lauantai 14. toukokuuta 2011

Kesäpyjama?


Parina yönä kesken unien on sängystään hoiperrellut pieni hikinen poika, jonka yöpaita on liimautunut ihoon ja hiukset on ihan märät.
Nyt ne siis alkaa, nuo niin ihanat hikiset kesäyöt (ei kyllä ollut yhtään ikävä!).
Tajusin että meillä on onneton kesäpyjama tilanne. Emilillä ei ole yhtään, eikä myöskään Oliverilla. Isoilla on parit viime vuotiset.

Monilla varmaan nukutaan pelkissä alushousuissa kesäisin?
Meillä pojat ei tykkää ja minustakin on kivempi kun on ihan oikeat pyjamat. Pojat tykkää vaihtaa illalla jo ajoissa pyjaman päälle kesät sekä talvet ja tarvittaessa heittää sitten paidan yöksi pois.
Shortsipyjamien alaosa on kuulemma rennompi ja mukavampi päällä kun pelkät bokserit.

Mutta törmäsin taas tuttuun ongelmaan. Mistä löydän kivoja kesäpyjamia? Pikainen vilkaisu nettikauppoihin ja tarjonta oli aika heikko. Ei oikein mitään kivoja..
Eikä tartteisi edes löytyä valmiita pyjamia, vaan jos jostain löytyisi edes ihanan ohuita trikooshortseja, joissa ei olisi paksua vyötäröresoria/kuminauhaa. Niihin sitten ostaisin edullisia hihattomia paitoja kaveriksi. Kukaan nähnyt missään?



Po.P:n siilipyjama on varmasti pakko ostaa, se on aivan ihana.
Riemulista bongasin Hatleyn ihonmyötäisiä pyjamia. Malli olisi kiva, mutta kuosit ei oikein miellyttäneet..



KappAhlin malliston kesäpyjamat oli ihan ok, mutta nämäkään ei ihmeemmin ihastuttanut..



Lindexin Bamse-pyjama olisi ihan söpö.
H&M:n dinot olisi taatusti pienen pojan pojan mieleen, ne voisin hänelle hakea jos muualta en löydä kivempia.

Miten teillä nukutaan kesäyöt?




36 kommenttia:

  1. Hei! Saman ongelman kanssa pähkäillään. En ole mistään löytänyt kivoja kesäpyjamia pojille. Nuo h&m:n dinopyjamat hain eilen, ne olivat ihan ok. Vinkkaathan jos jostain löydät kivoja. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on hankittu kirppikseltä kesäpyjamat. Kuosilla ei väliä, nehän ovat päällä vain yöllä.

    t. Heli

    VastaaPoista
  3. Meillä nukutaan hihattomassa, niissä huonoiksi menneissä ja alushousuissa. Kesäisin yleensä muutenkin lapset kaatuu sänkyyn kesken juoksun, niin ei ehdi vaihtaa pyjamaa päälle...

    VastaaPoista
  4. meillä on kesäöisin käytössä ollut froteeshortseja ja sitten siihen hihaton / T-paita. spridermanit, salamat ym. ovat oivia tähän käyttöön ;o) jokunen settinä myyty hihaton / shortsit edellämainittujen sankareiden kuvilla löytyy myös. hihattomat paidat eivät meillä muuten olekaan käytössä kuin aluspaitana ja yöpaitana.

    VastaaPoista
  5. Meillä nukutaan samoissa yöasuissa kuin talvella, eli pitkät housut ja paita. PAITSI viime kesän hellejaksona oli t-paita.
    Meillä ei ole tuolla alakerran makuuhuoneissa kesälläkään kuuma, esim. viime kesänä yhtenäkään yönä ei tuntunut tuskalliselta nukkua.

    VastaaPoista
  6. Meillä on ikuinen pyjama ongelma. Ketjuliikkeiden pyjamat ei minulle kelpaa suoraan sanottuna. Ainoa mitkä ovat silmää miellyttäneet ovat mini a turen yöpuvut mutta niitäkin on yleensä myynnissä 1 malli/kausi ja en halua kaikille samanlaisia. Nytkin olen puoli vuotta metsästänyt pyjamia tuloksetta. Kaikki hello kitty/bamse/prinsessa viritykset on poissuljettu. Tuo popin pyjama oli kiva mutta ei liikettä lähelläkään:(

    VastaaPoista
  7. Manu nukkkuu pelkissä kalsareissa yöt, varsinkin kesäisin, meillä on ihan tuhottoman kuuma!
    Kuutilla on vielä ollut unihaalari päällä mutta kesästä en vielä tiedä, ehkä pelkkä hihaton body riittää? Ihan vaippasillaan en kehtaisi laittaa nukkumaan kun Kuutilla kutiaa iho tosi paljon niin raapii ittensä ihan verille jos ei ole paitaa estämässä :(

