lauantai 1. lokakuuta 2011

Siistimmät käytännölliset talvikengät?


Meidän poikien talvivarustus alkaisi olla muutamia asusteita vaille kasassa.. tai ainakin melkein. Haluaisin nimittäin Emilille vielä yhdet talvikengät. Hänellä on jo Kavatin mustat saappaat ja Reimatec gorekengät. Toiset siis loskaan ja toiset kunnon pakkasille. Nyt kaipailisin sellaisia kenkiä jotka olisi kivat siistimpään menoon ja kuitenkin sellaiset joilla voisi myös ulkoillakin pihalla. Pelkät hienosteluun tarkoitetut jäisi kuitenkin liian vähälle käytölle. Kengät saisi siis olla lämpöiset, käytännölliset, ei hirmu kalliit (eli mielellään alle 80e) ja kivan näköiset. Mahdoton tehtävä? :D

Olin jo päättänyt alku syksystä, että ne on Tepsut. Nehän on kaikinpuolin laadukkaat ja hinta sopiva. Todennäköisesti nyt olisi viimeinen talvi Tepsuilla, koska joutuisin tilaamaan koon 30. En vaan ole osannut päättää olisiko ne ruskeat vai mustat (joita muuten luulin harmaiksi ja ne olisinkin tilannut, mutta firmalta kerrottiin että mustathan nuo kuvassa olevat on). Ruskeissa minua hieman tökkii tuo vaalea pohja ja nauhat (siis ihan vähän), voi kun olisivat kokoruskeat.. Mutta toisaalta ne toisi vaihtelua, kun ne kahdet muut talvikengät on mustia.
Sitten sekoitin päätäni lisää ja kurkin muitakin vaihtoehtoja..
Pikkujaloista saisi kyllä suloisia saappaita, mutta raaskisiko noita pihalle laittaa? Hintaakin hiukan liikaa.. Sofie Schnoor merkkiset saappaat on varustettu villavuorella, joten olisi ne ainakin lämpöiset. Taitaakin olla tyttöjen mallistoa, mutta minusta menisi pojalle kivasti.
Toiset samantyyliset löytyy samasta kaupasta. Merkkinä Bisgaard.
Näissäkin villavuori.
Superfit saappaat olisi tosi kivat ja vedenpitävät.
Näitä myy Heppo.
Vastaavat löytyi Brandokselta, merkkinä Bundgaard.
Tuotetietoja ei kyllä löytynyt, että mitä materiaalia vuori on ja pitääkö vettä yms. Oletteko huomanneet että Brandoksella on tosi huonot tuotetiedot? Itse ainakin kaipaisin tarkempaa infoa kengistä.Brandoksella olisi myös nämä Kavatit, joihin olen täysin ihastunut. Tätä samaa mallia oli ainakin jo viime vuonna ja silloin jäi harmittamaan, kun en hankkinut.. Näissä on kai ainakin villaa vuoressa, mutta ovatkohan kuitenkin ohuempaa loppusyksyn mallistoa?

Hmm.. Mutta olisiko ne Tepsut kuitenkin kaikista näistä käytännöllisimmät? ;)
Millaisilla talvikenkävarustuksilla teillä mennään?


P.s. Kiitän hurjasta osallistujamäärästä Reimatec-haalari arvontaan! Arvonta on nyt päättynyt, joten enää ei kannata osallistua. Suoritan arvonnan viikonloppuna.24 kommenttia:

 1. Jos minä tekisin valinnan, niin Bisgaardit: tosi kauniit ja kärjen päälle tulee tuo erivärinen osa ilmeisesti ihan kumia eli kestäisi siistimpänä pihakäytössäkin. (Ainakin meillä kengän kärjet keräävät eniten jälkiä käytöstä.)

  Kakkoseksi valinnassa tulisi Superfitin tennarimalliset saappaat.

