sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Kevätvaatteet (ja pikkuinen) kaappiin

Toinen pääsiäisperinteeni tuntuu olevan kevätvaatteiden laitto kaappiin ja samalla pesen talvivaatteet pois.
Mietin aamulla kehtaako niitä edes vielä laittaa pois, kun täällä ei tosiaan nuo säät ole niin suosineet ja luntakin vielä riittää. Kovin montaa plussa astetta ei ole mittari suostunut näyttämään, tänään oli peräti +3.
Mutta itsepäisesti laitoin, nyt kun on jo melkein huhtikuun puoliväli ja kevät! Eikös? ;D

On meillä tarvittaessa fleeceä kevätvarustuksen alle ja villaakin kaveriksi, jos tarve vaatii. Joten tuskin vilu pääsee yllättämään.
Meillä pojat ei ole mitään hikiheikkejä kuitenkaan, joten tykkäävät että on lämpimästi päällä. Pienin etenkin on helposti palelevaa sorttia.

Eteisessä meillä on kapea hyllykaappi, jossa on 5 hyllyä (vieressä tankokaappi, joka on miehen treenivarusteiden säilytyspaikka).
Jokaiselle pojalle on siis oma hylly ja alimmassa on kengät.
Isommassa eteisessä on leveä tankokaappi hattuhyllyllä. Hattuhyllyllä meillä on laatikot jokaisen pojan hatuille ja tankokaapin reunassa samanlaiset laatikot rukkasille. Ihan mukavasti siis mahtuu kaikki, mutta ei lisäkaapistakaan olisi haittaa (kun vaan keksis mihin miehen treenikamat laitetaan, niin sais yhden lisäkaapin käyttöön. ;D).. Etenkin kun on tälläinen hamstraaja. ;)

Mutta alla siis vielä kuvia päivän touhuista ja kaapeista poikineen päivineen, siis kirjaimellisesti. :D


Isot pojat läksi äidin siivouspuuhien tieltä ulos pyöräilemään, onneksi sentään jo pihatiet on sulat vaikka muuten lunta on vielä kinoksina.
5v:llä päällä Ticketin rubber rain with fleece, Jonathanin rukkaset, Vikingin talvigoret ja minun tekemä lohishattu.

Pienelle tuli suru, kun ei päässyt pyörää testaamaan. Olipas äiti tuhma kun tällä kertaa ei pihalle päästänyt..


No siitä lepyttiin minuutissa, kun äiti tajusi pistää fröpelit pyörimään. Tanssijalka alkoi vipattamaan samantein kalsarikallella. ;DSiivouskaverina toimittiin kanssa ja näin hyvin mahtui kaappiin yksi pieni poika ennen omia vaatteitaan.


"Kato äiti täällä voi vaikka nukkua!" ;D


Tässä nyt kaappi siivottuna. Siellä siis kaikki; haalarit, takit, housut, fleecet ja verkkarit. Ikäjärjestyksessä vielä, ylimpänä pienen jne.
Aina käytössä just olevat roikkuu sitten kaappia vastapäätä naulakossa.

Ja tässä se levän tankokaapin tilanne. Ylhäällä hattulaatikot ja tuossa pinossa rukkaslaatikot. Tangolla roikkuu yleensä vain meidän vanhempien ulkovaatteet.16 kommenttia:

 1. Hiukan talvisemmat pyöräilykelit näyttäisi olevan teillä.

  Siistit kaapit. Meillä roikkuu joku talvitakki naulakossa varmaan vielä juhannuksena.

  VastaaPoista
 2. Vau miten siisti eteisenkaappi. Et viitsisi tulla meille siivoamaan? Itse olen yrittänyt pakata talvivaatteet pois, mutta sitten siivotessa teloin käteni ja nyt on käsi siteessä ja lääkärin määräämä siivouskielto viikon. Onneksi ei sentään murtunut, vaikka lääkäri turpeesta ranteesta ensin niin epäilikin.

  Nuo muoviset laatikot voisivat toimia meidänkin eteisessä, missä teillä on kengät? Musta tuntuu, että ne vielä meillä kaappien alaosat kokonaan sekä 2 korkeaa kaappia.

  VastaaPoista
 3. Katri; jos omissa ei olisi tarpeeksi niin varmasti tulisin. ;) Tykkään nimittäin siivota ja järjestellä, kun on vaan aikaa. Mitä ei kyllä oikien ikinä nykyisin ole..

  Käytössä olevat poikien kengät on on siis tuossa poikien hyllyjen alla yhdessä hyllyssä. Loput (pienet ja odottavat) on laatikoissa tuossa leveässä tankokaapissa, tuon rukkaslaatikoiden alla olevalla hyllyllä.
  Nyt vaan iso osa on pusseissakin vaatehuoneessa, eli alkaa olla kenkäkaappia vailla! ;)

  Voi kurja tuon kätesi kanssa, toivottavasti paranee pian!

  VastaaPoista
 4. Siistiä on, I like=)

  Minä en ole vielä laittanut talvikamoja pois.On ollut niin kylmiä aamuja ja kun meillä ulkoillaan aamuisin, niin on ollut kätevää ulkoilla talvikamoissa, ei ole tarvinnut änkeä niin paljon väliin vaatetta.

