maanantai 23. elokuuta 2010

Haalari kokemukset viime talveltaNyt kun tulevan talven uudet toppamallistot alkaa olla esillä ja viime talvisia kaivellaan myyntiin, voisi samalla miettiä viime talven kokemuksia haalareista.Emil oli viime talvena n.2v1kk-2v5kk (92,5-95cm).
Käytössä hänellä oli kolme haalaria (alkuun oli neljä mutta yksi jäi kertakäytölle joten sitä en ottanut tähän mukaan);
Småfolk, Molo Kids ja Ticket to heaven.
Kolme haalaria oli juuri sopivasti minun mielestä, Ticketin haalari hommattiin vasta loppu talveen kun muut uhkasi jäädä pieneksi. Kaikkia pidettiin ja kaikista tykättiin, yhtä yli muiden ei ollut, vaan kaikki oli eri tilanteisiin juuri parhaita. Kaikki kesti todella hyvin parivuotiaan käytön, eikä mitään kulumaa tai karheumaa tullut. Lisäksi jokainen on vedenpitävä ja tältäkin osin toimivat kuten piti.
Voin siis suositella lämpimästi näitä haalareita.Småfolkin omppuhaalari 86/92cm oli näistä kolmesta ohuin, joten sen otimme ihan ekana käyttöön. Meni marraskuun pikkupakkasilla mukavasti ohuen sisävaatetuksen kanssa ja sitten talvella villaa väliin, niin tarkeni kovemmillakin pakkasilla. Koko oli hurjan reilu, vastaa ehdottomasti 92cm vähintään.
Mies antoi miinusta haalarin yläosan hankalasta tarrasuljennasta ja monet kerrat niitä hänen pukemisen jäljiltä laitoinkin oikein. ;) Itselle noissa ei ollut mitään ongelmaa. Mittasuhteet oli meille parhaat, eli tarpeeksi pitkät hihat ja lahkeet, eikä niska-haara ollut roikkuva.Punainen Molo Kids haalari 92cm tuli meille hyvässä kunnossa kierrätyksenä ystävän lapselta ja lähtee meiltäkin eteenpäin moitteettomassa kunnossa. Kestävä ja laadukas. Lisäksi kaunis malli hoikallekin lapselle ja helppo pukea. Niukkaa kokoa eli tämä jäi meiltä ekana pieneksi. Etenkin hihat ja lahkeet alkoi kinnaamaan, vaikka niska-haaramitaltaan olisi mennyt. Ekstra plussat todella hyvistä heijastimista!

Lime Ticket to heaven Baggie 92cm oli huippuostos lopputalveen.
Tämä on reilua kokoa ja vastaa ehdottomasti 98cm. Ihanan notkea, mutta lämmin. Mittasuhteet taaskin hyvät meidän pitkäraajaiselle.
Kesti kulumatta ja tahraantumatta, joten huoletta sai pitää vaikka lumet jo oli sulamaan päin. Jos jotain miinusta oikein miettii, niin vetoketju on hiukan liian "metallimainen" ja jäykkä minusta. Mutta eipä tuokaan paljoa häirinnyt.Oliver oli viime talvena n.5v7kk-5v11kk (122-123cm).
Käytössä oli kaksi haalaria; KappAhlin turkoosi Proxtec haalari 122cm alkutalven ja Minymon ruskea 128cm haalari lopputalven.
Molemmat jälleen vedenpitäviä.KappAhlin haalarin kestävyys oli ihan loistava! Kovasta käytöstä huolimatta haalarissa ei ole minkäänlaista kulumaa tai karheumaa. Hiukan on paikoin turkoosi ottanut itseensä tummaa pinttymää, mutta ei mitenkään silmäänpistävästi kuitenkaan.
Haalarin malli on kaunis isollekin pojalle, sellainen sopivan kapea. Iso miinus lähtee oudon lyhyistä hihoista, suuhteessa muuhun mitoitukseen hihat oli ihan liian lyhyttä mallia. Ne siis jäi Oliverille ihan ekana lyhyiksi kesken talven, vaikka muuten haalari olisi mennyt koko talven.
Näyttäsi muuten nyt tulevan talven KappAhlin haalarissa olevan hihat vielä lyhyempää mallia, kun kaupassa katselin. 128cm olisin ostanut Oliverille sen mustan, mutta hihoissa ei olisi taatusti riittänyt mitta, vaikka lahkeissa taas oli mittaa vaikka kuinka. Kummallinen mitoitus siis!

