lauantai 21. marraskuuta 2009

Pari pientä possua


Niin, meillä on nyt virallisesti kaksi pientä sikainfluenssan sairastanutta.
Perjantaina saatiin postiiviset testitulokset. Minun ja miehen tulos ei ollut ehtinyt tulla, joten saa nähdä onko meilläkin se käynyt lievänä.
Ainakin minulla on oireet selkeät, kaikkea muuta paitsi sitä kuumetta.
Päänsärkyä on ollut jo viikon verran, samoin kurkkukipuilua.
Torstaina tuli uutena oireena hengenahdistus ja rintakipu. Kipu on sellaista ajoittaista, esim. kun vetää syvään henkeä. Hengenahdistus on jatkuvaa, tuntuu ettei happi kulje ihan normaalisti. Kuitenkin pystyn hengittämään hyvin, mutta jännä tunne tuolla kurkussa.. Välillä pitää vetää oikein syvään henkeä.
Tilannetta täytyy seurailla ja jos yhtään pahenee niin heti hoitoon.

Oliverille on nyt kuumeen loputtua tullut yskä, virtaa kyllä on pojassa kuin pienessä kylässä ja saan jatkuvaan toppuutella liiallista riehumista. Alkaa varmaan jo mökkihöperyyskin vaivata, kun maanantaista asti ollaan sisällä oltu. ;)
Hoito-ohje oli että pitäisi välttää kaikkea fyysistä rasitusta ja ottaa muutenkin rauhallisesti, ettei jälkitaudit iske.
Emilillä ei ole mitään vaivaa, tauti meni siis vain vähän päälle 37 asteen kuumeella.

8v ei ole valitellut kuin yhtenä päivänä päänsärkyä, joten hänellä ei ehkä tauti ole käynyt. Ellei sitten todella lievänä hänelläkin.
10v sairasti siis ihan ekana kuumeen kanssa 1,5vkoa sitten.

Nyt on siis ainakin yksi asia pois mieltä painamasta.
Tauti tuli, eikä tartte enää pohtia rokotusasiaa. Testatuille postiivisille ei rokotetta ihan ohjeidenkaan mukaan tarvitse, mutta testaamattomille suositellaan.
Me ei kuitenkaan oteta nyt enää kenellekkään, todennäköistä kun on että se on meillä kaikki jossain muodossa läpi käynyt. Luontainen immuniteetti on siis toivottavasti syntynyt. :)

Kuvassa Emil yhden lempilelunsa kimpussa eli Fisher Pricen säästöpossun, sattui aiheeseen osuvasti sillä leikkimään ja nappasin kuvan. ;D
Body Tutta ja velourit Lindex.


Joku haikailee jo pihalle, heh.
Ehkä huomenna jo uskaltaa hiukan käydä happea hakemassa.

Oliverilla Snoozyn paita ja Lindexin velourit.

Mukavaa viikonloppua kaikille!,
pysykäähän terveenä tai jos olette sairaana niin paranemisia! :)19 kommenttia:

 1. Hei,

  Hyvä että saitte selvyyden sairastamiseen ja toivottavasti on pian ohi perheessänne.

  On se kyllä jännä miten lääkärit suhtautuu eri tavalla tähän tautiin.Meidän 12v. on sairastanut nyt viikon,keskiviikkona käytiin lääkärissä ja lääkäri sanoi ettei ole sikainfluessaa kun kuume ei ole ollut yli 38!!Tauti alkoi niin selkeillä oireilla,kova päänsärky,kova yskä ja kuume n.38.Tarkkaa en tiedä kun en viikonloppuna mitannut kun ei tuntunut niin kuumalta tyttö.viikolla lämpöä oli 37,9.Koko viikon oli pois koulusta.
  Nyt kuume poissa mutta kova yskä edelleen ja henkeen ottaa.5v. pojalla alkoi kuumeena 38 ja kova yskä ja kurkkukipua.Nuorin 1v. sai yli 39 kuumeen kahdeksi päiväksi ja lievän yskän.Nyt mies yskii...jne.Itse toistaiseksi olen terve.
  Mistä nyt tiedämme sairastammeko sikaa kun ei suostuttu testaamaan!!Todella eriarvoista kohtelua täällä Suomessa!!itsekkin haluaisin tietää onko sairastettu ettei tarvitsisi ottaa "turhaan" rokotetta.Nytkin valvon koska pojan kovan yskän takia en pysty nukkumaan kun saa valvoa kulkeeko sillä henki.=0(
  Jos tauti jatkuu vielä maanantaina,menen kyllä uudelleen lääkäriin.
  Ihmettlen vaan miten erimieltä lääkärit on tuosta taudista ja taudin kuvasta! ja miksi kohdellaan niin eritavalla oli kyseessä iso kaupunki tai sitten pieni.=0(
  Näköjään ei oteta täällä tosissaan vasta kun lapsella ei henki kulje ja on jo kiire hoitoon....Todella ällistyttävää!!
  Toivottavasti ensi viikko alkaa paremmin!=0)

  VastaaPoista
 2. Luulen että täälläkin on ollut lievänä ainakin osalla porukasta.