  VastaaPoista
 2. Tepsut on ainakin käytännölliset. Meillä mentiin melkeen koko talvi Tepsuilla ja ne olivat ihan nätit villakangastakkienkin kanssa :) Lämpimänäkin varpaat pysyivät.

  Tälle talvelle on tulossa myös tepsut ja sit goretex kengät. Vielä jostain saapikkaista haaveilen tytölle, mutta saa nähdä raaskinko ostaa. Kiva ois tietää miten nuo bisgaardit kestävät käyttöä yms, vai ovatko enempi ne kauppakengät, tepsut kuitenkin ovat arjessa tosi hyvät.

  VastaaPoista
 3. Olipa hyviä vaihtoehtoja kaikki, itse olen noita Bisgaardin saappaita katsellut myöskin nuorimmalle, mutta mutta se hinta. Juuri varastoja penkoessani totesin että kaikki kolme poikaa tarvitsevat uudet talvikengät, jaiks, yhteensä ainakin kuudet parit kenkiä pitäisi ostaa. Mitenkä muilla, kierrätetäänkö paljon sisaruksilla ja osuvatko koot kohdilleen vai mennäänkö vähän liian isoilla kengillä jos ei koko satu osumaan kohdilleen?

  VastaaPoista
 4. Hei. Myös pikkujaloista löytyy bundgaardia. Niissäkin on tepsun tapaan villavuori ja pitävät vettä! Hintaakin varmaan 20 euroa vähemmän kuin brandoksella! Olisin meille jo tilannut jos meidän kokoa olisi ollut, mutta nyt pohdin sitten muita vaihtoehtoja tai tanskasta hieman erikoisemman väristen bundgaardien tilaamista...

  VastaaPoista
 5. Meille kotiutui juuri nuo Sofie Schnoorin bootsit eivätkä ole mielestäni tyttöjen, mutta varsi on tosi kapea. Danskulle ne menee, mutta ei kovin pulleajalkaiselle. Tosin, jos teillä koko 30, niin varsikin varmasti isompi.

  Blogissani on hieman enempi infoa kuvineen.

  Meillä on talveksi myös kolmet kengät. Yhdet nahkaiset TEXit, toiset ilman tex- kalvoa ja ne SS:t.

  VastaaPoista
 6. Bisgaardit raaskii ehdottomasti laittaa pihalle. Meillä on ollut noita kesät talvet pihakäytössä ja eivät ole menneet miksikään. Varsinkin nuo mallit, jossa pohja nousee kärjen päälle kestävät rajuakin menoa. Jälleenmyyntiarvokin näillä on hyvä. Kannattaa kurkata myös Arauto Rapin kengät, merkillä on tosi kivoja malleja ja hinta aavistuksen edullisempi kuin Bisgaardeilla. Pikkujalkojen lisäksi ainakin Calossista löytyy Suomesta.

  VastaaPoista
 7. Meillä on jäänyt siistimpien talvikenkien käyttö todella minimiin. Joten luulen, että tänä vuonna en hanki esikoiselle niitä lainkaan. 1-2 talvigoret, ja jotkut "lämpösaappaat".

  Meillä on ollut siistimpinä kenkinä talvisin nahkaiset Superfitit tai timberlandit. Monena talvena olen ostanut timpparin nahkaiset saappaat nilkkapituisella varrella pojille tyttöjen mallistosta. Niissä ei ole ollut mitään koristeita. Ja yleensä hinta on ollut about 80e.

  VastaaPoista
 8. Brandoksella on todella huonot tuotetiedot. Ja harmillista se, että eivät pysty laittaamaan kengän mittoja. Nuo Bundgaardin kengät on myynnissä myös Pikkujaloissa, sieltä voi lukea tiedot. Tilasin tytölle Brandokselta punaiset ja ovat mielestäni hyvän malliset, varpaille on kunnolla tilaa.

