tiistai 1. joulukuuta 2009

Voihan joulukuu ja väsymys


Se on sitten joulukuu!, voi elämä että tämä aikaa menee niin nopsaan..
Just mietin tuossa että pitäisiköhän tehdä joku lista ennen joulua tehtävistä asioista, vai loisiko se liikaa stressiä?
Olisiko parempi vaan tehdä ne mitä muistaa ja millon ehtii ja olla miettimättä liikoja?
Olen järjestelmällinen, tarkka ja rutinoitunut, olen juuri sellanen jonka on tehtävä se asia minkä päähänsä saa tai mikä on jo vuosia ollut tapana.
Siksi mietin että jos olisin itselleni niin ilkeä, etten suostuisi ollenkaan siivoamaan niitä kaappeja ennen joulua, vaan yrittäisin väkipakolla olla sitä tekemättä. :D
Jos onnistuisin niin olisin niin ylpeä itsestäni! (ajatelkaa miten säälittävää.. Heh)
Mutta niinhän se on että se joulu tulee tekemättäkin ja ei sitä pitäisi stressata.
Sen kun vaan osais..

Olen ollut ihan kuitti nyt kolmisen viikkoa, vaikka nukun n.7h yöunet, jotka ainakin aiemmin on minulle riittäneet mainiosti. Nyt viimeisen viikon olen joutunut päälle nukkumaan vielä parin tunnin päiväunet, hienoa!
Mietinkin mistä se voisi johtua (en ole raskaana) ja muistin että Multivita-vitamiinit loppui juuri pari viikkoa sitten, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uusia.
Eli tarvitsen selvästi vitamiinilisää, mikä ei tällä ruokavaliollani ole mikään ihme.
Olisiko teillä toimivista vitamiilisistä antaa vinkkejä?
Voisin välillä koittaa jotain muuta.
Mites saako muilla lapset jotain vitamiinejä tai vastaavaa purkista?
Meillä ei olla koskaan mitään annettu (paitsi ne d-vitamiinit alle 3v).
Ei varmaan ois pahitteeksi pojillekaan, ainakaan meidän huonoruokaiselle 8v:lle.

Huomenna otan kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja otan viimein ne joulukorttikuvat pojista.
Isommat ei ole yhtään innostuneet asiasta, joten mietin että jos otan vaan Oliverista ja Emilistä kuvan korttia varten. Toisaalta tuntuu kurjalta jos kaikki ei ole mukana kortissa, mutta ymmärrän senkin ettei 8v ja 10v poikia välttämättä kiinnostaa enää tuollaiset "lapsellisuudet". ;)
Jos vaikka laittaisin kortin mukana isoista kummeille ja mummeille tavalliset kuvat..


Tämä pieni päivän poika on käynyt tutkimassa joulukalenterisukkia pitkin päivää ja löytänyt jälleen nuo "ihanat" rumpukapulat (autoradan pätkät), joilla saa mahtavan metelin aikaan penkkiä hakatessa.


Oliver löysi pitkästäaikaa Legon bioniclet, nämä oli meillä suuri hitti vielä pari vuotta sitten.

Emilin paita Name It & collegehousut Tutta.
Oliverin paita Kappahl & velourhousut Lindex.


Posti toi tänään jotain ihanaa piristämään!
Eli jo kauan sitten (n.4vkoa) tilaamani kankaat Ikasyriltä, joista olisi tarkoitus ommella pojille ainakin paidat. Täytyy vaan ostaa jostain paitakaavat, kun en ole koskaan paitaa ommellut. ;)

23 kommenttia:

  1. Me ollaan joulu aina mummoloissa, niin eipä tarvitse tehdä kotona joulusiivousta eikä -ruokia. Mutta kyllä tässä joulustressi tulee muutenkin..

    Ihania on nuo Ikasyrin kankaat :)

    VastaaPoista
  2. Mie taas suosittelen sitä Möllerin Totalia, se on 4 viikon kuuri ja siinä on miltei kaikkea omega 3 lähtien! Itse ainakin heräsin sillä :) Lapsille syötin jossain vaiheessa sitä lasten versiota, pureskeltavia kapseleita, mutta 5v ei pitänyt mausta.

