perjantai 28. lokakuuta 2011

Valinta apuja remonttiin?


Olen ihan rasittavuuteen saakka pikkutarkka lähes kaikissa valinnoissani, saan niihin tuhraantumaan aikaa aina vaikka kuinka. Nyt se taas tuli todettua, kun jo yli kuukauden olen pähkäillyt tulevan kotimme keittiötä (muista kohteista en uskalla vielä edes puhua). Mies alkaa olla jo ihan täysi, kun sille melkein joka päivä jahkailen näitä valintoja. ;)

Tilanne on kuitenkin se että nyt viimestään lauantaina on päätökset oltava valmiina, kun suuntaamme viimeistelemään suunnitelman ja tilaamaan keittiön. Ajettelin että jos te vähän avustaisitte ja kertoisitte jälleen ideoita?
Kokosin tähän suunnitelmia kuvin;


Olemme siis saaneet jo tarjoksen kuvineen Kodin Terrasta, johon päädyimme. Aiemmin jo kerroinkin, että remontti suoritetaan nyt kohtuullisella budjetilla ja vaikka minulla olisi ideoita jotka vaan kasvaa, niin budjetti ei tunnu kasvavan mukana, aika tylsää! ;)
Saimme siis Kodin Terrasta parhaan tarjouksen ja sieltä tulee vielä s-bonukset päälle.
Uuden kodin keittiö on minusta aika haastava sisustaa ikkunaseinien, pattereiden ja avonaisen olohuoneeseen yhdistyvän tilan kanssa. Tämä nyt tehty suunnitelma on paras mihin suunnitelijan kanssa päädyimme.

Yläkuvassa on siis tuo ainoa seinä (3m) johon yläkaapit tulee.


Tuon ylimmän kuvan kaapistoseinän eteen tulee saarreke, sen koko velä mietityttää. Haluamme että sen ympäri voi kävellä ja taakse tulisi todennäköisesti pieni lippa jonka alla on "baarijakkarat". Kokona on tässä kuvassa 180cm x 80cm. 2m menisi hyvin myös ja mietinkin olisiko se parempi ratkaisu, kun keittiönpöytä tulee taas tuon saarekkeen taakse ja sehän on 180cm x 90cm.. Olisiko siis parempi että saarreke on keittiönpöytää isompi?
Saarekkeen ja yläkaapistoseinän toiselle sivulle seinälle (ylimmän kuvan vasemmalle puolelle) tulee jääkaappi ja pari korkeaa kaappia. Ompas muuten hankala selostaa, kun näistä kuvista ei saa selkoa sijoittelusta..Kaapinoviksi olen päätynyt kahteen vaihtoehtoon. Joko tämä malli, jossa on hiukan muotoiltu tuo peilireunus.Tai sitten tämä simppelimpi ja hiukan tasaisempi vaihtoehto (ei ihan just sama mikä liikkeen malli, kun en löytänyt kuvaa siitä, mutta lähes just sama). En ole vielä päättänyt kumpi vaihtoehto..
Sileitä mietin pitkään, mutta ne ei ole ihan meidän juttu. Liian koristeelliset ei myöskään, joten näissä olisi sitä jotain siltä väliltä. Valkoinen on varma päätös ja ehkä hiukan kiiltävä pinta (ei paljon) vai olisiko matta kuitenkin parempi?

Sitten herää kysymys olisiko liesikupu rosterinen vai valkoinen? Kodinkoneet tulee valkoisena ja liedessä on tietysti mustaa. Niin ja vanha mikro on rosteria. Vetimet tulee olemaan varmaan nuo hopeiset pitkänmalliset (suunnitelmakuvissa).Yksi iso päätös jota en saa valmiiksi on tasokuosi.
Koska tuohon saarekkeeseen tulee aika paljon tasoa, niin haluasin että se on just eikä melkein mieluisa. Musta on meidän makuun liian musta, harmaa taas jotenkin rajoittava. Puutasot ja kivitasot ei meidän juttu, joten laminaattitaso tuntuu oikeimmalta. Nuo kivimäiset kuviot ei iske makuun, eikä puunsävyt. Tiedän että kyllästyn niihin, etenkin puuhun. Kaikki puun sävyiset kalusteet kotona on alkaneet aina jossain vaiheessa kyllästyttää ja niitä meillä tässä onkin pähkinää, tammea ja pyökkiä. Ei muuten siirry uuteen kotiin. Vanhaan keittiönpöytään joudun vielä tyytymään, joka on pähkinän sävyinen. Mutta sekin vaihtuu jossain vaiheessa, joten en halua valita tasoja sen mukaan.

Valkoinen tuntuisi oikealta, se ei rajoita minun vaihtelevaa sisustusväritystä tekstiileissä ja olisi valoisa. Mutta onko se tylsä, kun kaapistot on valkoiset?
Toisaalta nuo välitilan laatatkin on valitsematta, jos niihin ottaisi sitten hiukan jotain sävyä.. Mutta mitä? ja toisaalta nekin haluaisin valkoisena. Huoh, että osaan olla vaikea! ;D
Ja vielä vähän pakkaa sekoittamaan lattiasävyt.
Koko kodin lattiat on mäntylautaa ja siihen tulee hionta ja lakkaus. sävynä haluan jonkun näistä, kun vaan saan päätettyä.. :D
Ylhäällä vasemmalla valkoinen mänty ja oikealla valkaistu mänty.
Alemmalla rivillä vasemmalla silver mänty ja oikealla natural mänty.

Auttakaa nyt ihmeessä! Olen saanut pääni ihan sekaisin valinnoista ja taitaa tuo sekaisuus näkyä tekstissänikin. Heh..
Mutta iso jee!, nimittäin saamme oman kodin avaimet tänään ja remontti voi vihdoinkin alkaa. :)


P.S. Muistakaa osallistua edellisen postauksen arvontaan!

 

42 kommenttia:

 1. Onnea! Varmaan uskomattoman ihanaa saada avaimet käteen! :-)

  Ja sitten mielipiteitä:
  Tehkää saarekkeesta isompi. Jotenkin olisi fiksumpaa, että olisi ruokapöytää isompi.
  Kaapinoviin simppelimpi vaihtoehto mattana.
  Liesikupu valkoinen. (Sileäpintaisiin oviin olisin sanonut rosterinen.)
  Ja taso ehdottomasti valkoinen.
  Ja lattia valkoinen mänty.

  Eli rauhallisen valkoinen kokonaisuus. Yksinkertainen, mutta pientä koristeellisuutta ja "maalaisromanttisuutta" (ovet, lattia).
  Tekstiileillä ja koriste-esineillä sitten väriä.

  VastaaPoista
 2. Vau! Oon vähä kade, kun pääsette suunnittelemaan keittiötä! Me ollaan rakennettu uusi talo 2,5 vuotta sitten, ja monta asiaa tekisin nyt toisin.