  VastaaPoista
 9. Minä taas olen Tepsujen kannalla, vaikka tosin varmasti noita muitakin voi ihan pihaleikkeihin laittaa jalkaan.
  Meillä on ensi talveksikin tuttu setti, Vikingin goret päiväkotiin ja Tepsut kovemmille pakkasille päiväkotiin, sekä ne hiukan siistimpinäkin kenkinä kaupungille ja kauppaan. Meillä on myös jäänyt kaikkien siistimpien kenkien käyttö vähäiselle samoin kun kaikkien kauppatakkienkin käyttö, joten ensi talveksi en viitsinyt nyt sellaisia meille hankkia ollenkaan.

  VastaaPoista
 10. Meillä on molemmille kahdet kengät talveksi. Superfitin goret ja sitten nahkaiset villavuorilliset tex-kengät.
  Ronjalle tilasin pakkaskengiksi taas tepsut, ollaan oltu niihin todella tyytyväisiä. Juuri myin molempien viime talviset eteenpäin ilman mitään käytönjälkiä, vaikka olivat lähes päivittäisessä ulkoilukäytössä koko talven. Oulalle löysin jostain tanskalaisesta kaupasta ( oisko ollut mille-mi ) alennuksesta nämä arauto rapit: http://www.pikkujalat.fi/product_details.php?p=682
  Pikkujalkoihinkin on tulossa kai lisää kokoja, mutta onhan noilla hintaa, kun ei ole mitään aleja.

  VastaaPoista
 11. Mä juurikin mietin noita Bisgaardin saappaita, tosin Kavatin joka kelin saappaat vois olla kätevämmät. Mutta Bisgaardit olis niin paljon söpömmät... ;D

  VastaaPoista
 12. Noi Tepsut on kyllä kivat ja käytännölliset, mutta mä olen vetänyt riman tosi alas ja ostanut koko körssille H&M:n maiharit vai mitkä lie nilkkurit. Ne mitä tytöille oli vaaleanpunaiset ja pojille mustat. Noi Tepsut on nimittäin TOSI lämpimät ja koska meidän hienostelumenomme kohdistuvat useimmiten kauppakeskuksiin niin johan oli varpaat hiessä lapsilla. Ja kun ei noita hienostelu menoja nyt NIIN paljoa ole niin saa tuommoiset nätitmuttaeiniinhyvät kengät kelvata.

  VastaaPoista
 13. Voih, nuo alimmat kavatit on niin ihanat! Pakkohan se on käydä kurkkaamassa, tosin meillä on vielä goretkin ostamatta.. Ei löydy vasta kuin kavatin talvisaappaat.
  Samaa mieltä olen että Brandoksella on tosi hyvä valikoima ja hyvät toimitukset ym mutta infoa tuotteista ja koosta heikonpuoleisesti.
  Tulee sieltä silti tilailtua :)
  Evelin

  VastaaPoista
 14. Kivan näköisiä kenkiä! Pikkujalkojen kengät ovat kaikki aivan ihania, mutta ne hinnat.. tosin totta varmasti se, että jälleenmyyntiarvokin on sitten hyvä, jos eivät menekään pienemmälle.

  Itse en tykkää enää tilata Brandokselta. Tuotetiedot ovat todella huonot, ja jos kengät joutuu palauttamaan, kestää rahojen palautuksessa todella pitkään. Harmi sinällään, koska valikoima Brandoksella on aika hyvä.

  VastaaPoista
 15. Minä pidän kovasti Kavatin kengistä, kun niissä on tarpeeksi leveä lesti ja ovat muutenkin kestävät. Kaikki talvikengät näyttivät tosi ihanilta :)

  VastaaPoista
 16. Minä liputan Tepsujen nimeen! Meillä on menty niin monta vuotta Tepsuilla kun lapsia on vaan tässä taloudessa ollut. Ehkä senkin takia, että tehtaanmyymälä on ihan meidän lähellä ja sieltä saa aina hyvät alet, kun käy ostamassa enemmän kenkiä kerralla ja ovat edullisia verrattuna mitä niitä kaupassa myydään.

