tiistai 25. lokakuuta 2011

Reiman sadesetti
Näillä ihanan kosteilla syyskeleillä on meillä ollut nyt kovassa testissä Reiman sadesetti. Setillä on menty melkein joka päivä kolmisen viikkoa, vaikka olisi ollut vähän kuivempaakin, että saatiin kunnon testiarvio. ;)

Täytyy sanoa että ollaan kovasti tykätty.
Ensin kyllä hiukan pelkäsin mitä tuumaa 4v., kun meillä kuitenkin suurinosa ulkovaatteista on jo itsessään vedenpitäviä ja tämä kyseinen miehen alku ei ole tainnut koskaan tälläisiä vuorittomia sadevaatteita pitää. Mutta se yllättäin tykkäsi. Omaan käteen puku tuntuu myös miellyttävältä. Materiaali ei ole tönkkö, mutta kuitenkin suht kestävän oloinen. Vuori on myös mukavan miellyttävä, hiukan liukaspintainen. Ei kinnaa vaatteisiin kiinni touhuissa. Meillä settiä on pidetty lämpöasteista riippuen sisävaatteiden päällä suoraan tai lisänä fleecekerroksen kanssa.

Tällä on siis menty metsät, hiekkalaatikot, kivipihat ja ruohikot. Vielä ainakaan ei ole tullut yhtään reikää, eikä muutakaan käytönjälkeä. Yltä päältä ravassa on oltu kerta jos toinen, mutta kone on pessyt puhtaaksi ja taas on sotkettu.

Vertailukohtaa minulla ei ole antaa, kun meillä ei ole muita sadesettejä ollut vuosiin. Mutta näillä hyvillä kokemuksilla uskallan suositella kokeilemaan! :)

Setin koko on 116cm ja Emil n.109cm. Puku on reilu, kuten kuvista voi todeta, muttei yhtään liian reilu pidettäväksi. Toivonmukaan tämä mahtuu kevään loskaleikkeihin vielä käyttöön myös.
Sadetakki on mallia Pälvi ja henkselihousut Ropi.


9 kommenttia:

 1. Höh, kommentoin jo kertaalleen, mutta blogger heitti mut pihalle :( Niin sitä vaan, että tosi kivannäköinen setti! Meillä Ticketin Rubberrainit on olleet kovassa käytössä just noin miten teilläkin, että suoraan sisävaatteiden päälle tai sitte fleecekerroksen kanssa.

  Mitkä nuo Reiman hanskat on Emilin kädessä? Meillä kuopukselta puuttuu vielä talveksi hanskat, pitäisi olla kokomustat ;) Reimalta löytyis, mutta arvon tässä vielä mielessäni, että oisko Minitecit parhaat, vai mitkä niistä "ihan oikeista" hanskoista menis helpoiten 2-vuotiaalle käteen. Isommalle ostin Reiman Kiddot, ne todettiin viime talvena parhaiksi.

  Onko muuten tuossa takissa musta vai ruskea raita?

  VastaaPoista
 2. Meillä muksut inhoaa sadevaatteita. Reiman kurikset on olleet poitsulla viime vuonna ja ihan ne kesti siinä kuin muutkin merkit. Meillä on ollut Cupcakea, Tickettiä, Lindexiä, kappahlia...Kaikki on olleet yhtä hyviä eli minusta on vain makuasia ja talouskysymys paljonko haluaa maksaa ja minkälaiset haluaa. Eroja ei juurikaan ole edes malleissa, mitä nyt CC-tyttöjen sadetakki on alas levenevää mallia ja siten hiukan tyttömäisempi.

  VastaaPoista
 3. Todella kivannäköinen ja raikas setti!! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo vihreä väri on upea! Meillä on ollut Reiman kurahousuja muutamat. Malli on hyvin istuva. Koko kannattaa ottaa pykälää isompi kuin lapsen pituus eli juuri niin kuin teillä (noin 110cm pitkälle koko 116). Kestävyys on suht ok. Ensimmäisenä tuppaa kulumaan jalkalenksut, mutta ne on helppo korjata napinläpikuminauhalla. Meillä kuitenkin on päiväkotikäytössä kulunut Reiman kurahousut alta vuodessa... ei varsinaisia reikiä, mutta pintaan alkaa tulemaan neulanpäänkokoisia reikiä kohtiin, jotka ovat kovimmilla kulutuksilla (polvet) ja vesi siis alkaa läpäistä enenevissä määrin. En tiedä johtuisiko tällainen kuluminen materiaalin pehmeydestä verrattuna muihin merkkeihin. Toisaalta pehmeys taas on mukavuuden kannalta kiva ominaisuus. Mutta...normi käytössä kokemukseni mukaan Reiman kurahousut kestävät kyllä lapsella sen aikaa kun on jo muutenkin aika ostaa isommat. Mutta seuraavalle sisarukselle tai eteenpäin myytäväksi niistä ei ole. Sen sijaan Rukan kurahousut ovat kestäneet meillä koosta toiseen kulumatta, materiaali onkin aavistuksen kovempi, mutta silti mukava. Ja työni puolesta olen myös huomannut Rukan kurahousujen kestävän sisarukselta toiselle vedenpitävänä.