    VastaaPoista
  8. Juurikin noin :) Viime vuotiset alaosat menee vielä hyvin, joten hankin esim. niitä H&M:n vitosen T-paitoja kaveriksi, kun se meidän koko on vielä sopivan reilu kuitenkin. Tosin joka yö pitäisi nytkin saada olla se Paavo Pesusieni paita päällä :D

    -Jamina-

    VastaaPoista
  9. Meillä nukutaan joko ilman mitään tai pelkissä housuissa (pojan mielestä jos on paita tulee hiki! ;D). Meillä nuo kesä-pyjamat menis siis ihan harakoille vaikka Yporquèn shortsi-pyjaman haluaisinkin ostaa! =) Tuo Hatleyn robo-pyjama olis kanssa kiva! =)

    VastaaPoista
  10. Ihania nuo mitä linkitit! Meillä on kanssa yöllä kevyempiä yöpukuja käytössä. Heh, tosin Onnille en nyt varmaan mitään erikoista osta, siis ihan yö-yö-pukua. Kaveri tykkää Spidermanista ja Batmanistä. Äiti ei... Eli päivällä en niitä anna pitää, miusta ne ei sovi tuommoselle 3-4 vuotiaalle vielä, ehkä isommalle, tai todennäköisesti ei sittenkään :-D Mutta asiaan, siis nyt olen hälle ostanu kirpuilta erilaisia Spider- ja Batman t-paitoja/hihattomia. Ne menee sitten pitkien kalsareitten, löysempien boksereitten kanssa yöpukuna. Ja noita alaosia nyt vois helposti itekin hurautella noihin paitoihin.

    Tytöillä on 2-osaisia lyhythihaisia ja -lahkeisia yöpukuja, sekä semmosia hihattomia lyhkäsiä mekkoja.

    VastaaPoista
  11. Mä hamstraan aina name it kaupasta niitä trikoisia shortseja kesäyökkäreiksi heti kun ne tulee myyntiin. Kannattaa olla nopea, kun ne loppuu tosi nopeasti. Ilmeisesti joku muukin keksinyt saman idean :)

    Taikku

    VastaaPoista
  12. meidän kuumakalle nukkuu boksereissa kesät talvet.

    VastaaPoista
  13. Ajattelin että olisin ostanut shortsi-pyjama setin Lidlistä, mutta en muistanut.

    Meillä on ollut käytössä ihan vaan jotkut vanhat trikooshortsit käytössä kesäpyjamana. Kun mäkin olen samaa mieltä kun yksi anonyymi tässä, ei niitä pyjamia öisin kukaan tarkkaan katso :-D
    Eli meillä ei todellakaan ole väliä minkälaisia pyjamat ovat, paitoja ei käytetä talvellakaan, niin ei niillä housuillakaan ole sen koomin väliä :-)

    VastaaPoista
  14. next:llä on kivoja - ja postikulutkin ihan kohtuulliset. Ainakin pitkähihaiset ovat olleet hyvälaatuisia.
    t.Mie

    VastaaPoista
  15. moi! Pojat nukkuvat itse ommeltuissa bambupuuvilla joustofrotee paidoissa(hiki imee siihen todella hyvin ja voi pestää 60:ssa) ja itse ommeltuissa shortseissa... puuvillasta tai samasta bambukangasta...

    VastaaPoista
  16. Meillä samat yövermeet käytössä kesät talvet! Meillä talo rinne mallia ja alakerran makkarit osittain maan alla, eikä ikkunoistakaan pääse aurinko suoraan paistamaan niin ei kuumentunut tuskasiks edes viime kesän helteillä! ja kun vielä pitää ikkunat kiinni kuumalla niin pysyy viileä ilma sisällä! talvisin meillä on sitten poikien makkarissa lisä
    patteri lämmittämässä!

    Ja jos jossain reissun päällä ollaan niin yleensä sit Miska nukkuu lindexin boxereissa ja jossain hihattomassa ja Mitjalla teeppari ja vaippa! Miolla varmaan asian ajaa lh body.

    VastaaPoista
  17. Meilläkin pyjamina pidetään paljon päiväkäyttöön liian kulahtaneita t-paitoja ja ohuita trikooshortseja tai -capreja. Itse olen sitä mieltä, että mitä enemmän vaatetta on käytetty, sen parempi ja pehemeämpi se on yöpuvuksi. :)Jokunen ihan oikeakin yöpuku lapsille löytyy, mutta meidän lämminveriset riisuvat talvellakin nukkumaan mennessä paidat pois ja nukkuvat pelkissä pyjaman housuissa, niin kauheasti en viitsi niihin satsata. Kesäisin yöasun virkaa toimittaa pojalla yleensä bokserit ja tytöllä caprilegginssit.

