torstai 10. joulukuuta 2009

On pukeminen hankalaa..


Emil ei ole aiemmin ollut kovinkaan kiinnostunut itse pukemisesta, no nyt sitten senkin edestä.
Poika viettää pitkiä aikoja vetäen päälleen milloin mitäkin. Isin pyjamahousuista olen tänäänkin pelastanut pojan moneen otteeseen, nimittäin kun ne vedetään jalkaan niin että ollaan kokonaan siinä yhdessä lahkeessa. Vähän niin kuin makkarankuoressa. :D
Entäs sit sukat, voi! Niitä kun vaan jostain äidin jemmasta löytää, niin ne on sitten jalassa heti tai kädessä. Onhan sekin oiva tapa uuskäyttää sukkia.
Alushousut on myös testattu päässä, lapaset jaloissa ja paita hameena.
Pientä närää saa aikaan äidissä eteisestä haetut ihan mitkä vaan rapaiset kengät, joilla sitten lontustetaan pitkin kotia ja yritätään ehtiä äidiltä karkuun. Joskus jopa hiipien onnistuu pääsemään niillä sänkyyn saakka, jee! (siis oikeesti..)

Kun mainitsen sanan päiväunille, niin Emil syöksyy sohvalle pukemaan vaatetusta ja hokee "nukkuu nukkuu". Auta armias jos erehtyy liian aikaisin menemään sotkemaan pukemispuuhia, suuttuuhan se eikös se ole selvää. ;)
Ensin täytyy aikansa itse yrittää ja välillä tuskastua, ennen kun lopulta kuuluu se "äiti auttaa". Hellyyttävää. <3

Tänään päiväunipukeutumista Emilin malliin.
Oho, hattu on muuten mennyt ihan oikein! Sattuu näitäkin siis välillä.


Ulkoilupukeutumista.
Sama kai se on mistä reiästä sen kypärämyssyn päähänsä vetää??
Tämä menis jo tonttuhatusta. Heh.

Emilin sisävaatteet Lindex & Kappahl.


Ulkona käytiin koittamassa rannassa jäätä, ei se ihan vielä kestä. Mutta pomppia voi ihan rantaviivalla kuitenkin.


Jäät tuli marraskuussa jo kertaalleen niin, että siellä ihmiset käveli. Sit ne jo suli tässä välissä ja nyt taas järvi on jäässä, toivottavasti pysyvästi tälläkertaa. :)


14 kommenttia:

  1. :oD Ihana Emil ! Meidän Emil on jarjoittanut pukemista jo pidemmän aikaa. Kun laitan ulkovaatteet maahan niin poika vetäisee ne kyllä sujuvasti päälleen. Tosin kypärämyssy saattaa edelleen mennä teidän Emilin mallilla päähän :o)

    Näin talvisin kun pyykit kuivuu sisällä ei-niin-siskojen-mieleistä pukemista on se kun poika tempaisee narulta siskojen alushousut jalkaansa xD

    VastaaPoista
  2. Voi, miten ihanat vaatteet Emilillä on päällä :)

    Meillä tuo pukemisinnostus alkoi tytöllä jo 1 vuotiaana. Tyttö on vaan aina ollut ihan sairaan tarkka siitä miten housut on just oikealla korkeudella, sukkahousuissa ei saa olla yhtään "makkaraa", lapaset, rukkaset ja sormikkaat täytyy olla juuri oikein paidan hihan päällä ja samaan aikaan oikein takin hihan sisällä! Näihin kun yhdistetään aikainen herätys + väsymys + päiväkotiin lähtö (aiemmin siis) niin kyllä meidän perheestä ääntä lähti aamuisin ;)

    Mutta minusta on hyvä, jos lapsi on omatoiminen!! :) Tietysti kuraiset kengät sängyssä on niitä ikävämpiä juttuja..

    VastaaPoista
  3. Meillä Frans on tosi innokas pukeutuja. Kaveri vetää päälleen useita kerrroksia vaatteita, kaikki mitä saa kaapista kaiveltua.. Ja sitten ne vaatteet jää tietysti pyörimään kodin lattioille.. ;)

    VastaaPoista
  4. Ah! Toi on ihana vaihe :) Tosiaan kun päälle puettavaksi kelpaa vaate kuin vaate.

    VastaaPoista
  5. Mä eka katoinkin et Emilillä on tonttuhattu päässä! =D

    Meillä poika saa hatun hyvin päähän, hanskat jää vähän roikkumaan, housut ei mene vielä ollenkaan mut kovasti yritetään. Aamusin poika aina suuttuu kun alan häntä pukemaan, haluaa itse! Haalari ei vaan vielä mene itse laittamalla päälle joten on pakko auttaa... =)

    VastaaPoista
  6. Hei,

    Hauskasti taas osasit kertoa tuosta kaksivuotiaan pukemisinnostuksesta! Sama vaihe on meilläkin 2-v tytöllä, viimeksi olin tikahtua naurusta kun hän oli vetänyt isoveljen pyjamanpaidan päälle niin, että kaula-aukko toimi vyötärökuminauhana, hihat lahkeina ja takapuolesta roikkui sitten se varsinainen paidan osa. Ja asua täydensi eripari villasukat, kesäinen lierihattu ja puuvillalapaset. Alla sukkahousut ja body. :) On ne ihania!

