perjantai 17. huhtikuuta 2009

Rattaiden metsästys

Meillä on pienellä käytössä Brion ruskeat Kombi vaunut, niissä nukkuu ulkona ja kärrätään tässä kotikylällä. Harvemmin tulee otettua noita mukaan, koska auton takakontissa tila on pieni (kuutospenkki siellä) ja renkaat pitäisi aina ottaa pois..

Kaupparattaina onkin ollut käytössä 5v isoveikan vanhat sateenvarjorattaat, joissa runko jotenkin vääntynyt ja siksi kasaan laittaminen on kunnon runnomisen takana. Siis ihan kamalat! ;/

On siis ihan pakko ostaa uudet (jee!). Kauppa- ja matkakäyttöön, kun nyt kevät/kesä liikutaan enemmän.
Tilasin Hobby Hall:sta pari viikkoa sitten tulevaa ensi viikon matkaa varten Carenan Swing-rattaat, ajatuksissa että ehtiihän ne. No sitten ei ehdikkään..
Tänään soittelin rattaiden perään olivat juuri pakattavana ja tulee ensiviikolla. Kiva kiva, ei sitten tälle reissulle.

Nyt kuitenkin harkinnassa olisi pistäytyä hakemassa rattaat jostain liikkeestä matkan varrelta, mutta mistä? Missä pääkaupunkiseudulla myydään hyvällä valikoimalla esim. noita Carenan Swing-rattaita, osaisko joku sanoa?

Meillä rattaiden kriteerinä olisi ainakin hinta max.170e. Turhaa ostaa mitään kalliita, koska tosiasia on kuitenkin se, että niitä käytettäisiin aika harvoin. Ehkä noin.1-2 kertaa kuussa.
Lisäksi haluaisin ehkä mieluiten tuollaiset kolmipyöräiset, joissa olisi vähän reilumpi makuutila ja kuitenkin näppärät. Matkarattaat sitten kakkosvaihtoehto.
Kolmas tärkeä seikka (turhamaisena äitinä ;D) on väri. Ruskeita en haluaisi, kun yhdet jo on. Mustat olis ajattomat, mutta niin tummat kesään..
Eli mieluiten ostaisin vihreät tai turkoosit. ;)



Nämä vihreät Swingit on jo tulossa.. Onko joku siis nähnyt näitä livenä jossain?.


Näissä olisi ainakin väriä! :D Carenan Easy.


Quinny Zapp; aikas hauskat, mutta hintaakin jo on..


Nämä olisi ihanat, mutta taas se hinta.. Cragon Trekko




Näissäkin olis värit kohdillaan, vaikka ruskeaa en välttis haluakaan. ;)
Pikku Piia rattaat http://www.pikkupiia.fi/


Nämä Pikku Piian joggerit on muuten mukavat, mutta en ole harmaan ystävä ja näissä sitä on vähän liikaa.


19 kommenttia:

  1. MIkäs on tullut, kun ei ruskeat käy;)

    Itiksessä on Lastentarvike ja sitten on iso liike, AT-lastenturva Vantaalla, siellähän niitä rattaita piisaa.

    VastaaPoista
  2. Noita Carenan Easyja en voi ainakaan suositella, vaikka ne ovatkin tilavat ja kaupassa hyvän tuntuiset. Kaksi suurinta syytä ei-suosittelulle: Eivät mene Emmaljungan Scootereita pienempään tilaan ja renkaat alkavat natista muutaman kuukauden käytön jälkeen (eikä tosissaan mitään pientä natinaa...).

    Ne ensimmäiset Carenat olivat kivan näköiset, mutta niistä ei ole kokemusta. :)

    -Mette

    VastaaPoista
  3. Mulla juuri samat pohdinnat menossa! Yhdet Carenan matkarattaat olen jo ostanut, ja ne meni heti rikki! Samoin Carenan tuplista meni kummatkin jarrut heti rikki, (samoin kuin kaverillani joka osti Carenat ja sai kokea saman "laadun") joten Carena on merkki jota en suosittele, ellei sitten halua kertakäyttörattaita?
    Nyt haluaisin hiukan laadukkaammat, kerranhan se vaan kirpaisee kun ne ostaa ja kestävät sitten (toivottavasti).
    Vinkit myös meille olisi oikein tervetulleita!

    VastaaPoista
  4. mä sanoisin että meidän itiksen lastentarvikkeessa on tosi kattava valikoima. voisin käydä tiiraamassa oliskos noita sulle mieluisia. :)

    VastaaPoista
  5. Jarna; Nyt haluisin jotain vaihtelua, kun vaunut on jo tosiaan ne ruskeat. ;)

    Hanna; kiitos tarjouksesta, jos tänään käyt niin kurkippas. Me jo maanantai aamuna ollaan matkalla sinnepäin. :)

    Mutta täytyy kai soitella noita läpi vielä tänään, niin tietää mihin suunnistaa. Kun aikaa ei ole paljon, kun pitää jo joutua laivalle. ;)

    Ahaa, no täytyy miettiä sitten vielä noita Carenan rattaita, jos on kerran huonoja kokemuksia..

