sunnuntai 30. elokuuta 2009

Illan apina ja pussihyppelijä


Lauantaina...

...Tein kirpparilta löydön; 92cm Ej sikke lej unihaalari 2e, lähes kuin uusi!
Ja ostin poikien sänkyihin vihreää päiväpeittokangasta (kuvassa alla), nyt vaan pitäisi ommella.


...Kotona Oliver-apina keikkui Lindexin pyjamassa saunanraikkaana kerrossängyssä. Huomaa kyllä että on ollut lempparipyjama, kun housujen kuviot on haalistuneet (pusero on vähemmän päällä, yöksi yleensä riisuu pois).


...Pienempi eli Emil-apina sai saunan jälkeen päälleen Tuttaa.
Puolipotkarit on jäänyt ihan käyttämättä kävelevällä, mutta näin pyjamahousuina ne menee (yöksi ne riisuttiin kun laitettiin poika unipussiin). Mietin että tekisin noista trikoita, leikkais terät pois ja resorit tilalle. ;)


..."Aa aa, nyt Emil nukkuu ja nallekin nukkuu", "hyvää yötä kulta!", Sanoo äiti.


...Hetken päästä huoneeseen on syttynyt hiiren hiljaa valot ja varovasti kun kurkkii, niin näkee tämmöisen ilmestyksen. Huoh..

Pinnasängyn pohja on nyt laskettu alimmalle mahdolliselle, niin että Emilin seisoessa siellä laita on juuri kainaloihin. Mutta sieltä vaan yli tullaan unipussissa, uskomaton tyyppi! ;)
Onneksi sentään osaa tulla aina sängyn puolelle, eikä lattialle suoraan.

N. kuusi kertaa kävin nostamassa pojan takaisin sänkyynsä ja toivottelin hyvät yöt. Aina sanoin että nyt Emil nukkuu ja hyvää yötä.
Vastaus tähän oli joka kerta "joo joo!". :D


13 kommenttia:

 1. Hei!
  Minulla on samanikäiset pojat kuin sinun kolme nuorinta. Meillä oli sama juttu nuorimman kanssa, karkasi pinnasängystään, mutta joku aika sitten hän siirtyi "isojen poikien" sänkyyn ja ongelma hävisi sen siliän tien. Nyt hän alkaa nukkumaan sänkyynsä ilman karkaamista, vaikkei sängyssä olekaan laitoja!

  VastaaPoista
 2. Meillä lapset suorastaan kaatuivat sänkyihinsä illalla. Jotain iloa päiväkotiviikosta - kun ollaan ainakin iltaisin väsyneitä.

  Pinniksistä ei ole kokemusta, meillä pinnis on ollut aina vähän aikaa koristeena. Musta sinne oli niin hankalaa laittaa ketää nukkumaan. Tytöllä tavis sänky, jossa laidat. Hyvin pysyy eikä lähde karkuun, vaan huutelee äitiä apuun siinäkin :) Juoksuttaa siis minua iltaisin...

  VastaaPoista
 3. hieno löytö!

  meillä tuo apinapyjama on ollut myös Esikoisen suosikki :o)

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen Emil tuossa unipussissa. Meillä jätettiin jo pussit pois Fransiltakin.

  Huippulöytö tuo haalari :)

  VastaaPoista
 5. Pitäisi meidän nelivuotiaallekin joku unipussi vissiin, peitot ei pysy päällä ja yöppiä ei suostu pitämään, vähintään puolet pojasta on aina ihan jääkylmä aamuisin...

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja unitarinoita;-)
  Olisikohan Emil jo valmis nukkumaan ihan isojen sängyssä? Jospa pysyisikin siinä paremmin,kun huomaisi että on jo iso poika? Tai sitten toi on vaan niin "hauska leikki" millä varmistetaan äidin taattu huomio =D

  Meidän hurjapäitä ei voinut pinniksessä kauaa nukuttaa,kun ne kaiteet saivat just tuollaisen käytöksen aikaan... Molemmat oppivat nukkumaan jatkettavissa sängyissään odella helposti. Pari kertaa ovat kierrähtäneet turvalaudan yli, mutta tyynyt oli pehmusteina, eikä käynyt mitenkään. Meidän esikoinen nukkui jo vuoden ikäisenä, ja nuorin 1,5v:a lähtien.

  ps. mieletön löytö toi sikke lejn yöpuku!!

