärjistä, upotuksessa reilusti.
6. Lindex;
Näissäkään ei ollut uutena luvattu vedenpitävyyttä.
Suihkuttelussa vesi tuli hetken päästä läpi kärjistä, upotuksessa heti.
7. Everest;
Näissä lukee lapussa että olisi se vedenpitävä sisäkäsine.
Pitivät todellakin täysin veden suikuttelussa ja upotuksessa.
8. Proxtec;
Vedenpitäävyyttä en kyllä muista näissä olevan, jollen muista väärin niin kosteudenpitävät pitäisi olla.
Silti pitivät suihkun ja upotuksen vettä.
9. Hans Company;
Muistaakseni ei luvattua vedenpitävyyttä.
Kesti suihkuttelun kuivana, mutta upotuksessa kärjet kastui.
10. Lenne;
Ei luvattua vedenpitävyyttä, mutta kosteussuoja.
Piti suihkuttelussa veden, mutta upotuksessa tuli läpi kärjistä.

Muut rukkaset oli siistissä kunnossa, mutta tosiaan nuo Reimatecit oli kuluneet.


Tuloksia Hansikkaista;

1. Reimatec+;
Vedenpitävät.
Pitivät kuluneisuudestaan huolimatta suihkuttaessa veden. Upotuksessa yksi sormi hiukan kastui kärjestä, mutta siinä olikin reikä.
2. Everest;
Näissä hansikasmalleissa on myöskin se vedenpitävä sisäkäsine.
Pitivät nämäkin täysin suihkun ja upotuksen vettä, vaikka hansikkaat on kovasti käytetyt/kuluneet ja niissä on jopa kaksi reikää!
3. Fix;
Näissä oli uutena luvattu vain kosteudenpito, ei teippauksia.
Piti veden sekä suihkuteltaessa että upottaessa. Ihan loppuvaiheessa yhdestä sormesta tihkui vettä, koska siinä oli reikä. Näitä oli myöskin paljon pidetty ja kuivattu kuivauskaapissa ja patterilla. Eli siihen nähden hyvät.
4. Woxo;
Näissä luvattu jonkun asteen vedenpitävyys, ei kuitenkaan teipatut saumat. Nämä on ollut vähäisessä käytössä.
Piti veden suihkuttelussa ja upotuksessa.


Yhteenveto;

Postiivisin yllätys oli Everest, edulliset rukkaset pitää todellakin kuluneinakin vettä. Hinnaltaan nämä on lisäksi edulliset, taisi olla jotain kympin pintaan. Näitä haen ensi talvena kasan. ;)
Vaikka Reimatecit on ollut meillä luottohanskoja, niin nämä Everestit oli tänä talvena isompien suosikit ja näytti kestävän kulutustakin paremmin kuin Reimatecit.
Myös Lindexin Fixit ja Kappahlin rukkaset sekä hansikkaat yllätti.
Molemmilla oli hintaa 12-15e ja suoriutuivat testistä hyvin.
Suurin pettymys oli tänä talvena ne Molo Kidsit, hintaa n.27e ja edes pidä vettä. Toivottavasti tosiaan ensi talvena pitää, jos uskaltaa testata..
Ihan niitä perus markettirukkasia/hansikkaita testissä ei ollut, koska niistä aiempina vuosina on ollut kokemus se että ovat kuukauden käytön jälkeen roskistavaraa. Siis ainakin meillä ne vaan menee rikki.
Testissä ei tietty muutenkaan ollut kaikki merkit ja noista osassa ei ollut edes luvattu sitä vedenpitävyyttä, testasin nekin silti. Pakkasrukkasina meillä parhaat oli pienimällä kuitenkin Classic Jonathanit ja Lennet.


47 kommenttia:

 1. Kiitokset taas loistavasta postauksesta ja vaivannäöstäsi!!

  Minulle tuli tällaisia kysymyksiä mieleen hiukan aiheen vierestä:

  Pestäänkö teillä miten paljon rukkasia talven aikana? Mietin lähinnä noita isojen poikien hanskoja, kun meillä ainakin kouluikäiset pojat jo sen verran hikoavat käsistään yms, että pitäisi välillä muistaa pestäkin niitä.