    Arvaas, meille tuli Joulu viime vuonna, vaikka päästin itseni vähemmällä! En edes luutunnut lattioita saatikka kaivellut mummon pitsiliinoja esille pöydille(lue: lapsille lattioille).

    VastaaPoista
  3. Meiltä lähtee kummeille yms. läheisille tytöistä ihan ei-jouluinen kuva joulukortin mukana (syksyn synttäreillä otettu) Itsestänikin olisi mukava saada kummilapsista ja muistakin muitakin kuin tonttulakki päässä otettuja kuvia;)Varsinkin noita pahvisiin korttipohjiin liimattuja kuvia on vaikea saada siististi albumiin yms. säilytykseen. Mummoille tehdään varmaan perinteiset kalenterit tai vastaavat joihin tulee sitten useampi kuva.

    VastaaPoista
  4. Tuo ilma jos mikä masentaa!! Karseeta!

    Meillä on kaikilla lapsilla käytössä aamuin ja illoin kalaöljykapselit (ei kalanmaksa, vaan kalaöljy)ja aamulla lisäksi multivita lasten monivitamiinit. Ite yritän ottaa omega3-kalaöljykapseleita ja monivitamiinia, mutta itellä ne tuppaa unohtuu. Tuosta kalaöljystä on ollu meillä kaikinpuolin apua. Ja liekö siitä johtuu, mutta edes nää mein kaksi astmaatikkoa ei ole kesän jälkeen sairastaneet kertaakaan! Silloin aloitettiin tunnollisesti ottaa noita kalaöljyjä.

    Ihania kankaita, tuota oranssia pilveä miekin haluisin, viidakkoa jo onkin. Ja elä ihmeessä osta paitakaavoja, kirjastosta saa helposti käsityölehtiä! Ite suosin Ottobre-lehteä. Niissä vaan saa yleensä kaventaa paitoja.

    VastaaPoista
  5. Meillä lapset saavat 20ug d-vitaa päivässä ja multivitaa silloin kun muistan. Nuo d-t on enemmänkin jokapäiväisiä. Meillä on ollut myös nestemäistä Sanasolia, joka maistuu melko appelsiinimehulle. Isot syövät myös kalaöljykapseleita, ihan niitä aikusiten Möllereitä.

    Itse tuunaan aina sopivan kombinaation itselleni riippuen mitä tarvitsee eli miten kynnet, hiukset ,iho voivat ja mikä on mieliala.

    Tärkein on läpi talven 50ug d-vitamiinia päivässä. Tällä hetkellä syön myös maitohappobakteereja, B-vitamiinikombia ja magnesiumia.

    VastaaPoista
  6. listan tekeminen on mulla edessä - miehellä lomaa ensi viikolla, ja silloin aion pyrkiä saamaan pakolliset joulutouhut tehtyä, koska sitten haluan keskittyä HAUSKOIHIN jouluhommiin, kuten pullien leipomiseen, karkkien tekoon, lahjojen paketoimiseen!

    meidän lapset syö kaikki kalsiumia jossa d-vitskua (ei ihan päivittäin), ja varsinkin Emil himoitsee lasten multitabsejä (tai mitä lie purutabletteja). mä yritän ottaa kalsiuminaedes viikottain....

    VastaaPoista
  7. Kamalaa väsymystä on täälläkin. Itse laitan osan tämän vuodenajan piikkiin. Tämä pimeys vaan vie voimat.
    Hyvä tietää, että Ikasyrin pakettia saa odotella. Itse tilasin sieltä viikonloppuna ja ihmettelin jo, ettei edes lasku ole ilmestynyt säpoon vielä. Määki ostin pilviä... =)

    VastaaPoista
  8. Moi Mia!
    Jos sullakin oli se sikavirus silloin ja se vielä väsyttää??? Mä en ite syö mitään vitamiinilisia..ois kyllä talvisaikaan ehkä syytä..ainakin d:tä..Lilja saa puolikkaan multitabs MINIn aamuin illoin ja puolikkaan kalkkitabletinkin, mut sillä onkin aika tarkkaan laskettu noi syömäjutut...
    Ihanat kankaat..kumman kauan kesti..meillä tuli vissii alta viikon, mut ei ollu pilvee ja viidakkokin sitä joustavampaa...

