perjantai 7. elokuuta 2009

Haalari 5-vuotiaalle


Olen tässä kuumeisesti pähkäillyt jo pari päivää talvihaalaria Oliverille.
Välikaudet meillä mennään jo takki+housut yhdistelmällä, mutta haluan talveksi ehdottomasti vielä haalarin ja sama toive on Oliverillakin. Malli ja koko aiheuttaa hiukan päänvaivaa, Oliver on nyt n.119cm eli haalari saa olla luultavasti sen 122cm.

Kävin läpi kaikki nettikaupat ja valmistajien sivut, kun etsin kivoja vaihtoehtoja. Oliverin oma maku ei satu ihan yksiin minun kanssa, vaan valitsi esim. näistä vaihtoehdoista just ne joista minä vähiten pidin. Mutta lopuksi vielä uudelleen mielipidettä kysyessäni poika totesi vaan että "valitse sie äiti, miule käy mikä vaan!" ;D
No äiti yrittää valita, mutta yhtään "pakko saada" haalaria ei ole tullut vastaan, ihan kivoja on kyllä monta..

Toki saisi olla sen verran laadukas, ettei heti olisi puhki, mutta yli sitä 100e en haluaisi maksaa. Viime vuonna meidän suosikki oli H&M:n kokonaan ruskea haalari, johon olin todella tyytyväinen. Juurikaan ei käytönjälkiä tullut. Tänä talvena ei sitä haalaria näytä olevan mallistossa, harmi.
Toisena meillä oli Tähti Jonathan haalari ja kauppatakkina ruskea H&M:n takki.

Mietin siis ostetaanko taas kaksi haalaria; Pakkaskelin haalari ja loskakelin vedenpitävä haalari. Sekä kauppatakki ja toppahousut.
VAI riittäisikö nyt yksi haalari ja toisen haalarin tilalle takki+housut ja sitten vielä kauppatakki?

Millasia talvisettejä olette suunnitellut teidän suunnilleen samanikäisille muksuille?


Minymon haalareita saisi 122cm kanssa ja nyt mietin ostaisinko sittenkin tämän Oliverille (olin suunnitellut Emilille). Mietin vaan tuota mallia, että onko se hassu jo 5 vuotiaan päällä?


Tämä Shaolinkin esittelemä tähtihaalari alkaa näyttää kokoajan kivemmältä, tässä olisi jujua. Löysin yhdestä ulkomaan nettikaupasta isoja kokoja, mutta Suomalaisista en löytänyt juuri tätä väriä ollenkaan ja vihreä/mustassa samassa oli koot vain 116cm.

Minymon kokonaan ruskea haalari on kanssa harkinnassa.


Oliver itse tykkäsi tästä Reimatecin haalarista, mutta hintaa on vähän liikaa (n.149e).


Molo Kidsin saisi kanssa 122cm, mutta se hinta. Huoh..
Jos olisi vaan yksi vaatetettava, niin sitten voisinkin maksaa. ;)


Lindexin Fix haalarin saisi mustanakin ja alelapulla saisi kohtuuhintaan. Värikkäillä asusteilla olisi aika kiva, joten harkitsen kyllä..


Minulle järkevintä ;) olisi ostaa Jonathanin mallistosta haalari, mutta kun nämä tuntuu niin tylsän tavallisen värisiltä. Pöh!


Jonathanin corduraa mietin, mutta meillä oli viime talvena kolmella pojista oranssi/ruskeaa talvivaatteet ja nyt haluaisin jotain muuta.



25 kommenttia:

  1. Meille tulee ja on Reimatecin haalari, lisäksi kokeilen ensimmäistä kertaa H&M:n kaksi osaista kuiville keleille ja lisäksi kauppatakki. Niin ja lisäksi loskakeleihin fleece vuorinen kura-asu. Pitäisi pärjätä näillä. Saattaa olla että joudutaan kesken kauden vaihtamaan kokoa ja hankkimaan uusi, mutta toivottavsti sitten Alet on jo käynnissä.