    VastaaPoista
  6. Carena matkarattaissa on makuutila jtoain 80cm, meidän 1½vn jalat tulevat yli kun noissa nukkuu-ja ainakin 169cm pitklle työntäjälle on aisa liian korkealla, oli viikon jälkeen ranteet kipeät siinä (ja huonosta työnnettävyydestä..).
    katsoppa esim huutiksesta quinnyn speedi sx, ne menevät pienempään tilaan kuin brion racet (ei mahdu meidän autoon) ja scooteritkin mahtuvar kun renkaat saa irti. Esim isovanhempien mersuun menevät ihan heittämällä eikä se ole edes farkku :)
    noita saa käytettynä ihan kohtuuhinnalla, 200e tai tipan alle. itse maksoin meidän rattaista 200e muistaakseni, ja siihen kuului vielä hoitolaukku+lämpöpussi mukaan, värinä meillä on yksivärinen turkoosi tytöllä ;)

    VastaaPoista
  7. Meillä on nuo carena swingit, juuri tuona punaisena. Paljon ollaan käytetty ja jopa loskassa menee hyvin. :) Tosi nätit on muutenkin, ja menee suhtkoht pieneen tilaan.

    - Minna-Maria

    VastaaPoista
  8. Carenoista en ole kuullut kuin huonoa. Itsellä niitä ei ole ollut sillä laatu ei ole vakuuttanut. Ystävä osti "kiellostani" huolimatta ja palautti samantien kauppaan sillä olivat jo valmiiksi rikki paketissa.

    Meillä on Chiccot (Multiway 2008) ja ovat mielestäni parhaat matkarattaat mihin ole törmännyt, tosin ne eivät ole kolmipyöräiset.

    Itse ostaisin mielummin esim. Emmaljungan Scootterit käytettynä kuin mitkään "halpis" matkarattaat uutena.

    Vinkkinä voisin tarjota Britax-rattaita. Testailin kaupassa Yanis mallia ja vaikutti erittäin hyviltä mutta värin takia jäi kauppaan... meillähän pitää kaiken olla vaaleanpunaista ;)

    VastaaPoista
  9. Hei! Meilläkin on uudet matkarattaat etsinnän alla ja olen itse miettinyt Gesslein Swift-matkarattaita. Hintaa on n. 220e ja näitä myy esim. Pikku Hurmuri Keravalla. Heillä on varmaan muutenkin melko hyvä valikoima matkarattaita tuolla uudessa liikkeessä. Toinen miettimäni vaihtoehto Babywelt Moon Kiss, jota myy vain AT-Lastenturva (tosin näitä taitaa olla varastossa vasta 21.4.). Ensisijaisesti haluaisin Teutonian Solano-rattaat mutta näitä ei enää Suomesta saa kuin käytettyinä. Kesälle suuntaamme lomalle Eurooppaan autolla ja mietin, että jättäisin matkarattaiden hankinnan reissulle niin olisi syy kiertää lastentarvikeliikkeitä sielläkin ja valikoima/hinnat hieman erilaiset... =) t. taustaileva Nonniska

    VastaaPoista
  10. Meilläkin on ollut hakusessa jotkut kätevät pienemmät rattaat jotka mahtuisivat pienempään tilaan kuin Brio kombit. Emmaljungan scootereita olen jo katsellut...niitä kun saa joskus jopa 199e tarjouksesta niin ei hintakaan nyt niin kamalan korkea ole. Laatu kun on kuitenkin ihan hyvä kuulemma (meillä on ollut vain ja ainoastaan brio vaunut käytössä niin en oikein muista tiedä). Meillekkin siis hyvät ratas vinkit ovat tervetulleita!! :)

    VastaaPoista
  11. Meille on tulossa ensi viikolla saksasta Pingpongilta QuinnyZappit joten kokemusta käytöstä ei vielä löydy. :) Ja mustana vaikka värivaihtoehtoja olisi kyllä löytynyt, mutta olihan se pakko kun huomasi millä nimellä mustaa väriä myytiin! (storm- poika on Myrsky) Meillä tarvitaan tooosi pieneen tilaan meneviä joten Zappien pitäisi olla sopivat siihen. Hinnaksi tuli 169€+n.6€kulj.+3%alv.erotus-2%maksutap.alennus. Eli jotain 170€n pintaan... (En muista tarkaa hintaa,täytyy tarkastaa) Selkänojaa ei saa säädettyä mutta meillä ei poika suostuisikaan edes unissaan olemaan rattaissa makuullaan, ettei vaan jää jotain näkemättä....;)

    VastaaPoista
  12. Kiitokset kaikille vinkeistä! :)
    Noissa Swingeissä tasi olla vähän pidempi makuutila kuin tavan matkiksissa. Meillä on tuo tärkeää että saa makuulleen, koska reissussa ollaan liikkeellä yleensä koko päivät ja poitsu ottaa päiväunet niissä. Ei siis nuo Quinnyt sitten käviskään.