Minymon haalarin tilasin sitten kesken talven KappAhlin haalarin tilalle. Tuota mallia ensin mietin pitkään isommalle pojalle, mutta kivasti se sitten istui päälle. Toki on kuitenkin vähän pussimaisempi, kun esim. tuo KappAhlin. Poika kuitenkin itse tykkäsi, kun oli kuulemma niin mukava liikkua haalarissa. Eli ihanan notkea ja kuitenkin lämmin. Koko vastaa hyvin lappua, sovitettiin juuri ja tuo menisi edelleen nyt n.128cm Oliverille. Nyt se ei kuitenkaan enää kelpaa, joten lähtee myyntiin. ;)
Kulutusta haalari kesti ihan hyvin, pientä pinta naarmua ja aavistus karheumaa polvissa näkyy olevan. Ei kuitenkaan ole vaalentunut polvista eikä pepusta yhtään. Malli taas meille hyvä, tarpeeksi hihoissa ja lahkeissa mittaa.Näillä kokemuksilla lähden metsästämään tulevaan talveen uusia talvivarusteita, nimittäin eilisen toppavaraston läpikäynnin tuloksena ei kummallekaan ole mitään tulevaan talveen.
Ajatuksena olisi että Emilille kaksi haalaria ja yksi takki+housut setti. Oliverille kaksi takki+housut settiä ja ehkä haalari päiväkotiin, jos itse niin haluaa. Niin ja ehkä siistimmät takit kanssa sellaseen parempaan menoon. Mutta katsotaan nyt mihin sitä tulee päädyttyä. ;)

Sen verran vielä tuota Emilin viime talven limeä Ticketiä soviteltiin (nämä alimmat kuvat), että se saattaisi alkutalven mennä kuitenkin?
Lahkeet ainakin on tarpeeksi pitkät, mutta ne hihat.. ne vähän kinnaa, kun käsiä nostaa. En sit tiedä säästänkö vai en. Aika hullua muuten, että 92cm haalari on näinkin sopiva nyt 100cm pojalle!

Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä muillekin haalarin metsästyksessä olevalle. :)

P.s. Nämä kaikki haalarit (limeä mietitään) sekä paljon muuta ulkovaatetta löytyy vielä tällä viikolla huutiksesta, kannattaa siis kurkkia kohteitani piakkoin jos kiinnostuit.


48 kommenttia:

 1. oujeah. kiitos mietinnöistä. jään odottelemaan.. :D

  VastaaPoista
 2. Hyvät arviot ja mitoitukset annoit:) Minä en kyllä muistaisi minkä ikäisiä ja pituisia lapset viime talven haalari aikaan oli:/
  Onko monella muullakin noin monta settiä/lapsi käytössä?
  Meillä on ja on aina tähän asti ollut 1 haalari tai takki+housut ja yksi kauppa/kyläily takki /lapsi ja hyvin ne on riittäneet.

  VastaaPoista
 3. Aha, hyvä tietää että tuo Kapparin puku on hioista lyhyt.
  Mietin vähän sitä, tosin hukkasin jo sen 25% alelappusenkin....

  VastaaPoista
 4. Meillä on jo ensi talven haalarit hommattu (2 kertaa Molo Kids) mutta taatusti tästä oli monelle hyötyä! =)

  VastaaPoista
 5. Hei

  Tosi hyvä postaus Mia!:)Sain hyviä vinkkejä esim. tuosta edullisemmasta kappahl haalarista.
  Sen verran täytyy sanoa että tuo molo kids haalari oli meilläkin nuoremmalla 86cm ja täytyy sanoa että minua ärsytti suunnattomasti pukea se pojan päälle kun siinä on se polarfleece vuori..en tiedä onko muilla ollut ongelmia pukea sitä mutta mulla meni aina hermo sen pukemisessa,sen verran hankalaa se oli(varsinkin lahjeosat..).Mut sitten kun sai päälle,oli se loistava päällä,lämmin ja kulutusta kestävä.Ja ihanat heijastimet siinä on.Meidänkään haalarissa ei ole mitään moitetta vaikka paljon pidettiinkin.

  VastaaPoista
 6. jees,
  kiva lukea näitä sun vertailuja lasten vaatteista, sulla kun on hieman enemmän mitä vertailla.
  Mä tässä taas mietin että riittääkö yhdet, kahdet vai kolmet vermeet...
  Veikkaan, että tulevasta talvesta tulee kosteampi ja leudompi kuin edellisestä, ehkä?(kuhan jaarittelen, enkä viitsi aloittaa siimoamista;)
  Talvikelejä odotellen.