    VastaaPoista
  9. Ihana paita Emilillä! =)

    Ja tuo joulusukkaidea on loistava! Meillä ei pienellä ole ollenkaan joulukalenteria, ei itse asiassa edes tullu mieleen hommata. Isommalla (poikapuolella siis) on legokalenteri, josta pääseekin perjantaina avaamaan monta luukkua kun ei ole ollut niitä avaamassa (asuu äidillään)! =)

    VastaaPoista
  10. Minä olen tehnyt paidan kaavat itse. Olen vain valinnut hyvän mallisen ja kokoisen paidan, asettanut sen leivinpaperin päälle ja sitten piirtänyt ääriviivoja saumavarat lisäten. Vähän olen sitten mallia muokannut tämän jälkeen. Teen aina etu- ja takakappaleet kokonaisina, niin ei tarvitse leikata kangasta kaksinkerroin.

    Kokeile tuota keinoa =) Jos sulla on jotain huonoa kangasta, niin tee siitä ensin koeversio että näet ovatko kaavat hyvät.

    VastaaPoista
  11. Kaamos väsyttää.
    Älä ole niin vaativa itsellesi, sinulla on hommaa neljässä lapsessa ja taloudessa ihan riittämiin. Toki jos virtaa riittää, niin tervetuloa vaan meillekkin toteuttamaan kaappien siivousta. Vasta sitten kun ovet eivät mene säppiin ryhdyn moiseen.

    Suosittelen koko porukalle D3 vitamiinia. Meillä otetaan minä 50 mg pvässä, lapset 25 mg pvässä bioteekin teho dee, josta olen postannut. Lapset nappailee vogelin c-vitamiinia(ruusunmarjasta) sillon kun muistaa (äiti antaa). Ruuastahan noita vitamiineja ei saa enää nykyisin riitävästi , talvella vielä huonompi tilanne. Synteettisiä vitamiineja kaihdan muuten, aina yritän ottaa ruokaperäisiä siis tiivistettyä ruokaa kapselissa, marjajauheena (pähkinät, siemenet)kasvikset, juurekset.

    Meillä on myös ruoka-allergiatausta syntyjään, eli senkin vuoksi lisät ovat tarpeellisia. D-vitskua olen antanut lapsille(isoille) vasta syksyn säännöllisesti. Ollaan oltu täysin terveenä. Kuopus tosin oli kuumeessa pe-la. Maanantaina jo kunnossa vaikka aloitti päiväkodin syyskuussa niin kertoohan tuo jo vastustuskyvystä jotain. Niitä apteekin d-vistkuja kuopukselle en ole koskaan antanut. Isommille annoin pineneä, mutta en kertaakaan sen jälkeen kun jekovit lusikka eksyi omaan suuhuni. Hyi olkoon mitä myrkkyä.Jekovit purkki jäi yöksi siskon perheen pöydälle ja aamulla oli polttanut reiän puupöytään....

    Sinkki on myös lapsille tärkeä, jos alkaa olla yhtenään infektioita. Aika helppo on hujauttaa joka pojalle ja äidille ferronol voimajuomaa. Se on rauta, C ja B-vitamiinivalmiste väsymykseen ja stressiin. Nestemäinen, aika nopeasti tankaa elimistön varastorautoja. Olen käyttänyt sitä itse infektioaikoina ja raskausaikoina, kun tuppaa oleen hemot alhaalla.Lapsille talvella.

    Ihan lyhyesti en pystynyt vastaamaan sori. Kun noin paljon väsyttää niin kertoohan se jo paljon, että kroppa huutaa apujoukkoja.Ole hellä itsellesi =)

    VastaaPoista
  12. Hei, jolukorttikuvia minäkin tässä yritin tänään ulkoillessa napsia. Kiva kun maa on edes hiukan valkea.

    VastaaPoista
  13. Arvaukseni on, että sua väsyttää se tauti, joka sulla oli. Mullahan oli hirvee väsymys syksyn alussa, just sen 3-4 viikon sairastelun seurauksena. Aika auttoi, nyt pystyy elämään taas.

