tiistai 26. heinäkuuta 2011

Lomareissut pulkassa



Jälleen yksi reissu takana. Käväistiin Etelä-Suomen reissun jälkeen vähän toisessa suunnassa eli Tahkolla mökkeilemässä. Nyt miehen viimeisen lomaviikon löhöilemme kotona, paitsi yksi päivä on varattu myös meille kahdestaan. Käydään pistäytymässä lähikaupungissa. Rentouttavaa, ihanaa.
Eli tykkäsin reissata, paitsi ihan kamala tuo helle joka pilasi (minusta) rentoutumista. ;)





Tahkolla ei juurikaan tekemistä ole näin kesäaikaan, mutta sepä se kun maisemat on kauniit ja saa vain olla (sähköistetyssä isossa mökissä). Golfia testattiin, kiivettiin vuorelle, käytiin pienellä veneretkellä, uitiin ja syötiin hyvin.
Mökkiloma minun makuun, en erityisemmin pidä mökkeilystä sellaisessa perinteisessä kaavassa.



Autossa tuli istuttua paljon, yhteensä ainakin sellanen 20h. Ne sujui hyvin, vaikka tunnelma olikin tiivis. Pelastukseksi takapenkin narinoihin ostimme kannettavan dvd-soittimen, arvatkaa oliko helppoa matkaamista! ;)

Kaupunkilomat on se meidän juttu, "maalla" kun asutaan, niin ei sitä enää juurikaan tule muualta lähdettyä hakemaan. Aika monta kaupunkia tuli käytyä ja kaupoilla pyörittiin paljon. Pojille isoja elämyksiä oli jo kauppakeskukset, metro ja isot kaupungit. Toki käytiin leikkipuistoissa väliin ja mm. Helsingissä luonnontieteellisessä museossa.



Tänä vuonna jätettiin Korkeasaari väliin ja suunnattiin Heurekaan.
Ei olisi kannattanut.. Minusta tuo oli melko turha paikka. No joo olihan siellä jotain kivaa ja puuhaa, mutta jos suurinosa ajasta menee jonottaessa niin se ei ole niinkään kivaa. Ne suosituimmat jutut jäi sitten testaamatta, kun kukaan ei vaan jaksanut jonottaa niin kauaa. Lisäksi luulin paikkaa paljon suuremmaksi, kattavammaksi. Kaikista kivimpänä pojat muistaa dinot ja planetaarioelokuvan. Elokuvakin olisi jäänyt välistä, jos olisimme kuunnelleet suosituksia että alle 6v. ei kannata sinne viedä. Koska tunnemme omat lapsemme paremmin kun muut veimme myös Emilin sinne ja sehän olikin hänestäkin huippujuttu. Ymmärrän toki että toiset pienet saattaa pelätä, mutta meillä ei sitä tarvinnut miettiä.
Mutta kaikkiaan en voi suositella, turhan kallistakin mielestäni.



Tästä syystä jätimme nyt tänä vuonna huvipuistotkin väliin, kun se jonottaminen ei ole meidän juttu. Mielummin suuntaamme vielä tuohon oman kunnan vesipuistoon (kesämaa), jossa ei tartte maksaa itseään kipeäksi ja pääsee touhuamaan tauotta.

Mutta siis kyllä meillä kivaa oli ja paljon jäi muistoja taskuun. Niin ja jollekin ostoksia pussikaupalla.. kurkitaanko seuraavaksi niitä? ;)

 

18 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen loma teillä!!:)

    Itse taas viettäisin miellellään vaikka koko loman maalla mökkeillen.:)

    Me ajateltiin mennä torstaina Heurekaan, kun siellä on dinot, mutta en tiedä sitten... Itse en enää muista onko siellä näin pienille yhtään mitään. Miehellä on firman puolesta yksi wsoy:n kortti jolla pääsis kaksi aikuista yhden hinnalla, joten sillä tuota nyt mietittiin.:D Täyttä hintaa ei noista oikein jaksa maksaa, kun kolmen pienen kanssa kaikki on aika säätämistä välillä.

    VastaaPoista
  2. Mekin käytiin Heurekassa, kun saatiin maalta seuraa. Olen kyllä ihan samaa mieltä ja postasinkin siitä. Meillä vielä tyttö pelkäsi ja kirkuin ne vähätkin kiinnostavat dinot...

    Korkeasaaressa käytti päiväkoti ja Lintsillä käytiin sellaisena päivänä, ettei siellä vielä ollut jonoja - hoidetaan kesäkuun puolella ne pakolliset jutut pois.


    Metro on meilläkin elämys, vaikka poika asuin elämänsä 2/3 ensimmäistä vuotta metroradan päässä ja käytettiin metroa joka päivä. Nyt kun mennään kerran vuoteen metroon, niin molemmat hihkuu riemuissaan.

    Luonnontieteellinen on kyllä huippu paikka kanssa!

