sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Poikien lahjatoiveita

Nyt kun on jo korkea aika alkaa ostamaan niitä joululahjojakin, niin heräsin tutkimaan poikien tekemää lahjatoivelistaa.
Olihan siellä.. no juu.. ai mikä??
Lähes joka toiveen edessä luki Star wars, pidemmälle tutkittuani huomasin ettei listassa juuri muita sitten ollutkaan. Ajattelin että jopas onkin helppo lista, kaikki löytyy Legohyllystä leluosastoilta. ;D
Mutta sitten että ei ehkä kuitenkaan joulupukki suostu tuomaan joka paketista Star warsia, täytyy nyt jotain muutakin olla!

Meillä se menee pitkälti niin että mitä isot (8v & 10v) fanittaa, niin sitä Oliverkin.
Eli eikös siellä Oliverin toiveiden kohdalla nököttänyt myös niitä Star wars juttuja.
Sen verran "fiksusti" pojat oli osanneet toiveensa laittaa että kaikille oli eri jutut, esim. Legon Star wars aluksista jokainen toivoi paria erilaista ja toisella taas toisenlaiset. Samoin valomiekat oli valittu kullekin eriväriset.

Lisäksi 10v oli niinkin älykkäänä kirjoittanut niiden kaikista eniten toivottujen kohdelle punaisella värikynällä "tärkeä!". Hah! :D
Kyllä meillä pojat tietää, että kaikkea ei saa mitä toivoo, mutta se on sanottu että toivoa tietenkin saa. Joulupukki tehkööt sitten ne omat päätöksensä.

Itse näin apupakettien ostajana laadin tarkan listan millä summilla mennään, jokainen kun tietää että lahjoihin saa menemään sievoisen summan hetkessä. Kun pitäisi muistaa mummot, ukit, kummilapset, serkut ym.
Meillä ei ole tapana läheisten aikuisten kesken lahjoja ostella, paitsi toki mies ostaa minulle jotain pientä ja minä hänelle. Mutta siis muuten muistetaan vain mummot ja ukki aikuisista.
Laskin siis että jos omien poikien lahjoihin laittaa 50e/per poika, niin sekin tekee jo 200e ja siihen päälle kun laskee nuo kaikki muut niin se onkin hetkessä vähintään 400e selällään. Aika huima menoerä, etenkin näin kodinhoidontuella elävälle..
Onneksi olen aina kaukaa viisas ja alan säästämään lahjarahaa jo kesällä, toimii. ;)
Mutta siis niihin lahjoihin!, mitä sieltä listasta löytyy..


Näitä, erilaisia Star wars aluksia on ainakin kuusi listassa.
Tämä löytyy Oliverin toiveista..
Kuten myös Star wars valomiekka (kuva katosi tekstiä muokatessa, enkä saa sitä enää takas just tähän. Pöh!).
Kauhulla jo ajattelin, kuinka valomiekat sitten meillä täällä sisätiloissa viuhuu. Voi kääks.. Mutta 10v valaisi äiti asiassa ja sanoi ettei näillä löydä toisia, vaan tehdään hienoja liikkeitä lähelle vastustajaa. heh.


Oliverin listassa näyttää olevan myös Space police sarjaa.


Mutta äidillä on hiukan eri ajatukset, jotain muuta mukavaa.
Tämä naulaussetti olisi taatusti hitti Oliverille.


Uskoisin pojan pitävän myös tästä pujottelupuusta.


Emilille vois ostaa oman pujoteltavan, jos vaikka jo osaisi.

Emilin lahjoja olenkin pohtinut pääni puhki..
Kun meillä on niin paljon veljien vanhaa, että ei oikein haluaisi mitään turhaa nurkkiin enää. Dublojakin on iso kasa.
Täytyy ehkä toivoa hänelle jotain käytännöllisempää, esim. juniori koon peitto ja tyyny sekä pussilakanasetti siihen. Täytyy parin kuukauden päästä nimittäin ostaa pojalle uusi sänky. Mutta onhan se tietenkin kiva pari lelulahjaakin saada.


Tämä siilihakka olisi aika sievä.


Tai oma pieni puinen työkalupöytä.
http://www.lastenlahjatalo.fi/ myy näitä söpöstyksiä (paitsi Legoja) ja siellä oli aika paljon kaikkea muutakin kivaa mitä voisi ajatella pukinkonttiin.
Onneksi on netissäkin lelukauppoja, kun ainakin meidän kaupoilla on tarjonta aika surkeaa. Siis suurinpiirtein vain Prisma ja Cm, eikä nekään kovin laajalla valikoimalla varustettuina.
11 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä! Nuo pujottelulelut vaikuttaisivat aika kivoilta. Voin kuvitella, että jos olisi poikaa kiinnotava, niin viettäisi sen kanssa pitkän ajan =) Tai sitten hermostuisi, jo ei osaa ja huutaisi koko päivän.

  Myös se nukkekoti (puinen),joka on sivuilla, on ollut meille harkinnassa jo pitkään. Niisa voisi saada sen synttäreillä helmikuussa.

  VastaaPoista
 2. Max leikkii aina kerhoissa innoissaan tuolla naulaussetillä. En kyllä taida uskaltaa meillä kotiin vielä sellaista hankkia, kuitenkin kohta naulaillaan pikkuveljen päätä.. ;)

  VastaaPoista
 3. Pujottelulelut ovat varsin hauskan oloisia. Meillä on kyllä jo lahjat pojille hankittu (paitsi ehkä joudun vielä taipumaan Gormitin varaston täydennykseen), mutta vielä voisi tuollainen sujahtaa pakettiin.

