keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Vettäpitävät?Kaiveltiin taas viikko sitten Molo Kids talvirukkaset käteen, ovat sen verran ohuen oloiset ettei meillä näitä yli viiden asteen pakkasilla olla pidetty. Pakkasia kesti suht pitkään, joten rukkaset pääsi kunnon käyttöön oikeastaan vasta nyt. Ajattelin että ne on täydelliset tähän nollakeliin, kun kerta vedenpitävyys on 8000mm ja saumat on teipattu. Pitäisi varmasti veden loitolla.

No mitä vielä! Täällä ei ole edes lätäköitä vielä missä Emil olisi rukkasia uittanut, pelkkää loskaa ja lunta. Niin vaan on nämä rukkaset joka ulkoilun jälkeen vuoresta noista kärkien saumojen kohdasta märät. Muualta ovat kuivat ja Emilin kädet ei ole hikoilleet, joten täytyy tulla ulkoapäin tuon veden rukkasen sisään. Varmaan tuosta sauman kohdasta. Muutenkin tuo pinta imee itsensä ihan märäksi päältä, kuten kuvasta näkyy.

Niin ja ei, en ole pilannut rukkasia kuivauskaapissa tai muussakaan lämmönlähteessä. En ole edes pessyt niitä, kun käyttökertojakin on vasta niin vähän. Himpun enemmän odotin 27e rukkasilta..
Vai mitä olette mieltä, onko meille sattunut maanantaikappaleet?
Pitääkö muilla Molo Kidsit täysin veden?
52 kommenttia:

 1. Hei!

  MiniQ:n sivuilla lukee,saumoja ei ole teipattu.Meillä on vastaavat hanskat olleet talvikäytössä alle 10 asteen pakkasella.

  Tanja

  VastaaPoista
 2. Tanja; Ai, Metsolan sivulla taas lukee että teipatut saumat. Kummaa! :D
  Tilasin nimittäin nämä sieltä ja luotin tuotetietohin, en edes lappuja tainnut lukea kun napsin ne pois, että miten se asia oikeasti on.

  VastaaPoista
 3. Näköjään nettikauppojen sivuilla lukee eri tavoilla saumojen teippauksesta.
  Meillä olevien parin hanskojen kärjissä tuntuisi olevan jotain alla. Sivusaumoissa ei ainakaan ole teippausta.

  Lapsi on pitänyt leudommilla keleillä läpi talven molo kidsin pitkävartisia rukkasia eivätkä ole vielä koskaan kastuneet sisältä. Ovat muuten yllättävän lämpimät, vaikka ohuuden takia toisin luulisi. Vesikelit on rukkasilla vielä testaamatta.
  Eivät kuitenkaan ole mielestäni ihan hintansa arvoiset. Ovat nimittäin kulahtaneet monia muita merkkejä nopeammin.
  Lapsen käyttämistä rukkasista vain minymon ovat kuluneet näitä nopeammin/enemmän.

  VastaaPoista
 4. Miulle sanottiin lastenvaateliikkeessä, että teipattuja talvirukkasia ei ole olemassa vaan päälle pitää aina vetää kurarukkaset. Olin ostamassa Ticketin hanskoja...

  VastaaPoista
 5. Oi ei :(

  Meillä falskaa näillä keleillä kyllä melkein kaikki hanskat. Reimatecin ei-kuluneet taitaa olla ainoat jotka kestää kunnolla vettä, mutta ne kyllä kuluu nopeasti ja niistä kulumista sitten falskahtelee.

  Meidän lasten Travalle Remun talvivaatteetkin falskaa lahkeiden alaosista. En ole varma hörppääkö vettä jostain vai imeekö kangas itsessään kun oikein loskassa tarpoo?

  Myös tyttären Salomonin gorekengät imee vedet läpi. Omat Pomarit on pitäneet veden, toisaalta minä välttelen lätäköitä siinä missä lapset hakeutuu niihin...

  Ärsyttää kyllä kun aina on kosteaa vaattetta kun lapset tulee sisälle kaikista vedenpitävyyksistä huolimatta. Tää keli on jotain ihan mahdotonta ton kuivana pysymisen kannalta. Toisaalta jos ei olisi kosteussuojattuja niin märkyys olisi varmaan sitä luokkaa että puristamalla vaatetta tulisi alle lammikko ;) Joten ehkä niistä kuitenkin hyötyä on.