  Kivat nuo ovet, ottaisin ehkä tuon alemman, siis simppelimmän ja tasaisemman vaihtoehdon (meillä on sileät kiiltävät ovet). Liesikuvun laittaisin rosteria, jos sitä on muuallakin keittiössä. Laatan laittaisin valkoisella ja tason pähkinällä tms. puukuviolla, josta tykkäät. Itse laittaisin siis mieluummin tumman tason ja valkoiset laatat, niin se taso jotenkin katkaisisi kaapistoja. Mutta voisin kuvitella toisaalta myös valkoisen tason.

  Voisiko taso olla valkoinen, ja reunus sitten vaikka hopea/rosteri tms, niin siihen tulisi joku katko? Meillä on alumiinireunus ja alumiinisokkeli sekä hopeat(?) vetimet ja rosterikoneet.

  Mun silmää lattiavaihtoehdoista miellyttää eniten silver mänty.

  Tuleeko teille kaappeja vai laatikoita? Meillä on lähes kaikki laatikoilla, paitsi kulmat. Yksi korkea kaappi, jossa on sisällä mekanismi, ulos vedettäviä laatikoita. Ihan paras!

  Teillä on varmaan joku ajatus tuohon jääkaapin oikealle puolelle, itse ehkä laittaisin nuo kaapinovet aukeamaan eri suuntiin, eli kääntäisin tuon oikeanpuolimmaisen siten, että vetimet on vierekkäin ja se aukeaisi oikealle.

  Meillä on pieni lippa saarekkeessa, alkuun oli ruokapöydän puolella, mutta siirrettiin keittiön puolelle se istumatila. Mies meillä syö aamulla nopeasti aamupalan, ja istuu saarekkeen ääressä.

  Äh, vissiin joku puheripuli iski jo tähän aikaan aamulla ;)

  Onnea uuteen kotiin ja remppaan :)

  VastaaPoista
 3. meillä on huomenna ensimmäinen keittiösuunnitelmapalaveri. mulle sopisi oikein hyvin, ettei tarvitsisi kovin monella valmistajalla käydä. tieto lisää tuskaa... :D valitettavasti en osaa auttaa sua ongelmassasi. meillä toistaiseksi on toiminut miehen kanssa yhteistyö aika hyvin niin, että minä esitän toiveita, joihin mies yhdistää omansa ja valitsee niiden perusteella muutaman vaihtoehdon ja sitten joko yhdessä tai minä teen päätöksen. näin esim. talon väri päätettiin muutamassa minuutissa eikä ole sen jälkeen palattu asiaan, että olisiko joku muu sitten kuitenkin ollut parempi. ja itseasiassa talomallikin päätettiin näin :o)

  VastaaPoista
 4. Aamukahvin ohessa... Jos tankovetimet ovat ns. ohikulkualueella, lapset jäävät niihin taskuistaan kiinni. Suosittelen pyöreitä rustiikkisia nuppivetimiä. Muutoinkin vaihtaisin vetimet pyöreisiin, suorakaiteen muotoisen peiin kera tulee aika "viivaista".

  Valkoinen taso tuli minullekin heti mieleen. Lattiat ovat kauniit.

  Suosittelen lämpimästi välitilaan lasia. Toimii lapsiperheessä, sen voi pyyhkäistä lasinpesunesteellä ja vetimellä ja kiiltää :O)Ja asennukseen kuluu noin... kymmenen minuuttia.

  VastaaPoista
 5. jos kysyt mielipidettä on yleisväritys aika tylsä, lähinnä vuokra-asunnon ja halvan oloinen. Halvallakin saa kivannäköistä, eli minun ehdotus:
  mikrokaappi pois seinältä tai kaapin taakse tai ingegroitu, upotettava hella, erillisiä valkoisia helloja ei näinäpäivinä paljon myydä. Liesituuletin musta, rosteria on nähty jo kaikille ja valkoinen tekee tilan ennestään sairaalamaiseksi. Tasoksi ehdottaisin marmoria, hinta voi olla kallis, mutta laminaatit, puut ym. ovat niin nähtyjä. Samoin jääkaapit ottaisin ehdottamasti näinä päivinä myös integroituna, tekee tilasta paljon rauhallisemman eikä niin halvan oloisen.
  Toivottavasti et pahastu kommenteista.

  Välitilaan tekisin tiililadonnan valkoisella kiiltävällä vähän paksummalla laatalla, johon harmaa sauma.

  t. Elli

  VastaaPoista
 6. Heippa
  Näyttää mukavalta suunnitelmalta.
  Itse kannatan tasoiksi mustaa tai valkoista. Valkoinen simppeli taso ja välitilaan vaikka tapetti sekä lasi päälle tai sitten jokin kaunis harmaasävyinen laatta.

  Nämä on vaikeita, meillä juuri keittiöremontti viittävaille valmis ja täytyy sanoa että kyllä on aiheuttanut päänvaivaa oikein urakalla :).
  VArsinkin tuo välitila. Meillä siis valkoiset sileät ovet, valk. runko ja mustat tasot. Välitilassa päädyin valkoiseen kuviolliseen tapettiin ja pleksiin. Kokeilemme tuota pleksiä että miten toimii. Jos ei toimi niin vaihdetaan sitten lasiin tai laattaan joskus.

  VastaaPoista
 7. Olisipas ihanaa tehdä uudestaan keittiä remonttia. Keittiöä näyttää erittäin hyvältä, itse vain haluisin erilisen jääkaapin ja pakastimen. Minä kun pakastan niin paljon marjoja ja leivononnaisia. Kaapin malli on lähes sama kuin meillä.
  Onnea remontiin.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin muutto on parin viikon päästä edessä. Tosin sen ihmeempää remonttia ei ole tiedossa, vaan pärjätään lähinnä sisustamalla.

  Itse valitsisin ihan sileät keittiön kaapin ovet, jos olisin keittiökaappiostoksilla. Valkoista laminaattitasoa en suosittele. Meillä on tässä tän hetkisessä kodissa valkoiset laminaattitasot, ja ne on ihan kamalan näköiset. Toki tässä asunnossa on asunut monta muuta perhettä ennen meitä. Mutta noihin valkoisiin laminaattitasoihin tarttuu ja pinttyy kaikki, jos ei ihan samalla sekunnilla muista/huomaa pyyhkiä niitä. Ovat siis mielestäni ihan vihoviimeiset. Suosittelen siis oikeastaan ihan mitä muuta tahansa, mutta en valkoista laminaattitasoa.

  Valkoinen liesikupu näyttää aika kivalta. Itse en tykkää noista rosteriliesikuvuista ollenkaan.

