tiistai 28. huhtikuuta 2009

Päivän päivitys pohdintoineen


Siirryimme kuumepotilaasta toiseen, pieni sai nyt kuumeen. Toivottavasti kuume tekee tehtävänsä ja vie samalla pois tämän meillä villinneen pitkäkestoisen yskän.
Se on muuten jännä miten lapset jaksaa kuumeessakin touhuta, vaikka mittari näyttää 38,5, niin silti tuntuu pikkuisella riittävän energiaa tihutöihin.
Itse olisin jo paljon aiemmin kaatunut sänkyyn vastaavassa tilanteessa. ;)

Eipä tänne siis kurjuutta kummempaa, sisällä ollaan nakotettu jo muutama päivä.
Itse olen yrittänyt samalla käydä kesävaatteita läpi ja katsoa mitä lähtee huutikseen.
Aika ison kasan sain jo kuvattua viime kesäisiä+muutakin vaatteita ja vielä olisi lisää kuvattavana.

Lisää päänvaivaa olen saanut aikaiseksi poikien kesäsandaaleista. Etenkin niistä pienimmän, jotka ostin reissusta. 5v:lle en ole löytänyt RUSKEITA ;) sandaaleja vielä ollenkaan (kohtuu hintaisina).
pienelle ostin ne Eccot siis kokoa 24 ja nyt mietin otinko liian suuret. Noihin jää tyhjää n.1,8-2cm. Kokoon 23 olisi jäänyt tyhjää 1,3-1,5cm.
Mitä tuumitte, onko tuo isompi parempi vai olisiko riittänyt pienempikin koko?..Kuumeinen kaveri on löytänyt H&M:n bodyn ja Moonkids haalareiden asusteeksi isin vanhan Ju-jutsu vyön. Huom! poikahan osaa jo sävyttää, kun monesta eri väristä valitsi juuri tuon. :D

Toinen sukka on tyypilliseen tapaan "kadoksissa"..


Uusi matto on ihanan pehmeä loikoiluun.
Lindexin velourhousujen kaverina myös isoveikalla Moonkidsin raitaa.


Kirjat on pikkuisen uusin ihastus, kiikuttaa jatkuvasti kirjaa jollekin luettavaksi. Nyt niitä ihan luetaan, entisen syömisen sijaan. ;)


13 kommenttia:

 1. Emmi; Totta, yleensä ostankin just pidettävät 1,5cm varalla. ;)
  Nyt ajattelin että jos jalka vaikka kasvaa sen 0,5cm tässä ennen käyttöaikaa, meillä täällä sandaaleja päästään yleensä käyttämään tuossa kesäkuun puolessa välissä suunnilleen.
  Lisäksi sandaalit saisi mennä sinne elokuun lopulle saakka.
  No tämä tietty riippuu miten tuo pienen jalka kasvaa, voi olla että kasvaa tai sitten ei yhtään. Tuolla mitalla nuo tosiaan nyt on liian isot.

  Ai niin ja yhdet 23 koon veikan vanhat Elefantenin nahkasandaalit meillä olisi alkukesään. :)

  VastaaPoista
 2. Paranemisia kuumepotilaille!

  Ihanasti on pikkuinen stailannut itsensä keltaisella vyöllä.;)

  Nykyisin on tietääkseni suositus, että kasvuvaraa voi pienillä olla kengissä jopa 1,7cm.;) Noilla avokärkisillä sandaaleilla voi olla vain kurja kävellä, jos kovin paljon on liian isot. Toisaalta teidän pojan jalka saattaa kasvaa paljonkin ennen sandaalikelejä tai sitten ei kasva ollenkaan.:) Minä uskallan ostaa pojalle sandaalit vasta toukokuun lopussa (ellei sandaalikelit ala jo ennen sitä). Tosin en ole vielä edes löytänyt mieleisiäni.

