keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Nyt se vaan huutaa ja kitisee..

Reissun jälkeen meillä on ollut pienen kanssa vaikeuksia palata tuttuun rytmiin, osasyyllisenä on varmasti reissulla alkanut flunssa, joka on vaan pahentunut. Nenä valuu ja pikkuinen yskii kovasti. Kitinää ja huutoa on enemmän kuin normaalisti ja kaikki kiukuttaa helpommin. Äitikin on ihan kurja tyyppi nyt!

Kaksi yötä on nukuttu tosi huonosti. Pieni taas vaatii että äiti vaan nukkuu käsi kädessä hänen kanssaan, vaikka siitä oltiin jo hyvin päästy eroon..
Toissa yönä jaksoi kiukuta siitä tunnin ja viime yönä 2,5h. Heti oli hyvä, kun rauhoittelin ja laitoin käden päälle. Mutta auta armias kun lähdin pois, huuto taas alkoi. Plääh..

Ulkona poika on aina nukkunut unensa pihahtamatta pari tuntia ja sittenkin saa herätellä, mutta nyt ei. Sielläkin huutaa, ei auta tuttikaan ei..
Toivottavasti tämä on vaan nyt väliaikaista ja kiukut loppuu nuhan myötä.

Flunssa pirulainen on tarttunut myös minuun ja olo on aika kurja (ei siis ihme että pienellä). Herkut uppoo, kun ei jaksa miettiä mitä suuhun laittaa.. Kohta on taas vaaassa uusi lukema, vaikka alaspäin saisi mielummin mennä muutaman kilon. ;)

Ihana Tuusis kävi meille hulluttelemassa Ticketejä ja tämän lahopään ajatus ei kulje, kun pyysin sen unoihtuneen paketin postittamaan eilen ja ne Ticketithän olisi tulleet samassa! Että joskus voi olla aivotoiminta tukossa.. :OPikkuisella räkänokalla Tuusiksen Jonen vanha KappAhlin body ja omat velourit.

Isoveikka huuteli kanssa alkuyöstä kasvukipujaan, saisi jo nekin mokomat jättää pojan rauhaan. Viimeisen vuoden-kaksi niitä on ollut lähes viikottain.
4v:n yksi suosikkipaita; lakuja Filiolalta ja Lindexin vihreät collegehousut.

13 kommenttia:

 1. Kurjaa ja just vielä tuo että ihan ku ei riittäis että ollan jo kipeinä kun siihen päälle vielä ne rasittavat rutinat=(

  VastaaPoista
 2. No nyt aloin miettimään että olisiko korvatulehdus?.. Kun heräs päiväuniltaan, niin kitisee vaan ja välillä haroo korvaa. :/

  Hitsit kun tuo meidän terveyskeskus menee kiinni jo klo.16 ja pitäisi sitten lähteä ajelemaan n.45km päähän..

  VastaaPoista
 3. Voi, toivottavasti ei ole korvaa, mutta kuuloistais kyllä ihan mahdolliselta. Sinänsä kiirehän sitä ei ole hoitaa vielä tänään, mutta jos ensi yönä ei nuku kukaan niin ei sekään ole yhtään kivaa. Yritä doupata pikkuinen yötä vasten että saisitte nukuttua ja sitten aamulla lääkäriin (jos et tänään enää viitsi lähteä kauas ajelemaan).

  VastaaPoista
 4. Just meinasinkin et oiskohan pienellä korvatulehdus. Vaikuttaa kovasti siltä jos ei kerran suostu nukkumaankaan..useinhan on niin että korviin sattuu eniten silloin kun on makuu asennossa. Toivottavasti parannutte pian!!

  Voih. minäkin olisin niin kovasti tahtonut nuita ticketin pukuja...vaan enpä viitsinyt lähteä 100km päähän kahden vilkkaan pojan kanssa jonottelemaan jo aamusta... :/ siltikään ei olisi ollut varmaa olisiko pukuja meille riittänyt. Tuntuu menevän niin nopsaan nuo!!

  Tosi makean näköinen paita isommalla pojulla!! NAMS!! :P

  VastaaPoista
 5. Meillä oli pojalla flunssan yhteydessä oikein ärhäkkä korvatulehdus ja kitinää riitti, riittää vieläkin vaikka poika on terve. Tuntuu kun ois taantunut ihan vauvaksi. Korvatulehdus oli muuten oireeton, ei edes haronut korviaan.
  Pärjäiskö toinen kipulääkkeillä yön yli?

  VastaaPoista
 6. Voi että, voimia sinnepäin! Minä luulisin että meidän pojalla 3v. on myös kasvukipuja mutta vaikea sanoa mitä itkee öisin kun on ihan nukuksissa ja huutaa vaan :/
  Toivottavasti ei ole korvatulehdus!

  VastaaPoista
 7. Minullakin tuli mieleen, että oisko pojalla korvatulehdus, kun luin, että kitisee ja nukkuu huonosti ulkonakin. Meidän tytöllä on korvatulehduksissa aina ollut nuita samoja oireita.

  VastaaPoista
 8. No niin, sitähän se oli!
  Oli sitten lähdettävä ajelemaan sinne päivystykseen, kun kitinä vaan jatkui.
  Molemmat korvat oli tulehtuneet ja lääkekuuri saatiin. :(

  Sai juuri puolisen tuntia sitten pojan nukkumaan. Eka lääkeannos annettu, lisäksi annoin kipulääkettä ja nostin vielä sängynpäädyn koholle. Toivottavasti nyt saa raukkaparka nukuttua!

  On muuten toinen korvatulehdus meidän perheessä kellään. Meillä ei ole korvat juuri tulehtuneet pojilla, 4v:llä oli vauvana kanssa kerran.

  VastaaPoista
 9. Laura; Voisi olla myös yöllisiä kauhukohtauksia? Meillä etenkin 8v on kärsinyt niistä ajoittain juuri jostain 3-4v alkaen.
  Itkee vaan ja sitten aamulla ei muista mitään.

  Nuo kasvukivut 4v muistaa aina aamulla, siis sanoo että yöllä koski jalkoihin.

  VastaaPoista
 10. Voi pientä. Hyvä että sai nyt lääkettä. Paranemisia <3

  Meillä oli pojalla noita yöllisiä kauhukohtauksia viimeksi joskus vähän alle 2 vuoden tienoilla. Itkeskeli alkuyöstä unissaan parisenkin tuntia aina välillä ja sitten rävähti ihan täysillä itkemään ja huusi vaan suoraa huutoa.

  -Jamina-

  VastaaPoista
 11. Voi harmi, kun pieni on kipeänä! Saitteko viime yönä nukuttua?

  Meidän poika (6 v) on kärsinyt noista kasvukivuista jo parivuotiaasta asti. Hänellä niihin auttaa aika hyvin villasukat jalassa nukkuminen. Pahimpina kasvukipukausina käytössä on myös villaiset säärystimet sekä tarpeen tullen myös särkylääke. Hierominen auttaa hyvin kipuun, mutta yöllä ei kovin montaa tuntia jaksaisi pojan jalkoja hieroa..

  VastaaPoista
 12. Onneksi kitinän syy selvisi!

  Paranemisia!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kysymyksestä Hedy!, saatiin nukuttua hyvin. Pieni nukkui koko yön heräämättä. :)
  Meilläkin hierotaan 4v:n jalkoja kasvukipujen vaivatessa.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)