torstai 6. lokakuuta 2011

Isojen poikien talvea


Kurkataanko meidän isojen poikien talvivarustukseen?
Pyyntöjä tulikin tuossa parin kappalein, joten kurkataan. ;)
Meidän isot pojat ovat siis nyt 10v. ja 12v. Vanhempi on suht tarkka siitä mitä päälleen laittaa tai siis en uskalla ostaa mitään enää kysymättä. Ihan hyvä niin, omaa makua pitää olla ja äidin ei tartte kaikesta tykätäkään. Vaikka toisaalta aika hyvin meillä sattuu maku yhteen. 10v. on taas siitä helppo tapaus, että sanoo kyllä mielipiteensä jos kysytään, mutta hänelle kelpaa lähes mikä vaan ja uskallan hänelle ostella oman makuni mukaan.
Merkillä ei juurikaan ole kummallekaan väliä, jos vaate vaan miellyttää silmää. Tietysti joitain mieltymyksiä tiettyihin merkkeihin vanhimmalla jo on.

Ensin 10v:n talvi (hän on n.143cm pitkä);


Ticket to heavenin 140cm talvitakki viime talven alesta.
Olin tuon takin ostanut Oliveria (7v.) ajatellen, mutta eihän se sille kelvannut (onkin muuten tosi valikoivaksi ruvennut vaatteiden suhteen..). Onneksi mahtuu hyvin vielä 10v:lle, joka ihastui takkiin heti. Housut ovat uudet KappAhlin Woxot 140cm. Hyviksi viime talvena isoveljen testaamana todetut. Toppahansikkaat Everest ja villapipo vanhaa Reimaa.
Tämän setin säästelen kunnon talveen, siis kun lunta ja pakkasta on jo reilusti.

 


Talvi aloitetaan näillä. 140cm Reimatec takki viime talvelta (oli tuolloin hiukan liian reilu) ja uudet Fixin toppahousut 140cm. Noissa housuissa on muuten huippuhyvä malli hoikalle lapselle.
Pipo juuri H&M:ltä tilattu. Toiset hansikkaat viime talven Reimatec ja toiset Fix:n uudet.



Siistimpään menoon sitten tämä setti.
City Jonathan malliston canvastakki ja H&M:n ohuehkot toppahousut. Molemmat 146cm. Pipo uutta Reimaa ja nahkarukkaset jo viime talvelta Prismasta ostetut (noissa ei ole merkkiä).




Sitten seuraavaksi 12v:n talvi (hän on n.154cm pitkä);


Viime talvena poika ihastui KappAhlin Woxon ulkovaatteisiin, joten niihin päätyi täksi talveksikin. Täytyy sanoa että en ihmettele yhtään. Nuo on minustakin todella hyvän mallisia pitkille hoikille pojille, jotka on varustettu pitkillä käsillä. ;) Käytiin kaksin tekemässä nämä talvihankinnat ja sovitettiin Lindexin topat myös, ne ei istuneet pojalle yhtään. Takit olivat mallia leveä ja lyhyt.
Poika siis valitsi itse Woxon uudesta mallistosta tämän takin, kokona on 158cm. Toppahousut uutta H&M mallistoa (vedenpitävät) 158cm.
Hanskat Everest ja viime talven jemmasta löytyneet Woxot.
Villapipo viime talven alesta ostettu Peak.

 


Talven aloitus settinä toimii tämä viime vuonna lopputalvena jo palvellut Woxon setti. Takki on 158cm (oli vuosi sitten alku talven liian iso) ja housut 152cm. Housut on suht reilua kokoa, eli menee hyvin tämän talven. Täytyykin käydä vielä hakemassa 158cm valmiiksi jemmaan.. Tupsupipo Altitude ja raitapipo Woxo, molemmat viime talven mallistoa. Hanskat vanhat Everestit.

 


Siistimpään menoon poika valitsi Icepeakin talvitakin Prismasta (tässä ei ole saumat teipattu, vaikka kangas onkin vedenpitävä). Koko 164cm. Housuina ne ohuet ja edulliset H&M:ltä 158cm. Pipo ja hansikkaat Lindexin tämän talven mallistoa.