    Väsymykseen auttoi myös se, että vähensin sokereita. Suklaata en edelleenkään syö kuin kerran viikossa (meinaa unohtua se kertakin), mehuja en osta enkä juo (ja niitä join tosi paljon). Keksejä, karkkeja jne. en ole kyllä aiemminkaan syönyt. Töihin otan mukaan banaaneja tai mandariinejä, niitä syön, jos nälkä meinaa iskeä. Ruokaremppa on auttanut tosi paljon! Eikä ole tarvinnut vitamiineja. Jos syö huonosti, kannattaa tarkastella, onko siinä parannettavaa.

    Toinen asia on ulkoilu. Se kannattaa!

    Ja sitten mua nauratti tuo kaappijuttu. Mä luulen, että sun on parasta siivota ne kaapit, koska muuten sä mietit koko ajan vain sitä, että ne pitäisi siivota tai rupeet siivoamaan niitä jouluaattona. Mä luulen, että se on sun rituaali sirtyä jouluun. Vähän niin kuin meillä se, että laitetaan sotkuisen asunnon ulko-ovi kiinni ja lukkoon ja lähdetään karkuun.

    VastaaPoista
  14. D-vitamiinista on nyt hössötetty että sitä saa kaikki kautta linjan liian vähän Suomessa, joten sitä syö meillä jokainen.
    Itse otan sitten kalaöljyä ja monivitamiinia silloin tällöin, en joka päivä.

    VastaaPoista
  15. Suosittelen vitamiinilisää ympäri vuoden! Vain harva syö niin terveellisesti ja monipuolisesti että saisi kaikki tarvitsemansa vitamiinit ravinnosta. D-vitamiinia on mahdoton saada tarpeeksi ravinnosta. Meillä otetaan vitamiinit näin: aikuisille 1 Multivita, 1 Kalcipos, 1 10 mikrogr. D-vitamiini + maitohappobakteerikapseli / päivä. Lapsille Multivita Junior, 7,5 mikrog. D-vitamiini + kalkkitabletti. Maitoa meillä ei "raakana" juoda, siitä syystä kalkkilisä. Flunssaa meillä ei ole ollut nyt yli ½ vuoteen, joten jotain vaikutusta näillä on pakosti. D-vitamiinista on juttua netti pullollaan, totuus lienee se, että virallinen suositus (7,5 mikrogr. / päivä) ei riitä kenellekään. Meillä nyt annostus aikuisilla 17,5, lapsilla 15 / päivä.

    VastaaPoista
  16. Tämä kamala lumettomuus ja piemeä sen tekee!!!! Väsymyksen nimittäin. Toki voisihan niistä lisävitamiineistäkin ehkä olla jotain apua...

    VastaaPoista
  17. Täällä vannotaan beroccan nimeen, sitä on mielestäni tablettinakin mutta itse käytän poretta. Itse huomaan selvästi sen vaikutuksen jos tauon jälkeen alan sitä ottamaan. Ilmeisesti moni muukin, kun ystäväni sitä minulle suositteli ja sanoi että olet kohta kuin duracell-pupu. Unohdin nimen, mutta kerroin tämän apteekissa niin sanoi että se on varmaan sitten tämä berocca...:)

    VastaaPoista
  18. Mäkin veikkasin, että sulla vielä elimistö palautuu siitä sikaflunssasta, ja on ihan normaalia väsymystä. Mutta ei kai ne vitamiinit huonoa tee, jos ei muuten niin ainakin mielikuva-tasollahan ne piristää kummasti;-).

    Mä syön itse d-vitamiinia kapseleina ja monivitamiinia poreina. En kyllä menisi väittämään, että olisin yhtään pirteämpi(eikös äideillä ole aina sitä univelkaa?) mutta se hyvä puoli niistä ainakin on ollut,etten ole sairastellut sitten viime kevään vatsataudin ollenkaan;-)
    (hahhaa, usko vain nyt kun kirjoitan tän, niin taatusti kaataa flunssa petiin)

    Tsemppiä täältä kovasti!!

