tiistai 3. tammikuuta 2012

Pienen pojan topat


Joo tiedän että ollaan jo talvessa menossa hyvää matkaa, mutta kun ei ole kovin talvelta tuntunut. Vai onko teillä?
Täällä saatiin talven ihme jouluaattoaamuna, kun puita ja maata viimein peitti lumi. Sitä riemua ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Sama toistui uudenvuodenaattona ja nyt viimein pari päivää ollaan nautittu pakkasesta ja lumisesta maisemasta ihan kunnolla, jos niin voisi sanoa.

Kuten joka vuosi, niin tämänkin kuluneen syksyn pohdinnoissa oli mitä me tulevaan talveen tarvitaan. Voi kun osaisikin ennustaa tuleeko talvesta lämmin ja loskainen vai luminen ja pakkasen pureva. No näin vaatehulluna on tietysti helppoa varautua kaikkeen. ;)
Silti tarkoitus oli pysyä kohtuudessa talvihankinnoissa. Omaan makuun ja käytännön kokemukseen pohjautuen mielestäni olen päässyt sopivaan settimäärään. Joku toinen voi toki olla erimieltä, mutta niinhän se on että niin monta mielipidettä kuin käyttäjää (tai siis äitiä). Tässä siis hitusen myöhässä meidän "pienen" (kai 4v:n voi vielä laskea sellaiseksi, kun se on perheen pienin?) talvivarustus.


Ihan alkuun huippu ihana talvipipo Petrellalta ja lämmin.
Todella siistiä kädenjälkeä, joten en voi kun suositella.
Ja alkuun myös alesortuma, jonka tein jo marraskuussa. Eli Molo Kidsin talvitakki, jonka olin ajatellut vasta seuraavaksi talveksi. Pieni epäilys kyllä oli jo valmiina, että meneeköhän 122cm enää vuoden päästä. Saa nähdä, koska takki on jo nyt sopiva. Onneksi sentään kasvuvaraakin hiukan on, joten käytetään nyt jo tänäkin talvena ja toivottavasti seuraava alkutalvi.
Emilin pituus kotimittauksella on nyt n.111cm.


Sitten niihin varsinaisiin tämän talven setteihin.
Ruskea Reimatec haalari onkin ollut jo koko lumettoman alkutalven käytössä (kokemuksia lisää myöhemmin). Haalarin asusteina Petrellan pöllöpipon lisäksi Fredriksonsin pallopipo, mummon neuloma villamyssy ja Reiman villapipo. Rukkaset Molo Kids, Reimatec ja Jonathan. Kengät Bisgaard.

Lumisia kelejä odottamassa on ollut vihreä Molo Kidsin haalari, joka on nyt siis viimein päässyt pariin otteeseen käyttöön.
Asusteina NopsuPopsun myöskin ihanaa käsityötä oleva tähtipipo, Molo Kidsin tähtipipo ja Jonathanin villamyssy. Rukkasina samat kahdet kuin kuvassa Reimatecin haalarin kanssa ja lisänä Everestin mustat rukkaset. Saappaat Kavat.
Molemmat haalarit ovat kokoa 116cm.


Takki & housut settejä on myöskin kaksi.
Nyt lämmin alkutalvi on menty kylä/kauppareissut Villervallan tähtitakilla 110cm ja H&M:n ohuilla toppahousuilla 116cm. Takki on ostettu ystävältä käytettynä. Pipot NopsuPopsun. Rukkaset Villervalla ja Everest. Kengät Reimatec.

Ihanan muhkea Mini A Turen anorakki 116cm ja Reimatecin toppahousut on odottaneet pakkasia. Onneksi tätäkin settiä on päästy jo pariin otteeseen käyttämään (toivon että pakkaset jatkuu lopputalven). Tähänkin teetetty NopsuPopsun tähtipipo ja toinen pipo Citymarketin (joku en muista mikä merkki). Rukkaset Molo Kids ja Lenne, molemmat viime talvelta.
Saappaat aiemmassa kuvassakin olleet Bisgaardit.

