lauantai 9. huhtikuuta 2011

Seiska veen välikausivarustus


Nyt kun päästiin kuravaatekeskustelussa hyvään vauhtiin ja pohdittiin niiden tarvetta, niin jatketaan nyt sitten niillä meidän kevätvaate valinnoilla. Meillä ei siis esikoululaiselle ole kuravaatteita, vain vedenpitäviä settejä, gorekengät ja kumpparit. En vaan koe niille hänellä niin suurta tarvetta, koska esikoulussa ulkoilee kerran päivässä (on siellä 4h) ja kotona niitä ei tarvita. Esikoulurepussa kulkee aina puhtaat vedenpitävät housut sekä rukkaset matkassa, jos tarvetta tulee. Syksyllä tämä juuri tänään 7v. täyttänyt(!) poika aloittaa koulutiensä ja kokemuksesta tiedän että sinne niitä kuriksia ei ainakaan enää laittaisi. ;)
Mutta tässä siis Oliverin (n.130cm) kevätvarustus;Tämän kevään uudet vedenpitävät Tähti Jonathan takki ja housut 134cm. Raitapipo vanhaa Jonathan mallistoa ja vihreä Reiman pipo uutta mallistoa. Vedenpitävät Reimatec+ hansikkaat viime kesän alesta ostetut ja samoin Superfit goretex kengät viime keväänä jo ostetut. Kengät menee enää kevään (koko 33).Viime vuoden KappAhlin Proxtec malliston vedenpitävä setti on isoveljen vanha, mutta vain pari kertaa hällä pidetty. Takki on 140cm, mutta pienehköä kokoa. Housut taas 128cm ja reilua kokoa.
Tupsupipo Super Yellow vasta Intersportin alesta ostettu ja toinen pipo Kappahlin viime vuotinen. Tähänkin settiin Reimatec+ hansikkaat, tämän vuoden mallistoa. Kumpparit myös uutta Reimaa.Lindexin Fix vedenpitävä takki on myös isoveljen vanha 140cm, nuo Fixin housut ostin tämän kevään mallistosta 134cm. Pipot viime vuotisia; raidallinen Kappahl ja tähti kuvioinen Lindex.
Hansikkaat samat kuin edellisessä setissä. Kengät Viking Goretex koko 34, nämä löysin 20e Cm:n alekorista.Kevyempi setti kuivammalle kelille on uutta City Jonathania, koko 134cm. Pipo viime vuoden Lindex. Puuvilla sormikkaat myös viime vuotisia; Reima ja Jonathan. Puman tennarit uutta, koko 34.Tässä kaikki kengät, näillä uskon pärjäävämme ensi syksyyn. Lenkkarit on varmaan vielä hankintalistalla ja tietty kesäkengät.

Sellaista siistimpää takkia jäin vielä miettimään, vaikka toisaalta tuo City Jonathanin raitatakki ajaa sen asian ihan hyvin. Periaatteessa tuossa on yksi vedenpitävä setti liikaa tai siis pärjättäisiin kahdella, mutta kun kaksi on isoveljen vanhoja, niin saa nyt olla sitten Oliverilla vielä. Ompahan sitten vaihtaa tarvittaessa.

Emilin välikaudesta teenkin oman jutun, niitä kun sitten onkin vähän liikaa. Jostain kumman syystä niitä tuppaa kertymään, kun pienemmille nyt vaan saa paljon kivempiä ulkovaatteita enemmän. Toisaalta hyvä syy on myös se että Emil vaihtaa vaatekokoa varmasti syksyyn mennessä. Seli seli.. ;)

Mutta hei! Muistakaa nyt viimeistään osallistua arvontaan!
Viimeinen osallistumispäivä pyörähti käyntiin tänään ja upean Kuopuksen Geggamojan setin lisäksi arvon lupaamani pienen ylläripalkinnon lisäksi.
14 kommenttia:

 1. Olipa hyvä lukea tämä postaus, sillä itselläni myöskin 7-v poika. Meillä mennään myös Jonathanin seteillä, mutta koko 122. Pohdittu myös kuravaatteiden tarpeellisuutta tuon ikäisellä ja kinaa on vähän siitä tullut. Vedenpitävillä seteillä kun liikutaan, niin ehkäpä ne kurikset voi jättää jo pienempien käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Hurjasti ONNEA <3

  Voi että kun olis tarvinnut ostaa noita Lindexin tähtipipoja varastoon!

  -Jamina-

  VastaaPoista
 3. Kivoja kaikki!

  Omilla lapsillani vierastan vielä mustaa ylä-ja alaosaa yhdessä. Mutta valikoimia katsellessa, se on pian edessä meilläkin. Teidän Oliver on pitkä poika. Meillä puoli vuotta nuoremmalle 122 on ulkovaatteissa vielä sopiva ja 116 Reimatecin takki menee ehkä pari kk. Ja poika on eskariryhmän isoimpia. Toisaalta kaveri on niin riuku, että hihan pituus riittää varmaan pitkään sen takia, kun hartioista kaikki roikkuu ;)

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea Oliverille! Kyllä kelpaa noilla seteillä ulkoilla :)

  Johanna

  VastaaPoista
 5. Kivoja settejä.

  Ja hyvin olet saanut kierrätettyä nuoremmalle.:)

  Nuo Reiman saappaat on aika mageet. En ole nähnyt niitä missään vielä livenä.