  VastaaPoista
 7. Onpa mukava saada käyttäjäkokemus KappAhlin haalarista, joiden laatua olen jäänyt miettimään :). Sellaisen siis uskaltaisi hankkia :).

  VastaaPoista
 8. Meillä kuopus tarvitsee talveksi haalarin. Kaapissa ei ole yhtään. Ekaluokkalainen tarvitsee takin ja housut, haalaria tuskin enää ostan jollei nyt sitten satu jotain ekstraedullista kohdalle. Noita Popin takkeja ja housuja mietin, koululaiselle varmaan mustana, keltainen voisi meidän käytössä likaantua liian nopeasti :)
  t. Päivänpesän Katja Kirjautumatta
  (pitäisi siivota, mutta olenkin tässä koneella)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kivasta postauksesta, kiva kuulla miten huolella harkitut ja hankitut asut lopulta toimivat koon, kestävyyden ja puettavuuden suhteen. Nämä auttaa taas lukijaakin, täällä ainakin! :) Ihania nuo talviset kuvat, vaikka toki vielä nautitaan rauhassa alkavasta syksystä ensin.

  VastaaPoista
 10. meille mahtuu onneksi 92cm othello vielä, ellei se kasvuspurtti tule ihanjustkohta.. 94cm viimemittauksella, vähän jäänyt jälkeen :D

  VastaaPoista
 11. Kappahl on tosiaankin kapeaa mitoitusta, siksi meille ei tul sitä tänäkään vuonna. Minymo on tarpeeksi väljä myös tällaisten 'vahvajalkaisten' puvuksi.

  Meillä taidetaan tänä vuonna testata ihan uusi merkki. Löysin siis jotain uutta kuitenkin.

  Se, mikä mua harmittaa, on että nuo värit ovat kovin tummia ja ihan vääriä tänä vuonna. Viime vuonna Molon vihreä oli hitti.

  VastaaPoista
 12. Itse mittasin juuri tämän vuoden KappAhlin haalarin hihat ja ihan samanpituiset ne olivat kuin vastaavankokoisessa Lassiessa ja Remussa. Noita kalliimpia merkkejä meillä ei ole, niin niihin en voi verrata.

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus!

  Ja vitsit miten magee väri tuo Ticketin lime, HIENO!!!!!

  VastaaPoista
 14. Kiva lukea haalareiden mitoituksesta! Meidän poika on talvella suurinpiirtein vastaavaa kokoa, kun Emil oli viime vuonna ja odottamassa on juurikin samaiset Ticketin lime baggie ja Molon Polaris ;)

  VastaaPoista
 15. Oih, edelleen ihana tuo omppuhaalari :o) Meilläkin kovasti mietitään Emilin ensi talvea : poika oli nyt siis sen 94cm ja en osaa päättää sopivaa kokoa ensi talveksi.

  Tai nyt, kiitos sinun, sain idean ostaa alkutalveen 98cm ja katellaan sitten lopputalvea millä mennään. Sittenhän saa jo alesta 104 pukua jos tarvis.

  Ja meillä riitti viime talvena 1 puku / muksu. Syystä että talvi oli runsasluminen eikä puku likaantunut. Lisäksi tuntui että aina vedettiin päälle se suosikkipuku vaikka oltiin menossa minne :D

  Meillähän autottomana ei tarvita niin kovin autoiluvermeitä vaikka nekin löytyvät ;o)

  VastaaPoista
 16. kiva vertailu:)
  mistähän tänä talvena vois ostaa (netistä siis) tuon Minymon haalarin?

  VastaaPoista
 17. Tuo kappahlin haalari saa pisteet meiltäkin. Oli se pinkki tytöllä, ja mitoitus oli hänelle hyvä. Pientä tummentumaa tosin jäi... Itse mietin meidän 6vee pojalle tuota mustana ensi talveksi, mutta pitää liikkeessä käydä katsastamassa mitoitus, hänellä kun on piitkät kädet ;) Ajattelin, että ehkä eskarissa voisi tuo haalari vielä olla kätevä...

  Ja Ticketistä, tänään tuli haalari koossa 86cm perheen pienimmälle (talvella n. 1,5v), iso on. Todella leveä ja niska-haara mitta mielestäni valtava!! Voi surku, on mielestäni niin ihana (viime talven foliage).

  -Eerika

  VastaaPoista
 18. Noista Oliverin raidallisista fleeceasusteista piti vielä kysyä... Olikos ihan omaa tekoasi, vai mistä? Ihanat ovat!!!

  -Eerika

  VastaaPoista
 19. mä haluisin sen punaisen molo haalarin :)

  myytkö suoraan?