  Hyvä että pääsitte vähällä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että olette jo parempia! =)

  VastaaPoista
 4. Siinä mielessä kyllä tosi hyvä, että oli possua, että pääsitte sitten eroon taudista ja osa teistä tosi vähillä oireilla!

  Nyt pitää olla vain tarkkana, etteivät jälkitaudit iske! Ja tuskinpa tulee, kun olette kiltisti levänneet´kotona.

  VastaaPoista
 5. Paranemista kaikille possuille ;) Toivottavasti pian pääsette jo ulkona käymään ja arki pääsee taas vauhtiin :)

  VastaaPoista
 6. No mutta hyvä että pääsitte "vähällä" moisesta taudista !

  Mites teillä pääsi testeihin ? Olis kai itsekin pitänyt mennä kun oli selkeet oireet - kuume. Ja sairastin taudin ainoana meidän perheestä, kai. Täällä ei edes mahdollisuutta tarjottu.

  Tuo hengenahdistus oli.... ahdistavaa. Tosiaan tuntui kuin ei olisi saanut kunnolla ilmaa sisäänsä ja kyllä se vähän pelottikin.

  Ihana aiheeseen sopiva posssu :o)

  VastaaPoista
 7. Meilläkin se on saattanut jo käydä, tosin lievänä koska yhdelläkään ei ole kuumetta ollut!

  Ihanaa että olette paranemaan päin!

  Jaden synttärit on tänään... soitellaanko illalla? nyt älä sä unohda!

  VastaaPoista
 8. Sikaflunssa voi siis todistetusti olla lievä. Meillä koululaiset oli noin viisi päivää kuumeessa, ajoittain 39. Yskä oli aivan hirveä, kuin keuhkoparantolassa olisi asunut. Jälkikäteen ajateltuna silti epäilen, voiko kaikkien huulilla oleva sikatauti olla näin lievä...
  Kertaakaan en ajatellut lapsieni olevan millään tapaa niin sairaita että esim. lääkäriin olisin edes varmuudeksi lähtenyt. Toivon todella että se tauti oli siis sikaa. Koulusta ainakin oli yli puolet sairaana samaan aikaan.
  Rokote joudutaan ottamaan, täällä kun ei enää labrakokeita tehdä.Kerrothan sinun ja miehesi tulokset myös kun saatte ne?
  T: Elly

  VastaaPoista
 9. Hauska nähdä Emilin päällä vähän erilaista settiä ja todella kivasti tuokin sopii hänelle :) Kivat on myös Oliverinkin vaatteet ja mukavaa, että vointi on jo paljon parempi!

  VastaaPoista
 10. Mekin jouduttiin tänään käymään influenssapäivystyksessä kun uudestaan alkoi pojalla yskä ja lämpöily, kerroin lääkärille myös miten olen itse sairastanut(järkyttävä yskä, minullakaan ei kuumetta) niin kyllähän oli sitä mieltä että possua on.
  Pojalle tuli antibioottikuuri koska keuhkoista kuului rohinaa, toivotaan että lähtee sillä paranemaan.
  Eilen haikaili kanssa ulos, mutta edelleen täytyy vaan sisällä kökkiä...

  Mutta tosi hyvä teillä että saitte otettua nuo testit, erittäin hyvää palvelua siellä teidän sairaanhoitopiirissä.

  VastaaPoista
 11. Oi tuota ulos haikailevaa... harmillisia nämä taudit!
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 12. Eli se voi siis olla lievempänä. Kyllä mä alan oleen 90% varma, että tauti meilläkin oli sikaa. Meillä alkoi ensin kuumeella ja päänsäryllä, ja sitten vasta yskää ja pientä nuhaa.
  Mulla on kyllä nyt niin tukossa, että varmaan poskiontelontulehdus.

  Hyvä että teillä ollaan toipumassa! Eikä tartte rokotellakaan. Me käytiin hakemassa piikit, kun ei ole labrakokein testattu.

