perjantai 8. lokakuuta 2010

Talven rukkaset


Arvatkaa mikä on alkanut ärsyttää?
No tietenkin se ettei rukkasia voida tehdä joka merkillä ja mallistossa yksivärisinä. Siis mikä muu on vaikeampaa kuin todeta ettei taas löydy haalariin sopivia rukkasia, kun ne hitsin kämmenosat on eri sävyä kun muu rukkanen ja eihän sen takia sävyty koko haalariin. Kiva!
Ymmärrän kyllä sen että aika monissa se kämmenosa on kulutuksen kestävämpää kangasta ja siksi erivärinen, mutta miksi niitäkin ei voi tehdä rukkasen kanssa samassa sävyssä. Ymmärrän senkin että sillä kaksivärisyydellä yritetään saada meidät ostamaan juuri sen saman malliston rukkaset ja haalarit, koska silloin ne yleensä taatusti sopii yhteen. Mutta oikeesti, aika moni taatusti ostaa haalareita ja rukkasia sekasin eri merkeiltä kuitenkin..
Plääh! Yritän kestää ja bongailin teillekin rukkasia eri valmistajilta. ;)Tässä alkuun meidän tähän asti haalittuja talvirukkasia. Kovin on tummaa, kun niitä yksivärisiä ja raikkaan värisiä on niin huonosti saatavilla.
Lähdetään ylhäältä Kappahlin tähtirukkasista myötäpäivään.. Lennen ruskeat teddyrukkaset, Everestin vihreät rukkaset, Reiman mustat teddyrukkaset, Molo Kidsin ruskeat rukkaset, Jonathanin harmaat teddyrukkaset, Fixin mustat toppasormikkaat, Lindexin turkoosit rukkaset ja Name It:n ruskeat teddyrukkaset. Näissä Name It:n rukkasissa on muuten vuorin teddyssä 30% villaa.Po.Pin rukkasia ei ole meillä ollut, mutta vaikuttaa laadukkailta.Reiman rukkaset on olleet meidän suosikkeja. Itseasiassa nuo Reimatec+ toppasormikkaat on ainoat jotka kesti viime talvena meidän isoilla pojilla ehjinä. Markettirukkaset oli 1kk puhki.
Reimalta sai ennen aina nuo tecit yksivärisinä, mutta nyt harmillisesti kaikki on olleet kaksivärisiä (paitsi mustat).Everestiä meillä on nämä molemmat mallit tulossa talveksi käyttöön, tosin viime talven mallistoa. Olivat silloin liian suuret. Saa nähdä kestääkö..Molo kidsin rukkaset (pitkävartiset) on meillä nyt ekaa kertaa ostettu, tähdet on valloittavat. ;)
Lyhytvartisissa mietityttää se kädessä pysyvyys..Jonathaneja meillä on joka vuosi ja hinta-laatusuhde on mielestäni loistava, niin tähti- kuin teddymallissa.Lennellä (vasen) on teddyrukkasia kanssa, jotka on mielestäni aivan yhtähyviä ja lämpimiä kuin Jonathanin teddyt. Mutta väreissä saa sitten valita kumman merkin puolelle kallistuu.
Huppa (oikea) tekee näköjään myös talvirukkasia.

 Monet vannoo Elsa Pitkäsen rukkasten nimeen (vasen) ja toiset taas Rasavil rukkasten (oikea).
Meillä on ollut Pitkäsiä, hyvät on olleet. Rasavilin haluaisin testata kanssa.


 


Minymon rukkaset (vasen) oli meillä Oliverilla viime talvena ja ihan hyvät nekin. Ainut miinus se että kärjet kävi hapsuttamaan ikävästi.
Mini A Ture rukkaset on testaamatta. Ovatkohan hintansa arvoiset?


 
KappAhlin tähtiset Protex rukakset meille tuli, Woxo-malliston mietitään.


 


H&M:llä on myöskin omansa ja Lindexin Fix-mallistolla. Vedenpitävyys ei taida näissä olla ihan täydellistä, ainakaan H&M:n.Sitten oikein vilunäppisille voisi hankkia nahkarukkaset.
Meillä ei ole tarvittu vielä, koska villalapaset tavan rukkasten alla on riittäneet, mutta olisihan nämä aika kauniit. :) 
Vasemmalla Babyidean sivulta napatut ja oikealla Kauppahallin turkisvuorirukkaset.

