tiistai 14. huhtikuuta 2009

Veljekset hyvässä ja pahassa (ja maanantaihaastetta)Tiistakkii kaikille!! =)
Arki alkoi täällä rauhallisesti, kun meidän perheen kaksi pahinta riitapukaria ei ole kokoajan yhdessä. Nimittäin meillä 8v ja 5v kinastelee nykyisin melkein jatkuvasti!
Riidan ne kaksi saa aikaiseksi vaikka pienestä Legopalikasta, sukan väärästä asennosta tai jopa pelkästä katseesta.
Ja kohta kaikuu "oot tyhmä!", "ite oot!", "lällällää!", "mie en leiki siun kanssa!", "no en mie haluaiskaan", "et kyllä istu ainakaan siihen miun viereen!!" Jne..
Erotuomaria tarvitaan harmittavan usein ja monesti ainoa ratkaisu on laittaa pojat eri huoneisiin rauhottumaan.

En ymmärrä mikä saa 8v:n taantumaan 5v:n tasolle!?. Kai se sitten on se itsepäinen luonne, jonka poikaparka on perinyt äidiltään. ;)
Riidattomia päiviä siis odotellessa..

Onneksi kaikeksi, muut pojat ei meillä riitele keskenään. Vaan leikit ja touhut sujuu mukavasti. Kyllä se noilla 8v:llä ja 5v:lläkin, ainakin 10min. ennen kinastelua. :D


Tartuin nyt samalla maanantaihaasteeseen eli JOS OLISIN...

TALO; Olisin valkotiilinen suuri omakotitalo järven rannalla, jossa olisi yläkerrassa iso parveke järvelle. Talo olisi suurella vihreällä tontilla (ruohoa, puita ja istutuksia sopivasti) ja ihan lähellä ei olisi muita taloja.


HUONE; Olohuone, jossa olisi tilaa kaikelle kauniille (mutta ei liikaa tavaraa). Värimaailma olisi vaalea yhdistettynä sopivasti värikkyyteen ja tummaan puuhun.

HUONEKALU; Tottakai sohva! ;) Sellainen pehmeä, jossa paljon tyynyjä.

ASTIA; Olisin kaunis maljakko, jossa olisi aina tuoreita kukkia.

VAATE; Pyjama, sellanen hyvin venyvä ja mukava päällä. :D

ELÄIN; Koira, sellanen kiltti. Vikkelä, mutta myös rauhallinen ja jos tarvis niin osaisin myös murista ja pitää puoleni.

LINTU; Joutsen, niin kaunis! Vaikka todellisuudessa olisin varmaan joku harakka tai varis. ;D

MAISEMA; Merimaisema hiekkarantoineen ja palmuineen.

KORU; Hopeinen kaulakoru, jossa joku kaunis riipus.

MUSIIKINLAJI; Joku rauhallinen nykyaikainen hittimusiikki, tarkemmin en osaa kuvailla..9 kommenttia:

 1. mä kyllä näen sut näissä maisemissa ja muissa :)

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton ku kuulostaa tutulta nuo kinastelut... IHAN samoista jutuista alkaa riita meilläkin, kaikki kolme riitelee kaikkien kanssa. Lapset siis 7 v poika, 5 v poika ja 5 v tyttö. Jaksamista sinullekin erotuomarin tehtävään...

  VastaaPoista
 3. :oD Voi että ! Onko pojillakin tuollaista ? Luulin aina että vain tytöt harrastavat moista ;o)

  Noh, meillähän nuo saavat tämän tästä jonkun riidan aikaiseksi.... Ja kun 5 vanhinta on tyttöjä (verbaalisia) niin siinähän sitä ollaan....

  Muistuu nyt mieleen tuosta mitä sanoit (että erotuomaria tarvitaan usein) : itse en juurikaan puutu tyttöjen kahakoihin, mutta ovathan he yrittäneet ! Kerrankin kun S tuli portaisiin verisesti ulvoen että O teki sitä ja tätä.... Sanoin että no, voi voi. Tyttö riensi yläkertaan ja sanoi Oolle että äiti sanoi että voivoi.... Leikit jatkuivat normaalisti :o)

  Että itse en jaksa ihan joka asiaan puuttua. Tosin jos joku käy toiseen fyysiesti käsiksi (onneksi ei kovin usein) niin toki silloin puutun ja pian.

  Mutta eikös se olekkiin niin et "yhdessä hyvät lapset syö ja tappelee" :o) ?

  VastaaPoista
 4. Tutun kuuloista kinaamista :) Meillä 10v ja 15v ovat superlahjakkuuksia siinä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kommentteja! Lasten suusta se totuudentapainen tulee. :) Muutenkin pidän blogistasi, taustalla olen stalkkaillut. :)

  VastaaPoista
 6. Äiti kuudelle; JOO, usko pois on! ;)
  Minun hermot ei kestä sitä kinastalun kuuntelua kauan ja ihan siksi puutun useinmiten asiaan. Onneksi nuo ei sentään suuremmin käy kiinni toisiinsa, jotain pientä painintynkää on tosin joskus havaittavissa..
  Välillä minäkin totean pojille, kun juokseevat kielimään, että äitiä ei kiinnosta pätkääkään. ;D

  Ai Katja, ei siis ole helpotusta kovin pian luvassa, jos jatkaavat vanhempanakin. Voi kääks..
  Minä luulen että meillä noilla kahdella on just sellaset vastakkain kipinöivät luonteet. ;)

  Kaneli; Tosi kiva että olet seuraillut! :)
  Sama muuten täällä, luen blogiasi ja olisin jo lukijaksi monet kerrat tullut mutta voikos sinulle liittyä ollenkaan lukijaksi?

  VastaaPoista
 7. En tiedä! Miten sellaisen saa asetettua? Olen ihan uusi blogspot-käyttäjä, ja aivan käsi siis... :)

  VastaaPoista
 8. voitko kuvitella että eilen illalla meillä kinasteli 3-vuotias ja viittä vaille 14-vuotias... en tiedä kumpi käyttäytyi lapsellisemmin, ja en jaksa ymmärtää miksei vanhempi ihan vaan voinnut lattialta ylös (neiti siis läpsi isoveljeä semosella huiskulla kasvoihin) ja tilanne olisi ainakin osittain rauennut niin... mutta ehkä toi 92 cm / 13 kg on ylivoimainen vastus yli 150 cm / 40 kiloiselle ;-)

  VastaaPoista
 9. Blogisurffauksen myötä täällä...

  Kuulosti kovin tutulta tuo kinastelujuttu. Meillä kans sama sarja poikia ja tuntuu, että keskimmäiset eli 9v ja 5v. otattelevat tosi ahkerasti. Mikä lie poikasten välillä kun pitää saada aikaiseksi kina milloin mistäkin. Isompi kintuistaan vikkelä urheilijapoika, pienempi elämää pohtiva ja lukeva viskari. Joku mahtailu puolin ja toisin kai taustalla on...

  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)