  Ja sitten: käännätkö rukkaset/hansikkaat nurin pesun ajaksi??

  t. mami75

  VastaaPoista
 2. Meillä on nykyään pääasiassa Everestejä. Ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja helppo pukea. Myös Everestin kurahanskat ovat olleet ok. Meidän talvieverestit ei kuitenkaan pidä vettä, ei rukkaset eikä hanskat. Eli mallikohtaisua eroja lienee paljon.

  Meillä on olleet yhdet vanhat Molot (2005/2006) tosi hyvät, uudemmat huonompia. Ja Jonatanit ihan sudet, purkautuivat ja menivät rikki kaikista saumoista ennen kolmatta käyttökertaa, vaihdettiin liikkeessä uusiin ja hajosivat silti eivätkä kestä vettä.

  Anu

  VastaaPoista
 3. Meillä poika oli tehnyt eilen saman testin uusille Reimatecin hansikkaille:) En tiennyt olisinko hymyillyt vai jotain muuta...
  Mutta hienosti olivat kuulemma pitäneet veden poissa vaikka "pidin monta minuuttia upotettuna vesilätäkköön"! Pojat!
  Ostin ekaa kertaa tähän kevääseen ja kyllähän niiden tuolla hinnalla(29.90) pitää olla toimivat; eniten pelottaa että ne hukkuvat...

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä,
  tosi hyvä testaus!
  Hyödyllinen! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos todella paljon tästä hyvästä rukkastestauksesta, nyt tietää mitä rukkasia kannattaa ensi talveksi hankkia! ;)

  VastaaPoista
 6. mahtava postaus. kiitos!!!

  en muista oletko jo tehnyt, mutta saisikos toivoa kuravaate- ja kumpparipostausta :)

  VastaaPoista
 7. Tämähän oli oikein hyvä testi, kiitos!

  Etenkin mieltä lämmittää että Everest pärjäsi noin hyvin, kun satuin juuri löytämään alesta kuopukselle ensi talveen limet kyseisen merkin topparukkaset :)

  VastaaPoista
 8. mielenkiintoinen testi! harmi ettei sulla ollut rasavilin rukkasia. mä en ole niinkään nähnyt ongelmana tuota vedenpitävyyttä vaan ongelma on meillä kulutuksenkestävyys. meillä oli mm. reimatec, reimatec+, molo kids, rasavil rukkasia talvella ja kaikki kuluivat niin saumoista kuin kämmenistä (erityisesti molo kidsit), jotta ei ihmekään ettei kosteus / vesi ulkona pysy. mutta molemmilla pojilla useammat "hyvät" rukkaset eikä niistä jäljellä "mitään".

  VastaaPoista
 9. Hyvä testi, olipa mielenkiintoista lukea!

  Meillä on tykätty juuri Reimatecin hanskoista, mikä tässäkin testissä toimi hyvin. Mutta meillä on tänä talvena testattu juuri Molon hanskoja molemmilla pojilla, eikä meillä ole ollut kastumisongelmaa niissä. Vaikka lätäköissäkin pojat ovat hanskoja pyöritelleet :)

  VastaaPoista
 10. Tämäpä oli mielenkiintoinen postaus, kiitos! Itsekkin olen todennut noiden reimatec hanskojen toimivuuden. Ja pakkaskeleille sitten ihan erit hanskat tosiaan. Pitääpä siis muistaa tämä taas ensi syksynä! Ja Jonathankin tosiaan on hyvä ja edullinen.

  VastaaPoista
 11. Todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen postaus! Ja selkeästi kirjoitettu! Tästä on varmasti apua monelle ensi talvea ajatellen. Kiitos, että jaksoit testailla!

  Jos sitä juttutoivetta voi heittää vielä, niin tällaisia eri merkkien vertailuja olisi mukava lukea jatkossakin =) Esim. ihan sisävaatteista olisi mukava saada jonkinlaista merkkivertailua (nyppyyntyminen, venähtäminen, haalistuminen käytössä jne.) =)

  VastaaPoista
 12. Mä kattelin kanssa alkutalvesta Everestin rukkasia Stadiumissa, mutta olen niin varma, etteivät pidä vettä ja jätin ostamatta. Olis siis vaan pitänyt kokeilla :).

  VastaaPoista
 13. Mä kattelin kanssa alkutalvesta Everestin rukkasia Stadiumissa, mutta olen niin varma, etteivät pidä vettä ja jätin ostamatta. Olis siis vaan pitänyt kokeilla :).

