keskiviikko 26. elokuuta 2009

Pussipoika


Kaukalopussi, unipussi, lämpöpussi, fleecepussi, makuupussi ym ym.
Pussit on se meidän juttu, jos tarvetta (ja rahaa) olisi niin meillä olisi erilaisia vaikka kuinka monta. ;)

Jo ihan vauvana kaikki meidän pojat on tykänneet nukkua käärittynä peittoon tai pussissa. Unet on aina maistuneet paremmalta turvassa pussin lämmössä ja unet on ulkona olleet ne kaikkein parhaiten nukutut.
Ihan ekat viritykset oli ihan vaan äitiyspakkauksen makuupussit vauvan ympärillä, sitten Oliverille tuli vaunuihin Brion lämpöpussi ja n.6kk iässä Oliver sai yöunia varten unipussin. Vielä tänäkin päivänä kuuluu monesti sängystä iltaisin "äiti tuu laittaa miut pakettiin", mikä siis tarkoittaa peittoon käärimistä.

Emil tuli jo sairaalasta kotiin Eisbärchen-kaukalolämpöpussissa, joka olikin koko talven ahkerassa käytössä. Kaukaloon ei koskaan tarvinnut pukea paksua toppahaalaria, jota olisi sitten tarvinnut riisua kuumuuttaan huutavan vauvan päältä kaupoilla. Alle riitti pikkupakkasilla vain fleecetakki, lapaset ja villahattu. Yli -10 asteen pakkasillakin pussiin riitti fleece- tai villahaalari. Kaupassa vaan pussin vetoketju auki ja ei tullut kuuma. Kätevää, suosittelen! :)

Ihan alusta (tai n.2,5kk) alkaen Emillä on ollut öisin unipussi. Pussi selvästi rauhoitti pientä pyörijää ja piti lämpinä meidän vetoisassa makuuhuoneessa.
Poika nukkuu pussissa edelleen ja varmaan koko talven vielä. Peitot ei nimittäin pysy päällä, vaikka testattu on.

Kuten arvata saattaa vaunujen/rattaiden lämpöpusseja on meille sitten kertynyt muutama. Äitiyspakkauksen makuupussit on olleet käytössä kanssa, mutta lisäksi meiltä löytyy Lodger Bunker ja Eisbärchen -lämpöpussi.
Haaveilen taas aika monestakin pussukasta, mutta ehkei me tarvita.. Tai jos yksi isompi saisi vielä tulla. Kuitenkin Emil nukkuu ulkona päiväunensa edelleen ja nukkuu todennäköisesti vielä koko talven. Jos veljiinsä tulee. ;)


Tässä siis Lodger Bunker, jonka otimme juuri tänään taas käyttöön syksyyn (oli siis jo viime syksyn ja kevään käytössä myös).
Emil mahtuu vielä hyvin pussiin jalat ihan suoranakin. Pussi on alaosastaan umpinainen, joten on kätevä isommalla vain vaunu-unille. Kenkiä kun tuonne ei kannata survoa. Pussi on paksua fleeceä ja siihen kuuluu mukaan irrotettava teddyvuori, joka ei meillä nyt tuossa ole. Se lisätään sitten ilmojen kylmetessä.


Tänään unet maistui pussissa pelkissä sisävaatteissa ja pipossa.
Paita Lindex ja pipo KappAhl.


Tämä Eisbärchen-lämpöpussi pehmeällä fleece-vuorella tulee käyttöön talvella.
Pussissa on fleecevuori ja päällä liukas kosteutta ja tuulta pitävä kangas. Välissä vielä lämmittävä vanu.
Pussin voi avata kokonaan alustaksi tai vain alaosan, jolloin jalat/kengät jää pussin ulkopuolelle. Pituutta pussissa on n.95cm eli meidän n.88,5cm pitkä Emil mahtuu siihen vielä hyvin. Yleensä poika nukkuukin vaunuissa kyljellään jalat koukussa, joten tilaa jää vielä enemmän.


Testaaja nautiskelee. ;)
(Sifia; toivottavasti tästä postauksesta oli apua!)


Tästä Brion fleecepussista haaveilen.. Pituutta pussilla on n.100cm, joten Emil saisi vähän (peräti 5cm) lisää tilaa nukkumiseen. Hyvä syy?! ;D

Muistakaahan kaikki lukijat osallistua arvontaan!
Aikaa ma 31.8 saakka;
Arvonta

13 kommenttia:

  1. Kiitokset sinulle oikein tarpeellisesta ja valaisevasta postauksesta!! :) Meidän 2,5-v tänään tasan 90cm pitkä poika siis juuri ja juuri mahtuisi tuohon jääkarhupussukkaan. Mutta voisin minäkin kyllä harkita tuota brion fleecepussia, näyttää aika kivalta!! ;) Nyt ei kun kurkkimaan nettisivuja ja tilailemaan jonkinmoinen pussi!!

