torstai 17. tammikuuta 2013

Sankari


 
Meidän oma viis vee on aikas vinkee.
Se uskoo olevansa tosi vahva. Muskelit tarkastetaan joka aamu ja ilta, ne kun tuppaa päivän mittaan kasvamaan. Se uskoo ettei sitä määrää kukaan, no ehkä äiti ja isi, mut ei ainakaan isoveljet. Se osaa kaiken, juuu ihan kaiken! Väittäkööt muut mitä tahansa. Se rakastaa leikkimistä, kaikkea hurjaa, omaa krokoa ja äitiä.
 
Se ei osaa ärrää, vaikka sitä on harjoiteltu kovasti ja lemppareita onkin ärrä harjoitteet d:llä. Se piirtää vasemmalla ja oikealla, kättä vaihtaen, suurimmaksi osaksi kuitenkin vasemmalla. Jos siltä kysyy kummalla on parempi, niin vastaa että "kummallakin, vaihdan kun toinen käsi väsyy". ;)
 
Sen suusta tulee totuus ja paljon puhetta, lähes tauotta.
Se tykkää puhua vieraillekin, etenkin lapsille. Se haluaa tutustua.
Se pohtii ja kysyy. Eilen kysyi että "saanhan äiti minä asua aina kotona? en halua muuttaa koskaan pois" ja "minä sitten teen äiti isona sinulle ja isille ruokaa ja tuon kaupasta herkkuja".
Äiti innolla odottaa jääkö meille tosiaan mammanpoika nurkkiin. ;D
Kun syksyllä tuli Tanssii tähtien kanssa, niin pieni ilmoitti että kun hän on iso, niin hän voittaa naisensa kanssa koko kilpailun.
 
 

 
 Sitten kun se suuttuu, on siitä oksat pois ja ovet paukkuu.
Menee minuutti ja iloinen poika on jo unohtanut koko suuttumuksen.
Mummo sanoo että Emil on aina niin iloinen ja hymyilevä.
Niin se on. Se on meidän aurinko ja ilopilleri.
 
Kun siltä kysyy mikä siitä tulee isona, niin vastaus on selvä;
Supersankari!
Hämähäkkimies on lemppari. Edellinen 110/116cm kokoinen hämispuku kulutettiin puhki, onneksi H&M:n nettikauppaan oli tullut uusia (joulun jälkeen) ja saatiin 122/128cm. Kelpaa taas sankarin pelastaa maailma. En tiedä muuten meillä yhtään yhtä paljon pidettyä vaatekappaletta, kun hämähäkkimiespuku. Se on päällä joka päivä.
 
Asustaako teilläkin oma pieni sankari? :)
 
 

19 kommenttia:

 1. Oi kuinka tuttuja juttuja!:) Ihan kuin meidän 6-v.<3
  Meille tulossa myös samanlainen spidermanpuku.
  Onko puku kuinka reilua kokoa? Meillä poika 116cm ja otin koon 122/128cm. Toivottavasti ei ihan huku siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on suht reilu koltaan, koska se 110/116cm mahtui Emilille vielä ihan äsken ja pituutta pojalla on jo 119cm. Tämä 122/128cm taas on reilu, mutta ihan pidettävä kuitenkin. Hihoja kääntää itse aina hiukan ja lahkeet jää vähän ruttuun. Toisaalta reiluus ei haittaa, koska puku on sellanen suht ihonmyötäinen ja meillä ainakin Emil vetää tuon sisävaatteiden päälle. ;) Luulen että on teilläkin oikea kokovalinta.

   Terkkuja hämiskaverille Emililtä! ;D

   Poista
 2. Meillä 6v on hillitön hämispuvun käyttäjä kans :) Mut muuten teiän pojan luonteenkuvaus sopii lähes täydellisesti yksiin meiän 4veen kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eli sankareita sielläkin. :)

   Poista
  2. Joo, nuorempi kannattaa Supermania :)

   Poista
  3. Supermies on ehdottomasti kova kaveri kanssa. :D

   Poista
 3. Saako sankarin kuvista sanoa, että suloinen? Meillä asuu yksi eskarilainen joka on aina paras, ihan kaikessa, ainakin omasta mielestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa, ainakin äidin mielestä. ;)
   Ihanaa tuo lapsen usko itseensä, pitäs ottaa mallia itsekin.

   Poista
 4. Ihana poika :)

  Meillä asuu myöskin vilkas ja eloisa 5v, joka haluaa tehdä niin monet asiat itse. Hänkään ei aio ikinä muuttaa pois kotoa, koska jonkun pitää hoitaa äitiä ja isiä, kun he ovat vanhoja ja sairaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa ihan Emililtä. :D Emilkin kertoo kuinka hän hoitaa meitä, kun me ollaan sitten vanhoja.

   Poista
 5. Meilläkin asustaa pieni hämähäkkimiespukuinen sankari. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, hämiskaveri siis sielläkin. :)

   Poista
 6. Onko pojalla aspenger. Olinkin oman lapsen tekstiä lukenut. Lapsellinen, puhuu kaikille, räjähdysherkkä. Mummolle kuin aurinko. Paidan helmat hankaa aistiliherkkyyttä

  VastaaPoista
 7. Ei minusta ole, mitä nyt itse jonkin verran alan ihmisenä noista tiedän. Neuvolassakaan ei ole tartuttu asiaan, että mitään kehityksestä poikkeavaa olisi. R-kirjaimen puuttumisesta käydään hakemassa ohjeita ja apua puheterapeutilla, jos se löytyisi paremmin ammatti ihmisen kanssa. Itse olen kaikille meidän pojille sen n.4-5 vuotiaana opettanut D-harjoitteiden kautta, koska meillä ei kukaan ole sitä itse oppinut. ;)
  Emil ei siis myöskään ole räjähdysherkkä, suuttuu kyllä aina välillä ja silloin kun suuttuu menee ovet paukkuen mököttämään omaan huoneeseensa. Mutta ei siis suutu kovin helposti.
  On iloinen ja hymyilevä, ihan perusluonteeltaan. Ei pelkästään mummolle, vaan meille kaikille. :)
  Aistiherkkyyksiä hänellä ei ole vaatteiden suhteen.