    VastaaPoista
  18. Popilla oli jotain muitakin malleja - FB:ssä mainostivat. Tosin niissä saattoi olla sitä kamalaa tummansinistä... ;) Meillä nukutaan toistaiseksi vielä unipussissa (vajaa 4 v ja 1 v), joten ensin lähtee yöpuvun housut kokonaan, sitten paita vaihtuu t-paitaan ja tosi kuumalla unipussi pussilakanaan ja paitakin pois.

    VastaaPoista
  19. ...Niin ja esikollakin on vielä vaippa, joten housuja ei sen puoleen välttämättä tarvi. En ole oikeastaan miettinytkään, että mitä sinne jalkaan sitten laitettais, jos sitä ei olis, ei taida meillä olla ajankohtaista vielä hetkeen.

    VastaaPoista
  20. Meidän molemmat pojat nukkuu pelkissä boxereissa kesät talvet:)

    VastaaPoista
  21. No niin, päivän kiertelin ja katselin. Katsastin H&M:n sekä Kappahlin ja ne halvemmatkin mestat eli Tokmannin, Prisman ja Citymarketin.
    En löytänyt yhtään kivaa ja valikoimat on tosi suppeat. Trikooshortseja ei ollut yksiäkään missään. Mistähän se johtuu, kun tuntuu että aiempina vuosina on aina löytynyt ajoissa kesäpyjamat..

    Harmi kun meiltäkin on tosi pitkä matka Po.P:iin ja Name It:n kauppaan kanssa on päälle 100km. Täytyy varmaan kurvata lähiviikkoina, koska Name It pyjamat on olleet tosi hyviä ja Taikku vinkkasi että sieltä saisi trikooshortseja. Kiitos! ;)

    Näin arvelinkin, että aika monessa perheessä nukutaan kesät alushousuilla. En tiedä mikä siinä on mutta minusta on kiva että on ihan ne oikeat pyjamat ja tosiaan pojatkin tykkää. :)
    Niin ja olen kyllä muutenkin pyjamahöpsö eli ostan niitä aina kun löydän kivoja. Emilillä on nyt pitkähihaisia/lahkeisia pyjamia varmaan 6-7kpl ja kaikkia pidetään kovasti.

    Muutama sanoi, että samahan se on kun ei niitä kukaan yöllä nää. Niin no joo, minä nään illat ja aamut. ;D Vähän turhamainenkin olen siis..
    Meillä pyjama vaihdetaan jo illalla paria tuntia ennen unille menoa ja aamulla ne saattaa olla kymmeneenkin pojilla päällä, jos ei ole menoja.
    Niin ja lisäksi meillä vieteään joka viikonloppu yhtä pyjamapäivää, joten käyttöä ja näkyvyyttä tulee siinäkin.

    Meillä on tosi kuuma kesäisin, kun ikkunoitakaan ei voi pitää auki öisin (tupakoivien naapureiden vuoksi, mrr!). Joten pitkillä pyjamilla ei voi nukkua.

    Täytyy jatkaa etsimistä, jospa valikoimat paranee kesää kohti. Lupaan vinkata jos löydän kivoja. :)

    VastaaPoista
  22. Kesäpyjamat meilläkin on hakusessa. Mitään kivoja ei ole löytynyt, vaikka ole vähän joka paikasta yrittänyt etsiskellä. Ehkä joudun sitten itse ompelemaan.

    VastaaPoista
  23. Saana; Jos alat ompelemaan ja etenkin niitä trikooshortseja, niin täällä olisi yksi ostaja! ;)

    VastaaPoista
  24. Tuli tosta ompelemisesta mieleeni...käyppä tsekkaamassa mun eilinen postaus :) Siitä löytyy ompelija jolta saa toivomalla melkis mitä tahansa, ainakin mun kaikki toiveet on toteuttanu! Ja kangasvalikoimaa hänellä riittää!

    VastaaPoista
  25. Tosi hyvä aihe! Itse juurikin saman asian kanssa tuskastelleena päädyin tilaamaan kivat kesäpyjamat (teeppa&shortsi -settejä) GAP:ilta. Lisäksi löysin yhden shortsihaalarin Popilta, mutta sieltäkin oli uhkaavasti koot lopussa.. Lisäksi yksi meidän "pyjama valmistaja" suosikki onLittle White Company. Myös ihanuuksia POJILLE! :)))

    VastaaPoista
  26. Gap ja next, sieltä löytyy kivoja:)

    VastaaPoista
  27. Gapilla on usein kivoja shortsipyjamia, ja nythän toimittavat Suomeenkin..