Näillä mennään, kolme settiä per poika. Vähempi olisi liian vähän minun makuuni. Haluan kuitenkin että kaksi settiä on piha käyttöön ja yksi sellainen joka on edes vähän siistimpi. Kuitenkaan niin siistiä takkia ei erikseen tarvita, ettei nuo kelpaisi. Nämä isot pojat ei enää juurikaan halua lähteä kaupoille mukaan, joten eipä tulisi käyttökertoja muutamaa enempää. Ja jos joku ihmettelee että vieläkö ne suostuu toppahousuja pitämään, niin kyllä. Meillä ei ole talveen vaihtoehtoa farkut. ;) Toki jos vaan kyläilemään mennään ja lämpimässä autossa istutaan, mutta talvella kouluun mennessä ja ulkoiluun käytetään toppahousuja. Koulumatkat on kuitenkin n.3km jalkasin ja alle laittavat sitten farkut tai colleget, joilla ovat luokassa.
Kovimmilla pakkasilla pojat pitää takin alla fleecetakkeja ja kaulaa suojaa erilaiset kaulahuivit, niistä en nyt kuvia napsinut.

Kengistä teen sitten eri jutun ja pienten poikien talvesta myös (lasken sen 7v:n vielä pieneksi, heh). Ne on ihan muutamaa tarpeellista vailla valmiit.



25 kommenttia:

  1. Ihania settejä olette poikien kanssa löytäneet!

    Meillä on isommat pojat nyt kohta 9v ja kohta 12v ja huomaan, että meillä asuu jonkin asteisia "pikkukoviksia".. ;) Esim. tuo ihana raitatakki ja tuo vielä ihanampi pallotakki ei edes tuolle 8v:lle enää uppoaisi :( Tummaa ja synkkää tai sitten vaan muuten tosi "coolia" pitää olla.

    Tuota samaa reimatec-raitaa muuten löytyy meidän 4,5v pojan haalarista ensi talvelle :)

    Meinaatkos muuten, että 140 ticketin takki sopii ensi talven pojallesi? Meillä tuo nuorempi on nyt jotain 136cm pitkä ja jo viime talven oli käytössä ticketin 140. Täksi talveksi on myös sama koko ja mietinkin, että jokohan käy pieneksi. Ainakaan nuo muutaman vuoden takaiset isojen poikien takit eivät ole kovin reilua mitoitusta.

    Varalla onkin isoveljeltä jäänyt 152cm, joka ei muuten kakkoselle ollut pahasti iso viime talvenakaan..

    Harmi muuten, että isoissa koissa puuttuu tuo 158 aika useilla merkeillä! Meidän esikoinen alkaa olla jotain 153cm pitkä ja hurjalta tuntuu valita joissain vaatteissa kooksi 164..

    Hänelle olenkin parhaillaan tilaamassa takkia (joku lautailutakki varmaan) talveksi mietin, vieläkö tuo 152 riittäisi. 164 on varmaan jättisuuri..

    Pähkäillen, mami75

    VastaaPoista
  2. Kivoja settejä :) Mä tilasin itselle ne h&M halpis toppikset 164 ja 170. Jälkimmäisessä lahje olis ollut hyvä (eli koko ns. pitää paikkansa) mutta molemmissa oli tosi isot vyötäröt :(

    VastaaPoista
  3. Tosi ihanaa lukea myös isompien poikien vaatteista! Meillä asuu juuri samankokoinen 10-vuotias (hoikka ja pitkäkätinen), ja voisin kuvitella hänen pitävän juuri samanlaisesta värimaailmasta :). Hyviä toppahousuja erityisesti etsin, meilläkin ne vedetään luokassa käytettävien farkkujen tms. päälle, mutta eivät saisi näyttää Lasten Toppahousuille. Asusteiden valinta tuottaa minulle näköjään suuria vaikeuksia. Nuo lippapipot vaikuttavat hauskalle, mutta vieroksun akryylia. Eikö kunnon villaa saa muualta kuin Reimalta? Kolme settiä on pakko tämänikäisellä pojalla olla, vaikka talous ei siihen oikein antaisi varaa (meidän pojalla vaatteet kuluvat ihan oikeasti puhki!). Talvikenkiä en raski hankkia kuin kahdet. Toiset on vielä etsinnässä, toiseksi valitsin Kavat Borganit.

