torstai 7. huhtikuuta 2011

Lits Läts LätäkköMeidän pojista kukaan ei ole koskaan ollut sellanen lätäköihin syöksyjä, ei myöskään Emil. Yleensä ne nätisti menee siihen lätäkön viereen kauhomaan lapiolla kuravettä sankoon. Ilmeisesti ei pienen ihmisen mieleen ole tullut että sinne saisi mennä räpiköimään, varsinkaan kun aina autolla jonnekin lähdettäessä hoen kiertämään lätäköt. ;)
Nyt useampana päivänä ollaan käyty sitten treenamassa lätäkköuintia. Ihan ekan kerran pieni seisoi lätäkön reunalla katsoi minua olenko ihan tosissani, kun sanoin että mene vaan hyppimään.
Mutta nyt se jo sujuu, kun vaan muistaisi vielä sen eron että milloin mennään kotiovelta suoraan autoon ja milloin ne lätäkköleikit on sallittu..Tuossa arvonnassani minulle on tullut hurjasti kivoja juttupyyntöjä, kiitos hurjasti niistä! Lupaan kirjata kaikki ylös ja tarttua niihin kevään mittaan.
Yksi testipyyntö on tullut sade/kuravatteista ja kumppareista. Haluaisin tarttua siihen, mutta ihan rehellisesti meillä ei ole vuosiin käytetty kurahousuja, sadetakkeja tai kurarukkasiakaan.
Meillä on korvattu ne vedenpitävillä ulkovaatteilla ja goretex kengillä. Koska pojat on ollut aina kotihoidossa, niin ei ole päiväkotia vartenkaan tarvinnut niitä kuravaatteita hankkia.
Esikoululaisen mukana tuli syksyllä ja nyt toive kuravatteista, mutta en aio niitä hankkia. Oliver on esikoulussa vain 4h päivä ja kaikki hänenkin ulkovaatteet pitää vettä. Hoitajat ymmärsi täysin asian ja tietää ettei Oliver niitä tarvitse (taitaa olla ryhmässään ainoita joilla on ne vedenpitävät ulkovaatteet, olen seurannut naulakoita ja yksi toinen lapsi taitaa lisäksi olla). Meillä kun on useampi vedenpitävä setti että voi sitten vaihtaa tarvittaessa.No on meillä kumpparit Emilille ja Oliverille.
Aiempina vuosina niidenkin käyttö on jäänyt vähälle, mutta nyt taidetaan kevätloska mennä niillä. Kummallekaan kun en kevääksi ostanut varrellisia goreja.Kuravaatteiden asiaa ajaa Emilillä nyt loskaisen alkukevään tämä Lindexin fleecevuorellinen kumipuku. Ostin sen jo viime syksynä, mutta oli silloin turhan reilu. Kokona takissa 110cm ja housut 104cm.Ostin myös peräti yhdet kurarukkaset kokeiluun; Didriksonsin fleecevuorelliset Prismasta.Kumppareina Crocsit ja päässä Kappahlin pipo.
Päivän tunnin mittaisen "uintireissun" tuloksena kuoriutui täysin kuiva poika. Eli tuo Lindexin edullisempi setti toimii siinä missä Ticketin vastaava. :)

Pienempien poikien välikausivaatteet on tulossa esittelyyn lähipäivinä, niitäkin on kyselty.

Muistakaan myös osallistua vielä arvontaan!
Pari päivää aikaa ja sitten arvotaan.
36 kommenttia:

 1. Ihania kuvia lätäkköleikeistä! :-)

  Kuravaatteista:
  Sadetakilla ei ole niin väliä merkillä tai ominaisuuksilla, ne tuppaavat säilymään parhaiten kun joutuvat vähemmälle koetukselle.
  Kurahousujen tulisi olla sopivan reilut. Pienemmillä (päiväkoti-ikäisillä) ehdottomasti henkselimalliset. Napakat jalkalenksut ja hyvä istuvuus vyötäröltä ovat tärkeitä ominaisuuksia. Reiman kurahousut ovat malliltaan hyvät ja jalkalenksut säädettävät, tosin materiaali ei ole kovin kestävää eli pieniä reikiä tulee helposti. On tullut ostettua myös Aarikan Allu-kurikset, mutta niitä en suosittele mallin takia: eivät istu vyötäröltä ja painonapit, jolla vyötäröä säädetään eivät pysy kiinni. Myös jalkalenksut olivat niin onnettoman isot ilman säätömahdollisuutta, että pätkäsin ne alkuunsa ja ompelin napit lahkeisiin napinläpikuminauhaa varten. Materiaali kyllä vaikuttaa kestävältä. Didriksonin kurahousujen malli on muistaakseni melko samanlainen kuin Aarikan. Rukan kurahousut lienevät parhaimmat ja kestävimmät mitä olen seurannut, omalle lapselle en ole vielä ostanut.
  Kurahanskat joutuvat kovimmilla. Reiman kurarukkasia en suosittele ollenkaan, meillä on kulunut tänä keväänä jo kahdet rei'ille. Materiaali ei vain yksinkertaisesti kestä. Didriksoneja meillä on ollut ja kestivät kohtalaisesti. Nyt on kohta viikon ollut testissä Rukat ja töistä saamani kokemuksen mukaan ne voisivat olla kestävimmät. Ja kurarukkasista se vielä, että vuorettomat ovat parhaimmat kuivumista ajatellen...jos sattuvat jotenkin kaatumaan sisältä. Ja vuorettoman alle saa sään mukaan sopivan käsineen.

  Mitähän kokemuksia muilla on?
  Woops

  VastaaPoista
 2. Suloinen <3

  Meillä on tuo setti jäänyt melkein pitämättä, kun tilasin samoihin aikoihin sen Elloksen sadehaalarin ja sillä ollaan menty.

  Nyt tosin kun saa toivottavasti kohta alkaa pitämään ohuempaa vaatetta, niin kyllä päiväkotiin on pakko pistää kurahousut, se piha on aivan vellinä.

  Huomasin tuosta kalenterista, että joku on onnitellutkin hieman etuajassa :D

  -Jamina-

  VastaaPoista
 3. mun pitää varmaan lapsia "uimapuku" kaupoille!
  meidän tiksun rubberi ei pidäkkään vettä enää jostain syystä pohkeiden sisäsaumasta!
  eikä mimo nyt ole laskenut mitään betonitankoja haarukset levällään se päällä. :(
  kovasti uimista hänkin kun diggaa niin viimeksi oli kaikki pöksyt polven alta märät!

  VastaaPoista
 4. Vähän pääsi naurattamaan tuo, että sait komentaa poikaa lätäkköön =) Meillä molemmat ovat lätäkössä ennen kuin itse ehdin ovesta ulos. Siksi taas meillä paras kevät- ja syysasu on kumpparit, kurahanskat ja rubber-puku. Muuta ei oikeastaan tarvita, paitsi siistimpään menoon toinen takki ja kengät. Kantapään kautta ovat oppineet, että näissä virallisimmissa ei kannata hyppiä lätäkköön.

  VastaaPoista
 5. Kiitti vinkistä, täytyy ensi kerralla testata myös tuota Lindexin kurapukua! :)

  Pienten miesten välikautta jään odottamaan vesikielellä ;)

  VastaaPoista
 6. Tuo on muuten todella ärsyttävää kinata päiväkodin kanssa siitä tarviiko meidän eskarilainen kuravaatteet vaiko ei.Meillä myös kaikki ulkovaatteet vedenpitäviä hanskoja myöten mutta hoitajat eivät tunnu ymmärtävän mitä se tarkoittaa.Hokevat kokoajan et tarvii kurikset päälle.Poikakin yrittää valistaa heitä:) mut ei auta.Meidän eskarilainen on nykyään myös sen 4h vain hoidossa.Eivät anna pojan leikkiä ulkona jos ei ole kuriksia,eilen tihkusateessa pakottivat pukemaan sadetakin päälle,vedenpitävän takin päälle.Huh huh sanon minä.Ja reimatec+ hanskojen päälle vielä kurahanskat...Olen niin ärsyyntynyt tuon päiväkodin toimintaan!!Olen myös huomannut että muilla eskarilaisilla on ihan perus ulkovaatteita joihin tosiaan tarvii kurikset päälle.Ihmettelen kyllä vanhempia jotka ei halua satsata kunnon ulkovaatteisiin lapsilla,hehän ulkoilevat normaalisti todella paljon!meidän pihan mammatkin aina valittavat ettei iltapäivästä voi enää ulkoilla kun aamupäivän ulkoilun jäjiltä puku vielä märkänä...Itsellä kuitenkin on esim. kallis goretec asu päällä....meillä ei koskaan ole säästelty lasten ulkoiluvaatteista,varsinkin kun meillä ulkoillaan säällä kuin säällä ja paljon!