  Valkoinen mänty näyttää ihanan raikkaalta lattiassa.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli sama pähkäily juuri kuukausi sitten ajankohtainen ja näitä asioita seilattiin ees taas useita kuukausia. Meillä lisätyötä vaati se, että kun on uusi talo niin keittiön lisäksi piti valita kaikki muutkin kalusteet. Mutta me päädytiin samoihin valkeisiin puusyisiin puuoviin kuin otimme edelliseenkin taloon ja ne ovat sileät koska inhoan niitä urallisia kun pölyjä ei saa pyyhittyä niistä urista pois. Ovet olivat aivan huiput. Rungot on valkeat ja taso savunharmaa koska meillä on tummanharmaa takka-leivinuuni ja se on leivinuunin puolelta keittiössä. Meille tulee u- keittiö ja siihen saarrekkeeseen juuri tuollainen baarituoli systeemi mutta ei todellakaan niitä yläkaappeja siihen saarrekkeen päälle. Lattiat laitettiin (tai osa on laatoittamatta vielä) vaaleaa, melkein valkeaa puusyy kuvioista laattaa. Meille ei siis tule ollenkaan muuta lattiamateriaalia kuin laattaa. Meiltä löytyy myös pähkinä ruokapöytä (kuten kaikki muukin oli edellisessä talossa) ja pöydän maalaan vielä ennen muuttoa valkeaksi kiiltäväpintaiseksi. Liesihän pitää melkein olla se mustalla lasilla. Yritin metsästää valkeaa liettä mutta ei tunnu olevan, tai on mutta ei mahdu meidän budjettiin:( hopean väriset vetimethän sinulla sopii rosteriseen liesikupuun. Jos meille tulisi tuollainen irtosaarreke niin ottaisin ison, tosi kivan näköinen. Välitilaa ei osattu päättää joten laitetaan ensin kalusteet kiinni ja katsotaan mitä se vaatii mutta ei ainakaan väriä:) meillä on tässä ihan uudessa vuokra asunnossa kaikki muu valkeaa paitsi välitilan laatat on mintut, jaiks:/
  Noista lattioista ottaisin silver männyn.

  VastaaPoista
 10. Muutama kommentti :)

  Ylin kuva: mä vaihtaisin noiden alaosan juttujen paikkoja. Ikkunasta päin laittaisin astianpesukone, roskiskaappi altaalla, laatikosto, liesi ja laatikosto.
  -> näin altaan molemmille puolille tulisi laskutilaa!

  lisäksi muuttaisin nuo yläkaappien kaksioviset versiot yksiovisiksi, jolloin ulkonäkö ala- ja yläkaappien suhteen olisi yhtenäisempi.

  Oletko varma, että pärjäätte keittiössä vai jääkaapilla vai olisiko mahdollista ottaa kaksi kylmäyksikköä vierekkäin?

  Musta ehkä olisi parempi, että saareke olisi keittiönpöytää isompi. Kaksi samankokoista "pöytää" voi näyttää hullulta?

  Sileä kaapinovi hieman kiiltävällä pinnalla on varmasti hyvä :) Ja rosterinen liesikupu saa mun äänet!

  Mä laittaisin tumman ruskean tason. Tässä vähän oma lehmä ojassa, mutta meillä on sellainen ja se on vaan valkean kanssa niin nätti! Ja valkea välitila on mun makuuni paras, se on iällisesti kestävin. Johonkin värisävyyn voi kyllästyä nopeasti.

  Tässäpä näitä ajatuksia :) Olen ihan kade, että saat suunnitella uutta keittiötä!

  Rose

  VastaaPoista
 11. Tykkään sun tyylistä - nuo on kaikki kivoja, ajattomia vaihtoehtoja! Jotain tota tyyliä mäkin tahtoisin jos mulla joskus olis ihan oikea oma keittiö. ♥

  VastaaPoista
 12. Mäkin menin jo ihan sekaisin :D Harmaan tosi haastavaa yhdelle seinälle sijoittaa tuo kolmikko, hella, astianpesukone ja allas. Saarekkeen puolesta liputan ehdottomasti ja mitä jos se ois vielä rakennettu pyörillä liikuteltavaksi ni se ois monikäyttöisempi ;)

  Kaapinovivaihtoehdoista ensimmäinen miellyttää kovasti silmää.

  Mitäs jos välitilan laatat vaihtaiski maalattuun seinään ja lasiin. Ja toteuttais sen vielä niin että niin halutessaan lasin ja seinän väliin vois vaihtaa mielensä mukaan tapetin, sisustustarratekstin, vanhaa sanomalehteä yms... mitä ikinä mieleen juolahtaa. Oon tälläisen version livenä nähäny ja meille tuloo ehdottomasti sellainen kun keittiörempan aika on ;)

  Niin ja valkoinen taso kaiken muun valkoisen lisäksi kuulostaa huikean hienolta!!!

  VastaaPoista
 13. Hmm. itseäni mietityttäisi lavuuri ihan reunassa. En edes tiedä miksi, mutta tuntuisi hassulta. Toimiva ratkaisu se varmasti on :)

  Minä voisin ottaa valkoisen keittiön, valkoisilla tasoilla. Astioilla, verhoilla, tekstiileillä ja sellaisilla sitten sitä väriä. Tai sitten se välitila joksikin muuksi.

  Onnea uuteen kotiin!!

  VastaaPoista
 14. Moi!
  Oon sinun vakkari lukija, harvemmin vaan ennätän kommenttoida. Meillä on myös remontti meneillään ja lattiat ja keittiön pöytätasot meni uusiksi. Meillä on lattia laminaattia mallia rifle oak, eli vaalea, jossa hieman tummaa kuviota. Taso on meillä, tuossa sinunkin kuvassa oleva malli, laava. Se on minusta aivan mahtava, ei ruskea, mutta ei mustakaan. Pelkäsin ensin sen olevan liian ruskea, mutta nyt kun se on paikallaan niin se ei ole läheskään niin ruskea kuin luulin. Ja parasta tuossa mallissa minusta on se, että pinta on epätasainen, musta on kiva kun pinta "tuntuu" joltain. Mä ottaisin sen rosterisen kuvun, ei näy lika ja pöly niin nopeaan.

  VastaaPoista
 15. Olipas se pitkä postaus! En varmaan muista vastata puoliinkaan, mutta joihinkin kysymyksiin kyllä. Meillähän on valkoinen keittiö, tosin ei saareketta. Kaapin ovet ovat sellaiset "uralliset", eli niissä on se koristereunus. Mielestäni sellaisiin ja peiliovillisiin sopii paremmin mattapinta. Syystä että nämä mallit ovat sellaisia klassisemman tyylisiä ja kiiltävä taas modernia. Valitsemistasi kaapinovista tykkään enemmän tuosta jossa on reunus.

  Saareke voi hyvin olla mielestäni pöydän kokoinen, jos se on liian iso voi näyttää ahtaalta keittiö sitten todellisuudessa.

  Liesikuvuksi ottaisin ehkä tuon rosterisen, sopisi sitten mikron ja noiden vetimien kanssa, ja toisi pientä väriä keittiöön.

  Jos puu ei käy, eikä musta tai harmaa iske ja valkoinenkin voisi olla liian valkoinen tuohon tasoon, niin miten olisi hopea huurre? Jos olisi, niin sitten voisi ottaa lattiaankin tuon silver männyn. Tulisi sitten vähän yhtenevää ilmettä siinä suunnassa.

  VastaaPoista
 16. Jääkaappivinkin voisin antaa :) Suosittelen ehdottomasti Festivoa. Meillä on "vain" 3 poikaa + aviomies lisäkseni, joten tiedän, että teidänkin perheessä kannetaan kaupasta ruokaa tonnikaupalla jääkaappiin :)

  Meillä on siis Festivon suurin malli, toimii erinomaisesti meidän ruokamäärille. Eli ei ole tunne että on piripintaan täyteen ängetty vaan sieltä oikeasti löytää tavaraa ja sitä myös mahtuu sinne tolkuton määrä.