    VastaaPoista
  4. Mukava oli nähdä isompien poikienkin vaatetusta! Täytyykin käydä katsastamassa joskus nuo KappAhlin ulkoiluvaatteet. Kuulostavat siltä, että voisivat olla varsin istuvia esikoiselle :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja settejä! =) Pitääkin tutustua tuohon Woxoon!

    Pakko kysyä, näin myöskin neljän lapsen äitinä, teidän säilytysratkaisuista! Meillä on pikkuruinen eteinen, joten ei tulisi kuuloonkaan että jokaisella olisi 3 asua, eli yhteensä 12 asukokonaisuutta survottuna tuohon eteiseen :D Onko teillä kunnon iso eteinen ja millaisia säilytysratkaisuja teiltä löytyy (jos saan olla utelias)? :D Itselläni tekisi mieli vähän räjäyttää tuota eteistä... Olisi kiva, jos jostain näkisi vähän hyviä säilytysratkaisumalleja!

    Terkuin Minttu, 3 pojan ja yhden tytön äiti-ihminen

    VastaaPoista
  6. Hei!

    Kivan raikkaita vihreitä värejä !
    Minunkin mielestä kaksi settiä pihakäyttöön on kätevää. Meillä taasen nuo siistimmät takit/setit jäävät yleensä hankkimatta, niiden virkaa toimittaa yleensä "se toinen" ulkoilusetti ;0)

    Meillä esikoistyttö 9v alkaa olemaan kans aika vaativa vaatteiden suhteen, joten mitään en viitsi hankkia ilman hänen mielipidettään =0)Pojat 3v ja 5v menee vielä äidin valitsemilla vaatteilla =0)

    HV76

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Kivoja settejä on kyllä. Meillä oli tarkoitus ottaa syksyllä käyttöön 128 cm Ticket to heaven takki, mutta mielestäni yli 130 cm hoikalle pojalle takki oli hassu kun helmassa ei ole kiristystä. Tuo puute minua vähän noissa ticketeissä häiritseekin. Fixin housut ovat kyllä loistavat hoikalle pojalle ja sellaisilla mennään meilläkin. Tuo Woxo on hauskan näköinen sarja ja alkanut kyllä kiinnostamaan kovasti. Oliko tuo Altituden tupsupipo tämän vuoden mallia, sillä tuollaisen voisin ottaa meillekin :D?

    VastaaPoista
  9. Hienot setit molemmilla pojilla! Meilläkin 10v. käytti viime talvena vielä mukisematta toppahousuja ja saa luvan käyttää tänäkin vuonna. Meillä on housut vielä tälle vuodelle hankkimatta. Ovatko nuo Fixin housut ihan vedenpitävät?

    VastaaPoista
  10. Kivannäköisiä settejä, jälleen kerran. Ja varmaan oikein sopiva määrä. Meilläkin oli hieman keskustelua Ticketin (yksivärinen turkoosi) takin suhteen 7-v pojan kanssa, mutta takki kelpaa kuulemma ilman sitä karvakaulusta. Onneksi se oli helppo irroittaa! :) Tuo woxo vaikuttaa muuten hyvältä mallistolta, vaikkei meillä sieltä nyt mitään olekkaan, mutta kivannäköisiä nämä sinunkin esittelemät.

    VastaaPoista
  11. mami75; Ei meilläkään tosiaan kelvannut tuo pallotakki 7v:lle, mutta onneksi tämä 10v. ei ole niin ronkeli. ;D
    Raitatakistakin tykkää, hyvä hyvä. Vähän jännittää, että milloin meille rantautuu se vain mustaa kausi. Heh.
    Siis tuo Ticketin takki on jännä, kun se olisi hyvä Oliverille, joka on siis n.134cm, mutta jostain kumman syystä menee vielä tälle 143cm isoveljellekin. Voi olla että hän on lyhytkätisempi malliltaan.
    Tai sitten se johtuu siitä, että tuo poika on tosi hoikkis ja sekin vaikuttaa siihen että mahtuu. En tiedä, mutta tosiaan just menee vielä tämän talven. :)
    Tuo on tosiaan ärsyttävää kun joillakin merkeillä hypätään yhden koon yli. Tuntuu että siihen väliin just tippuu sitten jossain vaiheessa.

    titti; Noissa on tosiaan suht leveä vyötärö, mutta onneksi on tuo vyö..