  VastaaPoista
 7. Voi että mikä vempula tuo teidän pikkumies!!! :D Meillä ei tosiaa yritetä pois itte..eilen illalla ku täällä paukkui huvilakauden päättäjäisraketit niin poikaa pelotti ja piti äitin makoilla hetki vierellä niin sitte tuli uni. :)

  Meillä tuo sama apinapyjama on ihan kulunut tosiaan..lemppari täälläkin. Pysyykö teillä nuo housut ylhäällä kyllä? Meillä esikoinen on aika hoikka ja nyt toi pyjama on 110/116cm ja muuten sopivan pituinen jne. mutta vyötärö on ihan liian väljä..sama juttu muissa Lindexin pyjamissa. :/ Enkä oo jaksanu vaihtaa kuminauhaa. Poitsu vaan pitää housuistaan kiinni kun juoksee! :D

  VastaaPoista
 8. Voi kun sulonen poika ja viellä unipussissa kiivennyt pois.. :) on tosta pikkukeskosuudesta se hyöty meillä näköjaan että viellä nytkään lähes 2 vuotiaana ei kyllä ole toivoakaan et ylettäisi pinniksestä pois edes yrittämään...

  VastaaPoista
 9. Shaoli; Meilläkin Emil kävi nukkumaan pinniksessä vasta 1v, siihen saakka nukkui vieressä meidän sängyssä. ;)

  Mervi & Aamunkukka; Kyllä varmaan voisi nukkua jo jatkettavassa sängyssä, mutta jotenkin luulen että pomppisi sieltäkin pois kokoajan. On sellainen tapaus.
  Mutta yritetään nyt vielä hetki (n.6kk) pitää tuota pinnistä, koska tilat on ahtaat ja tuo mahtuu paremmin makkariin. ;)

  -J-; Joo kätevää, kyllähän niitä saa 4-vuotiaallekin tai sitten laitat pojan makuupussiin? ;D

  Pieni lintu; Kyllä tuo pysyy ylhäällä, mutta joissakin Lindexin pyjamissa on vähän löysempi vyötärö ja tahtoo valua. Oliverilla on meidän pojista eniten masua, vaikka aika hoikkis on hänkin. ;)

  VastaaPoista
 10. Voi teidän pojanviikaria :D Meillä yleensä Emil nukahtaa joko syliin illalla ja siitä kannetaan sit sänkyyn tai sitten mennään yhtaikaa maate. En ole edes kokeillu jääkö yksin nukkumaan vaiko ei :) Päiväunille vaan työnnän vaunut ulos ja itse nukahtaa.

  Meillä kyllä poika tulee joku yö meidän viereen. Emppu tekee kuperkeikan meidän sänkyyn, suoraan miun päälle xD Viime yönäkin tuli, mut poika on kipeä :o(

  Tuo norsukuosi Tutalta on meidänkin suosikki : vielä on käytössä kokopotkari kokoa 92cm jota käytellään öisin.

  Missähän kirpparilla teit tuollaisen löydön ? Tuonne "kaupunkiin" on ilmaantunut vissiin joku uusi kirppis. Oliko sieltä ? Yleensä ei ehitä käymään kuin Prisman kirppiksellä ja sieltä aniharvoin tekee löytöjä.

  VastaaPoista
 11. Äiti kuudelle; Meillä on vain nuo puolipotkarit tuota norsusarjaa, arvaa et harmittaa kun ei tullut hommattua enemmän noita.
  Haalari löytyi siitä linja-auto aseman kirpparilta (mäeltä, Iskun vierestä). Ai sellasta uutta kirpparia en tiennytkään olevan, missä se on?
  Et ole kuule paljoa hävinnyt, kun et ole noilla kirppareilla käynyt. Minä käyn joka viikko ja yleensä aina poistun tyhjin käsin. :(
  Tämä oli eka kerta kun jotain "merkkivaatetta" löysin!

  VastaaPoista
 12. Laitoin tähän vielä, että varmasti huomaat: Voitko mailissa pistää sun postiosoitteen?!! :D

  VastaaPoista
 13. Mia : siskolta kuulin et ois uusi kirppis. Kyselen tarkempaan kun siskoa näen :) Eli aika pian. Ite en oo linja-autoasemalla käyny, mut sinnekin ois tarkoitus vartavasten tehdä "retki".

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)