  VastaaPoista
 6. Johan tosta kärjen saumastakin näkee ettei teippaaminen edes onnistuisi: toinen puoli saumavarasta kun on rypytettyä kangasta, niin siitä tulee liian paksu sauma jotta saisi teipattua tiiviiksi.

  VastaaPoista
 7. Meillä myös Molon hanskat näillä keleillä ihan märät ulkoa ja sisältä:(

  Jenna

  VastaaPoista
 8. Jaa-a meillä on ne lyhytvartiset ollu koko talven ja kyllä ne on veden ulkona pitäneet. Tosin nykyään ei enää, ovat jo sen verran käytetyt ja rispaantuneet kärjistä. (alkoivat rispaantua hyvin nopeasti)
  Itse tilasin babyshopista ja mielestäni sielläkin ilmoitettiin niiden olevan vedenpitävät :/

  Onpas erikoista. En minäkään peruskäsineistä suostu melkein 30€ maksamaan, tilaan sitten mieluummin vaikka useammat Jonathanit :)

  VastaaPoista
 9. Vedenpitävyydestä en osaa mitään sanoa, kun meillä Molon rukkasia on käytetty pakkasilla. Kylmemmillä säillä on lisätty ohuet lapaset alle.

  Eilen oli pojalla päiväkodissa Didriksonsin lämminvuoriset kurakintaat kädessä, ja ne oli sisältäkin ihan läpimärät. Tosin voihan olla, että niitten kanssa on oikein uitu lätäkössä.

  VastaaPoista
 10. Meillä on käytetty ihan täyspakkasilla, ohuiden tumppujen kanssa. On meillä ollut käytössä lähes joka päivä koko talven ja toiminut hyvin. Mun mielestä ei ole mitään veteen soveltuvaa materiaalia muutenkaan, eli ihan vain pakkaskelien rukkaset.
  Meillä siis pysynyt pakkasilla kuivilla :)

  VastaaPoista
 11. Meillä on ollut tämän talven lyhytvartisena tähtirukkaset ihan "kaupunkihanskoina". Siinä käytössä tosi kätevät ja ohkaiset, mutta ei noilla tosiaan oikeaa ulkoilua harrasteta =)

  VastaaPoista
 12. Heh, meillä on ollut ihan kunnon pakkasillakin, eikä ole sormet jäätyneet vaikka ohkaiset ovat... viime vuotiset luhyt vartiset ovat olleet loskakeleilläkin käytössä ja pitäneet sormet kuivina aika pitkään...


  Marika*

  VastaaPoista
 13. Tuo on kyllä outoa, olen samaa ihmetellyt viime päivien plussakeleillä useampienkin asusteiden kohdalla. Sisältä läpimärät on olleet esim. Ticketin, Popin (vain toinen tosin, taitaa olla virheellinen)ja Molon talvihanskat sekä Vikingin goret?! Taidan päätyä jatkossa kunnon perinteisiin kurahanskoihin ja kumisaappaisiin...

  VastaaPoista
 14. Minä kans petyin kintaisiin. Eivät pysyneet kuivina edes märässä lumessa. Tarkistin asian nettikaupasta mistä tilasin, ja saumoja ei ole teipattu. Eli, sieltä vuotavat!

  VastaaPoista
 15. Vedenpitävyydestä en osaa sanoa, mutta meillä noita rukkasia on käytetty koko talvi pakkasilla ja hyvin on lämmön pitäneet.:)

  Itse olen olettanut, että näissä ei ole teipattuja saumoja.

  VastaaPoista
 16. Jos saumat eivät ole teipatut ja olen ne sellaisina ostanut niin suosittelen palauttamaan. Tuon hintaisten hanskojen pitäisi kyllä ehdottomasti pitää vettä!

  Rose

  VastaaPoista
 17. Minä ostin syksyllä pojalle tämmöiset ja talvi on niitä käytetty villalapasten kanssa. Nyt, kun tuli märemmät kelit niin poika alkoi valittamaan ettei halua pitää niitä. Kastuvat ihan märiksi, vaikka ei toisiaankaan vielä missään lätäköissä niitä ole uitettu. Pettynyt olen minäkin. Hintaakin noilla on ihan kivasti. Harmittaa, kun malli ja ulkonäkö ois niin kivat.