    Anonyymi; Kannattaa kysyä hyväksyisikö nuo Woxon housut, ne nimittäin on hyvät ja alelappusilla saa edullisesti. :)
    Minäkään en pidä akryylista, mutta pakko joustaa kun tosi huonosti saa niitä villapipoja isommille. Harmi tosiaan. Reimalla on on kyllä kivoja pipoja ja urheiluliikkeissä, mutta ne onkin suht hinnakkaita sitten..

    Nanna; Käy ihmeessä, meillä tosiaan pojat tykkää ja ne on vedenpitäviä. :)

    Minttu; Ei meillä paljoa tilaa ole, mutta yksi järjestyshullu äiti, joka pitää kaikki tiptop. ;D
    Meillä on aina yhdet eli käytössä olevat setit esillä seinässä olevassa naulakossa, muut on viikattuna kaappiin kunkin omalle hyllylle. Sitten vaihdetaan tarvittaessa ja viikkaan toisen setin pesun kautta pois.
    Eli kaikki ei millään mahtuisi kerralla pyörimään esillä. :)
    Pipot ja rukkaset on jokaiselle omissa laatikoissaan hattuhyllyllä.
    Kohta onkin uuden kodin eteisen suunnittelu, joten saa nähdä saanko sinne yhtään enempää tilaa..

    HV76; Harmi kun lapset alkaa valikoiviksi jossain vaiheessa, heh. ;D
    Onhan se tietysti luonteestakin kiinni, toiset lapset ei vaan välitä.

    Oskan äiti; Ai, en olekaan huomannut. heh, tässä sen näkee ettei kaikkea osaa edes kaivata, mutta nyt kun sanoit niin olisihan se kätevä olla. ;)
    Altituden tupsupipo on viime vuoden mallistoa.

    HappyLittleMe; Fixit on vedenpitävät, niissä on 140cm asti koot. :)

    Tulppaanisipuli; Se on muuten jännä mihin nuo lapset kiinnittää huomion vaatteissa, se saattaa olla joku ihan pieni juttu ettei sitten kelpaa. :D

    VastaaPoista
  12. Nuo woxot on kolahtanut meidän 7veelle. Mielestäni niissä on hinta-laatu kohdallaan ja aleja pystyy hienosti hyödyntämään niihin. hienoa, että on väriä, mutta ei kuitenkaan lapsellista kuosia...

    Koska saadaan kuulla lisää teidän rempasta? Onko keittiösuunnitelmat jo valmiit?

    VastaaPoista
  13. Mukavaa, kun laitoit isojenkin poikien talviasukokonaisuuksia näytille. Kengätkin kiinnostaa kovasti. Meillä on kolme (pian neljä? rv 39+2) poikaa: 11v, 8v ja 2v. Aiemmin jo kirjoitinkin, että 8v halusi ehdottomasti täksi talveksi haalarin. Ostettiin jo heinäkuussa Ticketin "isojen poikien" haalari lumipusseilla. Toisena asuna menee viime talven ruskea Ticketin takki, johon ostan uudet cordura-housut Remulta. Ne on kestäny meillä hyvin jokaisen talven eikä muita toppahousuja ole edes tarvittu.

    11v:lle tulee sama viime vuotinen ruskea Ticketin takki, johon uudet Remun cordurat. Lisäksi pojilla on ollut ns. kaupunkitakkeina Jonathanin City-toppatakit ja siistimpinä (teatteri-, kirkko-, juhla-, konsertti- ja kaupunkitakkina) Benettonin duffelit.