  VastaaPoista
 3. Meillä olisi käytössä pienemmät, varsinkin kumppareisa ja sandaaleissa ostan "sopivammat". En itsekkään tykkäisi juoksennella 2cm tyhjää varpaiden eessä, siinähän kaatuu (sitä paitsi saa tekosyyn ostaa aleista isommat ;)

  VastaaPoista
 4. Aika reiluilta näyttää, mutta kuten sanottu, milloin niitä pääsee pitämään. Toisaalta ainakin meidän lapsilla tuppaa jalka kasvamaan nimenomaan kesällä, että jos aikoo kenkien sopivan vielä elokuussa, on kasvuvaraa oltava.

  VastaaPoista
 5. itse tykkään että sandaaleissa on lähes vaan se käyntivara (siis se miten jalka kävellessä liikkuu), ei kasvunvaraa juuri yhtään. Mä tosin olenkin TOSI tarkka kaikkeen mikä liittyy lasten kenkiin.Paranemisia joukoillesi! T:Elly

  VastaaPoista
 6. Niinpä, minäkin olen tosi tarkka kengistä ja siitä että ne on oikean kokoiset. En siis aio pitää noita pojan jalassa, jos edelleen on käyttöajan tullessa tuo 2cm tyhjää. Siksi tässä pohdiskelen mitä teen..

  Toisaalta jos tosiaan pojan jalka kasvaa sen 0,5cm tässä 2-3kk aikana niin sitten nuo olisi sopivat heinäkuussa. Tyhjää olisi sitten n.1,3cm. Mutta menishän ne 23:set sittenkin, mutta noin ajatellen niissä olisi vain se 0,8cm tyhjää.

  Ostin nuo Prismasta Jumbosta, onko kellään tietoa voiko ne vaihtaa toisessa prismassa? Siis onnistuuko vaihto niin..

  VastaaPoista
 7. Voi vaihtaa missä tahansa Prismassa kunhan on se vaihto-oikeus (en muista onko se 30 pvää vai mitä) voimassa.

  VastaaPoista
 8. Saman kuuloista pohdintaa kuin minullakin aina. :/ Koskaan kun ei voi tietää milloin jalka kasvaa reippaasti...

  Ihanat pojat ja kivat noi pienen haalarit!!

  VastaaPoista
 9. Heips :o) Kyllähän nuo ovat isot ! Siis minusta. En tykkää et sandaalit ovat isot, ainakaan avokärkiset. Empulla on just nyt kumpparit ja kengät kokoa 23 ja reilut vieläpä.

  Ostin pojalle kesäksi Kavatin sandaalit kokoa 23 ja ne pitäs mahtuu ainakin aluksi ;o) Meinaan et meillä kyl lapset ovat olleet jo tänään ja eilenkin lenkkareissa pihalla. Tosin iltapäiväl tuo 3v oli jopa sandaaleissa kun on sellainen neiti-hienohelma.

  Sitten taasen voi tulla kasvupyrähdys jalkaan : jalka hyppää yhden kokonumeron ohi, tai sitten ei..... Voi olla et jalkaan sopii edelleen samat kengät kuin viime kesänä, kuten meidän tuolle 3v -neitoselle.

  VastaaPoista
 10. Emmi Vauvan Tyyliblogista28. huhtikuuta 2009 klo 21.58

  Vaikka jalka kasvaisi sen puoli senttiä ennen kesää, niin silti se 23 on vielä ihan sopiva. Avokärkisissä kengissä suositellaan yleensä pienempää kasvu- ja käyntivaraa kuin normaaleissa kengissä. Ja sandaalissa harvoin sitä sukkaakaan on.

  Suosittelen kyllä kengän vaihtoa pienempään, jos se vain onnistuu! Prisman tuotteet voi vaihtaa muussakin kuin juuri siinä kyseisessä Prismassa.

  VastaaPoista
 11. mä en oo pitkään aikaan kerenny sanoo mitään mutta täällä edelleen lueskellaan! :D

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista, nappaan nuo sandaalit mukaan ja varmaan vaihdan pienempiin. Syytän sit teitä jos ei mahdukaan koko kesää, heh! Vitsi vitsi.. ;D

  Hanna; Kiva että lueskelet, oot taas kadonnut minun lukijalistasta? Mietin jo täällä et vedit herneet nenuun (vaikka ei taida olla mitään mistä vetää) ja häippäsit! :D

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)