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla, että Lindexin kurapuku toimii. Voisin vaikka harkita meillekin. Onko nuo housut henkseli vai vyötäromalliset? Minusta isoin ongelma on aina siinä, että puku hörppää vyötäröstä vedet sisään.

  Sitten tuohon päiväkotiasiaan. Eli itse päikyssä työskennelleenä voin sanoa, että ne kuravaatteet ei välttämättä laiteta päälle siksi , että haalari ei kestäisi vettä, vaan siksi että lasten rypiessä ulkona he kantavat tuhottoman määrän ulkovaatteiden mukana hiekkaa sisälle. Meillä päikyssä kura aikaan laitettiin lapset ovelle jonoon ja suihkutettiin puhtaiksi/ riisuttiin ne kurtsut ovella ennenkuin päästettiin lapset sisälle. Näin saatiin eteinen pysymään edes vähän siistimpänä. Samasta syystä suosittelimme gore kenkien sijaan saappaita, koska nekin saattoi suihkuttaa ennen sisälle menoa. Kestäähän gore siis vettä, mutta varresta ovat sen mittaiset, että vesi menee helposti nilkasta sisään.

  Ihanan pirteät muuten noi keltaiset saappaat!

  VastaaPoista
 8. Meillä tytöt ovat olleet kovia rapakoissa räppääjiä. Poika on ennemminkin sellainen lätäkön reunalla kauhoja, eikä ole niin hirveen innostunut pomppimaan lätäköissä, vaikka olisi minkälaiset varusteet.

  Kurahousut ovat olleet kaikilla lapsilla päiväkodissa käytössä, vaikka ulkovaatteet ovatkin olleet kosteussuojattuja. Kurikset on sitten helposti voinut jättää päivikseen, ja puhtoinen lapsi on lähtenyt kotiin mukaan. :)

  Ja kiva oli tuo sun aiempi postaus (rukkastesti). Teillä ainakin riitti materiaalia, mitä testata. Meillä on lapsilla ollut käytössä lähes yksinomaan Hans Companyn kosteussuojattuja käsineitä.

  VastaaPoista
 9. Meillä myös lindexin kumipintaiset housut, hyvin on pärjätty. Lahkeiden alaosat tuntuu hieman kosteilta kunnon "uimisen" jälkeen. Tytöllä lotta&lassi merkkiset vastaavat jotka ei pidä vettä niin hyvin mutta nekin varsin ok.

  Toissa vuonna meillä oli ticketin rubberrain puku fleecevuorella ja oli tämän tästä märkä, eikä myöskään kestänyt kulutusta. Kumipintaan tuli yksi jos toinenkin kohta josta kumi kului pois, nuppineulan nuppipään kokoisia mutta kuitenkin.
  Muuten olen ollut tyytyväinen ticketin vaatteisiin.

  Viiden äiti pirkanmaalta

  VastaaPoista
 10. Meillä on nuo didriksonin vuorelliset rukkaset ja eilen olivat käytössä. Tosi hyvin piti veden, vaikka ajattelin että saumoista kuitenkin tulisi läpi. Ja lisäksi alla ei ollut mitään lisälämmikettä ja kädet olivat lämpimät vaikka niitä oli uitettu rapakossa pitkän aikaa :)

  VastaaPoista
 11. Meillä keskimmäinen on kuralammikko kroolauksen kuningas. Lammikoissa juostaan, hypitään, istutaan ja myös maataan. Mielettömällä muistuttelulla ja pienillä rangaistuksilla olen saanut pojan lähes lopettamaan kuraveden juomisen :)

  Pojalla on päiväkodissa Ticketin Rubber rain with fleece, Reimatecin haalari ja kurahousut, 2 kurahanskat. Mietin toisten talvikumppareiden hankintaa. Päiväkodin henkilökunta on todella tyytyväinen varusteluun, poika saa läträtä sydämensä kyllyydestä.

  Mutta joo, mä tykkäisin kyllä, jos meidänkin lapset pysyisivät lätäkön reunalla. Onneksi sentään esikoinen ja kuopus eivät ole samanlaisia kuravesisankareita.