Näillä mennään nyt, seuraavasta talvesta ei vielä hajua. Eli ei en ole ostanut alesta vielä mitään jemmaan. Lähinnä siksi etten liikahda shoppaamaan vasta kun prossat on kunnollisia eli vähintään -40% ja toiseksi koko mietityttää. Ostaakko nyt 111cm pojalle vuoden päähän 122cm vai 128cm? todennäköistä on (jos oma ennuste kasvun suhteen ja veljien kokemuksella toteutuu) että Emil tulee olemaan vuoden kuluttua n.118-120cm pitkä.
Vielä kun koko riippuu merkistäkin, että sattuuko mitoitus olemaan mikä.. Plääh.

Onko muut jo aleshoppailleet seuraavaa talvea varten?
Mikä teistä on riittävä aleprosentti?

 

29 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Meillä on esikoisella sama Reiman vihreä pipo ja vihreät rukkaset. Molo Kidsin haalaria meillä ei ole koskaan ollut vaikka siitä olen haaveillut jo pitemmän aikaa. En vaan ole koskaan arvannut meille tilata, koska en osaa arvioida kokoa. Että olisko nyt 5-vuotiaalle ensi talveksi koko 122cm vai 128cm? Taitaa olla melkein kaikkialta koot jo loppukin, että turha miettiä.. Ykköshaalarina on nyt esikoisella ollut PO.P:n haalari (116 cm) ja siitä ollaan tykätty, joten todennäköisesti sellainen ostetaan sitten ensi talveksi ja uudesta mallistosta.

  Esikoisella on yksi haalari ja kaksi takki ja housut -settiä. Kuopuksella on neljä haalaria ja yksi isompaa kokoa oleva ensi talvena mahtuva takki ja housut -setti. Yhtä kuopuksen haalareista ei olla käytetty ollenkaan.. Ostin sen käytettynä ja se olikin kevyttoppa.. En osaa pienellä käyttää sellaista. Ihmettelen muuten kun katselin nettikauppojen toppa-aleja. Yhdessä oli myynnissä toppatakki ja halusin varmistaa onko se varmasti ihan toppa vai kevyttoppa. Vastasivat että kevyttoppa on, niin miksi sitä pitää sitten mainostaa toppatakkina??

  Odottelen lisää kuvia teidän uudesta kodista, onnea sinne! Hyvältä näyttää, ihanan vaalealta. :)

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 2. Ei oo alet muakaan liikutelleet. -50% pitää olla että viitsin valmiiksi ostaa, kaikkia kantisaleja ym kampanjoita tulee syksyllä kuitenkin...ja pitää olla oikeesti sitä mitä tahdotaan. Järki löytynyt pikkuhiljaa hankintojen määrään..vähemmän mutta mieluista :)

  VastaaPoista
 3. Aika tavallahan teillä tuota talvikampetta taas kertynyt=)

  Ihana tuo pipo! Onko se siis jotenkin kiinnitettävä leuan alta vai?

  VastaaPoista
 4. kivoja settejä!

  aleshoppailun jätän tänä vuonna oletettavasti väliin. täksi talveksikin hankitut kun vievät tilaa kaapissa ja talvea odottessa pojat ovat jo osasta kasvaneet ulos...onneksi on ollut ohuempaa lindexiä ja minymoa sekä reimaa, niillä on menty.

  VastaaPoista
 5. Toisaalta kiva että on ollut lämmin talvi, mutta toisaalta harmittaa kun (kalliit)talvivaatteet on jääneet lähes käyttämättä. Mutta onhan tässä vielä pari kuukautta aikaa, josko talvi tulisi.

  Alesta en ajatellut ostaa ensi talvea varten kuin kaksiosaisen toppapuvun, ja prossien pitää olla ainakin -50% siihen.
  Poika on nyt 114cm ja kyllä ostan vielä 122cm. En jaksa uskoa että venyy vielä kokoon 128cm. Vaikka pitkähän tuosta on tulossa, ennuste 190cm.

  VastaaPoista
 6. Ensi talvea varten ei tule hankittua mitään alesta, kuten ei tullut tätäkään talvea varten. Kyllähän se vähän kirpaisee ostaa normaalihinnalla sitten useampi setti kerralla, mutta kun mieleisiä ei ole alesta löytynyt. Tuo kokoasia on myös aika hankala - helposti tulee varattua etukäteen vääränkokoinen puku, kengistä puhumattakaan (meillä on täksi talveksi etukäteen käytettynä ostetut Viking-goret jo pienet...).

