lauantai 7. marraskuuta 2009

Herkkurohmut


Meillä asustaa tälläinen pieni herkkurohmu (isojen lisäksi).
Karkkia tai muuta makeaa pyritään antamaan rohmulle mahdollisimman vähän, mutta ovela keinot keksii. ;)
Nimittäin kun tämä isompi herkkurohmu elikkäs minä olin eräänä iltana jättänyt ison lautasellisen irtokarkkia keittiön tiskipöydälle (ihan vahingossa),
oli siitä aamulla jäljellä vain rippeet..

Tuona kohtalokkaana aamuna olin tosi väsynyt ja huomasin kyllä että Emil nousi unipusseineen hissuksiin sängystään. Hetken kuullosteltuani ja todettuani pojan menneen rakentelemaan legoilla Oliverin kanssa, torkahdin.
Kun noin 10min. päästä hätkähdin hereille, niin makuuhuoneen ovi oli vedetty kiinni.
Hiivin hiljaa hiukan pelokkain fiiliksin katsomaan mitä pojat puuhaa (tiesin että kaikki vaarallinen on kuitenkin käsien ulottumattomissa ja ulko-ovi takalukossa), siellä ne leikki edelleen legoilla.
MUTTA..
Pienen miehen unipussi oli rinnuksistaan ihan musta, samoin pojan suu..
Lattialla matkalla keittiöön oli omituisia limaisia klönttejä pitkin lattiaa..
Keittiön lattialla oli se iso karkkilautanen ja vieressä Emilin pikkuinen jakkara.
Kaikki, siis kaikki (ja niitä oli paljon) pehmeimmät karkit oli syöty ja loput eli ne salmiakkiset oli sitten imeskelty ja syljetty pitkin lattioita.

Avulias isoveikka sanoi, että "JOO se söi, en minä syönyt yhtään!"
"Mutta annoin minä äiti Emilille vettä, kun ne salmiakit oli aika väkeviä" :D

Tiettävästi siis oli isompikin ollut osallisena operaatioon, koska ovelasti oli osattu antaa äidin nukkua, ihan ovikin oli ystävällisesti suljettu ja oltu hiirenhiljaa.
Huoh..
Sellanen aamupala sitten.

Yleensä meillä Emil saa karkkipäivän herkkuina rusinoita ja maissinaksuja yms.
Nyt kuitenkaan ne enää kelpaa, kun eihän ne ole samoja mitä muut syö!
Ihan muutaman namun olen sitten tälle pienellekin antanut, kai sitä kerran viikkoon voi vähän maistaa.
Pojilla on siis kerran viikkoon karkkipäivä ja saavat tuolloin itse valita herkkunsa.
Yleensä meillä valitaan sipsejä ja suklaata.
Myönnetään että ne on ne äidinkin herkut. ;)


Suklaa on suurin paheeni, sellaista suklaata ei ole varmaan keksittykään jota minä en olisi maistanut. Tummasta suklaasta en pidä, maitosuklaa on parasta.
Näin joulun alla saa kaupasta taas esim. näitä ihanuuksia, eli Fazerin pipari- ja joulusuklaa. Nam nam..


Yksi uutuus joka on korvannut suurimman herkkuni eli kesän Maraboun mansikkasuklaan, on tämä Maraboun sensation jugurttivadelma. Suosittelen!

Kerrottakoon loppuun, että myös äidillä on herkkupäivä. Minä en nimittäin pysty siihen että syön suklaata kaksi tai kolme palaa, vaan kerralla menee aina automaattisesti koko levy!
Tästäkin syystä, ettei levyjä menisi yksi per päivä, saa äiti herkutella vain viikonloppuisin.
Kohtalotovereita?;)

19 kommenttia:

  1. :D hauskoja veitikoita!!!
    voi kumpa minäkin pystyisin tuohon "vain viikonloppuisin"...

