keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Esikoululaisen paitapläjäys



Jos astuis vaatehömppään tauottelun jälkeen taas ja kurkkis mitä sinne esikoululaisen kaappiin kuuluukaan.
Meillä on tehty melko vähän hankintoja nyt 6v:n kaappiin, kun ne 128cm menee näköjään vielä nippanappa syksyn. Oliver on jo jotain himpun päälle 128cm, malliltaan hoikka ja pitkäkätinen. Kevät puolella joudun taatusti jo sinne 134cm paitojen puolelle kokonaan, mutta nyt mennään vielä vanhoilla.. Elättelen toiveita että kevääksi tulee taas kauppojen valikoimaan värikkäämpää vaatetta isoille pojillekin. ;)



Mari A. on kyseli että mistä niitä kivoja paitoja löytää yli 122cm.
No meillä suositaan Villervallaa, Småfolkia, Meandia, Snoozya & Po.p:a paidoissa. Näiltä kaikilta merkeiltä löytyy vähintään 128cm ja Villervalla on ainut jolta ei sitten isompaa saakaan. Muilta merkeiltä olen ostellut jo niitä 134/140cm jemmaan.



Oliverin hylly onkin varsin värikäs edelleen.
Tämä meidän 6v rakastaa värejä ja kuvioita, joten ainakaan vielä ei olla jouduttu siirtymään musta-harmaa linjalle.
Vähän pelkäsin kyllä mitä esikoulu tuo tullessaan, että onko kavereiden takia vaihdettava tummempaan/tavallisempaan tyyliin. Mutta ilokseni ei ainakaan vielä, eikä kertaakaan ei ole sanonut ettei jotain haluaisi pukea. Itse valitsemista on kuitenkin tullut enemmän. Ennen sain katsoa hänelle valmiiksi vaatteet aamuun, mutta nyt Oliver haluaa valita itse. Aikalailla kaikkia paitoja kaapista valitsee ja on muuten pojalla hyvä värisilmäkin, aina kaikki sopii yhteen. ;)



Kuosipaidat alkaa selvästi olla kuitenkin niitä joita vähemmän valitaan, lemppareina on nyt raidat ja ne ihanan kamalat Star Wars paidat..
Tässä yllä kuitenkin kaapin kätkön kuoseja, koot suurimmassa osassa 134/140cm. Vain Småfolkin leijonapaita 122/128cm ja Jny:n pilvipaita 128cm, mahtuu hyvin vielä kumpikin.



Raidat on nyt in. Näistä raidallisista vasemmalla olevat H&M:n ja Moonkidsin paidat on 122/128cm, kohta siis pieniä. Villervallan tähtipaita 128cm on vieläkin reilu ja tuo Po.P:n 134/140cm raitapaita oikeassa laidassa on Oliverin suosikkipaita.























No sitten ne toiset suosikit, joista äiti ei niin välittäis.. Eli hahmopaidat. Star Wars jyrää ja Turtlesit on tykätyt kanssa. Toki siis meille näitäkin saa tulla, jos kovasti poika tykkää.
Tuon mustan Star Wars paidan ostin muuten Lindexiltä, kun niitä sai koossa 134/140cm. Ihan lemppari sekin.

Housut on suurimmaksi osaksi Villervallan 128cm trikoo- ja velourhousuja. Lisäksi Kameleontin 128cm velourit on mieleisiä ja reiluja kooltaan. Sitten kun siirrytään housuissa 134cm, niin taitaa olla vain niitä collegehousuja saatavilla. Meillä kun pojat ei tykkää olla kotona farkuissa tai kangashousuissa, vaan just sellasissa rennoissa lökäreissä. Juu, äitiinsä tulleet. ;)

Tällä tyylillä siis nyt mennään ja katsotaan kevään tullen kaipaako kaappi päivitystä. Tuskailen sitten varmaan teille täällä että mitä ihmettä meille nyt ostetaan..
Jokos muilla 5-6v pojilla on kovakin oma tyyli vaatteiden suhteen?
Pitääkö jo olla tummaa ja printtejä, vai värikästä?




22 kommenttia:

  1. Hei! Kauniiden vaatteiden lisäksi silmäni osuivat jätti legoihin! Mistä näitä saa? Onko nämä lego giant brick sarjaa? Olisivat tosi haluttu juttu varmasti meidän perheeseen!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä vaatteita Oliverilla ja hauskasti sopi Legon värikkäät säilytysrasiat mukaan kuviin :)

    Meillä 5 vee ei onneksi vastusta vielä värejä ja printtejä, ei siis ole totaalisesti kieltäytynyt pukemasta jotain vaatekappaletta vaan kaikki on menneet.