    Niitä pusseja sitten esiin, niin pääsee arvostelemaan ne seuraavaksi!

    VastaaPoista
  3. Kivoja maisemia Tahkon suunnilla! Meillä on myös sama että kaupunkilomat houkuttelee enemmän kuin se perusmökki keskellä metsää.
    Ostospostausta odotellessa:)

    VastaaPoista
  4. Helmi; Jos halvemmalla pääsee niin sitten kannattaa käydä dinot edes kurkkimassa. ;)
    Kun me käytiin, niin porukkaa oli hulluna ja voit arvata moneen kertaan hätäännyin kun Emil poukkoili suunnasta toiseen. Huoh.
    Oli siellä jotain testattavia juttuja pienillekin ja jos ei olisi ollut jonoja niin varmasti olisi kivempi paikka.
    Syödä siellä ei kannata, kallista kun mikä.

    Mari A.; Tuo olisikin parasta, että saisi hoidettua nuo paikat silloin kun ei ole se pahin ryysis.
    Muistankin lukeneeni blogistasi Heureka juttua, en ehtinyt reissunpäältä kommentoida mitään.
    Joo ne ostkset seuraavaksi. ;)

    VastaaPoista
  5. Kivalta lomalta kuulostaa :) Meillä on taas ehkä vähän toisinpäin, mennään maalle lomalle ja sitten tullaan takaisin kaupunkiin ja ollaan taas siitä ihan innoissamme :D Kesämaasta itsekin tykkään eniten, tarpeeksi väljää ja tarpeeksi pieni paikka. Ihan kesän lempparikohde ♥ Ja kiitos kun muistutit että pitää viedä lapset metroon, eivät olekaan taas vuoteen olleet ;)

    VastaaPoista
  6. Oi ihana kesämaa!!! Piti oikein googlettaa että mikä paikka tämä oikein on ja vau, vaihtaisin särkänniemen heti tohon ehdottomasti.
    Taidetaan tulla viikonloppuna teille päin :)

    Ansu

    VastaaPoista
  7. Mukava, että teillä on ollut kiva reissu :)!

    VastaaPoista
  8. Juu juu ostoksia !

    Me käytiin myös tuolla eläinmuseossa Helsingissä ja poika tykkäsi todella paljon. Aikaa meni yllättävän paljon ja tuli sitten vähän kiirus kun oli menossa jo museo kiinni.
    On museo muuttunut siitä kun itse tuli siellä viimeksi lapsena käytyä :)

    VastaaPoista
  9. Mukava reissu teillä takana! Kannettava dvd-soitin takapenkillä helpottaa kyllä matkaamista varmasti huomattavasti, varsinkin isompien lasten kohdalla! Pussukoiden paljastuksia odotellessa ;)

    VastaaPoista
  10. Mä en ole vielä koskaan käynyt Heurekan näyttelyissä, vaikka se tuossa naapurikaupungissa onkin. Heurekan auditoriossa sen sijaan olen muutamat kerrat istunut, kun olen käynyt katsomassa Tiedeleirin päättäjäisiä. Meillä vanhin lapsista oli tänä vuonna kolmatta kertaa Heurekan Tiedeleirillä. Hän tykkää noista Tiedeleireistä, ja haluaa taas ensi vuonna sinne. Yhtenä vuonna hän oli Oulussa Tietomaassa tiedeleirillä, ja se ei kuulemama ollut yhtään niin hyvä kuin Heurekan.

    Heurekan näyttelylipun hinta on mun mielestä tosi korkea. Ei sillä kyllähän sellaisten näyttelyiden rakentaminen on kallista. Ja tosiaankin, jos itsensä maksaa kipeäksi näyttelyyn mennessä, niin olisihan sitä kiva saada nähdä ja kokea niitä juttuja koko rahan edestä. Ei siis ole kiva jonottaa pitkään, että pääsisi jotain juttua kokeilemaan.

    Toinen riistopaikka on mielestäni Linnanmäki. Ne rannekkeet on törkyhintaisia. Ja pelkkiä laitelippujakaan ei kannata ostaa, kun ne maksavat 6,50 €/kpl!

    VastaaPoista
  11. meillä pojat kävi heurekassa dinoja katsomassa jokunen viikko sitten ja tykkäsivät kovasti. olivat iskän ja vaarin kanssa ja keskittyivät vissiin lähinnä niihin ulkona oleviin dinoihin. pitkäaikainen jonottaminen ei meilläkään vielä onnistu (keneltäkään ;o)

    ps. meillä pidetään pojilla tämäntyyppisissä paikoissa nimellä ja puhelinnumerolla varustettua avaimenperää vyönlenkissä tai vetoketjuun kiinnitettynä.

    VastaaPoista
  12. Mäkin olen tota heurekaa miettiny kun Miskalla tuntuu olevan loputon tiedon jano :) Mutta saas nyt nähdä!

    Ostos postausta odotellaan täälläkin!