    VastaaPoista
  7. Onkohan tuo jotenkin ikäsidonnainen juttu? Meillä Aatu vetää kanssa vaatteita päälle,mieluiten jonkun muun kuin omia. Ja nuo kengät,kaikki käy,mutta mitä isommat sen parempi.

    VastaaPoista
  8. Meillä 2v osaa pukea hatun ja kengät, jos nauhat on auki-ja vahingossa ne voi mennä oikeaan jalkaankin.
    Paidat ja housut saa yleensä valita itse aamulla, ja äiti valitsee sen jälkeen sitten kun ne vaihdetaan puhtaisiin tai lähdetään ;) Tytön suosikkina on farkut (ehdottomasti ilman pikkareita tai sukkahousut :D )ja vaaleanpunainen huppari, tulee iso parku jos se on monta päivää pyykissä..

    VastaaPoista
  9. Oi, ihana! :) Katoin eka kypärämyssyn olevan tonttuhattu. Meidän 3v esikoisella ei ole missään vaiheessa ollut kiinnostusta pukemiseen. Plääh.. Osaa kyllä, mutta ei vaan koskaan oma-aloitteisesti pue.

    Ja toinen plääh, kun ei oo lähimpään Lindexiin tullut uutuuksia. Kävin eilen kun tuli se osta 30e ja maksa 20e -tarjouskuponki.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  10. Ihania ulkoilumaisemia, toivottavasti jää pian kantaa :)

    Meilläkin on innokas pukija. Hän vaan vetää päällensä nuken vaatteita ja suututtaahan se, kun ei ne oikein mahdu :P

    VastaaPoista
  11. Äiti kuudelle; Oi, teillä on siis kovinkin omatoiminen poika. :)
    Joo voin kuvitella että siskoista on vähemmän kivaa! :D

    Mar3ngi; Kiitos. :)
    Minä olin pienenä juuri tuollainen kuin teidän tyttö. Eli mikään ei sanut olla rutussa tai vinossa, äitini muistaa vieläkin kuinka rasittavaa se välillä oli. Taidan kyllä edelleen olla ihan samanlainen. :D

    Vauhtivekaroiden äiti; Emil ei onneksi vielä osaa tai tajua kaapista vaatteita kaivella, joten pukee vaan niitä jotka on esillä. Voi kääks, toivottavasti ei alakaan kaappeja tyhjentää. ;)

    Katja; Joo, ihan sama kun vaan jotain. ;)

    MrsAgatha; Ihan tonttuhatulta se näyttääkin! Heh.

    Tulppaanisipuli; =D voin vaan kuvitella teidän tytön tuossa vaatetuksessa.

    Minttu; On varmaan, mutta luulen että tämä tulee toisilla vahvemmin kuin toisilla. Ei meillä muut ole olleet näin innokkaita pukijoita 2v. ;)

    Zallaah; Oi teillä siis tyttö jo tietää mitkä on parhaat vaatteet päällä. :D
    Emil ei vielä valitse mitään tiettyä.

    -Äiti ja pienet pojat; Sanos muuta, mietin kanssa että mihin kummaan sen alelapun käyttää jos siellä ei ole mitään..

    Marjuli; Voi, taatusti menee hermot nukenvaatteita päälle yrittäessä. Heh voi noita pieniä.. :D

    VastaaPoista
  12. Ihana Emil!:)

    Meilläkin poikaa kiinnosti jossain vaiheessa pukeminen kovastikin, mut nyt taas ei kiinnosta yhtään, patakintaat kyllä pukee lähes joka päivä jalkoihinsa. Ehkä pitäisi jopa alkaa kannustaa poikaa pukemiseen.

    Onpas hölmöä, kun mulle ei ole tullut mitään alekuponkia Lindexille.:(

    VastaaPoista
  13. Mainioita kuvia! Emil on kyllä aikast mainio;).

    VastaaPoista
  14. Ihanat maisemat teillä!! :) Ja pojat kivan värisissä vaatetuksissa!! :) Fleecelakki postia olen unohtanut laittaa, kun olen niin innolla valmistellut joulua. Yritän kirjoitella postia tässä joku ilta. :)

    (mun laittamat kommentit eivät jostain syystä ole taas tulleet perille aikaisemmin, en tiedä mitä olen taas säheltänyt.)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)