    Tosin noista Star Wars, Batman ym. hahmoista pitää myös kovasti joten niiden suhteen on äiti joustanut sen verran että yö- ja alusvaatteista hahmoja löytyy sekä parista paidastakin.
    Vielä kuitenkin mieluummin tyrkytän sitä värikästä linjaa ;)

    VastaaPoista
  3. Meidän eskarilainen tykkää myös edelleen väreistä mutta ihan lapsekkaista kuvioista ei.Tyyli on mennyt hiukan rokahtavaksi.Mutta olen kyllä itse tarkka että pitää olla hyvällä maulla "rokkikuteita".Ihan kokonaan tummista vaatteista ei pidä,kirkas punainen yhdistettynä t.sinniseen ja mustaan tuntuu nyt olevan pojan mieleen.Printtipaitoja on myös joitakin,star wars on se suosikki.

    VastaaPoista
  4. Kivoja, ihanan värikkäitä! Meillä
    5v neiti on kyllä sellainen, että kaikki MUSTA, kelpaa, mutta 9v siskon mielestä v.pun, harmaa yms. minusta ihanat värit on best. Omppu 9v ja Oliver taitaa olla saman kokoisia :)

    VastaaPoista
  5. AAAAAAAAAAA-puva. Voisin haluta meidän herra 5veelle tuon Oliverin värikkään vaatepläjäyksen ;D Mä oon ihan hulluna väreihin, enkä oikein halua poikia(kaan) pukea mihinkään "tylsiin" väreihin. Meidän jäpä ei vielä kyllä yhtään sano vastaan mitä ei haluis laittaa tms. Kaikki käy ja hyvä niin ;) Poika toki tykkää just kaikista spiderman ym hahmopaidoista, mutta mä en voi sietää :( Toki pojan mieliksi vaatekaapista muutama sellainenkin löytyy ;) Harmi vaan kun just noi nätit värikkäät paidat on joltain arvokkaammalta merkiltä, niin ei kauheesti pysty niitä ostelemaan vaikka kauheesti haluiskin.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi; Isot Legon säilytyslaatikot löytyi vasta reilu viikko sitten Citymarketista, olivat vielä plussakorttitarjouksena eli löytyy varamaan joka Citymarketista. :)
    Tosi hauska sarja. Voi tosiaan koota päällekkäin ja käteviä säilytyksessä, noita oli erikokoisia paloja ja noita päitäkin paria kokoa.

    Sonja; Nuo hahmojutut taitaa olla aika monen pojan lemppareita. :)
    Aika kamaliahan ne on, mutta täytyy sitä joustavuutta löytyä äidiltäkin. Heh.

    3 x mami; Meilläkin tuntuu että printit ei ole enää niitä lemppareita, kuten ennen eskaria. Sen verran se kavereiden pukeutumistyyli taitaa vaikuttaa.

    Pipsa; Heh, Oliver onkin tosi pitkä poika. Meilläkin 9v:n ja Oliverin pituusero on enää joku 8cm. ;)

    JS; Se on kyllä totta, että kun siirtyy isompiin kokoihin niin on pakko ostaa melkein näitä kalliimpia merkkejä että saa värikästä.
    Mutta aika moni noistakin on ostettu meille jollain alella, nettikaupoissa on onneksi aina kivoja alekoodeja ja muita aletuksia jotka hyödynnän. :)

    VastaaPoista
  7. Mekin halutaan noita Legon säilytyssarjajuttuja! Täytyy mennä Cittariin siis! =)

    VastaaPoista
  8. Ihanan värikkäitä vaatteita, tosi kiva vaatekaappi!

    Minulle tulee marraskuun alussa Maxomorraa myyntiin, ja heiltä velourhousuja tulee 134/140 cm saakka :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Meillä se punainen kuuluu edelleen vakiovarusteisiin, mutten kyllä tykkään harmaastakin. Esim. harmaa paita yhdistettynä vihreisiin housuihin oli kiva yhditelmä =) Paidoissa pitää olla ehdottomasti kuva, on aina pitänyt, jotan raitapaidata eivät kelpaa. Star warseista poika ei onneksi ymmärrä vielä mitään, ainoa printti, mikä pitäisi olla, on spiderman. Siitä onneksi löytyy inhimillisiäkin versioita.
    Pari uutta paitaa otin Henkalta meille. Pitäisi vain löytää jotain väliltä retrotyyli-starwars....

    VastaaPoista
  10. Meidän 5,5 v. poika tykkää kirkkaista väreistä ja sanoo, että musta, ruskea ja harmaa ovat rumia. Kuitenkin kuosipaidat (siis jossa on kankaassa toistuva printtikuvio) ovat "vauvan paitoja" ja yksiväriset "eivät ole hienoja". Frotee on "pyyhekangasta" ja velour muuten vaan ikävää.