    VastaaPoista
  2. Olipas hauskasti kirjoitettu; hyvä sentään etteivät ne salmiakkiset kelvanneet; enskerralla voit "unohtaa" sitten pelkästään niitä;-)
    Tosiaan lapset ovat niin erilaisia tässäkin. Ei meidänkään viikareiden suu ole tuohesta; jätski,keksit ja suklaa maistuvat. Niitä kovia karkkeja eivät onneksi halua edes maistaa. Ainoat mitä ovat vähän napsineet, ovat olleet ne Pez-karkit niistä kivoista hahmotelineistä;-) nekin kai sen lelun takia.
    Mutta minä ja mies kyllä syödään senkin edestä. Mies vetää koko suklaalevyn kerrallaja on helposti viikon syömättä makeaa sen jälkeen. Mulla taas, iso levy säilyy jääkaapissa viikon, napsin siitä aina pari palaa kerrallaan..
    ps. jugurttisuklaat ovat ihania!

    ps. ja vielä siihen sun ed.postauksiin; olet oikeassa, suomalaisissa nettikaupoissa ei ole missään 122-128cm baggietä myynnissä. Entäs Jesper Junior? Jos sieltä postittaisivat sulle kotiin? Baggietä tehdään kyllä 128cm (ticketin mukaan 8v.koko) asti, ja tanskalaisissa nettikaupoista löytyisi..
    Kyllä mäkin 5v:lle vielä haalarin ostaisin, ellei poika kieltäisi ostamasta;-) onhan haalari kätevä noiden rymyävien lasten käytössä!

    VastaaPoista
  3. =0)
    Voi mahdoton kylläpäs minua nauratti kuin luin tekstisi.Kyllä ne pienet ja vähän isommatkin osaa!!
    Oikein erityisesti hymyilytti miten ovelasti Oliver tokaisi että kyllä minä annoin vettä pikkuiselle kun oli "vahvoja".Voi mahdoton sentään,hymystä ei meinaa tulla loppua.=0D
    Meillä ollaan vielä vaiheessa missä 5v.isoveikka kovaan ääneen aina varoittaa jos pikkumies 1v.4kk "vaarassa" tai liian utelias ja olen alkanut huomaamaan että käyttää pikkuista myös monessa "syntipukkina"=0).
    Meidän pikkuinen ei myöskään huoli enää mitään terveellisempiä vaihtoehtoja karkkipäivänä kun näkee että muut syö paljon herkullisempaa suut muikeena.Paha siinä on sitten kieltää kun nostaa järkyttävän huudon jos ei edes saa maistaa.Hänelle kun kelpaa kaikki,jopa äidin väkevät kurkkupastillit!!!=0D
    Onneksi tyytyy pariin suupalaan,kyllä sitä karkin syöntiä pitää kuitenkin rajoittaa ainakin vielä noin pienellä.;0)
    Pesee onneksi myös hampaitaan todella ahkeraan mielellään,siitäkin nousee hirveä poru kun hampaitten harjaus loppuu.=0)
    Voi noita pieniä,niin ihania ne ovat kaikkine koiruuksineen.=0))

    VastaaPoista
  4. Hehe...mä voin hyvin kuvitella tuon saman tilanteen vuoden päähän. Joas on todella ruoan perään, ei siis pelkästään makean vaan ihan kaiken mitä voi syödä :) Nyt se menee ihan sekaisin, kun saa valita lasitölkistä rusinan silloin tällöin. Pomppii malttamattomana paikallaan ja on niin innoissaan, että joskus se unohtaa jopa ottaa lopulta sen rusinan :)

    VastaaPoista
  5. Joo ne salmiakit voiskin jättää. ;D
    Minä olisin kyllä niin iloinen jos osaisin olla kohtuullinen omissa herkuissani, mutta ei, sit kun niitä saa niin pitää saada paljon..

    Aamunkukka; Kiitos infosta! :o)
    Tässä pähkäilen asiaa edelleen, JOS vaikka joskus joulun jälkeen saisi Jesperin alesta Ticketin..
    Mut kun se Molo ois ihana kans ja Cupcake, huoh.. ;D

    Saara; :D Meidän Emil on kanssa just sellanen herkkusuu, että kaikki uppoo.

    VastaaPoista
  6. Meillä Jase 1v ja 1päivän sai toissailtana Piialta vaahtokarkin palasia ja himoitsi ja kiljui niitä lisää... mähän en edes tykkää irtokarkeista juurikaan, mullekkin maistuu enemmän sipsit, juustonaksut ja satunnainen suklaa :)

    VastaaPoista
  7. Hih, kuulostaa tutulta tuo pienemmän syyllistäminen. Meillä kanssa kyllä tiedetään, mitä ei saa tehdä ja aina raikaa iloinen: 'Nisha teki tuon!' -huuto, kun äiti lähestyy kauhutenaviaan...