Mitkä on teidän suosikit?
Mitkä rukkaset ostat joka vuosi, koska ne on vaan ne parhaat?

(lisään linkit myöhemmin, nyt kun tuo kello kolkuttaa jo kohta kolmea yöllä)


38 kommenttia:

 1. Siis apua, minä olen onnellinen jos saan 2 rukkaset/lapsi kasaan. Oikeiden värien löytyminen on salapoliisityötä ja siinä kuluu näköjään viikkoja. Meillä oli viime talvena nuo molo-kidsin lyhyt vartiset ja hyvin pysyi 2 v kädessä kunhan hihat oli tarpeeksi pitkät ja napakat. Lähtivät nyt kuitenkin erittäin hyväkuntoisina huutikseen värin vuoksi. Cupcaken rukkaset oli vanhimmalla viime talvena ja oli huiput. Jäävät vara rukkasiksi vaikka väri on nyt väärä mutta ovat vaan niin hyvät etten voi luopua. Keksimmäiselle tilasinkin jo cupcaken puvun kanssa mätsäävät lilat cupcaken rukkaset ja ne on siis loistavat. Suosittelen lämpimästi. Liloja oli vaikea löytää muualta joten
  h&m:ltä tuli kahdet lilat rukkaset. Netistä tilatuissa on pitkä varsi ja liikkeestä ostetuissa on lyhyempi varsi ja varressa vetoketju, väri sama. Vielä puuttuu tumman harmaat ja mini a ture on mielessä siinä:)

  VastaaPoista
 2. Mä ostan joka talvi Molon kintaat. Ne on todettu hyviksi. Ja aiempaan parannuksena on nuo pidempi vartiset kintaat. Reimatecin kintaat on myös tosi hyvksi käytössä havaittu. Ai niin, ja Hans Companyn käsineitä ei myöskään voi unohtaa. Niitä meillä on ollut varsinkin tytöillä, ja ne on kaikipuolin hyviksi havaittuja.

  VastaaPoista
 3. Meillä on täksi talveksi Mololta sekä pitkä- että lyhytvartiset tähtirukkaset, saa nähdä kummat ovat paremmat! =)
  Viime talvena oli Stadiumista Everestit (jotka menee tänäkin talvena varmaan) joissa oli tosi kätevä vetoketju sivussa jonka avulla ne sai hyvin pojalle! Toisina oli Lindexin Fix-malliston rukkaset, jotka ei olleet mun mieleen. Olivat ohuet ja jotenkin tuntui että kastuivat todella helposti "läpi".

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään ostaa Prismasta halpoja rukkasia. Juuri ostin kauniit ruskeat ja maksoivat 3,20€. Tänä vuonna on myös ekaa kertaa testiin tulossa Molo Kidsin rukkasia. Molot vaan vaikuttavat liian ohkasilta.
  Meidän poitsu palelee herkästi sormista, joten Ruskovillan silkkivuorelliset lapaset on pakko olla rukkasten alla jos on enemmän pakkasta. Jonathanin teddyvuorelliset rukkaset ovat hyviä mutta eivät lämmitä enää jos joutuu pesemään. Nahkarukkaset meinaan vielä hommata koville pakkasille kunnon villasisuksella.
  Vauvalle pitäisi vielä löytää jotkut toppatumput, harkitsen nahkaisia hänellekkin.

  T.Patrikin äiti

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut Rasavilin, Jonathanin ja Reimatecin rukkasia. Sekä ihan perusnahkaisia rukkasia myös.

  Jonathan ja Rasavil on kyllä noussu ykkösiksi!

  Aijoo, viime talvena ostin Fix:n rukkaset myös, niistä tykkäs tyttö 7v ihan eniten. Hänestä ne oli hyvät kädessä, eikä kuulema kastunu. Mutta ei ne kyllä ihan täysin vettä pitäny. Toisaalta, pakkaskelissä sitä ominaisuutta nyt niin tarviikaan :)

  Tähti-Jonathanista jäi vähän kökkö maku kun meillä kolmista purkeentunu saumakohdat, ihan heti alkuunsa. Siis sillai hapsuttunu. Mutta perus-Jonathanit vaan kestää ja kestää ja kestää :-D

  VastaaPoista
 6. Reimatecin toppasormikkaita on käytetty isommilla pojilla jo muutama talvi, kestää melko hyvin. Tänä vuonna kokeillaan niiden lisäksi P.o.p:eja, tuntuu ihana pehmeiltä ja kevyiltä, toivottavasti ovat myös kestävät.