  Molon tummanharmaa Polaris-haalari koossa 116 cm oli hakusessa ensi talvea varten, mutta siinä ainoassa nettikaupassa, mistä sen löysin, aleprosentti oli 30 ja kun kyseessä oli vielä tanskalainen nettikauppa, niin jätin tilaamatta.

  Meillä on tätä talvea varten kaksi haalaria (toinen kokoa isompi) ja kaksi takki-housut-settiä - olisi riittänyt yksi takki-housut-setti vähemmän eli yksi setti jää kokonaan käyttämättä ja jos ei tuota lunta tuon enempää tule, niin Molon Autumncheck-haalariakaan ei taideta ottaa käyttöön...

  Samaa mieltä noista aleprosenteista eli 40 %:a pitäisi vähintään olla, että etukäteen lähtisin ensi talven mieltymyksiä ja kokoja arpomaan.

  VastaaPoista
 7. Sopiva aleprosentti on vasta 50 ja sen yli. Itse siis en viitsi ostaaa jemmaan pienemmällä prosentilla. kävin viime viikolla alemyynneissä,mut ei ollut vielä prosentit kohdallaan...Josko tällä viikolla... Eliisa

  VastaaPoista
 8. ihania settejä! =)
  Meillä olisi 3 settiä sopiva määrä per/muksu. tällähetkellä tosin keskimmäisellä ei taida olla kolmea vaan 2 mutta muilla juu
  :)

  VastaaPoista
 9. Hyvät vaatesetit! Meillä on kaksi settiä per poika (patsi vauvalla eri tavoin). 2v:lla ja 8v:lla sekä haalari että kaksiosainen ja 11v:lla kaksi kaksiosaista asua. Lisäksi nuoremmilla myös "perintöasuja", jotka on hyväksi havaittu juuri tällaisena lumettomana "surkeana" talvena. Pipoja, huiveja ja hanskoja löytyy sitten vähän enemmän, ehkä jopa yli tarpeen (ainakin miehen mielestä) ;) Mm. NopsuPopsulta tilatut tähtipipot ja -huivit :) 2V:lla useampi Kivatin kypärätalvilakki tähdillä, kuinkas muuten ;)

  Lisäksi duffelit ja koululaisilla yhdet aiemmilta talvilta jääneet Jonathanin kaupunkitakit.

  Aleprosenteista. Kävin kurkkaamassa Ticketin haalaria ensi talveksi 2v:lle. Aleprosentti oli kuitenkin vaivaiset -20%. Koin, että myyjä katsoi nyrpeänä, kun jätin haalarin ostamatta. Vähintään -30% pitää olla ehkäpä jopa se -40% ennen kuin ostan ja jos on mennyt, sit on mennyt, ei ollu tarkoitettu meille. Nykyään kun saa sesongin alussakin erilaisilla kampanjakoodeilla ja muilla aleprosenteilla sen -20% tai -25%, jolla ostin poikien tämän talven uudet topat. Miksi sitten ALESTA ostaisin kalliimmalla???

  Jään odottelemaan kuulumisiasi alelöydöistä, kunhan prosentit vielä kasvavat :)

  t. Neljän pojan äiti

  VastaaPoista
 10. Enpä ole tänä vuonna vielä aleshoppaillut, mullakin noi prosentit sais vielä korottua ennenkuin lähden ostamaan ja toisekseen en ole kyllä edes törmännyt mihinkään "Must have"- pukuun tai vaatteeseen... Joten voi olla, että odottelen ensi talven mallistoja :D

  Kirjoitin muuten just sattumalta omassa blogissani Petrellan pipoista :) Tilasin meidän kohta 3v:lle sieltä pipon ja se on aivan järjettömän hyvä, istuvuus ihan omaaluokkaansa ja työnjälki!!

  http://tavallista-arkea.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. Kiva kun taas jaksat kirjoitella =)

  Oikein hyvältä näyttää Emilin talvi! Voisin pukea oman pienen ihan noihin kaikkiin!