  -anna-

  VastaaPoista
 20. Kiitos vertailusta! Täytyypi siis tarkistaa Kappahlin haalarivalikoima. Meidän neidille kaikissa vaatteissa on aina liian pitkät hihat, eli siis myös haalareissa.

  VastaaPoista
 21. Unikuu; ;D

  Mari; Minä kurkin nuo poikien mitat omista viime talven postauksista, kun siellä on tullut pohdittua haalareiden kokoja yms. ;)
  Kyllä varmasti pärjää vähemmälläkin!, meille silti tuo määrä oli sopiva ja vähempi olisi ollut minun makuun liian vähän. Minusta on myös ihanaa kun voi vaihdella ja säilyyhän nuo sitten siistimmän näköisenäkin koko talven. :)

  ninnu; Kannattaa ehdottomasti sovittaa, jos aioit ostaa.

  MrsAgatha; Sinä olet ajoissa liikkeellä, minä taas kohta jo paniikissa hankintojeni kanssa. ;)

  3xmami; No se on kyllä totta, että tuo Molo kids oli vähän hankala pukea fleecevuorin takia. Ainakin jos oli velourhousut lapsella jalassa. ;D
  Mutta tosiaan muuten ihana päällä.

  Sannalinnea; No minusta kolmetkaan ei ole liikaa, mutta taatusti kahdellakin pärjää. ;D
  Saa nähdä millanen talvi nyt otetaan vastaan, toivottavasti ainakin hiukan vähälumisempi.

  Hipsu; Oikeesti tuo Kappiksen haalari oli laadultaan ihan yhtä hyvä kuin monet kalliit! :)

  Katja; Mitä turhia siivota, lapset sotkee kuitenkin. ;)
  Jos lunta olisi paljon, niin sitten keltainen varmaan pysyy keltaisena. Mutta jos on kuravellinen talvi, niin ehkä ei. :D

  Tulppaanisipuli; Tuli ihan noita kuvia lisätessä mieleen miten kaunis viime talvi olikaan! :)

  Zallaah; Meillä tuo Emil vaan venyy ja venyy. ;)
  Taatusti menee teillä Ticket, koska ne on tosiaan reiluja.

  Mari A.; Tummia tosiaan moni, itsekin juuri siitä syystä mietin mitä kummaa hankitaan..

  Sirithrun; No Remussa onkin meillä sama mitoitus ongelma, niissäkin on liian lyhyet hihat meidän pojille. ;)
  Lassien haalareita meillä ei olekaan ollut vuosiin, joten itse en taas osaa niistä sanoa mitään..

  Ida-Antonia; Se on! :D

  Satu; Hyvät valinnat siis. :)

  äiti kuudelle; Minäkin sinuna ostaisin alkuun 98cm ja alesta tarvittaessa 104cm. ;)
  Minä taas ostan meidän Emilille varmaan 104cm alkutalveen ja 110cm lopputalveen, kun on niin pitkä jo.
  Niin ja tosiaan ihan varmasti riittää yksi haalari/setti talveen, jos vaan asennoituu niin. Itsellä taitaa suurin syy olla vaihtelun halu. ;D

  Anu; Minymoa saa ainakin Kuperkeikan, Peppiinan, Naperonutun ja Kuopuksen nettikaupoista. :)

  Eerika; Ticket täytyy tosiaan olla aika sopiva pituudesta ettei näytä ihan pussilta. Tuliko teille vielä se vauva malli (baby baggie)? ne taitaa olla vielä pussimaisempia..
  Kannattaa tosiaan sovittaa Kappiksen haalaria, kun se mitoitus on aika jännä. ;D

  Jep, fleecet on minun itseni tekemiä. :)

  anna; Laitan sen huutikseen, kun on niin reilumpi kaikkia kyselijöitä kohtaan. ;)

  VastaaPoista
 22. Mä en pysty kyllä ticketin kokojen perässä. Meidän Eemilillä oli viime lopputalven 98cm reflex, 2. laatua eikä ois mennyt enää tänä talvena vaikka mittaa on saman verran kuin teidän Emilillä. Täksi talveksi varattu ticketin othello, 104. Näytti viime keväänä tosi isolta, mutta onneks otin niin ison. On vielä muistaakseni -08 mallia, joten taitaa olla vähän nykymitoitusta isompi? Nyt ei ole vielä silmään sattunut mitään ihanaa haalaria ensi talveksi. Molo Kidsiä mietin, mutta se kokohan saa sitten ensi talveksi olla jo 116 jos ne kerta on pieniä mitoitukseltaan. Se voi olla, että ei uskalla ensitalveksi ostaa mitään haalaria jemmaan :D

  Hyvä postaus muuten, kiiitos :)

  VastaaPoista
 23. Loikkaan ihan aiheen viereen, mutta onko tuossa yhdessä kuvassa Ransu-hattu? Meillä on Ransuja ja Viiruja enkä saa niitä millään noin peittäviksi. Jos otsa peittyy, niin sitten takaraivo on paljas. Onko sulla joku jippo?

