lauantai 23. lokakuuta 2010

Vielä yksi ja päälle myssyjä



Koska Tuusis ei tarvinnut, niin nappasin heiltä meille.
Edullisesti pikkuvikainen Me&I:n siilihaalari parin vuoden takaista mallistoa. Tätä jo vuosi sitten meille katselin, mutta silloin jäi sitten hankkimatta. Tykkään, ihan meidän näköinen.
Mutta ompas koko nafti, tämä on nimittäin 116cm ja juuri passeli Emilille talveen.



Lohis fleecemyssy on itse ommeltu jo viime talveen. Menee kivasti tämän haalarin kanssa, mutta kivempi olisi vihreä turkoosilla harjalla. Täytyy siis ommella.. ;)
Kuten näkyy, malli ei ollut sovitus tuulella (joskus meilläkin käy näin).



Olin joskus aikoja sitten luvannut Tuusikselle ommella heille muutaman fleecemyssyn ja vastaavasti Tuusis lahjoitti kasan fleecejä joista saan ommella meillekin myssyjä, tänään vietin siis ompelupäivää.
Nämä siis kaikki Tuusikselle. Samalla tuli todettua että juu ei ole minusta myssyntekijäksi, siis kun meinas hermot mennä tehdessä monet kerrat..



Molo kidsin sateenkaarihaalareihin myöskin Tuusiksen lapsille myssyt.

Jos nyt sitten ompelisi meillekin omille pojille muutamat, täytyisi vaan kaivaa ne topat ihan kunnolla esille ja katsoa mihin ja mitä.
Täällä alkoi nyt syysloma, joten ensiviikolla ohjelmassa ainakin toppavaatteiden esille ottoa. Meillä kun lähes kaikki on olleet edelleen pakattuna kaappeihin. Muutamana kylmempänä päivänä on ollut vasta talvitakit käytössä, mutta muuten on pärjätty välikausivaatteilla fleecekerrosten kanssa.
Mites muilla, joko on siirrytty talvivarustukseen?



22 kommenttia:

  1. Aivan ihana toi haalari!!! Ja noi pipot on upeita!!! Meillä on talven suosikki se sinun tekemä musta-turkoosi lohislakki. :) Voi kun osais itekki tehdä...

    Täällä on ollut jo toisinaan niin kylmä että olen kaivanut viime vuotiset haalarit molemmille pojille ulkoiluun. (mahtuvat vielä tän syksyn ajan...) Oikeille pakkasille olen säästänyt sitten ne ihka uudet ja ihanat haalarit. Käytössä on ollut myös välikausivaatteet yhdistettynä villaan/fleeceen. Tänne satoi just eilen illalla/yöllä lumikin!!! ihanan valkoista!!! <3

    VastaaPoista
  2. Ja oikein ihanaa syyslomaa!! Täälläkin alkoi lomat nyt, mutta meillä ei olla lomalla kun minä ja mies ollaan töissä...eskarilainenkin joutuu olemaan 3 päivää päiväkodissa...ja sekös harmittaakin poikaa!! Onneksi miehen vapaat on viikolla niin ei noita päiväkotipäiviä sattunut enempää kuin tua 3. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos ihanista hatuista !!! Meillä on käytössä ticketin baggie missä irrotettava fleecevuori poissa (Jone), Jossulla se "unikko" othello mikä on jotenkin ohit (ostettu ticketiltä ruotsista alesta) ja Jadella KappAhlin haalari mikä ei ole ohut mutta anyway. Kun mä en jaksaisi pukea kolmelle lapselle monta kerrosta vaatetta niin mulle on helpompi ottaa ne ohuimmat talvivaatteet jo käyttöön.

    VastaaPoista
  4. Meilläkin on menty vielä välikausivaatteilla ja laitettu alle villahaalari. Kyllä varmaan kohta pitää jo toppaa laittaa... Tosin tänään näyttää olevan jo heti näin aamusta 4 astetta lämmintä, joten tänään vielä välikausivaatteilla! =)

    VastaaPoista
  5. Meillä on muutto meneillään ja talvivaatteet on jonkun jätesäkin pohjalla ja jätesäkki joko uudessa tai vanhassa asunnossa, ei tietoa. Välikausivaatteilla siis vielä mennään. Eilen aamulla oli -5 astetta pakkasta, muuten onkin pääasiassa plussan puolella ollut. Ja toki villahaalarin tajusin jättää pakkamatta, joten se on vedetty tiuhaan vk-haalarin alle. Talvigoreja oon kyllä jo kaivannut ja nekin on ties missä!

    VastaaPoista
  6. Voi kyllä on vaan kiva haalari ja myssyt kanssa! Meillä on siirrytty kevyttoppaan, päiväkotikäytössä nämä on kivat kun saavat helpommit itse ne puettua kuin että olisi villat ja välikausipuvut. Kotipihalla sitten mennään enenmmän vielä välikausivaatteilla kun äiti tai isä on auttamassa vaatekerrosten kanssa. Talvea kyllä jo odotellaan kovasti, lapset ja aikuiset.