  VastaaPoista
 12. meillä ainakin nuori mies koko ajan syöskyy lätäköihin. Vaikka pukis kuinka tuntuu että aina hörppää jostain vettä ja sisä vaateetkin on ihan märkiä.
  Ihanaa aikaa tää kevät siis =D
  Mukavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 13. Hauskoja uinti kuvia. Tosi ihanan värinen tuo Lindexin setti.:)

  Meilläkään ei niitä kurahousuja ole ja maanantaina kerhopäivän jälkeen poika sanoi, että hänelläkin olisi pitänyt olla kurahousut, kun kaikilla muillakin oli. Selitin hänelle, että haalari kyllä pitää vettä, eikä kurahousuja tarvita. Tiistaina sanoi sitten kerhotädeille, että "tässä haalarissa on jo kurahousut".:D

  Mä olen sanonut pojalle, että goretex-kengät ja kumpparit tykkää lätäköistä. Yleensä tarkistaa aina, että mitkä kengät on jalassa ennenkuin menee lätäköihin hyppimään.:)

  VastaaPoista
 14. Olen ihmetellyt samaa miksi ihmiset käyttää lapsillaan erikseen kurahousuja kun nykyään on niin hyvät vedenpitävät välikausivaatteet olemassa.
  Helpottaahan se pukemistakin kun ei tarvi niin monta ulkovaatekertaa vetää ylle.
  Kurahousut on sitäpaitsi aika kankeat kun alla on vielä tavan ulkovaatteet.
  Mut kukin tyylillään ;)

  VastaaPoista
 15. Meidän molemmat pojat uivat lätäköissä. Käytössä on ticketin rubberit fleecellä ja kurahousuja ja -rukkasia ja kumisaappaat.

  Paras kurahousumerkki on mielestäni Rukka. Muitakin ollaan testattu, mutta ei ole Rukan voittanutta löytynyt. Rukan kurarukkasista en tykkää, koska ovat meillä ainakin olleet huonon mallisia ja kiristyskuminauhaa ei saa säädettyä tarpeeksi kireälle. Kestävimmät kyllä olisivat. Parhaimmin meillä sopivat käteen Reiman kurarukkaset, mutta ne ovat helposti rikki. Pari vuotta sitten oli Didriksonit, sekä vuorelliset että vuorettomat, mutta eivät pitkään vettä pitäneet. Lisäksi merkkipainatus lähti irtoamaan todella nopeasti, mutta se ei käyttöä tietenkään haitannut.

  Niin ja lisään vielä, että meillä ulkovaatteet ovat kosteussuojattuja, mutta silti tykkään noille kuravelleissä räpiköijille kurikset laittaa. Pysyvät siten haalarit puhtaampana.

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 16. Kurahousujen käyttötarve riippuu vähän käyttäjästä ja käyttäjän iästä. Vedenkestävää haalaria en haluaisi pestä liian usein, joten karmeimmilla kurakeleillä on mielummin Rubberi päällä, koska vedenkestävä haalari pinttyisi niin likaiseksi ettei suihkuttelu riitä. Rubberit saa huuhdottua kätevämmin. (alla fleeceä tai villaa, ei sitä vedenkestävää pukua). Kovin pienellä lapsella kurikset on mielestäni kätevät, koska suorastaan ryömii siellä kurassa.

  VastaaPoista
 17. Meiltä löytyy kans tuo pipo. Mua ärsyttää kun mun tyttö juuri täyttänyt 4v. käyttää 116 cm ja tosi monessa mallissa 116 cm on vyötärömalliset ja mä tahtoisin niin käyttää lapsella henkselihousuja.

  VastaaPoista
 18. Meilläkään ei kurahousuja ja saappaita kauheasti käytetty silloin kun lapset olivat kotihoidossa. Ovat nyt ekaa kevättä päiväkodissa ja ymmärrys on tältä(kin) osin kasvanut. ;) Meillä ei lapsilla muita olekaan kuin vettä pitäviä pukuja, mutta olen silti tyytyväinen päiäkodin käytäntöön pukea lapsille pihalle kurikset ja saappaat. On paljon helpompi riisua kuravaatteet ja viedä autoon puhdas ja kuiva lapsi, kuin märässä ja kuraisessa puvussa oleva. Ja säästävät kyllä pukujen ominaisuuksia, kun niitä ei tarvitse pestä niin usein.