  VastaaPoista
 24. Meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmia Molon haalarin kanssa. Aivan huippu haalari ja erittäin lämmin. Eikä mitään käytön jälkiä. Toisena haalarina oli Minymon haalari eikä moittimista siinäkään. Minymo ei ole yhtä lämmin ja ei niin kestävä, polvista näkee, että on käytetty.
  Täksi talveksi esikoiselle on Molon haalari, toiseksi haalariksi tulee joko Minymo tai Po.P (huippuhaalari tämäkin) siten on vielä Molon sateenkaaritakki, johon pitää hommata mustat toppahousut. Joku kyläilytakki täytyy vielä hommata. Vauvalle esikoisen vanha 74cm haalari (joka ei välttämättä mahdu talvella) ja sitten tuo ihana Småfolkin omppuhaalari ja lastenvaaterallin kirjoittajalta huudettu Ticketin tähtihaalari. Himoan vielä vauvalle CupCaken vaaleansinistä toppatakkia jos jostain tulee käytettynä vastaan.
  Paljon on vaatetta mutta niin niitä tarvitaankin :)

  VastaaPoista
 25. Kiitos Mia tästä oli apua =)

  VastaaPoista
 26. Meilläkin alkaa olla talvihässäkät kohillaan :) Näinköhän mein Minymon kukka-haalarissa on väärä kokolappu, kun tyttö on jotain vajaa 130cm (käyttää 128-134 kokoja) ja tuo Minymo on 122 ja se on reilu! Luulin, että ei mahdu päälle, mutta kun kirpulta satuin lähes uudenveroisena löytämään, niin pakko oli ottaa, vaikka keskimmäistä lasta odottomaan, vaan meneekin esikolle!

  Viime yönä menin tilaamaan Lindexin alekupongilla Fix:n haalarin ja nyt aloin miettiä, onhan varmasti talvihaalari?!?!?! Googlella päädyin ruotsalaisiin vaateblogeihin ja kyllä niissä puhuttiin vinteroveralleista, joten eiköhän se sitten oo. Mutta tosi pöljästi on sivuilla ilmoitettu mikä haalari se on!

  VastaaPoista
 27. Kävin kans mittoilemassa tuota KappAhlin haalaria ja minusta näytti, että Minymoon verrattuna ainakin siinä on aika normaalit hihat (niska-haaraan verrattuna), mutta tosi pitkät lahkeet. Mulla jäi kauppaan, kun totesin, että 104 ja 110 cm pukujen välillä eroa oli oikeastaan vain lahkeen mitassa useampi sentti. Muuten vaikutti kyllä tosi hyvältä. Tosin jäin miettimään myös hiharatkaisua, siellä kun oli sellainen tiukka "sukka" hihan sisällä, että miten toimisi pitkävartisten kinttaiden kanssa.

  VastaaPoista
 28. Toi limehän on peräti tosi reilun näköinen kuvassa, joten ei kait se nyt pieni ole kahden kuukauden päästä=O

  VastaaPoista
 29. Piti vielä kysymäni että mistä tilasit vai teitkö itse tuon omppuhaalarin kanssa olevan omppuhatun?

  VastaaPoista
 30. Löytöretkeilijä; Mitoitus olisi siis varmasti teille tosi hyvä. ;)

  mari; Aivan!, Ticketin eri mallien mitoitus tuntuu vielä vaihtelevan paljon. Harmi ettei noihin saada yhtenäistä linjaa!

  Jasupo; Samaa vikaa täälläkin eli en ole mitään jippoa tuohon Ransuun keksinyt. Tuossakin kuvassa on enemmän otsalla, kun ajattelin että takaa haalarin kaulus vähän suojaa.. Saisi kyllä olla syvempi malli.