  Meillä kun on juuri vietetty synttärit ja lahjatulva oli aikamoinen, niin itse yritän pitää joululahjojen määrää kurissa. Ostimme mieheni kanssa yhden paketin per poika ja loppulasku oli 90. Ei paha!

  VastaaPoista
 4. Naulassetti on päiväkodeissa poikien kestosuosikki. Oisin ostanut sen Tallinnasta, mutta sitä myyvä putiikki oli kiinni :(
  Siilihakka voisi olla seuraava suosikkini.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kivoja leluja :D Jos ostaisin ylipäätään kelleen lahjoja niin voisinpa kuvitella tuollaisen pujotteluleun ja hakan ostavani :o)

  Voi olla et muuten ostan, en lahjaksi !

  VastaaPoista
 6. Tuo nettikauppa onkin todella hyvä löytö! Eivätkä nuo hinnat nyt suhteessa ole kalliita; eihän noita tosiaan perus market-valikoimista saa;-) kivoja lahjoja olit valinnut.
  Mä olen jo kaikki poikien lahjat ostanut, mutta tuollainen pujottelu-lelu kyllä menee vielä harkintaan ==D!!

  ps. toisaalta,onhan se etu, että teidän isommat pojat haluavat samaa sarjaa kerätä;-) ja jäävät sitten nuoremmille aikoinaan!

  VastaaPoista
 7. Shaoli; Meillä Oliver on kerhossa pujotellut tyttöjen kanssa helmiä ja tykännyt siitäkin, joten uskon että tuo puu olisi pojille hauska. Varmaan teidänkin poitsu tykkää. :)

  Vauhtivekaroiden äiti; Ajattelin kanssa, että saa sitten olla tarkkana milloin naulaillaan. Ettei vaan Emil oli hommissa mukana. ;D

  Marita; Edullisesti olette päässyt. :)
  Minusta tuntuu että nuo Legon alukset maksaa jo yksi niin paljon (n.30e), ettei taatusti pääse alle 50e per poika ja mielelläni 2 lahjaa edes per poika ostan.

  Katja; Me ei olla koskaan missään tuota naulaussettiä testattu, eli hyvä kuulla että teillä pojat tykkää, uskon sit että Oliverkin. ;)

  Äiti kuudelle; Siis nuohan on niin kivat että ehdottomasti vaikka muuten vaan kannattaa ostaa. :)

  Aamunkukka; Minustakin tuolla oli ihan sopivat hinnat. Tuokin naulaussetti ja pujottelusetti ei ollut ollenkaan kalliita.
  Nämä on hyviä ideota siis sukulaisille, jotka kyselee lahjatoiveita. Kun minä en ainakaan mitään kallista kehtaa toivoa. ;)
  Se on kyllä totta että pojilla on sitten ne samat leikit ja lelut kiertää. Legot on onneksi myös ajattomia leluja.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kauppavinkistä.

  Naulaussetti, jossa paloja samanverran kuin tuossa linkittämässäsi, näytti maksavan toisessa lelunettikaupassa yli 20 euroa.

  Meilläkin lapsi on nyt innostunut noista star wars-tuotteista.
  Olen tosin kieltänyt toivomasta legoja lahjaksi. Ei osaa niitä kovin hyvin koota. Kokoaminen jää siis minulle, samoin korjailu, kun hajoavat leikeissä ja hermoja minulla ei tuollaiseen pikkunäpertelyyn ole. Peruslegoja saa toivoa, mutta ei settejä.
  nim. tänä jouluna en kokoa puolen yön jälkeen legolentokonetta. ; )

  Sujuuko Oliverilta noiden isompien legojen kokoaminen vai auttavatko vaikka isoveljet?

  VastaaPoista
 9. Työkalut on meidän Aatun suosikki,joten pitänee käydä katselemassa tuota mainitsemaasi työkalupöytää. Muovinen meillä jo onkin muttei siihen voi ruuvailla. Legoja meilläkin on pukin toivelistalla,city-sarjaa =) Poliisilaitos pitäisi vielä miehelle käydä hakemassa,se kun innostui keräilemään noita cityjä. Niitä sitten riittää,kun Atella pitää olla omat joita voi purkaa ja koota ja sitten miehen kerran kootaan hyllylle kappaleet =)

  VastaaPoista
 10. Meillä 3-vuotiaalle tulee naulaussetti. Jostain kirjakerhosta tilasin jo syksyllä, on sellainen autoaiheinen. En uskalla sitä kylläkään kotiin ottaa, saa jäädä mummolaan. Ja saa nähdä kiinnostaako se edes tai osaako sitä tehdä.

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 11. Kaari; No kiva vaan että oli vinkkiä! :)
  Tiedätkö, minä olen viettänyt monet joulut kaikenlaisia lego linnoja ja aluksia kootessa. ;D
  Nyt onneksi 10v ja 8v kokoaa kaikki itse. Oliver osaa koota esim. pienen aluksen tai auton, mutta nämä isommat kokoaa sitten isoveikat. Leikkii kyllä sujuvasti, eikä riko enää mitään.
  Emilin ulottamattomissa sitten taas joutuu vaan kaikki pitämään..

  Minttu; Meillä on ollut joskus muovinen työkalukärry kahdella ekalla pojalla pienenä, tykkäsivät kovasti. Nyt Oliverilla ja Emilillä ei ole työkaluja ollutkaan, joten saa nähdä tykkäisikö he tuosta. Toisaalta uskon kyllä että vetoaa poikiin. ;)

  -Äiti ja pienet pojat; Minäkin tässä salakavalasti Oliverille näytin setin kuvaa ja kysyin olisikohan tuollainen joulutoivelistalla ja heti innostui. :D

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)