    VastaaPoista
  2. meillä esikoinen oli myös "pussissa" nukkuja ja ongelmia tuli kun siirryttiin matalaan sänkyyn. ostin Snuggle Sacin, mutta sitä ei sitten kelpuuttanut. sittemmin se on kelvannut reissupeittona :o) kuopus taasen sai raivarit kun pussiin yritti laittaa ja päiväunetkin alkoi maistumaan vasta kun tajusin alkaa sisällä nukuttamaan, joten uni- ja vaunupussit lähtivät meiltä kiertoon hyvissä ajoin. harmi, minä niin tykkäsin niistä :o)

    t: poikien äiti (ei jaksanut kirjautua)

    VastaaPoista
  3. Meillä ollaan kanssa pussi vauvoja. :D Pinja heti sairaalasta kotiuduttua pääsi pussiin, koska se rauhotti ja kapaloa en osannut. Edelleen nukutaan yöt unipussissa, nyt vaan tulee ongelmaks, että alkaa pussit käymään pieniks eikä oon enää isompia pusseja, isoin on h&m:n 86/98cm pussi, toinen tuommonen samaa kokoa ois kiva löytää.

    Meillä nukutaan myös edelleen rattaissa päiväunet, siellä ei tosin pussia tarvita, mutta talvea kohti voisi jonkun hankkia, koska varmaan meilläkin vielä ainankin ensi talvi rattaissa nukutaan. :)

    VastaaPoista
  4. Mites toi lodger, onko siinä rattaiden valjaille aukkoja? Toi ois meidän Lucalle mahtava, hän rakastaa unia ulkona rattaissa. Tänäänkin vetäisi sellaiset 3½ tuntia unta siellä ja tulee varmasti talven yli ja pidempäänkin sielä nukkumaan.

    VastaaPoista
  5. Sifia; Kyllä lämpöpussit on vaan niin käteviä, että kannattaa hommata. :)
    Tuota Baby stylen nettikauppaa voin suositella, hyvää palvelua olen aina saanut ja aika laaja valikoima siellä (ja edullinen).

    Poikien äiti; Aika jännä, että toinen ei tykkänyt olleskaan. :D

    Meeri; Meilläkin on se H&M:n 86/98cm unipussi, tosi tyytyväinen olen siihen kyllä ollut. Tuliskohan talveksi taas uusi väri myyntiin. ;)

    Marika; Jep valjaiden reiät löytyy ja tuossa Lodgerissa on peppuosa hiukan muotoiltu, niin että pussi istuu hyvin rattaisiin myös lapsen istuessa.

    VastaaPoista
  6. Meillä oli kanssa Lodger kun Niklas oli pienempi. Pussi oli meillä ehdoton suosikki, kun Niklas nukkui päiväunet ulkona. Vauva-aikaan tuo oli meillä turvakaukalossa, ei tarvinnut automatkoille laittaa talvella toppapukua.

    VastaaPoista
  7. Meillä tyttö ei koskaan ollut ulkona nukkuja. Ulkona tosin käytiin pienellä vaunulenkillä nukahtamassa, mutta sitten vaunut piti tuoda sisälle, jossa unet jatkui sitten 3-5 tuntia. Aika haastavaa oli pukea;) 1-vuotiaana sitten siirryttiin jo pinnikseen päikkäreille.
    Yöllä meidän kohta 2-v nukkuu edelleen unipussissa ja tuota H&M:n isompaa pussia odotellaan täälläkin. Toivottavasti osun oikeaan aikaan kauppaan, koska menevät tosi nopeasti.

    VastaaPoista
  8. Söpö pussipoika:). Meilläkin oli unipussi käytössä vauvana. Tosi kätevä!

    VastaaPoista
  9. Oi tosi kivan näkösiä! Kiitoksia vinkeistä, kun meillä on Brio Happy vaunut tai yhdistelmävaunut siis.. ;) No kuitenkii niin niihin pitää mun ostaa joku pussukka tulevalle talvi vauvalle ettei palellu =)

    VastaaPoista
  10. Meillä ei kans ukko koskaan tykänny nukkua ulkona. Nukahtaa rattaisiin kun ne on liikkeellä, mutta muuten ei niihin nukkumaan saa. Joten nukutaan ihan pinniksessä päikkärit. Myöskään noita pusseja ei koskaan käytetty, äitiyspakkauksenkin pussi on täysin käyttämätön. Poika oli kuitenkin vauvaiässä keväällä/kesällä eikä talvellakaan sitten tuntunut koskaan olevan tarvetta pussille.

    VastaaPoista
  11. Meillä olisi nyt pussin osto ajankohtainen. Mitään aiempaa kokemusta ei ole sillä viime talvena likka mahtui vielä pehmeästä kantokopasta (kovikkeet poistamalla) tehtävään lämpöpussiin. Huoh. Nyt sitten pitäisi tietää mikä pussi olisi se oikea meille. Meilläkin tuo koko on rajoittavana tekijänä vaikka likka onkin nyt vasta sen 80-82 pitkä. Ja jotenkin epäilen paksuja "ei tarvita ulkovaatteita pusseja", mitä teillä on käytetty Eisbärchen-lämpöpussissa päällä?

    VastaaPoista
  12. Nanna; Meillä on Eisbärchen-lämpöpussissa kovilla siis yli kympin pakkasilla ollut kyllä toppahaalari ja villahaalarikin. En luottais ohuempaan varustukseen, vaikka lämmin pussi onkin.
    Alle kympin pakkasilla villahaalari välistä pois ja vähän päälle-alle nollan pakkasilla pelkkä villa tai fleecehaalari on riittänyt. +tietty hatut ja rukkaset.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)