  Meillä ollaan myös oltu ihan ilman lunta, välillä ollut hetken maassa vajaa sentti. Eilen tuli lunta ja sitä on vielä tänäänkin maassa, jospa nyt pysyisi! Musta tuntuu että olen hamstrannut Nopalle liikaa talvivaatetta, kun ei oikein muulle kun fleecevuoratulle kurapuvulle ja kauppatakille ole ollut käyttöä... Mutta toivotaan että lopputalvi olisi oikein luminen!

  Täytyy tehdä ihan oma postaus aleostoista, mutta toppaa olen vähän ostanut. Yleensä odotan että kunnon alet -40% vähintään, mieluummin enemmän, mutta Molon haalarin ostin -30% alella kun koot hupenivat. Lindexiltä ostin myös haalarin ja isommalle pojalle takin -50% alella.

  Terveisin Vera Konkkaronkka-blogista

  VastaaPoista
 12. Hei! Samanlaisia pohdintoja täälläkin. Itselläni on 4 v poika joka pn nyt noin 113 cm pitkä hoikkeliini. Meillä on samat haalarit käytössä eli Molon 116 cm ja reimatec mutta se on 110. Mielestäni haalarit ovat samankokoiset. Ensi talveksi pähkäilen Reiman 122 vai 128 haalaria. Haluaisin Reimatec+ haalarin mutta niitä ei juuri alessa ole näkynyt. Vinkkaa jos tulee. Kiva kuulla kumman koon ostat Emilille.
  T: Maria

  VastaaPoista
 13. Moi Mia!
  Ilo oli taas lukea blogiasi ja katsella poikien vaatteita. ihastuin niin tuohon poikasi pöllöhattuun, että lähdin tilaamaan heti molemmille lapsilleni tuolta Petrellalta pipot..ja tulihan sitä sitten myös kysyttyä muutamaa mekkoa sieltä :-)
  t. hanna

  VastaaPoista
 14. Reippaat ja värikkäät setit teillä, näyttää oikein kivalta pojan päällä.:)Myös minä odotan -50-70% aleja ennen kuin hievahdankaan. -30% on minusta vielä niin kovin mitätön ale, joka ei kovin paljon kukkarossa tunnu. :/ Haalarit ovat kyllä niin suuri menoerä, että mielelläni kyllä ostaisin, jos sopiva tulee eteen. Väkisin en kuitenkaan rupea ostamaan aleista. Meillä on kuitenkin "vain" kaksi lasta, joten ei se maailma kaadu siihen jos ostan vasta uudesta mallistosta. ;-) Olemme saaneet hienosti rahaa takaisin myymällä pieneksi jääneet CupCaken, Po.pin ja T2H:n setit, joten sekin antaa pelivaraa uusien settien kanssa. :)

  VastaaPoista
 15. Ostin joulukuussa -30% alella 2v pojalle cupcaken toppahaalarin. Hyvä ale ennen-joulua-aleksi, eikä meil muuten ois ollu varaa pojalle haalaria ostaakaan. Nyt jäi just alle 100e hinta.

  Huvittavaa tääl kyllä nää "meiän lapsella neljät haalarit"-kommentit, kattelen suu auki että mihinkäs niin monia, kun sitä lasta on kuitenkin vain yksi! Jos joku haalari on "rymyhaalari" niin oon sitäki miettiny, et aikunenko pihalle pukiessaan päättää millon lapsen tekee mieli rymytä? Eikö hyvä haalari kestä rymyämisetkin menemättä huonoksi?

  Tän ei ollu tarkotus olla mitenkää henkkoht arvostelua kellekään. Seuraan tätä blogia jatkuvasti ja tykkään kovasti (kiitos Mialle kun jaksat!), mut tää haalareiden (ja settien) määrä on mua aina kovasti ihmetyttänyt.

  VastaaPoista
 16. Ihanat setit!

