keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Lippa vinossa


Vai pitäisikö mielummin sanoa suorassa. Poikien ehdoton kesähattu on lippis ja mieluiten sillä suoralla lipalla, joka on äidin mielestä aika kamala. ;)
Lierimallia on turha edes yrittää ehdottaa isoille, Emilille se vielä menee hyvin perusteltuna, mutta lippistä tuo pieninkin mielummin huutaa. Äidistä kun se kalastajamalli olisi paljon nätimpi tai ainakin kunnon lippis sillä perinteisellä pyöristetyllä lipalla. Huoh.
Tyydyn osaani, aina ei mene maut yksiin.Oliverin ykköslippis on tuo H&M:n suoralippainen.
Emilille onneksi saan vielä valita kivoja pehmoisia lippiksiä.
(Oliverin t-paita Po.P & Emilin huppari Moonkids)Tämä ihana lippis on tilattu Ullekas nettikaupasta jo viime kesänä ja menee nyt tämänkin kesän. Ihan ykkössuosikkini lippiksistä. Istuu päähän nätisti, on pehmeää taipuisaa kangasta, kestää pesua ja pitoa.

Harkinnassa onkin toinen ullekkaan lippis ja tuossa sivuja kurkkiessani huomasin ihania kuviolippiksiä yksiväristen lisäksi. Suosittelen kurkkimaan;

Asuuko teilläkin lippiskansaa? Lippa vinossa vai suorassa? ;)
23 kommenttia:

 1. Täälläkin äiti joka vihaa noita suoralippaisia lippiksiä! Meillä pojat ei vielä onneksi osaa niitä vaatia! Poikien 13v veljellä ne kyllä kuuluu varustukseen!

  Niitä perinteisiä lippiksiä meillä suositaan. Tosin nyt näyttää siltä että Mitjalle täytynee hankkia sellainen kesähattu jossa nauhat jotta hattu pysyy päässä!

  Olethan jo muuten käynyt osallistumassa Veikkojen arvontaan?

  VastaaPoista
 2. Minustakin nuo suorat lippikset on jotain ihan kamalaa:) samoin tavalliset perinteisen malliset lippikset. Meillä on punaisen norsun lätsiä ja niistä on tykänneet lapset ja äiti. Tuo ruskea on kiva:)

  VastaaPoista
 3. Lippiskansaa kyllä... 8-vuotias ei suostu pitämään kuin suoralippaista, mutta 6-vuotias neiti onneksi suostuu ja ihastuin suuresti noihin Ullekkaan lippiksiin, ihania :)

  Tämäkään äiti ei tykkää suorasta lipasta ja yritänkin saada pojan päähän sellaisen normilippiksen, DC merkkisen tosin :)

  -Rose

  VastaaPoista
 4. Meillä onneksi äidin ja pojan maut käy aikalailla yksiin. Ainoo mistä joskus tulee kinaa on se, että mikä päähine sopii minkäkin asun kanssa.Valitettavan usein äiti joutuu taipumaan. ;) Poika tykkää sekä kalastajamallisista lakeista että niistä lyhytlippaisista lippiksistä. Enemmän tuo poika on rokkari- kuin hiphopkansaa.

  VastaaPoista
 5. meillä taitaa tänä kesänä olla enemmän kalastajamallisia kuin lippiksiä. syynä ihan se, että päiväkodissa sanoivat, että mieluummin pipo kuin lippis, ettei korvat pala. eli päiväkodissa kalastajamalli, vapaa-ajalla usein kyllä lippis.

  VastaaPoista
 6. pitäskö tuo ruskea olla kokoa isompi?

  VastaaPoista
 7. Teen kaikki pojan kesähatut itse niin saa mieleisen :)
  Samanlaiset kuin nuo Ullekkaan on meilläkin suosiossa.
  Mutta pitää myös kalastajamallia. Se on mielestäni hyvä hellehattu koska suojaa niin hyvin, korvat, niskan ja naamankin.

  VastaaPoista
 8. Yök noita suoralippaisia rumiluksia. Valitettavasti meidänkin 10-vuotias tuollaisen halusi viime vuonna ja taas se oli ilmestynyt päähän.
  Mutta kai nuo pian jo menevät pois "muodista" ovat niin kauan jo olleet...;)

  VastaaPoista
 9. Meillä ei onneksi ole isoilla eikä pienillä tuota suoralippakriisiä ja juuri poitsu lähti kaarilipallisella tarhaan=)

  VastaaPoista
 10. Tässä yksi äiti joka INHOAA perinteisiä lippiksiä, varsinkin suoralla lipalla =)

  Meillä kaikki sukulaiset tietää että on ihan turha tuoda meille lippiksiä, mummolassa on sitten vanhimmalla pojalla niitä käytössä. Tällä pojalla on ollut 2-vuotiaasta asti ihan älyttömän paksu tukka (ikävä kyllä peritty isältä eikä multa), eikä ole oikeastaan edes tarvinnut hattua kesällä kun karvalakki löytyy omasta takaa. On niitä silti aina ostettu, mutta poika ei ole kauhean innostunut ollut kun on pää sitten ihan hikinen.