  VastaaPoista
 5. Minä olen myös siivonnut lasten vaatekaappeja, mutta en minä noin siistiksi saa :) Täytyy hankkia laatikoita, se tekee siistimmäksi.

  VastaaPoista
 6. Juu, ei ole aurinko suostunut näyttäytymään ei :o/ Vaikka sitä lupailtiin... Tänään pitäs pilkahtaa :oD Paistaski niin saatas noi pojun vaipat kuiviks kun roikkuvat ulkona toista päivää.

  Meillä on sama "perinne". Tai oikeestaan pääsiäisenä laitellaan loput talvitamineet pois. Ekana aloitan ulkovaatteista ja sitten siirryn noihin muovilaatikoihn, joista otan pesuun likaiset ja pieneksijääneet pikkusiskoille. näin kätsysti tulee käytyä koko homma läpi kahdesti vuodessa :o)

  Nyt piti sitten katella loput, mutta meillä on kuumetautia : kuumetta, päänsärkyä, yskää... Alkoi viime ma ja nyt olen itse siinä :o( Eipä kunnossa ole kehumista. Mutta hyvällä menolla on.

  Enpä ole ajatellutkaan että vois laittaa lapaset ja hatut eri lokeroon.... Tuo täytynee toteuttaa ! Meillä vaan on auttamattoman pieni eteinen ja liian vähän säilytystilaa. Mutta tuollaiset vastaavat kaapit löytyy :oD Pitänee vaan laitella hyllyt tuohon toiseen tankokaappiin ! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 7. Ihanansiistiä. Juuri pähkin, että mihin laittaisin lasten hatut ja hanskat - mies vie aamulla lapset hoitoon ja hattuhylly on liian korkea paikka löytää noita varusteita.

  Onpa siellä vielä lunta....

  VastaaPoista
 8. mäkin voin laittaa mimon teidän kaappiin kasvamaan. :D

  VastaaPoista
 9. Kylläpä on hienossa järjestyksessä teillä eteisen kaapit, ihan kateeks käy :)

  VastaaPoista
 10. Hanna; Mimo tänne vaan, kyllä tohon kaappiin mahtuu! ;)

  Jarna; Meillä ei ulkoilla ihan aamusta, kun ei olla aamunvirkkuja. ;) Yleensä vasta iltapäivästä tai illasta, mutta aamusta tosiaan on vielä kylmempää ja topat silloin käteviä.

  Äiti kuudelle: Harmaalta taas näyttää. :(
  Pikaista paranemista!

  Minä olen kova järjestelijä, ihan välillä rasittavuuteen saakka. ;) Kaikki kaapit pyrin pitämään ojennuksessa.
  Äitini juuri nauroi kun kävi meillä, että siistiä on edelleen. Kun olen ihan pienestä pitäen siivonnut kaappejani. :D

  VastaaPoista
 11. Siistit kaapit! Mäkin haluaisin, mutta en aina jaksa niitä siivoilla (jostain syystä järjestys ei pysy itsekseen..?)

  Minäkin vasta eilen aloin pesemään talvitoppia pois, on viime viikon vielä käytetty pääasiassa talvivaatteita. Nyt päätin että topat pois, kaipa täällä Vantaalla jo olisi syytä tareta! (Ja nyt vapaapäivänä on aikaa pyörittää tuota pyykkikonetta, ne vaatteet kun ei ihan pariin koneelliseen mahdu...).

  VastaaPoista
 12. Ihanan siistit kaapit :) ja mitkä tilat ulkovaatteille! Meillä ulkovaatteet on vähän miten sattuu, syystä että tilat on mitä on.

  VastaaPoista
 13. Kaikkihan tietyää että meilläkin on just noin siistiä ;)

  eikai, ihan hirveetä! Meillä varmaan 10kertaisesti enemmän tilaa ja kaikki sikinsokin ja talvikamatkin kaikkialla ties missä vielä :D

  VastaaPoista
 14. Onpas tosiaan siistin näköistä!

  Minunkin pitäisi järjestellä eteinen, kun jaksais.

  VastaaPoista
 15. Ihanasti kaikkien poikien vaatteet järjestyksessä!! Minäkin tykkään siivoilla ja järjestellä kaappeja!

  Oon kyl niin kade tuosta kaappitilasta!!! Meillä ei ole olleenkaan ulkovaatteille tarkoitettuja kaappeja...vain avonaulakko PIENESSÄ eteisessä johon pitäisi mahduttaa kaikkien ulkokamppeet/kengät/asusteet. Sisävaatteillekkin juuri ja juuri on kaappitilaa...siksi en meille kovin kamalasti pystykkään hamstraamaan mitään... :(

  Täällä muuten on vielä niin kylmä että me kyllä olemme vielä toppavaatteilla ulkona..ehkä se kevät pikku hiljaa tulee tännekkin!! :)

  VastaaPoista
 16. ah, oispa meilläkin noin hyvässä järjestyksessä... mä en oikeastaan edes kehtais valittaa siitä miten vaikea meillä on ylläpitää järjestystä, koska tässä asunnossa asui 11-lapsinen perhe ennen meitä!
  mä sain kanssa tarhalaisen toppavaatteet- ja asusteet pestyä ja pakattua pois pääsiäisenä. stä kautta nyt tuli vähän väljempää, mutta tyhjällä tilalla on taipumus täyttyä...

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)