    VastaaPoista
  13. Olipa kiva katsella kesämaisemia Tahkolta. :) Me laskettiin juurikin noita mäkiä viime helmikuussa, auto oli parkissa tuossa järven jäällä. :D

    Meillä on suunnitelmissa lähteä Heurekaan ensi viikolla, ei olla koskaan käyty. Avoimin mielin lähdetään, saa nähdä miten paljon siellä silloin on porukkaa-toivottavasti löytyy lapsille mieleistä puuhaa. :) Meidän perheelle tuo ei ole mun mielestä kallistakaan, kun lapsista ei ainakaan Heurekan sivujen mukaan tarvitse maksaa mitään kun ovat molemmat alle 6v. Viime viikolla käytiin Tykkimäellä kun nurkilla asutaan :) ja paitsi että keli oli sopiva laitteissa pyörimiseen, eli puolipilvistä +23, selvittiin myös tosi vähällä jonottamisella. :) Lintsi ja Särkänniemi passataan ainakin vielä tänä kesänä ihan suosiolla, juurikin siitä syystä, että siellä on aina ihan tolkuttomasti ihmisiä ja jonoja.

    VastaaPoista
  14. Tiitiäinen; Tulossa. ;)

    anana; Niin se menee, kaupungista maalle ja maalta kaupunkiin. ;)

    Ansu; Joo kesämaa on oikein kiva paikka, ei tosin mikään suuri, mutta ihan sopiva muutaman tunnin reissulle. :)

    titti; Kiitos. :)

    ninnu; Aikaa sinne saa kyllä menemään, kun tarkkaan tutkii ja halpakin minusta oli. :)

    Nanna; Juu suosittelen. ;D Kohta nappailen ostoskuvia tänne..

    Saana; Joo totta. Me oltiin siellä 3h ja silti ei ehditty pariin suositumpaan kohteeseen, kun ne jonot oli niin pitkät. :(
    Tiedleiri on varmasti ihan huippujuttu nuorille.
    Linnanmäki on tosiaan kallis, niin taitaa Särkänniemikin olla. Muistatko joskus omassa lapsuudessa kun yksi laitelippu maksoi kymmenen markan tietämillä?? :D

    Kati; Ei olisi kyllä ollut huono juttu Emilillekään sellänen nimi jossain. ;)
    Luotin vaan siihen että seuraa isompia poikia, mutta oikeesti välillä oli pakko nakata rattaisiin (onneksi oli nekin mukana).

    Tiina; Kannattaa varmasti käydä sitten kun ei ole pahin turistiaika siellä. :)

    sufee; heh, minä en ole koskaan käynyt Tahkolla talvella! Pariin otteeseen kesällä vaan. Pitäisi varmaan käydä talvilomakin siellä kerran viettämässä. :)

    Joo nuo käynnit noissa huvipuistoissa ja muissakin lasten kohteissa olisi paras tehdä silloin kun ei ole pahin lomaaika. ;)
    Meillä meni Heurekaan viidestä maksu, joten reilusti päälle satasen sai maksaa ja kun planetaarioelokuvasta meni vielä eri maksu.

    VastaaPoista
  15. Pari viikkoa siiten ei ollut paljon jonoja, kun kävimme Heurekassa. Sattui aavistuksen sateinen päivä, ehkä siinä syy. Ja pojat (4 ja 6) viihtyivät mainiosti siellä. Mielenkiinto tosin pysyi yllä, kun minä ja mieheni koko ajan selitimme pojille ilmiöitä.

    Särkänniemeen menimme arkena, kun luulimme, ettei silloin ole jonoa... Mutta heinäkuussa on näköjään aina jonoja, paitsi kuulemma edellisenä sunnuntaina, kertoi yksi tuttumme

    Suosittelen kyllä lippujen ostamista ennakkoon netistä, siten säästyy ainakin alun jonotuksilta. Parkkipaikankin saa varattua ovelta ja muutaman jonon ohi -lipun kaupan päälle.

    VastaaPoista
  16. Lisäys vielä edelliseen: Yksi huvipuisto Suomesta sentään löytyy, jossa ei ole koskaan tarvinnut jonottaa viittä minuuttia kauempaa ja autonkin saa parkkiin ihan viereen. Puisto on Nokkakiven huvipuisto Jyväskylän lähistöllä. Pieni ja helppo paikka, jossa viihtyy isot ja pienet. Rannekkeet muistaakseni 15 ja 20 e.

    Puisto sijaistee kesäpaikkamme lähistöllä ja sinne on päästävä joka kesä :)

    VastaaPoista
  17. Oo Tahko on kyllä huippu paikka! =)

    VastaaPoista
  18. Anonyymi; Kiitti vinkistä, pitää muistaa kun ensi kerran Särkänniemeen suunnistamme. Ja tuollaisesta Nokkakiven huvipuistosta en ole koskaan kuullutkaan, kiitti siis siitäkin vinkistä! :)

    Suwi; Joo, rentouttava ainakin. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)