    2v:lle on Ticketin tähtihaalari, kakkoshaalarina isojen vanha Reimatec. Duffelikin löytyy veikkojen vanhana, mutta ostoslistalla on yhä ruskea toppatakki (se kaupunkitakki ;)).

    Kengiksi isoille Vikingin goretexit. Lisäksi haluan siistimmiksi "kaupunkikengät", joita ei näiltä leveyspiireiltä löydy kuin tytöille. Joka vuotinen ongelma. Pienelle ajattelin Kavatin saapasmallia, joka kävis hyvin myös kaupunkikengästä.

    Puhuitte lippapipoista. Uudessa Novita-lehdessä oli ohje miehen lippapipoon (py. 56cm). Jos löytyy käsityötaitoisia ihmisiä, niin puikot/koukut heilumaan. Samaisessa lehdessä oli useita pipomalleja, yksi mulla täällä työn alla. Viime talveksi löysin isoille lippapipot Ticketiltä.

    Tuleepa nyt pitkä viesti, mutta vielä kommentoisin säilytysratkaisuista. Meillä on eteisessä/kuistilla jokaiselle pojalle oma laatikko (pipoille, hanskoille ym.), yksi naulakko, yksi korilaatikko ulkovaatteille (fleecetakit, villapaidat, ulkohousut jne.)sekä tikkaat, joihin uppoaa paljon vaatetta. Jos tikkaiden poikkipuut tulevat tikaspuiden sivujen yli, niistä saa hyvät "naulakot". Lisäksi tikaspuille saa esim. ulkohousut nätisti. Näin meillä.

    t. Kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  14. Anonyymi; Ei ihme, ne on tosiaan katu-uskottavia. ;D
    Ja tosiaan huippua, että saa alekoodeilla todella edullisesti.

    Meidän remppa on nyt edelleen suunnitteluasteella. Tai siis saadaan uuden kodin avaimet vasta 1.11, joten hiukan ollaan nyt vasta suunniteltu ja keittiökin alkaa muokkaantua vasta mielessä. ;)
    Eli laitan varmaan enemmän juttu ensi kuussa.

    Kolmen pojan äiti; OO, sinulla onkin jännät hetket käsillä. Kovasti jo tsemppiä synnytykseen ja tulehan kertomaan kumpi ihanuus sieltä tuli. ;)

    Teidän talvisetit kuullostaa tosi toimivilta ja laadukkailta. :)
    Minustakin olisi ihana hankkia jotkut tosi siistit takit lisäksi, mutta kun se tarve olisi vain muutaman kerran talvessa. Tylsää. ;D
    Remun housuja ei ollakkaan testattu aikoihin, saako niitä mihin kokoon saakka?

    Ompas se ruskea kaupunkitakki tiukassa, ei ole millään mallistolla kävellyt yhtään varteen otettavaa vastaan?
    En kyllä ole minäkään törmännyt..

    Voi kun olisinkin niin taitava, että osaisin neuloa! Saisi niin ihania pipoja.
    Oon ehdottomasti kateellinen kaikille neulontamestareille. Hih.

    Nuo tikkaat eteisessä kuullostaa tosi hyvälle idealle, pitääkin laittaa korvantaa. :)

    VastaaPoista
  15. Moi, huomasin tossa surffaillessani että trendy kids -webbikaupassa olis tota sedona print housua koossa 140 alennuksessa, ja nythän saa vielä -20% lisää, käsitin että myös alennetuista jo (en nyt testannut tai mitään kun en itte tuolta oo nyt tilaamassa). Ja muistui mieleen tää sun postaus kun luin tän just aiemmin. Että jos kiinnostaa niin käy katsomassa :)

    http://www.trendykids.fi/ticket-to-heaven-elias-pant-sedona-print

    VastaaPoista
  16. Kiitos synnytystsempistä! Sitä tarvitaan aina :)

    Meillä on paljon käyttöä siistimmille takeille juuri aiemmassa viestissä mainitsemistani syistä. Toinen syy lienee oma turhamaisuus :/ Nyt olen muutaman talven "kitunut" ilman kaupunkitalvikenkiä (siis lasten) ja päätin, että täksi talveksi on saatava sellaiset isoille pojille. Löysinkin mielestäni ihanat ruskeat (jälleen) nahkanilkkurit Kavatilta, Ägir-nimiset. Esikoiselle vaan ei välttämättä löydy kokoa, vaikka niitä pitäisi saada kokoon 40 asti. Ellokselta suurin tais olla 35 ja Brandokselta 38. Kavat.comistakaan ei saanut. Mistähän vielä etsisi?