  VastaaPoista
 8. Meidän 5-vuotias taitaa olla vähän eri puusta veistetty, niin kuin toki onkin:) mutta jotain samaa löytyy täältäkin: ärrä on vielä vähän hukassa, sitä kotona satunnaisesti treenataan; puhetta tulee taukoamatta ja selittää myös vieraille tai ainakin puolitutuille aikuisille ummet ja lammet. Meidän 5-vuotias tykkää kovasti pallo- yms. peleistä ja onneksi löytää niihin puuhiin seuraa myös naapuruston lapsista. Urheiluharrastukset on pop ja meidän 5-vuotias kuulemma (päinvastoin kuin tellä), muuttaa kotoa jo 11-vuotiaana Espooseen (tietäneekö edes missä se on...) ja pelaa Oilersissa salibandya. Myös jääkiekon MM-kisoihin hänen pelejään pitää kuulemma tulla katsomaan. Itseluottamusta ja uskoa omiin taitoihin löytyy. Kaverit ovat aivan älyttömän tärkeitä (kotoa ei kaveria löydy) ja harva se päivä pitäisi olla jollekin kaverille menossa. Joskus tuntuu myös että on joku esipuberteettivaihe menossa, kun 5-vuotiaana suuttuessaan sujuvasti suustaan päästelee, että :"Te olette isin kanssa ihan tyhmiä ja varsinkin sinä." Ei tullut kohta kakskymppiseltä isoveljeltä missään vaiheessa tuonsorttisia lausahduksia. Kiva, että meitä ihmisiä on niin erilaisia, ei käy elämä ainakaan tylsäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla toisen 5v:n luonteesta ja jutuista. :) Meillä on muuten kanssa kaikki urheilujutut kova sana, sitä en tuohon kirjoittanutkaan. Isin kanssa pitäisi päästä joka päivä johonkin suuntaan tai kentälle pelailemaan. Meillä harmiksi naapurissa ei ole lähellä pieniä lapsia ollenkaan, mutta isot veikat ja etenkin 8v on ykköskavereita. Kerhot on toki, joissa sitten nähdään ikäistä seuraa.
   Ja joo meiltäkin kuulee usein tuon, että "ootte ihan tyhmiä ja en tykkää teistä yhtään" :D
   Teillä onkin sitten urheilijalupaus. ;D Mukava odotella mitä noista meidän pienistä miehen aluista kasvaakaan.

   Poista

 9. Ihana Eemil! Meidänkin 5-vee poikanen kasvattaa muskeleita hämispuvussa ja kuvaus kuulostaa muutenkin tutulta. Mistä löysitte hämispukuun hupun?

  Meillä D:tä harjoitellaan aina "huomenna" eli ei juuri koskaan äidin kanssa. Ollaan menossa puheterapeutilla käymään parin viikon päästä, jos saataisiin sieltä puhtia kotiharjoitteluun. Olisi kiva saada ärrä haltuun ennen eskaria, vaikka autointoilijan huudahdukset "kato Lellu!" kuulostavatkin lähinnä liikkikseltä. Onko sulla vinkkejä, miten motivoida tuota kotiharjoittelua? terkuin Ullis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Ullis!

   Minulla on ihan sama ajatus, että saataisiin ärrä puheeseen mukaan ennen eskaria. Siellä on kuitenkin ne uudet jutut taas, joten olisi parempi oppia ennen sitä. :)

   Hmm, mitäs vinkkejä osaisin antaa.. Meillä kun on omasta takaa motivoitunut treenaaja.
   Eli Emil tekee harjotteita jopa itsekseen, jos en heti paikalla ehdi hänen kanssaan niitä tehdä. ;D
   Mites olisi kuvat? jos vaikka kirjasta etsisitte sanoja joissa se R on ja sanoisitte ne yhdessä D sanoina? Jos vaikka siinä tulisi kirjan lukemisen ohessa treenattua.
   Meillä Emil tykkää myös D-riimeistä esim. a da dad daa, e de ded dee jne.
   Motivaatiota voisi hakea esim. sopimalla, että kun tämä viikko joka päivä 5min. treenataan, niin sitten käydään ostamassa pikkuauto tai autotarroilla tai jotain. Autointoilijalle voisi sopia? :)

   Hämispukuun tuli tuo huppu tai naamio puvun mukana. Tilattiin joulun alla H&M:n nettikaupasta ja hintaa oli koko setillä 19,90e.

   Poista
  2. Kiitos Mia hyvistä vinkeistä! Luulen, että tuo kirjajuttu voisi toimiakin! Pelkkä riimittely on meillä ihan no-no-no tällä hetkellä. Ja pitääpä katsastaa Henkasta uusi isompi hämispuku. Sieltä tämänhetkinenkin on, mutta se myytiin ilman päähineosaa aikoinaan, hyvä kun ovat lisänneet pukuun sen!
   - Ullis

   Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)