  Festivo mahdollistaa sen, että kaupassa tarvitsee käydä vain kerran viikossa (+pikkutäydennys välissä) eli tarvitse pienen jääkaapin takia harva se päivä käyttää aikaa ruokakauppareissuihin.

  Lisäksi meillä on kodinhoitohuoneessa kaappipakasti nFestivon pakastimen lisäksi.

  VastaaPoista
 17. Kiitokset kaikille!, aivan ihanaa kun jaksatte pohtia näitä kanssani ja sainkin jo monta hyvää vinkkiä. :)

  Ihan alkuun pitää sanoa, se joka tuosta nyt unohtui mainita.. Eli kodinkoneiden ja altaan paikkaa ei vaihdeta siitä mitä ne on alkuperäisessä keittiössä. Syystä että ne vaatisi taas lisää rahaa (ammattimiestä) ja koska sitä ei just nyt ole yhtään liikaa, niin tyydymme nykyisiin sijoitteluihin. Sitä paitsi tykkään että liesi on tuossa keskellä. ;)

  VastaaPoista
 18. Woops; Sanoit sen täydellisesti; Yksinkertainen, mutta pientä koristeellisuutta ja "maalaisromanttisuutta", just sitä me haetaan. :)
  Saarekkeen kokoasia on niin kamala, kun ei saa päätettyä! hih. Siis kun tuntuu hassulta että 20cm on väliä..

  laura; Niin se taitaa olla, että sitten vasta asuessa näkee mikä todella toimii. Sen puoleen harmi, että ei olla tuossa yhtään asuttu. ;)
  Tuo on tosi hyvä idea, että tason reunus olisi vaikka rosterin sävyinen. Toisi tosiaan ilmettä valkoisiin tasoihin. Siihen kun edelleen olen kallistumassa. ;)
  Tosiaan ne puunsävyt ei tunnu omalta ja tiedän tasan kyllästyväni niihin.
  Yläkaapit tulee olemaan ihan kaappeja, mutta kaikki alakaapistot vetolaatikoita, saarekkeessakin.
  Joo ja tuossa jääkaappiseinällä on ajatuksena säilytystila, kun muuten sitä tulee liian vähän ja noilla saadaan hyvin kaappitilaa. Kuva on vähän hassu, vetimet väärässä kohtaa. :D Mutta sama ajatus kun sinulla, eli oikeanpuoleisen kaapin vedin tulee toiseen reunaan eli molemmat vetimet vierekkäin.
  Ihana kun puheripuloit! :D

  Palaan myöhemmin vastaamaan loppuihin..

  VastaaPoista
 19. Kävin vielä katsomassa kommentit. Tuon anonyymin "Ellin" kuvailema keittiö vaikutti todella upealta - ihanat värit ja materiaalit. Pitäisiköhän itsekin laittaa parit "onkelmat" näytille ;O)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi hei. me ollaan tuota festivoa mietitty myös uuteen taloon mutta jäi mietityttämään että onko siinä yksi kone vai omat jääkaappi ja pakastin puolelle? jos se kone hajoaa niin meneekö molemmat sitten pimeeksi? Me ollaan mietitty esim mielen koneita tai sitten jotain muita super kestäviä sillä edellisessä talossa ehdittiin asua 5v ja pyykinpesukone sekä jääkaappi ehti mennä täysin uusiin siinä ajassa kun hajosivat eivätkä olleet mitään halvimpia edes. Meillä on nyt vuokra asunnossa puolikas jääkaappi ja 6hlö ja kerran viikkoon käyn kaupassa:) alkuun oli totuttelua ison jääkaapin jälkeen mutta hyvin on mahtuneet. kauppapäivänä huutaa apua koko kone ja vetää itsesäs tönkköjäähän ja loppuviikosta valuu vettä tyhjillään:/

  VastaaPoista
 21. Olisipa ihana päästä suunnittelemaan uutta keittiötä; meillä se on vasta haaveasteella. Jos nyt tekisin päätöksiä keittiön suhteen, ottaisin suurinpiirtein kaiken mahdollisen valkoisena (pitäisi tietysti hyväksyttää miehelläkin...). Valkoiseen keittiöön kun saisi sitten aina halutessaan vaihtaa ilmettä tekstiileillä, hedelmäkoreilla (metallinen hedelmäkori rosterisen mikron pariksi..) yms. Riippuu ehkä jonkin verran myös huoneen koosta, että kuinka monta väriä ja sävyä siellä voi olla, mutta mitä pienempi, niin sitä tärkeämpää ehkä, ettei niitä värejä ole liian montaa. Riittääkö teille muuten vain yksi "kylmäyksikkö", kun perheessä on neljä kasvavaa poikaa - kyselee yhden jo aikuisen pojan ja yhden kasvavan pojan äiti - meillä nimittäin on jatkuva puute jääkaappi-/kylmäkaappi/pakastinkaappitilasta.

  VastaaPoista
 22. Valinnan vaikeuteen en osaa sanoa, mutta suosittelen kyllä Ikeaa ehdottomasti :) Meillä on suurinpiirtein saman kokoinen keittiö, ilman tuota saareketta. Hintaa keittiölle tuli uunin+ keraamisen lieden + liesituulettimen sisältäen 1008 €. Himmeät, tasaiset valkoiset ovet antiikin värisin nupein ja harmahtava tumma pähkinä -laminaatti.

  Mutta tsemppiä valintaan, itellä meni tuohon prosessiin vuosi :D

  VastaaPoista
 23. Ihanaa varmaan suunnitella uutta keittiötä :) miekin tahtoisin vaikka toisaalta tykkään kovasti näistä meidän kaapeista, sen sijaan tasot (pyökkiä) ovat jo aikansa eläneet. Ja uudelleen järjestys tässä meidän keittiössä olisi tarpeen, ihan liikaa turhia kaappeja.
  Mie en osaa ollenkaan nyt hahmottaa tuota sinun suunnitelmaa mutta itse ehkä jättäisin yläkaapit kokonaan pois ja tilalle ehkä muutama avohylly. Vai onko sulla jo suunnitteilla jotain säilytystä noihin yläkaappeihin? Meillä ainakin esim. altaan yläpuolella oleva "kuivauskaappi" on aivan tarpeeton romunkerääjä. Muutenkin meillä yläkaapeissa on lähinnä kuivaruokasäilytystä ja mausteita jotka menisi kyllä hyvin tilaviin vetolaatikoihin alas. Noh, tietty astiat pitäisi jonnekin mahduttaa mutta erillinen astiakaappi olisi kyllä aika ihana, pentikillä on tosi hienoja (ja kalliita :D).
  Välitilaan laittaisin varmaan lasin ja sen taakse jonkun ihanan vaalean kuviollisen tapetin.
  Lattiaksi valitsisin natural männyn. Meillä on puulattia, mäntyä, ja tällä hetkellä lakattuna. Niin tahtoisin tuon lakkauksen poistaa ja maalata. On meinaan tosi ruman näköinen kun on kosteutta päässyt ja kolhuja jonkun verran. Vaikka ne varmaan maalipinnallakin näkyisi niin jotenkin sen antaisi anteeksi kun se jotenkin kuuluu maalattuun lattiaan.
  Tästä ei nyt varmaan ollut yhtään apua :D mutta sanoinpahan nyt miten minä tekisin ja mikä meille sattuisi parhaiten. Teillä on varmaan erilaiset tarpeet :)