  Valistakaas tyhmempää mikä virka noilla kumipuvuilla on? :D Eikö ne ole tolkuttoman kuumat ja hengittämättömät? Meillä on varsinkin esikoinen sellainen hikipää, etten voisi ajatellakaan ostavani hänelle tuollaista pukua, pelkät kurikset vk-puvun päällä tahtoo olla liikaa jos aurinko yhtään lämmittää.

  VastaaPoista
 19. en minäkään käyttänyt kuravaatteita kun olin lapsen kanssa kotona, mutta kun haen hoidosta autolla, on kurahousut paljon kivempi suihkuttaa ja jättää hoitopaikan kuivauskaappiin, kun iskeä hiekkainen lapsi ja 10kg hiekkaa auton turvaistuimeen. So simple

  VastaaPoista
 20. Meiän päiväkodissa käyttää kaikki kuravaatteita oli vedenpitävät vaatteet tai ei. Tämä on perusteltu ihan sillä että kaikilla ei ole varaa kalliisiin vedenkestäviin haalareihin. Ja olisi kurjaa että joku lapsi joutuisi tilanteeseen että hänellä on niin huonot vaatteet että tarvii kuravaatteet. lapset kun osaa olla julmia. Lisäksi kunnon uimiseen en usko minkää haalarin riittävän goretexien kanssa. Meillä on laadukkaat ulkoiluvaatteet, mutta ei silti napista kuravaatteista :) Pysyy ne haalaritkin parempana.

  VastaaPoista
 21. Just tänään kopeloin lindexillä noita housuja ja pähkäilin, että pitääkö ne vettä, kun lapussa lukee että ne on vettähylkivät! En sitten uskaltanu ottaa, kun myyjäkään ei tiennyt niiden vedenpitävyydestä tuon taivaallista. Voi itku, ois pitäny ottaa ne!

  VastaaPoista
 22. Meillä 1,5v oikeesti ui lammikoissa mahallaan ja kyllä siinä menossa kastuu läpi niin ticketit kuin reimatecitkin. Tänä keväänä meillä ollu käytössä molemmilla isoilla (toinen 3v) elloksen kumipintaiset kokohaalarit ja olen kyllä erittäin tyytyväinen! haalarista kuoriutuu kuiva 1,5v poika kun sisälle mennään ja hintakaan ei päätä huimannut kun lähtö rapiat 37e ja siitä pois 50%!

  Ja saman olen todennut vikingin gore kengistä että ei kestä lätäköissä seisoskelua ja pomppimista kuivina! Eli kumisaappaat ehdottomasti käytössä täälläkin!

  VastaaPoista
 23. Ihana piristysruiske nuo keltaiset kumpparit ja rukkaset :) Pakko kysyä miltä nuo crocsin saappaat vaikuttavat? Itse ihastelin kerran siellä kaupassa vastaavia vaaleanpunaisia mutta jäin miettimään että ovatko hyvät/tukevat jalassa?

  VastaaPoista
 24. Meillä on ollut useampana vuonna noita Lindexin fleecevuorattuja, mutta nyt en löydä niitä meidän seudun liikkeistä. Lisäksi viime vuoden alesta hankitut eivät yhtäkkiä pidäkään enää vettä, vaan sekä polven että pepun saumat päästävät veden läpi. Aiempien vuosien housut ovat toimineet kuin unelma, joten onkohan näihin tehty joku muutos? Siirryttiin sitten käyttämään T2H:n rubber raineja, mutta onhan se nyt hirveän paljon hankalampaa pukea useampi kerros vaatetta.

  VastaaPoista
 25. Luin noita kommentteja ja mietin että ei meilläkään kyllä istuta lätäkössä "tavallisissa" vk-housuissa vaikka vedenkestävät ovatkin! Välillä olenkin miettinyt että mitä järkeä kaikkien on olla niin viimeisen päälle "vedenpitävää" jos kuitenkin kurahousut laittaa. Eli juuri niin miten itsekin teen "väärin". Mutta ehkä se on pakko vaan silloin laittaa kun tosiaan istutaan siellä rapakossa, niin vähän ikävä autoon tmv mennä sitten niillä likaisilla vk-housuilla. ..