  VastaaPoista
 14. Loistopostaus.

  Meillä sama testi on tehty Rasavil-rukkasille, joille luvataan vedenpitävyys. Pojan talvirukkaset ovat olleet muutamana päivänä läpimärät. Kestävät suihkuttelun hyvin. Samoin lyhyen upotuksen. Upottaessa hetken päästä alkavat kostua.

  Meillä ei Jonathanit kestä upotusta.

  Täytynee katsastaa Everestin hanskoja.

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia! Tosi hyvä ja hyödyllinen aihe.

  - Anni A.

  VastaaPoista
 16. Hyvä testi, käytössä ihan samanlaiset kokemukset: reimatecit on ainoat, jotka pitää kädet kuivina. Nuo Kappiksen proxtecit ovat meillä kyllä kastuneet ihan talvikelissäkin. Lieneekö vaikutusta sillä, että ne on kyllä pesty pari kertaa.
  Everstin talvihanskat oli myös yhdet, mutta eivät ne meillä pysyneet kuivina.

  Jonathanin tähtihousut ovat alkaneet falskata myös, mutta ovat pojalta tytölle periytyneet ja niitäkin on pesty.

  VastaaPoista
 17. Hyvä, tällaista juttua olisin kaivannut jo alkutalvesta, mutta nyt fiksumpana ensi talveen. Lennet ja halvemmat rukkaset meillä on päästänyt kosteuden jo pakkasillakin!

  Mistähän muualta Everestin rukkasia voi lunastaa kuin Stadiumista? Täällä ei ole ko. putiikkia :) Ja hinta oli? :) Reimatecciä tietty saa, mutta huokeammat voisi ostaa mielellään rinnalle :)

  VastaaPoista
 18. Kiitoksia tästä hyödyllisestä testauksesta =)

  VastaaPoista
 19. Mä voisin lisätä tuohon vielä Lassietecin välikausirukkaset. Oli tänään kuopuksella 1,5 tuntia ulkona kädessä, alla villalapaset. Eikä tehnyt mitään muuta kuin huljutti rukkasia vedessä. Kädet oli täysin kuivat ja rukkaset sisäpuolelta. Mä tykkään siirtyä tässä vaiheessa jo välikausirukkasiin + lapasiin. Jos vähän fuskaavat vettä niin se villalapanen pitää kuitenkin käden lämpimänä.

  Mutta tosiaan, hyvä testi, Everestia meillekin sitten ensi talvena :)

  VastaaPoista
 20. kiitos, tosi mielenkiintoinen postaus. Mitkä liikkeet nuita everestejä myy? En ole koskaan kuullutkaan tuosta merkistä. Meillä kahdet molon rukkaset olleet käytössä tänä talvena ja pitävät hyvin vettä. Tosin nuo kuluneemmat ei enää täysin.

  VastaaPoista
 21. Kiitos hyödyllisestä postauksesta!

  Mä olen ite todennut että parhaimpia on ihan perus kurarukkaset marketeista.

  VastaaPoista
 22. Meillä on reimatec+ rukkaset toimineet parhaiten.:) Yhdetkin on esikoisella ollut nyt kaksi talvea käytössä ja yhä pysyy vedet ulkopuolella. Lisäksi annan reiman rukkasille plussaa puettavuudesta ja siitä, että ne pysyy parhaiten kädessä. Myös vauvojen vetoketjulliset rukkaset on meillä hyvikis todettu. Molo kidsin rukkaset oli myös talvella hyvät. Kesti hyvin käyttöä ja piti sormet lämpiminä. Toinen molo kids rukkanen vain hukkui jonnekin, joten lätäköissä ei näitä ehditty uittaa.

  (Meillä testattu Jonathan teddy, Jonathan tähti, Lenne, Lindex, Everest, Rasavil, KappAhl, molo kids.)