  VastaaPoista
 24. Huh! Olen lähettänyt tällä viikolla kymmeneen (vai olikohan jopa 11) paikkaan tarjouspyyntöä 21 neliöisestä keittiöstä. Hinnat ahdistavat, tarjouksia on tullut 4800-10000 euron väliltä ja hinnat eivät sisällä kodinkoneita! Ja tieto lisää tosiaan tuskaa, sillä valmistajilla on toinen toistaan upeampia ratkaisuja. Nyt hiukan paria suunnitelmaa viilaan ja pyydän uudet laskelmat haluamillani muutoksilla. Vaaleus on tyylikästä ja ajatonta =)

  VastaaPoista
 25. Olisiko muuten lukijoillasi kuvia lasisesta välitilaratkaisuista? Miten kiinnitetään? Kerääkö u-kisko roskaa (sellaisen ratkaisun näin yhdessä keittiönäyttelyssä)?

  VastaaPoista
 26. Vinkiksi.. Ystävälläni on saarekkeessa nostettava sähköpiste - näyttäs olevan ihan toimiva juttu :)

  VastaaPoista
 27. Kati; Meillä menee päätökset niin, että minä etsin ja valitsen. Sitten esitän miehelle, joka yleensä aina sanoo, että "joo sopii hyvin". :D
  Sillä ei siis ole turhan suuria suunnitelmia itsellään, sanoikin että valitse sinä hänelle sopii kaikki. Toisaalta hyvä, mutta toisaalta päätökset voisi olla helpompia, jos toisellakin olisi ne omat jutut mitä haluaa. ;)
  Tiedätkö, vaikka olen neljässä eri keittiöfirmassa käynyt ja saanut tarjoukset, niin totesin että ihan turhaan juoksin noin monta.
  Olisi pitänyt vaan suoraan valita ne kaksi, jotka tiesin edullisiksi. Kuitenkin ovet on aikalailla kaikissa samat mallit, samoin tasot. Joten ihan kamalan montaa liikettä en suosittele juoksemaan.

  Ikuinen vauvakuume; Kiitti tuosta vedin vinkistä, ei tullut mieleeni tuollainen seikka. Tuolla olisi tankovetimet, joissa ei menisi ne reunat yli, eli niihin ei voi jäädä kiinni. Katsotaan nyt, mutta haluan reilut vetimet, että sitä kosketusta itse kaappeihin tulisi mahdollisimman vähän. Meillä on nyt tässä vuokra-asunnossa pienet kaarivetimet ja ne ovet on menneet kamalan näköisiksi vedinten kohdalta, kun sormet aina osuu oviinkin. ;)
  Tuon välitilan lasin kirjasin myös ylös, kyselen vähän huomenna Kodin Terrassa siitä lisää.

  Elli; En toki pahastu, saa toki sanoa mielipiteensä! :)
  No minä olenkin sisustuksessa melko tylsä. ;) Pidän vaaleasta ja valkoisesta värimaailmasta, se rauhoittaa minua. Liikaa eri materiaaleja tai sävyjä taas tekee fiiliksen levottomaksi minulle.
  Itse en seuraa sitä mikä on nähty tai tätäpäivää, se on minulle yhdentekevää. Valitsen sitä mihin miellyn ja kartan niitä joihin tiedän kyllästyväni.
  Marmori on minun makuun yök yök, joten sitä en halua. Musta liesituuletin taas tunkkaisen näköinen.
  Integroidut jutut taas nostaa hintaa ja nyt ei aleta niihin satsaamaan. Ainut on integroitu hella, josta aion pyytää tarjouksen. Jos hinta on paljon kovempi kuin tavallisella keraamisella liedellä, niin sitten unohdan.
  Mikrokaappi on vielä harkinnassa.
  Eli nuo kuvat on tuollaisia suunnitelmia, joissa ei näy vielä kaikki valinnat. Oikeastaan vaan sijoittelu ja kaapinovet.
  Mutta tuo välitilan laatoitus tiililadonnalla ja harmailla saumoilla kuullostaa hyvälle, eli jostain kohtaa sama makukin. :D

  VastaaPoista
 28. Anonyymi; Tuosta välitilan lasista ja tapetista täytyy kysellä, jos vaikka olisi kiva vaihtoehto. Toisaalta tykkään laatoista. ;)

  Henttu; Meille tulee pelkkä jääkaappi, pakastin on erikseen iso arkkupakastin, joka sijoitetaan alakerran kylmiöön kylmiöön. Eli sinne kylmiöönkin saa vaikka mitä, jos jääkaappi käy ahtaaksi! :)

  Saana; Meilläkin on tässä nykyisessä asunnossa valkoinen laminaatti. ;) Itse olen tykännyt hurjasti, ei juuri ollenkaan käytönjälkiä, vaikka on ollut kovassa käytössä 15v.!
  Toisaalta olen niin siisti, että pyyhin pöydät heti käytön jälkeen. :D

  Lastenpuotikupla; Teillä onkin ollut kanssa paljon päätöksiä tehtävänä. :)
  Minä tosiaan niitä sileitä ovia mietin pitkään, mutta kun tässä nykyisessä on ja kiiltävät sellaiset niin halusin vaihtelua. Ja toisekseen noista on lähtenyt pinta ihan törkeesti. :/
  Siksi mietin jos valitsisi tuon hiukan sileämmän mallin, kun niihin ei niin pöly pääsisi kertymään..
  Joo ehdottomasti ei saarekkeen ylle niitä yläkaappeja, ei tule meillekään.
  Kiva lukea teidän valinnoista. :)

  VastaaPoista
 29. itse en ottaisi valkoista tasoa valkoisien kaapin ovien ja vaalean löattian kanssa. mielestäni tulee liikaa mieleen sairaala ja on liian "plattu" . oviksi ottaisin ne hieman muotoillut. tasoksi harmaata tai puukuvioinen laminaatti esim. rosterinvärisillä reuna nauhoilla, jos sellainen mahdollista. lattiaksi valitsisin tuon silver värisen. ei olisi liian kirkas vaan just sopiva lattiaksi.

  VastaaPoista
 30. Rose; Iso kiitos ajatuksista! :)

  Meillä ei nyt onnistu noiden kodinkoneiden paikkojen vaihto, koska se taas vaatisi budjetilta hieman lisää (työmiestä), mihin emme nyt ole valmiita satsaamaan.
  Eli nuo on tuossa samassa järjestyksessä, kun talossa tällähetkellä ennen remonttia.