  1v:lle on hankittu vasta Jonathanin teddyt, niitä on isommilla käytetty aikoinaan ja hyviksi todettu. Toiset huiput olivat Rasavilin peukalopotit. Hankin nyt sellaiset pikkuiselle toisiksi, ellen innostu testaamaan Molo Kidsejä, jotka mätsäisivät Molon haalariin! Haalari ainakin todettu loistavaksi! :)

  Nana

  VastaaPoista
 7. Meillä suosikkeja ovat olleet reimatecin ja rasavilin rukkaset. Ja koville pakkasille Lindbergin nahkarukkaset ovat jo monta vuotta olleet suosikit, nytkin on odottamassa talvea seuraavan koon rukkaset.

  Mini a turen ovat kauniit, mutta meillä oli viime talvena sellaiset ja olivat aika tiukkaa mallia tai sitten ostin liian pienet pojalle.

  VastaaPoista
 8. meillä on kans jonathanit olleet hyvät. viime vuonna oli pojalla rasavilin teddyt ja nyt menee samat hanskat. tytölle ostin popin hanskat jossa vetoketju joka helpottaa pukemista. reimateciä en ostaisi periaatesyistä.
  yhden markettihanskat oli pojalla joka oli sellaista heijastinkangasta koko hanska ja teddyvuorella ja ne olivat hyvät.. nimeä en muista.

  VastaaPoista
 9. Meillä on tykätty reimatecin rukkasista. Tänä talvena ajattelin kokeilla myös molokidsin rukkasia, jos niitä enää mistään saa...

  VastaaPoista
 10. Meillä on ollut joka vuosi Jonathaneja hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi. Molon hanskoissa kiinnostaa hyvä värivalkoima, niitä pitää hankkia täksi talveksi.

  Halpis-hanskoja en halua ostaa ollenkaan, ainakin muutaman edellisvuoden testin jälkeen ovat aina märkiä ja nopeasti rikki.

  Kiitos hyvästä hanskaesittelystä :)

  VastaaPoista
 11. Elsa Pitkäset on ostettu joka talveksi, ei olla pidetty alla edes mitään lapasia, vaan niillä on tarennu pelkästään.

  Muuten ei ole väliä värillä tai merkillä, kunhan toimivat.

  VastaaPoista
 12. Mistä olet löytänyt Lennen ruskeita rukkasia?
  Meillä oli viime vuonna nuo ja täksi talveksi etsin samanmoisia, mutta ei tunnu missään olevan...

  VastaaPoista
 13. Meillä on ehkä eniten ollut Rasavilin rukkasia ja niistä olen kyllä tykännyt. Elsa Pitkäsistä en sitten niinkään, malli ei istu ja peukku on aina kadoksissa. Vähän sama juttu Lennen hanskoissa, ainakin parin vuoden takaisissa malleissa. Nyt pitäisi löytää vanhemmalle sormikkaat. Pitänee katsastaa löytyisikö Lindexiltä sopivia kokoja.

  VastaaPoista
 14. Olipas siinä käsineitä! Meillä on myös todettu reimatec+ hyväksi,talvimallista tosin vain rukkasmalleja on ollut käytössä. Näitä löytyy myös tänä vuonna. Näissä puettavuus, kulutuskestävyys ja lämpimyys on kaikki hyviä. Normireimatec kulahtaa hetkessä meidän lasten käytössä. Nyt otin kokeeksi POPilta pojalle sekä rukkaset että hansikkaat, vaikuttavat hyviltä, tosin puettavuudessa jotenkin tuntuvat huonommilta kuin reimatec, vuori liikkuu enemmän. Teddyvuorisista Rasavil on ollut myös käytössä jokavuosi, kovimmilla pakkasilla käytetään. Kulutuskesto ei taida olla kovin kummoinen, mutta lämpimät ovat ja helppo pukea, vuori pysyy paikallaan.