    Juuh, meillä herkkuna suklaa kanssa ja ajattelin kokeilla, jos saisi suklaakakun tehdyksin 'isille', joka ei sitä sitten syö, mutta onpahan meille muille.

    Ps. se H&M:n puku olikin tummanharmaa tekstin mukaan =/ eli varmaan se sama, jota katsoit siniseksi. Ei siis musta.

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihania nuo veljekset :)

    Meillä lapset ovat saaneet karkkia jo reilun vuoden ikäisinä. Meillä mummot ja pappa eivät osaa kunnioittaa vanhempien toiveita :( Karkkipäivää meillä ei ole, vaan karkkia syödään kun siltä tuntuu (ei siis todellakaan joka päivä!). Esim nyt kun on isänpäivä ja käydään kyläilemässä niin viikonlopun aikana lapset eivät ole saaneet karkkia.

    Minusta ei sitten puhutakaan ;) Minä en osaa syödä karkkia kohtuudella ja joka päivä uppoisi ainakin 500g karkkia :D Fazerin joulu- ja piparisuklaa ovat nyt ihan lemppareita!! Jostain syystä nuo Maraboun uutuudet ovat jääneet kokonaan maistamatta monta vuotta!

    Joko olet saanut saumurin? Tilasitko sen Singerin vai toisen? (merkkiä en muista) Minun Singer on toiminut kuin unelma!!!

    VastaaPoista
  9. Meillä poika kanssa sellanen salasyömäri...kuinkahan monta kertaa on salaa kaapilla käynyt. Nyt vihdoin kaappi käynnit alkaneet jäädä ja uskottu ettei mennä ilman lupaa sieltä kaivelemaan.

    Meillä esikoinen oli karkitta jotain4-5vuotiaaksi, kuopus taas isojen esimerkillä oppinut namit paljon paljon aikaisemmin. Karkkipäivä meillä lauantai ja kyllä pieninkin naminsa haluaa. Karkki-karkkeja ei vielä syö, mutta suklaa ja keksit uppoaa. Yleensä pieni saa suffelin. Se on musta hyvä vähemmän paha vaihtoehto, keksiä ja ja vähän suklaata ;)

    VastaaPoista
  10. Kyllä meillä Eemelillä on karkkipäivä siinä missä muillakin. Saa omat naminsa, tosin vähemmän kuin isommat. Namit syödään yleensä ruuanpäälle, ja sitten purkka suuhun. Hyvin on hampaat kestäneet kaikilla lapsilla tämän.
    Ei se sokeri ruuan päälle tee uutta happohyökkäystä, se sitten olisikin ihan eri juttu, jos lasten annettaisiin napsia niitä karkkeja puolen tunnin välein, silloin olisi huonompi juttu. Jos vaan itekin tämän muistaisi... ;) Ei ne omatkaan hampaat siitä napostelusta tykkää.
    Mulle muuten ei tuo vadelmajugrusuklaa mennyt alas, vaikka yleensä kaikki suklaa kelpaa!

    VastaaPoista
  11. Meilläkin syödään kaikki mitä käteen saa! =) Rusinoita on pakko antaa päivittäin, muuten poika hermostuu! ;D Lakuja söis kanssa enemmän mitä saa. Ja mikä tahansa karkki kelpaa! =)

    VastaaPoista
  12. Mulla ei karkkipäivä pysy vaan yhdessä päivässä viikossa, joko sitä menee lähes päivittäin, tai sitten vaihtoehtona on totaalikarkkilakko, ei ainuttakaan karkkia suuhun, muuten "ratkean". Mä en ole suklaa-ihmisiä, irtokarkit on mulla se, jota voisin syödä tolkuttomasti.

    VastaaPoista
  13. Kyllä ne on ovelia!!! :D Voi irtokarkit on herkkua, en oo uskaltanu ostaa nyt niitä ku ne on "höpötettyjä" eli kaikki räkii niihin ja yskii ja ottaa likasin käsin ja sörkkii possulenssua niihin. :(

    VastaaPoista
  14. Heh, kuvittelin mielessäni sitä unipussissa könyävää tenavaa, ovi laitettu kiinni ja kaikkea:). Kyllä ne kaiken oivaltaa:))))

    VastaaPoista
  15. Ihan kuin meillä! :D

    Tuota jugurttivadelmaa täytyy koklata, ehdottomasti!