    VastaaPoista
  7. ei olla vielä siirrytty. itseasiassa mullon talvikamat vielä ihan vaiheessa. tytöltä puuttuu hattu ja pojalta kengät ja housut..

    VastaaPoista
  8. Teillehän tuo haalari sopiikin mahtavasti, ihan Emilin näköinen ja uskomattoman hyvin sopii väreiltään tuo valmiina ollut pipo!

    Ihania olet ommellut...jos saan arvata niin olisiko siinä pipoa Ticketin"unikko"kuosiin ja Småfolkiin ainakin ;)

    Ei ole meilläkään vielä toppaa juuri käytetty. Päiväkotilaisilla ollut fleecevuorattu kumipuku käytössä. Koululainen käyttänyt ohuemmaksi pestyä toppatakkia farkkujen kanssa kylmempinä päivinä. Sit meillä siirrytään toppaan kun lämpötila pysyy reilusti pakkasella koko päivän. Isommat ainakin tukehtuis vielä toppapukuihin.

    VastaaPoista
  9. Onko sinulla joku tietty kaava tuohon lohis fleecemyssyyn vain onko se ihan oma? olis kerta tosi kiva ja haluaisin itsekin omalle pojalle ommella moisen. :)

    VastaaPoista
  10. Kivoja fleecehattuja! Minäkin juuri (yritin) ommella dinohattuja, mutta ei ole minustakaan hatuntekijäksi. Valmista pitäisi saada liian nopeasti :)

    Meillä ollaan menty vielä fleecellisillä kurapuvuilla, kun on sen verran kuraista ulkona. Vaikka tekisi kyllä mieli ottaa jo topat käyttöön..

    VastaaPoista
  11. Kivoja myssyjä!

    Meillä on Oo ollut jo viikon toppahaalarissa hoidossa, kun on sellainen vilukissa. Eellä on vielä ollut välikausivaatetta ja fleeceä, mutta varmaan tässä aletaan hänenkin kanssa jo pian siirtyä talvivaatetukseen =)

    VastaaPoista
  12. Jestas miten mielttömän IHANA haalari! Me&I on tainnut lopettaa ulkovaatemallistonsa kokonaan? Hattu sopii loistavasti yhteen haalarin kanssa.

    Meillä on ollut jo topat käytössä noin viikon verran. Alle vain ohuet trikoovaatteet niin ei ole kuuma tullut. Lämpimämpinä päivinä +5-> on ollut ohuemmat asusteet, välikausihanskat ja ohuempi pipo. Mulla on itsellänikin jo toppatakki käytössä...

    VastaaPoista
  13. Meillä on kuopuksella molemmat käytössä. Talvihaalari ja välikausi. Ekaluokkalaisella ei ole vielä toppavaatteet esissä, pitäisi nyt viikonloppuna kaivella.

    Siilihaalari on kiva :)

    VastaaPoista
  14. Minä olen tehnyt tuohon meandi haalariin punavihreän lohishatun, esittelinkin sen blogissani! Ja meillä siis haalarikin tytöllä punavihreä. Hyvin sopii. Koko on tosiaan haalarissa nafti, toivon, et mahtuu koko talven...

    VastaaPoista
  15. On toppapukua ja toppatakkia ollut jo päällä useasti.
    Eilen aamullakin -6 pakkasta kun kerhoon vein.
    Mulla on hirveä pelko siitä että lapsi palelee ja joskus tulee laitettua liikaakin päälle.

    Mutta se paras talveen varattu toppahaaalari otetaan vasta sitten esille kun on ihan oikea talvi lumineen kaikkineen.

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana sininen haalari+hattu ja must sopii just presiis värit noin päin...voisitko Mia tehdä Liljalle punaiseen Me&I haalariin myös tuonlaisen lohis hatun???Pliis..mä kun en millään jaksaisi käydä nyt sellasta ihmettelemään, on noita ompelus hommia muutenkin kiireeksi asti ja en tunnu meijen meandin haalariin löytyvän sopivan mallista hattua..Hienoja hattuja Tuusikselle..

    VastaaPoista
  17. Meillä on ollut välillä talvihaalarit ja välillä vk-vaatteet. Riippuu aina vähän aamun melutasosta, että mitä noille jaksaa pukee. Jos aamulla on rauhallista niin vedetään välikerroksia ja kuorikamppeet päälle, mutta jos mamma on hermoromahduksen partaalla vedetään nopeesti talvihaalarit niskaan ja painutaan pihalle.;)

    Mun veljen pojalla on ollut myös tuollainen haalari. Ihana.:)

    Hienoja myssyjä olet ommellut. Mäki ompelin pojalle yhden myssyn, enempää en ole ehtinyt.