  Noita yläkaappien kaksoisovia mietin itsekin, että olisiko järkevämmät yhdellä ovella.

  Pärjäämme yhdellä jääkaapilla (tuossa siis ei ole pakastinta), tähän astikin on ollut ja hyvin on riittänyt.
  Meillä on iso arkkupakastin, joka tulee alakerran kylmiöön ja tosiaan vielä lisänä tuo kylmiö tai kellarihuone. ;)

  No just tuota mietin, että onko hassu että saarreke ja keittiönpöytä on samankokoiset. Lisäksi tulevat samansuuntaisesti, niin senkin takia mietityttää. Kamalan vaikea hahmottaa kun ei pysty näkemään! ;)

  Siis nuo molemmat kaapinovet on urallisia, sellaisia peiliovityyppisiä. Sileitä en halua, kun eivät ole niin meidän tyyliset. Rosterinen liesikupu toisi tosiaan eloa tuohon valkoiseen..

  Ja aivan kamalaa, kun en osaa päätyä tummiin tasoihin. :D Jotenkin tuon saarekkeen takia valkoinen tai vaalea tuntuu oikeimmalta, kun sitä tasoa on niin paljon. :)

  VastaaPoista
 31. Pieni Lintu; Hyvä maku sinulla. ;D

  aNNa; No en ihmettele yhtään. :D
  Haastavaa tosiaan, paitsi siinä ne on tuossa entisellä asukkaallakin ollut. Siksi juuri ei käydä niitä siirtämäänkään, kun se taas maksaisi lisää.
  Saarreke tulee olemaan siirrettävä (tai siis ei lattiassa kiinni), mutta koska se on niin iso, niin en usko että pyörillä. Katsotaan nyt. :)
  Tuota lasia on moni ehdottanut, voisi olla tosi kiva. :)

  Katja; Kiitos! :)
  Tuo lavuaari on tuossa talossa nytkin samassa paikkaa, joten ei lähdetä sitä siirtämään. Ainostaan otetaan se vanha pois ja meille tulee vain yksi allas. Niin ja tuossa kuvassa ei muuten näy että siinä on seinä vieressä eli tuon altaan vasemmalla puolella on kattoon saakka oleva seinä. ;)
  Valkoinen on niin ihana..

  Riikka; Kiva kun nyt kommentoit. :)
  Hauska kuulla että tuo laava tuntuu käsissä, jotenkin ajattelin sen tasaiseksi. Voisi toimia meilläkin, mutta se tummuus ei tunnu omalta.. ;)

  Vera; Noissa on molemmissa reunus, mutta se ei taida alemmasta oikein erottua kunnolla. ;) Se on siis vaan sileämpi alemmassa mallissa.
  Niin mieskin sanoo, että saarreke voisi olla vaan sen 180cm x 80cm. Itse mietin onko hassu kun on pöydän kanssa samaa kokoa. ;)
  Rosterinen liesikupu on varmaan lähinnä meidän tyyliä..
  Tuota hopea huurre- tasoa jäinkin miettimään, se voisi toimia, jos ei ole livenä kovin tumma. No huomenna sen näkee. Jännää. ;D

  Anonyymi; No kyllä kannetaan. ;)
  Mutta ihme kyllä meille on riittänyt tähän saakka yksi jääkaappi. Tuo Festivo näyttää huipulta, mutta on hinnakas. Ei riitä budjetti. ;)
  Toisekseen, meillä on talon alakerrassa sellainen kellarihuone/ kylmiö eli sinne saa tarpeen mukaan ruokaaineksia. Lisänä iso arkkupakastin.

  VastaaPoista
 32. Ikuinen vauvakuume; Kiva että sinä tykkäsit, meitä on siis moneen makuun, kun minuun ei iskenyt muu kuin välitilan laatoitus. :D
  Iske kuule vaan, kyllä tänne mahtuu. heh.

  Aake07:n äiti; Ihanaa, joku samoilla linjoilla! ;D
  Nimenomaan väriä tekstiileillä yms. Itse olen kova vaihtamaan verhoja, joten jos tasot sekä muut kiinteät sävyt rajoittaa liikaa tekstiilien sävyjä, niin harmittaahan se. ;)
  Meille on tosiaan tähän saakka riittänyt yksi jääkaappi ja iso arkkupakastin. Nyt mennään samoilla ja lisänä tässä uudessa kodissa on reilunkokoinen kellarihuone tai kylmiö (joku siis siltä väliltä). :)

  Taru; Saisin minäkin helposti kulumaan vuoden, mutta hitsivie aika loppuu kesken! ;D
  Ikea oli toinen vaihtoehto meilläkin, mutta sitten tämän Kodin Terran läheisempi sijainti vei voiton ja suunnilleen samanhintaisiksi olisi tullut molemmat.

  Heidi; Minä olen just se joka karttaa kaikkia avohyllyjä. :D
  En tykkää kun rojut näkyy, hih.
  Meillä yläkaappihin tulee lasit, ne minusta kuuluu sinne. Olen vanhanaikainen. ;)
  Ja kuivauskaapille on tarvetta, kun kattilat pestään aina käsin.
  Mutta siis ideoista on aina apua ja hyötyä! Tästä sainkin idean jollekin hyllylle toiselle seinälle, jos sen verran avohyllyä sietäisin. ;)

  VastaaPoista
 33. hei Mia! Kiitos ihanasta palstasta, löysin sen vasta hiljattain (kunpa olisin löytänyt jo aiemmin!).
  Paljon olet saanut kommentteja keittiöön. Tässä vielä muutama lisää.
  Mieti ja valitse saarekkeen koko huoneen koon ja saarekkeen ympärille jäävän tilan mukaan, älä pöydän mukaan. Mainitsit itsekin, että pöytä voi mennä jossain vaiheessa vaihtoon. Saarekkeen pitäisi olla suhteessa huoneen kokoon ja sen ympärille jäädä riittävät kulkutilat.
  Valkoinen laminaattitaso kuulostaa hyvältä. Jos on valinnanvaraa, niin taso voisi olla kiiltoasteeltaan ovista poikkeava kontrastiksi. Eli jos päädyt matta- tai satiinipintaisiin oviin, voisiko taso olla kiiltävämpi? Kannattaa myös testata liikkeessä, miltä tason pinta tuntuu puhtaanapidon kannalta, laminaateissa on sen suhteen eroja. Osa suorastaan imee likaa, toiset hylkivät... Nykyään on myös ainakin joissain liikkeissä saatavilla perinteistä ohuempia laminaattitasoja, ne näyttävät kivoilta ja kevyiltä ja sopisivat varmaan noihinkin ovimalleihin.
  Välitila voi olla yksinkertaisimmillaan pelkästään maalattu. Tällöin maalin pitää olla kulutusta ja kosteutta kestävää esim. Lujaplastia tms. Meillä on nyt ollut kaksi kuukautta maalattu välitila uudessa köökissä ja olen tykännyt siitä, vaikka aluksi epäilinkin kovasti... Maailman helpoin puhdistettava, kun ei ole saumoja. Myös väriä on helppo vaihtaa myöhemmin tai tarvittaeessa maalata uudelleen, tai laatoittaa tai vaikka lisätä tapetti ja levy. Meillä keittiö on satiinimattavalkoinen ja lattia vaalea, välitila kiiltävä lehmuksenvihreä.
  Lattiasta neuvoksi, että valitse mielellään sellainen vaalea, jossa on jotain elävyyttä, niin ei ole ihan niin likaherkkä. Meillä on mattalakattu vaalea saarni ja sitä saisi olla imuroimassa kaksi kertaa PÄIVÄSSÄ, jos haluaisi, että on tosi siistiä, siinä missä aiemmassa kodissa tammilattialla riitti viikkoimurointi (no, nyt jouduin laittamaan räsymätot keittiöön, eteiseen ja terassin ovien eteen, jottei tarvitse ihan koko aikaa olla imurin varressa).
  Ja vielä yksi vinkki. Valaistuksella on väliä! Esim. nykyaikaiset hyvälaatuiset ledvalot kaapistojen alla ovat ihan lyömättömät!
  Tsemppiä keittiön ja uuden kodin suunnitteluun ja laittoon :)!

