perjantai 21. elokuuta 2009

Pienen pojan iltajuttuja


Ensin iltapalan jälkeen pesulle (vessan valo on vähän huono kuvauksen kannalta, kellertää). Päivän vaatteina oli H&M:n body ja Tutan froteehousut.


Pesut tehty ja sitten laitetaan tuplavaippa. ;)
Tämä siis todettu pitäväksi yhtälöksi, eli ensin tavan teippivaippa ja päälle housuvaippa. Meillä oli aikoinaan Oliver ja nyt Emil kovia pissaamaan yöllä. Monet kerrat yhdellä vaipalla on sitten saatu aamulla pestä pissilakanoita, kun niitä vuotoja on tullut. Nesteestä ei ole kiinni, kun niitä harvemmin yöllä edes tarjoillaan ja illallakin ihan pieni määrä juuri ennen nukkumaan menoa.

Yleensä tässä tuplavaippasysteemissä päällimmäinen vaippa ei ole kastunut ollenkaan, mutta se vaan ehken pitää tuota alempaa vaippaa napakammin paikoillaan hoikalla poitsulla.


Hampipesut tekee ensin Emil ja sitten äiti pesee kunnolla.


Sitten hyvän yön pusut kaikille, unipussiin ja tutti suuhun.
Unta hakemaan pienen silittelyn jälkeen omaan sänkyyn.
Näin siis yleensä ja uni tulee itsekseen. Toisinaan saa vielä toisen kerran käydä toivottelemassa hyvät yöt.

Mutta tänään ekan kerran Emil köpötteli pois sängystä unipussissaan.
Oli päässyt itse pois pussin kanssa pinnasängystään, reunan yli meidän sänkyyn ja siitä sitten pois. Oli hiljaa makuuhuoneessa ja räpsytteli valoja. Hohhoijaa..
Pinniksen pohja täytyy siis laskea vielä sen 10cm alemmas minkä menee, laidat onkin olleet ihan ylhäällä aina. En tajua miten se pääsee tuolta pois unipussin kanssa! Eihän se saa edes jalkaa nostettua pussissa ja kun seisoo sängyssään niin reunat on kainaloon saakka!
No kai ne keinot keksii.. ;)

Unipussi Grobag ja alla pitkähihainen Tutan body (meillä on viileä ja vetoisa makuuhuone sekä helposti palelevat pojat).

21 kommenttia:

 1. Minä täällä nauran..heh.. :D Voi mikä vempula..miten pääseekin pois!?? Meillä on pohja niin alhaalla ku saa, hyvin näyttää samalta sängyltä mitä meidän. Ei oo yrittäny kyllä pois eikä pääsiskään. No aamulla yrittää pois mutta yrittää raukka peruuttaa pinnojen välistä niin että jalat sieltä välistä ja hokee "poish poish". :D

  Teilläkö menee vielä vaippa nro 5??? ;D Meillä ei masun puolesta oo menny aikoihin..on ollu tooooosi pitkään jo nro 7 sekä housu- että teippivaippa. ;) Meillä tota pissailua on kans mutta johtuu siitä että iltasin nukahtaa vesipullon kanssa ku ei syö tuttia..sitä vettä menee joskus iha pikku tilkka ja sitte nukkuu hyvin, mutta tänää meni varmaa n.3dl joten tiedossa vaipanvaihto yöllä..herää yleensä onneksi siihen ku vaippa iha täys ja ei ihan oo vuotanu.

  VastaaPoista
 2. Hassu kiipeilijä :) Meillä Joas on nyt oppinut kiipeämän tosi korkealle (sohvalle, tuolien päälle jne.) ja saa koko ajan katsoa mitä se puuhaa.

  Pinnasängyn pohja on ollut lähes lattiatasossa jo siitä asti kun vauva täytti puolivuotta, ihan varmuuden vuoksi. Jonkinlainen tuttiverkko pitäisi kuitenkin kehittää, sillä etenkin päiväunilla Joas on melkoinen riehuja ja heittää jatkuvasti tutin pois sängystä ja kitisee sitten sen perään. Heh.