  VastaaPoista
 18. Mä kanssa olen kuvitellut, että ovat vedenpitävät.
  Meillä vastaavat lyhyempi vartiset ja aina on hanskat sisältä kosteat.
  Mietin jo, että pitäiskö valittaa, mutta ei kai kannata, jos ei kerran ole teipattuja saumoja.

  VastaaPoista
 19. Joo,tuon saman huomasin muuten itsekin joskus kun sivuja selailin ja ihmettelin samaa ;)

  Jotenkin tuntus,että MiniQ on oikeassa...

  Tanja

  VastaaPoista
 20. Kyllä meilläkin Molot kastuvat eli ollaan käytetty pienillä pakkasilla villalapasen kanssa. Pieni pettymys kun hinta aika kova ja haalin niitä kaikissa poikaväreissä...
  T: Nitta

  VastaaPoista
 21. Tosi hyvä postaus ja taatusti reklamoimisen arvoiset hanskat teillä!

  Kyllä Molokidsin hanskat vettä pitää, meillä on ollut parit niitä matalavartisia (juuri niitä inhoan kun vesi ja lumi tulee sitten ranteen kohdalta sisälle) ja teillä on näköjään vielä siitäkin kehittyneempi malli;-). Meillä on yhdet vuoden takaiset siniset tähtirukkaset ihan priimakuntoiset edelleen ja niillä on kuule raapattu maata ja uitettu käsiä vesilätäkössä ja tosiaan sormet ja kädenosat pysyneet kuivina. Eli teidän hanskoissa on taatusti joku sauma jäänyt huonosti ompelematta, ota ihmeessä yhteys myyjään!

  Aurinkoisen kaunista päivää sinne!

  VastaaPoista
 22. Hei! Meillä on kahdet noita rukkasia ollut koko talven käytössä täällä etelässä. Yhden kerran huomasin, että on hiukan kärjestä sisältä kosteat, missä lie päiväkodissa uittanut hanskaa. Aina muuten ovat olleet kuivat myös sisältä. Olen saanut näiltä sivuilta paljon vinkkejä. Annankin nyt kiitokseksi myös muille lukijoille kenkävinkin. Englannista saa tosi edullisesti ja halvoilla postimaksuilla kenkiä. Yhdet kengät tulee n. 6 e hintaan ja meille esim. 4 paria 15 e postikuluilla. Tuolta saa esim. Clarksin kenkiä lapsille, sekä myös naisille ja miehille ja tosi halvalla. http://www.shoesforkids.co.uk/
  Käykääpä katsomassa.Kaupassa on loistava palvelu. Meille tuli heti kohta vahvistus tilauksen jälkeen ja samana päivänä lähti kengät matkaan kohti Suomea.

  VastaaPoista
 23. Hei,

  meillä on ollut lyhytvartiset tähtikintaat ja hyvin ovat kestäneet koviakin pakkasia ja säilyneet kuivina vähän kosteammillakin keleillä. Mikäli otat yhteyttää myyjään/valmistajaan, olisi mukava kuulla, mitä vastaavat. Kyllä tuon hintasten hanskojen pitäisi toimia paremmin!

  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 24. Jaahas, eli nettikaupat infoaa eri tavalla teippauksista. :(
  Itse ihan oikeesti jo pelkän hinnankin vuoksi luotin Metsolan tuotetietoon, ei kyllä uskoisi että tuon hintaiset rukkaset ei ole täysin vedenpitävät!

  Mutta monella muullakin kommenttien perusteella näin näyttää olevan ettei pidä vettä.
  Jos asia tosiaan on niin että teippauksia ei ole, niin meille ei jatkossa tule näitä.
  Ihan siitä syystä että en kyllä todellakaan maksa tavisrukkasista 27e, niitä kun saa ihan yhtä laadukkaina paljon halvemmallakin.
  Täytyy siis luottaa jatkossa Reimatec ja Jonathan rukkasiin loskaan.

  Hyvä tietää että ovat lämpöiset kovemmillakin pakkasilla, meillä nimittäin Emilin sormet palelee tosi helposti, joten lämpöä pitää olla. Tuntuivat niin ohkasilta etten tajunnut edes testata kunnon pakkasilla. ;)


  hannamaria; No jopas olet saanut ihmeellistä infoa lastenvaateliikkeestä. :D
  Siis ainakin Reimatec ja Jonathan rukkasissa on teipatut saumat (Jonathaneissa päällisen ja vuorin välissä vedenpitävä sisäkangas) ja ne todellakin pitää vettä.