  VastaaPoista
 17. Noi Bisgaardit ja Kavatit kolisee eniten. Kavatit meillä onkin ensi syksyyn/alkutalveen (tai sitä seuraavaan) jo jemmassa kun meni koon kanssa hiukkasen metsään... Niissä on muistaakseni villavuori, mutta ei mikään erityisen paksu eli semmoiset kylmien syyspäivien tai leutojen talvipäivien kengät.

  VastaaPoista
 18. Mä ihastuin noihin Superfit "tennareihin" ja meinasin tilata omalle pojalle, mutta en löytänyt Heppon sivuilta?! Ovatkohan jo loppuneet, vai enkö vain huomannut? Täytyykin katsoa, saisiko jostain muualta.

  VastaaPoista
 19. Woops; Totta, kärjistä näkyy kuluminen heti, jos ei ole vahvikkeita ja kengät on pihakäytössä.
  Tepsuihin saa kanssa kärkivahvikkeet, ainakin mustiin. ;)

  jadore; Meilläkin Tepsut on todettu hyviksi kahden talven kokemuksella, ne on lähteneet kovasta käytöstä huolimatta todella hyväkuntoisina uuteen kotiin. Siksi minäkin mietin uskaltaako hyvää vaihtaa, kestääkö nuo muut.. :)

  HeliK; Meillä pidetään aina sopivia kenkiä kullakin pojalla, liian isot/pienet ei ole koskaan.
  Tällä hetkellä vanhin käyttää kokoa 38, seuraava 36, kolmas 34 ja Emil 29-30.
  Meillä hyväkuntoiset kierrätetään omien poikien kesken, eli ne jotka ei ole muotoutuneet edellisen jalan malliin/astuntaan ja ovat päällisinpuolinkin suht siistit. Yleensä nämä kierrätetyt on ne kakkoskengät ja ykköskengät jokainen saa uudet per. kausi (ellei edellis talviset mahdu).
  Meillä on melko helppo kierrättää, kun koot on niin lähekkäin ja melkein aina sattuu koot osumaan.
  Oliverilta en säästä kun todella siistit ja ajattomat Emilille, siinä on kuitenkin hiukan pidempi väli odotella käyttöönottoa. ;)
  Joskus käy silti niin että joikaisella on ostettava jopa kahdet kengät kauteen ja tosiaan se on iso menoerä neljälle. Varsinkin kun haluaa ostaa laatukenkiä.
  Kannattaa ehdottomasti hyödyntää Elloksen -40-50% alekoodit ja tietty kaikki muutkin kenkäalet, saa hiukan apua menoerään. :)

  Nanna; Joo niinpäs näkyykin olevan, en tajunnut niin tarkkaan sitten kurkkia. ;)

  Annika; Minusta kolme on oikein hyvä määrä, vaikka kyllä kaksillakin pärjäisi, mutta aina parempi kun on vaihtokenkiä. :)
  Kävinkin blogissasi kurkkimassa nuo tähtisaappaat ja jo vain on ihanat!

  Oliviah; Kiitti vinkistä, ihan uusi merkki minulle! :)
  Ja hyvä kuulla käyttökokemuksia Bisgaardeista, tietää vähän että on tosiaan hyvät.

  Rva Kepponen; Siksi minäkin ajattelin että ne siistimmät menisi pihalla kanssa, ainakin lumisilla keleillä. Tosiaan pelkkinä kauppa/kyläkenkinä tulee laatumerkit suht hinnakkaiksi.
  Kiitos myös vinkistä, pitää kurkkia nuo nilkkapituiset Timberlandit.

  Annemari; Joo, se kengän sisäpohjan mitta on tosi tärkeä tieto myös! Tosi jännä että noinkin iso kenkäkauppa ei panosta tuollaisiin asioihin..