    Ihana munkin mielestä toi minymon tähtä haalari:)

    VastaaPoista
  2. Mia, meille tulee pojalle tuo tähtihaalari, harkitsen kakkoseksi sitä Lindexin pukua, väristä en tosin tiedä, kun musta on liian synkkä synkkään talviaikaan ja punaista meillä oli liikaa punaista viime talvena. Ja se sininen, hmmm, musta se on vain kiva. Tai sitten ostan sun huutiskohteesta sen ruskean Henkan puvun ;)

    Meille siis tulossa kaksi haalaria, ihan vain sen takia, jos se toinen menee rikki. Tai on likainen ja meidän on pakko mennä pulkkamäkeen.

    Sitten pojalla on se kaksiosainen Molo kidsin harmaa puku. Ja punainen VDT:n takki, johon kaavailisin Hennesin halpoja toppahousuja kaveriksi.

    Molo kidsin haalarista olen luopunut, koska tuo vihreä ei ole meidän väri, ja muutkin ihan yhtä kalliita - ja musta se Minymon puku on kivemman oloinen kuin Molo kidsin. Jälkimmäinen on vähän kankeaa (ei suuresti, mutta vähän). Ja tuo tähti on ihan must!

    Mä tilasin tinyzonelta, mutta tilaus tulee vasta elokuun lopussa.

    VastaaPoista
  3. Tai sitten ostat tuon vihreän ja tykkäät siitä vielä muutamankin vuoden päästä ja laitat sen Emilille :) Vaikka onhan siinä aika pitkä aika odotella. Onkohan mitään mahdollisuutta, että niitä ruskeita haalareita vielä tulisi? Mun mielestä tilasin meille sen aika myöhään, jos nyt muistan taas vähääkään oikein.

    Meillä menee toivottavasti tuo ruskea 98 vielä alkutalven, loskakeleihin on Lindexin kumipintainen asu ja sitten on 104 Reiman housut ja Jonathanin takki. Mutta kyllä yksi haalari tarvisi vielä hankkia sitä isompaa kokoa.

    -Jamina-

    VastaaPoista
  4. Marika*; Meillä on ollut H&M:n takkeja ja olen tykännyt, kestää hyvin hintaansa nähden.

    Shaoli; Voi, minä sitten ihastelen tietty täällä. ;)
    Joo ja se H&M:n ruskea on kyllä ihana, tottakai huudat. ;) Mielummin minäkin ostasin juuri sen Oliverille kakkoshaalariksi, jos vaan saisin ja mietin samaa että onko tuo musta sitten niin synkkä..

    Teillä onkin sitten tosi hyvin talvivaatusasiat, meillä ei ole vielä tosiaan mitään Oliverille eikä Emilille! :O

    VastaaPoista
  5. Meidän 6v tytölle on reimatecin viime talven alesta hommattu haalari, vara haalarina toimii viime vuotinen joka juuri ja juuri menee vielä. Sitten on vielä kauppa takki erikseen mutta ei housuja. Tällä varustuksella ollaan jo pärjätty jokunen vuosi.

    VastaaPoista
  6. Miten ois Ver de Terren haalarit Viime kauden isoja kokoja on ainakin Keltaisessa Ketussa vielä jäljellä. Esimerkiksi antrasiitti (tummaharmaa) on livenä aivan ihana ja ottaisin sen meille heti, mutta on vain noita isoja kokoja jäljellä. Myös limeä taisi tuolla olla vielä isommille.

    VastaaPoista
  7. Osta veljeksille samikset minymot ;)

    VastaaPoista
  8. Minä mietin vielä, että viitsinkö edes yhdelle ostaa niin kallista haalaria... Tosin tuo vihreä haalari ei ollut edes loppujen lopuksi mikään "pakko-saada"-juttu kun sen livenä näin, harmi. Pitää katsoa sitten mitä Ticketiä tulee tuohon lähimpään JJ:hin...

