tiistai 4. elokuuta 2009

Koulupoikien syksyyn


Tässä huutislistailujen välissä heitän teille kuvat meidän koululaisten syksyn ulkovaatteista. Tuli nekin käytyä läpi samalla kun, pienten ulkovaatteet katsoin. Näillä pärjätään syksy, keväälle tehdään sitten lisää hankintoja.
Meillä koululaisille on aina vedenpitävät ja kuivan kelin setit. Myös housut on ihan noita ulkohousuja, koska ne kestää menossa hyvin kuivana.
Farkkuja ja kangashousuja pidetään vain kuivalla kelillä.

Tästä tulee mieleen hyvin eräs tuttu äiti, joka oli miehelleni todennut keskustelun lomassa näistä vaateasioista, että hän ei missään nimessä osta lapsilleen mitään vedenpitäviä tai kalliita ulkovaatteita koska ne hajottaa ne heti kuitenkin.
Ja samaan hengenvetoon oli marmattanut siitä, kun lapsi oli koko päivän istunut märillä (ulkoleikeissä kastuneilla) housuilla luokassa ja opettaja ei ollut edes voinut tarkastaa asiaa pojan tultua välitunnilta luokkaan.
No joo..
Ehkä se ei ole opettajan tehtävä tarkastaa n.20 oppilaan, vielä 9-10 vuotiaan housuja joka välitunnin päälle ja soittaa vanhemmille töihin, että tuokaas kuule nyt kuivia pöksyjä. ;D

Tottahan se on että kulutus on jo hurjaa, mutta kun hyödyntää alet ja ostaa laatua niin ei ne hinnat niin pahoja ole. Meillä on sitäpaitsi aina 1-2 vedenpitävät housut ja kasa kuivankelin housuja päälle (farkut, kangashousut,verkkarit yms.) yhteen kauteen. Yleensä aina jää ehjänä vielä veljeltä seuraavallekin toiset vedenpitävät housut.

Tässä siis 8,5v ja 10v pojan ulkovaatetus syksyyn;


10v:lle sadesäähän; Tähti Jonathan takki, Jonathanin cordurahousut, Reimatec+ sormikkaat, Reiman ja Kappahlin pipot. Poika on nyt koossa 146cm.


8v:lle sateeseen sama setti eri värissä, kokona hänellä 128cm housuissa ja takki 134cm. Eli Tähti Jonathan takki, Jonathan cordurahousut, Reimatec+ sormikkaat, Reiman ja Jonathanin pipot.
On kuvaan eksyneet myös Jonathanin puuvillasormikkaat.


8v:lle on myös Ticketin plan rain setti vihreänä (128cm), joka onkin Jonathania parempi lämpimiin sadepäiviin. Siihen sopii myös kivasti Lindexin ruskeat ulkohousut, Reiman ja Jonathanin pipot.


Ja vielä kuivaan keliin 8v:lle Reiman musta takki ja housut, nämä pitää kuitenkin kosteutta kanssa. Tähän settiin sopii myös nuo Ticketin vihreät housut. Reimatec+ sormikkaita meillä on aina parit per kausi, ne kestää meidän poikien menoissa parhaiten. Vihreät puuvillasormikkaat on Jonathanin ja pipot samat kuin aiemmissa seteissä.


10v:lle on kuivankelin takiksi Icepeakin musta takki 152cm. Housuina menee esim nämä H&M:n verkkovuorelliset housut ja sitten tietty farkkuja ja kangashousuja.
Puuvillasormikkaat H&M ja pipossa ei merkkiä.
10v tarvitsee vielä yhden takin ja housut, mutta ostan ne vasta keväällä. ;)


13 kommenttia:

  1. Ihania yhteensopivia setteja isoillekin pojille :)

    Sitten "tyhmä" kysymys.. mitens sisähousut sadepäiville.Onko pojilla vedenpitävien housujen alla esim colleget,kangashousut tai farkut? Vai onko ne vaihtohousuina mukana?

    -Pisku

    VastaaPoista
  2. Eikä ole mikään tyhmä kysymys! ;)
    Alla on just collegehousut tai pehmeät kangashousut. Farkkuja ei meidän pojat halua alle laittaa. Siitä vaihtopuuhastakaan eivät ole innostuneet, joten alla on sitten olleet.

    VastaaPoista
  3. Meillä oli tyttö 1lk ainoa jolla oli viime vuonna kosteusuojatut vaatteet. Tyttö jäi vimpaks vetämään ulkohousuja eteiseen kun muut oli jo välkällä farkuissaan. Ja on muuten nyt tänäkin vuonna, kuitenkin 8v on vielä sellaset touhut et housut on märät. Tuntui että kokoajan oli flunssaa muutenkin, vielä pitäs vilustua.. Talvipakkasilla likat kulkee toppatakki + farkku yhdistelmillä jo 1lk lähtien. Mulla tais itsellä olla toppahousut vielä 4lk :D

    VastaaPoista
  4. Kauhean isoa mitoitusta mun mielestä noi Jonathanit;
    ostin omalle pojalle (8v.) syksyä
    ajatellen tuon 134 cm:n takin ja henkselihousut ja tuo poikahan on aivan hukkua niihin...
    Ei auta,täytyy yrittää mennä Reiman 128 cm:n ihanan turkoosilla takilla ja mustilla housuilla vielä,vähän takki jo näyttää pieneltä,mutta onneksi ei kummemmin poikaa ahdista:)
    Kyllä koululaisilla pitää olla kunnon kosteudenkestävää päällä, ainakin meillä kun useimmiten kuljetaan koulumatkatkin kävellen.
    Käyttääkö teidän pojat enää kunnon rukkasia?Ostin omalleni vielä Jonathanin kosteudenkestävät rukkaset,kun viettää vielä joitakin iltapäiviä ip-kerhossa...