    Ja tosiaan haluaisin kolmipyöräiset tai ainakin kääntyvillä etupyörillä, koska kaupoilla pystyy paremmin pyörimään väliköissä (tosi tärkee seikka ;)).
    Ja se väri! Meillä siis kanssa Anana on tärkeää se oikea sävy. ;D

    VastaaPoista
  13. Meille ostettiin viime kevät talvella Carena Easyt kaupparattaiksi puolivuotiaalle. Kestivät ihan hyvin ja olivat näppärätkin varsinkin autoon pakatessa. Syksyllä vaihdoimme yhdistelmät Emmaljungan Scootereihin ja sen jälkeen nuo Carenat alkoivat tuntua tosi kömpelöiltä kaupoissa, vaikka Scootereissa ei kääntyviä pyöriä olekaan. Jostain syystä nuo muoviset pyörät keräävät katupölyä yms. pintaansa ja joidenkin kauppojen lattioilla ne vaan liukuvat suttina eteenpäin ja tuo kääntymisominaisuus katoaa. Samoin kankaat ovat noissa Carenoissa aika surkeat. Vanhemmalla tytöllä oli kolmipyöräiset Carenat ja niissä kankaat haalistuivat tosi nopeasti ja sadesuoja sai olla esillä valmiina heti kun aurinko meni pilveen. Lisäksi runko meni aika pian niin kieroksi, että lenkkeilleissä sai tehdä kunnolla töitä että pysyi tien reunassa.

    Oliviah

    VastaaPoista
  14. Ei tuo makuutilan pituus/lyhyys rajoita nukkumista. Meillä parivuotias nukkuu kyllä matkiksissakin jalat retkottaen reissatessa;)

    VastaaPoista
  15. Meillä on Gracon Aerosport plus matkikset. On palvellu loistavasti päivittäisessä käytössä jo vuoden verran. Rattaat maksoi muistaakseni 179€. Menee kasattaessa pieneen tilaan ja pysyy pystyssä kasattuna, istuinosa on reilun kokoinen, tavarakori on reilu! jonka saa myös avattua, eli tavarat saa kyydistä vaikka lapsi nukkuisi. Lisäksi niissä on kumipyörät (useimmissa matkiksissa taitaa olla muovipyörät. Eikä nämä edes kitise eikä nitise, vaikka monet haukkuu gracoja kitiseviksi.

    Vantaalla on petikossa ainakin at-lastenturva, lastentarvike ja vauvatalo johanna. Kannattaa niiden nettisivuilta valikoimaa katsoa. Lisäksi Tammistossa on lastentarvike, voipi olla paremmin teidän matkan varrella... ja keravalla on tosiaan pikku hurmuri. Tammistossa taitaa olla myös Hobby hallin myymäläkin, oisko siellä noita kolmipyöräisiä...

    Me ei olla vieläkään niitä tuplia ostettu, kun en oikein vielä tiedä, onko ne P&T:t juuri sitä mitä haen, tai lähinnä mietityttää ne säädöt (vetoketjuja yms.)...

    VastaaPoista
  16. Hei, en ole vielä aiemmin kommentoinut, vaikka olenkin lukenut blogiasi pitkään. Mutta nyt päätin kommentoida, sillä satuin huomaamaan, että Lahden Citybabyssä (sijaitsee ihan Lahden keskustassa www.citybaby.fi) olisi nuo Carenan Swingit tarjouksessa 139 euroa. ;) Riippuu tietysti, että mitä kautta ja mihin olette menossa, että onko Lahti matkanne varrella. :)

    -Heli

    VastaaPoista
  17. Kiitos taas lisävinkeistä!, näistä on varmaan Laurallekin apua. :)

    Huomenna olisi reissuun lähtö ja matkalla täytyy soitella vähän paikkoja läpi. Täytyy katsastaa myös nuo Gracon Aerosport plus matkikset.

    Ja Helille iso kiitos vinkistä!! Lahden läheltä ajallaan ja vois poiketa, jos noihin Swingeihin päädyn ja siellä olisi oikeaa väriä. :)
    Niin ja kiva kun lueskelet juttujani. ;)

    VastaaPoista
  18. Heips!
    Jos tulee myöhään, niin pahoittelen, mutta meillä Keravalla on hieno PikkuHurmurin liike, jossa on kattavat ratas- ja vaunuvalikoimat. Carenat on tosi herkun väriset kyllä, ominaisuuksista en niinkään osaa sanoa.. :)

    VastaaPoista
  19. Ihan pakko kommentoida! Mahtaako Carenasta ei pitävillä olla kokemusta juuri tosta swing mallista?? Meillä meinaan on! Ensin oli ruskeat, vauvankopan kun niihin saa erikseen, on harmittavan pieni joten myin meidän ruskeat pois ja ostin tavalliset yhdistelmävaunut jotta poika voisi istua kasvot minuun päin, sitten tavalliset yhdistelmät eivät mene pieneen tilaan, swingit menevät, parin kuukauden sisällä ostimme taas swingit, juuri noi vihreät, on ollut todella paljon käytössä, sekä ykkösrattaina että matkarattaina, ja yhtään eivät ole haalistuneet eivätkä kyllä menneet mistään rikkikään, joten suosittelen lämpimästi swingejä! ;)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)