    VastaaPoista
  19. Heippa Mia! Minä käytän aloevera- juomaa ja itselläni se ainakin auttaa... Juoma sisältää kaikki vitamiinit, poislukien D:n ja K:n. Olen saanut juomasta apua moneenkin asiaan. Suosittelen!!! ;)

    VastaaPoista
  20. Niin, ja unohdin mainita että se juoma on Forever- firman ja se käypi vauvasta vaariin. Meidän pojat naukkailee sitä ihan innoissaan! :)

    VastaaPoista
  21. Kiitokset kaikille kovasti vinkeistä!, ne tuli tarpeeseen. Nyt vaan apteekkiin/luontaistuotekauppaan lista kourassa ja tuumailemaan mitkä olisi ne minun piristeet. ;D
    D-vitamiinia ainakin täytyy ostaa, kun moni sitä suositteli. Se on ollutkin harkinnassa aiemmin.

    Voi se olla se tautikin joka vielä painaa tai sitten tämä pitkä syksy.. Siitä huolimatta että olen syksyihminen. ;)

    VastaaPoista
  22. Vauhtivekaroiden äiti; Tuo onkin hyvä tapa, meillä on sama että syödään mummoloissa jouluaikaan. ;)
    Eli ruokiin ei tarvitse ainakaan panostaa.

    Piia; Hyvä tietää! siis että se joulu tulee tosissaan ilman laittamistakin. :D
    Kun vaan osaisin olla laittamatta..

    Oliviah; Minäkin napsin tänään näistä pienimmistä joulukorttikuvia ja isommista laitan sitten tavan kuvat mukaan.

    Mirka; No tuota mietinkin, että jos kirjastosta saisi käsityölehtiä kaavoineen. Täytyy käydä kurkkimassa. :)

    Jarna; Nuo Kalaöljykapselit kuullostaa sellaselta jota meille kans täytyy hakea. Maitohappobakteerit on meilläkin ollut monesti käytössä.

    MonenÄiti; Just noin täytyisi tehdä, ensin ne ikävät hommat pois alta ja sitten saa rauhoittua kaikkeen ihanaan joulupuuhaan. :)

    Katri; Minulle ei tilatessa ollut vielä tuota viidakkokuosia ja odottelin että se tulisi samaan pakettiin. No nyt vielä puuttui turkoosi peikko (vai mikä se oli) kangas tuosta paketista, tulee myöhemmin.

    Pikkuriikki; Tosiaan voi olla sen taudinkin takia, että on voimat pois.
    Minä tilasin juuri tuota joustavampaa viidakkokangasta, en sit tiedä onko parempi vaihtoehto vai onko se toinen?..

    MrsAgatha; Kiitos! :)

    Miitu; Osaisinkohan minä?... ;)
    Voisin testata, kun onhan noita kankaita vaikka kuinka jemmassa.

    Tyttötiimi; Kiitos ja nimenomaan hyvä kun saan vinkkiä pitkän kaavan mukaan! :)
    Heh, ehkä ne kaapit tosiaan pitäis unohtaa.

    -A-d-é-a-; Täällä paistoi kauniisti aurinko ja oli ihan pieni huurre maassa, mutta otin silti sisällä kuvia. ;)

    Shaoli; No iskit ihan oikeeseen. Suklaa ja herkut sais todellakin jäädä pois ja ulkoilu on se heikkouteni eli olen huono ulkoilemaan ellei ole ihan pakko (lue isi ei ehdi lasten kanssa). ;)
    Joo sekin on paljon mahdollista että vaikka nyt päätän etten kappeihin koske, niin paria päivää ennen aattoa alan paniikissa niitä käymään läpi. ;D

    Ninnu; d-vitamiinia ja kalaöljyä siis listalle. :)

    Anonyymille myös kiitos vinkeistä!

    Heli; Luulis että on, vaikka on se tämä harmaus..

    Tarja; Ahaa, sekin täytyy testata. ;)

    Aamunkukka; Sitä tässä mietinkin ja se univelka.. Täytyisi rytmittää nukkuminen paremmin, niin ehkä sekin auttaisi.
    Tosiaan nuo vitamiinit yms. taatusti ainakin parantaa vastustuskykyä. :)

    Hanna; Aloevera-juomasta en ole kuullutkaan, mistä sitä saa?
    Kuullostaa hyvältä. :)

    VastaaPoista
  23. Aloevera- juomaa saa Forever- jälleenmyyjiltä. Imatralla niitä on ainakin useampi. Kantsii googlettaa toi forever, sieltä varmaan löytyy lähin jälleenmyyjäsi. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)