    VastaaPoista
  28. Ostin Nanson Outletista ysivärisiä t-paitakankaisia shortseja (susirumia, mutta niin pehmoisia+mukavia) tyttö rakastaa niitä kesäyöpän alaosana, ainut ongelma on, että ne ovat niin mukavia, että haluaisi käyttää niitä myös päivisin ;)

    - Anni A.

    VastaaPoista
  29. Kiitos kivasta blogista, lueskelen ahkeraan, mutta kommentointi jää usein :)

    Oletko tutustunut IdaT merkin vaatteisiin? Niiden nettisivuilla oli aika paljon kivoja teeppareita/ hihattomia ja shortseja, itse ainakin tykästyin :)

    VastaaPoista
  30. Saako Gap:a ja Next:a kotimaisista nettikaupoista? Minulla kun ei ole visaa.. ;)
    Kuullostaa kyllä siltä että sieltä löytyisi kivoja, kun niin moni on suositellut.

    Tiina; Pitää käydä kurkkimassa. :)

    Eppusen kaapilla; Mistä tuota Little White Company:a saa? :)

    Saila; Meillä on ollut IdaT:n vaatteita ja ne on kyllä pehmoisia. Kiva kun muistutit, pitääpä kurkkia heidän shortsivalikoimaa. :)

    VastaaPoista
  31. Meillä meneillään sama juttu... Kivoja ei vaan tahdo mistään löytää. Tuon H&M:n dinosetin tilasin meidän esikoiselle, kun oli aika edullinenkin. Kopus saa mennä veikan viime vuotisilla. Yhdet setit pitäisi vielä ostaa molemmille... Tuo Po.Pin ihanuus miellytti silmää kovasti :)
    Minä pidän siitä, että pojat nukkuvat yökkäreissä. En tiedä, mutta minusta se on jotenkin voisiko sanoa hygieenisempää... Tää voi siis olla jotain luulosairauttakin ;) Kai pojatkin pitävät, sillä ei koskaan mukise yökkärin vaihdossa...

    VastaaPoista
  32. GAPia ja NEXTia ei valitettavasti saa kuin heidän omista myymälöistä/nettikaupasta.. samoin Little white clothing löytyy White companyn omilta sivuilta.. myös brittifirma kuten NEXT. Klassista ja kaunista ja ah niin ihanan keväistä. :) Tylsää kyllä noissa maksaminen vaatii luottokortin, Gapilla muistaakseni yleisimmät Visa, Amex ja Master kelpasivat..

    VastaaPoista
  33. en ole tutustunut juuri kyseisten kauppojen korttipolitiikkaan, mutta myös Visa Electron saattaisi käydä. Käy esim. niinikään englantilaiselle Bodenille ;)

    VastaaPoista
  34. Ja kesäpyjamia 4-vuotiaalla pojalla on pari. En ymmärrä mihin tarvitaan 7 pyjamaa?

    Viime vuotiset alaosat mahtuvat, yläosat aika niukkoja eli pitänee ottaa muut t-paidat käyttöön.

    Käytämme kesällä myös normiyökkärihousuja. Käytän itsekin pyjamahousuja eikä se ole kuumallakkaan ilmalla se viimeinen pisara ;)

    Boksereita en pidä hyvinä yöhousuina siksi, että koen, että lapsen alapään pitää saada edes yöksi ilmavampi tila... Varmaan kasvatuksesta kiinni, kun meillä pieninä äiti laittoi yökkärit ilman pikkareita juuri "ilmavuuteen" perustuen.

    P.O.P näytti ihanalta, mutta ole myös niitä jotka eivät hirveästi viitsisi rahallisesti yöasuihin panostaa.

    VastaaPoista
  35. Kiitoksia taas kaikille vinkeistä! :)

    Anonyymi (alin); Meilläkin on kesäpyjamia aina kolme per poika, kun käyttöaika on suht lyhyt.
    Noita pitkähihaisia/lahkeisia on pienimällä monta, kun likaa aina aamu-iltapalalla niitä ja vaihtoa saattaa olla jopa joka yö.
    Eli 6-7kpl ei silloin ole yhtään likaa. ;)

    Ihan samaa mieltä olen tuosta, että on ne väljät trikoosohrtsit
    ilmavuudenkin kannalta paremmat kuin bokserit. Ei meilläkään pyjamassa pidetä enää alushousuja. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)