  Muutama vuosi sitten tosin hivenen joustin periaatteistani, kun mun mielestä ne sellaiset "Castro-lippikset" on ihan kivan näköisiä (eikä niissä ole suoraa lippaa).
  Ja noi Ullekas-hatut on myös kivan näköisiä, täytyypä ehkä tehdä tilaus.

  Kalastajahatut on kyllä kaikkein parhaimman näköisiä. Meillä on Villervallan vihreä hattu missä on tähti siinä päälaella. Äitin mielestä ihana, pieni poika taas heittää saman tien päästä pois. Vähän aikaa saa pidettyä päässä jos uhkailee että muuten mennään heti sisään. Pienimmällä sitten yleensä ihan ohut pipo, ne saa jostain kumman syystä olla päässä. Olisiko sitten kalastajahatussa se vika että rajoittaa jotenkin näkökenttää?

  VastaaPoista
 11. Onneks meiän mies on vielä niin pieni että äippä saa valita hatut. Ens kesänä voi sit olla jo eri juttu. Meillä on kaks Villervallan kalastajahattua ja ne on huippuihanat, erityisesti farkkukangas hattu, jossa tähti pään päällä. Se käy melkein asuun kuin asuun. Noi kuviolliset Ullekas lippikset on kyllä aika mageen näkösiä.Täytyy mennä katsastamaan..

  VastaaPoista
 12. Piti vieläkysyä tosta ullekas hatusta että mikä koko Emilillä on?
  Mietin vaan et minkäkokosen tilaisin Mitjalle jolla ikää 1,5vja päänympärys noin 50cm?

  VastaaPoista
 13. Mä en tykkää yhtään lippiksistä, en suorista enkä käyristä lipoista! ;D Mun suosikkeja on pappahatut ja niitä meillä käytetään lähes pelkästään.

  VastaaPoista
 14. Kiitos lippis-vinkistä! Juuri kesälakki oli hakusessa ja laitoinkin jo kaksi tilaukseen Ullekkaaseen. Kiitos blogistasi muutenkin, olen täältä aikaisemminkin bongannut hyviä linkkejä.

  VastaaPoista
 15. ..ja joissain kouluissa tuo suoralippamuoti on vielä mennyt siihen että ei pelkkä suoralippa riitä vaan siinä täytyy olla se tarra-ns.todistamassa lippiksen "aitoutta"...mutta onneksi niinkuin kaikki IN-jutut tämäkin on vain vaihe-ei varmasti jäävä ilmiö -ja joka on jokaisen vanhemman päätettävissä lähteekö siihen mukaan vai ei...

  VastaaPoista
 16. Meillä juuri 4v täyttänyt poika käyttää kesäisin vain kalastajanlakkeja ja kelpaavat päiväkodissakin. Oltiin keväällä reissussakin ja koko viikon oli kalastajanlakki käytössä. Uskoisin siis ainakin tämän kesän vielä menevän ilman lippisvinkumista.

  Ja äiti tykkää ;) Ja nitä lakkeja on monta eri väreissä ;)

  VastaaPoista
 17. Mä olen onnellisesti ihan pihalla noista lipoista, enkä ole edes nähnyt mitään suoralippoja. mä en taida oikein huomata noita ala-asteikäisiä kulkijoita, vai miksi mulle ei ole ottanut silmiin?

  Alkaa kyttäillä menoa kadulla.... ei saa ihmetellä uutisia sitten, jos malmilla liikkuu joku hullu lippisten tuijottelija.

  VastaaPoista
 18. Mäkin inhoan noita suoralippiksiä, perinteiset on ihan kivan näköisiä. Meillä pojalla 2v7kk on kesällä käytössä useimmiten kalastajahattu eli "lätsä" kuten sanon joskus. Se näyttää pojalla muutenkin parhaimmalta kun pojalla on harteille ulottuva kihara, paksu tukka, mikä lippiksen kanssa on vähän turhan tuuhean näköinen. Lippistä käyttää oikeastaan vaan leikeissään sisällä. Tytöllekin 1v2kk ostin saman tyylisen kalastajalakin kesäksi. Niitä harvemmin tytöille näkee mutta Hilfigerillä oli tosi nätti.

  VastaaPoista
 19. Jee, en siis ole ainut suoralippaisten inhoaja. ;D

  Tiina; Pitää käydä osallistumassa!, kiitti vinkistä. :) Ei ole ehtinyt ihan kaikkia blogijuttuja lukea, saati kommentoida kiireiden vuoksi.
  Tuo Emilin lippis on 50-52cm ja Emilin päänymp. on nyt n.51,3cm. Eli tuo menee just nyt, yhtään ei ole kyllä kasvuvaraa.