    "Hienon" paidan tietää siitä, että siinä on edessä yksittäinen printti, numero tai tekstiä.

    -currytofu

    VastaaPoista
  11. Ihania värejä! Muutamia samoja löytyy meiltäkin kaapista, mutta valitettavasti ekaluokkalaisen maku alkaa olla vähän vähemmän värikästä... tai sanotaanko, että tuollaiset pilvikuviot ym. voi unohtaa. Aiemmin olin itse sitä mieltä, että P o.Pin vaatteita en raaski ostaa, mutta nyt ne tuntuvat olevan ainoita, joissa 134/140 koossa on väriä ja poikakin ne hyväksyy... joten niitä sitten :)

    Mutta siis kyllä, oma tyyli alkaa löytyä ja oranssit ulkotakit ovat vaihtuneet tummiin...

    -Rose

    VastaaPoista
  12. Oih, ihanan värikäs vaatekaappi tosiaan!! Meidän eskarilainen poika on erittäin tarkka jo siitä mitä päälleen laittaa. Äidin inhokki printit pääkalloineen kelpaisi, kuvioista ei juurikaan lämpene, tähdet on totaalisesti tyttöjen juttuja(kuulemma tytöt niistä tykkää-huoh!!) ja raidatkin menee vain jos tummaa on värinä. Elikkä taitaa olla niin, että siirryn suosiolla nuorempia sisaruksia vaatettamaan(oman makuni mukaan), ja on kai pakko todeta, että eskarilaisestakin on kasvanut jo iso poika. Jolla on oma maku. Joka ei vastaa lainkaan äidin makua... :/

    -Hanna-

    VastaaPoista
  13. MrsAgatha; Nyt äkkiä sit ostoksille. ;)

    Vauhtivekaroiden äiti; Kivaa uusia merkkejä! :)

    Mari A.; Just sellasia väliltä retro-star wars paitoja kaipaan minäkin. Siis niitä jotka on sopivan lapsekkaita, mutta ei liian lapsellisia. ;)
    Spiderman on meillä kanssa suht suosittu, löytyy sitten pyjamissa.

    cyrrytofu; Voi miten ihanan valikoivaa! :D
    Mutta tuostahan on helppo valita, kun on selvä suunta.

    Rose; Po.P:lta saa tosiaan kivoja paitoja isommillekin. Värikkäitä, mutta silti isommille sopivia. Meilläkin on siis muutama.
    Tosiaan nuo kuosilliset voi ehkäpä jo ekaluokalla meilläkin unohtaa, menee nyt esikoulun varmaan vielä. ;)

    Hanna; Pääkallot ja armeijakuosi on kaksi joita en osta vaikka pojat haluaisi. Siinä menee minulla raja. ;)
    No ehkäpä se olisi vaan hyväksyttävä jos halu olisi pojilla suuri, mutta onneksi noista kukaan ei noita edes halua. ;D

    VastaaPoista
  14. Kivan värikkäitä paitoja.

    Meillä esikoululaisen kaapista löytyy autot- ja star wars-hahmopaitoja, mutta tänä syksynä ne eivät tunnu olevan enää niin suosiossa kuin viime talvena. Hämähäkkimies yms. hahmoja ei ole koskaan halunnut, päinvastoin, pitää vastenmielisenä.

    "Rokkarityyli" on suosikki ja kitaran yms. kuva paidassa on varma hitti. Myös söpöt eläinkuvapaidat miellyttävät. Nykyisin raidat kelpaavat, vaikka olivat inhokkilistalla pari vuotta. Myös värikkäät vaatteet kelpaavat vielä.

    VastaaPoista
  15. Heh, meillä just ne pääkallot ja maastokuosi ovat kuuminta hottia=D
    Poitsulla on vielä muutamia värikkäitä kuosipaitoja, mutta harvoin haluaa niitä ylleen.
    Pahin star wars-ja spiderman-hihhulointi on mennyt ainakin hetkeksi ohi.Mutta paitaa ilman mitää kuvaa tai kuosia poitsu ei suostu laittamaan ylleen.Lemppariväri tuntuu olevantällä hetkellä "hammastahnan värinen" eli kirkas turkoosi.

    VastaaPoista
  16. Meidän eskarilainen on vasta tänä syksynä alkanut innostua väreistä, valitsi itselleen Villervallan toppatakin ja halusi JNYn viidakkotrikoosta paidan.

    Muuten meidän eskari diggaa eniten printtejä, Molo on ihan suosikki vuodesta toiseen. Molon kalliit printtipaidat voisi ihan kevyesti korvata H&M halvoilla hämähäkkimies vermeillä ja poika olisi ihan yhtä tyytyväinen ellei tyytyväisempikin. Meillä menee vielä 122/128, joten ihan vielä ei tarvitse siirtyä pelkkää spidermaniin.