  Meillä on laitettu nyt Trollin kurapuvun päälle kurahousut päiväkodissa!!! Ja sanoin että ei tarvi laittaa mutta kun R haluaa kun muillakin on! Että vuorostaan niin päin. Eipähän ainakaan kiusata jos on ainut jolla EI ole kuriksia :D

  VastaaPoista
 26. Hei, kiitokset teille kaikille kokemuksista! Nyt tästä siis napsikaa mukaan hyvät ja hunot kokemukset kuravaatteista kiinnostuneet. :)

  Woops; Tosi kiva kun jaksoit noin pitkästi kirjoitella kokemuksiasi, niistä on taatusti monelle hyötyä. :)

  Jamina; No hei, ei ne nyt niin paljon aikasemmin tullut. Lauantaina on jo virallinen päivä! ;)

  Hanna; Meilläkin oli vuosi sitten Tiksun rubberi, mutta täytyy sanoa että tykkään malliltaan tästä Lindexin enemmän. Istuu nätimmin nuo housut hoikalle muksulle. :)

  Jatkan kommentoihin vastaamisia hetken päästä...

  VastaaPoista
 27. Mari A. ; ;D Joo meidän pojat kun ei todellakaan ole sieltä uskaliaimmasta päästä. heh.
  Silti Emil aina niissä paremmissa yrittää kävellä jokaisen pienen lätäkön, isommat sentään karttaa.

  Nanna; Tulossa pian, kun vaan ehtii. :)

  3 x mami; Olen niin samaa mieltä kanssasi!
  Meillä on täällä kanssa joutunut alkuun aina useaan kertaan jankuttamaan, että meillä on kaikki ulkovaatteet vedenpitäviä, eikä tosiaan tarvitse niitä kuravaatteita.
  Olen myös sanonut että saa sitten ihan reilusti leikkiä lätäköissä, niitä ei tervitse suojella. Sitä varten minäkin satsaan kunnollisiin ja vedenpitäviin ulkovaatteisiin, käyttöä varten ne on! :)
  Meillä kulkee toiset vedenpitävät housut eskarirepussa mukana, jos vaikka onkin niin likaiset ja märät ne aamulla laitetut niin voi sitten hakiessa pukea ne puhtaat.
  Hurjaa kyllä tuo teidän päiväkodin toiminta, ei voi ymmärtää..
  Meillä sentään ymmärsivät muutaman kerran sanomisen jälkeen.

  Anonyymi; Nuo housut on vyötärömallia, mutta tosiaan henkselimalli toimisi vielä tehokkaammin.
  Meilläkin on aina pojilla esikoulussa ollut kumpparit, mutta muuten niitä ei juurikaan ole tarvittu (kun kotihoidossa on kaikki olleet esikouluun saakka).
  Eli ne on kyllä taatusti toimivammat päiväkotikäytössä kunnon kurakelillä.
  Mutta minusta yhtälailla nuo vedenpitävät vaatteet voi suihkutella siinä päiväkodin pihalla puhtaaksi. Mutta ymmärrän myös pointtisi itsekin päiväkodissa työskennelleenä että kuraa varmaan tulee vähemmän kun päällemmäisen kerroksen saa riisuttua jo ulkona. :)

  Saana; Uskon että meilläkin olisi ne kurahousut päiväkodissa, jos pojat olisi siellä täysipäiväisesti. Silloin kun ulkoiluja tulisi kaksi päivään, niin helpottaisi kummasti henkilökuntaa ja tosiaan itseä kun hakisi hoidosta. :)

  viiden äiti pirkanmaalta; Meilläkin on ollut Ticketin kumipukuja (Rubbereita), mutta tosiaan ihan hyvin ajaa asiansa nämä edullisetkin vaihtoehdot. Ei ainakaan minun kokemuksella häviä niille kalliimmille. Meillä muuten tuli yhteen Ticketin rubberiin kanssa reikä, saa nähdä kestääkö tämä Lindexin kangas paremmin.

  Nelly; Hyviltä tosiaan vaikuttaa minustakin. :)

  Rva Kepponen; Voin kuvitella että lätäköitä rakastavalla pienellä pojalla on oltava tuplavarustus. :D

  Taika; Totta, eihän tosiaan taida mikään ulkovaate mitä tahansa kestää. Kaikissa on niitä vetoketjuja yms. joista se vesi löytää tiensä sisäpuolelle.
  Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

  Helmi; Ihana! :D

  ninnu; Samaa mieltä, toisaalta taas ymmärrän jos on ihan pahin mahdollinen kurakeli, että sitten on ne kurikset..

  Äiti ja pienet pojat; Tuon pointin ymmärrän hyvin, jos haluaa ettei se ulkovaate kuraannu niin kamalasti. ;)
  Minua se tosin ei haittaa kun on vaihtosetti kuitenkin kaapissa.