  Mari; Minustakin nuo retrotyyliset ja päätämyötäilevämmät mallit on kivempiä kun ne ihan perinteiset.

  Rose; Kamala muoti. ;)
  Meillä onneksi (kai) eivät vielä ainakaan merkkien päälle tajua, menee nuo halvemmat H&M mallit. Jos vaikka vuoden päästä olisikin ihan out. Heh..

  Saana; Pienempien kanssa ei onneksi tartte vielä paljoa kinastella, hyvä. ;)
  Meillä tietty paljon tekee isoveljien vaikutus, kun kaikki pitäisi olla samaa.

  Poikien äiti; Ahaa, semmonenkin näkökulma. Mutta ihan totta kalastajamalli suojaakin paremmin auringolta. Meilläkin ne on ollut aina rantakäytössä etenkin.

  Anonyymi; Se voi olla että näyttää vaan kuvissa jotenkin pienehköltä, mutta ihan sopiva se on. Tuo onkin sellanen päänmyötäinen malli ja jää juuri ja juuri tuohon korvien taa. Takaakin menee kivasti niskaan, eikä jätä ihoon jälkeä. Eli ihan sopiva se on. :)

  ninnu; Voi kun osaisin minäkin. :)

  Anonyymi; Toivotaan kovasti niin! ;)

  jarna; Oot onnekas! ;D

  Vera; Niin se voi olla, että kalastajahattu hiukan rajoittaa näkökenttää ja on vähän "tiellä".
  Isoista se tietty on lapsellinenkin. Pöh.
  Se voi olla että meilläkin hattujen käyttö jää tälle kesälle aika vähäiseksi isoilla, kun on nyt ekaa kertaa pidemmät hiukset. ;)

  avista; Meille on tulossa kanssa kaksi Villervallan kalastajahattua. :)
  Se farkkunen ja keltainen.

  MrsAgatha; Pappahatut on kivoja kanssa. :)

  Maija; Kiva kuulla että sait hyvän vinkin ja muutenkin tykkäät blogistani. :)

  Anonyymi; Jo niitä tarroja ei meillä tartte olla ja tosiaan mitään merkkilippiksiä ei myöskään. Ihan H&M:n kelpaa.
  Meillä ei kaikkeen lähdetä mukaan, mutta jotkut asiat on sellasia, että jos pojat kovasti haluaa niin sitten taivun. Ovat kuitenkin pieniä asioita nämä pukeutumisjutut, kun vaan ovat asiallisia ja tilanteeseen sopivia. :)

  Anonyymi; Ne on kyllä tosi kivoja, meilläkin on Emilille monta ja niitä yritänkin eniten hänellä pitää. ;)

  Mari A.; :D Kannattaa kytätä oikein kunnolla nuorisoa, ne tykkää. Heh.
  Mutta oikeesti, noissa suoralippasissa on vielä aika järkyn iso tuo lippa ja monesti se koko lippis on vielä vinossa. huoh.
  Oliver tietty haluaa kun isoillakin on, siksi ei varmaan ole teille vielä kiirinyt, kun ei ole sitä esimerkillistä isoveljeä. ;)

  Imdina; Jos minä saisin päättää, niin meilläkin isotkin käyttäisi kalastajamallia. Mutta ei viitti pakottaa. ;D

  VastaaPoista
 20. Meillä lippis on kans ehottomasti pojan suosikki. Mutta sen lipan pitää aina olla taakse päin ja silleen et tukka tulee siitä säätöaukosta ulos :D

  VastaaPoista
 21. Nyt oli blogger tökkinyt ja poistanut kommentteja, sinne meni kaikki vastauksenikin. :(

  Katsotaan jos myöhemmin kun on aikaa vastaan uudelleen..

  VastaaPoista
 22. Minä tykkään ihan hulluna Vaahteranmäen Eemelin tyylisistä lippiksistä, mutta pojat ovat toista mieltä... Heidän mielestään mitä kauheampi ja rumempi, sitä kivempi se on! :) Viime kesänä esikko kulki isin vanhassa mestaruuslippiksessä ja se oli niin ruma, että jouduin sen piilottamaan ettei kukaan vaan sitä muista... Tälle kesälle ostin parit H&M:n edulliset lippikset useammassa värissä ja ne miellyttävät sekä minua, että poikia...
  Täytyy laittaa sormet ristiin, ettei kukaan muista sitä viime kesäistä rumilusta :D

  VastaaPoista
 23. Miten hyvin mielestäsi nuo Ullekkaan lippikset vastaavat kokoaan? Minkäkokoinen pää teidän pojalla nyt on ja mitä kokoa tuo ruskea lippis?
  Kiitos jos viitsit vastailla! :-)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)