  Meeri; Jep, Tepsut niin houkuttaa senkin takia kun on vika talvi kun ne menee meille ja ne on todella hyvät. ;)

  Emmi; Nuo on kyllä tosi kauniit, eikä tuo hintakaan ihan hullu ole, kun joissakin muissa mennään jo päälle satastakin. Alet kyllä kannattaa aina hyödyntää, pitääkin muistaa vuoden päähän sitten joulun jälkeen olla valppaana. Tosin noissa Arauto Rap kengissä ei riitä meille enää Pikkujaloissa koot.

  Sari; Niin totta! Miks kaikki kauneimmat kengät maksaa sikana. ;D

  Anonyymi; Tuo on hyvä vaihtoehto, jos vaan pareempaan menoon halua omat kengät. Meilläkin oli viime talvena ne H&M:n mustat maiharit. :)

  Evelin; Samoin, tilannut olen. Ne tiedot on vaan täytynyt aina poimia valmistajan tai toisen nettikaupan sivulta. Harmillista, kun ois kätevää saada tieto sieltä mistä ne ostaa, eikä etsimällä.

  Suvi; Ahaa, hyvä tietää. Minä olen nimittäin tilannut vaan Klarna laskulla, että ei tartte rahojen kanssa pelata ja siis ei kannata jatkossakaan. ;)

  Saara; Kavat on aina hyvä, niihin voi luottaa. :)

  Nanna; Oi sinulla on tosi hyvä etu että liike on lähellä! :)
  Tepsuihin voi kyllä kanssa luottaa, ne on todella hyvät kengät.

  Nitta; Voi vitsit, oot ollut tosi järkevä kun jemmasit! :)
  Harmittaa ihan sikana kun viime vuonna olisi noita Ellokselta saanut ja alekoodilla. Mrr, syyttää itseään kun ei tilannut! ;)

  Anonyymi; Nuo Heppon sivuhaut on sanonko mistä! ;) Siis on ne siellä, mutta ei näy kaikissa hauissa. Löytyy kun haet merkin kautta;

  http://heppo.fi/kenkamerkit/superfit/

  VastaaPoista
 20. Tepsut on aina varma valinta :) Itekin Onnille mietin jos vielä tepsut hankkisi, kun viime vuotiset on jo myyty pois. Hälle kun vielä ihan helposti löytyy kokojakin... Nyt on käytössä 24-25, talvikengät meinasin kuitenkin jo 26 ostaa. Mutta anyways, jos raaskisin mitä vaan ostaa, niin ostaisin kyllä nuo Superfitin tennarimaiset mustat! Tai sitten Bungaardit. Äh, siinäpäs tulisikin iso ongelma päättää kummat ottaisi! Mutta niin, olen ite tylsä, ja päädyn varmaankin Tepsuihin :)

  VastaaPoista
 21. jos löydät kengät Ellokselta niin tarjoustunnus:245511 antaa -50% alen tarjous voimassa 2.10 asti!

  VastaaPoista
 22. Mirka; No kun minäkin sitä, että vaihtelua toisi jotkut muut kun Tepsut. ;D Mutta silti vaan luulen päätyväni Tepsuihin, nyt kun vika talvi ne saatais enää..

  Minnapas; Ellosta juuri eilen kahlasin läpi, mutta nyt en tälläisiä kivoja kenkiä löytänyt (sieltä meillä on jo ne Kavatin saappaat). Mutta kiitti koodista! käyn hyödyntämässä muuhun. ;)

  VastaaPoista
 23. ei tepsut! ei jaksa katsella enää niitä... Noi pikkujalkojen on ihanat !!!! K tilasi e:lle tuollaiset... Jadella on tosin yhdet tepsut mutta en mä itse enää niitä jaksa ostella, joten mun ääni pikkujalkojen kengille!

  VastaaPoista
 24. Tuusis; Mut katos se hinta ja ne Tepsut kestää. ;D
  Mut joo, nuo Bisgaardit huokuttaa nyt ihan älyttömästi..

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)