  VastaaPoista
 25. Minä kanssa petyin molon rukkasiin. Nuo ruskeat kulahtivat nopeaan eikä niitä voinut pitää kuin pikkupakkasilla. Huomasin myös tuon saman, että kastuvat päältä ja sisältä.
  Lyhytvartiset raidalliset hanskat pitävät paljon paremmin kosteutta ja ovat kestäneet käytössä paremman näköisinä. Outoa.
  Parhaat hanskat tänä talvena olivat Lennen rukkaset ja Prismasta ostetut halpikset.

  VastaaPoista
 26. Meillä on kolmella lapsella noita pitkävartisia Molon rukkasia. Eivät pidä tosiaan edes märkää lunta, vaan kastuvat jo siitä.

  Olen kyllä hurjan pettynyt niihin, eikä niitä meille enää tule. On kyllä kova hinta rukkasista, joille luvataan ties mitä, eikä rukkaset niitä lupauksia täytä. Reimatecin rukkaset on parhaiten pitäneet meillä kädet kuivana. Jonathanit tulee kakkosena. Kaikki muut on osoittautuneet surkeiksi...

  Kovilla pakkasilla kyllä pysyi kädet lämpöisenä, vaikka minäkin ensin mietin, ettei niistä taida olla siihenkään. Ovat kuitenkin todella lämpimät, vaikka ovat ohuen tuntuiset.

  VastaaPoista
 27. Voi miten huono tuuri! Mulla on sellainen muistikuva, että missään rukkasissa ei ole teipattuja saumoja... Saumakohdista tulisi ihan liian tönköt ja rukkasissa teippaus ei kestä kovan kulutuksen vuoksi... Meillä on vedenpitäviä rukkasia Ticketiltä, Legolta jne ja kaikki ovat näillä keleillä läpimärkiä ulkoa sekä sisältä... Jonathanit ovat kuivat ;)

  VastaaPoista
 28. Meillä on viime vuotiset mustat lyhytvartiset Molon rukkaset ja ne ovat mielestäni pitäneet kosteuden ihan hyvin. Ainut miinut on vain lyhytvartisuus ja ovat mielestäni myös aika ohkaset joten ovat jääneet meillä aika vähäiselle käytölle.

  Meillä luotetaan myös Reimateckiin, ne vauvamallit reimateckistä eivät läheskään vastanneet sitä laatua mitä nämä isompien mallit, meillä on kestäneet hyvin reimateckin välikausirukkaset ja talvirukkaset päiväkodissa lähes päivittäisen käytön. Eilenkin Pinja ne kädessä oli lotrannut pihalla ja sisältä rukkaset olivat aivan kuivat.
  Meillä on myös täksi kevääksikin rukkaset tulossa reimateckiltä.

  Meille tuskin myöskään Molon rukkasia enää tulee, ohuet ja malliltaan lyhytvartiset olivat ainankin meidän mielestä huonot.

  VastaaPoista
 29. Laitoin just Molon lyhytvartiset pesuun ja ne saa pestä vain 30 asteessa, kuten haalarinkin. Toiset pesin 40 asteessa ja meni pilalle pesussa. Mutta hyvät on olleet, meillä on pitäneet vettä niin hanskat kuin haalarikin.

  VastaaPoista
 30. lennet ei ole viela kastuneet, pidetty liki paivittain. eli ensivuonnakin ne..

  VastaaPoista
 31. Voi että, harmillinen juttu. Meillä ei ole noista kokemusta. Itse oon pettynyt siihen, kun esikoinen sai tänä talvena kulutettua puhki Reimatec+ rukkaset. Ollut muitakin rukkaisa käytössä ja noi oli tykätyimmät... Olin silti luullut että kestäisivät, kun tuota luntakin ollut paljon.

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 32. Reklamaatiota vaan myyneeseen liikkeeseen. Tolla hinnalla pitäis kyllä vedenpitävyyskin olla :O. Meillä on meneillään vaan reiman pipo-ongelmat. Ekasta piporeklaamaatiosta kun tuli vastaus, ni huomasin, että jo on toinenenkin pipolainen rikki. Pitäis aktivoitua ja saada sekin palautetuksi vielä kun on lunta edes hippunen maassa.

