lauantai 11. huhtikuuta 2009

Pääsiäisen perinne

Meidän pääsiäisen viettoon kuuluu suklaamunien etsiminen, oikea aarrejahti! :)
Joka menee siis niin että minä piilotan suklaamunat ympäri kämppää ja pojat etsii.
Tänään saivat sitten herkutella saalinsa löydettyään. Piiloista löytyi Kinder, Isäntä, Pokemon, Super Mario, ja pieniä pussissa myytäviä suklaamunia.

Poikien suosikki oli tottakai Kinder; Hyvää suklaata ja kiva yllätys. kakkosena oli Pokemon suklaamuna; suklaa siinäkin kuulemma hyvää ja kivat pokemon yllärit. Muut oli ok ja oranssit suklaamunat kuulemma pahoja.


Mitkä on teidän perheen suosikkisuklaamunat?

Muita pääsiäisherkkuja ei meidän pöydästä löydy, ollaan siis se outo Suomalainen perhe, joka ei harrasta perinteisiä Joulu- eikä pääsiäisruokia. Muut nauttikoot niistä. ;DPiiloista löytyneet suklaamunat, poikien pääsiäisaskartelut ja ystävältä saatu pääsiäiskortti. :)

Pojat illalla ennen unia halimassa. <3Hyvää Pääsiäistä kaikille! Herkutelkaa ja nauttikaa pyhistä! :)


P.s. Sai luvan kertoa Tuusikselta terkkuja; He ovat Jaden kanssa sairaalassa, Jadella on verenmyrkytys. Se Jonen rokko ei ollutkaan rokko, vaan märkärupi ja se oli sitten Jadellakin (Jone on jo parantumassa). Jade saa kipulääkettä suoraan suoneen ja raukkaparka on kuulemma ihan ruvella. :(
Tuusis kertoo varmasti sitten tarkemmin, kun tuleevat kotiin..

16 kommenttia:

 1. Voi ei mitä uutisia Tuusikselta! =( Toivottavasti Jade paranee pian.

  VastaaPoista
 2. Kauheaa tuo jaden ja jonen juttu!
  Onpas ollut aggressiivinen märkärupi!

  Meillä oli märkärupi kolme kertaa perätysten, kun Nöpö oli alle 4kk. Minulle ja poitsulle se tuli ja yhden kerran isommalle pojallekin. Saattaa olla hankala hoitaa pois!

  Lääkäri ei olisi yhteen märkärupeen kirjoittanut kuuria, kun diagnostisoi sen väärin,mutta onneksi osasin pitää puoleni, sillä itse olin aivan varma märkäruvesta. Oli siinä homma ulkomaalaisen (mies)lääkärin kanssa inttää! Lopulta sain kuitenkin reseptin ja saimme lääkkeet ja paraneminen alkoi.

  Hauska perinne teillä!

  VastaaPoista
 3. Meillä tunnistetaan vain Kinderit pääsiäismuniksi :) eli ne on suosikkeja. Lapset ovat ihan innoissaan niistä yllätyksistä ja kyllä se suklaakin hotkaistaan heti.

  Meillä ei ole myöskään pääsiäis- eikä jouluruokia, mummolassa tietysti lapset saavat jouluruokaa.

  Kuulostaapa hurjalta Tuusiksen lasten taudit.

  VastaaPoista
 4. Max tykkää Kindereistä ja oikeastaan kaikista, jotka eivät ole tummaa suklaata. Frans on saanut vasta vähän maistaa, hyvin tuntuisi kelpaavan :)

  Voi Jade parkaa, onneksi Jone on jo paranemassa. Paranemisterkkuja Tuusikselle!

  VastaaPoista
 5. Meillä taitaasuosikki pääsiäismuna olla Mignon. Ehkä vähän erikoinen suosikkilapsiperheessä tuo Mignon. Meillä ekaluokkalaisella on sen laatuinen laktoosi-intoleranssi, että edes vähälaktoositon ei käy vaan pitää olla täysin laktoositon. Ja Mignon on ainoa laktoositon suklaamuna. Meillä siis kaikki ovat innostuneita Mignoneista, eikä yllätysmunat niin kovin kiinnosta.

  Paranemista Jadelle!

  VastaaPoista
 6. Söpöjä kuvia pojista!

  Meilläkin äiti piilotti pääsiäissunnuntaina suklaamunia, kun oltiin pieniä... samaa perinnettä täytyy jatkaa, kunhan poika vähän kasvaa. Toistaiseksi saa olla ilman suklaamunia.:)

  VastaaPoista
 7. Hyvää pääsiäistä teillekin!