  VastaaPoista
 5. Reiman kuriksia meilläkin ollut. Sadetakkeja ei, kun ei käytetä sellaisia ollenkaaan.
  Reimat kumiosuudelta hyviä, mutta meilläkin jalkalenksut menee jossain viheeessa aina vaihtoon sekä ompeleet alkaa repeämään henkselin ja housuosan yhdistävästä ompeleesta. Kuitenkin tykkään mallista ja tosiaan housukestävyydestä niin paljon että ostan niitä (alesta).

  Sadeasuna käytetään useimmin vettäpitävää muuta, mutta kurikset sitten räntäkelillä toppapuvun päällä (ettei likaannu).

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva setti on kyllä! Kuravaatteet on kyllä pienillä käytännölliset, helppo suihkuttaa puhtaaksi. Meilläkään ei kyllä tosin ole kuin kurahousut käytössä. Sellainen kokovartalo kumipuku olisi varmasti paras näihin keleihin =)

  VastaaPoista
 7. Meillä oli esikoisella pari vuotta sitten Reiman kurahousut. En tykännyt. En tiedä onko mallia muutettu siitä, mutta noissa ainakin oli liian leveät lahkeensuut. Helposti imaisi vedet lätäköstä ja oli sitten polvia myöten lahkeet märkänä. Lisäksi kengän alle tulevat lenksut kuluivat puhki lähes heti. No helppohan ne on vaihtaa, mutta kuitenkin..

  Meillä käytetään paljon sadevaatteita ja paras merkki on mielestäni Rukka. Muitakin ollut (mm. Ticket, Motion's, Aartolahti jne) mutta ei ole Rukan voittanutta. Kumisaappaat meillä on jalassa niin kotona kuin päiväkodissakin kurahousujen kanssa.

  Alempana sulla oli toppavaate- ja kenkäpostauksia. Ihania! :) Meillä on esikoiselle uutena ostettuna talveen kaksi toppatakki ja -housut -settiä ja yksi haalari. Kuopukselle on neljä haalaria, joista kaksi esikoisen vanhoja, yksi kirppikseltä ja yksi uutena ostettu. Merkkeinä ovat PO.P, Jonathan, Remu, LassieTec eli laidasta laitaan ja esikoiselle yleensä ne kalliimmat merkit.. Kenkiä molemmille on kahdet talvikengät ja kahdet talvikumpparit (päiväkotiin viedään toiset). Kuopukselle ostin Stadiumista sellaiset Vikingin gore-texejen näköiset Everestit. Lisäksi hänelle on esikoisen vanhat Tepsut. Esikoiselle ostin Timberlandit ja ihan vaan Kuomat toisiksi kengiksi. Niistä lähteekin nykyään pohjalliset irti, mikä on hyvä juttu.

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 8. Meillä Reiman takki ja kurahanskat olleet ihan huippuja. Housuista ei ole kokemusta, niiden osalta Rukka on ollut ehdottoman hyvä, kestää ja tykkään siitä, kun se jalkalenksu laitetaan siitä toiselta sivulta. Kerran oli Ticketin Rubber Rain, mutta pehmeisiin housuihin tuli heti ekasta kerrasta alkaen niitä pieniä reikiä.

  t. ian 5v päiväkotipoitsun äiti

  VastaaPoista
 9. laura; Blogger tökkii miten huvittaa.. :(
  Emilillä on tuossa Reimatec+ välikausirukkaset. Minitecit on varmasti hyvät jos vielä mahtuu, kun niissä taisi olla se vetoketju?
  Koko mustia on myös vedenpitävinä Stadiumilla, ostin sellaiset Everestin rukkaset muutama viikko sitten Emilille talveen. ;)
  Takissa on oikein tummanruskea raita, melkein musta.

  jarna; Kiitän kokemuksista! :)
  Meillä tosiaan on ollut niin vähän tarvetta, että ole ostanut (tai olen ja ovat jääneet käyttämättä). Nyt sitten kun saatiin mahdollisuus, niin testataan täysillä. ;D
  Meillä isommat pojat on pienenä kanssa inhonneet kuriksia, siitäkin syystä on jäänet ostamatta. Joten jännää että Emil tykkää. Heh.

  Nanna; Niin on, raikas justiinsa. :)

  Woops; Rukkaa on meilläkin ollut josksu vuonna miekka ja kivi, silloin kanssa tykkäsin. :)

  ninnu; Totta, pitää muistaa ne talven loskat ja pitää sadehousuja silloinkin. :)

  Vera; Huomasin tuossa että takkia myöten tuo poika on aina märkä ollut tuossa puvussa, että sadetakkikin on ollut mainio juttu. Vedenpitävä takki kyllä ajaisi saman asian tosiaan. :)

  Äiti ja pienet pojat; Kiva kuulla näitä pidempiaikaisia kokemuksiakin, kun meillä ei niitä tosiaan ole. ;)
  Meillä pidetään kumppareita vaan lätäkkökeleillä ja goret on sitten jos maa on vain kostea (kuvassa Vikingin varrelliset goret).
  Teillä onkin mukavasti eri merkkejä toppavaatteissa ja kengissä, saa ainakin hyvää tietoa mitä kannattaa jatkossa ostaa. :)

  5v päiväkotipoitsun äiti; Kiva kuulla että ovat olleet hyvät, toivon että nuo kuriksetkin kestää. :)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)