  VastaaPoista
 23. Tää oli tosi hyvä postaus, tietää mitä ensi talveksi kannattaa ottaa kokeiluun. Tosin meillä nuo samaiset TähtiJonathanit kyllä kastuivat nyt ihan pelkässä kosteassa hangessa möyriessä vaikka reikiä tai suurempia kulumia en niistä löytänyt. Nyt ostin kevääksi testiin Lassien hanskoja, joissa pitäisi olla vedenpitävä sisähanska, saa nähdä toimiiko. Itse olen viime päivinä pukenut suosiolla lapsille kurarukkaset vk-hanskojen päälle kun lätäköissä uivat, niin pysyvät kädet taatusti kuivina. :)

  VastaaPoista
 24. Minä ostin Reimatec+ polku vk-hanskat, uutuusväri ruskea. Eilen ekaa kertaa kädessä ja heti toinen hanska vuoti. (sisällä oli sormikkaat, joista näki, ettei mitään sormien hikoilua ollut, tämä siis tarkennuksena epäilijöille). Hinta 25,90. Takuuvaihtoon siis lähtee. Ärsyttää tuo vaivannäkö. Saati jos jemmaa jotain hanskoja pitkään esim. värin takia ja on vialliset niin voi käydä niin, että jos ei pidä vettä, niin ei saa enää uusia tilalle :/

  VastaaPoista
 25. Kiitos postauksesta! Tästä on meille kaikille vanhemmille hyötyä!

  En ole ehtinyt tarkemmin katsoa blogiasi, että oletko postannut jo jotain samantyyppistä juttua koskien välikausipukuja. En vielä ole ostanut pojalle pukua, mutta nyt alkaisi olla ajankohtaista. Mietin vaan pukujen hintaa ja varsinkin laatua. mutta taidampa nyt tutkia blogiasi lisää. :)

  Aurinkoista kevättä ja kiitos vielä postauksestasi!

  VastaaPoista
 26. Meillä on ollut Rasavilin talvikintaita, ja taitaa olla jotkut Jonathanit myös. Mutta ei olla kyllä vesikeleillä käytetty, vaan silloin käytössä fleecevuoriset kurakintaat. Ainakin meidän tytöllä pysyy plussakeleillä kädet lämpöisinä niissä. Tosin eivätpä nekään aina pomminvarmasti pidä vettä... Laitan niitä päiväkotiin aina kahdet mukaan. Useimmat mallit saa käännettyä, ja fleecevuorin otettua kintaan ulkopuolelle kuivumaan.

  VastaaPoista
 27. Hauska postaus !

  Talvirukkasten ei meillä tarvitse olla vedenpitäviä, mutta välikautena eli nyt kyllä. Poika käyttää Jonathania ja Lassieta, kummatkin hyviä ja pitävät veden.

  VastaaPoista
 28. Kiitos, oli tosi hyödyllinen testi.

  VastaaPoista
 29. Mielenkiintoinen testi!

  Meillä PO.Pin rukkaset ovat pettäneet nyt nollakeleillä ihan täysin. Kastuvat sisustaa myöten pienen leikeissä, vaikka piti olla vedenpitävät.

  Everest korvan taakse ja ensi talveksi niitä! :)

  VastaaPoista
 30. Mahti postaus! kiitos siitä.

  -piikkisiili

  VastaaPoista
 31. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Olisi kiva jos nostaisit sen tai viittaisit siihen syksyllä kun talvivaatteiden hankinnat taas ajankohtaisia.

  VastaaPoista
 32. Olipas tosi hyvä postaus - olit nähnyt kovasti vaivaa kun testasit nuo kaikki!

  Täytyy laittaa korvan taakse syksyksi nuo tiedot, kun pikkumies ei vielä tarvitse rukkasia.

  VastaaPoista
 33. Meillä on ollut noi "tähtikappikset" käytössä n. pari kuukautta ja ihan kamalassa kunnossa ovat sen käytön jäljiltä.

  VastaaPoista
 34. Oot kyllä jaksanut nähdä paljon vaivaa rukkasia testatessa ja vielä enemmän siitä, että olet jakanut kaiken blogissasi. Kiitos! Luotetaan testiin kun lähdetään rukkasostoksille ja myös siihen, että samoihin merkkeihin voi luottaa myös välikausihanskoja ostaessa.

  VastaaPoista
 35. Moni kommentoikin aiempaan postaukseesi että valita ihmeessä Metsolaan noista Molon hanskoista! Minä toistan samaa :) Mielestäni tosi törkeetä keksiä tarinaa vedenpitävyydestä ja teippauksista... Kyllä heillä myyjänä pitäisi olla parempaa tietoa, tuskin valmistaja heille on näitä vääriä tietoja antanut?