  Anonyymi; Hyviä pointteja!
  Oikeesti uskon minäkin että riippuu paljon lapsesta, ulkoilumäärästä, hoitopaikasta ja siitä mistä äiti tykkää että mitä kannattaa kuhunkin kotiin hankkia. :)

  Ässä; Tuo on totta, monilla merkeillä ei ole enää henkselimallia isommille. Jonathanilla muuten on 140cm saakka. :)

  sufee; Totta tuokin, varsinkin tosiaan jos lapset on siellä päiväkodissa täysiä päiviä.
  Meillä näitä kumipukuja käytetään vain mittarin ollessa lähellä nollaa, +5 on maksimi lämpö kun tuo puetaan ja tosiaan vaan jos niitä lätäköitä on pihalla.
  Yleensä käyttöaika on siis lumien sulaessa ja syksyllä ensilumien sataessa.
  Meillä ei ainakaan pojat noissa hikoile, mutta eivät kyllä ole hikoilevaa tyyppiä muutenkaan. ;)

  Anonyymi; Totta, uskon tosiaan että meilläkin olisi pojilla ne kurikset (tai ainakin pienemmällä) jos olisi täysipäiväisenä hoidossa. Kotihoidossa niitä ei kuitenkaan tarvita. :)

  VastaaPoista
 28. jadore; Tuota en minä taas ymmärrä, ei siis millään pahalla! :)
  Mutta minusta se on aika kurjaa taas niitä vanhempia kohtaan jotka haluaa ostaa niitä vedenpitäviä ulkovaatteita hyvien ominaisuuksien takia. Sitten niiden pitäisi ostaa lisäksi kurikset vaikkei halua laittaa rahaa "turhaan", ettei muiden lapsia harmita? Menee minusta vähän yli..
  Minusta lapsille pitää vaan selittää tilanne, että toisilla on toisenlaisia vaatteita kuin toisilla, ihan yhtälailla kun meitä ihmisiäkin on erilaisia. Tässäkin asiassa kuten monessa muussakin elämässä lasten pitää mielestäni oppia hyväksymään erilaisuus.
  Kuitenkin sama pätee niin moneen asiaan lasten kasvaessakin, ettei minusta voi vaatia kaikilta samaa vain siksi ettei toiset osta. Samalla tavalla sitten voisi sanoa että kaikkien pitää ostaa vain uutena vaatteensa, ettei niitä lapsia kiusata joilla on vanhempia ja kirppareilta ostettuja vaatteita.
  Itse päiväkodissa työskennellenä voisin sanoa etten koskaan hyväksyisi tuollaista selitystä muilta hoitajilta. Mutta tämä on vaan minun mielipide. :)

  Toorie; Pitää ne, ainakin meillä pitää. Suosittelen testaamaan. :)

  Tiina; Olenkin kuullut vain hyvää Elloksen kurahaalarista, ehdottomasti pitäisi siis testata. :)

  Iita; Crocsit vaikuttaa tosi hyviltä. Paljon kertoo sekin että Emil ei haluaisi riisua niitä pois jalasta sisälle tultaessa. ;D
  Ihanan kevyet, eikä turhan leveät. Minusta tavan kumppareissa on leveämpi se varsi.

  Riikka; Näitä taitaa tulla Lindexille vain syksyisin?..
  Ai, meillä pitää vettä ainakin vielä. ;)

  VastaaPoista
 29. Eikö nuo Rubber Rainit ole yhtä hiostavia kuin vaikka Rukkan kuravaatteet?

  Onko niissä joku ratkaiseva etu vaikka Rukkan kumisiin kuravaatteisiin verrattuna?

  VastaaPoista
 30. Meillä vesilätäkköön juostaan heti kun ulos päästään ja mieluiten oikein kunnon uintimeinigillä eli suorilta mahalleen.:D Mutta kuivana ovat pysyneet meilläkin ilman kuriksia.