  Tänä vuonna mulle on vielä mysteeri, miten hansikkaiden pukemisen kanssa selvitään, kun sekä Kappahalin haalarissa että POPin takissa on hihoissa ne trikoiset hihansuut, joissa on peukkureikä. Ilmeisesti hanskoja ei voi laittaa enää hihan alle? Miten te toimitte viimevuotisen Kappiksen haalarin kanssa? Hanskat hihan päälle? Toimiko?

  VastaaPoista
 15. Kysyisin konkareilta että missä hanskoissa olisi sivussa se avattava vetoketju että saisi helposti puetua 1+ -vuotiaalle? AInakin reimatecissa taisi olla. Ihan hirmusti ei vielä tuota kulutus ja vedenpitävyyttä tarvitse, hyvät ja lämpimät toki pitää olla :)

  VastaaPoista
 16. Pääkaupunkiseudun talveen ehdottomasti reimatecit. Pakkasille teddyvuorelliset Jonathanit. Joka vuosi useammat kappaleet molmepia ;).

  VastaaPoista
 17. FIX ainakin lupaa vedenpitoa, jospa nuo olisi yhtä hyviän kun vkvaatteet! ts lapset ulkoili lindexin kuoritakeissa sateella yli tunnin, ja ihan kuivia =) ei ollut tullut läpi sade, olisi ollut selkeä kuravaatesää mutta ne olivat pkssa..
  pinkin FIXin rukkaset meille ostettu nyt testiin =)

  VastaaPoista
 18. Mä aina ajattelin, että mä oon supertarkka noiden värien ja sävyjen kanssa, mutta toiseksihan tässä jää ;o)

  Lennen rukkasia meille varattu täksi talveksi, kun kaksiosainenkin on Lennen ja sopii hyvin. Roxyn haalari ei ole vielä tullut, niin siihen ei ole mitään asusteita. Kaupunkitakkiin oon hakenut lankoja, niin saanut hyvin väreihin täsmääviä.

  Nahkarukkasetkin on. Ne on viime talven ostoksia, mutta olikin silloin aivan liian isot. Ne tosin on punaiset, eli ei taida sopia mihinkään...

  VastaaPoista
 19. Noi molokidsin tähtirukkaset on kivoimmat=)

  VastaaPoista
 20. Mä en halua saada rukkasista ongelmaa :D Nappasin tänään parit Jonathanin teddyt, niillä me mentiin viime talvenakin. Väri tylsä harmaa, mutta ei lika näy ja sopii aika moneen väriin kuitenkin. Ja arvaa vaan unohdinko sitä kypärämyssyä katsoa, vaikka vieressä seisoin...

  Kokeiltiin muuten sitä 104cm haalaria ja ei se oikein istunut. Ehkä tuo koko on kuitenkin liian pieni noinkin pitkälle, vaikka siihen seuraavaan olisi varmasti hukkunut... Lahkeet ja hihat riitti, mutta niska-haara oli aika lyhyt. Muuten oli kyllä aivan ihana ja vähän juu harmittaa...

  Kai se meidän täydellinen haalari jossain vielä odottaa...! :D

  -Jamina-

  VastaaPoista
 21. Kiitos kattavasta esittelystä! Meillä on tykätty Lennen ja Jonathanin rukkasista. Ostin nyt Auringonlapsista (kun on meiän lähellä) Lennen tän talven ja viime talven rukkaset ja ero oli huikea. Tän talven rukkaset on paljon ohuemmat : /

  VastaaPoista
 22. Kiitos kaikille käyttökokemuksista ja vinkeistä!, niitä ei voi koskaan saada liikaa. :)
  Minun tekisi mieli Rasavilit vielä tilata, mutta muistaako kukaan nähneensä missään niitä esim. vihreinä?

  Emmi; Lennet ostin juuri lauantaina Lappeenrannan Bobosta. Luulisi siis olevan muissakin Boboissa ja Nicky&Nellyssä näytti olevan kanssa. :)

  Tulppanisipuli; Kyllä meillä vedettiin viime talvena ne rukkaset sen Kappahlin haalarin hihojen sisään. Olihan se hiukan napakampi (ei liian puristava), mutta ihan hyvin meni läpi kuitenkin. Pysyipähän rukkasetkin paremmin paikoillaan. ;)

  Petra; Vetoketjullisia vedenpitäviä rukkasia löytyy tosiaan Reiman Minitec mallistosta ja lisäksi ainakin Jonathanin tähtimallistosta.
  Meidän viime vuotisissa Stadiumista ostetuissa Everestin rukkasissa on kanssa, en tiedä onko tämän vuotisissa.