  VastaaPoista
 3. Pieni Lintu; Ihana "Poish poish" :D
  Joo en tajua, pitää kai salassa seurata kuinka sieltä tullaan pois. Heh.
  Meillä tosiaan menee hyvin vielä 5 koon Liberot ja teipit saa olla melkein ihan kiinni toisissaan, Emil on siis niin hoikkis. ;D
  Isompia vaippoja oon kans kokeillut, mutta vuotaa pahemmin, kun on taas sitä väljyyttä enemmän.

  Saara; Meillä on pinnasängyn vieressä lipaston päällä kolme tuttia aina yön varalle, kun aina ne katoaa jonnekin yön aikana. Löytyy sitten aamulla ympäri makuuhuonetta. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni voimistelijan alku:)! Meillä super liikkuja esikoinen piti siirtää vuoden vanhana pinnasängystä matkasänkyyn kun tuli siltä pois.... no ei se kauaa matkasängyssäkään pysynyt;).

  VastaaPoista
 5. meilläkin itseasiassa on 5 koon vaippa ja nelosiakin meni just loppupaketti. :D

  meillä ei onneksi yön pissavahinkoja ole tullut kuin kerran ja silloin olin itse laittanut vaipan vinoon. :D

  VastaaPoista
 6. Meidän apinanpoikanen kiipesi pinniksestä jo alle vuoden vanhana ja laidat oli alhaimpana mitä sai. Mutta ei siis ollut pussissa.

  VastaaPoista
 7. Heh =) Söpö pikku ruttunenäinen kiipeilijä.
  Meillä Empulla on vielä 4 koon vaippa, nyt ostin yöksi vasta 5 koon vaippoja. Tuo nelonenkin meinaa tippua päältä..onneksi on pikkupissainen mies niin ei ole huolta sängyn kastumisesta =)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin menee 5-koon vaippa. Välillä laitan myös 2 vaippaa yöks, meillä sama ongelma kuin teillä!

  Ihana kiipeilijä! Kyllä nuo aina keinot keksii... (Onneks meidän sälli ei vielä kiipeile... ;D)

  VastaaPoista
 9. Hassu pussihyppelijä!

  Meillä ei enää huudeta tuttien perään, mutta kyllä pojalla se oli ihan ykkönen. Paniikki ja tuskanhiki nousi äidille, jos tutti oli kadoksissa ja nukkumaan olisi pitänyt mennä.

  Meillä kumpikaan ei ole nukkunut pinnasängyssä, vaan samassa sängyssä meidän vanhempien kanssa. Nyt onneksi molemmat jo nukkuvat omissa sängyissään omassa huoneessa. Ainakin aamuyöhön asti.

  Meidän systeei on yöllä nyt sellainen, että pakko pitää pientä valoa päällä, kun lapset lähtevät aamuyöllä meidän huonetta kohti. Öisin on jo niin pimeää, että lapset ilman valoa törmäilivät seiniin ja oviin.

  VastaaPoista
 10. Meilläki käytetään noita 5 koon housuvaippoja viel molemmilla! =) Kätevää ku molemmille käy sama vaippa ;)
  Yöllä ei meillä pissaa hirveesti nii ei vuoda vaikka pelkkä tuo housuvaippa on =)

  VastaaPoista
 11. tuota vaippasysteemiä täytyisi meidänkin kokeilla. meillä poikkeuksetta pestään joka aamu Kuopuksen petivaatteet petaria ja peittoa myöten.. on niin kova pissaamaan yöllä. on kokeiltu vaikka mitä virityksiä, parhain on se kun puoli nukkuvalle vielä vaihtaa vaipan..mutta ei ole tullut mieleen teippivaippaa kokeilla housuvaipan alle, meillä kun teippivaippoja ei ole käytetty sen jälkeen kun kuopus oppi kääntymään = ei voitu enää vaihtaa vaippaa makuuasennossa.

  on kyllä melkoinen kiipeilijä teillä, kun on päässyt sängystä pois :o)

  VastaaPoista
 12. Pääsisköhän sitä itse pois pinniksestä unipussi päällä!? :D On nämä hyviä kiipeilijöitä. Esikoinen siirrettiin pois pinniksestä vähän alle 2-veenä, koska alkoi puoliunessa keikkumaan pinniksen laidalla ja kiipeili jatkuvasti pois ja takas. Turvallisempaa oli nukkua matalalaitaisessa sängyssä. Kohta on edessä sama kuopuksella.