  VastaaPoista
 34. Minna; Olet kyllä ollut tosi ahkera! :) Mutta tosiaan sitten menee vaan sekaisin ja ei tiedä mitä valitsisi kun tarjontaa on ja hinnat tosiaan vaihtelee paljonkin.
  Hyvä että olet onnistunut valitsemaan sieltä sopivimman. :)
  Vaaleus on tosiaan ajatonta ja siihen ei kyllästy.

  Anonyymi; Varmasti olisi toimiva tuollainen nouseva pistoke, voi kun saisi senkin vielä! ;)

  tinni; Itse taas tykkään mahdollisimman vaaleasta. Tuo raikkautta ja ihanaa valoisuutta. :)

  VastaaPoista
 35. Anonyymi; Mutta ihanaa että löysit nyt blogiini! :)
  Kiitokset hurjasti vinkeistä. Tuota saarekkeen kokoa olen miettinyt juuri tuon tilan kantilta, tilaa on tuolle 2m myös, mutta on tosi vaikea hahmottaa miltä se näyttäisi oikeasti. Olisiko kuitenkin kivempi, että jää se 20cm enemmän tilaa ja ottaisi sen 180cm. Huoh. ;)
  Tuo on tosi hyvä vinkki, että taso ja kaapinovet olisi erilaisia pinnaltaan. Matat kaapit ja kiiltävä taso voisi olla tosi hyvä. Lisäksi jos ottaisi tasoihin ne alumiinireunat ilmettä antamaan. :)
  Kiitos hurjasti siis kaikista vinkeistä!

  VastaaPoista
 36. Hei!

  Suosittelisin nyt vielä kerran miettimään, että kaikki vesipisteet ja kodinkoneiden paikat ovat varmasti mieleisillä paikoilla - remontin aikana niitä on vielä mahdollista muuttaa mutta myöhemmin ei. Maksaahan se mutta mahdollisille muutoksille tulee myöhemmin enemmän hintaa.

  Saareketta joutuu tällaisessa avoimessa ratkaisussa kiertämään ja en itse haluaisi sen olevan kovin iso - ei ainakaan isompi kuin ruokapöytä. Mutta tämä on ihan makuasia ja toisaalta mitä isompi saareke on, niin sitä enemmän säilytystilaa siihen saa. Kulkuväylää kannattaa kuitenkin jättää riittävästi ettei tule liian ahtaan oloinen ja että esim. tarjoiluastioiden kanssa pääsee mukavasti kulkemaan. Teidän pojat ovat jo aika isoja (ja muutenkin vaikuttavat rauhallisilta), joten tuo saarekkeen lippa ei tule olemaan ongelma - itse en tykännyt siitä miten siihen lasten päät välilä kopsahtivat. Ja ne baarijakkarat kannattaa valita tarkasti - niiden jalat eivät ainakaan saisi olla kovin ulkonevat, koska muuten niihin helposti kompastuu ohi kulkiessaan. Myös saarekkeen ja ruokapöydän väliin kannattaa jättää riittävästi tilaa, koska siitä kuljetaan astioiden kanssa eikä ole kiva, jos joutuu "pujottelemaan".

  Itse keittiöön en osaa juurikaan ottaa kantaa - se on meidän toukokuussa ostetussa omakotitalossa ollut ainoa kohta johon ei vielä olla kajottu (ei siis ole tarvinnut miettiä "sillä silmällä"). No, kohta kajotaan kun paljastuneen laajan kosteusvaurion takia meidän kylppärirempasta tulikin "kaikki-sisäpuolelta-uusiksi"-remontti, jossa seuraavaksi puretaan keittiön lattia (+ otetaan kaappistot alas + puretaan väliseinää pari metriä). Tämän tieltä olemme joutuneet muuttamaan sijaisuntoon (olemme asuneet sijasasunnossa jo 3kk, edessä vielä 5-7kk). Itse talossa ehdimme asua alle kuukauden. Se minkä olen tässä näiden viime kuukausien aikana oppinut, on se, että koskaan ei voi täysin valmistautua yllätyksiin ja kukkaron pohja pilkistää jo alkumetreillä vaikka kuinka olisi remonttiin varautunut. Ja vakuutusten kannattaa olla kunnossa eikä muuttolaatikoita kannata heti heittää pois... ;) No, onneksi myös meidän talon myyjillä on hyvä vakuutus.

  Meidän piti siis tehdä vain pientä pintaremonttia (ja saatiinkin se melko pitkälti märkätiloja lukuunottamatta valmiiksi) ja jättää ne muutamat epäkohdat myöhäisempään ajankohtaan (ts. kunhan olisi niihin varaa). Nimittäin jo lyhyenkin asumisen aikana huomasi, kuinka tietyt asiat ärsytti ja ne olisi halunnut heti muuttaa. Eli jos jotain hyvää tästä tilanteesta pitää hakea, niin nyt saamme niihin epäkohtiin lukuisia muutoksia ammattimiesten tekemänä.

  Silti tätä kokemaamme en toivoisi kenellekään enkä olisi ikinä uskonut meidän tähän tilanteeseen päätyvän, koska olimme selvittäneet ja tutkineet talosta kaiken mahdollisen/tutkittavissa olevan ja silti kävi näin... Toisaalta olemme äärettömän onnellisia siitä, että tämä todella valtava ongelma tuli ilmi heti alkumetreillä ja vastuuasia oli selkeä - myöhemmin ja remontin jälkeen olisi ollut vaikeampi todistaa mistä/milloin kosteusvaurio on tullut.

  Voimia remonttiin - se on sujuvimmillaankin melkoinen ponnistus ja ketju vaikeita päätöksiä sekä loputonta pähkäilyä... Ja onnea uuteen kotiin! =)

  t. Nonniska

  VastaaPoista
 37. No niin, saitpas paljon vinkkejä :D Laittaisin sen pienemmän saarekkeen, helpompi kulkea jos on 20 cm enemmän kulkutilaa. Kun saareke ja ruokapöytä ovat paikoillaan ja käytössä, niin en usko, että erityinen huomio kiinnittyisi siihen, minkä kokoisia ne ovat. Meillä on saareke ja ruokapöytä vierekkäin, ja vaikka ovat kumpikin pähkinäkannella, en ole koskaan ajatellut, että ovatko ne samankokoisia. Mutta toisaalta, meillä onkin kanttinen ruokapöytä.
  Tsemppiä suunniteluun ;)

  VastaaPoista
 38. Tosi kivalta näyttää keittiö!