  Meille riittää toistaiseksi 2,5v:lle yksi haalari ja yksi kaksiosainen ja 1V:lle kaksi haalaria. Lisäksi molemmille on erikseen ryönähaalarit enon maatilalla käymistä varten. Meillä on ollut tähän saakka Reiman ja Popin haalareita ja olen pitänyt niistä paljon. Mitoitukseltaankin ne ovat olleet sopivia pitkäselkäisille pojilleni Reiman baby-mallia lukuunottamatta.
  Olen kuitenkin haaveillut Molon haalareista ihanien kuosien ja värien takia ja nyt sorruinkin aivan totaalisesti ja ostin molemmille ale-haalarit ensi talveksi. Pop tai Reimakin olisi käynyt ja reimaa olisi löytynyt varmasti loppukevään alesta huomattavalla prosentilla, mutta tämän vuotiset kuosit eivät napanneet sitten yhtään. Odotan kolmatta lasta ja tällä kertaa ruskea väri on aiheuttanut pahoinvointia (viimeksi se oli turkoosi :D )niin teillä oleva ruskeaka Reimakaan ei tule kyseeseen...
  Niin ne molot, taisivat olla sen -30% ja se riitti minulle. Kertyi kahdesta haalarista normihintoihin verrattuna lähes satanen alea niin kylläpä se jo tuntuu. Tämän hetkinen kuopus tulee olemaan vuoden päästä varmaan n. 86cm joten hänelle tilasin 92cm rainbow haalarin. Esikoinen on todennäköisesti ensi vuonna n.100cm ja hänelle on 104cm autumncheck. Kuvittelisin kokojen menevän just hyvin ja jos ei, voin aina myydä haalarit. Pojat ovat hiukka pullukoita, mutta eivätköhän haalarit ole ok.
  Vähän kriiseilin sitä, etteivät autumncheck ja rainbow haalarit kyllä millään tasolla soinnu yhteen. Toisaalta en halunnut samanlaisia molemmille. Pienenä sain aina siskon vanhoja vaatteita ja sen kerran kun sain uuden mekon se oli samanlainen kuin siskolla. Kyllä kuulkaa oli synkkää! Lisäksi ajattelin, että jos kuopus saa raflaavan rainbow-haalarin, olisi esikoisen tylsä tyytyä yksiväriseen. Näin ollen meillä juhlistetaan yksilöllisyyttä molon räikeillä ökyhaalareilla kaudella 2012-13. Ja juoksenteleehan ne lapset eri suuntaan ulkona, niin mun värisilmä ei kärsi ;)
  Välikausikenkia aloin jo vatvoskelemaan kuopukselle, joka on nyt 1v1kk. Tepsut ovat olleet ihanat nyt talvella ja huomasin tepsujen välikausikenkienkin olevan siedettävän näköisiä. Onko sinulla niistä kokemusta? Ne ovat vettä hylkivät, mutta riittääkö se kun haluan sellaiset, joilla voi mennä lätäköihin huoletta? Meilläkin inhotaan kumppareita, joten niiden käytön minimoin...Esikoisella on ollut vikingin ja reiman vk-kenkiä. Olisiko vinkkejä?

  VastaaPoista
 17. Heippa kaikki!

  Anteeksi, että laitan pikaisen kysymykseni tänne, mutta ajattelin että täältä löytyy ihmisiä joilla on kokemuksia aiheestani.

  Kaipailisin käyttökokemuksia Dunsin ja Maxomorran leggingseistä, Dunsin leggarithan sallivat rumpukuivauksen, mutta Maxomorran ilmeisesti ei?? Kummissa housuissa om kireämpi vyötärö? Ajatellen ettei purista massua, vaikka vähän ruoan jäliltä pömpöttäisikin. Onko noiden kahden merkin leggareissa syytä ottaa koko huomioon jos aikoo tilata, eli vastaavatko ne miten hyvin kokoaan?

  Ensisijaisesti toivoisin, että sinä Mia vastaisit, koska luulen että sinulla on ainakin kokemusta, mutta toki kaikki muutkin kokemusta omaavat saavat kertoa mielipiteensä.

  Ja kiva kun olet taas "linjoilla" Mia, onhan tuota tullut odoteltua ;)

  terkuin: Anonyymi Mikkelistä

  VastaaPoista
 18. Äiti ja pienet pojat; No todellakin harhaanjohtavaa! Kevyttoppa ja normitoppa on tosiaan täysin eri asia.
  Teillä on sitten kanssa hyvin topat kasassa. :)
  Kotikuvia tulee ajan kanssa, kun on viimeistelyt tehty. ;D

  Ida-Antonia; Siihen pyrin minäkin, vaikka helposti menaa mopo karata. ;D
  Ja ihan totta, kun syksyllä saa jo kaikenmaailman -20-30% aleilla, niin sitten joulun jälkeen odottaa jo alesta saavansa isommalla prossalla.