  Anonyymi; Kivoja vaatteita teillä talveen tai harkinnassa olevia. Tosiaan kyllä niitä tarvitaankin ja onhan sitä vaihdeltavaa kivakin olla. ;)

  Suwi; Hyvä!, laitoin muuten s-postia. ;)

  Mirka; No täytyy olla, hurjan reilulta kuullostaisi jos koko olisi oikea. Hyvä kirppulöytö! ;)
  Ihmeen vajaat nuo tiedot Lindexin sivulla joistain ulkovaatteista, kun ei tosiaan lue onko vanua välissä yms.
  Toivottavasti tulee teille oikeaa eli toppamallia. :)

  Ainoliisa; Meillä on ollut tuota "sukkaratkaisua" monissa takeissa pojilla ja on toiminut hyvin. :)
  Se venyy yllättävän hyvin pidempien rukkasten päälle ja rukkaset pysyy hyvin paikoillaan.

  Anonyymi; Niin ei ole muualta kun hihoista hiukan nafti, siis kun kädet nostaa ylös niin ranteet jää paljaaksi. Mietin siis vilkkaako ranteet talven leikeissä.. Ei sekään sitten kivaa ole, vaikka haalari muuten menisikin täysin. ;)

  VastaaPoista
 31. Anonyymi; Omppupipo on itse ompelemani, kuten nuo muutkin kuvissa olevat fleecemyssyt. :)

  VastaaPoista
 32. Kiitos Mia.

  Katselin loppuviikosta Kappiksen saman sarjan housuja ja minusta 140 cm näytti , että lahkeita jäi metrin yli. Siis todella pitkäsäärille, vai huijasiko ihana turkoosi sävy. Kankaasta tykkäsin erityisesti. Oli ohutta ja liukasta, mutta kestääkö ja jämähtääkö lika?Onko polvet heti auki? Toppahanskoja meillä on ollut niiltä ja olen oikein tyytyväinen. Koululaisillakin sormikas malli kesti koko talven ja kuivumisessa ei ollut ongelmia kuten Ticketin vastaavissa joissa kangas tulee sormen kanssa ulos ja kääntyy väärinpäin. Prisman merkittömät taas kestävät ehkä 2vkoa-kuukauden.
  Tarhalaisen toppahanskat ostan yhä Lenne ja Jonathan merkeistä hyvällä tyytyväisyydellä.

  Mahtaako Proxtec (vai mikä olikaan) toppatakissa olla myös lyhyehköt hihat. Meilläkin Ticketin haalareissa loppuu ensimmäisenä hihat. Kevään välikaudessakin.Ei ole kiva , että ranteet kuorutetaan kuralla tai jääkylmällä lumella. Ehkä alesta hankin noita välikausihousuja. Meillä on ollut vain kappiksen edullisempia eri kangasta olevia perushousuja 14,95 kai).

  VastaaPoista
 33. Tyttötiimi; Tosiaan lahkeita on noissa Kappiksen haalareissa kyllä riittämiin, mutta suhteessa hihat ihan kuin eri koon haalarista!
  luulisi saman sarjan housujenkin olevan kestävät, mutta kokemusta niistä ei kyllä meillä ole (siis toppamallissa).

  Meillä kanssa merkittömät rukkaset kestää isoilla pojilla kuukauden päivät, pakko satsata Reimateciin että kestää, mutta sitten nuo kurjat hävittää ne..

  Proxtec takit on myös hiukan nahtia hihoistaan tai no meidän n.137cm 9v:lle 140cm takki alkaa ainakin olemaan hihoista lyhyt.
  Housuista kyllä menee vielä 134cm reilusti. ;)

  VastaaPoista
 34. Mia vielä,

  tsekkaamani sarjan housut olivat välikausimallia ja toooodella pitkät lahkeet. Ei ollut muita kokoja jäljellä.Ainakaan siis haalari ei sovi meidän tarhalaiselle töppöjalka nimeltään. Toppatakkeja ei ollut vielä hypisteltäväksi, ehkä en huomannut. Onko niin , että toppahousuissa ei saa isoja kokoja enää proxtecissa? Koululaisille tarvitsisin parit toppahousut 146 ja 164 ( niin kyllä se neljäsluokkalainenkin tarvitsee vielä talveen yhdet sopivat toppahousut, pituus oli muuten viime viikolla 149,5 cm) isossa mallissa menee ehkä 158, mutta se koko meillä oli jo viime talvena seppälän malleissa ainakin ihan sopiva pituudesta.

  Esikoisella muuten taitaa olla pitkät kädet. Reimatecin toppatakeissa ja PO.Pin takeissa hiha nousee kyynerpään puoliväliin kun hiukan käsiä kohottaa.Leveydessä ei lopu tila kesken lainkaan.