  VastaaPoista
 13. Kannattaa laittaa kertiksen päälle villahousut (siis sellaiset, joita käytetään kestovaippojen kanssa) niin ei tarvitse kahta kertakäyttövaippaa tuhlata. Meillä on käytössä kestovaippa villisten kanssa öisin ja se ei taatusti vuoda. Mutta tuota villis + kertakäyttövaippa systeemiä olen kuullut monen käyttävän. :)

  T: Laura

  VastaaPoista
 14. Taitava on jos pussin kanssa pääsee pois. Meillä esikoinenkin pääsi pois, mutta ilman pussia. Kerran pääsin seuraaman salaa miten homma tapahtui koska tiesin ettei lapsen jalat yllä pinnojen yläosan tasolle. Jaksoi nostaa itsensä pelkillä käsillä niin ylös että sai jalat sängyn päälle ja siitä lattialle. Niin ne osaa :)

  VastaaPoista
 15. Voi toista, miten onkaan mahdollista moinen pussihyppy. On siinä mahtanut olla vänkääminen ja äiti vie takas sänkyyn vielä hirmu duunin jälkeen ;) Ihana poitsu!

  VastaaPoista
 16. Suosittelen testaamaan tuota kahden vaipan settiä, ei tule edes mikään hurjan paksu paketti. :)
  Harvemmin sitten se päällimmäinen edes kastuu, mutta tulee napakampi paketti ja pitää näin paremmin.
  Meillä menee se sama yöllinen housuvaippa yleensä sitten aamulla pesujen jälkeen ihan vaipaksi uudelleen (jos siis ei ole kastunut).

  Meillä testattiin kaikkia muita systeemejä ennen kun hoksasin koittaa tuota.
  Testattiin isompia tavan vaippoja, pelkkiä housuvaippoja, eri merkkejä, jne. Mutta vasta tästä tuplapaketista löytyi apu.

  Villaa en tykkää pitää sisävaatteena päivällä enkä yöllä, se kutittaa minua itseäni joten en viitsi pojillekaan laittaa.
  Mutta kiitos vinkistä Laura. ;)

  Nyt on pohjaa laskettu vielä viimeset 10cm, eikä ainakaan tullut yöunille käydessä sängystä pois. Seurataan siis tilannetta. ;)

  VastaaPoista
 17. Mä olen tosi skeptinen ton villahousujutun kanssa..heh.. :) Hitaasti sytyn tälläsille ajatuksille.. ;)

  Meillä viime yönä samantien ku vastasin tähän niin kuulu ininää ja kävin vaihtaas vaipan pojalle..oli niin täynnä että ku pudotin vaipan lattialle niin tömähdys kuului! ;)

  Meilläkää ei teippivaippoja käytetä muuta ku öisin ja päikkäreillä - mahtuu enempi pissaa. :D Esikko onneksi on päässy kokonaa vaipoista.

  VastaaPoista
 18. Piti tuota vaippakokoa vielä kommentoida, että kun poitsu oli 6kk ja saatiin se Lindexin/Liberon puolivuotispaketti niin ne housuvaipat mitä niissä oli ei mahtunut päälle..siis ne ei venyny tarpeeksi, että olis saanu nostettua ylös.. ;) Grungevaippa! ;)

  Semmonen pömppömassu täällä! :D

  VastaaPoista
 19. Pieni Lintu; Tuo on muuten hyvä että teillä poitsu reakoi täyteen vaippaan, meillä ei mitään! Ei vaikka läpi tulis.
  Meilläkin teippivaipat vaan yöllä ja päiväunilla, muuten housuvaipat.

  Ihana pömppömassu teillä!! :)

  VastaaPoista
 20. Voi herran jestas mikä pakkaus, siis poika... :) Niin suloinen, vielä nenäkin pikkuisella murolla! Niin hellyyttävää.
  Kaiken ne pienet ja vähän suuremmatkin keksii!

  Meillä myös oli molemmilla tuplavaippasysteemi käytössä ja havaitty äärettömän hyväksi! Pojat kun pissivät ihan mihin sattuu...

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)