  Jamina; No mut hyvä että pääsitte testaamaan. :) Lupaan hei heittää s-postia viikonloppuna, kamalan hektistä edelleen tämä elämä..
  Pääsin muuten siihen koulutukseen. ;)

  VastaaPoista
 23. Niin ja nuo linkit kuvissa oleviin rukkasiin jää nyt laittamatta, koska olin onnistuneesti poistanut ne kuvat koneelta ja samalla meni ne linkkitiedot. En millään viitsi alkaa etsimään joka sivua erikseen. ;)
  Kysykää, jos joku kiinnostaa niin etsin!

  VastaaPoista
 24. Elsa Pitkäsen rukkaset on meillä vakiot. Ihan parhaat "päiväkotirukkaset". Kestävät kaapissa kuivatuksen ja varren saa sujuvasti hihan päälle. Lisäksi ovat istuvat ja melko lämpimät. Hintakin on kohtuullinen.
  Miinusta on ainoastaan heijastimen vieressä oleva väriraita, jonka väri ei aina kovin sievästi istu rukkasen väriin.
  Toiset suosikit ovat mutkan nahkarukkaset edullisuutensa takia.

  Minymon rukkaset kuluivat kärjestä todellä vähällä käytöllä.

  Täksi talveksi lapselle löytyy Pitkäsen rukkasia viime vuodesta. nahkarukkaset ja jotkut täysin vedenpitävät ovat ostoslistalla. Tekisi mielii ostaa reimatecin topparukkaset, mutta hinta on aika kova. En usko, että yhdetkään tec-rukkaset kestävät kovalla käytöllä edes yhtä talvea täysin vedenpitävinä, joten ihan hirveästi ei niistä viitsisi maksaa.

  VastaaPoista
 25. Lennen ruskeita rukkasia oli joku aika sitten vasta tulossa Selölon Boboon; tiedoksi sille joka kysyi.

  Joku kommentoi myös Lenneistä kuin aiemmin. Ei kokemusta, mutta samaa olin ihmetellyt TähtiJonathanin kanssa, myyjä väitti vain valmistajan vaihtaneen tuotantotapaa, jolloin saman materiaalin sai tiiviimpään pakkaukseen??

  Sille, joka kyseli pienten hanskoista, juurikin ne Reiman Minitecit (koot 0-2) on hyvät!!!

  VastaaPoista
 26. Kaari; Nimenomaan ne Reimatecit on ne jotka meillä ainoastaan kestää ehjinä ja vedenpitävinä 9v:llä ja 11v:llä. ;) Jopa kaksi talvea, muita on turha edes ostaa kun ovat heti menettäneet ominaisuutensa.
  Oliverilla kestää TähtiJonathanit ja Reimatecit myös.

  VastaaPoista
 27. Hei täältä löytyy varmasti alan asiantuntijoita, kysynpä siis mitkä olisi hyvät reilu 1v:lle? Meillä päin ollut jo kylmiä aamuja ja vetoketjulliset reimatecit kädessä ollaan istuttu hiekkalaatikolla. Lapsipa vaan hermostuu alle sekunnissa jos ei ote pysy lapiossa - millasia rukkasia suosittelisitte? Nuo on superhelppo amatööriäidinkin pukea, mutta eivät näköjään istu tarpeeksi hyvin. Vai onko vaan tottumiskysymys? Kiitos!

  VastaaPoista
 28. Meillä oli viime talvena ekan kerran käytössä Reimatecin rukkaset. Ostin kun sain todella halvalla ja yllätyksekseni olin tyytyväinen. Tosin rinnalla käytettiin muitakin.
  Meidän hanskat on yleensä mustia tai tummansinisiä. Merkkejä on vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 29. Meillä on ollut käytössä rasavilin rukkasia välikausi- ja topparukkaset. Niihin olen ollut tyytyväinen. Nyt koulupojalle vaikea miettiä toppasormikkaita. Fixin sormikkaat ostin. Onko kellään kokemusta Mutkan toppasormikkaista?