  Kommentoinnin syy oli;
  mistä löytää koululaisille kestäviä ja kauniita toppahousuja?????? PO.Pinkin koot loppuvat 146 senttiin. Saisivat mokomat tehdä alakoululaisille omia kokoja XS,S jne.kaikki saavat vastata mieluusti. Ja toinen juttu, että toivon löytäväni koululaisten vaatetuksesta postaavia blogeja. Kuka tietää? Nyt Mia- voihan koululaisten vaatteista postata vaikka he pysyisivätkin anonyyminä. Usein äiti ne vaatteet ostaa alakoululaisille edelleen.

  Urheilukaupassa (josta muuten ostamme koululaisten ulkoilut pääosin) ovat toppahousut niin kapeaa mallia omassa pituuskoossa, ettei nappi mene kiinni ja reidet ja takamus puristaa.Vinkkejä housuista siis vastaanotetaan.

  VastaaPoista
 35. Oletkos itse tehnyt tuon "dino"hiippalakin mikä on limen puvun kanssa? On niin herkku (samoin kaikki muutkin) mutta teetkö kenties myyntiin saaakka?

  VastaaPoista
 36. tyttötiimi; Siis nyt en osaa sanoa saako toppamalleissa Proxtecia yli 128cm, pitää käydä kurkkimassa mitä sanoo Kappahlin nettisivut.

  Teillä on pitkä tyttö!, meidän 11v vitosluokkalainen poika on nyt n.149cm pitkä ja tosi hoikka. :)

  Meillä tällä 11v:llä on oli viime talvena 146cm toppahousut käytössä ja täksi talveksi pitäisi ostaa 152cm. Meillä on ollut H&M:n toppahousuja, Icepeakin ja Reimatec+ toppahousuja. Täytyy sanoa että ainoastaan nuo Reimatec+ säilyy pojalla ehjinä.
  On vaan tuhottoman kalliit..
  Mitähän sitä itsekään testaisi tulevana talvena?
  9v:lle menee vielä 134-140cm tulevan talven, joten hälle lienee helpompi löytää.

  Minulla tosiaan on ollut monesti aikomus blogata koululaistenkin vaatteista, mutta aina tahtoo jäädä.
  Sekin tekee, että heillekin meillä tulee paljon tavan H&M, Lindex ja Kappahl vaatetta. Ulkovaatteissa toki sitten muuta.
  Mutta siis ehkä siksi on vaan jäänyt bloggaamatta, kun on niin perussettiä. ;)
  En ole muuten itsekään törmännyt koululaisten vaatteita käsittelevään blogiin.

  Ann-Mari; Itse olen tuon dino-lakin ja muutkin fleecelakit tehnyt. Koska dino-lakin malli on otettu UNQ:n hatusta, niin en voi myyntiin niitä käydä tekemään. On siis vain omaan käyttöön ommeltu. ;)
  Luulen että en tänä syksynä ehdi myyntiin tehdä noita omiakaan malleja, koska on niin paljon kaikkea muuta luvassa.

  VastaaPoista
 37. Kiitos tästä - kyllä oli apua :) Minymoa meillä ei ole ollutkaan ja sitä nyt tässä just mietin meille. Pitää vaan nyt kaivella nuo viimetalviset tuolta esiin ja sovitella...

  VastaaPoista
 38. Hei,

  kiitoksia erittäin mielenkiintoisesta ja informatiivisesta postauksesta! Ulkovaatteet ovat iso menoerä ja ainainen mietinnän aihe. Kiinnostuin Molo Kidsin haalareista postauksesi ansiosta, kun Reimatec tuntuu aina jotenkin pussukalta hoikalle lapselle, vaikka olisikin vyötärökiristyksellinen malli. Onko Molo mielestäsi laadultaan Reimatecia vastaava?

  Kiitokset muutenkin mielenkiintoisesta blogista, sitä luetaan kovasti :-)

  -Kirsi

  VastaaPoista
 39. Satu; :)

  Kirsi; Molo kids on mielestäni laadukkaampi kuin Reimatec, vedenpitävä myöskin ja silti kulutusta kestävämpi kangas kuin Reimatecissä. Kannattaa kokeilla. :)
  Kivaa että blogistani on iloa!

  VastaaPoista
 40. Kiitos blogistasi! Ihana lukea näitä kokovertailuja. Tarvitsisin asiantuntevaa apua 1-v:n talvihaalariin. Sopiiko ticketin Baggie pitkäraajaiselle?

  Meillä on vanhaa mallia TIcketin Snow Baggie kokoa 80. Lapsi on nyt n. 75cm pitkä, vajaa 9kg ja täyttää syyskuussa vuoden. Testasin pukua ja ittasin kainalo-ranne, haara-nilkka ja niska-haara mitat. Sekä lahkeet että hihat olisivat juuri sopivat nyt mutta niska-haarassa tilaa ainakin 10cm. Ei tuo taida talvella passata ollenkaan? Lapsi on aika normikokoinen mutta ehkä sirohko. Onko hänellä nyt pitkät raajat ja minkä merkkinen haalari olisi sopivin? Molo kids, PO.P?