    VastaaPoista
  18. Meillä aurinko paistoi ja plussaa oli, mutta järjetön tuuli, joten lapsilla oli ekaa kertaa tänään toppahousut ja hieman ohuemmat toppatakit päällä. Hrrr... Muutenkin ovat olleet nuo pikkutoppatakit käytössä jo käytössä. Siis eivät mun mielestä ole ihan toppatakkeja, mutta ehkä jonkun toisen mielestä taas ovat. Samoin itselläni. Paitsi tänään, kun takkia olisi tarvittu, se oli pesussa.

    Kiva on tuo haalari! Ja just teidän näköinen.

    VastaaPoista
  19. Moikka :) jos aamulla mittari on plussan puolella niin laitetaan fleeceä ja välikausivaatetta päälle ja jos aamulla on pakkasen puolella laitetaan ohuimmat topat päälle :) sais kyllä tulla se kunnon talvi jo.. sitä odotellessa :)

    VastaaPoista
  20. Sifia; Kiva kuulla että on ollut mieluinen. :)
    Oi voi kun tännekin tulisi lunta, siis silleen että pysyisikin edes päivän.

    Tuusis; Hyvä että kelpaa. ;)
    Se on kyllä totta että vähän vähemmällä pukemisella pääsee kun laittaa vaan topat ohuiden sisävaatteiden päälle.

    MrsAgatha; Tosi vaihtelevia päiviä täälläkin, joutuu aina aamulla arpomaan mitä puetaan. ;)

    Mari; Oi voi, sitä se muutto tekee. Toivottavasti topat ja goret löytyy ennen kunnon pakkasia. :)

    Tulppaanisipuli; Tää on nyt just sellanen jokotai sää, tuntuu että eteinen pursuaa ulkovaatetta kun pitää olla molempia välikautta ja toppaa.

    Unikuu; Meiltäkin itseasiassa puuttuu vielä pari juttua. ;)

    Ida-Antonia; Tosiaan meidän näköinen haalari. ;)
    Ihan oikein arvasit haalarit pipoihin, heh.

    KA; Ei ole kaavaa, ihan silmämääräisesti katsoin mallia Unq:n myssystä ja ompelin. ;)
    Siksi en noita voikaan edes kelleen myydä vaan ihan omaan käyttöön ja Tuusikselle vähän niin kuin lahjaksi.

    Vauhtivekaroiden äiti; Joo kärsivällisyyttä ainakin tarvitaan ja minullakin se on välillä vähän kortilla. ;D
    Ne fleecelliset kurapuvut onkin parhaat just nyt.

    Wiltsu; Kiitos! ;)

    Onaha; Joo ei ole näkynyt ulkovaatteita tuon yhden kerran jälkeen. Olisiko sitten menekki ollut kuitenkin huono, en tiedä.
    Tosi kivat nuo haalarit silloin oli, toisena oli siis punainen.

    Katja; Samat kaivelut on tehtävä myös meillä, varmaan huomenna. ;)

    Riikka; Pitääpä käydä kurkkimassa. :)

    ninnu; Niin sekin vielä, että nyt jos pitää niitä parhaita ja uusia toppavaatteita, niin ne helposti kuluu äkkiä. Lunta siis tartteis tulla heti kun pakkaset aina alkaa.

    pikkupikkuriikki; Minä en taida ehtiä millään, kun omillekin on vielä tekemättä ja koulun penkkikin jo kutsuu. :/
    Enkä tuollaista lohista uskalla, kun tosiaan on Unq:n hatusta katsottu malli. Ei passaa käydä siis myymään.

    Helmi; Heh, se onkin hyvä taktiikka. ;)
    Hienon myssyn olitkin tehnyt, kurkin jo.

    Mari A.; Tuuli tekeekin säästä paljon kylmemmän kun mittari näyttää, hrr.. täälläkin tuuli tänään kovasti.

    Laura; Joo siis olisi joko tai eikä molempia. ;)

    VastaaPoista
  21. Kiavn värinen haalari ja hattu siihen!Ei sulla olis 104cm haalaria meidän poitsulle myytävänä?Tai tiedätkö jonku jollain on?

    VastaaPoista
  22. Meillä on punainen siilihaalari odottamassa, taitaa vaan olla tänä talvena vielä iso. Kun usealta taholta itsekin kuulin että ovat todella pientä kokoa. No meillä on nyt 92cm haalari ja se on kyllä meidän 1-vuotiaalle todella iso. Saman kokoinen kuin 86cm Ticketin baby baggie pituudeltaan. Olisikohan noi pienemmät koot sitten eri mitoitusta? Nyt täytyy vaan toivoa että mahtuisi meidän haalari päälle edes ensi syksynä, on niin ihana että mielelläni käyttäisin :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)