  VastaaPoista
 33. Siis todellakin jos ostit ne nettikaupasta, joka väitti saumojen olleen teipatut, niin reklamoit sinne!!!
  Ja itseasiassa hanskoista ei kyllä mistään taideta oikeasti saumoja teipata, vaan niissä on välissä vedenpitävä sisähanska, muuten saumoista tulis tosiaan liian paksut ;)

  VastaaPoista
 34. Meillä on samat rukkaset lyhytvartisina. Meillä neiti, jolla palelee lähes aina käsiä niin on menny koko talven noilla rukkasilla (tosin kovimmilla pakkasilla villalapaset alla niin hyvin on tarjennu.) Oon tosi pettynyt siihen, miten nopeasti saumat on alkaneet "ratkeilemaan" ja nehän nyt tietenkin päästää kosteuden sisään. :( En osta kyllä toista kertaa.

  VastaaPoista
 35. Parhaat rukkaset ikinä - ovat olleet meillä Lennen. Kolmannen talven kun olivat käytössä alkoi toinen hanska vuotaa. Täytin sen vedellä ja huomasin, että oli yksi reikä, josta kosteus valui ulos. (eli oli tullut sisään aiemmin).Loistavat! (eikä pahan hintaiset.)

  VastaaPoista
 36. Meillä ei Molon rukkasia ole vielä edes ollut, eikä sitten edes välttämättä tule =)

  Pitäisikö noissa Jonathaneissa tosiaan olla joku vedenpitävä kerros? Ainakin meidän tämän talven turkoosit tähtirukkaset oli eilen aivan läpimärät =( muuten kyllä ollut Jonathaneihin tyytyväinen, en sitten tiedä voisiko näissä olla joku valmistusvirhe?

  VastaaPoista
 37. Joo siis sitä hain, eli se vedenpitävä sisähanska on Jonathaneissa välissä. :)
  Ahaa, siis Reimateceissä myös. Kiitos anonyymille infosta!
  Voisi teipit tosiaan olla hiukan liikaa, mutta sellanen vedenpitävä hanska päällisen ja vuorin välissä ei.
  Mutta siis kyllä vaan ne Jonathanit ja Reimatecit pitää meillä ainakin täysin vettä.

  Kiva lukea teidän kommentteja näistä ja muistakin rukkasista. Kiitos siis niistä! :)
  Itse panostan kyllä yleensä hyviin rukkaksiin, mutta ihan tavallisista jotka ei pidä 100% vettä en ole valmis maksamaan 15e enempää. Ihan vaan siksi että hyviä kosteussuojattuja rukkasia saa juurikin Lenneltä ja Jonathanilta todella edullisesti.
  Jos maksan rukkasisita yli 20e niin silloin ne kyllä saa olla täysin vedenpitävät. ;)

  Minun täytyy nyt ottaa varmaan valmistajaan yhteyttä ja kysyä miten nämä on todellisuudessa, onko siellä teippiä tai sitä vedenpitävää sisähanskaa välissä.

  Vera; Tähti Jonathanit pitää kyllä olla täysin vedenpitävät, että kyllä luulen että niissä sinun on nyt valmistusvirhe.

  VastaaPoista
 38. Meillä on parhaat Jonathanit,vedenkestoltaan siis. Meillä on pienemmällä,joka on toooodella kylmäsorminen,ollut tänä talvena 2 rukkaset jotka on pitäneet sormet todella lämpiminä. Toiset on poronnhakaiset käsityömessuilta ostetut,maksoivat n.40e ja niissä on sellainen karvavuori,mutta se ei siis oo minkään elukan karvaa :) Ja toiset oli yllättäen Sportiasta tai Intersportista ostetut Hans Companyn tosi ihanat harmaa ruudulliset rukkaset,joissa ihana tummanharmaa teddytyylinen karvavuori! Näissä luki myös et vedenpitävät,mutta sitä ei ole vielä ainakaan tullut testattua ;)

  nunju

  VastaaPoista
 39. Pöh, totesin eilen meidän tähtirukkasten kanssa aivan saman, suorastaan imevät vettä itseensä.

  Talvikäytössä sen sijaan ne olivat meidän suosikit ja kylmemmissä oloissa eivät koskaan edes kostuneet pinnasta.