  Ajattelin ihan että onko tuo Ticket iso mutta kenties vain meille väärän mallinen? Huoh mikä viidakko tää haalarihomma on..

  Kiitos avustanne!

  VastaaPoista
 41. Anonyymi; Kyllä sopii juurikin pitkäraajaiselle, meillä Emil on juurikin pitkäraajainen ja kuten alimmissa kuvissa näkyy lahkeissa on reilusti mittaa. :)

  Snow baggien mitoituksesta ei ole minulla kokemusta, mutta hiukan mitoitukset tuntuu vaihtelevan eri malleilla ja muuten ne vanhemmat haalarit olivatkin juuri niska-haara mitaltaan pidempiä kuin nämä uusimmat.
  Jos sinun haalari on sellainen enemmän babymallinen/vauvoille suunnattu(?) niin niissä tuppaa olemaan niska-haara mittaa aina enemmän, kuin taas näissä haalareissa joista saa isompia kokojakin.

  Minusta Ticketin mitoitus on paras juuri pitkäraajaisille, ainakin tämän baggien mitoitus.
  Molo Kids haalarissa alkoi meillä juurikin hihat ja lahkeet jäämään lyhyiksi ensin ja niska-haara mittaa olisi ollut vaikka kuinka.
  Po.Pin haalarissakin on pitkä niska-haara mitta. Ainakin meillä se roikkuu muuten sopivassa koossa liikaa.
  Eli kyllä minusta Ticket on paras malliltaan näistä kolmesta pitkäraajaisille.

  Sekin voi olla että kuin on kovin siro lapsi, niin nämä ilman vyötärökuminauhaa olevat haalarit tuntuu pussimaiselta. Makuasiahan se on. :)
  Ehdottomasti paras tapa olisi sovittaa ennen ostopäätöstä, että näkisi sen istuvuuden.

  Toivottavasti vastauksesta oli jotain hyötyä! :)

  VastaaPoista
 42. Voi kiitos Mia! Ihanan tyhjentävä vastaus :) Tässä on ihan hukassa kun näitä merkkejä on niin paljon ja haluaa hyvän ja sopivan ykköshaalarin. Ja vielä kivan näköisen!

  Kiitos vastauksestasi ja ihanasta blogista :)

  t.Ninni (tuo ed. anonyymi)

  VastaaPoista
 43. Ninni; Eipä kestä! Minusta on tosi kivaa, jos vaatekokemuksistani ja blogistani on iloa ja apua. :)

  VastaaPoista
 44. Moi ! Pakko kysyä, että mistä olet ostanut ton krokotiilimösän ? :) Mä haluaisin niiiin sellaisen mutta en löydä mistään, ja muistaakseni joku bloggaaja niitä tekikin, mutta en löydä sitä. :(

  Hmm. Mä oon nyt ihan kahdenvaiheilla että tilaanko molon haalarin mun pojalle. Tällä hetkellä se on pitkä varmaan about 76cm, kokoina olis 74/80 ja 86/92 .. Jos toi onkin niukkaa ja pienempi koko on liian pieni .. mut toi isompi tuntuu jo niin isojen poikien haalarilta ku poika on nyt 10kk ikäinen :o

  VastaaPoista
 45. No hitsiläinen, onko toi punainen MOlo 92cm justiinsa jo kierrätetty eteenpäin..? Sitä kaivelin huutiksesta vaan ei löydy, pöh!

  VastaaPoista
 46. Iitunen; Tuleekohan sinun kommentti minulle asti vuoden myöhässä? (tuli tänään) vai katsoitko itse postauksen päiväyksen väärin? ;D
  Eli vuosi sitten on nämä topat myyty huutiksessa.

  VastaaPoista
 47. :D :D No ilmaskos musta tuntu että nyt on vaan isompaa kokoa muutenki sulla huutiksessa.. Googlailin koko-kokemuksia tosta Polariksesta (haluan justiinsa tuon punaisen..) ja päädyin tänne. ENhän mä mitä huomannut että viime vuoden teksti :D Hih! Ilmaskos tuntu jotenkin tutulta tuo teksti, olen sen lukenut silloin vuosi sittenkin...

  VastaaPoista
 48. Tästä oli paljon hyötyä, kiitos vertailusta näin myöhään jälkikäteenkin! :)

  - äm.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)