    Väreistä suosikit ovat sininen, vihreä, turkoosi, lila ja punainen.

    VastaaPoista
  17. Meillä 130 cm vaatteita käyttävä eskarilaispoika tykkää vielä kovasti väreistä ja printeistä. Tuo JNY:n pilvikuosi on ihana, sitä meillä on monen värisenä. Raitoja on myös, ja tähti. Saa nähdä, tuoko ekaluokka muutoksia pukeutumiseen. Samassa koulussa on kuin eskarikin, joten ehkei? Poika tykkää itse valita paitansa, minä saan vielä valita siihen sopivat housut ja muut vaatteet.

    Pääkalloja ja armeijakuoseja en minäkään haluaisi ostaa. Onneksi vielä menee äidin ostamat ja ompelemat.

    VastaaPoista
  18. Hurjan hauska kuva teidän omasta "lego-ukkelista"! :-D

    Meillä on vähän rokimpi tyyli ja just pääkallot, lieskat, armykuosi ja myös kaikenlaiset printtipaidat on ok, niin pojan kun äidinkin mielestä, eli en voi tässä oikein sanoa mitään teidän problematiikkaan.

    VastaaPoista
  19. Ihania vaatteita! :)
    Meillä poika vasta "viskari" ja ikää sen tasan 5v.

    Hän tykkää vielä kaikista värikkäistä vaatteista. Uutena ihastuksena on yllättäen vaaleanpunainen =) Lempivaatteet on sellaisia joissa on dinosaurusten kuvia. Spidermaneille yms on pikkuhiljaa vähän lämpenemässä, aiemmin inhosi kaikkia "pelottavia setiä". Nyt lahja-Spiderman -hupparikin kelpaa jo. Ehkä tosiaan hienoisesti sinne "hurjempaan" suuntaan on alettu meilläkin mennä, mutta onneksi hän kaipaa edelleen myös värejä :) Yksi päivä sanoi tahtovansa hurjan mustan dinopaidan, mutta sitten toisena päivänä kaipasi sitä vaaleanpunaista. Keltainen, vihreä jne on in!

    VastaaPoista
  20. Kaari; Rokkarityyli ei ole meille vielä tullut kellään, saa nähdä miten jatkossa. ;)

    Jarna; ;D Mutta sepä se että jos kovasti lapsi itse haluaa jotain kuosia, niin ei kai sitä meilläkään voisi täysin kieltäytyä.
    Teidän poitsulle sopii kyllä tosi hyvin sellainen tyyli kun hänellä nyt onkin. :)

    Rva Kepponen; Ihanaa että noinkin lapsi voi myöhemmin väreihin ihastua. :)

    Jasmiina; Tuo on ihana tosiaan tuo pilvikuosi!

    Zanne; ;) Teillä onkin varmaan helpompi löytää sitten vaatetta pojan kasvaessa?
    Kun sellaista tummempaa väriä ja just noita pääkalloja on isommille pojille paljon.

    Onaha; Oiii vaaleanpunainen on niin ihana pojallakin, meillä oli kesällä sitä paljon. :)

    VastaaPoista
  21. Ihanan värikästä! Minäkään en tykkää kuvio- ja hahmopaidoista ja onneksi saan vielä äidin oikeudella asiasta päättääkin, kun meidän pojat on vielä niin pieniä. :)

    VastaaPoista
  22. Meillä on 7v joka menee samoissa mitoissa teidän eskarilaisen kanssa :) Nyt ekaluokalla on alkanut sanomaan,että kuviopaidat on "lapsellisia" :D värejä ei onneksi vastusta ;) omat lempivärit pojalla on violetti,petroolinsininen ja musta,tuo musta nyt tänä vuonna uutena tulokkaana. Mie oonkin ostanut muutaman ihan perusmustan paidan,siis ihan kuviottoman yksi värisen ja yhdistelen niitä pojalle ovelasti värillisiin housuihin ;D Meilläkin suosikkeja on velourit joista tosiaan joutuu kai piakkoin luopumaan... Niin ja neulehupparit on nyt jostain syystä meillä suosiossa,onneksi niitä on löytynyt tosi kivoja raidallisia tänä syksynä kaupoista!
    Ostin kuitenkin viime viikkoisella Helsingin reissulla Punavuoren peikosta Småflkin autopaitoja kaksi kappaletta 134cm (niissä täytyy olla nyt jo se koko). Toisesta (ruskea/keltainen) poika sanoi,et "tänhän vois pitää kotipaaitana",mutta sini/vihreän huoli ihan kouluunkin :)

    nunju

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)