    Pikkuveikat "lentäjänlakki" tuli eilen illalla valmiiksi. Nyt keskivelikin haluaisi samanlaisen ;)

    t. Kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  17. Vielä jäi vastaamatta, että Remun corduroita on saanut 152cm asti.

    t. Kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  18. Onpa kivoja! Tosi kiva lukea myös kouluikäisten lasten vaatteista! Niin moni blogi keskittyy pikkulapsiin...

    Teidänkin pojat tykkää vihreästä ;) Niin myös meillä.

    Meillä kans 10v (vielä tyttö) tulee käyttämään talvella toppahousuja. Nyt syksystä on mennyt tähän saakka ilman välikausihousuja, aiempina vuosina on nekin olleet koulumatkoillakin käytössä. Meillä kans koulumatkaa piirun vajaa 3 km.

    VastaaPoista
  19. Mia, onko alimman kuvan Lindexin limeharmaamusta pipo ostettu nyt lähiaikoina? Nettikaupasta en ainakaan enää löytänyt. :/

    VastaaPoista
  20. ratja; Voi vitsit minkä teit! ;D Pitää heti huomenissa kysyä pojalta haluaisiko nuo housutkin. Äiti kyllä haluaa, mutta pakko kai se on käyttäjän mielipide kysyä myös. Heh.

    Kolmen pojan äiti; Silloin kannattaa tietenkin hankkia, jos tuntuu että tarvetta on! Ei tietenkään saa kituuttaa itseään ja sitäpaitsi turhamaisuus on välillä ihan hyvästä. ;)
    Joo, ei minusta taida taas kenkäapuakaan saada. Brandos on varmaan sellanen jossa on parhaiten valikoimaa, mutta jos ei sieltäkään niin höh.
    Ja hitsit että oot taituri, minäkin haluun olla! :D

    Onaha; Joo, vihreä on etenkin tuon 12v:n lemppari. No joo ja äitin. :D

    Mari; On se ihan uutta mallistoa. Ostin Lindexiltä muutama viikko sitten, mutta näytti niitä vielä lauantaina olevan myynnissä ainakin Lindexillä. :)

    VastaaPoista
  21. Kokeillaan kommentoida tähänkin. Olen pistänyt kommenttia moneen, moneen postaukseesi, ilmoittaa kyllä että olisi vastaanotettu, ei kuitenkaan sitten näy missään?

    Kivalta näyttää teidän isojen poikien talvi! Woxoa voisi itsekin isommalle pojalle ostaa, on sellaisia kuoseja mitkä varmasti hänen silmäänsä miellyttää. Ja äitiä tietenkin kaikki vihreä =)

    VastaaPoista
  22. Apua. Pakko mennä heti katsomaan jos lähimmältä Lindexiltä löytyisi! Sopisi niin hyvin meidän talveen. Kiitos muuten blogista, täältä saa aina tosi hyviä vinkkejä :)

    VastaaPoista
  23. Haluan ilmoittautua aktiiviseksi blogin lukijaksesi ja kiittää sinua erittäin kivasta blogista! Jos johonkin voi jäädä koukkuun, niin sinun blogiin :). Ihania poikia sinulla ja lastenvaatteet ovat myös minun intohimoni!
    Ihanaa syksyä :)

    VastaaPoista
  24. vera; Niinkö? Kaikki kommentit olen kyllä julkaissut, mihin bittiavaruuteen ne sitten katoaa.. :(

    Mari; Kiva että käyt poimimassa vinkkejä! :)

    Anonyymi; Voi kiitos kaunis! :) Käy ihmeessä laittamassa kommenttiakin aina lukemisen välissä, on kiva "jutustella" samanhenkisten kanssa. :)

    Jonna; Kiitän! ;)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)