  Tuo Jaden verenmyrkytys sai mut ihan kananlihalle, kuulostaa hurjalta! Onneksi saavat apua ja tilanne ilmeisesti ihan hallinnassa. Kaikkea sitä voikaan tulla näille pienille... :(

  VastaaPoista
 8. Kerron teiltä kaikilta terkkuja Tuusikselle, kun soittelen hänelle.
  Jarna; Tuusiksella oli kanssa edellispäivänä lääkäri tutkinut Jaden, mutta ei ollut kai sitten "tajunnut" märkäruveksi..
  Tuusis varmasti kertoo tarkemmin tästäkin.

  Meilläkin Shaoli lapset saa maistella mummolassa perinneruokia, kun aina juhlapyhinä siellä käydään. ;)

  Sande; Mignon munat on meillä aikuisten suosikkeja ja on kinderitkin. :)

  VastaaPoista
 9. Voi että tuusiksen pieniä :o( Paranemissäteitä heille kovasti !

  Kiitos että muistutit munien piilottamisesta :o) Ostankin tänään munia ja lapset saavat etsiä niitä huomenna : meillä pääsiäispupu tuo munat ! Liittyy omiin lapsuusmuistoihin reilun 30v takaa.

  Isot ovat nyt isällään, joten huominen on hyvä päivä munien etsintään.

  Itse tykkään Mignon munasta kun äiti niitä aina osti ja joka pääsiäinen miehen kanssa syödään itse nuo Mignonit. Lapsille sitten Kindereitä kun ei osaa muutakaan ostaa. Pääsiäisrakeet ovat yöks.... Ainakin meillä.

  VastaaPoista
 10. Tuusiksen perheelle VOIMIA, hui sentään. Ihan meni kylmät väreet. Siskoni pojalla oli kans paha märkärupi joka jatkuvasti uusii ja uusii, se on tosi ikävä vaiva :(

  VastaaPoista
 11. Niin pääsi ihan unohtumaan... meidän lempparimunia on kinderit. Jotain muitakin on ostettu kuitenkin.

  Meillä oli kans munienmetsästystä. Otin kuvan oikein likeltä paikasta jossa muna oli piilossa ja sen mukaan saivat etsiä sitten yksi kerrallaan. Olin piilottanut myös pieniä suklaapatukoita pätkistä ja jimiä :)

  VastaaPoista
 12. Meillä suosikkeja on Dammenbergin suklaamunat, koska heidän valikoimistaan löytyy myös maidottomia, pähkinättömiä, gluteenittomia, munattomia ja vähän mitä vaan :). Osa saisi syödä myös ihan tavallisia munia mutta noi on vaan niin kauniita ja kauniisti pakattu, että niitä on ollut pakko ostaa kaikille. Niissä on myös sisällä ylläripylläri :). Näitten munien jälkeen lasten suosikki taitaa olla Kinder.

  - MillaS -

  VastaaPoista
 13. Meillä lasten suosikki on Kinder, aikuisten Mignon.
  Voimia Tuusikselle! Toivotaan kaiken sujuvan hyvin.

  VastaaPoista
 14. Tuollaset Dammenbergin suklaamunat on minulle ihan uusia, mistä niitä saa?

  Tuusiksen terkut; Jade vähän parempana, mutta edelleen ovat sairaalassa.

  VastaaPoista
 15. Voi Tuusiksen pientä!! :( Pikaista paranemista heille!!

  Meillä taitaa olla kans noi Kindert suosikkina. Tänä vuonna ostin kyllä myös sellaisia pieniä suklaamunia joissa oli valkosta suklaata sisällä ja niistä pojat tykkäsivät TOSI PALJON (ovat lähes saman makuisia kuin kinderit) ja niitä sitten huomenna aamulla pojat saavat etsiä meillä. Ennen meillä on ollut pääsiäis yllätys "narun päässä". Eli naru on sidottu sänkyyn kiinni, narun kanssa juoksin ympäri kämppää...tuloksena sokkelo jota piti seurata ja narun päässä on pääsiäisyllätys. Tällainen oli minun lapsuuden kodissanikin joka pääsiäinen, mutta tänä pääsiäisenä ajattelin kokeilla pääsiäismunien piilotusta. :)


  Ihanan hellyyttäviä halikuvia!! :)

  VastaaPoista
 16. Dammenbergin suklaatehdas on Tampereella. Nettisivut: http://www.dammenberg.fi/

  Täällä Tampereen seudulla tuotteita löytää myös joistain kaupoista. Muualla Suomessa en tiedä löytyykö mistään...

  Terv. Milla

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)