  jarna; Juups, neljä settiä (sateenkaaritakkia en laske, koska se on tarkoitettu vasta vuoden päähän ;)). Vuosien varrella on ainakin setti tai kaksikin karsiutunut pois, joten suunta on oikea. :D
  Niin ja meillä ei ole yhtään muuta kauppa/kyläilytakkia näiden lisäksi, vaan tässä on tosiaan kaikki.
  Pipossa on nauhat, lämmittää paremmin korvia, kun ei ole irralliset läpät. :)

  Kati; Meillä taas mahtuisi säilömään nyt vaikka kuinka. ;D
  Onneksi silti en ala hamstraamaan, pitää katsoa mitä sitten saa siirrettyä veljeltä seuraavalle ensi talven alussa.

  ninnu; Totta, mutta toivotaan hiukan lunta ja pakkasiakin. :)
  Meillä pojat on tässä iässä (2-5v.) kasvaneet 10cm jopa vuodessa, joten siksi mietin riittääkö 122cm. Monella merkillä tuntuu olevan jopa naftit koot ja vielä kun meillä on pitkäkätisiä poikia, niin sekin on otettava huomioon. ;)

  Aake07n äiti; Ihan totta. ;)
  Kolme settiä minusta juuri sopiva määrä, jolla pärjää oikein hyvin. Mutta jostain kumman syystä meillä pienimälle kertyy aina yksi vielä päälle. ;D

  Eliisa; Toivotaan niin. ;)

  Suwi; Kolmella pärjää tosi hyvin kanssa. :)

  Neljän pojan äiti; Olen niin samaa mieltä, isommat prossat joulun jälkeen! Ne syksyn -20-30% alet tulee jo hyödynnettyä silloin, joten kunnon ale pitäisi alkaa heti joulun jälkeen.
  Niin ja teillä on tosi hyvin setit koossa. ;)

  VastaaPoista
 19. Ihania settejä jälleen kerran. Mini A Turen anorakki asusteineen miellytti kovasti silmääni :) Meilläkin esikoisella on täksi talveksi hankittu kyseisen merkin takki, joka on ihan äidin sekä pojan lemppari. Haalariasiat meillä meni täysin uusiksi; esikko ja keskimmäinen olivat molemmat venähtäneet sen verran pituutta että vanhemmalle syksyllä hankittu puku oli hihoista jo liian nafti ja saman koki keskimmäisen puku joka on isoveikan peruja... Ostin sitten vanhemmalle talvialesta uuden, Mini A Turen :D Se on aivan ihana!! Toivottavasti nämä talviset, kuivat pakkaskelit jatkuisivat, sillä meillä odottaa iso pino talvikampetta, joita ei ole raaskittu pitää kurakeleillä...
  Ensi talveksi en ole ostanut yhtään mitään, sillä en osaa yhtään arvioida ensi talven kokoa... Luulen, että esikoisen koko olisi 134cm ja keskimmäisen 128cm. Mutta kuopuksen koko se vasta onkin kaikkeista vaikein arvioida... Tällä hetkellä vaatekoko on 74cm, joka ei mahdu koko talvea. Voisikohan 1.5 vuotiaan koko olla 92cm???

  VastaaPoista
 20. nunju; Näin on, ihan rehellisesti todella mahtava laatu. :)

  Vera; Ihana kun on kaivattu. :)
  Lindexin haalari jäi kaivelemaan minuakin, mutta täällä ei myyty ja nettikaupasta oli 122cm loppu.
  Toivottavasti tekin saatte lunta pian!

  Maria; Vinkkailen toki. :)
  Reimalta varmaan uskaltaisi valita 122cm, minusta niissä on ihan kivasti väljyyttä. En sitten tiedä onko mallikohtaisia eroja..

  Hanna; Kiva kuulla. :)
  Petrellat on tosiaan ihania.