    Nuo Jonathanin väritkään ei ollu kovin kivoja livenä, viime vuonna oli paljon ihanampia! höh.

    Musta haalari vois olla tosi kivakin, sitä vois piristää vaikka minkävärisillä asusteilla!! Itse jo vähän harkitsen tuota moloa mustana. (Loppujen lopuksi käy varmaankin niin, että ostan sen haalarin sitten vasta alesta.;))

    VastaaPoista
  9. Juu, kyllä haalari olla pitää alle kouluikäsellä ja meillä oli yhdellä tytöistä vielä ekalla luokallakin ja osottautui varsin päteväksi.

    Miun silmää miellyttää eniten tuo Lindexin musta :o) Se on varsin yksinkertainen, mutta siihen kun sitten käy monenmoiset asusteet. Jos puku on vaikkapa se oranssi-muta niin laitappa siihen sitten limet asusteet.

    VastaaPoista
  10. Meille tuli tuo Minymo ja onhan se joo vähän vauvamainen.... Nyt mietinkin laitanko eteenpäin sen takia. Ehkä en :)

    VastaaPoista
  11. Meillä on Emmalle ja Onnille kaksi haalaria per lapsi, viime vuoden alesta. Toinen on Remu ja toinen Jonathan. Ne vaan on 122cm, joten enpäs tiedä onko vielä reilut, kun ei nää näköjään enää pahemmin kasvuspurtteja otakaan.
    Lisäksi aion ostaa Prisman Ciraf-merkkiset takit ja housut, viime talvena oli ja oli tosi hyvät. Riippuu tietty mitä sieltä putkahtaa, voihan ne olla susirumat =D
    Eemelin vaatetus onkin ihan auki, kun en oo edelleen saanu sitä sovittaan vanhaa haalariaan, mutta luulisin että mennään samalla yhdistelmällä, eli kaksi haalaria ja takki ja housut.

    VastaaPoista
  12. Toisaalta, jos ostat minymon/molo kidsin haalarin, etkä sitä halua enää nuoremmalle säästää, saat sen takuuvarmasti myytyä! Ja huutiksen hinnoilla, niin voit laskea teidän käytön jälkeen melkein "omasi pois"!

    Tuo turkoosi minymo on kaunis. Ehkä kuitenkin teidän pienemmälle pojalle, isommalle mä ehdottaisin kaunista yksiväristä, tai tuota tähtikuosia minymosta. Asusteilla saa niin kivasti vaihtelua, eikä yksivärinen puku ole missään nimessä tylsä. Pienelle lapselle taas kirjava ja kuvioitu haalari on mielestäni omiaan!

    VastaaPoista
  13. Samoja pähkäilyjä täälläkin. Mä ajattelin ainakin isommille tytöille otta H&M 2-osaisen setin. cordura kankaan tyyppiset haalarit mä osatan, merkistä ei tietoa vielä. Kosteussuojatut liukaspintaiset Reima tec jne menee päreiks herkemmin.

    VastaaPoista
  14. Jamina; Minun tuurilla inhoan sitä sitten muutaman vuoden päästä! ;)
    Luulen ettei sitä H&M:n ruskeaa tule, koska siellä on samantyylinen ruskea jo, mutta siinä on v.pun vuori. Joten ehkä ovat korvanneet sen sillä.

    Oliviah; Täytyy käydä kurkkimassa ja tuumailla. ;)

    Anonyymi; Olisihan se hauska, mutta haluan ehkä kummallekin erilaisen. Saa katos sitten erilaisia ostaa. ;D

    Helmi; Onko se Jonathanin vihreä sellanen ruma vihreä?..

    Ihan totta yksivärinen on niin helppo asusteiden kannalta, mutta mieluiten haluaisin sitten jonkun vihreän, turkoosin tai ruskean. Musta on aika tumma, mutta harkinnassa sekin.