  VastaaPoista
 40. Hanskoissa mä vannon Reimatecin nimeen. Jos jotkut ovat hyvät niin ne :) Vielä rikkinäisinäkin ne pitävät vettä. Joten jatkossa meille tulee vaan ja ainoastaan Reimatecin hanskoja, vaikka pukuja en Reimalta meille osta!

  Rose

  VastaaPoista
 41. Meillä sama ongelma Molon rainbow toppahanskojen kanssa: pikkupakkasilla ok,mutta eivät pidä vettä ja myös irtolankoja hapsuttaa ympäriinsä saumojen kohdilta,vaikka käyttökertoja ei kovin montaa ole! Meillä eivät Jonathanitkaan pidä vettä siis n. nollakelillä tunnin perusulkoilussa kyllä falskaavat.Parhaat rukkaset ehdottomasti Reimatecit,jos vedenpitävyydessä "kisaillaan" :) Toisena meilläkin Lennet.

  VastaaPoista
 42. Ainakin joidenkin rukkasten saumoissa on oltava jonkinlaiset teippaukset, koska meidän randommarkettihanskat (5,95) pitää vettä. Ja siis todellakin ovat useasti olleet pesussa ja päikyssä kuivurissa ja litilitimärät päältä, eivätkä sisältä edes kosteat.. Tykkään :)

  Mutta todella kurjaa, että kävi noin lupaavien hanskojen kanssa noin. Itse kyllä reklamoisin. Jonathanit on ollu meillä aika luottohanskat, mutta nuo nyt käytöss olevat piti kerran saada just ja heti, ja hyvin on toiminu :)

  VastaaPoista
 43. Meillä on myös Lennet olleet ehdottomasti parhaat talvirukaset ja hinta on todella edullinen. Minymot olivat kuin pesusienet heti kun loskakelit alkoivat vaikka rukkasten piti olla vedenpitävät.

  Voisin vielä soppaan lisätä kurarukkasarvion. Meillä on Reiman ja Rukan rukkaset ja en tiedä mikä on mutta lapsi menee ihan toimintakyvyttömäksi Reiman kurarukkasten kanssa. Niiden malli on jotenkin niin outo vaikka ei kuitenkaan ole jäykkää kangasta.

  VastaaPoista
 44. Heippa, meillä samat hanskat käytössä pojalla ja eivät pidä vettä, ovat helposti loskakeleillä aivan likomärät niin että vettä valuu. Myöskään minä en ole kuivannut niitä väärällä tavalla, en edes pessyt kertaakaan.
  Neidin Reima Tecin hanskojen kanssa oli ihan sama juttu. Joskin ne pitivät vettä noin viikon päivät kunnes sitten kaikki tuli läpi, niillekään ei ole tehty vääränlaista kuivausta eikä pesty ollenkaan.
  Näiden kahden kokeilun jälkeen luotan enää Didricksonin fleecevuorellisiin kurahanskoihin :). Ikävintä vaan että päiväkodissa tädit tuppaavat unohtamaan niiden olemassaolon ja laittavat Molo Kidsit sekä Reima Tecit lapsille käsiin, jotka iltapäivällä kotiin lähtiessä kirjaimellisesti valuttavat vesipisaroita.

  VastaaPoista
 45. En koko ketjua jaksanut lukea, joten jos joku jo vastaavaa kirjoitti niin pahoittelen toistoa.

  Kosteussuojatut puvut, käsineet ja goretex-kengät ovat toki mainioita ja meilläkin on niitä ollut aina käytössä ja tulee olemaan jatkossakin. Omaisuuksia en niihin kuitenkaan kehoita satsaamaan ja luottamaan ainoastaan niihin kuivanapysymisessä.

  Itselläni on kokemusta lasten pukemisesta ja ulkovaatteista 12 vuoden ajalta töistä ja 4 vuoden ajalta äitinä. Oma mielipiteeni ja kokemukseni on, että mikään kosteussuojavaate ei riitä pitämään lasta kuivana kevään loska- ja kuraleleillä...tai sitten ihan kesän tai syksyn sateilla. Jotta lapsi saisi nauttia vedestä ja kurasta luontaisen kiinnostuksensa mukaan, sen kosteussuojahaalarin päälle on paras pukea kurahousut ja niiden kosteussuojahanskojen päälle vuorettomat kurarukkaset ja niiden gorekenkien tilalle kumisaappaat. Tällä yhdistelmällä pärjää pidemmänkin ulkoilun alimmat sisävaatteet kuivina... Ja itse kosteussuojapuku säilyy parempana pidempään. Ja sisälle tullessa voi jo ulko-ovella riisua kuraisimman kerroksen pois eli ne kuravaatteet eikä sisällekään kulje niin paljoa likaa.