  Janina; Totta, siksi minäkin miellään jätän hankintoja aina seuraavan talven alle ja saa sitten ihan uutta mallistoa. :)

  Tane; En ottanut pahalla! :)
  Tosiaan mielipiteitä ja näkemyksiä saa olla suuntaan ja toiseen.
  Meille oikeesti riittäisi kolme settiä, mutta neljääkin tulee pidettyä. Kaksi on meille liian vähän, se on tullut käytännössä todettua.
  Se liika sitten on koettu kanssa, ehkä se vaan on sellainen innostus näihin lastenvaatteisiin, että joskus niitä tulee haalittua yli tarpeen. ;)
  Rymyhaalareita meillä ei ole erikseen vaan kaikki on tarkoittu lapsen käyttöön siihen rymyämiseenkin. Siistimpi kaksiosainen setti on aina.
  Mutta jos haalareita on hankkinut kaksi, niin monesti tulee se paksumpi/arempi väri pidettyä vasta sitten kunnon lumilla ja tummempi sävy lumettomalla kelillä.

  Zirk; Minusta teit hyvän alesortuman. ;D
  Ja nuo koot kuullostaa oikein hyville, toivottavasti tosiaan sattuu olemaan sopivat.
  Heh, värisilmä ei tosiaan kärsi. Kaksi ihan eri lasta ja tuskin he kokoajan vierekkäin kävelee. :D
  Minulla ei ole Tepsun välikausimallista kokemusta, niitä ei ole meillä ollut koskaan. Uskoisin että hyvät kuitenkin ovat. Vedenpitäävydestä ei tosin ole tietoa.
  Meillä on aina välikausigoreina Vikingit tai Superfitit, toimivat taatusti. :)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi Mikkelistä; Kiva kuulla että odoteltu on. ;)
  Ja täällä saa kysyä, toivottavasti saat vastauksia. Itsellä ei ole noista kummankaan merkin leggareista kokemusta.

  Hanna; Teilläpä on venytty. ;D
  Mini A Turet on ihania, minulle on tullut ihme himo ostaa aina yksi hillitty kaikkien värikkäiden joukkoon. Hih.
  Uskon että 92cm voisi olla ihan hyvä 1,5v:lle, ainakin sitten lopputalveen. Jos hankit alkutalveen 86cm ja lopputalveen 92cm? :)

  VastaaPoista
 22. Heippa,

  aleprosenteista sen verran että esim. sisukas - aloitti alet suoraan -40% alella. Sieltä löytyi vielä jotain t2h vaatetta (esim.) ja reiman haalareita oli alessa mm. ozbabyllä ja reiman omilla sivuilla, elloksella, netanttilassa... Reimoissa hinnat oli noin 100e.

  Käykö pitkäselkäiselle lapselle t2h tai molo ollenkaan? Olen niin viehtynyt Reimaan, enkä ole päässyt sovittamaan muita merkkejä. 3,5vuotias poju on nyt 104cm, enkä osaa yhtään arvioida mitä vuoden päästä koko olisi. 112? 114? ostaisinko siis ensi talveksi haalarin 116 mutta jos merkkeinä on molo tai t2h ni mikä koko niistä?

  :) anna

  VastaaPoista
 23. Hei! Ostaisitko Mini a turen anorakin vielä esikoululaiselle? Ei siis esikouluun vaan viikonloppu ulkoiluun? Ensi talveksi on hankittuna kaksi 2-osaista ja veljeltä on jäänyt haalari ja takki (kamalassa kunnossa) katulätkän pelaamista yms pahinta rymyämistä varten. Poika on nyt tasan 6v ja 116,5 cm pitkä ja tosi hoikka ja ajattelin että anorakin pitäisi olla varmaankin 128 cm, että menisi koko talven? Ensi talveksi ostetut kaksiosaiset ovat 122 cm takki + 122 cm housut (Minymo) ja 128 cm takki + 122 cm housut (Travalle).

  VastaaPoista
 24. Ihania ovat kaikki, erityisesti pomppaa kyllä tuo sateenkaaritakki ja pöllöpipo, aivan ihana setti. Mulla on vähän ähkyä toppien kanssa, kaapit pursoilee (kahdella lapsella 3-4 settiä) epätoivoisesti. Mutta varmaan taas teen jotain hankintoja, mutta vasta 50% alella jos tulee vastaan. Täytyy kyllä tunnustaa taas kerran, että tämän talven pursuilut johtuu osaltaan siitä että tuli aleshoppailtua jemmaan ja sitten uusista mallistoistakin piti saada kaikenlaista... niin ja sitten pitkä syksy sai vielä aikaan paniikkiostoksia kevvyempien toppien suhteen. Kevättä tässä hiukan jemmavarastoista olen katsellut, vaikka sekin tuntuu kaukaiselta vielä.