    Laura; Noissa näkyy olevan vetoketju vaan haaraan asti noissa isoimmissa haalareissa, vaihtuu 104cm alkaen. Tuliko teille alle 104cm?

    Aamunkukka; Ihan totta. :) Mutta pelkään että Oliver sen hajottaa ja se hirvittää tuossa hinnassa, kääks!

    VastaaPoista
  15. Minuun ei iske tuo minymon turkoosikuvioinen lainkaan. Tähtihaalari on varmaan päällä kiva. Jonathaneista en pidä. Nuo muut ovat makuuni, reimatecissa saisi olla vähemmän noita "roiskeita".
    Musta olisi varmaan kivannäköinen Emilin punaisen haalarin vierellä.

    Meillä lapsella (pian 5-v) on talveksi reimatecin 2-osainen ja reiman kiddo-haalari. Haalari oli jo viime lopputalvesta käytössä ja oli yllättävän lämmin ja hyvä muutoinkin.
    Pähkäilen ostanko kolmanneksi haalarin vai 2-osaisen. Yhdet vihreät h&m:n toppikset olisivat jo valmiina (eivät sovi reimatecin takkiin lainkaan), mutta ajattelinkin, että niille olisi käyttöä jo välikautena niihin sopivan takin kanssa.
    Jos on lämmin(=märkä) talvi niin 2-osainen on varmaan paljon päiväkodissa päällä. Silloin olisi tarvetta toiselle takille. Ns. kauppatakille ei ole käyttöä, koska kauppareissuillakin kertyy niin paljon ulkona oloa, että takin on hyvä pitää vettä.
    Jos taas on kylmä talvi niin toinen haalari olisi hyvä, koska reimatecissa lapsi paleltuu.
    Kukahan voisi ennustaa minulle ensi talven sään...

    Kolme pukua on minusta melkein välttämättömyys, koska en halua lapsen kulkevan päiväkodissa likaisella puvulla ja vaatteiden kuivuminen kestää.

    Talvivaatteilla on kyllä hintaa. Katselin tänään KappAhlissa toppahousuja ja niillä oli hintaa 60-70 e.

    VastaaPoista
  16. hassua kun kaikki blogit on täynnä talvihaalari-pohdintoja ja säät on vielä ihan helteisiä! Meillä on haalarit varastossa, kaivan ne esille sitten kun tarvitaan, molemmille menee varmaan viime vuoden haalarit, oli keväällä niin reilut vielä... Olen huomannut et yhdet hyvät haalarit riittää meillä ja lisäksi vaan kauppatakit...

    VastaaPoista
  17. Hopsu; Hei hyvä pointti ja sitten Oliverille siihen punaiset asusteet! :D

    Meillä ei siinä mielessä olisi välttämättömyys kahdelle haalarille, koska Oliver on vielä ihan kotona ja ulkoillaan talvisin vain kerran päivässä.
    Mutta sitten taas toisaalta koin viime talvena hyväksi sen että toinen haalari on juuri loskaan/märkään ja toinen muhkeampi pakkashaalari.

    No jo on Kappahlin toppahousuillakin jo hintaa!

    VastaaPoista
  18. Meidän Niklas on vuoden nuorempi ja talvella on vielä haalari (parisen kappaletta viime vuodelta) sekä kaksiosainen setti. Musta haalari vois olla magee jos siihen yhdistää värikkäät asusteet. Tai sitten tosiaan bongaat jostain alesta viime vuoden haalarin (Ver de Terren ulkoiluvaatteet ovat ainakin meillä kestäneet).