  Päivi

  VastaaPoista
 30. Kirjoituksessa voisi huomioida verbin oikean muodon. Esimerkiksi "monet vannoo" ei ole suomea, vaan oikea kirjoitusasu on "monet vannovat". Toistuvasti tällaisia virheitä, joten ei anna vakuuttavaa kuvaa kirjoittajasta.

  VastaaPoista
 31. Päivi; Minä en ole koskaan kuullutkaan Mutkan toppasormikkaista, millaset ne on? :)

  Anonyymi; Sorry, jos kirjoitusasu ei miellytä niin mene lukemaan blogia jossa se on täydellistä! Minulle tuollaisilla asioilla ei ole merkitystä, joten lukekoot ne jotka tykkää rennosta kirjoitustavastani.

  VastaaPoista
 32. voi sissus kun kävi naurattamaan tuo viimeinen kommentti... =)
  mut joo... reimatec mineillä meillä mennään tämäkin talvi ja kovilla pakkasilla lapaset alle.

  VastaaPoista
 33. Meillä kylmänäpille ei tuntunut löytyvän viime talvena oikein lämpöisiä rukkasia.. ostin Ruskovillan villatumput, Elsat, Rasavilit, parit marketin, jopa nahkarukkasiakin kokeilin ja lopulta sitten nuo ReimaTec+ ja ne oli ne jotka piti meidän kylmänäpin lämpöisenä.. :)

  VastaaPoista
 34. Pikkuriikki; ;)

  sabine; Reimatecit on aika yllättävää kyllä lämpöiset rukkaset, hyvä tietysti niin. :)

  VastaaPoista
 35. Moi, kommentoin tuota kaksivärisyyttä, kun ihmettelit.

  Vaatealan ihmisenä luulisin syynä olevan kankaan menekin. Eli samalla valmistajalla on hanskoja vaikka neljässä värissä. Sitten jokaiseen laitetaan kestävämmät kämmenosat, jota kangasta menee aika pieni määrä. Harvalla valmistajalla on varaa värjätä niin pieniä määriä erikseen, siksi käytetään samaa väriä.

  Lisäksi tietyissä materiaaleissa kaikista väreistä ei saada niin kestäviä, sekin voi joskus vaikuttaa.

  VastaaPoista
 36. Sorry Mia! Ei ne toppasormikkaat tainu mutkan olla, ei ollut väsyneellä ajatus täysin mukana. Mutkan nahkarukkasia katselin laukkutila.fi sivuilta,siellä myös oli näitä vedenpitäviä toppasormikkaita. En tiedä kyllä laadusta, enkä löytänyt hintojakaan,saattavat olla ihan halppisversioita. Everest vois olla kokeilemisen arvoinen? Sullakin oli siis tulossa ekaa kertaa kokeiluun.:) Kiva seurata blogiasi. Tämä rukkas- ja sormikaspostaus oli tosi kiva, kun meillä muksut on kylmäsormia, niinkuin äippäkin.
  Päivi

  VastaaPoista
 37. Anonyymi; Kiitos kun annoit vaatealan näkökulmankin asiaan, tuo on varmasti ihan totta. :)

  Päivi; Ahaa, pitääpä kurkkia sivuja. :)
  Everest on tosiaan meillä tulossa tälle talvelle käyttöön 3v:lle ja 11v:lle, saa nähdä mikä on talven loputtua tulos. ;)

  VastaaPoista
 38. Minunki piti tulla vielä tänne kommentoimaan. :)

  Kiitos lapas postauksesta!! Meillä käytetään yleensä pienemmällä jonathanin tähti topparukkasia ja reiman/tecin topparukkasia, molemmissa pitää olla villalapanen alla. Sekä tänä talvena on ekaa kertaa käytössä nahkarukkaset molemmilla. Esikoinen käyttää nyt nahkarukkasten ohella reimatecin/reiman toppasormikkaita sekä kokeiluun ostin nuo kappahlin Woxot. Saa nähdä millaiset ovat. :)

  Jonathanille olen kovasti odotelut toppasormikkaita.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)