  VastaaPoista
 13. Hienoa että saitte testatuksi! nyt vain paranemisia ihan kaikessa rauhassa.
  Meillä teini on flunssassa. Tuskin kuitenkaan sikaa vaikka sitä koulussaan jo on. Ei kuumetta eikä kurkkukipua.

  VastaaPoista
 14. Kiva, että voitte paremmin. Mä jännäilen, sainko tartunnan kyläilyreissulta (onneksi jätin pojat kotiin)... Hope not. Onneksi poikien rokotuksesta on jo sentään yli viikko. Jos ei niin helposti enää tarttuisi.

  VastaaPoista
 15. Pikaista paranemista koko "poppoolle". Vaatii kyllä kärsivällisyyttä äidiltä ja lapsilta, kun ei pysty ulkoilemaan. Tärkeäähän se lepääminen kuitenkin on, ettei jälkitaudit iske.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 16. parannelkaahan itsenne rauhassa! meillä ei aikuisiin myöskään kuume tullut, mutta muista oireista päätellen saattoi lievänä olla. kaikenkaikkiaan, jos se näillä sairasteluilla on läpikäyty niin hyvä. pojat tosiaan oli sen muutaman päivän niin sairaana, etten ihan heti toivoisi vastaavaa. onneksi saatiin lääkitys nopeasti!

  VastaaPoista
 17. Voi;paljon terveisiä täältä ja sinulle paranemista! Tosi hyvää palvelua kyllä siellä teilläpäin, hienoa että pääsitte testiin, ettei tarvitse turhaan miettiä oliko tauti vai ei.
  Noi sun oireet kuulostavat ikävän pahoilta, tosiaan nuo hengitysoireet jos pahenevat, menet lääkäriin ja heti;-) Onneksi pienet pojat ovat jo kunnossa, ja kyllä meni hienosti teillä että koululaisetkin pääsivät "helpomman kautta" tuosta. Kovasti tsemppiä ja voimia!!!!!

  VastaaPoista
 18. Kiitos kaikille!, voimia otettu vastaan. :o)
  Itsellä olo on parempi, nyt ei taas hengitystä ole tänään ahdistanut, mutta hiukan on rintakehä syvään hengittäessä kipeä.

  3xmami; No kyllä minustakin kuullostaa teidän tauti possuflunssalta! Harmi tosiaan ettei aina testata, olisihan se kiva saada varmuus asiaan. Enkin jos pähkäilee tuon rokotuksen kanssa. :/
  Tässä sen näkee että kyllä se vaan voi olla lievänäkin versiona, kuten meillä etenkin Emilillä oli.
  Toivottavasti paranette pian ja oikein paljon voimia teidän sairastupaan!!

  Shaoli; Tosiaan on ihan tupajumina koko porukka täällä. ;)
  Oliveria yritän koko ajan rauhoittaa, kun meinaa jatkuvasti riehumiseksi mennä ja tuo yskä vaan pahenee..

  Äiti kuudelle; Siis minä vaan soittelin terveyskeskukseen, josta yhdistivät sikainfluenssaneuvontaan kaupunkiin. Kyselin vain Oliverin tilanteesta, että kuullostaako siltä ja kerroin meidän muiden oireista myös. Sieltä sitten pyysivät testeihin.
  Ihan yllätys minullekin, koska en edes pyytänyt päästä niihin. :D
  Mutta syynä taisi olla se että meillä koko perheellä oli jotain tyypillisiä oireita.

  Tuusis; Et soittanut takas, mrrr! ;D

  Elly; Minäkin ihan yllätyin että oli sitten sitä sikaa, kun toisaalta niin helpolla päästiin!
  Vaikka olihan Oliver pari päivää aika kipeä, mutta muuten.
  Ihan hyvin se on teilläkin saattanut käydä!
  Kerron sitten toki oliko meillä miehen kanssa tulokset mitkä. :)

  ninnu; Samoin!, pikaista paranemista myös teille.

  Hansu; Meillähän ei ole ollut missään vaiheessa kellään nuhaa, ei edes nyt kun tauti on menossa ohi. Ainut on tuo Oliverin yskä, mutta sekään ei ole kovin limainen vaan enemmänkin kuiva.

  Poikien äiti; Me ei taas lääkettä edes ehditty saada, kun meni niin nopsaan ohi. :)

  Aamunkukka; Ihana kun huolehdit. ;o)
  Onneksi tosiaan oma hengenahdistus on helpottanut, täytyy toivoa että ei enää palaa.

  VastaaPoista
 19. Pikaista pikaista paranemista koko perheelle täältä muuttolaatikoiden keskeltä!!
  Sairastelu tovat aina niin kurjia, varsinkin lapset sairastuu... :(

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)