  -josefin

  VastaaPoista
 36. Anni:stadiumilla taitaa olla nettikauppakin:)

  VastaaPoista
 37. Meil on tähti jonathanien kanssa ollu tuuri peliä :( kahdet pitää ja kahdet ei.
  Ne jokka ei pidä on talvirukkaset ja toiset jokka ei pidä on vk ja ne kahet jokka pitää on molemmat vk.

  VastaaPoista
 38. Heips vaan kaikille! Kiitokset kommenteista ja kokemuksista kaikille! :)
  Niinhän se vaan menee, että aina ei käy kokemukset yhteen. Niin ja varmasti riippuu tämä vedenpitävyys paljon niistä pesukerroista sekä kulutuksesta.

  Nämä minun testirukkaset oli osa pesemättömiä ja osa 1-2kertaa pesty, ei siis mitään hurjaa pesemistä. Meillä talvirukkaset ei yleensä pojilla haise, eivät ilmeisesti juurikaan hikoile käsistään ja likaantumaanhan nuo ei talvella muuten juurikaan pääse.
  Joten siitäkin syystä meillä pesukertoja on vähän.
  Pesussa ne ominaisuudet monesti kärsii.

  Mutta tosi hyvä jos tästä sai edes jonkunlaista suuntaa. Lupaan nostaa tämän esille ensi talven alla. :)

  VastaaPoista
 39. mami75; Meillä ei pojilla juurikaan kädet hikoile, harvoin haisee rukkaset tai hanskat.
  Joten tosiaan se 1-2kert. talvi pesen ne.
  Niin ja ihan oikeinpäin pesen ja ripustan sitten yhdestä sormenpäästä kuivamaan että vesi pääsee sisältä valumaan pois.
  Noita hansikasmalleja on tosi vaikea kääntää ja toisekseen sitä ei suositella ettei ne vedenpitävät sisäkäsineet/teippaukset kärsi.
  Eli rukkasiakaan en usein käännä, mutta joskus kyllä. :)

  Anu & sufee; Varmasti on Everesteissä mallikohtaisia eroja. Minä olen ostanut vain niitä joissa on maininta että on se vedenpitävä sisäkäsine.
  Tähti Jonathaneista on muuten hurjan paljon eriävää mielipidettä, en tiedä sattuuko heille sitten paljon "maanantaikappaleita". Meillä Jonathania on ollut tosi monet ja yhdetkään ei ole tuossa tähtimallissa vielä vuotaneet.

  Niinu; Hyvin testattu siis, olisi minunkin pitänyt laittaa pojat töihin. ;D

  Unikuu; Kuravaatteita meillä ei ole ollenkaan, joten niistä en pysty kokemuksiin pohjautuvaa testiä tekemään. ;)
  Kumppareitakin meillä on aika vähän ollut, koska goreissa suurimmaksi osaksi mennään.
  Mutta voin toki laittaa meidän Reiman ja Crocsin kumppareista kokemukset jossain vaiheessa, kun on niitä enemmän pidetty. :)

  poikien äiti; Rasavil rukkasia ei meillä ole muuten koskaan edes ollut, aika jännä koska olen kuullut niistä hyvää. :)
  Kulutuksen kestävyys onkin sitten toinen juttu. Meillä ei muuten pienillä kulu juurikaan rukkaset, en tiedä eikö ne osaa niitä kuluttaa vai mikä on. ;D
  Isoilla kuluu ja tosiaan ainoat mitkä kestää on nuo Reimatec+ ja Everest hansikkaat.

  Wiltsu; Laitetaanpa korvantaa. ;)

  Mari A. & Anonyymi; Meillä ei ole noita Kappahlin tähtirukkasia pesty kertaakaan, eli voi johtua siitä että ne kesti sitten minun upotustestin. Pitää katsoa tilanne ensi talvena, kun nuo menee vielä silloinkin ja tulee sitten varmasti pestyä.

  Anni; Anukin tuossa jo vinkkasi että Stadiumilta löytyy myös nettikauppa. :)
  Hintaa en nyt tarkkaan muista, mutta jotain 10-15e välillä se minusta oli.

  Katja; Hyvä tietää että Lassietec kestää myös. :)

  Meeri; Stadium (urheilukauppa) myy Everestiä, ei taida muualla ollakaan. Niin ja tosiaan nettikauppa löytyy myös. :)

  Helmi; Minäkin luotan Reimateciin, aina on kestäneet ja meilläkin niitä on ollut jo vuosia. :)

  Anonyymi; Ehdottomasti kannattaa valittaa, kyllä niiden kuuluu pitää vettä ja tosiaan hinta on niissäkin aika kova..