  Nyt kun molemmat on päiväkodissa niin on siellä on molemmilla kurikset käytössä. On se mukava ottaa puhdas lapsi autoon istumaan eikä aivan kamalan rapainen. Siinä mielessä hyvä olla vähän kuravaatetta suojana. ;)

  VastaaPoista
 31. kurakroolauksenkuninkaita löytyy meiltäkin kaksin kappalein. kotona ei olla kuriksia käytetty fleecevuorista lukuunottamatta. se on kyllä johtunut ihan laiskuudesta. päiväkodissa käyttävät ja hyvä niin, kuopuskin suorastaan istuu lätäkössä joskus koko ulkoilun ajan. ei siinä parhaimmatkaan ulkovaatteet yksin riitä. tosin olen kyllä huomannut, että meidän menossa ei ole niinkään väliä, mitä on päällä, kun lätäköissä leikitään. meno on niin kokonaisvaltaista, että aina sitä vettä jostain tulee sisälle. jos ei lahkeista (kun on jäänyt lahkeet huonosti), niin sitten kaula-aukosta (kun on jäänyt laittamatta vetoketjut kunnolla kiinni). tai sitten ihan vihoviimeisenä kastuu sukat riisuessa :D aina joutuu jotain sisävaattetta vaihtamaan näillä keleillä ulkoilun jälkeen!

  VastaaPoista
 32. Mä tota "kumipukua" olen lindexillä kattonnu ja miettiny onkohan hyvä :) Pitänee syksyllä sitten kattella jos tulis joku kiva väri :)
  Noi hanskat on kivan pirteät

  VastaaPoista
 33. Hei, meillä on lapsilla samat Didrikssonin hanskat kummallakin nelivuotiaalla ja ne on aivan loistavat!
  Itselleni ostin nuo samaiset Crocsin saappaat, joissa on yläreunassa isot reiät molemmin puolin saapasta jalkaanlaittoa helpottamassa. Ihan mielettömän hyvät ja kevyet jalassa ja jalat pysyy kuivana koiraa ulkoiluttaessa. Olin niin kyllästynyt edellisiin Tretorneihini kun ne on tosi painavat ja näiden jälkeen en enää ostakaan muita kuin ultrakevyitä saappaita.

  VastaaPoista
 34. Kiitos vastauksesta :) Ehkä mä nyt uskallan meillekin sitten samanlaiset tilata :) Mikä koko muuten Emilillä on noissa käytössä ja mikä on poitsun kengänkoko yleensä. Mietin vaan että onko 8-9koko sopiva 24-25 kokoiseen jalkaan?

  VastaaPoista
 35. Nelly; Niinhän se on. heh, ainakin pitää vettä kun on kaksi kurasettiä päällekäin. :D

  Anonyymi; Ei varmaan ole, ihan vastaavia uskoisin olevan kuin tavan kurikset. Mutta moni (minä mukaan lukien) tykkää noista siksi, että niissä on koko paketti. Eli se vuori kiinni, niin ei tartte kahta ulkovaatekertaa pukea. ;)

  PaaPii; Päiväkodissa uskon että onkin kätevät. :)

  poikien äiti; Ihan taatusti kovemmassa menossa tulee vesi läpi oli päällä mitä tahansa. Meillä on pojat tosiaan sitä rayhallisempaa sorttia, niin ehkä se selittää tämän kurahousutarpeettomuuden osittain. ;D

  ankkis; Meillä tosiaan ainakin toimii ja housuissa on minusta hyvin istuva malli, kun on se napillinen kuminauhakiristys vyötäröllä. Kannattaa kokeilla. :)

  Hipsu; Voin kuvitella että on ihan huiput itsellekin, on nimittäin tosiaan ihanan kevyet. :)

  Iita; Nuo Emilin Crocsit on kokoa 10/11 ja hänen kenkäkoko on 28. Noihin jää just 1,5cm tyhjää.
  Muistaakseni Crocsin sivulla voi valita kengät ihan koon mukaan, mutta siellä ei kyllä taideta mainita mitä tuota pienempää numeroa lukua ne vastaa.
  Meerin blogissa oli muuten juttua Crocsien koosta, kurkippas;

  http://minihimoshoppaaja.blogspot.com/2011/02/lisaa-kenkaosastoa.html

  VastaaPoista
 36. Meillä on nyt ollut vedenpitävät haalarit ja kurahousut ja kumpparit päiväkodissa. Silti molemmat tytöt ovat olleet sisävaatteita myöden märkiä lahkeista, kun tulen hakemaan. jostain kuristen lahkeensuusta se vesi pääsee hulahtaa aina läpi, kun "uivat" lammikoissa. Aluksi olin kuriksia vastaan ja ajattelin että vedenpitävät vaatteet riittää päiväkotiin, mutta ei tällaisilla supervesikeleillä.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)