  Se onkin sitten oma kysymyksensä, miksi ostamme "kalliita" kosteussuojattuja vaatteita. Omasta mielestäni nekin ovat hyvät, mutta silloin kun maa on kostea ja leikkiympäristössä vain joku pieni lätäkkö.

  Ja ihan kuivalla välikausi- tai kesäkelillä puen lapselleni mieluiten ihan tavallisen kosteussuojaamattoman haalarin tai housut ja takit.

  Ja muistakaamme: lätäkössä istuskelijoita tai makailijoita ei mikään pidä kuivina, mutta itse ainakin suon lapselleni ilon nauttia kelistä kuin kelistä... kotona sitten kuivataan ja vaatetta löytyy varallekin.

  Vai mitä mieltä olette?

  Woops

  VastaaPoista
 46. Ei pidä vettä Molon tämän vuoden lyhytvartiset ja muutenkin surkea laatu, hiukan pulkan kyydistä 3v. lapsi roikotti käsiään jarruna ja jo oli peukut puhki... Ei pidä vettä kyllä myöskään MAT-hanskat, ainakaan suoraa lotraamista rännistä. Parhaiten pitää on pitänyt Reimatecin toppa vettä ja kosteutta. Lenneä en ole kokeillut, varmaan pitää testata, pettynyt olen ainakin noihin kauniisiin tanskalaisiin.
  -Sara-

  VastaaPoista
 47. Meillä on luotettu vaan niihin Reimatec+ talvirukkasiin :) hinta muistaakseni niis jotain samaa luokkaa muistaakseni? vai oisko ollu 29e.
  Pitää lämpöö kovallaki pakkasella ilman että laittaa lapasii sinne sisään

  VastaaPoista
 48. Kiitos jälleen kokemuksista. :)
  Tein tänään ison rukkastestin, joska laitan tulokset blogiin kun ehdin.

  Laura; Tosi kökköä eikös! :/
  Kyllä sitä vähän hintaakin tuijottaa ja sitten olettaa niitä kunnon ominaisuuksia olevan.
  Pitää pitää meilläkin ihan pakkasrukkasina jatkossa.

  Woops; Sinulla oli paljon asiaa ja totta onkin että eihän ne parhaatkaan vedenpitävät ulkovaatteet pidä vettä 100%.
  Lätäkköleikeissä helposti imaisee jostain kohtaa vettä itseensä. Tosiaan ne kuravaatteet sitten jos lapsi haluaa uida ja peuhata kunnolla lätäköissä. :)

  VastaaPoista
 49. Kiitos paljon tästä postauksesta! Odottelin Molon sateenkaarirukkasia myyntiin. Olisivat sopineet mainiosti Popin mustan takin ja oranssinpunaisten housujen seuraksi, ja kun haalari on turkoosi niin yhdet rukkaset kaikkeen. Mutta, koska hanskoissa toimivuus menee ulkonäon edelle, niin kävin näiden kommenttien valaisemana ostamassa Jonathanin tähtirukkaset ja poika itse halusi Motion's hanskat - sopivat hienosti haalariin. Molojen hinnalla siis vedenpitävät Jonathanit, iloiset Motion'sit ja vielä jäi kymppi tuhlattavaksi ;)

  Mielenkiinnolla odottelen rukkastestisi tuloksia :)

  VastaaPoista
 50. Pettynyt olen minäkin Molon hanskoihin. Pojan sormet joka kerta jäässä, myös nollakeleillä, vaikka ei ole hikoillut :(
  -Hanna

  VastaaPoista
 51. Meillä oli koko talven Molon hanskat, ei mitään ongelmaa. Ei pidetty kuin -30 asteen pakkasilla lapasia alla. Ikinä ei ollu kylmät sormet, saatika märät sisältä vaikka ulkoapäin olivatkin. Tulee taatusti myös ens vuonna :)

  VastaaPoista
 52. Pitäisi kait olla 15 000- 20 000 mm vedenpitävyys, että pitäisivät vettä, näin mulle neuvottu urheilukaupassa..

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)