    VastaaPoista
  5. Sokrutin; Meillä on vielä toppahousut 10v:llekin talveksi, ei tuo ainakaan vastaan pistänyt ja minusta täällä oli viimekin talvena lähes kaikilla ala-aste ikäisillä. Ollaan me kai sit aika maalla?! ;D

    Niinu; On Jonathanit aika reiluja kooltaan, meilläkin housuissa menee päälle 130cm vielä 128cm ja talveksikin on se koko.
    Henkselihousuja ei kyllä saanut kun 122cm saakka, joten tarkoititko vyötärömallin housuja?

    Meillä on pojille siis noita Reimatec+ välikausihansikkaita, jotka pitää vettä ja kestää kulutusta. Taisin kirjoittaa noihin kuviin epäselvästi, kun sormikkaista puhuin. ;)
    Mutta tavallisia rukkasia ei enää ole kummallakaan.

    VastaaPoista
  6. Kivoja vaatteita!

    Hieman ohi aiheen, voisitko laittaa huutiksessa olevaan ruskeaan H&M-haalariin 116cm mittoja, niska-haara, lahkeen sisäpituus ja hihan pituus? Yritin kahdesti lisätä sinne kysymyksen, mutta huutis tökkii kokoajan eikä kysymystä näy siellä... :(
    Minkä pituisella ollut teillä käytössä?

    VastaaPoista
  7. Tilda; Laitan toki, tarkastan ne kun saan pojat nukkumaan ja lisään kohteeseen. :)
    Oliver piti haalari viime talvena ollessaan n.114cm-117cm.

    VastaaPoista
  8. Voi että, siis ala-asteella ei voi pitää enää toppahousuja?!! Eikö ne lapset sitten enää välitunnilla leiki mitään? Musta tuntuu taas, että mulla oli farkut vasta yläasteella koulussa talvella. Tämä siis Sokrutin-kommentista ihmetykseksi...

    Ja kyllä, opettajathan ne just ehtii katsoa kaikkien oppilaiden housunpeput, että ei vain ole kastunut. Koulu on täyden palvelun talo!

    VastaaPoista
  9. Minusta oli järkyttävää! Goresaappaat, farkut ja pitkätoppatakki. Pitihän meidänkin sit pikkupakkasilla saada pitkätoppis. Saas nähä tänä syksynä millanen luokka tulee ykköselle kun keskimmäinen tyttö alkaa koulutiensä. Onko taas ainut "villahousu" ?!

    VastaaPoista
  10. No voi juku. Meillä ei ainakaan ole vaihtoehtona mennä kouluun farkuissa talvella vielä moneen vuoteen. Jos ei muu auta, otan isin pienoismallilaatikosta pikaliiman ja liimaan ne toppahousut pojan jalkaan.

    Tuo ei pysy kuivana edes silloin kun ei sada saatikka että Suomen "talvessa" pysyisi vaatteet kuivina koko koulupäivän XD Ei ole tapahtumassa.

    Olen vahvasti vk/toppahousulinjalla ja esimerkiksi en osta enää edes pojalle mitään muita takkeja kuin vedenpitäviä.

    Nuo teidän vaatteet näyttävät todella kivoilta, meillä ei pojalla taida noin hallittuja ja suunniteltuja yhdistelmiä ollakaan :D No katsotaan kun saan oman bloggauksen tästä aiheesta tehtyä että mitä kaapeista löytyy... sieltä kun joskus löytyy ihan uusia asioita ;)

    VastaaPoista
  11. Piti käydä oikein tarkistamassa;
    jonathan tähti vk.housut 134 cm,
    henkselihousut,kyllä,mutta taitaa olla itseasiassa viime syksyn mallistoa:)

    Ja meitin neiti "joutui" ainakin viime vuonna käyttämään koulussa toppahousuja,katotaan nyt miten tänä vuonna kun menee neloselle?!

    Tuollaisia Reimatecin välikausihansikkaita en ole tainnut missään nähdäkkään,täytyy aloittaa perusteellisemmat etsinnät tänä vuonna:)

    VastaaPoista
  12. Niinu; Ahaa, hyvä kun kotimyyjänäkään en tiedä/muista kaikkea. ;D

    Meidän esikoinen menee kanssa neloselle ja toppahousut on hänellekin. Sovitettiin ja ei tuo ainakaan vielä valittanut. Heh.

    Noita Reimatec+ välikausihanskoja saa ainakin Jesper Junioreista. Minä aina hamstraan niitä kesän aleista. ;)

    VastaaPoista
  13. Hah, tähän toppahousu keskusteluun on kyllä pakko vastata :D:D
    Itsellänihän oli vielä muutaman kerran lukioiässäkin toppahousut päällä :D Alla oli tietenkin farkut, mutta maalla ku minäkin sillon viellä asuin ja koulumatkat käveltiin tai pyöräiltiin, niin lähemmäs -30 asteen pakkanen sai laittamaan toppahousut, ja huom, minä en edes ollut ainoa!! :D

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)