  Muutaman vinkin voisin parin keittiön suunnitelleena heittää:

  - Tuleeko teille sellainen allas, jossa on ns. valutustaso? Se olisi varmasti kätevä, koska liesi ja apk sekä allas ovat vierekkäin. Hellalta voisi laskea valutustasolle esim. kuuman kattilan ja näin saisi lisää laskutilaa (omasta mielestäni sitä saisi olla hellan molemmin puolin) samaten se helpottaa huomattavasti sitä kattiloiden tiskaamista, saa laitettua ne huuhtelua odottavat kattilat siihen odottamaan, jotta saa altaan tyhjäksi. Pelkkä allas on tiskatessa TODELLA pieni. Sama homma, jos Apk täyttyy ja astioita jää yli, huuhdellut astiat voi laittaa valutustasolle odottamaa ja näin ollen ne eivät tuki allasta.

  - Itse liputan integroidun hellan puolesta, eipä pääse ainakaan ruuanmurut tai mikään muukaan putoamaan hellan ja kaapiston väliin.

  - Apk:n ottaisin kyllä ihan tavallisena, samaten jääkaapin eli niihin en ottaisi mitään integoitua systeemiä. Meillä ainakin Apk on ihan surkea, kun siinä ei ole mitään valoja tai käyttökytkimiä ulkopuolella, kone on viimeiset 30 min. todella hiljainen, eikä siitä oikeasti tiedä onko se päällä vai pois päältä. Onko teillä ollut suunnitelmissa korotettua Apk:ta? Sillä pääsisi eroon mikrokaapista ja korotus on käytössä loistava, en vaan osaa sanoa, miltä se näyttäisi teidän keittiössä (sopisi mielestäni parhaiten tuohon altaan paikalle reunaan).

  Laatikot ovat POP, mielestäni hyvä valinta! Yläkaapit ottaisin kahden oven sijaan yksillä ovilla yhtenäisyyden vuoksi.

  Muut valinnat kuten se saareke muotoutuvat varmasti parheiten, kun on nähnyt millaisesta tilasta on kyse!

  Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 39. Nonniska; Voi hurja, noinkin siis voi käydä. :/
  Tosiaan kaikkeen pitää varautua, onneksi teillä on vakuutusasiat kunnossa. Meilläkin on ja entiselläkin asukkaalla onneksi.
  Täytyy vaan toivoa, ettei mitään suurempaa ilmene.

  Tuo meidän keittiö on suuri 4m x 5,35m, joten se 2m saarreke mahtuisi oikein hyvin myös ja silti jää metri molemmin puolin kulkutilaa. :)
  Itseasiassa siihen tänään päädyttiin. ;)

  Tosiaan nyt ei ole mitään mahdollisuutta alkaa vaihtaa vesipisteen ja kodinkoneiden paikkaa, oikeesti ei riitä budjetti, kun on pakko varata muuhunkin. Toisaalta ei silti, pidän keittiöstä noin. Voihan se olla että joskus tulee muutokset mieleen, kun on aikansa keittiötä käyttänyt. Mutta tosiaan nyt on pakko mennä näin. :)

  Tsemppiä teille kovasti ja toivottavasti pääsette pian taas omaan kotiin!

  laura; Hurjasti on tullut joo, ihanaa! Ja kovasti kiitos sinullekin!

  Nimittäin käytiin tänään tilaamassa keittiö ja sinun vinkistä otin valkoisiin kiiltäviin tasoihin alumiinireunat. :)
  Näin sai vähän eroa ja kotrastia valkoisten kaapinovien kanssa.
  Ja vetimet on mattahopeiset ja liesikupu tulee rosteria, joten on sitten samaa yhteneväisyyttä :)

  Saarreke otettiin 2m x 80cm. Koska tuo keittiö on 4m x 5,35m, niin siihen mahtuu ja silti jää n.metri saarekkeen molemmin puolin kulkutilaa. :)

  Saila; Kiitos vinkeistä!
  Tosin ehdittiin jo tilaamaan keittiö tänään. :)

  Meille tulee vain yksi iso allas. En ehdottomasti halunnut kahta, enkä sitä valutusallasta. En oikeastaan tiedä miksi, mutta se vaan oli selvä juttu. :)
  Meillä on tässä nykyisessä asunnossa iso tiskipöytä, siis sillä isolla valutusaltaalla ja olen inhonnut sitä aina (ehkä siis siksi). Me siivotaan keittiö aina heti, joten altaat ei ole meillä koskaan täysiä. Toisaalta uskon, että olisi varmasti ollut ihan käytännöllinen juttu tuo valutusallas, mutta se nyt vaan ei tunnu omalta.

  Integroitu hella olisi ollut ihana, mutta budjetti ei riittänyt. Katsotaan jos vaihdan joskus perästä. ;)

  Luulen ettei tuohon olisi ollut mahdollista korotettu astianpesukone, koska tilaa tuossa seinällä on niin vähän. Sellainenkin olisi varmasti ollut tosi toimiva, jos olisi edes metrin verran ollut lisätilaa. ;)
  Mikrokaappi muuten vaihdettiin tuonne ikkunan viereen eli oikeaan laitaan, koska se ei mahtunutkaan tuohon suunnitelmassa olevaan väliin.

  Yläkaapit vaihdettiin yksiovisiksi. :)

  VastaaPoista
 40. Remontointi ja uuden rakentaminen on aina haastavaa puuhaa! Vaikka suunnitttelun aloittaisi hyvissä ajoin niin jossain vaiheessa iskee paniikki :) Mutta mukavia valintoja olit tehnyt keittiön suhteen, varmasti tulee miellyttävä kokonaisuus!

  Jos lattiaa vielä mietit olisiko jompi kumpi harmaammista vaihtoehdoista sopiva... Eli silver mänty tai natural mänty :)

  VastaaPoista
 41. Oi sulla on lattiavaihtoehtoina just samat mitä oon aina katellut et jos joskus saisin :D eli noi kaksi alimmaista on mun suosikkeja :)

  Jossain näistä tv:n miljoonista sisustusohjelmista vinkattiin et kalusteiden ja muiden kokoa voi varmistella (sopivuutta yms) teippaamalla lattiaan sen kalusteen tmv "rajat" ja katsomalla sitten paljonnko todella jää ympärille tilaa :)

  VastaaPoista
 42. Annaleena; No ne näyttää omaan silmään kanssa kaikista kivoimmilta. :)

  nunju; Pitäskö alkaa teippaamaan, mies varmaan tulis hulluksi. ;D
  Nuo on minustakin ihania lattiasävyjä, nuo kaksi alinta myös minun suosikkeja.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)