  VastaaPoista
 25. anna; Sisukas on ainut kotimainen kauppa, josta en tilaa enää ikinä. Palvelu on luokattoman huonoa tai siis sen puute. S-posteihin he ei vastaa. :(
  Nämä siis minun kokemuksia, mutta joku toinen saattaa olla erimieltä.

  Minusta Ticketit menee tosi hyvin pitkäselkäisille, ainakin meidän suht normi/lyhytselkäisellä Ticketin haalareissa roikkuu niska-haara aina. ;)
  Molo Kidseissä ei ole niin reilu, mutta ei se minusta Reimaan verrattuna lyhytkään ole.
  Testaa ihmeessä. :)
  Molo Kidsistä ostaisin sinuna ensi talveen 116cm, mutta Ticketistä voisi mennä 110cm. Riippuu Ticketin mallista, osa reilumpaa kun toiset.

  Anonyymi; Ostaisin ja 128cm kuullostaa hyvälle. ;)
  Minusta Mini A Turella on isommillekin sopivat kauniit sävyt ja mallit anorakeissa.

  Tulppaanisipuli; Kuullostaa tutulle ja tuo vaarahan siinä aleshoppailussa aina on. Sitä ei vaan pysty kuitenkaan vastustamaan uusia mallistoja. ;)

  VastaaPoista
 26. Hyvä pointti on kyl se, et johonkin harrastukseenhan sitä ihminen tykkää panostaa. Itelläni se on joku muu, mut joillain se voi olla vaik talvihaalarit ;) Harvalla on usea kamera, kuten mulla, mut mulla taas lapselle vain yks haalari.. Hyvin syväluotaavia pohdintoja näin keskipäivälle :D

  VastaaPoista
 27. Meidänkään "lähi" Lindexissä, eli reilun 30km päässä, ei myydä haalareita ollenkaan. Olin kuitenkin ajoissa nettikaupan alessa, siellä oli silloin vielä kaikkia kokoja jäljellä.
  Meille tuli lunta ihan kokonaiseksi päiväksi, nyt se on taas vaan lumista sohjoa. Ellokselta tilattu halppis kumipuku on osoittautunut todella hyväksi. Luin haalarin kuvauksesta että olisi ollut huonompaa laatua kuin viime vuonna, mun käyttökokemukset taas ovat hyviä ja ehdottomasti hintansa väärti, maksoin 30 euroa. Tässä postauksessa puku "in action" (ja on ollut kyllä monessa muussakin näiden kelien takia, plääh)
  http://konkkaronkkalaiset.blogspot.com/2012/01/ulkoilua-hamarassa-ja-majan-valloitusta.html

  VastaaPoista
 28. Minä olen ostanut alesta ensi talvea varten lapsille toppavaatetta. Pojalle (nyt 3v) ostin Molon autumncheck-haalarin ensi talveksi 116cm ja Cupcaken toppahousut 116cm.Tänäkin talvena oli nuo Cupcaken housut ja ovat niin kivat, että tilasin alesta samanlaiset sitten ensi talveksikin.

  Tytölle (nyt 1v10kk) tilasin alesta Cupcaken toppatakin ensi talveksi, 104cm. Tänäkin talvena on ollut Cupcaken takki.

  Meidän lapsilla on tänä talvena pojalla 2 haalaria, molemmat Ticketejä ja toinen on isompi& ohuempi, varana jos ykköshaalari jää pieneksi. Lisäksi on Molon toppatakki (sama kuin viime talvinen, mahtui vielä) ja Cupcaken housut.
  Tytöllä on yksi talvihaalari, Cupcaken ja sen lisäksi 2 toppatakkia (cupcake ja Zara) ja Lindexin toppahousut. Näillä ollaan hyvin pärjätty.

  VastaaPoista
 29. Mia: Minäkään en tilaa Sisukkaasta enää koskaan. Tämän voin vannoa käsi sydämellä!!! :D

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)