    VastaaPoista
  19. Anonyymi; Se on katsos nää tarjonnat; nyt kun ne tulee kauppoihin myyntiin niin on pakko olla nopee jos haluaa saada just jonkun tietyn, muuten saattaa jäädä ilman. ;)

    Katri; Joo jotenkin kallistun edelleen siihen kahteen haalariin kuitenkin ja sitten kauppatakki kaveriksi. :)

    VastaaPoista
  20. Meillä oli musta haalari 1v talvena tytöllä-pinkeillä, vaaleanpunaisilla ja valkoisilla asusteilla =)

    VastaaPoista
  21. Lisään vielä, että meilläkin tosiaan oli tytöllä viime vuonna H&M:n musta haalari, myin sen just, kun kokeilin uudelleen ja pienihän sekin oli niska-haara-mitasta. Niin, mietin vain, että voisi ehkä hankkia tuon Lindexin puvun tytölle taas... Ja ehkä pojallekin, alkaa tykästyttää, yksiväriset ovat kyllä kivoja. Tähtihaalarit on tulossa meille siis molemmille, tytölle se punapinkki. Muistaakseni. Vähän syö naista, kun pukuja saa odottaa niin kauan.

    Anonyymi: kaikilla ei ole niitä haalareita kaapissa odottamassa, kun lapset tuppaavat kasvamaan, eivätkä just haalareiden mittoihin. Ja musta on ainakin kiva, ellei liiankin kiva, kyttäillä uutuuksia ja pohtia, mikä olisi just se meidän juttu.

    VastaaPoista
  22. Mä annan ääneni tolle Lindexin mustalle :) Se kivoilla asusteilla olisi hyvä.

    Meidän 6-vuotiaalla, joka on nyt 127 cm pitkä, tulee ensi talvena olemaan käytössä Minymon haalari kokoa 122 cm. Värinä turkoosi, viime talven mallistosta :) Tuo koko sopii vielä hyvin, kun poitsu on sen verran hoikka. Kyseisen haalarin hinta taisi alessa olla n. 50 e.

    Lisäksi tilasin hänelle H&M:n uudesta kuvastosta mustat toppahousut ja musta-harmaaruudullisen takin, joilla ainakin laskettelemaan mennään. Hintaa setille 65 e. Meillä on viime talvena ollut sama setti, joka kesti käyttöä TODELLA hyvin.

    Tämän lisäksi kaapissa seisoo viime talven Timberlandin ns. parempi takki, jonka toivon menevän vielä tänäkin talvena...

    Tuo Minymon haalari, josta sulla on kuva on tosi kivan näköinen, mutta mä en osaisi ostaa noin levotonta. Takkina yksiväristen housujen kanssa mietinkin tuota, mutta hinta oli aika kova takille?!?

    Mä olen sun kanssasi samoilla linjoilla, että 100 € pitää olla rajana. Reimaa meille ei enää tule, kun eivät kestä käyttöä ja lisäksi ovat mun silmääni tosi tylsän näköisiä! Ja yksi miinus tietysti tuo hinta.

    Mutta kertokaapa, mitä te pidätte isommilla lapsilla toppapukujen alla. Mä olen tykännyt Ruskovillan villapuvuista, mutta koot loppuvat 120 senttiin... Mitäs 130 cm pitää päällään? Kivatin puvut ovat mun mielestäni aivan kamalia, kun ovat niin leveitä.

    -Rose

    VastaaPoista
  23. Shaoli; Teillä on sitten ihana parivaljakko niissä tähtihaalareissaan! :)

    Rose; Meillä isot pojat (8v ja 10v) pitää tarvittaessa fleeceä alla. Oliverille meillä on villahousut ja fleecesetin ajattelin hänellekin hankkia. Tosin on nuo pakkupakkaset talvella niin harvinaisia, että meillä ei tarvittu villaa väliin viime talvena kuin pari kertaa.

    VastaaPoista
  24. mä en jaksais ressata kesäkuumalla talvihaalareista, huhhuh!

    VastaaPoista
  25. Miniq:ssa näytti olevan turkoosi Ver de Terre koko 6 v 70 euroa.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)