    Blogissani on sinulle jotakin ;)

    VastaaPoista
  16. Mulla itselläni meinaa mopo karata karkin syönnissä. Suklaa on paheeni.

    Esikoiseni ei syö lainkaan karkkia, joten totuimme mieheni kanssa jättämään kaikki esille. Keskimmäiselle kyllä maistuu ja emme vieläkään aina muista laittaa piiloon. Keskimmäinen onnistui kerran pistämään kourakaupalla salmiakkia itselleen piiloon. Tuli pitkien aikoijen päästä salmiakilta haisten ja leveästi hymyillen sanomaan, että hyvää. Emme löytäneet piiloa millään. Siinä vaiheessa huolestuin, kun kuopus silloin 10kk alkoi myös tuoksua salmiakilta. Piilo löytyi vasta, kun keskimäinen kaivoi sieltä viimeistä karkkia :)

    VastaaPoista
  17. Shaoli; Toivottavasti tuli hyvä kakku! :o)
    Meillä oli ihan kaupan valmis, kun en jaksanut alkaa vääntämään itse ja mies tykkää siitä leivontatiskin moccakakusta.

    Ok, minä jo ajattelin että olen missanut sellasen mustan haalarin! ;)

    Mar3ngi; Tilasin viikko sitten Hobby Hallista Brother-saumurin, mutta ei ole vielä tullut.
    Ensi viikolla varmaan, kun on jo pakattu kuitenkin. Jee! ;D
    Odotan ihan innolla että saa ommeltua kaunista jälkeä.

    Ida-Antonia; Täytyy meillekin ostaa noita hiukan parempia ja vähäsuklaisempia vaihtoehtoja Emilille. Suffeli on kyl hyvä vaihtoehto. :)

    Hansu; Meilläkin yleensä syödään herkut ruuan päälle tai sitten herkun jälkeen pari purkkaa.
    Mies on meillä tosi tarkka hampaidenhuoltaja. ;)

    MrsAgatha; :D Rusinat on kyllä mahtava keksintö.

    Mari; Minä olen juuri sellanen, että kaikki tai ei mitään. Pitkiin lakkoihin en ole ruvennut muuten, mutta arkena lakkoilen ja viikonloppuna vedän kaksin käsin. Karkkiholisti! ;D

    Pieni Lintu; Hyvä pointti, täytyy jättää ne nyt tautiaikaan ostamatta..
    Meillä kyllä niitä on muutenkin harvoin, ennemmin karkkipusseja tai se kilon karkkiloota.

    Marika*; Joo huvittavaa tosiaan! :D
    Ja suu mustana ja unipussin rinnus kanssa..

    Sokrutin; Käyn kurkkii, kun saan pojat nukkumaan. :)

    Marita; Aika hauska!, miten ne voikaan löytää noin hyvän piilon. :D

    VastaaPoista
  18. Ai että kun mua nauratti..oli kun olis meijän poikien kolttosia lukenu:D. Meillä on viikonloppuna herkkupäivä. Ja mulla on karkkipäivä perjantaina lauantaina syön rippeet mitä on jäljellä ja sen jälkeen ei syödä..Suklaata menis varmasti sen levy 2pv mutta onneksi mun kituset ei kestä sitä maidon takia. Jotta erittäin harvoin enään syön sitä. Mutta tiettyyn aikaa kuukaudesta ei isännällä ole asiaa tulla kotia jos ei levyä ole mukana ja vielä tummaa suklaata kun vaaleasta saan jumalttoman jysärin..mutta muut herkut maistuu kyllä. Ja tämän vuoksi kaikki on aina pakkasessa umpijäässä ja pakkanen varastossa ;)

    VastaaPoista
  19. Voi pieniä =) . Meidänkin tuo pieni söisi mitä vaan hyvää kun antais ;) . Ja tämä äiti vielä lisää ja varsinkin suklaata yms. =) ! Karkkipäivä on äidillä vaikka joka päivä ;) .

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)