  Anonyymi; Välikausivaatteista en ole samanlaista testiä tehnyt, talvihaalareista kirjoittelin alkutalvesta kokemuksia, mutta sekin vain muutamasta.
  Kiitos vinkistä, voisin tehdäkin jossain vaiheessa, mutta en taida nyt ihan heti ehtiä.
  Aurinkoista kevättä sinullekin! :)

  josefin; Niinhän se on, pitäisi varmaan valittaa. Täytyy myöntää että olen aika huono valittamaan. ;D
  Mutta tosiaan heillä on ihan väärää tietoa ja se pitäisi oikaista.

  VastaaPoista
 40. Postaus ei varsinaisesti liittynyt kurarukkasiin, mutta meillä pääsi eilen todelliseen testiin reiman tummansiniset vuorelliset kurarukkaset. Lapsi niillä onnensa kukkuloilla leikki, loiski ja sotki lätäköissä puolitoista tuntia ja lopputulos, hanskat sisäpuolelta täysin kuivat! Voin siis suositella. Vanhemmalle lapselle ostin eilen Hans Companyn vuorelliset kurahanskat joita päästään tänään testaamaan, toivoisin siis vielä samanlaista testausta mahdollisesti kurarukkasista myös!! =)

  t.Anonyymi Mikkelistä

  VastaaPoista
 41. Kiitos upesta postauksesta!! Tästä oli varmasti apua monelle!!

  Meillekkin siis voisin everestiä ostaa ensi talveen. :)

  Reimatec sormikakat/rukkset on ollut meilläkin jo monta vuotta käytössä ja yhtään kertaa en ole joutunut pettymään. Ovat myös lasten suosikit. Helppo pukea ja pysyvät hyvin käsissä.

  VastaaPoista
 42. Kiitti tosi paljon tästä postauksesta! Meillä käytössä kans useemmat everestit ja hyväksi todetut ne on meilläkin!

  VastaaPoista
 43. Mä palaan vielä Everesteihin (joka on siis Stadiumin oma, edullinen merkki, hanskojen hintalappu sanoi 12,90).

  Mä tarkistin meidän Everestit, kaksissa oli vielä lappu kiinni. Ne ovat sitä vedenpitävää mallia. Toimivat TALVELLA mainiosti ja pitivät kädet kuivina, mutta viime aikoina lapset ovat leikkineen rännin alla ja lätäköissä ja ne eivät todellakaan pidä vettä tuntien leikeissä. Eli 30 sek upotus ei ehkä kaikkea kerro. Mutta kyllä varmaan mikä tahansa kastuisi TUNTIEN upotustestissä, eiväthän ne muuten kastuisi edes pesukoneessa.

  Mutta Everestit ovat pysyneet todella hyvässä kunnossa ja pitäneet kädet lämpimänä talvella. Suosittelen niitä täysin varauksetta!

  anu

  VastaaPoista
 44. Loistopostaus! Kiitti vaivannäöstä ja perusteellisesta raportoinnista, tästä oli kovasti hyötyä :)

  VastaaPoista
 45. Kiitos rukkastestipostauksesta, tässä oli tosi kivasti paljon eri merkkejä mukana! Sun postauksen perusteella tekee mieli kokeilla Everestin rukkasia ja hanskoja ensi talvena. :)
  Päivi

  VastaaPoista
 46. Täältäkin isot kiitokset testipostauksesta! Vielä kaipaisin testitietoja välikausihosuista. Etenkin Lindexin ja Fixin välikausivaatteiden hengittävyys, kosteudenpito ja kestävyys kiinnostavat. Teillä niitäkin näytti olevan hyvä valikoima :)

  VastaaPoista
 47. heippa.
  päädyin jälleen kerran sattuman kautta sun blogiin(molo kids rukkasten vuoksi). olipa mukavaa lukea tää sun rukkastesti jas tulokset. meillä luottohanskoina juuri nuo reimatecit mutta talvella hiukan kylmät ainakin pikkuneidin käsissä joten ollaankin menty eteenpäin lassieteceillä jotka paljon edullisempia neikä siis harmita jos käytössä kuluvat.
  mutta kiitokset ihanasta blogista..
  Luen tätä jatkossakin.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)