  VastaaPoista
 6. Ihania vaateita ja niin näpsästi yhteensopivia settejä. :)

  Vähän erilaisia juttua kyllä joutuu miettmään kun hankkii vaunuikäiselle välikausivaatteita.

  VastaaPoista
 7. Kivalta näyttää. Varsinkin nuo 1. ja 2. setti on tosi hyvän näköiset. Ite oon yllättäen ruvennu tykkään myös mustasta, kun sitä on niin helppo asustaa. Mutta tummansininen väri ei kyllä meille hevillä tule.

  Noista pituus asioista. Meidän just 5-v täyttänyt oli neuvolakäynnillä 127cm pitkä. Kovasti sain kaupoista ehtiä että kuravaatteet löysin oikeassa koossa, kun se 134cm sais olla vähintään.

  Meillä niille kurakamppeille on kovasti käyttöä, kun maalla ja ihan maatilalla asutaan niin täällä ei pelkkä vedenpitävyys riitä, pitää olla kuranpitävää tai ainakin helposti huuhdeltavaa. =)

  VastaaPoista
 8. Tosi kivoja settejä kaikki!
  Mistä olet löytänyt noi reiman
  tähtisaappaat kun itse en ole
  löytänyt niitä mistään...

  VastaaPoista
 9. Kivat, ajankohtaiset postit! Meillä neiti 3v1kk on päiväkodissa. Sinne on viety kurikset, mutta tädit osaavat katsoa, että lapsella on vedenpitävät vehkeet ja eivät pue kuravaatteita kuin pahimmilla keleillä. Neiti itse ne haluaa ja saa pukea siellä ja kotonakin, en todella tiedä mikä kurisfetissi hänellä on :)) Päiväkodissa kun pitää silmät auki, on voinut huomata, että kahdella lapsella meidän lisäksi oli viime talvena vedenpitävät talvivaatteet... Kaikilla vain yhdet ja samat kengät koko kauden :( Kyllä minusta kahdet olisi hyvä olla. Kaksi vedenpitävää vk-settiä meillä on ollut aina 1-vuotiaasta eteenpäin ja se riittää. Loppuaika on kuitenkin kuivaa :)

  VastaaPoista
 10. Rumbo; Kyllä minusta jo 7v. pärjää ilman, kun on vedenpitävät ulkovaatteet ja tosiaan eihän koulussa niitä kuitenkaan kovinkaan moni suostu enää käyttämään. ;)

  Jamina; Kiitos! <3
  Nuo tähtipipot on tosiaan kivoja.

  Rva Kepponen; On se, pisin esikoululainen meidän päiväkodissa. :)

  Johanna; Kiitos! :)

  Helmi; Minä löysin ne Reiman liikkeestä, kerrankin joku hyvä kauppa 120km etäisyydellä. ;)

  Reija; Totta. Esikoululaiselle saa jo miettiä kouluakin varten, että mitä siellä voi pitää. Ei enää mitään liian lapsellista katsos. ;D

  M; Sepä se, tarve sanelee ehdottomasti ehdot kuravaatteiden hankintaan. :)
  Itsekään en ole niitä vastaan, mutta kun tosian meillä taas tarvetta ei juurikaan ole.
  Musta on tosiaan kiva, mutta tummansinistä en meillekään suostu ostamaan.
  Pitkä lapsi teilläkin! :)

  Anonyymi; Reiman kumpparit on Reiman liikkeestä Lappeenrannasta.

  Suvi; Samaa huomiota olen tehnyt meidän päiväkodissa. Tuntuu kyllä hurjalta että lapsi menee yhdellä setillä koko talven, kun ne ulkovaatteet on lapsen "työvaate" niin luulisi ihmisten panostavan vähän enemmän. Enkä tarkoita että tarttee olla kallista, kunhan on edes vaihdettavaa. Etenkin tosiaan kenkiä pitäisi ehdottomasti olla vähintään kahdet, että lapsen jalka saa levätä välillä toisista ja se on kasvavalle jalallekin parempi juttu että on vaihtokenkiä.

  VastaaPoista
 11. tosi kivoja taas:)
  tämä sun blogi on ehdottomasti mun lemppari!
  siitäkin johtuen,että mullaki on eskari-ikäinen poika ja sitten vähän Emiliä vanhempi poika.
  Ei pärjätä meilläkään yksillä vaatteilla ja kotioloissa en anna pitää eskarivaatteita ollenkaan,koska me asutaan maalla ja(maatila on meilläkin)leikit on välillä todella rapaisia:)
  hanskat kastuu kolmesti päivässä ja ne pipot ja muut on aina hukassa.säästää äidinkin hermoja aamuisin,kun on enemmän valikoimaa..
  Meiltä löytyis yks kurapuku vielä joka mahtuis päälle,mutta eihän se enää pojalle kelpaa..:)

  VastaaPoista
 12. Nuo setit on ihania.Toivottavasti osais vaatettaa omatkin pojat yhtä hienosti.Vielä kun sais vähän täydennystä välikausi vaatteisiin,olisin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 13. Kivat setit. Meillä eskarilaiselta löytyy kurahousut, mutta en tiedä tuleeko niitä tänä keväänä vietyä päiväkotiin.

  Nuo reiman saappaat ovat tosi hienot.

  VastaaPoista
 14. Kivoja settejä, hienosti kaikki mätsäävät yhteen! :)

  Jäädään odottelemaan innolla vielä kuopuksen kevätvaatteita! :)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)